Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Isten szeretete végtelen
  2012-09-30 20:56:41, vasárnap
 
 
Néha mikor elgondolkodol
Kire számíthatsz az életed során,
Egy név az csak, mely benned érlelődik:
Isten, a Mi Atyánk!
Ha bánatod van, bármilyen fájdalmas
Ő az, kihez igaz szívvel elvonulhatsz.
Nem nevet ki, nem űz gúnyt belőled,
Hatalmas szeretete, megsegít és átölel.
Félelmed úgy érzed, nehéz elviselned,
A mi Urunk az, ki ebben segít neked.
Úgy érzed, néha az élet unalmas,
Sok-sok gond nehezedik rajtad.
Fordulj csak bizalommal az Atyához,
Oltalmat adó keze, minden gondot megold.
Megcsaltak, becsaptak, átgázoltak rajtad,
Nem kívánsz tovább élni, célodat feladtad.
Egyet tegyél meg, menj az Úr házába,
Bánatos szíved valami boldogság átjárja.
Rádöbbensz: bánatodra a választ rögtön megtaláltad.
Előtte nincs titok, őt be nem csaphatod,
Őszinte legyen minden pillanatod.
Minden időben, minden korban,
Esőben, hóban, zivatarban
Az egyetlen akire mindenben számíthatsz.
S mikor közeleg a vég, közeleg az elmúlás
Ő az egyetlen, aki mindig melletted áll-
Nem hagy ott egy pillanatra sem,
Megölel... megsegít... fájdalmadon enyhít.
Utolsó pillanatban is Ő fogja a kezed,
Ő lesz az, aki fogad majd a nagy mindenségben.
Most már tudod, az életed véges,
Mindig és mindenért az Istent szólítod meg.
Tehát még nem késő, alakítsd így
az életed,
Meglátod az Úr majd megsegít tégedet.
Köszönd meg számtalanszor az életet Néki,
Meglátod, Hited mindig, mindenben
átsegít.

Mészáros Jánosné
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Szíerősitő
  2012-09-30 20:52:33, vasárnap
 
 
Bátorság ahhoz, hogy ne legyen tökéletes! Az infarktusrizikó drasztikusan csökken, mihelyt az ember felhagy azzal, hogy tökéletes akarjon lenni. Fogadja el a hibákat, aki gyengeségét ki meri mutatni, valójában az erősségét demonstrálja és ezzel együtt az önérzetét.

Szívélyesen-szívesen nevessen! Vegye a humort komolyan és nevessen lehetőleg jó hangosan. Így különösen sok endorfin szabadul fel. Ez a boldogsághormon csökkenti a fájdalmat, stimulálja az immunrendszert és megóv a fertőzésektől, a ráktól és a szívbetegségektől. A szomorúságnak szabjon határt! A bánkódás fontos, de veszélyes is lehet. Tanulmányok szerint egy komoly sorscsapás meg-tizennégyszerezheti az infarktusveszélyt. Könnyebb esetekben lehet védekezni nagytakarítással, sporttal, csokoládé vagy vásárlási túlkapásokkal (persze, csak, ha a pénztárcája elviseli).

Ember, ne mérgelődj! Avagy ki nevet a végén? Aki állandóan mérgelődik, hátráltatja az immunrendszer munkáját. Próbálja meg hidegvérét megőrizni. Ez segít majd a szívén, mindamellett jótékony hatással lesz a karrierjére is. Aki viszont ezt nem tudja megtenni: A krónikus HB-férfiak, ők védekezzenek zsírszegény étrenddel. Napi egy szem aszpirin folyékonyan tartja a vért. Barátokra lelni! Aki magányos, kétszer olyan gyakran betegszik meg, mint a társával élő ember. Egy amerikai kísérlet során 276 jelentkezőt beoltottak egy megfázásért felelős vírussal. A kísérlet előtt a próbaszemélyeknek be kellett számolniuk arról, hány barátjuk van, milyen kapcsolataik vannak a rokonokkal, illetve van-e szorosabb kapcsolatuk partnerükkel. Eredmény: minél erősebb a szociális kapcsolat, annál nehezebben tudták a vírusok a megfázási tüneteket kiváltani. Higgyen valamiben! A hit nemcsak hegyeket mozgat meg, hanem támogatja az immunrendszert is. Higgyen akár Istenben, akár a világmindenségben, de a legfontosabb: higgyen saját magában. 90 Los Angeles-béli joghallgató egyetemista körében elvégzett kísérlet alapján kiderült, hogy az optimisták 13%-kal több immunsejtet termeltek, mint pesszimista társaik.
Gondoljon csak át mindent és változtasson! Minden reggel egy sajtos szendvics, 15 év Mallorca-i nyaralás, persze ugyanabban a hotelban. A hosszú évekig tartó megszokásoktól nehéz szabadulni. Ha ez idáig nem tett semmit a szívéért, itt a legfőbb ideje, hogy elkezdjen már tenni valamit. Csak akarni kell, és máris lásson hozzá az első lépéshez: dohányzás, túlsúly, helytelen táplálkozás, stressz, mozgáshiány, mind-mind rizikótényező az Ön szívének. Melyek állnak az Ön esetére? Három is passzol? Akkor bizony 16-szor nagyobb a szívinfarktus veszélye.

Tehát lépjen a fékre! Legyen őszinte saját magához! Naponta 20-szor is nő Pinokkió-orrunk olyan hazugságoknál, mint például ,,Valójában nem is dohányzom olyan sokat.", ,,Valójában nem is vagyok olyan kövér." Vagy ,,Valójában nincs is olyan stresszes életem.". Így egyes egyedül a szívét károsítja vagy csapja be.


Forrás: Szívdobbanás c. időszaki kiadvány
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az ibolyacsokor
  2012-09-30 20:36:04, vasárnap
 
  Az ibolyacsokor
Egyszer az Úristen színe elé került egy ember, aki a halála előtt becsomagolta egy nagy bőröndbe mindazt, amit az életében értéknek tartott. Az autóját, a házát, a személyes kapcsolatait, a takarékbetétkönyveit.

Az Úristen
azt mondta neki:

- Mutasd meg, mit hoztál át az életedből!

Az ember kinyitotta a bőröndöt, s megdöbbenve látta, hogy az szinte teljesen üres.Mindössze egy csokor ibolya hervadozott benne.

Kérdezte az ember az Úristentől:

- Hol vannak az értékeim? Mindent át akartam hozni... nem értem, hová tűntek, és hogy kerültek ide ezek a hervadozó ibolyák?

- Nem emlékszel erre a kis virágcsokorra? - kérdezte az Úristen.

- Nem emlékszem.

- Hát tudd meg, hogy ez volt az egyetlen igazán önzetlen cselekedeted egész életedben, amelyért nem vártál viszonzást vagy köszönetet, amikor ezt a csokor ibolyát egy kirándulás alkalmával egy ismeretlen katona sírjára tetted.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Édes Nő
  2012-09-30 20:13:43, vasárnap
 
 
Azért, mert mosolygok, nem vagyok még boldog,
Vannak az életben nagyon furcsa dolgok.
Kacagok akkor is, ha szívemet tépik,
Furcsa ember baját soha meg nem értik.
Mindenki elhagyott, aki elhagyhatott,
Mindenki megdobott, aki megdobhatott.
Az is ütött rajtam, kinek mindig adtam,
Szívszeretetemért szívet sosem kaptam.
Én csak ember vagyok, az is maradok,
Bármilyen furcsa is, álmokért szaladok.
Mert nem lehet álom egy igazi élet,
És ha most tévedek, bocsánatot kérek.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A három gyermek
  2012-09-28 09:10:24, péntek
 
 
Amikor elnyerte egy újság szerkesztői székét, úgy érezte megfogta az Isten lábát.
Rögtön felhívta a mamát, a papát, no meg persze a kedves Mónikát, akinek egyszerűen csak ennyit mondott:
- Meg van az állás, összeházasodhatunk!
Össze is házasodtak és nemsokára született 3 csodás gyermekük: Máté, Mária és Lőrinc.
Hat évig felhőtlen boldogságban éltek, ekkor az újság szerkesztősége kényszerűségből feloszlott. A fiatal apa kénytelen volt 1 másik újságnál dolgozni, de ez sem húzta sokáig.
Az álláskeresés ezúttal reménytelennek tűnt.
A mama és a gyerekek napról napra borúsabbnak látták a papa homlokát.
Végül egy este, vacsora alatt kitört belőle a keserűség: - Minden hiába! Ebben a szakmában nincs semmi lehetőség: mindenhol leépítések, elbocsátások....
Mónika megpróbált lelket önteni belé, felidézte közös terveiket, eszébe juttatta kétségbevonhatatlan tehetségét, beszélt a reményről...
Másnap az apa csak azután kelt fel, hogy a gyerekek már elmentek hazulról.
Nehéz szívvel ült le az íróasztalához, ahol dolgozni szokott. Pillantása a papírkosárra esett, amiben rózsaszín cserépdarabokat vett észre. Annak a 3 porcelánmalacnak a darabjai voltak, amiben a gyerekek őrizték megtakarított pénzecskéjüket.
Az asztalon maroknyi aprópénz és néhány kisebb címletű papírbankó hevert, néhány színes gomb társaságában, alattuk papírlap, rajta gyerekes ákombákom:" Drága papa, mi hiszünk benned!

Szeme könnybe lábadt, a sötét gondolatokat mintha elfújták volna, bátorsága visszatért. Ökölbe szorította kezét és megfogadta: " A Ti hitetek nem szenvedhet csalódást!"

Ma az egyik legnemesebb európai kiadó igazgatójának íróasztala felett ezüstképkeret függ .
Az igazgató büszkén mutogatja: - Ez a sikerem titka!
A keretben csak 1 fehér papírlap van, rajta bizonytalan, kifakult írással:
" Drága papa, mi hiszünk benned!

Bruno Ferrero
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
A méreg
  2012-09-28 09:06:25, péntek
 
 
Egyszer egy friss házaspárnak nem volt lehetősége hol lakni. Nem volt elég tőkéjük ahhoz, hogy egy saját lakást vehessenek, albérlet mellett pedig nem tudtak félretenni. Csak egyetlen választásuk maradt, hogy odaköltözzenek a férj
édesanyjához, akinek elég nagy háza volt ahhoz, hogy ott lakjanak. Nagyon jó megoldásnak ígérkezett az odaköltözés, mivel jó helyen volt a ház, és elég szoba volt ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek.

Ahogy teltek-múltak a hetek, kiderült, hogy a feleség és az anyós túlságosan ellentétes személyiség. Egyre több és hevesebb vita bontakozott ki közöttük. A férj gondolta, hogy ez csak egy kezdeti időszak ameddig össze nem szoknak.

Viszont az idő múlásával a feleség és anyós közti viszony egyre jobban elharapózott, már gyűlölködésbe ment át. Nem telt el úgy egy nap, hogy ne vesztek volna össze valami apróságon.
A feleség kezdte megelégelni a dolgot és elment az egyik legjobb barátnőjéhez, aki gyógyszerész volt, hogy szerezzen tőle valami olyan gyógyszert, aminek olyan káros mellékhatásai vannak, hogy hosszú távon halált is okozhat vagy legalábbis gyors leépülést.
A barátnője adott is neki egy méreggyógyszert, aminek a rendszeres szedése legyengíti az immunrendszert, mely leépüléshez, vagy akár halálhoz is vezethet. Hozzátette, hogy minden reggel készítsen finom reggelit, és abba csempéssze bele a méreggyógyszert. Továbbá, legyen mindig kedves, türelmes, végtelenül toleráns, kerülje el a vitákat az anyóssal, nehogy később bármiféle gyanúba keveredjen, hogy őt gyanúsítsák leromlott állapota vagy halála miatt.
A feleség nagyon megörült, hogy legjobb barátnője ilyen segítőkész és megértő volt. Másnap reggeltől rendszeresen úgy tett, ahogy azt a barátnője meghagyta neki. Elkészítette a reggelit, amibe mindig belecsempészte a méreggyógyszert, minden fajta konfliktust elkerült, a vitás helyzetekben megértően elsimította a problémát, kedves volt és türelmes az anyósához. Úgy volt vele, hogy úgysincs neki sok hátra.

Pár nap elteltével, az anyós mentalitása is kezdett megváltozni. Egyre kevesebb konfliktus helyzet állt elő. Végül hetek múlva teljesen megváltozott a légkör a házban. Elmúltak a veszekedések, és egyre barátságosabb viszony alakult ki a két nő között.
Végül az anyós már úgy tekintett menyére, mint lányára. A feleség pedig édesanyjának tekintette az anyósát. Nagyon jó barátság alakult ki közöttük és egymás segítségére lettek a mindennapokban. Megszűnt a veszekedés, furkálódás és piszkálódás.

Viszont a feleségnek hatalmas lelkiismeret-furdalása lett, mivel hetekig mérgezte anyósát a gyógyszerrel. Gyorsan elrohant barátnőjéhez, hogy adjon tanácsot, mivel tudná helyrehozni a méreggyógyszer által okozott károkat.

Barátnője pedig megkérdezte, hogy most miért gondolta meg magát. A feleség kétségbeesetten mondta, mennyire bánja, hogy ilyen szörnyűségre vetemedett, és hogy igazából anyósa egy nagyon jó ember, akivel most már nagyon jól megértik egymást. Nem győzte sorolni a jó tulajdonságait.
Erre a barátnője elmosolyodott és megnyugtatta, hogy valójában csak vitamint adott neki, nem mérget:

Látod, kedves barátnőm, a szeretet jobb mindennél, méregnél, vitaminnál. A szeretet az, ami segített a kapcsolatotokon az anyósoddal! Itt az ideje, hogy megtérj Jézushoz, mert Ő maga a szeretet! Ismerd meg Jézust, és őáltala megismered a szeretet valódi hatalmát és átformáló erejét.

Ismeretlen szerzőtő
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Az emberek
  2012-09-28 08:17:51, péntek
 
 
Mikor megszületsz, sírva jössz a világra
s feletted nevetnek az emberek.
De ha a föld magához hív, mosolyogva távozol
s a kereszt mellett sírnak a szemek.

Hát nem furcsák az emberek?

Ha a kezedet nyújtod, a karodat akarják,
de ha neked kell a kéz, a fejüket lehajtják.
Ha rájuk nézel, elfordulnak,
de ha elfordulsz, utánad futnak.

Hát nem furcsák az emberek?

Ha szereted, őket bemocskolják a lelkedet,
de ha nem érzel semmit, szégyentől telve, de szeretnek.
Ha hallgatni kell, szólnak gőgösen,
de ha tenni kell, eltűnnek a ködben.

Hát nem furcsák az emberek?

Mikor simogat a nap, bátrak és kemények,
de ha sötét lesz az ég, megcsonkulnak az erények.
Ha igazat mondasz, keresztre feszítenek,
de ha Júdás vagy, Istenként szeretnek.

Hát nem furcsák az emberek?

Ezért legyünk mi másak, de nem különbek,
legyünk csöndesen nagyok s nemesen egyszerűek.
És szeressünk, hogy szeressenek.

Hát ilyenek legyünk mi, mi emberek...


Alagi Szilárd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodaóra
  2012-09-26 11:37:53, szerda
 
 
Egy régi nagy kereskedőcsalád egyetlen fia letette az érettségit. Szülei minden széppel, jóval elhalmozták, megengedték neki, hogy a szünidőben hazája fürdőhelyeit és bányavárosait látogassa. Ősszel a nagyapa szőlőjében gyűlt össze a család.
A fiút búcsúztatták, aki tanulmányai folytatására a fővárosba készült. Minden rokonnak volt egy jótanácsa, intése, kívánsága, csak nagyapa ült hallgatagon az asztalfőn. Szeme elmerengett a múlton; bizonyára saját ifjúságára gondolt, arra az időre, amikor ő indult idegenbe tanulni, hogy azután átvegye a nagy kereskedelmi házat, mely Bécstől a Levanteig hozta-vitte az értéket árut. A társaság fölkelt. Nagyapa magához intette unokáját, félrehívta s ünnepélyes arccal így szólt hozzá: ,,Pali fiam, te most először hagyod el a szülői házat, először mész idegenbe. Minden egyes ember, akivel találkozol, minden fia, aki barátod lesz, minden ház, amelyben megfordulsz, nyomot hagy lelkedben. Adná Isten, hogy a jó befolyás legyen túlsúlyban. Nekem a magam részéről csak az a kívánságom, hogy ezt az órát itt, amit most átadok neked, becsüld meg. Csodaóra ez, Pali. A családunk szerencséje függ tőle. Akinek tulajdonában van, az boldog és szerencsés lesz, de - és ezt különösen hangsúlyozom - az órának nagyon figyelmes gondozás és ápolás kell. Este 10 órakor vízszintes helyzetben kell lenni s mozdulatlanul kell hagyni. Egyszer egy héten 12 óráig is kibírja a függő helyzetet, de csakis egyszer. Reggel 6-kor azonban már függőlegesen tartsd, közel a szívedhez, hogy annak dobbanása és melegségétől csodaereje állandó, friss legyen. Tehát vedd, fiam, őrizd meg jól s egy percig se feledd, egy egész család jólétét, boldogságát tartsd a kezedben. Áldjon meg a jó Isten!" A fiú meghatottan csókolt kezet nagyapjának, megköszönte az értékes ajándékot s útnak indult. A fővárosban az első napok a lakás, beiratkozás, könyvbeszerzés, ismerkedéssel teltek. Ezután jöttek csendesebb napok is. A vidéki fiúk kezdtek esténként el-elmaradozni. Egy ideig Pali is velük tartott, de fél 10 órakor már búcsúzott barátaitól. Hiába volt minden marasztalás. Eszébe jutott nagyapa intése s 10 órakor a csodaóra már vízszintesen feküdt az éjjeli szekrény márvány lapján. Reggel is pontosan fél 6-kor fölkelt s mire a mutató elérte a hatot, már ott ketyegett a régi mű a szíve fölött. Sokszor szeretett volna még lustálkodni, sokszor szeretett volna még egy kicsit ágyban maradni, nyújtózkodni, de az a gondolat, hogy nemcsak az ő egyéni jóléte, hanem, az egész család boldogsága függ az órától, idejében kiugrasztotta az ágyból. Friss volt, kipihent, a tanulás mindig jól ment; az egészségét nem rongálta meg az éjszakázás, sem kávéházi füst. Nagyapja meg megérte, hogy fiatalon lépett be az üzletbe s annak jó hírnevét csak fokozta. Idővel Paliból Pál lett. Egy téli estén megcsúszott a jeges úton, elvágódott, az óra kiesett a mellényzsebből, s bizony megrongálódott. Pál maga vitte az óráshoz s kérte, hogy jelenlétében bontsák szét a régi családi ereklyét.

Az órás teljesítette kívánságát s amikor a belső fedelet lefeszítette, abban a következő vésést látták: ,,Korán fölkelni, korán lefeküdni, józanul élni ez minden család jólétének, boldogságának titka."

F.Vadnai Hermin
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Levél az ápolónőkhöz
  2012-09-26 11:22:58, szerda
 
 
Lát engem, nővérke?

Amikor rám néz, azt gondolja:mogorva öregasszony, lassú,mindenben bizonytalan, zavart tekintetű, aki mindent lepecsétel, amikor eszik, nem felel, amikor maga elégedetlenkedik, aki nem veszi észre,
hogy fogytán a kedve az ereje.
Olyan mintha nem tudná, mit csinál, minden lépcső magas neki, és nem látja, hová- merre tart.
Aki akarat nélkül tűri, hogy mindent más csináljon vele, etessék, fürdessék, egyebek.
Ilyennek lát?
Nyissa ki a szemét, nővérke, nézzen rám!
Szeretném elmesélni ki vagyok én, aki itt csendben ül, akkor eszik és iszik, amikor maga, nővérke, úgy akarja.
Nézzen rám!
Tízéves kislány vagyok, akit szülei úgy szeretnek!
Tizenhat éves, csinos lány, aki arról álmodik, hogy majd egy férfié lesz...
Húszéves menyasszony, akinek szíve meglódul a gondolatra is, hogy hamarosan hűséget esküszik, s azt be is tartja.
Huszonöt éves: kisbabája van.
Harmincas: gyerekei cseperednek, önállósodnak.
Negyvenes: gyerekei felnőttek, kirepülnek a házból.
Itt a férjem, még mindig örülünk egymásnak.
Ötvenes koromban? Jönnek az unokák, kitöltik napjainkat, gyerekzsivajtól hangos a ház, újból vannak gyerekeink, a szerelmemnek és nekem.
Sötét napok közelítettek, meghalt a férjem.
Jövőm a magány, a szomorúság.
Az enyéim saját gondjukkal-bajukkal vívódnak, az emlékeimnek élek és a szeretet van velem.
Az ember elszürkül, ha öreg és beteg, kicsit tán ütődöttnek is látszik.
De hát egy öregasszony vagyok, bája tűnt és ereje fogyott.
Ebben az öreg testben mégis egy fiatal lány lakik!
Emlékszem örömeimre.
Emlékszem fájdalmaimra.
Szeretem, és újra átélem az életem, mely oly gyorsan elrepült.
Elfogadom a hideg tényt, hogy semmivel sem tudok szembeszállni.
Ha felnyílna a szeme, nővérke, sosem csak egy mogorva öregasszonynak látna.
Jöjjön közelebb hozzám, nézzen rám!


(Ezt a szabad verset idős asszony írta, aki hosszú évekig Skóciában, öregek otthonában élt. A nővérek, ápolók, de még az orvos is zavartnak tartották Halála után találták meg ezeket a sorokat.)
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Az élet ajándék.
  2012-09-26 11:10:00, szerda
 
 
Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak
beszélni.

Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit
enni.

Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik
Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.

Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el
a másvilágra.

Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj

azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.

És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a
munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.

És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj
arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.

Szun-ce mondotta:

A régi időkben azok, akik igazán értettek a harchoz,mindenekelőtt legyőzhetetlenné tették magukat, s úgy vártákki az alkalmat, amikor az ellenség legyőzhető volt.Alegyőzhetetlenség rajtunk múlik, de a legyőzhetőség azellenségen. Ezért van, hogy aki igazán ért a harchoz, azlegyőzhetetlenné tudja tenni önmagát, de nem képes elérni,hogy az ellenség mindig legyőzhető legyen.

“Csendet tanultam a beszédesektől, toleranciát a türelmetlenektől, kedvességet a durváktól. "
"Bármi legyen is a kincsed, ha kisajátítod tönkre teszed.

Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad. "
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.