|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2020-10-30 09:59:07, péntek
|
|
|
Fohász..
Mikor elfog a bizonytalanság és nem tudom mit tegyek,
mi lenne akkor a legjobb, s mit lehet...
Hozzád fordulok Uram, segítesz-e nékem?
Sokszor magamat, olyan elesettnek érzem...
Bármi is legyen válaszod azt biztosan tudom,
hogy hitem és bizalmam,irántad soha fel nem adom!
Vezessen bárhová is az élet, tudom csak én dönthetek
De ha rád bízom sorsomat,ugye nem hagysz el engemet?
Kérlek Uram adj erőt nekem, nem kérek én egyebet,
Csak erősítsd a lelkem, s így vele létemet... |
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2020-10-20 16:16:15, kedd
|
|
|
Térj be hozzám vándor, ha erre visz az utad,ha jó a szándékod,itt szeretet fogad!
Székely konyha
Hozzávalók:
8 nagyobb krumpli
Bacon szalonna
Sajt, én dáliát használtam
Vaj
1 nagyobb vagy két közepes fej hagyma
Só, bors
Zsír a tepsi kikenéséhez
A krumplit mosás után megpucoljuk, újra megmossuk, és vékonyra felszeleteljük.(2mm)
A bacon szalonnát és a sajtot is felszeleteljük, kisebb szeletekre vágjuk, mint a krumplit.
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, ha nagyobb félbevágjuk.
Egy kerek sütőformát kikenünk zsírral, beleállítjuk a krumpli szeleteket, kicsit megdöntve, minden két krumpli közé teszünk sorban szalonna, sajt és hagyma karikákból.

A tetejét sózzuk, borsozzuk, és vékony vajdarabkákat rakunk rá.

220 fokos sütőben 50 percig sütjük, akkor már szép piros, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük, és még sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.

|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2020-10-20 16:01:20, kedd
|
|
|
17 hozzávaló
Összetevők
1 kg sertéstarja vagy rövidkaraj
2 ek Mustár ízlés szerint
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só
1 ek Sertészsír a tepsi kikenéséhez
2 ek Vaj vagy sertészsír a tetejére
4 szelet Kenyér tejben áztatott
1 db Tojás
1 közepes fej Vöröshagyma
3 ek Napraforgó olaj
3 gerezd Fokhagyma
0 Ízlés szerint majoranna
0 Ízlés szerint kakukkfű
0 Ízlés szerint bazsalikom
0 Ízlés szerint oregánó
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só
Elkészítés
A húshoz
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!
Nosalty
Kép:Pinterest

|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-10-20 15:27:24, kedd
|
|
|
Ha a hosszúhétvégére pakoltál a hűtődbe csirkemellet, sajtot és bacont, legalább az esélyed megvan arra, hogy elkészítsd ezt a finom sültet. Biztosan nem fogsz csalódni!
HOZZÁVALÓK
(4 főre)
2 egész csirkemell
20 dkg szeletelt bacon szalonna
30 dkg feta sajt, vagy más sajt, pl. mozzarella
5 cikk fokhagyma
1 tk kakukkfű
só, bors
olíva olaj
ÍGY KÉSZÍTSD:
A csirkemellet vágd szeletekre. A szeleteket klopfold ki és enyhén sózd be.
Mindegyik szeletre tegyél egy kis zúzott fokhagymát, ezt maszatold szét, majd szórd meg kakukkfűvet, sóval és borssal.
A hússzelet egyik végére fektess keresztben egy hosszúkásra vágott fetadarabot, majd a fetát közrefogva csavard fel a húst.
A töltött hústekercset tekerd körbe baconszalonnával. A tekercseket sorakoztasd tepsibe, locsold meg olíva olajjal.
A tepsit fóliázd le és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. másfél óra alatt lesz kész.
A fetától különlegesen finom és omlós, zaftos lesz a hús! A fűszerekkel összesülve ízorgia az eredmény!
Ha a hús mellé néhány szem paradiccsomot is dobsz, igazán ízletes köreted is lesz. Az utolsó percekre vedd le a fóliát, hogy a tekercsek teteje szépen megpirulhasson.
Karikázva is tálalhatod!
Az biztos, hogy ebből nem lesz maradék, az utolsó darabkákért ökölharcot vívtok majd!
Még egy ötlet:
Nem tolsz ki magaddal, ha szintén tepsiben készíthető köretet választasz hozzá - például ezt a zseniális újkrumplit -, így egyszerre letudod a kettőt.
Ripost.hu
kép:pinterest

|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-10-20 15:19:59, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom,
ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem,
a tűzről levéve belekeverek -1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm
az egészet; -7 egész tojást (ismét egy okosság, de ez Nagyitól:
zsemlénként 1 tojással számolunk, de minden 5. zsemle után +1 darabbal /5 zsemle-6 tojás,
10 zsemle-12 tojás/ és így lesz biztos a végeredmény.)
-1 cs sütőport -sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez.
Egy tepsit, vagy jénai tálat , kizsírozok (mangalica zsírral),
megszórom zsemlemorzsával, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben,
180 fokon, légkeveréssel, 25 perc alatt megsütöm.
(A sütő alkalmatosságot csak 3/4 részig töltsük meg, hogy legyen elég helye emelkedni.) Ha egyben, esetleg még nagyobb mennyiségben készítjük (tepsiben), több idő lehet a sütés is-mindenképpen nézzük meg egy fapálcával, hogy átsült -e a közepe is! Megvárom míg kihűl, mert így is fog még szilárdulni a belseje és csak így lehet szépen szeletelni.
(Szombaton ez is el szokott nálam készülni, így vasárnap már tudunk enni belőle reggelire.)
kép: Pinters

|
|
|
0 komment
, kategória: Diétásak |
|
|
|
|
|
2020-10-19 18:19:46, hétfő
|
|
|
HULLÓ LEVELEK
Éveim magas fája egy levelet hullatott.
Isten hűséges kezébe visszavett egy napot.
Napjaim hosszú soráért Uram , szent nevedet áldom.
Milyen nagy a hűséged , mennyi mulasztásom !
Vajon hány levelet hoz még ezután életem fája ?
Te vagy az idő Ura ... rejtve napjaim száma.
Minden új reggel , örök kegyelmedről beszél ...
Segíts úgy élni , mintha holnap hullana le az utolsó levél !
Kurt Rommel |
|
|
0 komment
, kategória: Versek |
|
|
|
|
|
2020-10-17 13:13:59, szombat
|
|
|
HÉTFŐ:
Reggeli: Alma.
Ebéd: Tejfölös paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD:
Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.
SZERDA:
Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból amennyi belefér.
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túrós lepény lefényképezése.
Vacsora: A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó.
CSÜTÖRTÖK:
Reggeli: 1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
PÉNTEK:
Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek felébrednek, frissen mosott káposztalével, kekszreszelék.
Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.
Vacsora: Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeiben kiküszöbölése.
SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szacharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túrós csusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.
VASÁRNAP:
Reggeli: Fagylalttölcsér, nagy adag friss levegő, sűrű szitán áttört kefír.
Ebéd: Ricinusleves, csontlében abált torma citromhéjszeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsiről.
Vacsora: Amit a kanári meghagyott. |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2020-10-11 16:04:11, vasárnap
|
|
|
Amikor nem tudok a Szentmisére menni,
édes őrangyalom arra kérlek téged,
hogy a Szentmisére menjél el helyettem!
Térdelj a helyemre ott a szent templomban,
hallgasd a szentmisét szívem szándékában!
Felajánláskor mondd el énhelyettem,
hogy amim van és lesz, az oltárra teszem!
Úrfelmutatáskor meghajolva mélyen,
hittel, áhítattal imádd ott helyettem
a testé vált igét, édes Megváltómat
a kenyér és bor színe alatt!
Könyörögj azokért, akiket szeretek,
azokért is, akik ellenem vétettek!
Megholtjainkért is Jézus drága vére,
mindnyájuknak lelkét mossa hófehérre!
A Szentáldozáskor Jézus testét, s vérét
imádd énhelyettem,
az angyalok étkét, hogy tiszta templommá
avathasson engem!
Könyörögj, hogy a Szentmisék gyümölcse
minden ember lelkét bizton üdvözítse!
A pap áldásakor Őrangyalom kérlek,
a Szentmise áldását hozd haza nékem.
Ámen.

|
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2020-10-05 18:07:07, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg sertészsír
12,5 dkg + 30 dkg finomliszt
2 kisebb TOJÁS sárgája
1 evőkanál 10 %-os ecet
1,5 dl langyos víz
só
Töltéshez:
házi szilvalekvár
Szóráshoz:
porcukor
vaníliás cukor
Elkészítése:
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.
A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hólyagos nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, fél órát pihentetjük.
Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.
Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.
Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2020. Október
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
9 db bejegyzés |
e év: |
137 db bejegyzés |
Összes: |
8850 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1241)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (80)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (656)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (52)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (125)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (86)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 329
- e Hét: 13386
- e Hónap: 22326
- e Év: 49188
|
|
|