|
2012-02-13 19:14:03, hétfő
|
|
|
Rácsos meggyes lepény
A tésztához: 1 dl tej, 20 g élesztő, 1 kk. + 100 + 100 g porcukor, 500 g finomliszt, 250 g vaj vagy margarin, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 + 1 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl,
Továbbá: 2 nagy üveg kimagozott meggybefőtt (2 x 400 g) vagy egy kg érett meggy, 100 g dió, 1 mk. őrölt fahéj, 2-3 ek zsemlemorzsa.
A tejet a tésztához meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és 1 kk. porcukrot, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadunk 100 g porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, 1 tojás sárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
A meggybefőttet leszűrjük (a friss meggyet kimagozzuk), a diót dúrvára vágjuk. A maradék 100g porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű (25 x 35 cm-es) tepsit.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik tésztacipót, a tepsibe fektetjük, a széleit kissé felmagosítjuk, alját villával megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, végül a maradék dióval. A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, átlósan berácsozzuk vele a süteményt, a tészta rudak végét kissé rá is nyomkodjuk a tészta felmagasított szélére, majd konyharuhával letakarjuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A maradék tojás sárgájával megkenjük a tésztarács tetejét, és középső bordamagasságra állított rácson 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vágódeszkára emeljük-csúsztatjuk, és kockákra, vagy rombuszokra vágva kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: magyaros ételek |
|
Címkék: zsemlemorzsával, bordamagasságra, meglangyosítjuk, konyharuhával, felmagosítjuk, meggybefőttet, felmagasított, előmelegítjük, megszurkáljuk, összekeverjük, elmorzsoljuk, vágódeszkára, sütőpapírral, zsemlemorzsa, összegyúrjuk, felfuttatjuk, meggybefőtt, berácsozzuk, citromhéjat, tésztacipót, csúsztatjuk, porcukorral, rombuszokra, hozzáadunk, finomliszt, kinyújtjuk, kibélelünk, kimagozzuk, tésztarács, kimagozott, nyomkodjuk, kelesztjük, megszórjuk, letakarjuk, elkeverjük, lisztezett, tésztához meglangyosítjuk, lisztet elmorzsoljuk, reszelt citromhéjat, élesztős tejet, meggybefőttet leszűrjük, friss meggyet, diót dúrvára, maradék 100g, közepes méretű, egyik tésztacipót, tepsibe fektetjük, széleit kissé, fahéjas porcukorral, maradék dióval, másik cipóból, tészta rudak,
|
|
|
|
tésztához meglangyosítjuk, lisztet elmorzsoljuk, reszelt citromhéjat, élesztős tejet, meggybefőttet leszűrjük, friss meggyet, diót dúrvára, maradék 100g, közepes méretű, egyik tésztacipót, tepsibe fektetjük, széleit kissé, fahéjas porcukorral, maradék dióval, másik cipóból, tészta rudak, tészta felmagasított, sütőt előmelegítjük, maradék tojás, tésztarács tetejét, tepsiben hagyjuk, zsemlemorzsával, bordamagasságra, meglangyosítjuk, konyharuhával, felmagosítjuk, meggybefőttet, felmagasított, előmelegítjük, megszurkáljuk, összekeverjük, elmorzsoljuk, vágódeszkára, sütőpapírral, zsemlemorzsa, összegyúrjuk, felfuttatjuk, meggybefőtt, berácsozzuk, citromhéjat, tésztacipót, csúsztatjuk, porcukorral, rombuszokra, hozzáadunk, finomliszt, kinyújtjuk, kibélelünk, kimagozzuk, tésztarács, kimagozott, nyomkodjuk, kelesztjük, megszórjuk, letakarjuk, elkeverjük, lisztezett, sárgájával, munkalapon, tésztához, porcukrot, formálunk, süteményt, leszűrjük, fektetjük, megkenjük, letakarva, kisujjnyi, élesztőt, élesztős, sárgáját, porcukor, kockákra, villával, margarin, tepsiben, kínáljuk, állított, fahéjjal, cipóból, szélére, meggyel, maradék, fahéjas, felével, széleit, átlósan, közepes, tejfölt, meggyet, tepsibe, rudakat, dúrvára, sodrunk, élesztő, hagyjuk, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 218
- e Hét: 313
- e Hónap: 1525
- e Év: 29748
|
|
|