Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
Mi a szeretet?
  2018-09-30 17:43:06, vasárnap
 
 


Megbocsátok mindenkinek, még magamnak is.
Ott segítek, ahol tudok, még magamon is.
Nincs személyválogatás
Nem ártok senkinek, még magamnak sem.
Nem teszek a másiknak olyat, amit nem akarok, hogy velem tegyenek, illetve azt teszem a másikkal, amit örülnék, ha velem tennének.
És ha még mindig nem tudom
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Erzsébet napr
  2018-09-30 17:19:20, vasárnap
 
 

Erzsébet nevű ismerőseimnek
BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!
Melyet szeretteitek körében
Isten áldásával kísérve,
jó egészségben töltsetek el,
sok-sok éven keresztül!
 
 
0 komment , kategória:  Születésnapi Köszöntők  
Tojás krém
  2018-09-30 17:10:01, vasárnap
 
 

ahogy én készítem

Recept:
5 db tojást
6 dkg puha vaj
2 mk só
fél mk fehérbors
2 tk mustár
2 tk krémes joghurt
1 mk ecetes torma
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
3 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem. A vizet leöntöttem róla, és hideg vízzel öntöttem fel. Hagytam, hogy a tojás jól lehűljön, majd megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a joghurtot és a tormát, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forrázott kefires palacsinta
  2018-09-30 17:07:19, vasárnap
 
 

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 tojás
1/2 teáskanál só
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár forró víz
1 pohár finomliszt
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet, és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.

Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütöttem 26 cm-es teflon serpenyőben. 6 db nagy palacsinta lett belőle
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták édes - sós  
Fűszerkeverékek/házilag
  2018-09-30 17:05:56, vasárnap
 
 

\t1.Magyaros fűszerkeverék:
1,5 ek. köménymag/összetörve/,
2 tk. kakukkfű,
2 tk. szárított petrezselyem,
1-1 ek. pirospaprika-csípős paprika,
1 mk. őrölt bors.
Használatakor még 1 cikk fokhagymát reszelek a fűszer keverékhez .
***
2.Csirkéhez fűszerkeverék:
1 ek. só,
2 ek. szárított kakukkfű,
2 ek. pirospaprika,
1 ek. őrölt bors,
1 tk. őrölt gyömbér,
1 mk.szárított bazsalikom,
1 mk.szárított oregánó
Használatakor + még kevés mustárt teszek a fűszerhez.
***
3. Olasz fűszerkeverék:
2 ek. szárított bazsalikom,
2 ek. szárított majoránna,
1 ek. oregánó
1 ek. rozmaring,
1 ek. pirospaprika.
Használatakor + 1 cikk fokhagymát teszek a keverékhez.
***
4.Sertéshez való fűszer keverékhez: A magyaros fűszerkeverék+ 1 tk. zsálya és vöröshagyma.
***
A fűszereket összevegyítve zárható üvegekben tartom. Akár étel ízesítésére vagy hús beszórására esetleg ahogy még szoktam 1-2 ek. olajban elkeverem a fűszert és ezzel kenem be a sütésre szánt húst. Az olasz fűszerkeverék pld. nagyon finom tésztára való szószokhoz, de mindhárom fűszer keveréket jól lehet használni csirkéből készült bármilyen étel ízesítésére!Az adagolás természetesen függ a felhasználandó mennyiségtől. Ha nem pácnak , csak ételízesítésre használom több alkalomra elég ez a mennyiség!
( A fűszer keveréket régebben interneten találtam!)
*****
5. Hal sütéséhez fűszer keverék: Bazsalikom,
tárkony,
pirospaprika,
őrölt bors, só
+ fokhagyma/ ez frissen lereszelve/


**
6. Sült krumplihoz fűszer keverékem: só,
bazsalikom,
oregánó
kakukkfű
majoránna
pirospaprika
őrölt bors




******
7. Sült csirkéhez fűszerkeverék:1 tk. rozmaring
1 ek gyömbérpor
1 ek köménymag
2 ek fűszerpaprika
1 tk chilipor
1 ek őrölt bors
1 ek koriander
Az egészet mozsártörőben összetörjük/Nekem egy régi kávédarálóm van amit erre a célra használok! Amikor használom a fűszer keveréket csak akkor szoktam 1 gerezd fokhagymát lereszelve hozzákeverni és a sót is !


***
8.Pizzához fűszerkeverék:
1-1 tk. édes paprika
csípős paprika
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
zsálya

oregánó + fokhagyma frissen reszelve


**
9.Mexicói fűszerkeverék: / Teáskanállal mérten egységesen mindenből/
oregánó
fekete bors
chilipor
kömény
pirospaprika
koriander
fokhagyma granulátum
+ használatkor zeller
/feketebors-kömény-koriander törve vagy darálva + hozzá a többi/


****
10.Ismét bővült fűszer keverékeim száma ez pedig a Bolognai fűszer keverékem:
1 teáskanál oregánó
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mk. szárított petrezselyem
1 mk. bazsalikom
1 mk. őrölt rozmaring
1 mk. őrölt bors
1 mk. fokhagyma granulátum
fél-fél mk. koriander és szegfűszeg összetörve
A felsorolt fűszereket egy kis üvegbe tettem !
+használatkor vöröshagyma kevés zeller és só
valamint paradicsompüré vagy paradicsomlé
Kevés olajon megdinsztelem a vöröshagymát felöntöm paradicsomlével 1-2 teáskanállal teszek a fűszerkeverékből hozzá zellert és sót teszek még és felöntöm annyi folyadékkal hogy kb. 3 dl legyen ezt öntöm a párolt darált húsra! Sok sikert hozzá !
*****
11.Kínai öt fűszer keverék :

szegfűszeg
csillagánizs/ helyette kardamom
fahéj
szecsuáni bors/helyette:fekete bors-gyömbér keveréke
édeskömény
A fűszereket egyenlő arányban öntöttem egy üvegbe.(természetesen ami darabos azt előtte összetörtem) Amiket helyettesítettem és amivel azt az interneten olvastam!
*****
12.Provence-i fűszersó:


Hozzávalók:
10 dkg tengeri só
1-1 evőkanál majoránna, bazsalikom, rozmaring
fél evőkanál szárított kakukkfű
1 teáskanál őrölt ánizs
Felhasználható:szárnyasokhoz, halakhoz, sült zöldségekhez !
***
13. Libához fűszerkeverék:

Hozzávalók:
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál szárított petrezselyem
1/2 teáskanál őrölt fűszerkömény
1/2 teáskanál rozmaring
*
*Az összekevert mennyiségből alkalmanként 1 teáskanálnyit használok! Ezt a keveréket én állítottam össze ami nagyon finom ízt adott a húsnak!
***
14.Curry fűszerkeverék


Hozzávalók:
koriander
római kömény
édes kömény
fahéj
szegfűszeg
bors
gyömbér
kardamom
*
A hozzávalókat ami nem volt őrölt összetörtem.A fahéj -gyömbér - kardamom 1/2 teáskanállal , a többi fűszerből 1 teáskanállal tettem és összekevertem a fűszereket ./Akinek van kurkuma azt is tehet hozzá!/ Ebből a keverékből alkalmanként 1/2- 1 teáskanállal használok!
***
15. Mézeskalács fűszerkeverék


Hozzávalók:
1 tk.kardamom
1 tk. koriander
1 tk. ánizs
1 tk.édeskömény
1tk.szegfűszeg
1 tk. őrölt fahéj
1 db csillagánizs/ezt kihagytam
2-3 szegfűbors
1 tk.gyömbérpor
1csipet őrölt szerecsendió
*
A hozzávalókat ami szemes volt régi kávédarálóval megdaráltam és a többi őrölt hozzávalókkal összekevertem .Csillagánizst most nem tudtam beszerezni de ha sikerül pótlólag belekeverem.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ízekről -fűszerekről
  2018-09-30 16:58:40, vasárnap
 
 


Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél.

Borsfű: vidéken borsikafűnek is nevezik. Kiválóan alkalmas fekete bors pótlására, akinél kímélni kell a gyomrot.Minden olyan ételt ízesíthetünk borsikafűvel , amelyet különben borssal ízesítenénk.

Kömény és édeskömény: Kenyér, cipó és tésztafélék ízesítésére használják, sós süteményekre hintik.A kömény főzelékek fűszerezésére is bevált kelkáposzta, saláták ízesítésére használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves, savanyú halleves, paradicsomleves, ízesítésére. De nem hiányozhat a burgonyafőzelékből és a különböző savanyú káposztából készült ételekből sem. A savanyúság készítésénél is használjuk :uborka, apró tök, zöld paradicsom.
Szintén savanyúsághoz alkalmazzuk a koriandert, a mustármagot, a kaprot, a borókabogyót. A borókabogyó kitűnőízt ad a sertés- vagy vadsültnek, és nem hiányozhat a pácléből sem. Szintén a vadpáchoz kitűnő a borsfű, a bazsalikom, a kakukkfű, az izsóp és a fehér mustár keveréke. Főleg az őz- és a szarvashús ízesítésére szolgál.

Sáfrány: évszázadokon keresztül a világ legnépszerűbb fűszere volt. Ma is használjuk húsleves, zöldségleves, különféle mártások, főzelékek ízesítésére, de teszik krémekbe, tésztákba is, hogy szép aranyszínűre fesse.

Szerecsendió: egy csomag belőle évekre elég. Kitűnő ízű lesz például krumplis fánkunk vagy bármilyen zsírban sült krokett ( hal- gomba- vagy tojáskrokett), ha összegyúrás előtt kevés szerecsendiót reszelünk bele. De szokták a szerecsendiót különféle salátákra-burgonya- és zellersaláta - is ráreszelni.

Fahéj: tésztafélé ízesítésére használjuk, amit egészben vagy törött formában árulnak az üzletekben. Megtörve mézeskalács, diós piskótatészta, almás lepény, kelt csiga fűszerezésére szolgál, de porcukorral keverve jó ízű lesz tőle a meghintett tejbedara, tejberizs vagy a zsírban sült fánk is. A fahéjat egészben főleg gyümölcslevesek, -mártások és -kompótok ízesítésére használjuk: főleg a meggy, a szilva, az alma ízét egészíti ki kellemesen.

Szegfűszeg: kimondottan a szilvából készült kompót, savanyúság ízesítésére, de megtörve mézeskalácsba, fűszeres tésztába is teszik. Egy-két szem szegfűszegtől zamatossá válik a húsleves vagy párolt hús is.

Sajnos csak piacokon, kofáknál találhatunk rá két értékes fűszerfélénkre: a tárkonyra és a csomborra.
A tárkonnyal főleg bárány- és birkahúst ízesíthetünk: az erdélyi tárkonyos báránysült, a tárkonyos bárányleves messzi földön híres. A csombor szintén Erdélyből került a magyar konyhára, elsősorban édes káposztát, lucskos káposztát ízesítenek vele. (A csombort bizonyos mértékig pótolni lehet a gyógynövényboltban kapható borsfűvel).

Végezetül íme egy jól bevált , régi pástétomfűszer-keverék, melyet vad-illetve májpástétom fűszerezésére használhatunk. Egyenlő arányban kell venni az alábbi fűszerféléket, és összetörve alaposan elkeverni: koriander, köménymag, borsfű, bazsalikom, kakukkfű, fehér mustár, majoránna, boróka,orvosi zsálya, fodormenta, édesgyökér, paprika. Ebből a keverékből a pástétomra 1-2 mokkakanálnyit kell keverni, és máris érezhető lesz a kitűnő íz.

A fűszernövények használatánál ügyeljünk arra, hogy csak ízük maradjon az ételben, a bogyókat, füveket szűrjük ki belőle, mert nem kellemes, ha fogunk közé akadnak. Ezért érdemes egy gézből varrni zacskót, vagy ún. teatojásba zárni a fűszereket és így tenni az ételbe.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Szeretném veletek megosztani azt...
  2018-09-30 16:53:01, vasárnap
 
 


amit már kipróbáltam és gyakorlatban jól működik nálam ! Ezt házilag elkészítheted és sokkal olcsóbb mint amit boltban veszünk. A zserbóra már régóta készítem ezt a csokibevonót , most viszont egy olyan süteményt készítettem amire fehér csokoládé is szükséges lett volna ha én nem felejtem el:-)) Már egyszer ezt is kipróbáltam most ismétlés következett!

Egy csokorba szedtem hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:
Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.
Fehér csokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a tűzhelyről és bele kevertem a száraz alapanyagot/kakaópor , tejpor, vagy mindkettőt/. Addig kevertem még egyneművé vált és ekkor öntöttem a sütemény tetejére.( Természetesen ha nagyobb a tepsi lehet az adagot duplázni!) Most mivel a fehér csokoládéval csupán csíkokat húztam, ezért a maradékot sütőpapírra öntöttem kicsit hűtőbe pakoltam majd daraboltam nagyon finom érdemes kipróbálni!!!
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Egy szívem van...
  2018-09-30 16:29:46, vasárnap
 
 
Ha száz szívem volna,
mind érted dobogna,
szelíd arcod mind a százban
napfényként ragyogna.

Áldjon meg az Isten
jártadban, keltedben.
Hová nézel, a virág is
ott nyíljék legszebben.

Nincs több, csak egy szívem,
csak egyetlen egy van:
Ám, de százzal sem tudnálak
szeretni már jobban.

A te neved zengi
minden dobogása...
Szálljon reád édesanyám
az Isten áldása!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A remény gyermekei
  2018-09-30 16:28:54, vasárnap
 
 

Áldjál és őrizz minden gyermeket
A remény gyermekei
Ölelj magadhoz angyalszárnyon
Minden elveszett gyermeket,
Kiálts hangosan szív szavával,
Ne nélkülözzön ma senki sem,
Egy csepp reményt, amerre jársz,
Önzetlenül hints szerte szét,
Tiszta szívvel, ne íriszeddel
Lássad, a csöppnyi szenvedőt.
Hisz ott csillan az élet fénye,
Bár karcoltan, a remény után,
Nyújtsd kezed, szebb lehessen
Szemében, a gyermeki varázs.
Tárd ki lelked e tiszta fénynek,
Hogy a holnap sokkal szebb legyen,
El nem múló érzelemmel. Segíts!
Minden elhagyott gyermeken.

facebook. Monika Lupu
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ahogy eszik úgy szerelmeskedik
  2018-09-30 15:38:13, vasárnap
 
 

Van egy állítás, mely szerint mindenki úgy eszik, ahogy szerelmeskedik. Érdekes dolgokat tudhatsz meg új párodról egy közös ebéden vagy vacsorán, mégpedig azt, hogy valójában milyen is az ágyban? Még magunkról is megtudhatunk dolgokat. :)

Aki tiszta tányért hagy maga után

Vannak olyanok, akik soha nem hagynak egy falatkát sem a tányéron, annyira nem, hogy még a díszítést is megeszik, majd ha végeztek, egy kis kenyérrel még ki is törlik az egész tányért csillogó tisztára. Ha ilyen párt fogtál magadnak, biztos lehetsz benne, hogy a szexben is ugyanilyen alapos lesz. Mindenre rá tudod majd venni, de magától nem nagyon fog kitalálni semmit. Ennek ellenére ha te tapasztalt vagy, akkor igazán kitűnő szeretőre tettél szert, mert jobban szereti ha irányítják.

A mindent felszeletelő

Kicsit már viccesnek tűnhet ahogyan eszik, mert már az étkezés elején felszeletelgeti az ételt, és a tányérja egy katonasereghez hasonlít leginkább. Ez a típus ahogy eszik, egyre jobban jön meg az étvágya, és ez igaz a szexre is. Túl nagy dolgokat ne várj tőle, de egy biztos: az ágyban borzasztóan kitartó, többször is képes a szexre egymás után. A nagy "étvágyúak" jó választása.

A tartalékoló

Ez a típus kiválogatja a tányérján lévő ételeket azoknak finomsága szerint, és a legkevésbé finom falatoknál kezdve halad végig a tányérján, úgy hogy a végére hagyja a legfincsibb falatokat. A szex közben is ezt várhatjuk tőle, vagyis hosszú előjátékkal varázsol el bennünket, majd egyre jobban begerjesztve haladhatunk vele az orgazmus felé. Kivételélesen jól ért az előjátékhoz, de néha önző lehet az ágyban.

A fűszerező

Még szinte le sem ültünk az asztalhoz, máris a fűszertartót keresi; anélkül hogy megkóstolta volna az ételt sózza és borsozza. Ezután mindent gyorsan befal anélkül, hogy egy pillanatig is láthatnánk rajta, hogy élvezi az ízeket. Vigyázzunk vele, mert neki a szex is egyfajta szükséglet, így előjátékot ne is várjunk tőle, a lepedőakrobataság is messze áll tőle. Egy-két pózzal beéri, de szeretőként lehetőleg ne őt válasszuk.


 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 88 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 466
  • e Hónap: 3215
  • e Év: 40963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.