Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Senior tornagyakorlatok
  2019-04-03 16:31:47, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Munka  
Üzletemberek 13 pontja
  2018-05-23 21:54:27, szerda
 
  Az üzleti élet a vetésről kell hogy szóljon, nem pedig az aratásról. Ennek alapja a tanulás. Mindennapi munkám során fejlesztek, tesztelek, megbukok, okulok a hibáimból, javítok, újravizsgálódom DE közben biztosan haladok előre. Szeretnék most bemutatni néhány fontos felismerést, amelyek előrevittek az üzleti életben - nevezzük ezt az üzletemberek 13 pontjának:

1. Maradj tisztességes - ígéreted, kézfogásod, becsületed soha ne inflálódjon.
2. Legyél felkészült az üzleti tárgyalásokon, mert nincs második benyomás.
3. Ne a kapzsiság legyen az iránytűd. A pénz nem számít, de ha annyi van belőle, hogy már megszámolni sem tudod, lehet, hogy elértél valamit.
4. Nem csak versenytársaidnál, de még önmagadnál is gyorsabbnak kell lenned, mert az üzletben csak gyors vagy halott létezik.
5. Figyeld és fogadd el a konkurencia kritikáját; ha ügyes vagy, ebből is építkezhetsz.
6. Nyilvánítsd ki együttérzésed a vesztesnek és ha tudsz segíts neki, de soha ne feledd, hogy a győztesek hada viszi előre a világot.
7. A kicsik tönkretesznek a nagyok nevelnek.
8. A bizonytalanság nem csak haszontalan, de egyenesen bűn is az üzleti világban
9. Az üzleti életben nincs objektivitás vagy szubjektivitás; csak résztvevőként vagy jelen.
10. Az üzlet kockázat, a kockázat pedig feladat.
11. Üzleti titkaidat csak te és a Jó Isten fedheti fel.
12. Létrehozni annyi, mint továbblépni.
13. Tudd, egy üzletembert nem csak a ma hajt, hanem a holnap is hív.

Joseph Felföldi
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
28 napos kihívás a kocka hasért!
  2016-05-27 20:26:32, péntek
 
  Ezzel a módszerrel naponta csak 4 percet kell edzeni!

Ha meguntad már, hogy kétnaponta órákat töltesz az edzőteremben, és még mindig nincs álomalakod, akkor az alábbi módszert mindenképp ki kell próbálnod. Az új őrület nagyon hatékony, sőt, ki sem kell mozdulnod otthonról, a nappaliban is elvégezheted a gyakorlatokat.

A hatékony edzésforma neve Plank Challenge, és mindössze napi 4 percet vesz igénybe. Ugye hihetetlen? Ha te is a kételkedők táborába tartozol, itt az ideje, hogy bizonyosságot nyerj. Próbáld ki, meg fogsz lepődni az eredményen.

A lényeg, hogy nagyon rövid ideig tart az edzés, de minden nap pár másodperccel tovább kell csinálni a gyakorlatokat, így a végén csodálatos izmok fognak szembenézni veled a tükörből. Elsőre lehet, hogy könnyűnek tűnik, de aki nincs formában, annak bizony igen megerőltető lehet kezdetben.

Ha helyesen végezzük a gyakorlatokat, akkor egyszerre tudjuk megdolgoztatni a has-, hát-, és derékizmokat, így 28 nap után szépek, formásak, és izmosak is leszünk. Ráadásul úgy, hogy nem is kell közben mozognunk.


Tartsuk be az alábbi szabályokat annak érdekében, hogy szinte egy hónap alatt elérhessük álomalakunkat.

A program a következő:

1 nap - 20 másodperc
2 nap - 20 másodperc
3 nap - 30 másodperc
4 nap - 30 másodperc
5 nap - 40 másodperc
6 nap - pihenés
7 nap - 45 másodperc
8 nap - 45 másodperc
9 nap - 60 másodperc
10 nap - 60 másodperc
11 nap - 60 másodperc
12 nap - 90 másodperc
13 nap - pihenés
14 nap - 90 másodperc
15 nap - 9 másodperc
16 nap - 120 másodperc
17 nap -120 másodperc
18 nap - 150 másodperc
19 nap - pihenés
20 nap - 150 másodperc
21 nap - 150 másodperc
22 nap - 180 másodperc
23 nap - 180 másodperc
24 nap - 210 másodperc
25 nap - pihenés
26 nap - 210 másodperc
27 nap -240 másodperc
28 nap - ameddig csak bírjuk.

a könyökök pontosan a vállak alatt legyenek annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő súlyelosztást
a gerinc legyen teljesen egyenesen, különben nagyon megterhelődik a nyak és a hát
a lábak legyenek kisebb terpeszben, épp csak annyira, hogy érezzük a csípőnk. Ha túl nagy terpeszbe tesszük, akkor megterhelődik a csípő.
lassan és mélyet lélegezzünk, hogy az egész test tudjon ellazulni

http://twice.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Lassan tervezhetjük, milyen gyógynövényeket ültetünk, érdeme
  2015-10-05 10:34:39, hétfő
 
  Alapvető tudnivaló: legtöbbjük fényigényes, ezért napos helyre vessük, illetve ültessük és az évelőket teljesen külön az egynyári növényektől.

Az évelők némelyikét ültethetjük egészen száraz helyre, illetve díszítő értéke miatt évelő virágágyba, vagy sziklakertbe. Az egynyári növényeket vethetjük, illetve ültethetjük a zöldségnövények sorai közé is, mivel kedvezően hatnak azok fejlődésére (például kártevőktől védik, csalogatják a méheket a virágok megtermékenyítéséhez.)

A fűszer- és gyógynövényeknek kevés károsítója, illetve betegsége van, ezért nem igényelnek vegyszeres permetezést. Teának, illetve fűszernek általában virágzáskor vágjuk a növényeket. A szárakat kis csomókba kötve, szellős, száraz helyen felfüggesztve szárítjuk. Száradás után a virág és levélrészeket a szárról lemorzsoljuk, és sötét, száraz helyen tároljuk.

Bazsalikom: melegigényes növény, ezért inkább palántaneveléssel szaporítjuk. Vetés április elején, kiültetés május közepén.

Borsikafű, csombord: vetés április elején.

Borsos menta, borsmenta: magját áprilisban kis cserepekbe vessük, és nyár végén ültessük végleges helyükre, egymástól 70-80 cm-re.

Citromfű: magvetés április július között cserépbe. Kiültetés augusztusban illetve következő év tavaszán. Ősszel ne ültessük, mert kifagyhat.

Édeskömény: április elején vessük 50-60 cm sortávolságra, 2-3 cm mélyre.

Izsóp: márciusban vessük cserépbe, majd szeptemberben ültessük ki.Kapor: legeredményesebben úgy szaporíthatjuk, hogy késő ősszel vagy kora tavasszal elszórjuk a magját a kertben. Érdemes nyáron is vetni, így ősszel a fagyok előtt még szedhetünk zöldkaprot.

A túl laza talajok kivételével bárhol termeszthető.
Szaporítása: vethető koratavasszal is, de több virágot hoz, ha nyár végén, szeptember elején vetjük. Az elmunkált, gyommentes talajra szórjuk el a magot, majd gereblyézzük és tömörítsük a felületet. A kamilla az őszi esők hatására kikel, áttelel és májusban virágzik.

Kerti kakukkfű: április elején vessük kis cserepekbe, 0,5 cm mélyen. A hajtásokat a nyár folyamán csípjük vissza, hogy jobban elágazzon. A virágzás elején vágjuk, évente kétszer, május végén és szeptemberben.

Lestyán: termesztéshez mélyrétegű, nedves talajt igényel. Áprilisban vessünk néhány magot 10-12-es cserépbe. Kiültetés szeptemberben, jól megtrágyázott helyre. A házikertben egy-két tő elegendő.

Levélpetrezselyem: nagyobb cserépbe vagy balkonládába is vethetjük, hogy mindig frissen juthassunk hozzá. Minél korábban, lehetőleg márciusban vessük el. Leveleit nyár elejétől az erősebb fagyokig, majd a tavaszi kihajtás után a magszár képződésig szedhetjük.

Levendula: tekintve, hogy a mag csírázásához hideghatásra van szükség, ezért ősszel kell vetni 0,5-1 cm mélyen, ritkán szórva. Tavasszal a kelés elhúzódhat május elejéig. Sűrű kelés estén ritkítani kell. Amikor a palánták elérik a 10-15 cm magasságot, akkor 8-10 cm magasan visszacsípjük, azért hogy elágazzanak. A fejlett növényeket szeptember-október elején ültetjük ki egymástól 40-50 cm-re.

Majoranna: magvetés márciusban, fólia alá, szórt vetéssel, vagy kis cserepekbe nagyon sekélyen, 2-3 mm mélyen. Kiültetés április végén 15-20 szálas csokrokban.

Rozmaring: télen fagymentes, de hűvös helyen kell tartani. Védett helyen, (pl. kőfalak déli oldala előtt) kiültetve többnyire áttelel. Májusban vessük cserepekbe, sekélyen. 10 cm magasság felett kissé csípjük vissza, hogy elágazzon. Később ültessük nagyobb cserépbe.Szurokfű, oregano: vetés április-májusban cserepekbe. Kiültetés szeptemberben 30-40 cm-re.
Száraz virágzáskor kell levágni, szárítani, majd a száraz virágokat és leveleket morzsoljuk le a szárról.

Tárkony: két típusa van, a francia és az orosz tárkony. A francia tárkonyt csak tősarjakkal lehet szaporítani, az orosz tárkony viszont magról is szaporodik. Áprilisban vessük cserépbe. Kiültetés szeptemberben 40-50 cm-re. Betakarítása, szedése: második évtől vágható. Hosszú szárait virágzás előtt, 10 cm-re a föld felett vágjuk le, majd szárítsuk, és száraz leveleket húzzuk le a szárról.

Zamatos turbolya: ne a zöldséges ágyba vessük, hanem olyan helyre, ahol magját elszórva éveken keresztül kikelhet. Gyommentes talaj felületére szórjuk kora tavasszal, vagy inkább késő ősszel, majd gereblyézzük, tömörítsük a talaj felületét.
Elszórt magjaiból a nyárvégi-őszi esők után késő ősszel is kikel.

Zsálya: vetés áprilisban cserépbe. 10 m2 beültetéséhez. Kiültetés augusztus végén- szeptemberben, 50-70 cm-re. Virágzás május-júniusban. Az elvirágzott szárakat vágjuk ki.


Gazigazito.hu

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Csak dolgozunk keményen
  2012-10-22 21:42:22, hétfő
 
 
Csak dolgozunk keményen, hajtjuk a pénzt,
s az alagút végén nem látjuk a fényt.
Még több kell belőle, mert jobban akarunk élni,
csak közben megváltozunk és ettől kell félni.
Mit fog érni a pénz, ha nem lesz már egészség ?
Ezért kockáztatni elég nagy merészség !
Tegyünk kicsit másképp, mint ahogy eddig tettünk !
Ne úgy nőljön fel gyermekünk hogy észre sem vettük !
Hová vezet mindez ? Eljön majd a vég !
S akkor hiába mondjuk már, hadd maradjunk még !
Gondoljuk át mindezt, hisz repülnek az évek,
lassan megöregszünk és elmúlunk végleg !
Van család, barátod, napfény és tenger,
s még számtalan más, mitől boldog az ember !
Értelem, érzelem, egymásra figyelés,
életünk csak egy van, nincs ismétlés !
Éljünk ma úgy, hogy a holnap szebb legyen,
szeretném azt, hogy mindenki így tegyen !
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Foglalkozása: ANYA
  2012-04-03 17:55:18, kedd
 
  Foglalkozása: ANYA
Csak egy Anya?

Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei hivatalban a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.
A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
Úgy értem -magyarázta a hivatalnok- van munkája, vagy csak ..?
''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,
''Anya vagyok."

''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő szó!"-
hangsúlyozta a hivatalnok.

Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszercsak ugyanebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott, hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint: "Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".
''Mi a foglalkozása? "-kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom, csak úgy kibuktak belőlem a szavak.

''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén.''
A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.

Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.
Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.
''Megkérdezhetem, "-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel- "Pontosan mit csinál ezen a területen?"

Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:
"Továbbképző kutatómunkát végzek, (amit az anyák nem) laboratóriumban és terepen, (általában úgy mondom a házban és a házon kívül). A főnökömnek dolgozom (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak), szereztem már négy elismerést (mind lány). Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön, (akar valaki ellentmondani? ) és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).
De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat, felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.

Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben elmerülve, szaladtak elém a laborasszisztenseim : 13, 7 és 3 évesek. Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk új kísérleti modelljét (6 hónapos kisbabánkat), amint egy új hangmintát tesztelt..

Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!

Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.
Anyaság! Micsoda nagyszerű karrier! Különösen, ha egy cím is van az ajtón."
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8742 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 930
  • e Hónap: 1592
  • e Év: 52383
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.