|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2023-07-30 18:37:56, vasárnap
|
|
|
A rizsgombóc csodás köret bármilyen hús mellé, a sajt és a fűszerek különlegessé teszik! Ünnepi alkalmakon is megállja a helyét, ha olcsó és különleges ételt szeretnél készíteni!
Hozzávalók:
35 dkg rizs
8 dkg sajt
2 tojás
friss petrezselyemzöld
1 tyúkhúsleveskocka
6 evőkanál liszt
2 tojás (a panírhoz)
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A rizst a leveskockás, fűszeres vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, amíg még meleg.
A felaprított petrezselymet és a felvert tojásokat is hozzákeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, minél több a panír rajta, annál ropogósabb lesz. Forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2023-07-30 18:33:28, vasárnap
|
|
|
Mennyei joghurtos meggyes, villámgyors, pénztárcabarát és nagyon finom sütemény!
4 tojás
2 joghurtos pohár kristálycukor
1 pohár gyümölcsös joghurt
1 joghurtos pohár olaj
3 joghurtos pohár liszt
1 csomag sütőpor
magozott meggy ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat a meggy kivételével jól elkeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk jól lecsepegtetett meggyel, és sütőbe tolva tűpróbáig sütjük.
Porcukorral megszórjuk, majd szeleteljük. Gyorsan elkészíthető, könnyű sütemény. |
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-07-24 18:13:00, hétfő
|
|
|
Szentséges Szűz, égi anyánk:
Ne felejtkezzél meg a föld nyomoráról
Fordíts jóságos tekinteted a szenvedő betegekre,
A bajokkal küszködőkre, az élet keserűségével teli szívekre .
Könyörülj szeretteinken a sírókon, a szívünkben hozzád fohászkodón.
Mentsd meg a bűnösöket, a tévelygőket, mindazokat akik még
nem ismerik szerető Anyai jóságod.
ÁMEN |
|
|
0 komment
, kategória: Betegekért ima |
|
|
|
|
|
2023-07-24 18:09:03, hétfő
|
|
|
Minden új élet kezdete egy lezárással kezdődik. Mikor megérkezünk, sorspoggyászunkban csak azt szabad a küszöbön bevinni, ami nem okoz fájdalmat, felemel és nem megaláz. A lélekben simogat és nem ostoroz. Meg kell tanulni a hit-, és bizalom mellett, hogy szeretni csak szeretve lenni lehet. |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2023-07-22 19:09:18, szombat
|
|
|
kb. 1,5 kg húsból (d.comb,lapocka) pörköltet főzök sok szafttal.
Leszűröm, darálom.
A szaftot elkészítem tejfölösként és félre teszem.
Hússal darálom a sok zöldség zöldet is.
Utána fűszerezek(só, bors, ételízesítő)
Krumpligombóc:
kb. 75 dkg liszt, só,
1,5 kg krumpli(héj nélkül) .
Krumplit főzöm , kinyomom, kihűtöm és összegyúrom a sóval ,liszttel.
Kb. fél ujjnyira kinyújtom, 8x8-as kockákat vágok és megy bele a húsostöltelék.
Kifőzöm a gombócokat és mennek bele a tejfölös szaftba. |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2023-07-22 19:05:49, szombat
|
|
|
1kg Nagyi titka liszt
40 dkg méz
25 dkg Vénusz kocka
36 dkg porcukor
2 db egész tojás + 2 db tojássárgája
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál Kotányi Mézessütemény fűszerkeverék
Pici fahéj
2 kávéskanál kakaópor
A hozzávalókat összekeverni majd egy két éjszakát
Szobahőmérsékleten pihentetni dobozba!!!!
Kinyujtani 3 mm-es re
Előmelegített sütőben kb 180 fokon sütni!!( sütő függő))
Sütőpapírt kell alá rakni!!!!
1998-as Fakanál c. lapból néztem ki, ezt sütöm 20 éve. Tésztához: 60 dkg sima liszt,
1 egész tojás, 3 sárgája, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl v. joghurt, v. kefír, 2,5 dl
melegített méz, 1 púpos evőkanál zsír, 1 narancs reszelt héja / el is maradhat / 1
evőkanál mézes fűszerkeverék, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna. A tésztához
valókat fakanállal összekeverjük. Egy lágy masszát kapunk, amit folpackkal jól
lefedve, hűvös helyen legalább egy éjszaka pihentetünk. Másnap alaposan átgyúrjuk
hogy szép sima tésztánk legyen,kb 1/2 - 1 cm vastagra kinyujtjuk, tetszőleges
figurákat szaggatunk, sütőpapíros, v. zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk, nem túl
közel egymáshoz. Közepesnél kicsit erősebb lángon, az első tepsit 8-10 percig
sütjük, a második adagnak már 4-5 perc is elég. Fontos, hogy szép világosak
maradjanak. Ha puszedlit sütök, akkor hengerré szoktam sodorni, egyformára vágom,
gömbölyítem és igy megy a sütőbe. Nagyon finom, puha mézesed lesz, mindenki imádni
fogja! Jó sűtést kívánok!
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsony |
|
|
|
|
|
2023-07-22 19:03:05, szombat
|
|
|
A tészta:
80 dkg liszt
5 dl tej
1 dl olaj
Kicsi cukor
5 dkg élesztő
én ebbe tettem még sót, eredetileg nem írta a recept (görög tengeri sóból - ez nem
annyira sós - 7 kk) Ezt jól összegyúrni. Én hagytam kelni, mert éppen nem volt több
időm, de az eredeti recept ezt nem írta. Krém:
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt
2 kk só
A tésztát 4 cipóba szétszedtem, egyenként kinyújtottam és megkentem a krém
negyedével. Mi szeretjük a magokat, így ezt a krémet megsz{rtam sózott
napraforgómaggal Mint a bejglit szorosan feltekergettem és a rudakat kb ujjnyi
vastag szeletekre vágtam. Sütőpapírra téve kentem tojással és szórtam reszelt
sajttal.
Nem kell zsírozni a papírt, mert kisül belőle a margarin és nem tapad le. 180 oC-on
kb 20-25 percet kell sütni, de a színe jelzi, hogy kész. A tészta előre is
összegyúrható, feltekerhető.
SAJTOS LEVELES SÜTEMÉNY - AVAGY SAJTOS RÚD
A legfinomabb sajtos rúd, amit eddig sütöttem és ettem! Omlós, ropogós, leveles és
nagyon finom sajtos!
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 evőkanál zsír
1 csapott evőkanál só
5 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
2 tojássárgája
kb. 1 dl tejföl
20 dkg trappista sajt a szóráshoz
+ a tetejére tojásfehérje
szezámmag, lenmag, köménymag
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk
(kb. 10 perc).
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a
tojássárgákat (a fehérjét betesszük a hűtőbe, jó lesz a tetejét kenni majd).
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Végül a tejfölt adjuk hozzá fokozatosan, nem
biztos, hogy kell bele 1 dl - annyit adjunk hozzá, hogy egy jó lágy, de ne ragacsos
tésztát kapjunk. Letakarva fél órát pihentetjük.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagra, rászórjuk a reszelt
sajt 2/3 részét és feltekerjük, mint a bejglit, majd a hosszú rúd két végét is
egymásra hajtjuk (vagyis összehajtjuk a rudat).
Ezután kétfelé vágjuk a tésztát, mert úgy könnyebb vele dolgozni, és mindkettőt
kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével,
megszórjuk a maradék reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal (ki mivel szereti).
Enyhén rányomkodjuk, hogy ne peregjen le róla, és derelyevágóval vagy pizzavágóval
rudakra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a rudakat és előmelegített 180 fokos légkeveréses
sütőben kb. 13-15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől
függően eltérhet!)
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2023-07-12 11:10:39, szerda
|
|
|

Hozzávalók
Tészta:
380 g vaj
250 g liszt
250 g kristálycukor
7 db tojás
18 g sütőpor
2 ek kakaópor
3 ek tej
Meggy
Krém:
200 g vaj
4 ek kristálycukor
Vaníliás puding
Tetejére:
Olvasztott étcsokoládé
Lépések
Duna hullám recept: a Duna hullám elkészítése egyszerű.
A kristálycukrot a vajjal robotgéppel összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a 7 db tojást, és alaposan összekeverjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-vajas alaphoz és kevergetve összedolgozzuk egy folyós tésztává.
Kétféle tésztára lesz szükségünk, ehhez két részre osztjuk az elkészített kevert tésztát.
Az egyik adaghoz adjuk a kakaóport és tejet, majd alaposan simára keverjük.
Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük a sima tésztát.
Majd rákanalazzuk és elsimítjuk a kakaós tésztát.
Meggy szemekkel bolondítjuk és így sütjük 170°C-on kb 30 percig.
A krémhez a vajat habosra verjük a kristálycukorral.
Hozzáadjuk az előre elkészített vaníliás pudingot, és összedolgozzuk.
A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet.
Majd leöntjük olvasztott étcsokoládéval és egy villa segítségével hullámokat húzunk a tetejére. Így hagyjuk megdermedni, majd szeletelhetjük is!
A Duna hullám elkészítéséhez sok sikert kíván a Recept Videók csapata!
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-07-10 21:02:24, hétfő
|
|
|

Ki ne szeretné ezt az ízes, zöldséges, egészséges finomságot?
1/2 kgcsirekmell filé
4 fejburgonya
1 csomagsalátakeverék
1 db.kígyóuborka
1 csomagkoktélparadicsom
1 fejlilahagyma
1 pohárválasztott öntet
3 evőkanálolívaolaj
1/2 csomag gyros fűszersó
A csirkemellet mossuk meg, vagdaljuk egyenletes darabokra, tegyük egy tálba és locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal. Szórjuk meg előre vásárolt gyros fűszerkeverékkel vagy magunk is ízesíthetjük különféle fűszerekkel. Ajánlom a fűszerpaprika, oregánó, kömény, bazsalikom, bors, kakukkfű, kurkuma, szerecsendió, koriander, rozmaring, kardamom ízlés szerinti keverékét. Az egészet jól összekeverjük és hűtőbe tesszük pihentetni legalább egy órára, de egész este is ott állhat, akkor sokkal intenzívebb íze lesz.

Közben meghámozzuk a burgonyát, mossuk, hasábokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, azokat is felvagdaljuk.
A pihentetett fűszeres húst kevés olívaolajon egy wokban megpirítjuk. Utána vagy közben a hasábburgonyát is megsütjük.

Előre vásárolható öntet, ajánlom a tzatziki mártást. De készíthető is (A tzatziki mártás receptjét megtalálod a többi receptem között :)) és egyénre szabhatóan ízesíthető. Lehet tejfölös, fokhagymás, de akár csípős is, ki hogy szereti.
A kész húst, zöldségeket, hasábburgonyát egy nagy tálon szervírozzuk, Több-kevesebb öntettel meglocsolva, ki hogy szereti. Jó étvágyat!

|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-07-10 20:53:42, hétfő
|
|
|

25 dkg liszt
3 db.tojássárgája
15 dkg cukor
3 evőkanállangyos víz
1 csipetsó
1 csomagvaníliás cukor
2 teáskanálsütőpor
5 dkg olvasztott vaj
5 evőkanáltej
50 dkg kimagozott cseresznye
3 db. tojásfehérje
15 dkg porcukor
A tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olvasztott vajat, tejet és a pici sót. Simára keverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit.
Beletesszük a tésztát és 200 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük.
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük és a kimagozott cseresznyét beleforgatjuk.
A tésztaalapja kenjük ezt a gyümölcsös habot és 150 fokon továbbsütjük, míg a teteje meg nem keményszik.
Langyosan már szeletelhető és ehető. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2023. Július
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
12 db bejegyzés |
e év: |
137 db bejegyzés |
Összes: |
8858 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1241)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (57)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (82)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (35)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (21)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (656)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (53)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (126)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (38)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (87)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (41)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 405
- e Hét: 405
- e Hónap: 11601
- e Év: 65324
|
|
|