Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Nincs Cím
  2018-05-31 19:38:46, csütörtök
 
  A VENDÉGEIM EGYFOLYTÁBAN EZT A FINOMSÁGOT KÉRIK TŐLEM! MENNYEI FOKHAGYMAKRÉM, KENYÉREN!

Hozzávalók:

100 gramm vaj
20 cikk fokhagyma
150 gramm sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 kenyér
1 csomó petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
1.Vágd le a megtisztított fokhagymák végeit.

2.Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és rendezd el rajta a fokhagymákat. Locsold meg az olívaolajjal, sózd meg, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 5-7 percig.

3.Utána várj, míg kihűl.

4.A szobahőmérsékletű vajat keverd el egy tálban reszelt sajttal, a petrezselyemzölddel, és az előre megsütött fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.

5.Szeleteljünk fel egy kenyeret, kenjük meg a fokhagymás kencével, majd tegyük a 240 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

(Forrás: tudasfaja.com)
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Ételek, melyeket jobb ha kerülünk magas vérnyomásnál
  2018-05-31 15:06:34, csütörtök
 
  Kutatások igazolják, hogy megfelelő táplálkozással nagy mértékben enyhíthetőek a magas vérnyomás tünetei.

A sovány fehérjék, a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonák, illetve sok nyers zöldség és gyümölcs, valamint alacsony zsírtartalmú tejtermékek ajánlottak magas vérnyomásesetén. Az alábbi élelmiszereket viszont érdemes kerülni - leginkább magas sótartalmuk miatt.

Bolti felvágottak
A közértek húspultjaiban kapható szalámik és felvágottak általában igen magas nátriumtartalommal rendelkeznek, és nagyon gyakran sóval tartósítják ezeket. Ha napi szinten fogyasztjuk, akkor nagyon nagy mértékben emelkedhet a sóbevitelünk, ami egy magas vérnyomásos számára komoly probléma lehet.


Fagyasztott pizza
Ha valakinek oda kell figyelnie a nátriumbevitelére, jobb, ha lemond a mélyhűtött pizzáról. A sajt, a feldolgozott húskészítmény, a tészta és a paradicsomszósz kombinációja ugyanis igen magas sótartalmú, mivel csak így tudják megőrizni az ízeket a fagyasztási folyamat során.

Savanyúság
Az ételek tartósításához általában sóra van szükség, mivel segít akadályozni az ételek megromlását. Emiatt viszont például a savanyúságok nátriumtartalma is igen magas. Ezeket fogyasszuk mértékkel, illetve keressünk olyan termékeket, amelyek kifejezetten csökkentett nátriumtartalmúak.

Instant, illetve konzerv levesek
Elkészítésük ugyan egyszerű, de rendkívül magas sótartalmuk miatt cseppet sem egészségesek. Ilyesmit a magas vérnyomásosok tényleg csak legvégső esetben egyenek, és akkor is keressék a csökkentett nátriumtartalmú opciókat.

Savanyúság
Az ételek tartósításához általában sóra van szükség, mivel segít akadályozni az ételek megromlását. Emiatt viszont például a savanyúságok nátriumtartalma is igen magas. Ezeket fogyasszuk mértékkel, illetve keressünk olyan termékeket, amelyek kifejezetten csökkentett nátriumtartalmúak.

Paradicsomkonzerv
A paradicsomos termékek általában kerülendőek a magas vérnyomással küzdők számára. A konzerv, illetve üveges paradicsomszószok, paszták, paradicsomlevek nátriumtartalma igencsak magas, ezért ezekből is mindig olyat érdemes venni, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy csökkentett nátriumtartalmú.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Hogyan hűtsük le a lakásunkat a hőségben?
  2018-05-31 15:00:55, csütörtök
 
  Ha a lakásunkban nincs légkondicionáló berendezés, és nem is akarunk klímát beszereltetni, akkor is lehűthetjük a szobáinkat kánikulában.

Erre számos egyszerű, közismert módszer létezik, de ajánlunk olyat is, ami a meglévő - közkeletű - metódusok kombinálásából, illetve egy kis pluszötletből fakad.
Iszonyatos melegben a lakásunk hűtése fontos, hiszen ha nap közben otthon vagyunk, akkor el kell kerülnünk a hőgutát. De a munkába járóknak is lényeges, hogy éjjelente ki tudják pihenni magukat.

Márpedig kánikula idején az éjszakai alvás is nehezen szokott menni. Néhány tippet összegyűjtöttünk most, ami segítheti a lakásunk légkondicionáló nélküli hűvösen tartását.
Mielőtt erre rátérnénk, a legfontosabb hangsúlyozni, hogy nagy melegben a megfelelő mennyiségű folyadék, és elsősorban víz fogyasztása ajánlatos, ez az egyik legfontosabb óvintézkedés, akárhol tartózkodunk: lakásban, utcán vagy a munkahelyünkön.

1. Sötétítsünk!
Engedjük le a redőnyt, a rolót és húzzuk be a függönyöket. Csukjuk be a spalettákat, ha régi házban lakunk. (Természetesen az ablakokat is zárjuk be, hogy ne jöjjön be a meleg nap közben.) Vagyis röviden: tegyünk meg mindent, hogy a napsugárzás a legkevésbé érje a lakásunkat, házunkat, és a kinti meleg ne jöjjön be. Ez a legdöntőbb, és legjobban ismert módszer, hosszan nem is magyaráznánk ennek a jelentőségét.

2. Éjszaka nyissunk ablakot!
Éjszaka lehűl a levegő, még kánikula idején is. Ilyenkor minden nagyobb nyílászárót, amennyire lehetséges, tartsunk nyitva. Pihenten ébredhetünk, ha a hűsebb éjjeleket kihasználjuk. A légmozgás elősegítésére ne csak a külső, hanem a belső nyílászárókat is hagyjuk nyitva, akár a konyhaajtót vagy a fürdőszobáét is.

3. Legyen légmozgás!
A redőnyök leengedésével, a függönyök behúzásával valójában nemcsak sötétítünk, hanem “szigetelünk" is. Télen a benti meleget óvjuk, nyáron a kintit próbáljuk távol tartani. A szigetelés azonban a légáramlás csökkentését is jelenti, ezért jó, ha van egy ventilátorunk, ami kellemes szellőt biztosít mindennek ellenére az otthonunkban. Ventilátor lehet a plafonon is, de a szobai ventilátorokat könnyebben áthelyezhetjük szükség esetén.
Minél nagyobb a lakás vagy a ház, annál nagyobb és különbözőbb ventilációs technikákra lehet szükség, így például a többszintes házakban fontos, hogy a magasabb szintekre az alsóbb, hűvösebb szobákból jusson fel a kellemesen hűs levegő. Ventilátor nélkül is elősegíthetjük a légmozgást: kora reggel, kereszthuzatot csinálva hűthetjük a lakást.

3. Kombináljuk a ventilátorunkat, csináljunk “házi légkondit"!
Ha valaki különböző okokból nem akar klímaberendezést, a legegyszerűbb eszközökkel készíthet magának “házi légkondit". Ennek a lényege egy ventilátor, amelynek fuvallatát egy nagy fémtálnyi sózott jég fölé tereljük. (A só miatt a víz olvadási pontja alacsonyabbá válik - ami télen a jégmentesítésre jó, az nyáron a “szuperhűtést" segíti elő.) A párolgó víz lehűti a környező levegőt, amit a ventilátor szétoszt a lakásban.

Egy bonyolultabb módszerrel a nem tele, hanem csak 80 százalékig töltött palackokba sós vizet fagyasztunk le. (Azért nem töltjük tele őket, nehogy szétfagyjanak.) Majd a sós vizes szuperhűtött palackokat szintén egy nagy fémtálnyi vízbe rakjuk, és ezt párologtatjuk és oszlatjuk szét ventilátorral a lakásban.

4. Csökkentsük a hő- és páraforrásokat!
Ne főzzünk, vagy ne sokat, együnk hideg ételeket. Ha lehet, akkor a kinti grillezést ajánlják a szakértők, illetve a mikrosütő használatát. Ne vegyünk meleg fürdőt, ami a lakást forró gőzzel tölti meg. Kapcsoljuk ki azokat az elektromos berendezéseket, számítógépeket, amely maguk is hőt termelnek, de nincs szükségünk éppen rájuk.

5. Tegyünk fehér textilt a bútorokra!
Nemcsak lélektanilag “hűt le" a fehér vászonnal borított bútor, hanem tényleg kevésbé szívja magába a meleget.
Link
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Gyógyító méz: melyik fajta mire jó?
  2018-05-29 19:13:20, kedd
 
  A méz egészségünkre gyakorolt kiváló hatását már nem kell ecsetelni: a sejtek táplálásához szükséges minden anyagot tartalmaz, emellett természetes immunerősítő, baktériumölő, gyulladásgátló. Jó, ha tudjuk, hogy az egyes mézfajták hatóanyaga eltér egymástól.

Milyen panaszra milyen mézet fogyasszunk?

A méz jótékony hatása a benne található 100-nál is több aromaanyagnak, 28 féle aminosavnak, 12 féle ásványi anyagnak, 10 féle szénhidrátnak, 8 féle vitaminnak, továbbá enzimeknek, szerves savaknak, és baktériumölő anyagoknak köszönhető.



A különböző mézfajtáknak eredetük szerint más és más az összetételük, és más a szervezetre gyakorolt gyógyhatásuk. Csokorba szedtük a leggyakoribb betegségekre ajánlható mézeket.

Megfázás:
Bármelyik méz jó választás megfázás kezelésére, de az akácmézet tartják a leghatékonyabb segítségnek. Torokfájás: a napraforgóméz kitisztítja a torkot, az akácméz és a repceméz a fertőtlenítő hatása révén segít a torokfájáson.

Immunerősítés:
Magas vitamintartalma miatt az akácméz, konzervált beltartalmi értékei miatt a repceméz, széleskörű hatóanyag-tartalma miatt pedig a vegyes virágméz is javasolt immunerősítésre.



Érzékeny gyomor:
A repceméz a legjobb. Ha az valamiért nem kívánatos, akácmézzel is próbálkozhatunk, de napraforgómézet kifejezetten tilos érzékeny gyomorral fogyasztani.

Csontproblémák:
Egyértelműen az akácméz van a legjobb hatással csontképzési zavarokra, mégpedig magas kálciumtartalma miatt.

Vérszegénység:
Magas vastartalma miatt az akácméz és a repceméz a megfelelő választás.

Férfiproblémák :
(prosztata, vizelési nehézségek): a napraforgóméz támogatja leghatékonyabban az ilyen kezeléseket, a napraforgómaghoz hasonló beltartalmi értékek miatt.

Horzsolás, sebek:
A jó baktériumölő hatású, ugyanakkor kedvező árú vegyes virágméz alkalmas leginkább a horzsolt sebek külsőleges kezelésére (a mézzel beborított felületet nem kell bekötözni).

Méregtelenítés:
Kálium és kéntartalma miatt az akácmézet ajánljuk leginkább méregtelenítésre.

Antioxidáns-kúra:
Magas E-vitamin-tartalma miatt a napraforgóméz a leginkább javasolt.

Általános egészségmegőrzés:
A sokféle nektár hasznos beltartalmi értékét ötvöző vegyes virágméz kitűnő választás.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Betegségben ima a fájdalmas Szűzanyához
  2018-05-29 19:05:59, kedd
 
 

Fájdalmas Szűz sírva kérlek Téged,
Hogy gyógyítsd meg szenvedő gyermeked!
Fájdalmas Szűz Te légy vigasztalóm,
Te légy az én gyógyító orvosom.

Fájdalmas Szűz hozzád fohászkodom,
Te segíts meg égi szent gyámólom!
Fiad vére mossa le bűnömet,
Kérlek, add vissza egészségemet.

Fájdalmas anyám vagy Te nékem,
Isten után Te hozzád menekszem.
Ha megsegítesz, nem veszek el soha,
Enyém lesz a mennyei korona.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Igazi zsebes pihe-puha pita.
  2018-05-28 19:27:22, hétfő
 
  Hozzavalok :

1 kg liszt ( kb 800 gr kenyerliszt es 200 gr sima liszt)
1 ek cukor
1 pupos ek szaritott eleszto (poreleszto, instant)
1 ek so
2 ek olivaolaj
3 es 1/2 pohar langyos viz (lisztfuggo)
a poharmeret az uzletben kaphato standard meropohar ami 2,4 dl .

Szuksegunk lesz meg sutopapirra
es egy serpenyore, ami nyugodtan lehet regi is, nem kell a legjobbat hasznalni hozza.

Tovabbi hozzavalok : egy nagy adag jokedv es egeszseges izgatottsag, amivel varjuk a vegeredmenyt :D

Elkeszitese :

Egy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyjuk kb 6-7 percet. Ennyi ido eleg lesz neki, hogy szepen felfusson. Ekkor hozzaadjuk a lisztet amit elotte atszitalunk, nem muszaj de levegosebb lesz. Beinditjuk a dagasztogepet, es szep lassan adagoljuk hozza a langyos vizet . 1 poharral mar beletettunk mikor az elesztot futtattuk fel, meg maradt 2 es 1/2 pohar vizunk. Ajanlom nem egyszerre beletenni az egeszet, mert lehet sok lesz. De az is lehet keves. Mint irtam a legelejen, kicsit ragadnia kell annak a tesztanak. Hozzaadjuk az olivaolajat is es beleszorjuk a sot. Jol kidolgozzuk a tesztat. Mikor mar szep sima akkor letakarjuk es par percre felretesszuk. nem pihentetni akarjuk, hanem mas dolgunk lesz most, ami kb 5 percet vesz igenybe. Az asztalt vagy konyhapultot lefedjuk egy tiszta abrosszal, aztan sutopapirbol 20x20 cm. negyzeteket vagunk. 15 darabot. Vagy ahany pitat szeretnenk csinalni. Minden negyzetet rateszunk a mar kiteritett abroszra es elokeszitunk meg egy masik abroszt is vagy tullanyagot, amivel majd leakarjuk a kinyujtott pitakat. Tartsuk eszbe melyik pitank volt az elso es ugyanazt a sorrendet kovessuk majd a sutesnel. Szoval amelyiket legeloszor nyujtottuk ki, az lesz a legelso sutesnel is. Ahogy nagy koltonk Jozsef Attila is irta volt " Dolgozni csak pontosan szepen, ahogy a csillag megy az egen, ugy erdemes. " en mindig ehhez tartom magam , barmit is csinalok.
Visszaterunk a tesztankhoz : a pultot vagy nyujtodeszkat meglisztezzuk kicsit es a kezunket is, ne felejtsuk el a tesztank kicsit ragad. Kb teniszlabda meretu tesztat veszunk a kezunkbe , a lisztes kezunkkel kicsit megformaljuk, es a lisztes feluletre teve kerekre nyutjuk kb 5-6 mm vastagsagura. Finoman alanyulunk es ratesszuk az elkeszitett sutopapir negyzetre . Nem tapogatjuk, lapogatjuk, hanem beken hagyjuk es letakarjuk. Ezt addig ismeteljuk mig elfogy a tesztank. Addig mar eltelt kb 15 perc , az elsonek kinyujtott pitank mar kelt egy kicsit. Ennyi eleg is lesz neki. A serpenyonket gaztuzhelyre helyezzuk meggyujtjuk a langot, akinek keramia lapja van az olyan fokozatot hasznaljon mint amikor palacsintat sut, vagy fankot pl. Hagyjuk jol felmelegedni a serpenyot. Mikor mar jo forro, akkor finoman alanyulunk a legeloszor kinyujtott pita ala, pontosabban a sutopapir negyzet ala , es raboritjuk a masik tenyerunkre, aztan finoman belecsusztatjuk a forro serpenyobe. Ne fogdOssuk a szelet, kozepet stb, mert altalaban ahol megfogod ott mar nem nyilik szet, vagyis nem lesz zsebes, pedig ez a cel ;) Pontosan ezert tettuk oket a sutopapir negyzetekre, hogy minel kevesebbet erjunk hozza es ne rontsunk a teszta allagan.

Kb. 10-15 mp. utan mar latni fogunk apro kis legbuborekokat a tesztaban, ekkor finoman alanyulunk egy szedolapattal es atforditjuk a masik oldalara. Ujbol hagyjuk sulni kb 15 mp. alanyulunk es megnezzuk, ha mar latszanak a pirulasi nyomok akkor ujbol megforditjuk. Most viszont mar beken hagyjuk es hagyjuk sulni, pillanatok alatt fel fuvodik mint egy labda. Ekkor levesszuk. A jo pitat nem kell megpiritani es sotetre sutni, csak latszania kel a sutesi nyomoknak, ugy ahogy a mellekelt kepeken lathatjatok. Abban a pillanatban, hogy felfuvodik mar meg is van sulve. Egy elore elkeszitett kosarba vagy nagyobb edenybe tesszuk a megsult pitat, amit elotte kibeleltunk konyharuhaval, es le is takarjuk, a konyharuha masik reszevel. Miutan minden pitank kisult, mar lehet enni is. Bevallom melegen a legfinomabb. Most pedig tanacsok kovetkeznek, jobban mondva elmondom en mit szoktam csinalni a pitakkal. Ha peksegben is veszem, altalaban annyit hagyok kint amennyit eppen megeszunk. A tobbit jol lezarva fagyasztoba teszem. Mikor szukseg van ra, kiveszem 1 fagyos pita mikroban 45-50 mp alatt olyan lesz mintha most hoztak volna a sutodebol. Ket db pitanak 1 perc es 20 mp pont eleg. Ha nem hasznaltok mikrohullamu sutot,Akkro elo kell venni kb fel oraval hamarabb. Miutan kifagytak egy forro serpenyoben

(termeszetesen semmilyen zsiradek nem szukseges) atmelegitjuk, 10-15 mp minden oldalan boven eleg lesz. Kicsit hosszura nyult az iras, az elkeszitese viszont sokkal rovidebb. Szerettem volna reszletesen leirni, hogy konnyebb legyen majd Nektek elkesziteni. Mellekelem a videot is erdemes azert megnezni, ha van kedvetek. Jo etvagyat kivanok! A videot itt talaljatok.youtube
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sertés aprópecsenye legényesen
  2018-05-28 12:01:53, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
80 dkg sertéshús, 3 db hagyma, 2 db fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 2 db chili, 3 dl sör, babérlevél, kömény (római), provence-i fűszer, 1 csomag petrezselyem, 40 dkg rizs (párolt)

Hogy mi is jelent az, hogy legényes?
Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.

Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele.

A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.

Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.

Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertésaprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol
  2018-05-28 11:58:36, hétfő
 
  Hozzávalók

1,5 db korall, vagy krémkarfiol (de hívják romanescunak is), 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió, 10 dkg medvehagyma, cukor, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg cremor sajt

A krémkarfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe tesszük, egy pici cukrot is adhatunk még hozzá (arra figyeljenek, ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbonát kell tenni a vízbe!). A korallvirágot szép máglyába tesszük.

A vadfokhagymát, vagy ha így már jobban ismernék, a medvehagymát lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az öntetet, ami vajból, lisztből és tejből készült. Ezt legírozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Várunk, amíg egy picit hűl, aztán ráöntjük a karfiolra.

A tetejét reszelt hegyi sajttal szórjuk meg, valamint egy kis zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. A 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sül.

A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg egy kis petrezselyemzölddel, snidlinggel, aki szereti, egy kanálka tejfölt is tehet mellé.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors már
  2018-05-28 11:46:45, hétfő
 
  Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só



A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sütőtökös csirkemell salátákkal
  2018-05-28 11:44:27, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, olaj (olíva), só, 20 dkg sajt (füstölt), gyömbér, 40 dkg salátamix, 8 dkg sütőtök (mag)



A csirkéből szép 4 dekás érméket vágunk, melyeket megsózunk, és így pihenni hagyjuk.

A sütőtököt apró kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.

Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.

Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.