|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2023-11-30 19:27:06, csütörtök
|
|
|

Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
0,5 teáskanál fokhagymapor
Só és bors ízlés szerint
120 g krémsajt
20 g parmezán sajt
2 evőkanál majonéz
100 g friss spenót
2 fokhagymagerezd
0,5 teáskanál chilipehely
Elkészítése:
A parmezánt reszeld le, a spenótot alaposan mosd meg és vágd apróra, a fokhagymát pedig pucold meg.
Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
Az előkészített csirkemellfilét helyezd egy vágódeszkára és mindkét oldalát kend be olívaolajjal. Egy kisebb tálkában keverd össze a pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba.
Vágj egy mélyebb bevágást a csirkemellbe, amelybe később a sajtos keveréket teszed.
Egy tálban keverd a krémsajtot, reszelt parmezánt, majonézt, apróra vágott spenótot, zúzott fokhagymát és a chilipelyhet. Ízlés szerint sózd meg. Ezt a keveréket kanalazd bele a csirkemellbe vágott zsebekbe, ügyelve arra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön mindenbe.
Helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőtálba vagy tepsibe, és süsd a sütőben 25-30 percig, míg a hús teljesen átsül.
Tipp:
A krémsajt, a friss spenót, a parmezán és a fűszerek kombinációja egy harmonikus és ízletes tölteléket eredményez, ami tökéletesen kiegészíti a puha és szaftos csirkemellfilét.
A recept nem igényel különösebb konyhai eszközöket vagy technikákat, így akár kezdő szakácsok számára is könnyedén elkészíthető.
A töltelék hozzávalóit igény szerint módosíthatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.
Miért edd?
A csirkemellfilé alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, a spenót pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ezzel az étellel nem csak egy finom fogást készíthetünk, hanem tápláló és egészséges étkezést is biztosíthatunk a családnak.
Recept neked |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2023-11-30 19:24:35, csütörtök
|
|
|

Hozzávalók:
1 db kisebb zeller
1 kukorica konzerv
1 ananász konzerv (darabolt)
20 dkg sonka
3 alma
6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
1 póréhagyma
480 g majonéz
1 nagydoboz tejföl
20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük.
Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük egy nagy tálban.
Rétegezés: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka,ananász,póréhagyma. Fontos,hogy rétegezés közben locsoljuk a majonézes tejföllel.
A maradék tejfölt a tetejére tesszük és sajtot reszelünk rá. Egy napra a hűtőbe állni hagyjuk. Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk.
Sztori:
Egytál ételnek is fogyasztható, de nagyon finom sült húsokhoz.
Recept neked
|
|
|
0 komment
, kategória: saláták |
|
|
|
|
|
2023-11-29 19:33:04, szerda
|
|
|
Egy édesanya egyszer egy kis papíroson kapta a kérdést lányától: ,,Anya, te vagy a Jézuska?" Amit válaszolt neki, abból vallástól, szokásoktól függetlenül mindenki meríthet ötleteket az egyszer elkerülhetetlenül bekövetkező vallomáshoz:
,,Kedvesem!
Nagyon jó kérdést tettél fel, és tudom, hogy már egy ideje gondolkozol rajta. Szeretnék jól válaszolni neked, de nem is olyan könnyű.
A válasz az, hogy nem, nem én vagyok a Jézuska.
Az ajándékokat én hozom, ez igaz. Én figyelek rád hónapokon át, hogy tudjam, mi okozna neked igazán örömöt. Én választom ki, és én is csomagolom be őket, pont úgy, ahogy az én anyukám is tette, amikor még kislány voltam, és ahogy az ő anyukája is annak idején. (És igen, Apa is segít benne.)
Elképzelem, ahogy majd te is megteszed ezt a te gyerekeidért, és tudom, hogy mekkora öröm lesz látnod az arcukat, amilyen izgalommal bontják ki az ajándékaikat, és jobban ragyognak, mint a karácsonyfa.
De te sem leszel ettől Jézuska.
Jézus hatalmasabb, mint bármelyik személy, és jóval régebb óta végzi a dolgát, mint amióta mi élünk. Amit ilyenkor tesz, az egyszerű, de nagyon fontos. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy hogyan higgyenek valamiben, amit nem látnak a saját szemükkel, vagy nem tudnak megérinteni.
Ez egy nagy feladat, és nagyon fontos feladat. Az életed során mindig szükséged lesz arra, hogy hinni tudj:, a barátaidban, a tehetségedben, a családodban. Szükséged lesz arra is, hogy hinni tudj olyasmiben, amit nem tudsz megmérni, nem tudod a kezedbe fogni, vagy bizonyítani, hogy létezik. Ilyen például a szeretet, az a hatalmas erő, ami onnan legbelülről világítja be az életed, még a legsötétebb, leghidegebb pillanatokban is.
Jézus egy tanító, és én a tanítványa vagyok. Igyekszem jól csinálni. Most már ismered a titkot is, hogy hogyan jut be a házakba láthatatlanul, hogy letegye az ajándékokat: azok az emberek segítenek neki, akiknek a szívét örömmel töltötte meg.
Az olyan emberek, akiknek tele van a szívük szeretettel és örömmel, mint Apa és én, segítünk a Jézusnak megtenni valamit, ami amúgy lehetetlen lenne, ha jobban belegondolsz.
Úgyhogy nem, nem én vagyok a Jézuska. Jézus a szeretet, a remény, a hit és a boldogság. Én az ő csapatában vagyok, és most már te is benne vagy. Segítesz?
Szeretlek,
Anya" ❤❤❤ |
|
|
0 komment
, kategória: Lélekemelő |
|
|
|
|
|
2023-11-27 19:04:28, hétfő
|
|
|
Finom kevert süti recept. Csak olyan összetevőkre van szükség, amelyek megtalálhatók a konyhában. Ehhez a süteményhez bármilyen lekvárt használhatsz.
Hozzávalók
250 g liszt
200 g cukor
60 g lekvár (eper, málna, vagy ami a kedvenced)
50 g kakaópor
250 ml tej
100 ml olaj
10 ml vanília
1 tojás
10 g sütőpor
Mindent sorba egy tálba , jól kikavarni és mehet a 35x25 -ős papíros tepsibe 180 fokon sülni

|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-11-27 15:22:44, hétfő
|
|
|
ZÖLDSÉGES TOKÁNY

Ezt a tokányt Neked is ki kell próbálni!
Nagy rajongója vagyok a tokányoknak és most készült egy igazán kedvemre való. Raktam hozzá mindenféle finom zöldséget és így akár köret nélkül is remek egytálétel lehet.
Ne fogjátok vissza magatokat, készítsétek kedvetekre való zöldségekkel , aztán pedig írjátok meg, hogy hogy sikerült.

Hozzávalók:
60 dkg sertés szűz
5 dkg házi füstöltszalonna
1 fej lila hagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
1 kápia paprika
1-2 karika csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek aprított petrezselyemzöld
2 cukkini
1 kisebb padlizsán
Elkészítés:
A szalonnát gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.
Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.
Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, a reszelt fokhagymát, a petrezselyemzöldet, ismét öntök rá kevéske vizet, összekeverem és zsírjára pirítom.
A kockára vágott cukkinit és a szeletelt padlizsánt a legutolsó felöntés előtt adom az ételhez és készre párolom. Így finom roppanós lesz benne a zöldség.
GASTRO HIBBI |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-11-25 20:34:21, szombat
|
|
|
A Világ Királynője tiszteletére imádkozzuk az egyházilag jóváhagyott fohászokból álló imafüzért, a szentolvasó felhasználásával (5-tizedes)
***
A keresztre:
Itt függ a mi hitünk, a mi reményünk, a mi szeretetünk, életünk, üdvösségünk és győzelmünk!
A nagy szemekre:
Dicsőség az Atyának, dicsőség a Fiúnak, dicsőség a Szentléleknek, a Szeplőtelen Szűz, a Világ Győzelmes Királynője által, most és mindörökké. Amen. Alleluja! Ave Maria! Éljen a Világ Győzelmes Királynője!
Három kisszemre:
három Üdvözlégy Mária
A kis szemekre:
Szűz Mária! Világ Győzelmes Királynője, most mutasd meg hatalmadat!
Végül háromszor:
Szent, szent, szent a Seregek Ura, Istene, telve van az ég és a föld az Ő dicsőségével! Áldott ki az Úr nevében jő! Dicséret, hála, szeretet és dicsőség legyen neked, Istenünk, hogy a Világ Győzelmes Királynőjét adtad minékünk!

|
|
|
0 komment
, kategória: Rózsafűzér |
|
|
|
|
|
2023-11-24 19:25:48, péntek
|
|
|
Az imádságnak nagy hatalma van,
Kivált, ha egymásért mondjuk;
A közös könyörgés ereje még nagyobb,
Ha szeretteink terheit Isten előtt hordjuk.
De mivel gyenge emberek vagyunk,
Az imádságban hamar meglankadunk;
Segítsünk hát, tartsuk egymás kezét,
Hordozzuk együtt a ránk bízottak terhét!
Olyan Főpapot kaptunk Krisztusban,
Aki áthatolt az egeken,
Lehajolt hozzánk, s mindent megtett,
Hogy segítsen rajtunk, embereken.
Emberré lett értünk, s feláldozta Magát,
Hogy Istennel megbékéltessen,
Megtanított imádkozni, Őhozzá fordulni,
Hogy szabad, tiszta életünk lehessen.
A mi dadogó szavainkat kiegészíti,
Hogy Istennél meghallgattassanak,
Ad állhatatosságot, kitartást, ha kérjük,
S küld segítségül testvéreket, hogy támogassanak.
Elmondhatunk Neki mindent,
Mi a szívünk nyomja,
Tudja, mi bánt és keserít,
Neki van ránk gondja!
,,Mielőtt kiáltanának, Én felelek,
Ők még beszélnek, és Én már meghallgattam" -
Hangzik az ígéret a zsoltárban;
Én már megtapasztaltam!
Nem mindig azonnal válaszol,
S úgy, ahogyan kértük,
De hallja és megfelel rá,
Ahogy legjobb nékünk.
Tanulmányozzuk az Igét
Minél rendszeresebben,
Hogy megismerjük ígéreteit,
S könyörögjünk egymásért hűségesebben!

|
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2023-11-22 17:19:25, szerda
|
|
|
Pillanatok alatt elkészíthető és egyszerűen fenséges! 30 perc alatt elkészíthetsz! Pazar!
Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt,
150 g vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
100 g cukor,
1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
6 tojás fehérje,
10 kanál cukor,
200 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a vanília krémhez:
6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.
Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.
A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.

|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-11-22 17:11:40, szerda
|
|
|
Hozzávalók a kakaós lapokhoz :
25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 dkg szalalkáli, 1 evőkanál kakaópor, kevés tej ( kb. 1 dl )
Hozzávalók a piskótához : 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor,
Hozzávalók a krémhez : 4 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 db citrom reszelt héja, és leve
Elkészítés :
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27 * 34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész. Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.
Piskóta :
a 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat.
A krémhez :
a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citrom levét is.
Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.
A sütemény összeállítása : Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, szeletelés előtt minimum egy nappal el kell készíteni, hogy a lapok megpuhulhassanak, és szépen lehessen szeletelni.

|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-11-18 17:19:31, szombat
|
|
|
Árpádházi Szent Erzsébet, Magyarország virága,
segíts bennünket is a tökéletesedés útján!
Szent Erzsébet, Ó, szeretetnek magyar szentje,
Szent Erzsébet, kinek éltén álmélkodik az egész világ,
kinek szeretetétől szeretetre gyullad a mi szívünk is,
most, halálod óráján ne hagyd árván magyar népedet,
esedezz Uradnál szegény nemzetünkért, alleluja!
Némelykor nekünk is földre kell hajolnunk és megalázkodnunk,
hogy utána bizalommal és örömmel emelkedhessünk fel.
Szent Erzsébet

|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2023. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
15 db bejegyzés |
e év: |
137 db bejegyzés |
Összes: |
8849 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1241)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (80)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (148)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (52)
- Katalintól (22)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (125)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (86)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 14
- e Hét: 340
- e Hónap: 1909
- e Év: 13195
|
|
|