Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Rózsaeső Imaharmincad
  2020-09-21 16:03:16, hétfő
 
 

Ajánlom mindenkinek, aki közelebb akar kerülni ahhoz a megtapasztaláshoz, mennyire szereti őt az Isten úgy, ahogy éppen van!

RÓZSAESŐ IMAHARMINCAD
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.
Atyánk, Istenünk! Te magad mellé veszed gyermekeidet, akik itt a földön hűségesen szolgálnak Téged. Kis Szent Terézt, Benned való feltétel nélküli bizalma és gyermeki ráhagyatkozása azzal a reménnyel töltötte el, hogy: ,,...Ha a Jó Isten meghallgatja kívánságaimat, akkor az én mennyei életem tovább folytatódik a földön, a világ végezetéig. Igen, azzal fogom tölteni az örökkévalóságot, hogy jót teszek a földön."
Az ő közbenjárására bízva magam, hittel és teljes ráhagyatkozással kérlek, hallgasd meg imám.

Miatyánk...

Szeretett Jézusom, Megváltóm! Eljöttél erre a világra, szenvedtél, meghaltál és feltámadtál, hogy megismerhessük a Te igazi arcodat.
Kérünk, add meg nekünk a kegyelmet, hogy Teréz - aki a lelkek üdvösségéért egészen neked adta életét - ma is jót tehessen a földön!
Vágyom arra, hogy Teréz kis útján járva én is átadhassam magam Neked, az ő közbenjárására kérlek, hallgasd meg imám.

Üdvözlégy, Mária...

Szelíd, Vigasztaló Szentlélek! Te vagy minden szeretet forrása, Te halmoztad el Terézt ingyenes kegyelmeiddel, és tökéletes készséget árasztottál ki szívében, hogy szentté válhasson. Az ő közbenjárására kérlek, sugalmazd vágyaimat, irányítsd kéréseimet, és taníts meg imádkozni szívem belső szobájában, ahol Te laksz.

Dicsőség az Atyának...

Gyermek Jézusról és a Szent Arcról nevezett Szent Teréz! Tekints beléd vetett bizalmamra, fogadd el kéréseimet, és mutasd be őket a Szentháromságnak! Járj közben értem a Szűzanyánál, aki a megpróbáltatás idején, mint édesanya mosolygott rád. Járj közben különösen azokért, akik többet fáradnak és szenvednek, mint én. Egyesíts engem testvéri egységben mindazokkal, akik közbenjárásodat kérik. Taníts türelemre, kitartásra és szenvedéseim felajánlására. Szerezd meg nekem ezeket a kegyelmeket, ha ez a Szentháromság akarata. Eszközöld ki számomra, hogy megerősödjem a mindennapi imádságban, és segítséget kapjak halálom óráján is, hogy eljuthassak ebből a világból az Atya végtelen békéjébe, és megismerhessem Isten gyermekeinek örökké tartó örömét!
Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Kis Szent Teréz  
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben
  2020-09-04 14:22:21, péntek
 
  <
A csirkemell, mivel száraz hús, nagyon jól illik hozzá a tojásos, karfiolos keverék.
Nagyon szépen összeáll sütés közben, és gyönyörűen lehet szeletelni.
Ja és nagyon-nagyon finom!!!

1 kis fej karfiol,4 ek tejföl,2 db tojás,3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint,bors ízlés szerint,1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt,60 dkg csirkemell filé,20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)

A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Vajdasági sós
  2020-09-03 10:53:08, csütörtök
 
  Hozzávalók
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Finom ételek , sütik , házi praktikák
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Sonkás sajtos karfiolfasírt
  2020-09-03 10:51:21, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
1 fej karfiol,10 dkg sonka,10 dkg reszelt sajt
2 tojás,3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
2 gerezd fokhagyma,
friss petrezselyemzöld,só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadjuk, fűszerezzük és összegyúrjuk. Ha a massza nem elég szilárd, még teszünk bele egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet is belekavarjuk, majd kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.
György-Dávid Józsefné recepje
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 279
  • e Hónap: 3028
  • e Év: 40776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.