Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A lélekember 7. rész. - Hála és memória
  2020-02-18 10:44:11, kedd
 
  Hála és memória
A lélekember -empataként- az utolsó falatját megosztja másokkal, de csak abból a gyümölcsös tálból kínál, adakozik, amit saját munkája gyümölcseként termel meg. Kevés dolog van, amit utál, ezek mégis a hálához kötődnek. A hangos adakozás Júdás ezüstjének csörgését juttatja eszébe, míg a csendes, a cselekvő szeretetet örömét ismerteti meg a jótevővel. A lélekember adományai nem köteleznek hálára. Valamit adni, valamiért kufárkodásnak tartja, jót tenni háláért, pedig érzelmi zsarolásnak. Gondoljunk bele milyen lelketlen lekötelezni bárkit azért, mert a szükséget szenved, és segítségre szorúl, egyenesen undorító.

Sajnos a való világunkban ez máshogy működik, ugye ismerős az ,,emlékszel még?" kérdés, viszonzásra váró elhangzása, sunyin -emlékeztetve egykori kéznyújtásra, adakozásra, vagy segítségre- örök hálára kötelezve bennünket, meglopva szabad-akaratunkat, másoknak ajándékozni vágyó bocsánatunkat, bizalmunkat- kisajátítanak bennünket, hálára kötelezve, átveszik az életünk felett az irányítást, megalkuvásra kényszerítve, törik meg önállóságunkat. Diktálnak, mit kell tennünk, mit nem szabad, kivel tarthatunk kapcsolatot, kit kell megtagadni, szenvtelenül, látványosan megalázni, bizonyítékot is kérnek a teljesítésről, hálájuk zálogaként...

Gondoljunk bele hányan élünk meg hasonló helyzetet kapcsolatokban, házasságban, munkahelyen. A lélekember sem kivétel, háláként egész életét feláldozhatja, benne ragadhat, szolgálatával képes fizetni egykori ,,jótevőjének". Az ő esete annyiban más, hogy szándékát, akaratát, nem befolyásolhatják, lelki szabadságát megtartja. A lélekember adni szeret, mindenét megosztja másokkal, olykor felajánlja az életét, vagyonát egy arra érdemes embernek, akiben megbízik, szeret. Számára a pénz nem érték, saját maga és szeretettei megélhetésének-, egészségmegőrzésének, gondoskodó, óvó szeretetének biztosának eszköze. A harács távol áll tőle. Az ő ajándéka, ha ajándékozhat.

A lélekember, olyan szolgalélek, aki saját maga írja ,,munkaköri leírását" és lelke szabadságának határait ő rajzolja meg.
Ezt kapta teremtőjétől, hiszen másokról gondoskodni a legszebb feladat. A lélekember nem kér köszönetet, segítségét nem köti feltétekhez, hálára nem kötelez. Egyetlen, amit elvár, a tiszteletet, ami minden embernek kijár.

Ha már mindent oda adott, mégis figyelmével, jóságával visszaélnek, - hazudnak, kijátsszák, felhasználják, másoknak koncként oda dobják-, akkor tagadja meg örökre szeretetét. Nem lesz bosszúálló, gyűlölni képtelen, csak szép lassan eltávolodik azoktól. akik szeretetére érdemtelenek, kiírja őket az életéből, segítségére azonban továbbra is számíthatnak. A lélekember sokat tűr, szokták mondani a “hátából is szíjat hasíthatnak", megalázhatják százszor, sérthetik, kódolt üzenetekkel ostorozhatják, de egyet nem tehetnek vele, meg nem zsarolhatják, ez paradox hatást vált ki belőle. Az érzelmizsarolást a lélek agóniájának tartja.

A lélekember emlékezete kiváló, jegyzetfüzetként működik, ezüstkorában is visszaolvas a múltban, ugyanakkor rendelkezik olyan képességgel, hogy egyes részeket tudatosan kiradírozzon, azonban ezeket a részleteket is bármikor elő tudja hívni. Akit egyszer látott, megérintett, anatómiai pontossággal -szellemi kezeinek- újjaival letud követni. Sejtjeiben megérzi, megéli megfogant utódok lenyomatait. A lélekember végtelen szeretete talán innen adódik. Ragaszkodása, őszinte, akkor is, ha kifelé -védekezése gyanánt- máshogy látják. Hidegséggel, ridegséggel palástolja igazi érzelmeit, pergamenvékony védőburka miatt, nagyon könnyen sérül.

A lélekember sokkal többet tud, mint, amit bárki feltételez róla. Ezzel soha nem él vissza, fel nem használja saját érdekei javára, hasznára. Benne mindig megbízhatunk, diszkréciója az egyetlen gazdagsága, azonban nem ajánlatos másoknak sem visszaélni vele, mert örökre elveszíthetjük szemelől.
Folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcsa 9. - Biegelbauer Pál: Fényadás-
  2020-02-16 20:38:13, vasárnap
 
  Fényadás -az eszköztelen gyógyítás AGH. mesterként szívesen alkalmazom az egyszerű és bárki számára elsajátítható gyógymódot. Ha már mindent megtettünk, marad a létünk titka iránti alázat. A legfontosabb információ, ennek a gyógymódnak is több változata létezik, mindegyik jól működik, ha megfelelő hittel, alázattal és szeretettel közvetítjük.
A fényadás atyjának tartott, BIEGELBAUER PÁL módszerét tanultam, ezt alkalmazom. A fényadás eszköztelen gyógyítás, amely nélkülözi a technikai elemeket.
A FÉNYADÁS CSELEKVŐ SZERETET, MELYBEN AZ ISTENI GYÓGYÍTÓ SZERETET FÉNYKÉNT VAN JELEN!
A fényadó közvetítő, mindenkor csatornaként szolgál. A módszerek ajánlások, mivel a szeretet továbbadását minden fényadó a leghatásosabb módon próbálja közvetíteni. Az eszköztelen gyógyítás fókuszában soha nem a betegség, hanem a szenvedő ember, a beteg áll.
A FÉNYADÁS NEM HELYETTESÍTI AZ ORVOSI BEAVATKOZÁSOKAT, DE KIEGÉSZÍTI AZOKAT!
A fényadás a betegség okát, míg az orvosi kezelés a tüneteket szünteti meg. A fényadás találkozás, SZEMÉLYVÁLOGATÁS ÉS FELTÉTELSZABÁS NÉLKÜLI, teljes odafordulás a másik ember felé. Elfogadva Őt, annak aki, és olyannak, amilyen. Mindegy, hogy ápolt, vagy ápolatlan, hajléktalan, vagy függőségekben szenvedő. A riasztó külső sokszor néma segélykiáltás, amit a fényadónak fel kell ismernie, hiszen a hit, alázat és szeretet alkalmassá teszi arra, hogy megnyíljon a füle a néma ,,jajszóra"! A fényadás nem a beavatottak és a kiválasztottak privilégiuma. Minden ember képes arra, hogy elsajátítsa. Aki felismeri az ISTENI SZIKRÁVAL, -a bennünk lévő isteni részecskével-, Szentlélek által megkapta a szeretet csodáját, arra is képessé válik, hogy továbbítsa. Aki ad, gazdagodik, mert felismeri, hogy van miből adni... Keressük meg a legjobb mestert, ki megtanít arra, hogyan gyakorolhassuk ezt az isteni csodát. A legjobb mester bennünk lakozik, útmutatása pontos és megbízható, csak meg kell találnunk: az ALÁZATOT! A fényadásért nem kérhetünk, és nem fogadhatunk el semmit, mi sem pénzért vettük, ajándékba kaptuk. Van még egy előnye, távolba is küldhetjük bárkinek, -ha rágondolunk-, de lehet eseményeket jobbá, szebbé és bölcsebbé tenni. Fiatalok kiválóan alkalmazhatják vizsgáknál. Magunkat is bármikor képesek vagyunk az isteni szeretettel gyógyítani. A fényadás nem bioenergia, kozmikus energia, SZERETETREZGÉS. Isten szeretetének a Szentlélek által közvetített ajándéka. Tanfolyamainkon, beavatáskor a mester segítséget kér az Őrangyalától és a tanítvány Őrangyalától, hogy az Isteni gyógyító, szeretet rezgést a fényadó alázattal, szeretettel tudja továbbítani, és kéri a Szentlélek megerősítő jelenlétét, közvetítését. Tehát a beavatás egy megerősítés a fényadó számára. Van egy ökumenikus ajánlott imája. Az ima fontos, mert összeköt Istennel, az ima, a zsoltár a híd szerepét tölti be Isten és ember között. Tapasztalatom szerint, mindig meghallgatásra talál. Íme, az ima, melyet én is a fényadás tanfolyamon sajátítottam el, azóta is alkalmazom, és tanítványaimnak tovább adom.
"Köszönöm, hogy vagy, hogy találkoztunk. Szeretlek, elfogadlak, akárki vagy, akármilyen vagy. Nem megváltoztatni akarlak, hanem megváltozni akarok általad. Köszönöm, hogy léted arra indít, hogy túllépjem felszíni önmagam, és a tolakodó lényegtelenen túl, felismerhessem a Benned és bennem lakó MINDENSÉGET, azt, hogy az Ő szívében egyek vagyunk!"
Hívő emberként azonban mindig hozzáteszem: ,,Uram, ne az én, a Te akaratod legyen meg, mert Te mindig tudod, mi a jó..." * A következő fejezetben a Magyar Térrendezéssel ismerkedhetünk meg. Minden népnek saját energiája -rezgése-, szimbólumvilága, és hagyománya van. Szerencsés nemzet vagyunk, a Föld szívcsakrája a mi hazánkban dobog. Felkérésemre a legjobb szakember fogja megismertetni azokat a kincseket, amelyeket őseink jól ismertek.
Folyt. köv: A következő fejezetben a Magyar Térrendezéssel ismerkedhetünk meg.
Könyvemben a meghívott, kiváló szakember Némethné Wéber Gabriella remek írását is olvashatjuk a következő részekben.
Minden népnek saját energiája -rezgése-, szimbólumvilága, és hagyománya van. Szerencsés nemzet vagyunk, a Föld szívcsakrája a mi hazánkban dobog. Felkérésemre a legjobb szakember fogja megismertetni azokat a kincseket, amelyeket őseink jól ismertek.
Előző rész: https://www.facebook.com/notes/evita/a-l%C3%A9lek-kulcsa-8-l%C3%A9lek-%C3%A9s-sze llem-/182860016377402/
Részlet: Lélek Sándorné (Ekpafat) A lélek kulcsa c. könyvéből 2011.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldogság
  2020-02-16 20:37:07, vasárnap
 
  "A boldogság azoknak van fenntartva, akik hajlandók boldogok lenni, dacára a körülményeiknek."

(Darnel Christian )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcsa 8. - Lélek és szellem-
  2020-02-15 21:33:51, szombat
 
  LÉLEK ÉS SZELLEM

Amikor kezembe vettem Allan Kardec: A SZELLEMEK KÖNYVE című művét, Szabadi Tibor J. kitűnő fordításában, világossá vált számomra a lélek halhatatlansága, a szellemek létezése.
A spiritizmus filozófiája nem könnyű anyag. Többször visszatértem egy fejezethez a pontos szövegmegértés érdekében. A spiritizmus filozófiájának megismerésével segítséget kaptam a tanfolyamaimon gyakran feltett kérdések megválaszolásához.
Megismerhetjük a szellemvilág titkait, a szellemek jellemét, viselkedését, spontán vagy idézett megjelenéseiket, valamint segítő és ártó szándékaikat. Véleményem szerint minden család, könyvtárában ott lenne a helye a kötetnek, mely tapasztalatokra épít, kifogástalan válogatással, hasznos információval szolgál egy létező másik világról. Mindenkinek szívből ajánlom a könyvet, melyet kézikönyvként használok. Saját könytáramban a Biblia és a Jelenések könyve mellett, foglal helyet.
Engem ért az a megtiszteltetés, hogy 2008. május 12-én bemutathattam; Allen Kardec:
A SPIRITIZMUS A MAGA EGYSZERŰSÉGÉBEN a szellemek tanításainak rövid bemutatása és kinyilatkozásaik című kiadványát, Szabadi Tibor J. tolmácsolásában. A nagyszerű alkotásban egyértelműen bizonyított Isten és Égiek létezése, melyet az egyszerű ember is megért. A bemutató díszvendége a Nemzetközi Spiritiszta Tanács részéről Clóvis A. Portes volt Brazíliából; a vele történt találkozásunk alkalmával elköteleztem magam a szellemvilág megismerésével, kutatásával.

https://archivum.kanizsaujsag.hu/kereses/index.php?m=200&ckid=1293
Szabadi Tibor J. a filozófiai tudományok akadémiai adjunktusának hozzájárulását kértem, Allen Kardec: A SZELLEMEK KÖNYVE, A MÉDIUMOK KÖNYVE, AZ EVANGÉLIUM A SPIRITIZMUS SZERINT és A SPIRITIZMUS A MAGA EGYSZERŰSÉGÉBEN című nagy sikerű művekből részletek megjelenítéséhez.

,,Általában téves elképzelések vannak a szellemekről. Ők se nem absztrakt dolgok, nem balgák, nem ismeretlenek, nem parazsak és fénycsíkok. Sőt ellenkezőleg, nagyon is konkrét lények, pontosan meghatározható egyéniséggel és alakkal. Némi magyarázat. Az ember három lényeges része: 1. a lélek vagy szellem, az intelligens alkotórész, ahol a gondolat, az akarat és az erkölcsi érzés lakik; 2. az anyagi, nehéz és nyers burkolat a test, ahová beköltöznek a szellemek, ha külső világba kerülnek; 3. a közvetítőlélek, folyékony, könnyű burkolat, amely összekötő eszközként működik a szellem és a test között." (*Allen Kardec: A SPIRITIZMUS a maga egyszerűségében)

Mi a lélek?
Allen Kardec filozófiájában rámutat arra, hogy a lélek anyagtalan lény, a szellem testet öltött formájában. A fizikai testtel közvetítő-lélek köti össze. A halál beálltával a szellem megmarad, mely alkalmanként láthatóvá, hallhatóvá és tapinthatóvá válhat. A szellemek fejlettségükben, intelligenciájukban különbözhetnek. Más és más osztályokban léteznek.
A jó szándékú, tiszta lények a legmagasabb osztályba tartoznak, míg a rossz szándékú, irigy, gonosz szellemek az alacsony osztály lakói lesznek.
Ezek akkor léphetnek magasabb osztályokba, ha fejlettségükkel képesek a változásra és kiérdemlik. A tiszta szellem nagyon sok létben szerzett tapasztalattal és változással éri el a tökéletességet. Minden szellem erre törekszik. A testet öltött szellem mindig az emberi fajban születik újra, fejlődése érdekében. A fejlődés üteme a saját igyekezetének a függvénye.
Mivel már a testet öltés előtt egyéniséggel rendelkezik, így attól függ az előrelépése. * Eltérő irányzatok is egyértelműen bizonyítják a lélek és szellem hallhatatlanságát. Megfogalmazásukban eltérhetnek, de a végeredmény ugyanaz.
A lélek, az örök és mindenható Isten immateriális teremtménye, mely különböző fejlődési fokok elérésére képes. Platón görög filozófus szerint, a lélek létezhet testtől függetlenül, Isten részeként. A lélek testen túli kivetülését, (mint a sámánok szellemutazását) bizonyítékként mutatja be a halhatatlanságának.
Ugyanakkor rámutat a halálra, mint átmeneti állapotra utal. A hinduizmus a lelket képesnek tartja állatban és emberben egyaránt reinkarnálódni, így bizonyítva annak örökkévalóját. A Kabbalában, a halhatatlan lélek három részre osztását olvashatjuk.

A TURA tanítása szerint, 13 dimenziót ismerhetünk meg a Szellem fejlettségi fokától függő leszületéseinél.

Az 1. 2- 3. dimenziók: a pont, sík és a tér.
4. dimenzió, az Asztráltestünk, mely a halál beálltával, a Lélektesttel együtt elválik az anyagtól. Egy ideig, - a médiumi állítások szerint minimum 41 napig-, az Asztrál síkon bolyong, majd a fényútra lépve visszatér elszámolni...

5. dimenzióból, a fejlődésre ösztökélt emberek születnek. Aki ebben a dimenzióban képtelen fejlődni, mindvégig visszaszületik, ameddig nem képes továbblépni.
6. dimenzióból kevesen születnek a Földre, Szellemi Vezetők, jó Szellemmel rendelkeznek, tanítani jönnek.
7. dimenzióból már nem születik le ember, az Atya örök élettel áldott dimenziója lett. Ebből a dimenzióból valamikor sok ember született, közöttük a sumerok többsége. Ők magasan fejlett Szellemek voltak, kiemelkedő kultúrával, tudománnyal, és kézművességgel rendelkeztek. Eluralkodott az irigység az alacsonyabb fejlettségű Szellemek között, és miután mindent megtanultak tőlük, megölték őket.
A Teremtő ezért lekódolta a dimenziót, csak az térhet vissza a 7. dimenzióba, aki a földi élete során képes az 5. dimenzióban a teljes megtisztulásra. Akinek sikerül, többé nem kell leszületnie.
8. dimenzióból leszületettek Jézus apostola voltak. Istennek szentelték földi életüket, cölibátust fogadva. A 12 apostolon kívül más nem léphet a dimenzióba.

9. dimenziót, a gyógyítok dimenziójának, nevezik. Orvosok, ápolók, természetgyógyászok, energetikai gyógyítók, ennek a dimenziónak a szülöttei. De csak azok, akikben jelen van az alázat, és a szeretetrezgés domináns bennük. Akik nem munkának, hanem szolgálatnak tekintik a hívatásukat, és a feltétel nélküli segítségnyújtás természetes számukra. Ők nem ismerik a rivalizálást, az egyéni érdekük elé helyezik a közösségi érdekeket.

10. dimenzióban Jézus azon tanítványai, akik gyarló megnyilvánulásaik miatt, a Teremtő minden más dimenzióból kizárt.
11. Jézus dimenziója, az Ő Szent Lelkével.

12. A Teremtő és a gyógyító mágusok dimenziója. Minden eddigi dimenzió az Atya oltalma alatt áll, kivéve a fekete mágusokét. A fekete mágia dimenziójából épp úgy születnek le emberek a Földre, mint a másikból, hiszen ők is Isten teremtményei, de a Fekete Mágia Szelleme irányítja őket. Más naprendszerben is élhetnek, de lehet olyan12. dimenzióból leszületett, aki a Fekete Mágia Szelleméhez később csatlakozott, a szeretet, alázatot a gyűlölet, rossz szándék váltja fel esetében. Mivel a Földdel azonos rezgésű a bolygójuk, így szívesen időznek nálunk, gyakori megszállói a fizikai testnek, betegséget, nyomort, bánatot okoznak az embereknek.
Ők soha nem képesek gyógyítani. Érhetnek el átmeneti sikereket, de csak azért, hogy utána nagyobb erővel rombolhassanak. A Fekete Mágia Szelleme által irányított emberek ritkán fejlődnek olyan a szintre, hogy alkalmassá váljanak a dimenzióváltásra. Vannak megtestesült szellemcsoportok, akik a világegyetem tiszta bolygóin laknak.
Ugyanakkor, akik nem testesültek meg, mindenhol jelen vannak, bolyonganak. Körülöttünk a földön épp úgy, mint más bolygókon. Az emberek és a szellemek állandó kapcsolatban vannak megérinthetnek, figyelhetnek bennünket.
A jó szellemek, jóra ösztökélnek segítenek és gondolatainkat jó irányba befolyásolják, míg a rossz szellemek rossz irányba próbálnak terelni bennünket. Bármelyik csoportból érkeznek, mindig tanítanak bennünket. Mire képes a Szellem?
Mindenre.
Amikor külső beavatkozások nélkül, Szellemünk segítségét kérve, -kemikáliák nélkülgyógyulunk, szellemgyógyászatot alkalmazunk. Szellemgyógyász mesterként, gyakran kapok olyan kérdéseket, amelyekre azonnali választ illik adni. Sajnos a köztudatban kóbor szellemekkel való kommunikációt feltételeznek, amikor meghallják a szellemgyógyász kifejezést.
Szó sincs erről. A szellemgyógyász, Szelleme (lelke) segítségével állíthatja helyre a megbomlott energetikai egyensúlyt, mellyel visszaáll az egészség. Ma már egyre többen felismerik, belátják, hogy a fizikai fájdalom, -betegség- a lélek segélykiáltása. Gyakori bizonyítéka a rosszindulatú daganat kialakulása.
Szinte kivétel nélkül felismerhető a betegséget megelőző krízis, ami halálvágyat generál. Rossz döntések és egyéb okok miatt, kilátástalan helyzetbe került emberek, egyre gyakrabban, megoldásként, a halálvágyat hívják segítségül. Úgy gondolják az elmúlás mindent, megold, ugyanakkor bűntudatot hagynak maguk után a környezetükre, egyesek még profitálnak is belőle... Elkalandoznak, milyen jó lesz megpihenni, nem kell megoldásokon töprengeni, és felelősséggel járó döntéseket hozni. Pár napos előrevetített ,,nyugalom" után, újból felszínre tőrnek a jelen problémái, jön a felmentő sóhaj, a vágy, bárcsak...
A halálvágy egyre gyakrabban jelenik meg az egyén gondolataiban. Hatására, dönt a szervezetet irányító ,,hadsereg", megkezdi a kívánság teljesítését. Megindítja ostromát, és lerombolja védekező képességet, megteremti az elmúláshoz szükséges feltételeket. Az immunrendszer összeomlása, utat nyit a rákos sejtek szaporodásának. Visszafordulni csak a halálvágy első fázisában lehet, amikor még erőt meríthetünk és harcolhatunk a probléma megoldása érdekében, és képesek vagyunk átalakítani az életünket a megváltozott körülményekhez.
Az önsajnálatot és érzelmi zsarolást felváltja a célkitűzés, felszámoljuk a semmit nem nyújtó, sehová nem vezető, külső-, és belső tényezőket, berendezkedünk az új életre. Ehhez kérhetjük saját szellemünket, legyen segítségünkre, kérjen számunkra isteni gyógyító energiát, és közvetítse azt gyógyulásunk érdekében, hogy mielőbb visszanyerjük egészségünket!

A szellemgyógyászat nem más, mint az ISTENI GYÓGYÍTÓ ENERGIA, melynek KÖZVETÍTŐJE a szellemgyógyász, SZELLEME által Mivel finom energia van jelen, ezért nem alkalmazható együtt más energiai kezelésekkel, mint például a Reiki. A szellemgyógyász csatorna az isteni gyógyító energia közvetítésére. Nem csak magán, hanem bárkin képes segíteni, a technikája tanulható, egymásra épülő kurzusokon.
Az Aktív Szellemgyógyászat 2. fokának beavatásával, szellemi segítőt/segítőket kap a tanuló, Őrangyali közvetítéssel, a gyógyításokhoz. Ezen kívül megismerkedünk a színek és a kövek rezgésével, az általuk való gyógyítással, és lehetőségünk nyílik távkezelésre. A 3. fokozaton különféle technikákat sajátíthat el a hallgató, például az íriszkezelést, és a hipnózisba való bevezetést.
Az 1. 2. fokozat ismétlésével, komoly etikai szabályok megismerésével felkészülhet a 4. fokozatra, a pszi-sebészetre, amely koronája a szellemgyógyászatnak, ahol megnyitják a harmadik szemet.
A pszi sebészettel, ínoperabilis műtétek végezhetők, ciszták eltüntethetők, epe-, vesekövek porlaszthatók, számtalan beavatkozás végezhető általa.
Ezeknél a kezeléseknél soha nem lép fel szövődmény, mivel energetikai beavatkozás. 5. -ik a Master fokozat. Sikeres vizsga esetén, engedélyt kapnak az egyes fokozatok tanításához.

A szellemgyógyászatban is több irányvonal létezik. Véleményem szerint mindegyik sikeresen alkalmazható, amennyiben hittel, alázattal és odaadó szeretettel működtetjük. Soha nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyításkor csak az isteni gyógyításnak a csatornái, és nem teremtői vagyunk. Létezik kézrátétes és érintés nélküli kezelés, gyógyítás, és energetikai műtét.
Az Aktív Szellemgyógyászat kézrátétes, a pszichotronikai ág, érintés nélküli, a műtétek a ,,mennyei kórházakban" történnek. Mind a két irányvonalat képviselem, egyénre szabott a választásom. Mindkettő sikeresen alkalmazható, ha szeretettel és alázattal szolgáljuk.
Szellemgyógyászat a kozmetikusok körében igen elterjedt, mivel lehetőséget nyújt bőrhámlasztás nélküli ránctalanításra, heghalványításra, és még sok más kezelésre. Szellemgyógyászatot végzett masszőrök is csodálatos eredményekről számolnak be.
Elmondhatjuk, szinte nincs olyan eset, amikor segítségül ne hívhatnánk. A páciens hite, feltétele a sikeres gyógyulásnak. Különös gondot kell fordítani arra, hogy a hozzánk forduló beteget mindig tájékoztassuk az orvosi kezelés fontosságáról.
A SZELLEMGYÓGYÁSZAT NEM HELYETTESÍTI AZ ORVOSI BEAVATKOZÁSOKAT, ÉS KEZELÉSEKET!
Ellenben hatékonyan támogatja azt. Egyes országokban, sikeresen dolgoznak együtt orvosok és szellemgyógyászok, és kimagasló eredményeket el. Ajánlom az alábbi internetes oldalt, mindenkinek, akit érdekel a szellemgyógyászat, mert megismerhetik az orvosok véleményét, esettanulmányok bemutatásával.

http://www.bruno-groening.org/magyar/mwf/erfahrungsbericht.htm
Pszi-sebészet képzésen több orvos is részt vesz. Anonimitást kérnek, mert a szakma kirekeszti és megbélyegzi őket. Érdeklődésemre, miért vállalják fel, egyöntetű választ kaptam, mert működik és segít, néha olyan esetben is, amikor a lehetőségek tárháza kiürült...

Később az 5. fokozaton, a Master képzésen egyikőjükkel sem találkoztam. Nem kerüljük el egymást, alkalmanként konzultálunk, esettanulmányokat elemzünk, így tudom, hogy a mindennapokban sikeresen alkalmazzák a tanultakat. Mindezt titokban, mert féltik az egzisztenciájukat. Megértem, hiszen családjuk megélhetése a tét. Szomorú, hogy csak titokban végezhetik ezt az áldásos tevékenységet! Nekem is van orvos tanítványom, pszi-sebész, aki fiatalon már a szakma egyik legjobbja. A szellemgyógyász soha nem állíthat fel diagnózist, sem tudása, sem joga nincs hozzá, -kivéve, ha az illető orvos-. Arra kapott beavatást és felhatalmazást, hogy a megbomlott harmónia visszaállításának segítője legyen az isteni gyógyító energia közvetítésénél.
Csodát senki nem ígérhet, figyelembe kell venni, vannak esetek, mikor nem segíthet. Ilyen eset például, amikor a páciens karmikus folyamatát éli, vagy a lélek tervében szerepel a betegség megélése. Amikor úgy döntesz szellemgyógyászt, keresel fel, kérdezz tőle bátran. Kérdezd meg melyik ágon, és milyen képesítést szerzett. Kérd el az oklevelét, bizonyítványát.
Az igazi gyógyító, nem veszi bizalmatlanságnak, megérti a kérésedet, szívesen áll a rendelkezésedre. Nálam az oklevelek jól látható helyen vannak elhelyezve, így a bátortalan ember, kérdezés nélkül is láthatja. Tanítványaimnak ezt a lehetőséget ajánlom.
Aki kérésed ellenére nem tudja, nem akarja bizonyítani végzettségét, köszönj el tőle udvariasan, nem a te embered. Ezoterikus világunkban egyre több az ,,önmagát kinevezett" látó.
A látókat is érdemes górcső alá venni. Megkérdezni tőlük, a Felső Lény, kilétét, aki átvette a felelősséget a harmadik szem megnyitásakor? Ha erre sincs rá válasz, vagy az, hogy egy kurzuson nyitották meg X összegért, onnan is siess el, mert ez bizony nem így működik.
Nagyon kevés és kivételes tudással felruházott mester képes imaginális látáshoz juttatni tanítványait, ezért soha nem kérnek pénzt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a tisztánlátás nem úgy működik, hogy megnézem egy család, vagy személy útját. Nem azt hívhatunk le, amit szeretnénk, és nem akkor, amikor akarunk.
Azt láthatjuk, amit láttatni akarnak velünk, saját fejlődésünk, és tanulásunk érdekében. Az igazi látó, nem hangoztatja képességét, alázattal és felelősséggel fogadja, nem él vissza vele, csak és kizárólag segítségre használja. Mások kíváncsiságát nem elégíti ki. Nem is tehet másként, hiszen ezt az isteni ajándékot addig birtokolhatja, ameddig méltatlanná nem válik a csodára.
Kövek a gyógyításban

Egyre gyakrabban olvashatunk a kristályok gyógyító hatásáról. Sokan elutasítják, nem értik, egy ásvány mivel tudná megszüntetni, vagy enyhíteni a fizikai tüneteket. Kristályokat szellemgyógyászatban rendszeresen alkalmazunk a gyógyító energiák növelésére. Azt viszont soha nem szabad elfelejteni, a kövek csak eszközei a gyógyításnak. Hogy jobban megértsük itt mire gondolok; egy műtétnél sem a szikétől gyógyul meg a beteg, annak ellenére, hogy nélkülözhetetlen eszköz a sebész kezében...
Tévedés azt hinni, ha valaki vásárol egy ,,alkalmas" követ, az működik magától. Minden kristálynak rezgése van, mely befolyással bír egy másik rezgésre. A kristályok minden éteri és emberi energiát magukba gyűjtenek, amivel kapcsolatba kerülnek, és elraktározzák, majd kisugározzák magukból. Mikor a kezünkbe veszünk egy kristályt a legfontosabb feladatunk a megtisztítása, az idegen energiáktól. Legegyszerűbb módja, ha rövid ideig sóba, vízbe, vagy sós vízbe tesszük, majd a levegőn, napon, vagy a tenyerünkben megszárítjuk, de alkalmazhatunk füstölőt, elektromos ibolyafényt is, főleg a pszichés lenyomatok megtisztításához. Az ásványokat éteri energiakondenzátornak nevezzük, melyeket programozhatunk, aktiválhatunk vele csakrát, vagy kristálycsapdának alkalmazhatjuk.
Csak jól megtisztított kristály alkalmas programozásra! A jól előkészített kristály sokszorosan megnövekedett rezgéseket sugároz ki magából. A kristályoknak nincs tudatuk, de tudatszikrákkal rendelkeznek, ezért képessé válnak az utasítások végrehajtására. Ha felkészültünk a kristály ,,munkába állítására", imádkozzunk. Kérjük a teremtőt, az őseink szellemeit, és az Angyalokat, hogy tisztítsák meg a kristályt minden tisztátalan energiától, pszichés lenyomattól, és az előző programoktól. Kezünket fölé helyezve, érezzük tenyerünkben a kellemesen tiszta energiát. Megköszönjük a segítőknek. Ezt követi a programozás, és a kódolás. A kristályt szóban, vagy gondolatban utasíthatjuk. Előnyben létesítem a hangos programozást, de mindenki maga dönti el mi áll hozzá közelebb. Háromszor szükséges utasítani... Például arra, hogy töltődjön fel isteni gyógyító erővel, vagy bölcsességgel, tudással, illetve amire szükség van... Ezt követően az utasítással felvett energiákat stabilizáljuk a következőképpen. A kristály auráját befestjük fehérrel kevert kék-, vagy világoskék fénnyel. Technikája: megnyitjuk a koronacsakrát, lekérjük a meghatározott fényt, és a tenyércsakrán ,,kilélegezve" befestjük vele a kristályt. Szellemgyógyászatnál tanult komplett (tüdő és bőr) légzést vagy Prána légzést alkalmazunk. Új ékszer vásárlása esetén, vagy családi ékszerek viselése előtt, soha ne feledkezzünk meg a kövek tisztításról, mert tisztátalan-, vagy idegen pszichés lenyomat képező energiát sugározhatnak ki ránk.

Beavatott gyógyító kezében lézerként működik egy hegyes kristály. Ezeket és a kristály rudakat is hasonló módon tisztítjuk, programozzuk, stabilizáljuk, és áldást is kérhetünk rájuk. A kristályokkal csakrákat stabilizálhatunk, aurát tisztíthatunk, vagy kristálycsapdát készíthetünk. A kristálycsapda kezelés után minden alkalommal azonnal tisztítani kell a követ. Szellemgyógyászatban távkezelésnél is használhatunk kristályt.
Mindenkinek érdemes beszerezni a 7. csakra köveket. Egy körrajzra ráírni a saját nevét, és a jól előkészített csakraköveket egy napra felhelyezni, a megfelelő helyre(a képzeletbeli csakrára), ha szükségét érezzük. A csakrakövek felsorolása az előbbi részekben megtalálható. Összefoglalva, csak megtisztított kristály alkalmas bármilyen tevékenységre.

Folyt. köv: Fényadás -az eszköztelen gyógyítás
Előző fejezet: https://www.facebook.com/notes/evita/a-l%C3%A9lek-kulcs-7-aura-/182612816402122/

Részlet: Lélek Sándorné (Ekpafat) A lélek Kulcsa c. 2011.
Szerzői megjegyzés: “Szellemi gyermekem" legkedvesebb fejezete ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcs 7. - Aura -
  2020-02-14 21:58:18, péntek
 
  AURA
A durva fizikai testet körülvevő több rétegből álló, tojásdad alakú, finom rezgésű- pszichikus energiát -, energiatestet, aurának nevezzük. Minden élettelen tárgyat, élőlényt aura vesz körül, melyben a szivárvány minden színe megtalálható. A színek lehetnek élénkek, vagy elmosódottak. Az aura, spirituális, mentális, intellektuális, és az érzelmek szentélye. Teozófusok szerint létezik: egészségaura, életaura, karmikus-, és karakteraura, valamint spirituális aura. Az aurafotón ezek felismerhető. Az aura színei megmutatják a -személy vagy tárgy- mindenkori tulajdonságát.
Az aura rétegei
Első réteg az éteri test.
A fizikai testet körülölelő finom rezgésű energiatest, mely átmenetet képez az anyag és energia között. A fizikai test teljes lenyomata található benne. Érzékelni mindössze pár centiig tudjuk a fizikai test körül.
Színe: kék
A páciens ,,letapogatásával" itt érzékeljük az energiák hiányát, többletét, diszharmóniáját, és a csakrák rendellenes működését. Mindenki hallott már fantom fájdalomról. Az amputált betegek sokat szenvednek ettől a jelenségtől. A testről csonkolt végtagok helyén intenzív fájdalmat élnek meg. Ismerek olyan beteget, aki arról számolt be, hogy csonkolt lábfejének a ,,talpa" szüntelenül viszket. Ez bizonyítéka annak, hogy a fizikai testünk teljes lenyomata megtalálható az éteri testben. A gyökér csakrával van szoros kapcsolatban.
Második réteg az asztráltest. Érzelmi réteg
Érzelmeket közvetítője. Színe: foltokban megjelenő színes energia felhő, képlékeny struktúrája nem gátolja a fizikai testet. A finom színes szubsztancia állandó mozgásban van. A fizikai testtő kb. 7 cm-ig érzékeljük. A keresztcsonti -szexcsakrával- van szorosabb kapcsolatban.
Harmadik réteg a mentáltest, más néven a gondolattest.
Színe: sárga
A fizikai test körül, kb. 20 cm-ig, lehet érzékelni. A gondolataink, és mentális folyamataink székhelye itt található. A gondolat tisztasága a szín tiszta fényében jelenik meg. A szentek feje körül és vállánál megjelenő sugárzó aranyfényt glóriának nevezzük. A felsorolt három réteg, a fizikai világ energia metabolitja, a fizikai világhoz rendeltetett.
Negyedik réteg az intuitív test, ASZTRÁLIS szint.
Színében: általában megjelenik az érzelmi test színe, de áthatja a szeretet rózsaszínű fénye. A szeretetben élőember szívcsakrája rózsaszín fénnyel van töltve, mely keveredik az aura felhőben. A látok egybehangzó elmondásai szerint, a szerelmes emberek szívei között rózsaszínű fényívet, látnak, mely a tobozmirigy aranylüktető fényével egyesül. Az emberi kapcsolatokat szálak kötik össze, amelyek különböző szinten léteznek és kapcsolódnak az asztrális szálakhoz. Mély emberi kapcsolatok esetében, ezek a szálak erősek. Amikor elszakadnak egymástól, -mindent megsemmisítő fizikai fájdalmat éreznek.
Ötödik réteg, az éteri szint, a lélektest.
Keleti filozófiában hangtestnek nevezik, melyet üres-tér burok képvisel.
Mintegy 30-60 cm-ig terjed túl a fizikai testen. Az éteri test a fizikai sík minden vázlatát tartalmazza. Ezen a helyen történik a gyógyítás. Óriási előnye, itt a hang teremt anyagot. Gondoljunk a tibeti hangtálak, hatására, vagy a szellemgyógyászat, és szellemsebészet csodáira. A gyógyítónak minden szintet, és minden csakrát ismerni kell, ahhoz, hogy összehangoltan tudjon segíteni, mert csak így lehet eredményes. A siker feltétele a hite, alázata és az önzetlen szolgálata. Soha nem felejtheti senki, hogy az Isteni gyógyító energiának, és akaratnak nem teremtője, hanem alázatos közvetítője lehet. Az éteri szint, és az éteri test összetartozik. Ez formálja meg a (strukturált energiamező), rácsszerkezetét, melyre fizikai test épül. A látók képesek ezt a szintet elkülöníteni, és az aurát teljességében látni, érzékelni. A torokcsakrával van kapcsolatban. Az éteri testtő indul a spirituális sík.
Hatodik test a fénytest vagy mennyei test.
Gyönyörű pasztellszínek jellemzik.
Spirituális élmények színhelye, amit imával, fohásszal, zsoltárral és meditációval is elérhetünk. A feltétel nélküli szeretet itt lép be, és áramlik folyamatosan. Amennyiben a korona-, és a szívcsakra jól működik, képessé válunk a fogadására.
Hetedik az Isteni test, nevezik még, kauzális testnek, vagy szellemtestnek.
Színe: gyönyörű szikrázó fehér fény Itt éljük meg, az egyesülést az isteni energiával.
Ez a spirituális sík mentális szintje, mely a személy jelenlegi inkarnációjának a MENNYEI auratestét tartalmazza. Túlnő a fizikai testen, egy métert is meghaladja. Erő arany és ezüst fémszálakkal fogja össze az egész aurát. Tartalmazza a fizikai test aranyrács-struktúráját, és valamennyi csakrát, villódzó aranyfényével. A tojásdadban találunk két csúcsot, magasan spirituális, energetikus ember esetében. Kisebbet a lábnál, nagyobbat a fejnél. Kevesen vannak, akik további síkot/síkokat képesek érzékelni. Auránk kisugárzását 15 méter körülire tehetjük, abban az esetben, ha az nem ütközik olyan térbeli akadályba, tárgyba, ami megtöri. Más élőlény közelében energia csere jön létre. Ez feltölthet jó, vagy kellemetlen érzéssel. Tömegközlekedési eszközön utazók gyakran tapasztalják, vannak helyzetek, amikor valakitől igyekeznek minél távolabb kerülni. Ugyanakkor az ellenkezője is igaz, ismeretlen ember közelében szimpátia ébred bennük. Erdőben sétálva, jól érezzük magunkat, nagyokat szippantunk a tiszta levegőből, tüdőnket jól átlélegezzük. A fáktól rengeteg tiszta energiát kapunk. Keressünk magunknak, egy öreg fát, -lehetőleg tölgyet-, támasszuk hátunkat a törzsének, vagy öleljük át, hunyjuk le a szemünket, -hogy elménk elcsendesedjen-, maradjunk így pár percig. Érezzük, amint sejtjeinket átjárja a fától kapott energia, és feltölti minden porcikánkat. Az auránk tisztaságára fordítsunk nagy gondot. Pozitív gondolatokkal, alázatos szolgálatunkkal, és a belsőbékénkkel teremthetjük meg azt a harmóniát, mely biztosítja számunkra az egészséget. A testi-, lelki- szellemi harmóniánkat az aura és a csakrák tisztasága biztosítja. A negatív gondolatok, cselekedetek diszharmóniát teremtenek, rezgésszintjük lecsökken.
Az átkot szórók, és a fekete mágiát alkalmazók aurája zavaros, és megszállókkal telített lehet.
*
Az aura színei:
Vörös:
Akaraterő dinamika, a fizikai erőmegvalósításának a színe. A düh, harag, agresszió is ebben a színben jelenik meg.
Narancssárga:
Az életerő vidámság, pozitív gondolkodás, bátorság, és az élénkség színe. Ha barnás színbe megy át, jelen lehet a fizikai test kifáradása, szerelemféltés, vagy féltékenység mások sikereire.
Sárga:
Az értelem, intelligencia színe. Jelenléte az aurában magas szellemi tevékenységgel van kapcsolatban. Tompább színben nagyfokú befolyásolhatóságot, és egoista viselkedést, gondolkodást, jeleníti meg.
Zöld:
A harmónia színe. Jó kommunikatív képességet, közlékenységet, barátságot, és életörömet mutat. A gyógyítók, természetgyógyászok színe. Az olajzöld utalhat fokozott anyagiasságra, sötétzöld viszont nagyfokú önzést, és mások kihasználásra való törekvést mutat.
Kék:
Karitatív személyiséget, nyugalmat, biztonságra való törekvést jelent. Tompa árnyalatban jelenik meg, introvertáltságnál, és depresszióra való hajlamnál.
Ibolyaszín:
Spirituális fejlődés színe, az intuíció fokmérője, jelenléte az aurában, az egyén más dimenzióbeli kapcsolatteremtési képességét mutatja. A szeretet és az alázat megjelenítője is egyben, ide az anyagi világ már nem ér el.
Fehér:
Védőpajzs szükségszerű megjelenítője, a háttérben jelen lehet betegség, vagy tartós függőség.
*
Színek a gyógyításban
Színes kavalkád az egész életünk, amelyben élünk. A komor tél után, amikor kertünkben megpillantjuk az első hóvirág, apró kis bóbitáját, a lelkünkben öröm tüze gyúl, melynek lángja, felmelegíti egész lényünket. A hangoknak szintén felbecsülhetetlen szerepük van az életünkben. A tavaszi madárcsicsergésben, nem csak a természet, a lélek is új reményre ébred. Csukd be a szemed, lazítsd el magad, és jeleníts meg hangot, egy karneválról. Általában csak képpel együtt fog megjelenni. Minél tarkább a kép, annál tisztábban hallod a hangot. Nehéz a kettő egymás nélkül elképzelni. Tehát láthatjuk, hogy a színek és hangok összetartoznak. Szeretem az olaszokat. Ma is, -néha több generációs- nagycsalád jellemzi őket. Lakásuk frekventált területén óriási asztalt találunk sok székkel, - ezek nem térfoglaló bútorok -, a család ,,szentélye", a napi elmaradhatatlan közös étkezések ,,oltára". Bármely társadalmi réteget nézzük, az életforma egyformán megtalálható náluk. Az étel mellé, terítékre kerül a nap eseménye, feladata,, és problémája. Emocionális életet élnek, gondjaikat nem söprik a szőnyeg alá, az alakoskodás távol áll tőlük. Nem egymás mellett, hanem egymás előtt élik az életüket. Egy ilyen családban a feladatok, problémák, megoldása közös feladattá válik, a felelősség vállalás is megoszlik közöttük. Családi étkezések során, olyan hatás érhető el, mint egy közös meditációban. Egymás auraterébe simulva, folyamatos energiacsere jön létre, megnöveli az energiateret, nagyon jó hatást gyakorol a jelenlevőkre, ami kihat a közös gondolkodásra. Ahol sok ember gyűlik össze, ott sok szín jelenik meg a palettán. A színek érzéseket teremtenek, kapcsolatban vannak egymással. A színek és hangok rezgése alkalmas arra, hogy a már meglévő energiákat erősítse, befolyásolja. Isaac Newton fedezte fel, hogy a fehér fényt a prizma 7 színre bontja. Max Plancktól tudjuk, hogy a fény apró részecskéi a kvantumok. Albert Einstein pedig megállapította, hogy a fény kettős jellege, hullámtermészetű. Tehát a fehér fényből keletkezett hét szín, létrehozó erőként jelenik meg, és a hét őserőhöz társul.
Teozófiában a hét sugár Isten hét Szellemét jelképezi.
Vörös: Élet és Akarat Szelleme. Hozzá van rendelve: a hatalom, autoritás.
Narancs: Szentség Szelleme. Hozzárendelve: kutatás, tudomány.
Sárga: Bölcsesség szelleme. Hozzárendelve: intelligencia, és a gazdagság.
Zöld: Harmónia Szelleme. Hozzárendelve: fizikai kiegyensúlyozottság.
Kék: Igazság Szelleme. Hozzárendelve: tisztelet, hódolat.
Indigókék: Rejtett Misztériumok Szelleme. Hozzárendelve: szeretet és a gyógyítás.
Ibolyaszín: Áldozat Szelleme. Hozzárendelve: rítusok és mágia.
VÖRÖS:
A gyökércsakra színe, szilárd halmazállapotú, emberben a lélek képviselője. Aurában megjelenő vörös szín, a dinamika, akaratérvényesítés, a bátorság, harc, és a düh, valamint az agresszió mutatója. A vörös szín ambicionál, lelkesít, de a harag, és düh teremtője is lehet. Az önérvényesítés, akaratérvényesítés erejének növelője. Ellenben, ha túl sok van belőle izgatottságot, okoz.
Gábriel felügyeli
Vérszínével a lüktető életerő jut eszünkben, de azt se feledjük, hogy a torreádorok is ezt a színt használják a bikák felbőszítésére. A bátor kiállású, aktív típusú emberek mellett, agresszióra hajlamosaknak is a kedvenc színe. Figyeljük meg, hogy a passzív, introvertált típusú emberek ezzel a színnel szemben elutasítóak.
NARANCS
Keresztcsonti, (szexcsakra) színe. Ösztönző-színnek nevezzük, serkentőleg hat az immunrendszerre, a mirigyekre és az emésztőrendszerre. Az étvágytalanságot megszünteti, kóros soványságban szenvedőnél jelentő hízás érhető el vele. Depresszió gyógyítására is kitűnően alkalmas, növeli az öngyógyító erőt. Az aurában, többségben jelenlevő narancsszín kreatív tevékenységet és becsvágyat jelez. A színt elutasítókra jellemző a depressziós hajlam.
SÁRGA
Az elosztócsakra színe, ösztönzőleg hat a központi idegrendszerre, az emésztőrendszerre, és a méregtelenítést végző szervekre. A keringési rendszert serkenti, ezért alacsony vérnyomás esetén alkalmazzuk. A sárga színt kedvelő, magas intellektussal rendelkező emberek, derű és öntudat jellemzi őket. Az aurában megjelenő sárga szintén magas intellektusra utal. A pesszimista, búskomor ember ezt a színt elutasítja.
ZÖLD
Szívcsakra színe. A legtöbbet nyújtó színek egyike. A természettel kapcsolatos ezernyi árnyalatával képes a harmóniateremtésre, eredményeként a fáradtságot teljesen megszüntetheti. A rákterápiának kiegészítője lehet, a szembetegséget, visszérgyulladást is jól gyógyítja. Alkalmazható önállóan, vagy kiegészítő színkezelésnél. Másodszín esetén min. 5 perc szünetet kell tartani a kevert szín elkerülése érdekében. Az aurában található sok zöld, kiegyensúlyozott, belsőharmóniát megélni képes, elégedett embert mutat. Aki kedveli a zöldet törekszik a harmónia megteremtésére, képes az öngyógyító erőfelélesztésére. Az elutasítókat bizonytalanság és az elégedetlenség jellemzi.
KÉK
A torokcsakra színe, erős nyugtató, és lazító hatása miatt sok betegségnél jó eredményt érhetünk el vele. A belsőelválasztású mirigyekre kifejezetten jó hatással van. Fogyókúrára is alkalmas. Javaslat: tegyük a napi fogyasztásra szánt folyadékot kék flakonba, és azt fogyasztjuk. Magas vérnyomás, és gyulladásos folyamatok csökkentésére is alkalmas. Hordjunk magunkkal kék sálat, és ha torokfájással küszködünk, tekerjük a nyakunkra, addig tartsuk rajta, ameddig meg nem gyógyulunk. A kék színt kedvelő önmagukkal harmóniában lévő barátságos emberek. Ugyanakkor a szín elutasítókra, a belsőfeszültség jellemző Az aurában, túlsúlyban megjelenő kék, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező, nyugodt, de érzékeny embert mutat, kinek valószínű nincsenek tanulási nehézségei.
INDIGÓKÉK
A homlokcsakra (Harmadik Szem) színe, főleg a fülre, orra, mint érzékszervre hat. Általában mindenre alkalmazható, amit kékkel gyógyítunk, a mélyebb rétegekbe is eljuthatunk általa. Lelki terhelésnél, kimerülésnél is jó hatással bír. Az aurában megjelenő indigó szín kifejezett egyéniségre utal, aki visszahúzódó alkat. Az intuitív, testi-, lelki síkon sebezhető emberek kedvelik, míg a félelemben élő elutasítják a színt.
IBOLYASZÍN
Koronacsakra színe, mely a spirituális sík színe is egyben. Fontos a belsőmegtisztuláshoz, ez a meditációban gyakran megjelenő szín, amely a két agyféltekét harmonizálja. Jól alkalmazható védelemre.
Képzeljünk el egy ibolyaszínű fénygömböt, melynek a közepében mi helyezkedünk el... A gömb egy védőburok, erős fénye minden negatív energiát, -mit felénk küldenek-, semlegesít és visszaküld. A védelem legegyszerűbb formája, akár mindennap lebonthatjuk, és újrateremthetjük. Az aurában megjelenő ibolyaszín spirituális a fejlettség mérője. A szín kedvelőire jellemző a spirituális fejlődés iránti igény, és a fejlődés megélése. Az elutasítóknál gyakori a szellemi síkoktól való félelem.
*
Színek és kövek. Égitestek, fémek és ásványok.
Infravörös szín: macskaszem, tigrisszem. (kozmikus sugár)
Vörös: rubin (kozmikus sugár), égitest: Nap. Fém: vas, cink, réz.
Narancs: gyöngy, égitest: Hold. Fém: vas, cink, mangán és kalcium.
Sárga: korall, égitest: Mars. Fém: cink, réz, mangán, bróm és kalcium.
Zöld: smaragd, (kozmikus sugár), égitest: Merkúr. Fém: kálcium-kloridok.
Kék: holdkő (kozmikus sugár) Jupiter. Fém: cink, mangán, réz, szilikum-oxid.
Indigókék: gyémánt és gyöngyház, (kozmikus sugár) égitest: Vénusz. Fém: króm, vas, réz, magnézium, foszfor.
Ibolyaszín: zafír, ametiszt, (kozmikus sugár) égitest: Szaturnusz. Fém: mangán, vas, és kalcium.
Ultraibolya: ónix. Fehér fénynél, hegyikristályt alkalmazunk.
Folyt köv:
Hozzám közelálló, legkedvesebb témám lesz a következő fejezet: LÉLEK ÉS SZELLEM
Előző rész:
Részlet: Lélek Sándorné (Ekpafat) A lélek kulcsa c. könyvből 2011.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcsa 6. rész -Csakrák 6. 7. -
  2020-02-13 13:05:29, csütörtök
 
  6. Homlokcsakra -harmadik szem

Eleme: nincs, már nem tartozik az anyagi síkhoz.
Színe: indigókék, és ibolya Kövei: ametiszt, szodalit, kék vagy lila kövek. Jellemzője: felelősség és tiszta érzékelés.

A csakra homlok közepén -két szem között- helyezkedik el. Ajna csakrának is nevezik. Innen indulnak el útjukra azok a csodák, amit megvalósítható ötleteknek tartunk, de az ihlet is itt születik.
Endokrin mirigye: az agyalapi mirigy (hipofízis). A hipofízis egy függelékkel kapcsolódik a hipotalamuszhoz, ami az agy állományában helyezkedik el. Két részből áll: hátulsó neurohipofizis, valódi idegszövetből, és elülső-adenohipofizis, garathám eredetű mirigyszövetből.

A két hátsó lebeny 2 hormonjai: oxitocin (méh összehúzó) és vazopresszin (folyadék háztartást szabályzó). Az elülső lebeny hormonjai: Tüsző-érlelőhormon (follikulusz stimuláló) FSH. Sárgatest hormon (luteinizáló) LH. Adrenokortikotrop hormon, ACTH. Prolaktin, növekedési hormon (szomatotrop) GH. Pajzsmirigy serkentőhormon (tireoida stimuláló hormon, TSH. A hormonjai, utasító szerepet töltenek be, ezáltal utasító tevékenységgel bírnak a többi hormonra. Ide tartoznak a növekedési-, tejképzési-, hormonok.

Egy kisgyerek rajzait szemlélve elcsodálkozunk a rózsaszínű báránykán, lila lovacskán, de nem egyszer megmosolyogjuk tarka papát, és mamát. A színes rajzok láttán elgondolkodunk, honnan ez a képzeletvilág, a szivárvány színeivel. Nem a gyerek képzelőerejével van a probléma, hanem velünk. A gyermek színes aurával körülvéve látja a tárgyakat, élőlényeket, azokat a színeket használja a rajzaiban. Öt és hét éves kor körül a koronacsakra és homlokcsakra közötti híd, beszűkül, ezzel bezárul, megszűnik a gyermek ,,tisztánlátása".

A harmadik szem képességét fokozatokban mérjük. Alapfok: sejtünk valamit, jól sejtünk, megérezzük... A következő fokon képeket látunk személyekkel, csoportokkal, eseményekkel kapcsolatban, ezek állóképek, pillanatfelvételnek, tűnek. Saját fejlődési fokon, a mozgóképek megjelenéséig, ,,rövidfilmekig" juthatunk el, ahol mozgóképekben látjuk az eseményeket, A harmadik szem alapfokait fejleszteni lehet, meditációkkal, spirituális fejlődéssel. A harmadik szem megnyitására nagyon kevés -kiválasztott- mester, kap lehetőséget, és beavatási engedélyt. Ők állandó kapcsolatban állnak a tiszta Szellemi Lénnyel, ,,keresztszülővel"-, aki a megnyitás felelősségét magára vállalja, és ellenőrzést gyakorol a beavatók és a beavatottak felett! Spirituális utam során, a pszi-sebészet elvégzésekor, a beavatással ,,nyitották meg a harmadik szemem" de csak később, mesterré válásom után tapasztaltam meg az első csodát...

A harmadik szem megnyitása nem önálló tanfolyamokon történik. Igen magas szellemi szintek eléréséhez kötődik. Harmadik szemünk radarként működik más dimenzióból érkező jelzések vételére alkalmas, ezért is nevezzük oly sejtelmesen ,,hatodik érzéknek". A mentális gondolatok, fogalmak vizualizáció képességével, a pozitív, negatív gondolatok felismerésével van jelen, melyekben megjelennek a határok az erkölcsi, ideológiai és vallási területeken. Ide tartoznak a következő szerveink: a fej, orr, az agy és az arc.

A fejfájások, és a látászavarok minden formáját ide soroljuk. A nem megfelelő látásmódnak, a bizalom hiánynak komoly szerepe van a krízishelyzetek kialakulásában. Amikor képessé válunk a fentiek felismerésére, megjelenik a változtatás igénye. Nem véletlen, hogy a ,,bölcset" jeleníti meg az archetipikusan, míg temperamentumában, a ,,felszabadultat" jelképezi. Amikor életünknek eme sorsfordulójához érünk, lelki dolgainkban érdemes rendet tenni, megvizsgálni, képesek vagyunk-e a tisztánlátásra, felismerni-, és követni az életfeladatainkat? Súlyos problémához vezet, ha a gyógyító a hatodik érzéket önmagával azonosítja.

Az igazi látók tudják, elfogadják, és tiszteletben tartják, hogy mindig annyit látnak, amit láttatni akarnak velük. Általában (saját tapasztalat) a földi élet kellemetlenségeinek nevezett előjelzéseket kapjuk, hogy fel tudjunk készülni, ki tudjuk védeni, illetve, ha megéljük, tanuljunk belőle. Szélhámos, aki elhiteti magáról, hogy mindent ,,lát", és mindenre tudja a választ. A magukat látónak aposztrofált emberek szívesen osztogatnak tanácsot másoknak, jó pénzért...

Ne feledjük minden helyzet más. Mások életébe ,,belenyúlni" szabad akaratot korlátozni, befolyásolni, fekete mágia. Nincs jogunk senki életét irányítani, mások akaratát korlátozni. A gyógyítók, terapeuták lehetőségeket és utakat mutatnak, viszont az egyénre bízzák a választás jogát és felelősségét. Az igazi látók a képességeikkel soha nem dicsekednek, nem beszélnek róla. Nem "szolgáltatnak" mert tisztában vannak vele, hogy senki nem láthatja a másik ember útját, hiszen a lélek az utolsó pillanatban meggondolhatja magát, és szabad akaratából új irányt vehet...

A kuruzslók, azt mondják, amit a kétségbeesett ember hallani szeretne. A mások magánszférájában ki-be járók, negatív erők befolyásával, a szabad akarat korlátozásával teszik függővé a hozzájuk fordulókat. A ,,tisztánlátáshoz" ennek semmi köze, a manipulációra épül. Súlyos árat kell fizetni annak, aki az ördöggel cimborál, mert senki nem maradhat adósa! Az ilyen embertől legjobb olyan távolságra kerülni, hogy energiacsere se jöjjön létre közöttük.

Úgy védekezhetünk az ilyen emberrel való találkozás ellen, ha megnézzük a környezetét, magánéletét, szokásait, végzettségét, mielőtt a szolgálatát igénybe vennénk. A tiszta szellemmel megáldott segítőnek a környezete, magánélete rendezett, szokásai egyszerűek. Munkájában pontos, megbízható. Személyiségében az alázat dominál. Szellemi fejlődését folyamatosan biztosítja, így őrzi meg a legnagyobb kincsét.

Harmonizáláskor, csodálatos hatást érhetünk el Bach muzsika hallgatásával.
Asztrológiában a Jupiter uralja, és tengelye: SZŰZ-HALAK .

7. Koronacsakra
Eleme nincs, anyagon túli felső sík
Színe: fehér-, lila-, arany- fény.
Kövei: hegyikristály és gyémánt.

Az emelkedett tudat jellemzi. A koronacsakra másik neve: ahasrara.
Endokrin mirigye: a tobozmirigy (glandula pinealis) A köztiaggyal egy nyél köti össze. Melatonint termel, ami a gonadtrop hormon felszabadítója, ami serkenti a nemi mirigyek fejlődését. A szerotonin- és a melatoninképzés függ a fényhatástól (homlokszem).

Hormonja: a melatonin A csakra a kutacsoknál helyezkedik el. Feladata a magasabb rendű világgal való kapcsolatteremtés, mellyel eljutunk a Mindenséghez, a Teremtőhöz, az Atyához. Az egyén spirituális fejlődésével van kapcsolatban. Fizikai, érzelmi, és mentális egységet teremt. Emlékezzünk, honnan indultunk el. A gyökércsakra a Földanyával, míg a koronacsakra az Atyával köt össze bennünket, így válik folyamatossá az életenergia áramlása. A két energia találkozási pontja a szívcsakrában van.

Az energiaörvények kétféle mozgást végeznek, energiát vesznek fel és adnak le. A felvétel az óramutató járásával megegyező irányában történik, míg a leadás ellenkező irányba. Egyszer leírtam, de nem lehet eleget ismételni. A csakrák soha nem állnak le, az élet feltétele a folyamatosság, diszharmóniában lelassulhatnak oly mértékben, hogy érzékelni nem lehet. Tévesen, ezt az állapotot elzáródásnak szokták nevezni. Ilyenkor megbetegszünk.

Annál a csakránál, ahol a probléma van, a hozzátartozó szervek keringése, idegrendszere sérül, fizikai tünetek, fájdalmak alakulnak ki. Archetípusa nincs, de temperamentumában a ,,mester"-t látjuk. A tobozmirigy és a hipofízis összehangolt működése lehetővé teszi a belsőlátásunkat, a magasabb rendű síkról érkezik jelzéseket, üzeneteket. Ez a csakra biztosítja a tudatosságot, békét, de a kétség is itt kap helyet. Zavarai az elmét károsítják, az elmebetegség széles skálájával találkozhatunk.

Például ide soroljuk: a skizofrénia ágait, a depressziót, mániákat, és az öngyilkossági hajlamot. Ugyanakkor az értelmi fogyatékosság, az epilepszia-, a Parkinzon-kor, valamint az Alzheimer-kór megjelenését. Pszichiátriai betegségek esetében a gyökércsakrát is kezelni, harmonizálni kell, hogy a földelés biztosítva legyen. Asztrológiában a Szaturnusz uralja, a ,,Küszöb őre". Tanulási folyamatunk elárulja, hogy -értelmi fejlettségünkön keresztül-, milyen magas szellemi szint elérésére vagyunk képesek.

Csakratisztító és harmonizáló gyakorlatotok.

Mielőtt a gyakorlatokat elkezdenénk, elevenítsük fel, hogy a csakrák állandó mozgásban lévő ,,energiatölcsérek". A koronacsakra tölcsére felfelé az Atya felé, míg a gyökércsakra hátul, lefelé a Földanyához mutat. A koronacsakra mennyei energiát, a gyökércsakra földi energiát közvetít, ami a szívcsakrában egyesül. Szellőztesd ki a szobát, gyújts egy szál gyertyát, teremts csendet magad körül. Vegyél fel egy meleg zoknit, cipőtől, papucstól szabadulj meg erre a rövid időre. Pár percig ,,hallgasd" a csendet. Gyakorlat Hallgass klasszikus, vagy meditációs zenét, -a természet hangjával-, olyan hangerővel, ami nem vonja el a figyelmed. Ülj le egy kényelmes székre úgy, hogy a hátad egyenes legyen, mind a két talpad a földön pihenjen.

Két kezed tedd a combodra, tenyérrel felfelé. Végy egy mély lélegzetet, és lassan ,,lélegezd ki" a koronacsakrádon át, -ezt nevezzük csakranyitásnak-, a következő belégzésnél hunyd le a szemed, ismételd meg háromszor a légzésgyakorlatot. A negyedik belégzésnél érzékeld, hogy arany fénynyaláb érkezik az Atyától a koronacsakrádba, és csodálatos fényével feltölti azt. Lassan tovább folyik a homlokcsakrádba, és keveredik annak indigószínével, mikor a színek tökéletesen elegyedtek, az aranyfény folytatja útját. Eléri a torokcsakrádat, és annak kék színével egyesül. Érzed, amint torkod, nyakad megtelik a fénnyel. Ekkor az aranyfény tovább indul. A szívcsakrádhoz ér. Csillogó arany zöldjével beragyogja.

Szívedben a szeretet lángja gyúl, öröm, és boldogság simogatja a lelkedet, és nyugalom burkolja be a testedet. A gyógyító arany fény az elosztócsakrádba folyik, elárasztja sárgával kevert aranyfényét az egész testedben, érzed, ahogy minden sejtedhez eljut. Az aranyfény tovább indul a keresztcsonti csakrádba, ahol narancs színével keveredve, a medencédben lévő szervek, felmelegednek, ellazulnak, kiegyensúlyozottan végzik funkciójukat. Az aranyfény kijelölt útját tovább halad. A gyökércsakrádhoz érve, annak vörösével egyesül. Itt kissé elidőzik, várakozik. A Földanya szívének ezüstsugarából a gyökércsakrádba küld egy nyalábot, ami az atyai aranyfénnyel és csakrád vörösével egyesül.

Az arany ezüst keveredett bronzfénye visszatér a keresztcsonti csakrádhoz, ahol az arannyal kevert narancs színnel keveredik. A bronznyaláb elindul az elosztócsakrádba, a csakra sárga fényével együtt eljut tested minden porcikájához. Innen indul tovább szíved központjába, ahol aranyos smaragdzölddel egyesülve a Földanya és az Atya átható fénye megpihen. Megtisztultál, sejtjeid felfrissültek, szerveid egészségesen szolgálják fizikai testedet, egészséges vagy. Hagyod, hogy ez az érzés átjárja testedet, lelkedet, élvezed a nyugalmat. Lélegezz párszor jó mélyen, mozgasd meg az ujjaidat, és nyisd ki a szemed! Megérkeztél! A gyakorlatot bármikor megismételheted, ajánlatos hetente legalább kétszer, de bármikor, ha szükségét érzed.
* A következő gyakorlatot azoknak ajánlom, akik rendszeresen imádkoznak, és ismerik a

MIATYÁNKOT.
Pszi-sebészetnél én is ezt alkalmazom... Az ima, zsoltár, híd szerepét tölti be Isten és ember között. Amennyiben isteni gyógyító erőt szeretnénk közvetíteni, kapcsolatba kell lépnünk Istennel, ehhez a "hidra" kell lépnünk, hogy eljussunk hozzá. Az angyalok segítségét is bármikor igénybe vehetjük, csak kérnünk kell őket, de ne felejtsük el, ők csak hívásra jönnek. A gyógyító felelőssége, hogy mindig tudatában legyen annak, hogy az általa közvetített energia nem a sajátja, nem tőle származik, az isteni gyógyító energiának nem teremtője, hanem közvető csatornája! A gyakorlatokat állva végezzük.

Végy egy mély lélegzetet, kilégzéssel megnyitod -az első gyakorlatban megismert technikával-, a koronacsakrádat. A harmadik légzésgyakorlat után, a kilégzéssel elkezded az imád.
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, Szenteltessék meg a Te neved, Jöjjön el a Te országod, Legyen meg a Te akaratod,

Érzékeld, ahogy az isteni gyógyító, tisztító energia, arany fénye, golyó formában a koronacsakrádba érkezik, fényével beragyogja, és megtisztítja azt.
Majd folytatva útját elindul...
Amint a mennyben, úgy a földön is.
Homlokcsakrádhoz érve, ragyogó fényével megtisztítja és feltölti azt...

Tovább gurul,
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
Torokcsakrádhoz érve, szikrázó aranyfénnyel tölti meg, általa tiszta ,,hang" születik, mely képes betűből szavakat formálni, hogy megértsd, és megértesd magad. A fény feladatát betöltve tovább halad...

És bocsásd meg vétkeinket...
Szívcsakrádat, a legszebb szent ragyogással, -a bűnbocsánat alázatával, és a legtisztább szeretettel tölti fel. A fény örömpalástjába takar, mielőtt folytatja az útját...
Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek

Elosztócsakrádban a fény szétterjed fizikai testeden. A szeretet palástja melegíti lelkedet, minden élőnek és eltávozottnak megbocsátasz. Isten kegyelmében részesülve, szeretetben és békében élheted tovább a földi életed a megbocsátást örömét megélve. Az isteni gyógyító, tisztító golyó tovább folytatja áldásos útját...

És ne vígy minket kísértésbe...
Keresztcsonti, -szexcsakrádhoz- érve, az aranyfénygolyó mutatja az utat, az erény birodalmához, az egészséges vágy megismeréséhez, a termékenység beteljesítéséhez. Majd dolga végeztével tovább gurul...

De szabadíts meg a gonosztól...
Gyökércsakrádba érve, megpördül, kiseper minden negatív energiát, átmossa szikrázó fényével, majd isteni gyógyító-, tisztító energiával feltölti. Dolga végeztével a gerinc mellett, -érintve alsó csakráidat-, a szívcsakrába visszatér.

Mert Tied az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké, Ámen!
Jobb kezünket a szívcsakrára tesszük, és szellemi (tudati) pecséttel lezárjuk.
Folyt. köv: Aura

Lélek Sándorné (Ekpafat) A lélek kulcsa c. könyvből 2011.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk
  2020-02-13 08:58:58, csütörtök
 
  Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk ezt a szép kilencedet, házasságainkért! Áldott estét!

Szentlélek kilenced házaspároknak
Testvérek, ha tehetitek, imádkozzátok velem a Szentlélek kilencedet. (Szénégető István atya elmélkedései)
Bíró László püspök írja:
"A házaspárok sem tudhatják, milyen nehézségek, gondok várnak rájuk, mire lesz szükségük egy-egy konkrét probléma megoldásához. Elsődlegesen nem lakást vagy autót, jó állást vagy lottónyereményt kell kérniük, hanem éber figyelmet a Lélek szavára, erőt és bátorságot a Lélek irányításának követésére, lehetőséget a munkára azokért a javakért, amelyekért meg kell dolgozniuk. Merjünk mindig a Lélek vezetésére hagyatkozni! Ha Isten marad létünk középpontjában, ha létünk Istenre irányul, vagyis ha a Lélek indításait követjük, akkor a dolgok helyükre kerülnek, a Lélek adományai segítségével boldogok és boldogítók leszünk."

A kilenced minden napján:
Az elmélkedést ezzel kezdjük:
Jöjj el, Szentlélek, tölts be minket és családjainkat!
És gyullaszd fel bennünk szereteted tüzét.
Küldd el Szentlelkedet és minden átalakul!
És megújítod a Föld színét.
Könyörögjünk!
Isten, aki híveid szívét a Szentlélek felvilágosítása által tanítottad, add, hogy a Szentlélek által mi is megismerjük, ami helyes, és az Ő vigasztalását mindig érezzük! Égesd, Uram, a Szentlélek tüzével szívünket, hogy tiszta szívvel kedvedben járjunk, Krisztus, a mi Urunk által.
Amen.

Ének: Jöjj Szentlélek...
Az elmélkedés befejezéseképpen minden nap imádkozzuk ezt:
Úr Jézus Krisztus, örök Főpap! Őrizz meg minket Szent Szíved oltalmában, ahol senki sem tud neki ártani. Őrizz meg minket tisztának, őrizd meg tisztának ajkainkat, melyek szent Testedet érintik. Őrizd meg tisztának a szívünket, melyet a szentségi házasság jelével pecsételtél meg. Ó Jézus! Segíts minket növekedni a szeretetben és hűségben irántad, hogy ne a földiekhez ragaszkodjunk. Add meg nekünk ahhoz is az erőt, hogy a szívünket egymás mélyebb szolgálatára megváltoztassuk, és Téged mindenkivel megszerettessünk. Áldd meg életünket bőséges gyümölccsel, és egykor add meg nekünk az örök élet koronáját! Ámen. (Kis Szent Teréz nyomán)


1. nap - Belső fegyelmezettség
Üljünk le... csendesedjünk el. Teremtsünk csendet a földies, csapongó, gyötrődő gondolataink között... Összeszedetten, alázattal és bizalommal Istenhez járulhatunk. Vágyódjunk az Ő tiszta Lelke után. Hangosan vagy csak a szívünk csendjében mondjuk ki a hívó szót: Jöjj el, Szentlélek. Költözz a szívünkbe. Vigasztalj... irányíts...
Kérdezzük meg magunktól: mi az, ami eltávolít a Lélektől? Zavarja valami békémet? Imádkozz tisztánlátásért és erőért, hogy szándékadat megvalósíthasd.

2. nap - A jóság
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Jóság Lelke! Ma felnézünk az égre és csodáljuk a Napot... az esőt... mely életet ad jóknak, gonoszoknak egyaránt.
"A mással jóttevő ember megkövéredik, és aki mást felüdít, maga is felüdül" (Péld 11,25). Ha figyelmes vagyok másokkal szemben, Isten is figyelmes lesz velem szemben, és valamilyen formában megadja annak jutalmát. Ha gondoskodom mások szükségleteiről, Isten is gondoskodik rólam. Ha törődöm a gyermekekkel, Isten tulajdon gyermekeként törődik velem. Ha legeltetem az Ő nyáját, Ő is legeltet engem. Ezt Jézus ígérte nekünk.
Félthetem betegesen magamat, amíg aztán valóban beteg leszek, figyelgethetem az érzéseimet, amíg nem érzek már semmit; siránkozhatom gyengeségemen, amíg már nincs erőm a panaszkodáshoz sem. Mindennél többet érne, ha önzetlenül, az Úr Jézus iránti szeretetből elkezdenék törődni azokkal, akik körülöttem élnek.
"Senki sem jó, csak egyedül az Isten" - mondja Jézus. De ha Szentlelke szívembe költözik, az Ő jósága kezd élni bennem és körülöttem. Mitől leszek jó feleség... férj... jobb ember, jobb keresztény... mit jelent ez most nekem?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy tisztogasson önzéseinktől, és töltsön el ma a Jóság Lelkével.
Testvérek, hálaadással, ma is szánjunk pár percet a Lélek hívására. Erősíthet az a tudat, hogy többen, sokan imádkozunk együtt.

3. nap - Az erősség
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Erősség Lelke! Ma képzeljetek magatok elé egy fát, annak gyökérzetével együtt... Benne az élet rezdüléseinek szilárd tartása, stabilitása van. Erő van benne, de nem erőszakos. Állandó, mégis évszakonként megújul.
"És a ház nem dőlt össze, mert sziklára épült" (Mt 7,25). Isten ma erővel akar felruházni, a kitartás és a hűség lelkületével. Törékenységemben, sebezhetőségemmel hívom a Lelket. Fizikai és lelki fáradalmaimban, vállalkozásaimban vágyakozok az Erős Lélekre, elkezdett munkáimban, hivatásom feladataihoz kérem kegyelmét. Szentlélek, jöjj és erősíts meg engem... frissíts, bátoríts! Ne engedd, hogy beleszürküljek... belefásuljak... reménytelenné váljak hétköznapi rutinjaimban. Kérem az elevenség, éberség, az őszinte benső derű ajándékát.
Erős Lélek, jöjj és Te lélegezz bennem, hogy gerinces, jellemes keresztény legyek. "Jött az áradat, nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze" (Mt 7,27).
Miben lehetek még következetesebb, hol újíthatom meg hűségemet?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy akarata szerint erősítsen meg minket és családunkat.
Testvéreim, ma szánjunk egy kicsivel több időt az imára, mint előző napokon.

4. nap - Az ima lelkülete
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, imádság Lelke! - A mai elmélkedéshez kezetekbe vehettek egy kisebb edényt vagy kedvenc poharatokat... és maradjatok így elmélkedésünk végéig... Amint szemlélitek, indítsátok fel magatokban az Istennel való érintkezés utáni vágyatokat... nyitott tenyérrel, kezekkel. Hívd a Lelket, hogy töltsön be.
"Kérni fogom az Atyát és másik Pártfogót ad majd nektek, hogy veletek legyen mindörökké" (Jn 14, 16). A Szentlélek az a Valaki, aki személyes erőt ad az embernek ahhoz, hogy rendületlenül helyt álljon a bajban, a terhek alatt. A Szentlélek, mondaná Keresztes Szent János, felemeli a lelkedet Isten örök ünnepébe. Igaz, most még ebben a testben vagyunk és Istentől távol vándorlunk. De ha vágyakozással vándorlunk, imádsággal az ajkunkon, meghalljuk az éneket, amely Isten házára emlékeztet bennünket.
Megkérdezhetném, hogy imádkoztok-e a Lélekhez egyáltalán? De mielőtt ezt kérdezném, biztos, hogy megelőzött a Lélek és már meg is kérdezte tőletek.
Jöjj el Szentlélek és imádkozz bennem! Mi segít engem jobban: a szóbeli ima? A kötött ima? Az egyéni, spontán beszélgetés Istennel vagy a közösségben végzett ima? Szívből imádkozom-e, vagy csak letudom az imaadagokat?
Gyökössy Endre: "Amikor imádkozom, úgy érzem magam, ahogy egy óra érezheti magát, ha érezni tudna: életem rugói a Lélek mozgására fel vannak húzva, testi-lelki erőim lüktetnek, új erőre kapok, járok és mutatok".
Kérjük az imabeszélgetésben az Urat, hogy küldje el - egészen személyesen, nekünk - a Szentlelket... Jöjj el szívembe, testembe-lelkembe Lélek... járj át... éltess... lélegezz bennem... imádkozz bennem.
(szavak nélküli imaidő)

5. nap - A Szentlélek finom érzékenysége
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el érző Lélek! - Keressünk egy kisebb követ... vegyük a kezünkbe és szemléljük... milyen formája... színe... hőmérséklete... majd rövid időre zárjuk össze tenyerünket, anélkül hogy szorítanánk. Az ima idejére maradhatunk végig zárt tenyérrel, a kaviccsal a kezünkben.
"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek; elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom majd belétek, és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és meg is cselekedjétek" (Ez 36,26-27). A Lélek úgy vesz körül minket, mint a levegő, amit belélegzünk, vagy ahogy tengerben a víz a halakat. Itt van, körülölel, átkarol... Isten szeretetét hozza közelembe. "Veled vagyok... melletted állok... hátulról támasztalak... előtted haladok... mindennap, a világ végéig".
A betlehemi csoda közénk hozta Istent, de a pünkösd most a szívedbe hozhatja. Isten Országa Jézus tanítása szerint "bennünk van". Figyelmességetekre, érzékeny lelketekre van szüksége ahhoz, hogy szívetekbe lépjen. Igen, jöjj, költözz hozzánk, élj bennünk, Szentlélek!
Figyelek az Úrra? Érzékeny vagyok indításaira, sugallataira? Elég alázatos vagyok, a csend barátja? Hogy vagyok az előzékenységgel? Bűnbánat, elfordulás a bűnöktől... fokozatos odafordulás a Szentlélekhez - ez jelenik meg cselekedeteimben?
Az imabeszélgetésben kérjétek az Urat, hogy szíveteket fordítsa magához. - Jöjj Szentlélek, fordítsd szívemet a Szeretet forrása felé.
Testvérek, a mai napon is elmélkedjünk, imádkozzunk együtt!

6. nap - A szeretet adománya
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Szeretet Lelke! Jöjj Szentlélek, áraszd szét a mennyből szereteted sugarát! - Ma egy virágot szemléljünk... kint a természetben, a kertben vagy egyszerűen az utcán... formájával, színeivel, szépségével és illatával lásd, hogy érted van itt, neked teremtette Isten. Ha elég nyitott vagy rá, egy élményt, életet fog nyújtani ma ez a virág.
"A Lélek gyümölcse: szeretet" (Gal 5,16). A Szentlélek a szeretet Lelke, pünkösd pedig a szeretet legfölségesebb kinyilatkoztatása. A Szentlélek: szeretet. De milyen szeretetről van szó? Elsősorban nem a mi Isten iránti szeretetünkről, hanem Isten szeretetéről, mely a testvérem iránti szeretetre indít.
Tapasztalom-e Isten szeretetét? Kivel kell megújítanom a kapcsolatomat?
Jöjj Szentlélek, jöjj Szentlélek Úristen, jöjj, örök Szeretet, taníts meg engem mindig szeretni, elsőnek szeretni, viszonzás nélkül is szeretni, megbocsátani és bocsánatot kérni.
"Veni Sancte Spiritus" - "Jöjj Szentlélek, töltsd el híveid szívét és gyújtsd meg bennük szereteted tüzét". Az imabeszélgetésben kérjem az Urat, mutasson rá életem azon területeire, ahol szükségem van Isten szeretetére - és ahol jobban szerethetek másokat.

7.nap - Béke és öröm
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el Béke, jöjj el Öröm Lelke! - Ma a képzelő erőnk segítségével szemléljünk egy folyót... Hogy képzeled el? Gyorsfolyású? Lassú? Üdítő, tiszta víz... ahogy szalad, zenéje lecsendesíti az emberi elmét és benső békére vezet el.
"A tanítványokat eltöltötte az öröm és a Szentlélek" (ApCsel 13, 52).
"A szívetek örülni fog, és örömötöket nem veszi el tőletek senki" (Jn 16,22).
A tanítványok öröme, amely a feltámadt Úrral való találkozásból fakad, a Szentlélek által válik maradandóvá, hiszen a Lélek tudatosítja bennük, hogy Jézus győzött a világ és a világ fejedelme felett (Jn 16,11).
Az Isten Országa öröm és béke a Szentlélekben. Miközben hívjuk a Szentlelket, az Öröm Lelkét, dicsőítsük a Teremtőt és a Megváltót énekkel, imádsággal! Dicsőítéskor öröm költözik a lelkünkbe a Szentlélek által! Mert mi is az igazi öröm? Nem más, mint az, hogy Isten szeret bennünket! A vidám szív jót tesz a testnek (Péld. 17. 22), örüljünk hát az Úrban! Ez a hitünk.
De a mindennapokban? Milyen sokszor vagyunk elfoglalva problémáinkkal, a gondok nyomasztanak és a bajtól való félelem szorongást okoz. Szemünk a valós nehézségeket szemléli. Ehhez kell a Szentlélek! Eljön és azt súgja: lásd az örömöket is. Mindennap meglátogatlak örömömmel, hogy elvegyem félelmeidet.
Ma mikor éreztem az örömet, mi történt akkor? Mik az én örömeim? Szereztem/szerzek/-e ma valakinek én is örömet?
II. János Pál halálos ágyán mondta: "Legyetek derűsek! Én az vagyok."
Jöjj Szentlélek, Békesség Lelke! Jöjj Szentlélek, jöjj Öröm Lelke, töltsd el lelkemet isteni örömöd boldogságával, hogy a reménytelenség és szomorúság támadásait kegyelmeddel elviseljem és örömmel szolgáljalak Téged!
Az imabeszélgetésben hozzátok Jézus elé szorongásaitokat, feszült érzéseiteket... és kérjetek Tőle békességet és Örömet.
Testvéreim, kitartás!

8. nap - Az apostoli lelkület
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj, Küldetés Lelke! - Ma elmélkedésünkhöz a tüzet, a tűz lángjainak képét hívjuk segítségül. Maga elé képzelheted egy tábortűznek a lángjait... emberek a tűz köré gyűlve, beszélgetnek, nevetnek... jó hangulatban körbeülitek a tüzet... lásd színeit... hallgasd hangjait... érezd annak melegségét, fényét testeden végig áramlani...
"Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon" (Lk 12, 49). A tűz a Szentlélek jelképe. Isten, amikor szövetséget kötött Ábrahámmal, "lángoló fáklya" formájában tette magát Ábrahám számára láthatóvá. Amikor pedig kinyilatkoztatta titokzatos nevét, "Jahve", "Én vagyok", égő csipkebokorból szólt Mózeshez. Keresztelő Szent János hirdette, hogy az eljövendő Messiás Szentlélekkel és tűzzel fog bennünket megkeresztelni (vö. Mt 3, 11). A Szentlélek lángnyelvek formájában jött le az apostolokra (vö. ApCsel 2, 3), és olyan belső tűzzel töltötte el őket, hogy lelkes szavaikkal le tudták dönteni a különböző nyelvek válaszfalait, és a sokféle nyelvű hallgatóságban mindenki megértette őket. A Szentlélek tüze hatására a sokféle ember eggyé kovácsolódott. A tűz képével arra tanít bennünket az Isten, hogy Jézus barátai, akiket a Szentlélek tölt el, nem lehetnek frigid, hideg emberek. Azoknak, akiket a Lélek gyújtott meg, szenvedélytől, lelkesedéstől kell égniök.
"Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig" (ApCsel 1, 8). A bérmálásban megkaptuk a Szentlelket. Tanúk lettünk... Jézus életének, szavainak és cselekedeteinek tanúi.
Jöjj Szentlélek, érints, égess a Te tüzeddel. Tüzesíts, frissíts, gyógyíts engem... jöjj, hogy a feltámadott Krisztus reményében élhessek... hadd égjek, világítsak. Szent Bernát életelve volt "ardere et lucere", "égni és világítani".
Tüzes lelkű vagy? Lelkes? Lelkesítesz? Kik lelkesítenek engem? Kiket kellene lelkesítenem?
Az imabeszélgetésben vizsgáljátok meg az Úr előtt, mi tesz titeket hideggé...esetleg közömbössé... és kérjétek a kegyelmet tőle és az apostoli lelkületet a misszió és evangelizálás feladataihoz.


9. nap - A Szentlélek házanépe
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Egyház Lelke! Jöjj el, minden közösség Lelke! - Képzelj magad elé ma egy nagy hálót... alaposan szemléld végig gondolatban... lásd a párhuzamos szálait, melyek a csomóknál összefutnak és találkoznak. A háló, mely megtart... véd... kifog.
"Mindannyiunkat egy Lélek itatott át" (1Kor 12,13). Mi valamennyien, miután egy és ugyanazon Lelket kaptuk, valamiképpen egymással és Istennel eggyé válunk. Sokan vagyunk, de a Szentlélek által egyekké lehetünk. Így vagyunk az Atya szeretetében és Jézus Krisztusban egyek. A Szentlélek mindenkit lelki egységbe forraszt. A lélek az egység Lelke. Ezért kedveli a liturgia a "Szentlélekkel egységben" imaformulát.
Urunk Jézus, szentelj meg minket, családunkat, közösségünket Szentlelked által!
A Szentlélek a közösség megteremtője. Igazi közösség csak ott van, ahol a Szentlélek munkálkodik. Minden társadalmi közösség, a Szentlélek Isten kívül, csak érdekközösség, amely csak addig áll fenn, amíg az érdekek fennállnak, és azonnal megszűnik, amint az érdekek meggyöngülnek. A baráti, családi, egyházi közösségben csakis Jézus nevében és a Szentlélek által lehetünk egyek. A Szentlélek által mondhatjuk ki a közösséget létrehozó és fenntartó szavakat: szeretlek... fontos vagy... köszönöm neked... bocsáss meg nekem... maradjunk együtt!
Jöjj el, közösség Lelke! Jöjj el, Egység Lelke!
Hol vannak legfontosabb kapcsolódási pontjaink a családtagjaimmal? Kik számomra a legfontosabbak? Hogyan törekszem arra, hogy a szeretet egyre növekedjen közöttünk és igazi közösséggé kovácsolódjunk? Támasz vagyok másoknak? Gyógyír? Vigasz? Kikért élek?
Az imabeszélgetésben hozzátok az Úr elé mindazokat, akiket szerettek, akikkel egy családba, közösségbe tartoztok... és akikért felelősséggel tartoztok.

Testvérek, köszönöm, hogy ebben a kilencedben együtt elmélkedünk, imádkozunk. Áldott szép életet nektek és családjaitoknak, szeretteiteknek!



 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
A lélek kulcsa 5. rész - csakrák 4. 5. -
  2020-02-12 19:15:46, szerda
 
  4. Szívcsakra

Eleme: LEVEGŐ
Színe: zöld és rózsaszín Kövei: rózsakvarc, smaragd és aventurin.
Jellemzője: az adás-elfogadás princípiuma, a mentális ébredés, a tudatosság székhelye. Anahata csakrának is nevezik. Az anahata szanszkrit szó jelentése: örökké megújuló. A szívcsakra a mellkas közepén helyezkedik el a szívnél.

Endokrin mirigye: a csecsemőmirigy (timusz) Hormonja: thymosin A csecsemőmirigy két lebenyből tevődik össze, velőállományból és kéregállományból, melyet kötőszövet tok vesz körül.

A csecsemőmirigyben érlelődnek a T-limfociták, melyek a csontvelőből származnak. A keringési-rendszer, szív, bolygóideg, és a vér van hozzárendelve. A szív kiemelkedő helyet foglal el, nem csak fizikai értelemben. Korunk problémáinak nagy része a szívcsakra zavarából ered. Rohanó világunkban, nincs idő a másikra, türelmetlenség feszíti szét a mindennapokat.

Az egzisztenciális versenyfutásban, a másoknak való megfelelésben, feladják önmagukat. Az önérvényesítés mindenek előtti taposómalmában felbomlik az adás és elfogadás egyensúlya. Ebben a zavaros környezetben a szeretet és a szerelem átértékelődik, nincs igény az egyensúly visszaállítására. Elindul a menekülés, a felelősség áthárítása, vagy elhárítása.

Mivel a szívcsakra a ,,lent és fent" találkozása, a magasabb szintű ismeretek központja. Érzékelésnél a tapintás tartozik hozzá. Melankolikus temperamentumot képvisel. Lelki fájdalom esetén gyakran, úgy érezzük, meghasad a szívünk. Ebből láthatjuk, itt foglalnak helyet a mély érzelmek, a szeretet, megbocsátás, és a bánat. A csecsemőmirigynek az immunrendszer építésében, a fehérvérsejt képzésben van szerepe. Az immunrendszer felelős az asztma kialakulásáért, és az autoimmun betegségekért, valamint a rákos sejtek burjánzásáért. Az életöröm, a megbocsátás, és a szeretet minden emberben meg van. Az életérzésnek, életösztönnek, életenergiának, is itt van az otthona. Gyógyító az lehet, akinek a szívcsakrája tökéletes harmóniában végzi tevékenységét, mert általa képes az egót legyőzni, és alázattal szolgálni.

A csakra harmonizálásnál javasolt, minden klasszikus zene, ami a ,,szívünknek kedves".
Asztrológiában: a Nap uralja és tengelye: OROSZLÁN-VÍZÖNTŐ

5. Torokcsakra

Eleme: Éter
Színe: kék
Kövei: akvamarin, azurit, lapiszlazuli, és a kalcedon.

Jellemzője: hallani és hallgatni. Tudatosság és önuralom. Visudha és kantha-kupának is nevezik a csakrát. A nyak-törzs és a mellcsont találkozásánál található a csakra. Endokrin szerve: a pajzsmirigy (glandula thyroidea) belsőelválasztású mirigy. Két oldallebenyét szűkület köti össze.

A hipofízis TSH hormonja irányítása alatt látja el funkcióját. A tüsző falát alkotó mirigyhám: Tiroxint és trijód-tironint termel, melyek segítséget nyújtanak az energiatermelés növelésében, és az oxigénellásban. A tiroxinhiány szellemi fejlődés zavarához vezet fiatalkorban. Jódhiány esetén golyvát találunk. Hormonja: thyroxin.

A jó színészek, énekesek, szónokok és előadók torokcsakrája tökéletes harmóniában működnek. A magasabb rendű aktív intelligenciát, és a kommunikációt ez a csakra képviseli. Az ének kifejezésének központját is itt találjuk. Ellenben találkozunk olyan emberekkel, akik szavakban nehezen tudják kifejezni magukat, beszédzavarban szenvednek, vagy üres fecsegéssel kényszerbeszélőkké válnak.

Ezek a jelenségek a torokcsakra működési zavaraira hívják fel a figyelmet. A csakra szervi hármasa: a tüdő, hörgő és a hangképző szervek. Emlékszünk, még az általános iskolai tanulmányainkra, mit tanultunk a hangképzésről? ,,A tüdőből kiáramló levegő megremegteti a hangszalagokat, általa hang jön létre". Amennyiben a hangszálak károsodnak, rekedtség alakul ki.

Torokcsakránk harmonizálására segítségül hívhatunk két arkangyalt, Gabrielt és Urielt. Gabriel a kommunikációban segíthet, hirdeti Isten igéjét. Uriel a mennyei seregek énekének a felelőse, Isten dicsőítésénél. A belsőhang ebben a csakrában jut kifejezésre, melyet csak saját csendünkben hallhatunk meg, általa válik a csend ,,beszédessé".

A belső hangunkra figyelve tudhatjuk meg, mit kell tennünk a saját fejlődésünk érdekében. Nem véletlen, hogy a torokcsakra a kommunikáció intellektuális képviselője. A pajzsmirigy alul működése lustaságot eredményez, míg fokozott működés esetén hiperaktivitásra ösztönöz. A torok, hörgő és a tüdőbetegségeinél, valamint az anatómiai-, és lelki okokra visszavezethető beszédzavaroknál, és a hallószervek betegségeinél a csakra rendellenességét találjuk.

Egyes szaktekintélyek ide sorolják a Szklerózis multiplex -et (SM). Torokfájás esetén, javasoljuk a kék színű sál, vagy kendő viselését. A szellemi csapongásnak tűnő kuszaság a kommunikációban, -amikor a tartalom elvész-, komoly lelki tünete lehet a csakra energiaellátás zavarának. Felmerül a páciens esetében, a régi dolgok és személyek elengedésének nehézsége, az új befogadásának képtelensége.

Kifejezetten jó csakraharmonizáló zene: Meredith Monk
Asztrológia: a Mars uralja és tengelye: IKREK-NYILAS.
Folyt. köv. Csakrák 6. 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcsa 4. rész -2. 3. csakra-
  2020-02-11 19:53:24, kedd
 
  2. Sexcsakra - keresztcsonti csakra

Eleme: VÍZ
Színe: narancssárga

Kövei: karneol, borostyán Jellemzője: a határtalan tudattalan és a szexuális ösztönök.
TE A másik ember felé fordulás. Kapcsolatok, és a szerelem. Kismedencénél a nemi szervek körül található. Svadisthana- és szakrálcsakrának is nevezik. Endokrin mirigyei: a petefészkek, és herék.

Hormonjai: Ösztrogén, progeszteron, (nő-) és a tesztoszteron (férfi szexuál hormonok) Itt találjuk a nemi központot, ahol az ivarmirigyek, és szaporodási szervek találhatók. A gyökércsakrával együtt szokták tárgyalni, Sigmund Freud megállapította, hogy a pénz és a szexualitás álombéli megjelenése között kölcsönhatás alakult ki. A termékenység megjelenése által a HOLD-hoz kötődik szorosan. A csakra a Vénusz uralma alatt áll, ami a szépségnek, szeretetnek, és szerelemnek is szimbóluma.

Ennek következtében, természetes, hogy a féltékenységet, szenvedélyeket is ennek a csakrának tulajdonítjuk. Az anyasághoz köthető szervek betegségei, és az ehhez kapcsolódó hormonok rendellenes működéséi, a csakra problémájára utal. Ilyenek a ciklus zavarokat, a petefészek, és a méh betegségei. Férfiaknál a here megbetegedései, a sperma rendellenességei.

A fokozott bélgázosodás, gombás fertőzés, a gyomornyálkahártya gyulladása, fekélyei, és a görcsös fájdalmak is a csakra zavaraira utalnak. Az orgazmus-, és potencia zavarok, kapcsolati problémák, táplálkozási zavarok, (bulémia, anorexia) lelki síkon jelennek meg, éppen úgy, mint a kreativitás gátlása, vagy a praeklimax, klimax, és egyéb pszichoszomatikus problémák.

A gyógyítónak első lépésben a csakra tisztítását, harmonizálását kell elvégezni. A természettel, és a vízzel kapcsolatos hangokat megjelenítőzenével, csodálatos eredmény érhető el.
Asztrológiában: a Vénusz uralja és a Bika-Skorpió tengely társul hozzá.

3. Köldökcsakra, elosztócsakra, solarplexus.

Eleme: TŰZ
Színe: sárga
Kövei: citrin, tigrisszem Jellemzi az ÉN, mint EGÓ kialakulása, és a hatalom megjelenése.

Önértékelés, identitás, és az akarat érvényesítése az érzelmekben. A köldök fölött 2 ujjal érzékeljük. Az egyik legtöbb néven elnevezett csakra: a fentieken kívül manipura, és hara csakrának is nevezik. Jó, ha ezeket megjegyezzük, mert így tudjuk beazonosítani.

Endokrin mirigye: a hasnyálmirigy (pancreas) Hormonjai: inzulin, glucagon. A hasnyálmirigyet három szervrészre osztjuk: fejrészre, testrészre és farkrészre. Belső és külső elválasztású endokrin mirigy. Endokrin hormonjai a következők: alfa-, béta, deltasejtek, Külső(exokrin) elválasztású mirigyként emésztőenzimeket termel. Lipáz: a lipidek bontását végzi.

Amiláz: a keményítőbontásában játszik szerepet. Tripszin és kimotripszin, pedig a fehérjéket bontja le. A hasnyálmirigyben találunk egy sejtcsoportot, melyet Langerhans szigetnek neveztek el, Paul Langerhans tiszteletére, 1893-ban, Gustave-Edouard Laguesse javaslatára. Ez a sejtcsoport endokrin funkciót lát el. Az elosztócsakrához tartozik még a gyomor, máj az epével együtt. A gyógyítók különösen nagy jelentőséget tulajdonítanak a csakrának, mivel az ide irányított gyógyító energia eljut a test minden sejtjéhez, és átjárja azt. Szangvinikus temperamentumot társítjuk hozzá, de mint már említettem, az emberek általában vegyes temperamentummal rendelkeznek. A csakra zavarainak tulajdonítjuk azokat a félelmeket, amelyek haraggal, agresszióval társulnak. Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki nem ismerné az érzést, amikor ,,összeszorul a gyomrunk" egy rossz hír hallatán.

Ugyanakkor itt jelenik meg az a megmagyarázhatatlan ,,rossz érzés" is, mit rossz előérzetnek nevezünk. A fent említett esetekben általában csökken az étvágyunk, vagy falni kezdünk. Az úgynevezett stressz ulkusz (nyombélfekély) kialakulása is ide vezethető vissza. A máj és epe betegségeknél is ennek a csakrának a működési zavarait találjuk. Lelki szinten: a diabétesz (cukorbetegség) az érzések elnyomása miatt jön létre.

Rekeszizom problémák, az aggodalmaink, és félelmeink hatására jelentkeznek. Lelki síkon a pszichológiai problémák széles skáláját találjuk a csakra hiányos, vagy túlműködése esetén. A túlzott aggodalom és félelem, az egoizmus problémái, hatalmi harcok, -másokon való átgázolás saját cél érdekében-, korrumpálhatóság, kisebbségi komplexusok, a csakra zavarait mutatják.

A látás zavarok minden formája itt jelenik meg, mivel a csakra érzékeléséhez a szem tartozik. Fizikai síkon a gyűlölet, harag kiváltotta dührohamok is ide köthetőek. C.G. Jung a defektes érzelmi energiák kirobbanásait, mint például a hisztériát, ennek a csakrának a zavaraira vezeti vissza. Amennyiben az alsó három csakra bármelyikében zavart észlelünk, mind a három csakrát tisztítani és harmonizálni kell. Így tudunk egységet alkotni a Földhöz tartozó csakrákban, Ajánlott csakraharmonizáló zene a következő

Brecht és R. Wagner és Rolling Stones Asztrológiában: a Merkúr uralja. A bolygó a híd szerepét tölti be a szellem és az anyag között. Ennek ellenére, szellemi energiát képvisel, de anyagi megközelítésre is képes, így lehet jelen, a minden közvetítőjeként.
Folyt. köv.

KOS-MÉRLEG tengely tartozik hozzá
Részlet: Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek kulcsa c. könyvéből.
Előző rész:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek kulcsa 3.rész -Csakrák- 1.
  2020-02-11 18:40:02, kedd
 
  1 . Gyökércsakra

Eleme: Föld
Színe: vörös
Kövei: vörös és fekete kövek. Pl: rubin, jáspis, turmalin, onix, vérkő
Jellemzője: a tudattalan életösztön. ÉN

A gerincoszlop alján, a farkcsontnál helyezkedik el. Muladhara csakrának is nevezzük.
Endokrin rendszere: mellékvesék.

Hormonjai: Cortisol és a Katekolaminok =adrenalin, noradrenalin.
Flegmatikus temperamentum jellemzi.

A gyökércsakra rendellenességére kell gondolni a bizonytalanságtól rettegő-, és a ,,gyökértelen identitás" zavarban szenvedő egyének esetében. Fizikai szinten megjelenő betegségek között az influenzát, gerinc problémákat, hátfájásokat, aranyért, vastagbél-gyulladásokat (kolitiszeket), isiászt, vérnyomás problémákat, reumás megbetegedéseket, kövesedéseket, a vese és a mellékvese funkciós zavarait és daganatait ide soroljuk.

A csakra rendellenessége, lelki síkon deprimált hangulatot, elégedetlenséget, és félelmet idézhet elő.
A FÖLD elemhez tartozó csakrához társítjuk még az anyagi javakkal kapcsolatos dolgokat, a
gazdagságot, szegénységet, zsugoriságot, vagy a pénzherdálást.

A csakrához tartozó endokrin rendszer fontos szerepet tölt be, a mirigyek olyan hormonokat
termelnek, amelyek az élet fenntartásához nélkülözhetetlenek. Az endokrinológia nem kap elég hangsúlyt a köztudatban, így a laikusok között óriási a félreértés. Sokan a mellékvesét a vese részének képzelik el, azonos funkcióval.

Ha megismerjük az endokrin rendszert, megértjük fontos szerepüket, -az általuk termelt
hormonoknak-.
A mellékvese, a vese fölött helyezkedik el, a nevét innen kapta. Funkciójában teljesen önálló -bab alakú- endokrin mirigy, két részből áll, kéregből és velőállományból. Mindkét szervrész más-más hormonokat termel.

A velőállományt emelem ki, mivel a stresszért felelős hormonok innen indulnak el a véráramba.
Ezek a hormonok, az adranalin és noradrenalin, amit gyűjtőnevén katekolaminoknak nevezünk.
Amennyiben a katekolaminok megfelelő mennyiségben termelődnek és jutnak a véráramba, nem károsítják a szerveket, sőt azok harmonikus működését segítik elő.

Az élet mindenkori velejárója a ,,normális" stressz, -ilyenek például, a vizsgadrukk, lámpaláz, a munkánkban megjelenő alkalmi nehézségek, határidő csúszások stb.

Ezek nem tartósak, megoldásukra van remény, így nem okoznak szervi károsodást. A veszteségek, gyász is ide sorolható, abban az esetben, amennyiben sikerül feldolgozni.
Egy kapcsolat végét is lehet gyászként megélni. Minden veszteséget fel kell dolgozni, ahhoz, hogy egészségünk ne szenvedjen el károsodást.

A megnövekedett hormon mennyisége azonban -melyet az állandó stressz idéz elő-, veszélyezteti az egészséget, legyengíti az immunrendszert, de keringési problémák is felléphetnek.

A velőállománynak létezik egy -nagyon ritka- daganata, mely szövettanilag jóindulatú, mégis
veszélyes. A nagy mennyiségű hormon kilökődés a véráramba, életet veszélyeztető extrém magas, -néha mérhetetlen- vérnyomás kiugrást produkál, amely ma is az orvosok rémálma.
A patológia legnagyobb színészének tartják, bármilyen tünetet, tünetegyüttest képes megjeleníteni.
A krízisek mindenkor akut életveszélyes állapotot idéznek elő.

Műtéttel, következmények nélkül gyógyítható, a tumoroldali mellékvese teljes eltávolítása esetén is, mivel, a megmaradt ellenkező oldali endokrin szerv képes ellátni a feladatát. Műtét nélkül viszont a krízisek életfontosságú szervek károsodását idézik elő ami rontja a túlélési esélyeket.
Fiatalkori magas vérnyomásnál, és a krízisekben megjelenő kiugrásoknál -bármely korban gondolni kell a jelenlétére.

A kéregállomány hormonjai: aldoszteron, a vérplazma és a sejtek nátrium-, valamint kálium
tartalmáért felelős. Ezek befolyással bírnak a vesékben termelődő fontos hormonra, a reninre. A kortizol a szénhidrát, zsír-, csontanyagcserére, a vérképzésre, és a vérnyomásra gyakorol hatást.
A hormoncsoport legfontosabb szabályozója az agyalapi mirigy hormonja, az ACTH, a szexuális működést befolyásoló hormon.

A mellékvesekéreg hormonok csökkent működése életveszélyes. A csökkent hormontermelés
pótlását egyénileg kell beállítani, és rendszeres ellenőrzést igényel. Kezelését a betegnek élete
végéig folytatni kell, és nagyon fontos a beteget felvilágosítani arról, hogy minden olyan esetben, amikor a szervezete fokozott fizikai vagy pszichés terhelésnek van kitéve (például lázas betegség), a gyógyszeradagja ismételt beállítást igényel. Ezeket a beállításokat endokrin központokban szakorvosok végzik és ellenőrzik.

Amennyiben, a csakrában zavart észlelünk, jó hatást érhetünk el csakraharmonizáló zenével,
ilyenek a sámánzenék, dobszólók, vagy szakemberek által összeállított meditációs zenék.
Valahol olvastam, hogy Thomas: Didgeridoo und Gaia's dream zenéje tökéletes gyökércsakra
terápia.

Asztrológiában: a Hold uralja, melynél nem csak az élet továbbadása, de az óvása is jelen van. A Hold a lélek szimbóluma.
Rák-Bak tengely
Folyt. köv: 2. Sexcsakra - keresztcsonti csakra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.