Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Gyömbér tinktúra házilag, a szervezet igazi csodája
  2015-02-26 15:17:38, csütörtök
 
  A gyömbér tinktúra nagyon hasznos megfázásra, különböző vírusos fertőzések kezelésére, fejfájásra, fogfájásra, fájó ízületekre, csontritkulásra, torokfájára, sőt még a szexuális aktivitás növelésére is.


Mindemellett gyakran használják ezt a tinktúrát a fogyáshoz, mert bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyan harcol a túlsúllyal. Akik tehát szeretnének megszabadulni néhány kilótól, mindenképp próbálják ki, reggeli és vacsora után 1-1 evőkanállal fogyasszanak belőle egy hónapon át. Ezt követően egy hónap szünetet kell tartani,majd ismét elkezdhető a kúra. A gyömbér tinktúra csökkenti az étvágyat és élénkíti az anyagcserét is.

Hozzávalók:
300 gramm gyömbér
1 literes üvegedény
minőségi házi pálinka
1 citrom leve
2 evőkanál méz
Elkészítés:
400b92a4f80c934954824545283e8d608c-w369-h246

Mossuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra. Helyezzük az üvegedény aljára és öntsünk bele pálinkát, körülbelül az üveg 2/3-ig. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni 14 napig. Néha rázzuk meg az üveg tartalmát. Két hét elteltével szűrjük le a keveréket, adjunk hozzá 1 citrom levét és a mézet és keverjük jól össze.

Használat:
Minden nap egy teáskanállal ajánlott fogyasztani belőle, amit három alkalommal, minden étkezés előtt végezzünk el.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Újra tanítja működni a szervezetet a Vargha metodika!
  2015-02-26 15:15:35, csütörtök
 
 

Nem volt olyan rég, amikor a mai mindennapos súlyos bajokat hírből sem ismertük, még nevük sem volt. A Vargha gyógymóddal újra, hosszú évekre visszakaphatjuk az elveszett egészséget, az alkotó képességünket - de ezt bizony (nem csak) akarni kell!
Alig néhány évtizede szervezetünk minden sejtje sokáig képes volt az egészséges működésre. Ma szinte az megy ritkaságszámba, ha valaki nem allergiás, nem depressziós, nem magas a vérnyomása, nem fenyegeti a cukorbetegség. Mások éveken át hasztalan követnek el mindent a gyermekáldásért, megint mások drága orvosságok tömegét szedik be csupán azért, hogy legalább valamennyire szinten tudják tartani az állapotukat, vagy mert a műtéti beavatkozás már "elkerülhetetlen". Vagy mégsem?

A Vargha Tudományos Intézetben daganatokkal, cisztákkal, miómákkal, áttéttel küszködők, agyi katasztrófák elszenvedői, halmozottan sérült gyerekek, immun-autoimmun vagy vérkeringési betegségekkel, magas vagy alacsony vérnyomással, depresszióval, alvászavarral, inkontinenciával, mozgásszervi panaszokkal (alig) kezeltek mára gyógyult páciensek. A hagyományos orvoslás mai állása szerint "gyógyíthatatlannak nyilvánítottak" dokumentált klinikai-szakorvosi véleménye - köztük rengeteg gyerek -, köszönő levelei, fényképei szolgálnak zsúfolt tapétaként a váróban, bizonyítva, hogy a nemrég még reményvesztettek ma már újra mosolygó, lábra állt emberek.
A nem is oly rég még kuruzslásnak kikiáltott, mára azonban orvostudományilag elismert Vargha metodika atyja, a tudományok doktora, az egyedülálló gyógymód megalkotója, kifejlesztője, dr. Vargha Zoltán - akit konferenciákra, világkonferenciákra hívnak, az amerikai Neuroterápiás Akadémia, a CIAMAN madridi állandó tagja, számos magyarországi klinikával, szakorvossal működik együtt - egy mondattal rövidre zárja a méltatást: "Ne a titulusok, hanem az eredmények rangsoroljanak!"

Állapotfelmérés
A pácienst arra kérik, hogy legutóbbi leleteivel (ha vannak) és lehetőleg a gyógyulásban segítő, bizalmát bíró hozzátartozóval érkezzen. Az állapotfelmérés körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. Figyelmesen végighallgatva a beteget felveszik a kórtörténetet, majd mértani pontosságú nyomásingerekkel megkezdődik a szervezet feltérképezése. Vargha tanár urat (ahogy mindenki szólítja, mert nem szereti, ha orvosnak nevezik) és tökéletesen képzett munkatársait nem lehet átverni.
Csupasz lábaink mindent elmondanak rólunk anélkül, hogy akár csak belepillantanának a papírokba vagy bármit kérdeznének. Kedvesek és biztatóak. Nemcsak reményt adnak, hanem a gyógyuláshoz szükséges kötelezően betartandó hozzávalókat is részletesen elmondják. Nem ők gyógyítanak, csupán segítenek szervezetünk sejtjeinek abban, hogy felismerjék és újratanulják eredeti feladatukat. "Hiszen minden életben maradt sejt a túlélésért küzd, génprogramjuk a felépülés, az alkalmazkodás az egyre változó életkörülményekhez. Csak az lehet a probléma, hogy ez már nem működik önerőből" - mondja Vargha tanár úr.

A Vargha metodika
"A XXI. századi orvostudomány fejlődésének mérföldköve a Vargha metodika" - Vizi E. Szilveszter Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, a központi és perifériás idegrendszer ingerület-átvitelének neves kutatója.
Semmi esetre sem talpmasszázs, nem is akupresszúra, nem is reflexológia a Vargha Gyógymód. Valami különös és magától értetődő, orvostudományilag is igazolt (a PhD, azaz az orvostudományok doktora címet is ennek megvédésével nyerte el Vargha Zoltán) kezelés, amely a talp és a lábfej idegleképeződéseinek mértani pontosságú, eleinte olykor fájdalmas, fokozó, illetve csökkentő szisztematikus ingerlésével, a szervezet minden egyes, életképes sejtjének munkára fogásával állítja helyre az akadálytalan működést - tetőtől talpig. Hiszen a szervezet egységes egész, minden mindennel összefügg.
Tóth Melinda 32 éves tanárnő:
- Szülésemkor, 2009-ben az epidurális érzéstelenítést követően többé nem tudtam lábra állni. Kerekesszékbe kényszerültem. Az orvosok csak hümmögtek széttárt karokkal, fejcsóválva; látszólag értetlenül álltak a "rejtélyes jelenség" előtt. Hat héten át úgynevezett konzervatív kezelést kaptam, amitől pozitív irányba semmi nem változott, viszont olyan embertelen fájdalmaim lettek, hogy a szó szoros értelmében cafatokra rágtam a párnámat. Édesanyámat korábban sikerrel kezelték a Vargha Intézetben a ma még gyógyíthatatlan szklerózis multiplexében élhető szinten tartást sikerült elérni a Vargha gyógymóddal. Én nem hittem benne, de a poklok poklát éltem át, bármire hajlandó lettem volna a javulás érdekében. Diagnosztizálták a súlyos idegsérülést, plusz egy gerincsérvet, amelyről nem is tudtam, valószínűleg a terhesség alatt alakult ki, ahogy a stresszes magas vérnyomásom is, amelyet a koraszülés körüli komoly problémák idéztek elő. Az év novemberében kezdődött meg a kezelésem, és decemberben már járókerettel sikerült lábra állnom, saját lábamon menni, ha még nehezen is. Másfél hónap után képes voltam járókeret nélkül, de még a biztonságos falat érintve, lassan önállóan menni. Tavaly április vége óta minden segítség nélkül, a saját lábamon járok. Fájdalmaim annyira csökkentek, hogy a korábbi elképesztő mennyiségű csillapító felével fájdalommentesen tudok létezni, vérnyomásom normalizálódott. A tanár úr biztat, hogy fel ne adjam, de ezek után ez fel sem merül bennem.
Mónika, a 15 éves Eszter édesanyja:
- Négy éve apró pörsenések jelentek meg a kislányomon. Orvoshoz vittem, ahol speciális vizsgálatok sora bizonyította, hogy gyermekem súlyosan lisztérzékeny, bár - mint kiderült - a pörsenések nem ettől keletkeztek. El lehet képzelni azt a kiskamaszt, aki egy falat kenyeret, egy szem kekszet, süteményt nem ehet meg többé - a diagnózissal életre szóló tiltás is járt. Megtudtuk, hogy a Vargha gyógymód már sok hasonló betegségben szenvedő gyermeken sikeresen segített. Debrecenből hetente háromszor, majd heti kétszer jártunk kezelésre a Vargha Intézetbe 2010 márciusától. Eszter néhány hete óvatosan, falatonként már kóstolgathatja az évekig tiltott finomságokat. Nemrég voltunk klinikai kontrollon, amely teljesen negatív, maximálisan igazolja kislányom teljes gyógyulását. Mindezt a Vargha gyógymódnak köszönhetjük. Bár gyógyultnak nyilvánították az intézetben végzett felülvizsgálaton, havonta egy fenntartó kezelésre feltétlenül felhozzuk.

Vaska József 57 éves építőipari szakember:
- Mint mindenki az én koromban, akinek van munkája, őrült tempóban éltem a napjaimat, az építőiparban koordinálva a munkálatokat, idegileg-fizikailag is hatalmas teher alatt volt a szervezetem, majd megkaptam a "jelet": pitvarfibrillációval kerültem kórházba. Hétféle orvosságot kaptam - utánaolvastam: 3-3 gyakorlatilag egymás ellen hatott. Erre nem volt elfogadható válasz, csak annyi, hogy enyém a döntés felelőssége, beszedem-e laikusként, amit a hozzáértők rendeltek. Azt mondták, a vérhígítás beállítása után kiütnek, hogy beálljon a szívritmus. A három héttel későbbi felülvizsgálaton megkérdeztem, ha sikerült, minek a hétféle gyógyszer, amiből volt olyan, amit folyamatosan nem is lehetne szedni. A válasz megint elmaradt. Azt mondták, mit akarok 20 kiló túlsúllyal és 70 éves szívvel. Nem kell orvosi diploma ahhoz, hogy tudjam: a szervezetben minden szinergiában működik, de a nyugati orvoslás csak specialistákat ismer, akik ennek figyelembevétele nélkül, lokális problémát próbálnak kezelni. A Vargha Intézetben egyértelmű volt a diagnózis: a szervezetem kibillent a normális működés egyensúlyából, ezt kell helyreállítani. Fél év alatt rendbe hoztak, az orvosságokat elhagyhattam, teljes életet élek. Betartom a javasolt tanácsokat: 10-től reggel hatig alvás, rövid izzasztó mozgás, hideg-meleg váltózuhany az egészséges vérkeringésért. Tíz kilót fogyókúra nélkül leadtam, koleszterinszintem normalizálódott. Éjszakai vizelési problémáim, prosztataduzzanatom, amelyet a gyógyszermellékhatások okoztak, megszűnt.

Erika, a 6 éves nagyvenyimi Horváth Zolika édesanyja:
- A kicsi fiam háromévesen - épphogy elkezdte az óvodát - torokgyulladást kapott. Az antibiotikumos terápia után, szövődményként a betegség megtámadta a veséjét. Egy hónapig voltunk a dunaújvárosi kórházban, ahol azt mondták, ez olyan ritka betegség, hogy évente egy eset ha előfordul, de ne aggódjunk, három hét alatt rendbe jön. A kilencedik héten még mindig véres volt a kicsi vizelete, rengeteg szteroidot és ötszöri alkalommal kemoterápiát rendeltek az orvosok. Senki nem mondta, hogy van még súlyosabb szövődmény is? Februárban a gyerek szemhéja, arca hirtelen kórosan dagadni kezdett, tetőtől talpig tele volt a kis teste vízzel, a vízvisszatartás és immár az autoimmun betegség, a fehérjevizelés folyamata egyre súlyosabb lett. Azt mondták, Zolika sajnos nem úgy reagál a kezelésekre, ahogy várták. Akkor elegünk lett a kísérletezésből, miközben a kisfiunk semmit sem javult, sőt? Egyszer régen, még lánykoromban, ki tudja, miféle megérzésből, kivágtam és eltettem egy újságcikket, ami a Vargha gyógymódról szólt. Nem gondoltam akkor, hogy valaha a saját gyerekem miatt kell előkeresnem? Márciusban, 2009-ben kezdődött meg Zolika kezelése a Vargha metodikával, ahol kezdetnek annyit ígértek, hogy a kemoterápiának és a megadózisú szteroidoknak nem lesz mellékhatása. Így is lett, és mi már ezt is hatalmas eredményként éltük meg! Nyárra annyit javult az állapota a Vargha gyógymódnak köszönhetően, hogy az összes szteroidot fokozatosan elhagyhattuk! Őszre tovább javult, olyannyira, hogy már csak egyetlen orvosságot kellett szednie, amire a kórházban azt mondták, sajnos ez életre szóló, és nem gyógyít, csak fenntartásra szolgál, aztán 15 éves kora körül esedékessé válik a veseátültetés. Tavaly júliusban a folyamatos Vargha-féle kezelésnek hála Zolika minden orvosságot elhagyhatott, az "életre szólót" is, ismét óvodás lett, pedig végleges volt az az ítélet is, hogy nem mehet többé közösségbe, annyira gyenge az immunrendszere. A szteroidok korábbi mellékhatásai teljesen megszűntek, kisfiam laborértékei a negatív határon vannak, teljesen tünetmentes. Jókedvű, boldogan éli a hatévesek gondtalan életét. Mosolyog, biciklizik és rosszalkodik - a Vargha gyógymóddal ennél nagyobb boldogságot, mint a miénk, biztosan nem lehetne elérni!
http://www.astronet.hu/.../ujra-tanitja-mukodni-a-szervezetet
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Természetes gyógymódok a cukorbetegség kezelésében
  2015-02-26 09:02:37, csütörtök
 
  Szerző:

Dr. Csuth Ágnes

családorvos Néhány gyógyhatású növény, melyek előnyös tulajdonságait újból elkezdtük felfedezni és felhasználni, mivel kedvezően hathatnak diabétesz esetén. Hirdetések Gyógyhatású növények: Csalán Hatóanyagai prosztatabántalmak kezelésére, cukorbetegség, reuma és köszvény ellen is alkalmazhatóak, főleg gyógytea formájában fogyasztják. Gymnema sylvestre Ez egy trópusi indiai kúszónövény, amelyet régóta használnak a cukorbetegség kezelésében. A hasnyálmirigy béta sejtjeinek inzulin-termelését serkenti és segíti az inzulin hatását a periférián. Csökkenti az édesség iránti vágyat. Az 1-es és a 2-es típusú diabéteszben is jó hatású. Kék áfonya levél FONTOS TUDNI! A gyógynövények hatóanyagai a gyógyszerekéhez hasonló hatásokkal és mellékhatásokkal rendelkeznek, ezért fogyasztásuk előtt kérje ki orvosa tanácsát! Aktív hatóanyaga a myrtillin. Segít megőrizni a kapillárisok integritását, gátolja a szabad gyökök hatását és javítja az érrendszer tónusát. A diabéteszes retinopathia kezelésében is hatásos. Ázsiai ginzeng A ginzenget régóta ismeri a tradicionális kínai orvoslás. Serkenti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyben, és hatására növekszik az inzulin periférián betöltött hatása is. Direkt vércukorcsökkentő hatása is van. Áfonya Csökkenti a diabétesz szövődményeit, mint a diabéteszes cataracta és retinopathia. Kecskeruta A kecskerutát a népi gyógyászat évszázadok óta használja a cukorbaj kezelésére. Kivonatából származik a metformin, mely a cukorbetegség terápiájának egyik alappillére. Stevia EZEK A CIKKEK IS ÉRDEKELHETIK ÖNT Veszélyben vannak a gyógynövények? Gyógyhatású növényeink A legjobb fűszerek gyulladások ellen Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj Természetes és szintetikus vitamin - Nem mindegy! Természetes gyógymód az asztmára? Természetes vérnyomáscsökkentők Nincs direkt antidiabetikus hatása, de cukor helyettesítésére ajánlott alternatíva cukorbetegeknek és egészségeseknek egyaránt. A mesterséges édesítők helyett javasolt használata. Fahéj Valószínű, hogy a fahéj hatóanyagai csökkentik az inzulinszükségletet azáltal, hogy növelik az inzulinreceptorok érzékenységét. Azoknál a betegeknél, akiknél a szervezet inzulintermelése kimerült, a fahéj segítségével a szénhidrátok feldolgozásához szükséges inzulin-igény csökken. Egyre nagyobb teret hódít a táplálékkiegészítők területén. Görögszéna mag A mediterráneum kedvelt fűszere. Csökkenti a vércukrot, serkenti a tejelválasztást és segíti a sebgyógyulást. Emésztési panaszok, étvágytalanság kezelésére is használják. (WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes Vital Balance Életmód Központ )

Részletek: http://www.webbeteg.hu/.../termeszetes-gyogymodok-a-cukorbete...
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Egy nemes ember hagyatéka
  2015-02-25 15:18:01, szerda
 
 Egy bizonyos hegyi faluban évszázadokkal ezelőtt egy nemesember azon gondolkodott, hogy milyen örökséget hagyjon a falu lakóinak. Végül eldöntötte, hogy templomot épít hagyatékként.
A templomépítés tervét titokban tartotta egészen a befejezésig. Amikor az emberek összegyűltek, csodálkoztak a templom szépségén és tökéletességén. Sok dicsérő megjegyzés után egy jó megfigyelő megkérdezte:
"De hol vannak a lámpák? Miként világítják meg a templomot?"
Anélkül, hogy válaszolt volna, a nemes rámutatott a falon lévő lámpatartókra, aztán minden egyes családnak adott egy lámpát, hogy vigyék magukkal az istentiszteletre és függesszék fel a falra:

" Valahányszor itt vagytok, az a hely, ahol ültök, világos lesz" - felelte a nemesember." Amikor pedig nem lesztek itt, az a hely sötét lesz. Amikor távol maradtok a templomtól, Isten házának bizonyos része sötéten marad."

Vajon a mi lámpásunk meg van gyújtva? Azon a helyen világítunk ahová Isten helyezett minket?
Ha a megfelelő helyen világít életünk akkor igazi a mi Krisztus várásunk.
(szerzője ismeretlen) 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Népi gyógyászat
  2015-02-25 13:23:08, szerda
 
  A legjobb népi gyógyászat receptjei

Magyarországon több mint 400 féle gyógynövény létezik, ezeknek a többségét sajnos csak kevesen ismerik. Pedig, ha tudnák, hogy mennyi mindenre használhatóak ezek a növények, akkor sokkal kevesebb megbetegedés lenne. Szabó György például 81 éves és teljesen egészséges, 500 évvel ezelőtti népi-gyógyászati receptúrákat próbált ki és ad át az utódoknak. Most ezeket a recepteket osztjuk meg veletek is.


Most ezeket a recepteket osztjuk meg veletek is:
Bőrrákra:
Diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát,
és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember.
Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

Korpás és zsíros haj:
3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba
és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

Agyi vérellátás:
Félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten
keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

Agyi erek tisztítása:
Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk,
naponta 2x 1-1 csésze.

Fogínygyulladás, és szájöblögetésre a legjobb:
3 gr /egy csapott evőkanál/diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis
üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

Csontritkulás:
Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani,
leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

Porckorongkopás, amikor a zselés anyag kifogy a porcok közül:
A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával
törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és
belemasszírozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle,
garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

Kötőhártya gyulladás a szemben:
Szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl.víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

Szemünkre, ha nem látunk jól:
Diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott
vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

Homlok, orr, fül és arcgyulladás:
Diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni
bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt
megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen
készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

Mandulagyulladás esetén:
Közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

Pajzsmirigy, akár alul, akár felül működik:
Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta
meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni.
A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

Allergia és asztma:
Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban
levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb köptető: ökörfarkkóróból
készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni.

Máj és epe:
Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban
is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.

Keserű ételekkel kell a májat tisztítani és ingerelni az ürülésre az epét:
Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet kapni lilás
színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.
HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára
a májra kell tenni.

Magas koleszterin:
Nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát
kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.

Epekő:
Minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

Gyomorégés:
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel
és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.

Savtermelés:
Csökkentésére fehér akácvirág tea.

Lúgosításra:
Fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.
Széklet: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó.

Nagyon jó széklet:
A szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Ha szorulás van:
Akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:

gyújtoványfű-tea,
mezei katáng virág hígabb széklet
kökényvirág
kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye
Hasmenés:
Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.

Aranyér:
Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér,
akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet,
és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

Izület:
Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc
állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

Rheuma:

Réti legyezőfű

Ha a vesénk nem dolgozik rendesen:

A méreganyag lerakódik az ízületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea,

Aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni,
majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.

Lábizzadás vagy körömgomba vagy hideg láb:

Diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni.
Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Magas vérnyomás:

Vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.
Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.
Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan
tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.
Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.
Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb
vérnyomáscsökkentő tea.

65 éven túl:
1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány:

Szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés:
Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika,
káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát
/én iszom nagyon finom/.

Prosztata:
Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével.
Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak.
Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni
és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Klimax:
Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés:
Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

Ciszta vagy mióma a petefészken:
diólevél tea 1/2 l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség:

A Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint. Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor
vagy: kukoricahéj tea vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni.
Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

Agydaganat:
Minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.
A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni, forrázni, vagy főzni kell-e?
ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.
DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.

http://www.tudasfaja.com/a-legjobb-nepi-gyogyaszat-receptjei/
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Mutasd a talpad, megmondom, mi bajod!
  2015-02-25 13:15:55, szerda
 
  Talpad masszírozása számtalan panaszra megkönnyebbülést nyújt. Vedd kézbe a lábad, és kezdd a gyógymódot!

Az ősi kínai gyógyászat 5000 évvel ezelőtt felismerte, hogy a talp területei összeköttetésben állnak az egyes belső szervekkel. Térképhez hasonlóan megrajzolhatók azok a pontok, amelyek finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat. William Fitzgerald amerikai orvos közel száz éve újból alkalmazni kezdte a módszert, melynek sikerére azóta egyre több bizonyíték született. Mára végleg kikerült a gyanús, kuruzslással határos gyógymódok köréből, és több formában is alkalmazzák.
A reflexológia vagy más néven zónaterápia segítségével javíthatod szervezeted általános állapotát, növelheted energiaszintedet, és egyes betegségek tüneteit is hatékonyan csökkentheted.
Jelez a láb
Érdekes kölcsönhatás figyelhető meg a szervek állapota és a talppontok között. A megbetegedett testrész úgy jelzi a problémát, hogy a neki megfelelő reflexpont masszírozásakor fájdalmat érzel. Ennek oka, hogy a felhalmozódott káros anyagcseretermékek kristályos göbökké állnak össze az érintett reflexzónában. Az érzékeny terület masszírozásával ezek a lerakódások szétoszlanak, és az energia újból szabadon áramolhat.
Akkor is eredményesen csillapíthatod a panaszaidat, ha még nem alakultak ki a méreganyag-kristályok. Ilyenkor a talp idegvégződései és a nekik megfelelő szervműködés összefüggéseit használod. A fájdalmat vagy egyéb kellemetlen tünetet okozó testrészhez meg kell keresned a vele kapcsolatban álló talpterületet. Az óvatos masszírozás visszajelzést küld az idegrendszer számára, mely az öngyógyító folyamatokat irányítja.
Komolyabb betegség esetén mindenképp képzett talpreflexológustól kérj segítséget, és a tanácsainak megfelelő ideig vedd igénybe a terápiát.
Enyhébb panaszokat azonban magad is kezelhetsz, ha megismered a hozzájuk kapcsolódó talppontokat.
Így kezdj hozzá!
Akkor is érdemes kihasználnod a talpmasszírozás gyógyhatását, ha semmilyen zavaró tünetet nem tapasztalsz. A rendszeres masszázs segít megőrizni egészséged, frissíti szervezetedet, és serkenti anyagcserédet. Ehhez mindössze két kis gumi- vagy műanyag labdára lesz szükséged.
Helyezkedj el kényelmesen egy széken, és helyezz mezítlábas talpaid alá egy-egy kislabdát. Görgesd őket ide-oda, hogy a talpak egész felületét átmasszírozd. Akár olvasás, tévénézés közben is elvégezheted az öt-tíz percig tartó műveletet. Már az első alkalom után tapasztalhatod, hogy csökken a feszültség, enyhül a fáradtság, és javul a kedélyállapotod.
Ha már utolért egy-egy kellemetlen panasz, az adott testrésznek megfelelő talpfelületet kézzel kell masszíroznod. Használj hidratáló vagy gyógynövény hatóanyagú krémet, hogy megkönnyítsd a műveletet. Az adott pontot öt percig érdemes körkörösen masszíroznod, ám ha bőrkeményedés fedi a felületet, előbb attól szabadulj meg a megfelelő kezeléssel.
Erős tünetek fennállásakor kétszeresére is növelheted a masszázs időtartamát. Ne ijedj meg, ha átmeneti fáradékonyságot vagy a talppontok fájdalmát tapasztalod. Ez annak a jele, hogy sikeresen kezdetét vette a gyógyulás.
Komolyabb betegség esetén csak akkor vesd be a módszert, ha előzetesen kikérted háziorvosod véleményét! Előfordulhat, hogy önmagában nem lesz elegendő a reflexológia alkalmazása, ám egyéb orvosi kezelések kiegészítéseként gyorsíthatod vele a gyógyulást.
Mikor, melyik pontot célozd?
Akkor használhatod leghatékonyabban a reflexológiát, ha megtanulod, hogy a jellegzetes panaszok megjelenésekor mely pontokat érdemes masszíroznod.
Fejfájás esetén a nagylábujjak középső-belső részét vedd kezelésbe, itt találhatók a fej és a halánték pontjai. Ha migrén közeledtét érzed, minél hamarabb kezdd meg a masszírozást, így megelőzheted a roham fokozódását.
Felfúvódást, nehezen emészthető ételek fogyasztását követő teltségérzést a gyomor és a vékonybelek pontjainak dörzsölgetésével mérsékelhetsz, melyek a belső talpél középső részén, valamint a talpközép és a sarkak közti területen találhatók.
Fogyókúrád sikerének záloga az anyagcsere sebessége. Ha pajzsmirigyed nem működik megfelelően, megnő az elhízás kockázata. Masszírozd a nagylábujj alatt két-három centiméterrel található pajzsmirigy-pontot, hogy hamarabb megszabadulj a felesleges kilóktól.
A reumás fájdalmak gyakori oka a méreganyagok felhalmozódása. Serkentsd a kiválasztó szervek munkáját a talpad közepén és kissé alatta található pontok ingerlésével!
A székrekedés kezelésében bal lábad kap főszerepet, ennek közepén és bal szélén húzódnak az emésztőrendszer reflexpontjai.
Ha gerinctájéki fájdalmat tapasztalsz, a belső talpél és a boka közti vonalat masszírozd végig! A hideg végtagokért is felelős lelassult vérkeringést pedig a belső talpél és a nagylábujj közti pont, valamint a bal talpad közepén elhelyezkedő szívpont serkentésével hozhatod lendületbe.
Ha szívesen használnád mindennapi házi gyógymódként a talpreflexológiát, érdemes szakkönyvet is beszerezned, melyben pontos térképet találsz a reflexzónák rejtelmeihez. Talptérképeket az interneten is kereshetsz, többek közöttITT nézheted meg, hogy hogyan ,,működnek" a reflexzónák.
http://www.tudasfaja.com/mutasd-a-talpad-megmondom-mi-bajod/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A Vargha Metodika olyan eljárás
  2015-02-24 10:08:32, kedd
 
  , mely a talpon és lábfejen bőr alatt lévő, un. idegleképeződések megadott, pontos ütemezés szerinti ritmikus cél-ingerlésével gyakorol külső-belső biológiai hatást a szervezetre. Így létrehozva az önerőből már megvalósulni nem képes sejtregenerációt, önkorrekciót, a fájdalominger hatásmechanizmusán alapulva. Tudományosan bizonyított a fájdalominger - az érzékelő idegek révén- olyan biológiai hatást eredményez, aminek következtében az érzékelő idegközpont az élet-, és védekező-funkciókat fokozottan irányítja adott területre. Az alkalmazott módszer a vegetatív, sav-bázis, neuro-humorális egyensúlyt állítja helyre a szervezetben, valamint az egyén pszichés, ill. fizikai ellenállásának fokozódását, felerősödését eredményezi. A páciens a terápia után erősebbé válik, mint panaszait megelőzően volt.

Fontos tudni, hogy a terhelt, így teljesítőképességükben visszaesett személyeknél nemcsak a biológiai rendszerek díszfunkcionalitása észlelhető, hanem a stressz-kezelést, ill. sikeres megküzdést biztosító személyiségforrások (pszichológiai immunrendszer) működési zavarai is. Minél gyengültebb idegsejt szinten az ingerület-átvitel, annál érzékenyebbé, ingerlékenyebbé válik az ember, (pl. amin 1,5 évvel ezelőtt elmosolyodott, azon most elsírja magát, esetleg dühbe gurul, feszültté válik).

Módszeremet vegetatív-endokrin, valamint mély- és felszínes nyirokrendszeri zavarok gyógyítására alakította ki Dr. Vargha Zoltán olyan úttörő terápiaként, mellyel hatást gyakorolhatunk a sejtek közötti kommunikációra, az életben maradt sejtek anyagcseréjére, jeltovábbító-képességére.

Célirányzottan optimalizálni tudjuk az idegsejtek anyagcseréjét, elektromos-, és kémiai továbbvivő-készségét agytörzstől kéregállományig (így kezelhetők pl. az agyi katasztrófák), valamint a mély és felszínes vér-, ill. nyirokkeringési rendellenességeket továbbá - s ez talán a legfontosabb - a vér sav-bázis egyensúlyát (vagyis a krónikusság egyik legmeghatározóbb faktorát).

Metodikám lényege, hogy a bizonyos szervezeti részeket, ill. szöveteket alkotó sejtcsoportok a talpon, bőr alatt található azok - az egyedi, megismételhetetlen szervezetnél- pontosan visszajelzik adott terület állapotát (terheltségét, túlterheltségét, maradandó sejtpusztulást, sejtszaporulatot, az immunzavar vagy autoimmun állapot meglétét). Ezeken keresztül érzékelhető, hogy mennyire optimális a szóban forgó sejtek anyagcseréje, hogy egyéb élettani funkcióikat hogyan képesek ellátni ill. van-e még élő sejt adott szervnél. Bármilyen funkcionális zavar kijelződik az idegleképeződésen, melyeknél ritmikus, fokozó hatásmechanizmussal az életben maradt sejtek anyagcseréjét, továbbvivő készségét optimalizálni lehet. Tudományosan bizonyított tény, hogy csak saját, egyedi sejtjeink tudják, mikor, hova, mennyi továbbító anyagot képezzenek - ezt kívülről hatékonyan és megfelelően szabályozni lehetetlen. A szervezetet szükséges tehát rábírnunk arra, hogy optimális élettani funkcióit helyreállítva regenerálja önmagát.

A Vargha metodika azoknál a megbetegedéseknél is képes eredményeket felmutatni, melyekre jelenleg nem ismert orvosság.

Kirívó túlterheltségnél - amikor maradandó irreverzibilis sejtpusztulás, vagy maradandó sejtszaporulat feltételezhető-, és bizonyos citosztatikus vagy éppen immunoszupresszív anyagok, orvosságok használata nélkülözhetetlen, az ideginger terápiával fokozni lehet használatuk eredményességét, hatását, ezen kívül ellensúlyozni lehet az esetleges mellékhatásokat! Szakorvosi ellenőrzés mellett a vizsgálatok és a beteg állapotának függvényében e kémiai pótló anyagok használatának csökkentésére, ill. megszüntetésére is lehetőség nyílik.

Az önkorrekciós készséget fokozva végül elérjük, hogy a sejtek anyagcseréje, életfunkciói újra optimálisak legyenek - így hozva létre maradandó egészséget.

PÁCIENS TÁJÉKOZTATÓ A DR. VARGHA METODIKÁRÓL

Hogyan is működik a Vargha Metodika ?

Százezer milliárd sejt alkotja az élő szervezetet, amelyek minden másodpercben több ezer információval küzdenek az életben maradásért. Ma más a levegő és az élelem kémiai összetétele más, mint 25 évvel ezelőtt, 20 százalékkal lassabb az idegsejtek közötti kommunikáció, változott az anyagcsere és a csontszerkezet. Az életkörülmények állandó változása meghatározza a szervezetünk akkomodációs készségét is. Sajnos bizonyított, hogy sejtszinten az önkorrekciós készség sokat romlott. Ezen segít a fájdalmi ingerküszöb hatásmechanizmusára épülő mellékhatások nélküli Vargha Metodika.

A Vargha Metodika elnevezésű egy komplementer, a klasszikus orvostudomány által elismert kezelési módokat kiegészítő kezelés, amely segíthet betegségek megelőzésében, ill. egyes betegségek leküzdésében. A kezelés hozzájárul a sejtek önkorrekciós készségének optimizálásához.

A Vargha Metodika nem a részletekre összpontosít, hanem arra, hogyan viszonyul az egész a részhez. Célja az, hogy erősebbé tegye a szervezetet, mint az a panaszok előtt volt,akár hosszú évekre. Lépést tartanak a legfrissebb tudományos kutatásokkal, beépítik ezeket a gyakorlatba. Igen szoros együttműködésben dolgoznak a kezelő szakorvosokkal a kezelés előtt, közben és azt követően is.

A módszerrel feltárják a kiváltó okokat, amik a panaszokhoz vezettek úgy élettanilag mint életvitelileg. Figyelembe veszik, hogy a szervezetben minden mindennel összefügg valamint a sejtek élettana függ az agyhullámoktól ( gondolatoktól ) is.

A szervezet egyedi bíró-tűrőképességét meghaladó túlterhelés vezet a betegségekhez.

A Vargha Metodika tudományosan bizonyítottan képes hatni a sejtek elektromos burkára, fokozni, csökkenteni a kémiai jelfogást és jeltovábbítást.

A legfrissebb géntechnológiai, valamint sejtbiológiai tudományos ismereteket alkalmazza a gyakorlatban.

A kezelés a talp és a lábfej bőr alatti idegleképeződéseinek mértani pontosságú, fokozó illetve csökkenő szisztematikus ingerlésén, a fájdalmi inger hatásmechanizmusán alapszik, az egyedi és megismételhetetlen szervezetnél a betegség kiváltó okait véve figyelembe. Optimalizálja célirányzottan az idegsejt-gliasejt (szolgasejt) közötti anyagcserét. A világon az egyetlen olyan eljárás, amely célirányzottan optimalizálja a mély és a felszíni nyirokrendszert, ezáltal preventíven csökkenti a maradandó sejtpusztulás vagy sejtszaporulat, daganat esélyét. Feltárja a betegség testi- lelki és szellemi gyökerét. Rendkívüli hatékonyságát a gyógyult betegek orvosi leleteinek sokasága, emellett az évekkel később is panaszmentes betegek személyes beszámolói igazolják.

A módszer voltaképp azon alapszik, hogy az elváltozásokat a szöveteket alkotó sejtek szintjén a páciens panaszként éli meg az érzékelő idegeknek köszönhetően, a lábon-lábfejen-talpon található idegleképeződések tapintása során. Amikor sejtszinten terhelt a jelfogadó és -továbbító képesség, azt sokan csak enyhébb panaszként élik meg, és betudják a fáradtságnak, stressznek. Így általában az érintettek nem változtatnak életvitelükön, ez vezet a túlterheltséghez. Ilyenkor ajánlott orvoshoz is fordulni.

Napjainkban a betegségek leggyakoribb okai a téves információk, a stressz, az önemésztés, a rossz gondolatok (vagyis a romboló agyhullámok előtérbe kerülése). A téves információk és a romboló agyhullámok hatására súlyosbodnak a panaszok. Ennek ellenére a többség még ilyenkor sem kíméli szervezetét. Ez óriási hiba !

A Vargha Metodika számos kórképben segíti a gyógyulást

A Vargha Metodika végső soron bárkinek ajánlható, mert javítja az általános fizikai és mentális kondíciót, olyan változásokat idéz elő sejtszinten, amelyek képessé teszik a szervezetet a folyton változó életkörülményekhez való alkalmazkodásra. Valódi oki terápia, nem a tünetek elnyomására, hanem a betegséget előidéző okok felderítésére és megszüntetésére törekszik.

A Vargha Metodika alternatív lehetőséget kínál, amikor terhelésről és túlterhelésről van szó, például ciszták, miómák, endometriózisok, adenoma, vérnyomás rendellenesség, szívritmuszavar, depresszió, pánik, fóbia stb. esetén. Természetesen ilyen panaszoknál is kozultálunk a szakorvosokkal.Ezeket a problémákatsok esetben műtét nélkül is meg lehet oldani, feltárva az élettani-életviteli túlterheltségi szintet, és optimalizálva azt. Ilyenkor a hozzátartozók bevonása is nagyon fontos, hogy a kiváltó okokat megismerve a család közösen törekedjen azok kivédésére. Ezzel párhuzamosan a család abban is segíthet, hogy erősíti a beteget idegileg, lelkileg szellemileg, hogy egyedi bíró-tűrőképességükhöz visszaigazodjanak életvitelükben.

Amikor a szöveteket alkotó sejteknél maradandó sejtpusztulás vagy sejtszaporulat alakult ki, akkor szükség van az adott területen szakorvos bevonására is a Vargha Metodika komplementer lehetőséget biztosít a feltárt élettani és életviteli okok mellett a kémiai, sebészeti vagy őssejt- illetve szervtranszplantációs, életmentő beavatkozásra. A Vargha Metodika ilyenkor tovább erősíti a szakorvosi irányítás mellett alkalmazott célzott kémiai terápia hatását, csökkenti a mellékhatások kialakulásának rizikóját, és fokozza az életben maradt szöveteket alkotó sejtek anyagcseréjét, jelfogadó és jeltovábbító készségét, ezzel jelentősen hozzájárulva a gyógyuláshoz.

A Vargha Metodika lehetőséget nyújt rossz- és jóindulatú, áttétes daganatok, nőgyógyászati, vese- máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, sclerosis multiplex, bénulás és más egészségkárosodások, halmozottan sérült gyerekek, immun-, autoimmun vagy vérkeringési betegségek, alvászavar, inkontinencia, ízületi és más mozgásszervi panaszok esetén, pajzsmirigyproblémák, fogamzásképtelenség, gyermekáldás elmaradása, nyirok (mély-felszínes) keringési betegségek, idegközponti-mozgás-végtag koordinációs problémák komplementer (kiegészítő) kezelésére. A terápia kiválóan alkalmas az orvosságok hatásmechanizmusának fokozására, valamint a mellékhatások kivédésére akár kemoterápia, sugárkezelés illetve vizsgálatok esetében, szteroidok alkalmazásakor vagy akár a gyógyszerfüggőség megszüntetésére, prevencióra, illetve, a műtétekre való felkészítés vagy műtét utáni rehabilitáció céljára. Ezeken a területeken sok dokumentált sikerrel büszkélkedhet a Dr. Vargha Metodika Tudományos Intézet. Szakorvosokkal együttműködnek, amelyek ismerik és elismerik a Vargha Metodika kutatásait, eredményeit.

Szeretettel várunk minden gyógyulni,vagy felerősödni vágyó kedves pácienst.

Dr.Vargha Metodika Tudományos Intézet

A Dr. Vargha Metodika lehetőséget nyújt különböző betegségek, nőgyógyászati, vese- máj- és egyéb ciszták, miómák, agyi katasztrófák, sclerosis multiplex, halmozottan sérült gyerekek, immun-autoimmun vagy vérkeringési betegségek, magas vagy alacsony vérnyomás, migrén, depresszió, pánik, alvászavar, inkontinencia, impotencia, ízületi és más mozgásszervi panaszok, pajzsmirigyproblémák, fogamzásképtelenség problémáinak kezelésére.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Mindig van remény
  2015-02-24 09:58:22, kedd
 
  Kun Vivien: Mindig van remény

Ha rád tör a magány ne félj,
mindent áthat a remény.
Van fény az éjszakában
szíved bármelyik zugában.

Megleled pár kedves szóban,
egy boldog önfeledt mosolyban.
Reményt kapsz a csillogó szemektől,
Reményt az igaz, ölelő kezektől.

Bár kísértenek az eltűnt tervek,
a múlt dallamai láncra vernek.
Most az álom is hideg s kemény,
de ne feledd el, mindig van remény.

Ne fuss el, újra fel kell kelned!
A boldogságra újra rá kell lelned.
Hogy megleld utad, szinte mindent megér,
mert más boldogságot, lehet tőled remél.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ne engedj a külvilág nyomásának!
  2015-02-24 09:45:50, kedd
 
  Ha rosszul döntesz a héten, eladod a lelked az ördögnek!
Ha a szívedre hallgatsz, akkor nem kell félned semmitől. Készítettem neked egy heti előrejelző elemzést, ami megmutatja az előtted álló hét energiáit


Ne engedj a külvilág nyomásának!
A hét száma a 6-os, ami arra szólit fel ezen a héten, hogy kizárólag a szívedre hallgass. Ha most engedsz a külvilág nyomásának, akkor az olyan, mintha eladnád a lelked az ördögnek. Ha most nem mersz a saját érzéseid alapján dönteni, akkor jó időre bezárod magad. Ne keresd most folyton mások megerősítését, ne kérd ki mások tanácsát. Légy bátor és hallgass az érzéseidre.

2015 02 23
2 6 2 5
8 7
15
6
Így kerüld el a héten a rossz döntéseket
A hét kétjegyű száma a 15-ös, ami a rossz döntések szimbóluma. A rossz döntések azok, amiket a szíveddel szemben hozol. A rossz döntések azok, amik mögött csak az mások érdekei munkálnak és félre söprik a szívből jövő vágyaidat. Amikor mások érdekeit a magad elé helyezed csak azért, hogy megfelelj az elvárásaiknak, akkor a lelked bezárod egy aranykalitkába. Látszólag jó teszel valakivel, akit nem akarsz megbántani, de a háttérben lemondasz önmagadról.

Nem unod még, hogy folyton mások elvárásai szerint élsz?
Az idei év számában is benne van az örödög száma, a tizenötös. Ez a szám arra hívja fel a figyelmedet, hogy a szabad akaratodból ki tudsz lépni az ördögi körből. De azt is segít megértetni veled, hogy akármilyen helyzetben is vagy most te döntöttél úgy, hogy hagyod magad. Az ördög mindig a hozzájárulásoddal veszi meg lelkedet, de bármikor szabadon enged, amikor mersz a szíved szerint bátran dönteni. Az ördög egy illúzió, amit te magad teremtesz a döntéseiddel

A héten váratlan fordulatokra számíthatsz
A mai nap képletében, ami kihatással van az egész hétre háromszor is szerepel az 5-ös szám, ami gyors és váratlan fordulatokat hoz számodra. Látszólag úgy tűnik, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj, de valójában a héten elinduló változások előrelépést hoznak az életedbe. Minden azon múlik mennyire mersz bátor döntéseket hozni. Ha megpróbálod megakadályozni a változást, akkor tényleg úgy érezheted majd, hogy összeomlik körülötted minden, de ha te indítod el a változást, akkor a kezedben marad az irányítás.

Nem kell félned, mert a rád váró változás pontosan kiszámítható
Ha ismered az előtted álló utat, akkor nem kell bizonytalanul szembenézned a jövővel. Ezért írtam neked a "2015 Az Áttörés Éve" című könyvet, amiben kézen foglak és egy egész éven át vezetlek. Megerősítést, útmutatást adok neked és átsegítelek a legnehezebb pillanatokon, hogy soha ne bizonytalanodj el és biztosan tudd jó irányba tart az életed.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyító ásványok
  2015-02-23 19:24:54, hétfő
 
  Az ásványok gyógyító erőket rejtenek magukban ugyanúgy, mint a növények. Megállapították, hogy minden szerv más frekvencián rezeg. Minden kő más hullámhosszon rezeg, és eltérő rezonanciákat okoz a test különböző pontjain. Több felhasználási lehetőség létezik arra, hogyan használjuk fel az ásványok gyógyhatását.

ACHÁT ( szemachát): érdeklődés, védekezés, védelem, javítja az állóképességet, megvéd a rémálmoktól, ajánlott szemgyulladás, a retina panaszaira, és szürke hályogra.
AKVAMARIN: széles látókör, előrelátás, fejleszti a kitartást, a fegyelmet, enyhít az allergián, a szénanáthán, és a pajzsmirigy panaszain.
AMAZONIT: hangulatkiegyenlítő, rendbe hozza az anyagcserezavarokat, harmonizálja az agyműködést és a vegetatív idegrendszert.
AMETISZT: béke, spiritualitás, meditáció, erősíti az intuíciót, nyugodtabbá teszi az alvást, megszünteti a fejfájást, jó a tüdőre, és az idegekre.
ARAGONIT: állandó fejlődés, javítja a koncentrációt, csillapítja a remegést, erősíti a csontokat, izmokat, a porckorongokat.
AVENTURIN: gondtalanság, enyhülést hoz idegesség, stressz és alvászavarok esetén, megelőzi a szívinfarktust, és az érelmeszesedést.
BOROSTYÁN: vidámság, bizalom, jó a gyomorra, lépre, epére, májra, reumára, gyermekkorban megkönnyíti a fogzást.
CITRIN: bátorság az élethez, javítja az önkifejezést, erősíti az idegeket.
CÖLESZTIN: megkönnyebbülés, és szilárdság, segít szorongás esetén, oldja a krónikus feszültsége.
FLUORIT (színtelen): rend, megtisztulás, csökkenti a bűntudatot, érzelmileg stabilabbá tesz, jó a légutakra, csillapítja a köhögést, enyhíti az allergiát.
FÜSTKVARC: önmagunk legyőzése, segít megbirkózni a nehézségekkel, erősíti az érzékelést, az idegeket, enyhít a feszültségen.
GRÁNÁT: válsághelyzetek megoldása, életminőség, oldottá és bátrabbá tesz, megszünteti a gátlásokat, serkenti a szexualitást, javítja a vérellátást.
HEGYIKRISTÁLY: összeszedettség, tudatosság, világosság, fájdalomcsillapító hatású, fokozza az emlékezést, fejleszti a lelki megértést, a telepátiát, javítja a kétirányú energiaáramlást és megszünteti a blokkokat.
HELIOTROP: immunvédelem, erősíti a nyirokrendszert és az immunvédekezést, segít az influenzán, fertőzéseken, gyulladáson, megfázáson.
HEMATIT: túlélés, erősíti az akaratot, elősegíti a vasfelvételt és a vérképződést.
HOLDKŐ: intuíció, elmélyíti az érzéseket, jó a holdkórosság ellen, nyitottá tesz a sugallatokra, segíti a menstruációs panaszokon, és a klimaktériumban.
HOWLIT: önállósság, figyelmesség, javítja az egyensúlyérzéket, enyhíti a kontaktmérgek okozta bőrirritációkat.
JADE: kiegyenlítés, szabályozza az idegek, a vese, és a mellékvese működését, egyensúlyba hozza a víz-, sav-bázis háztartást.
JÁSPIS (breccsa): konfliktuskészség, serkenti a keringést, javítja a vérellátást.
JÁSPIS ( turitella): visszavonulás, segít legyőzni a szégyenérzetet, fokozza a salaktalanítást, a kiválasztást.
KALCEDON (kék): szellemi jelenlét, belső nyugalmat és oldott figyelmet közvetít, fokozza a tejképződést, alkalmazható a frontérzékenységre, és cukorbetegségre.
KARNEOL: bátorság, ösztönzés, tetterőt, bátorságot és jókedvet ad, serkenti a vékonybél működését, az anyagcserét, és a keringést.
KRIZOPRÁZ: méregtelenítés, segít szerelmi bánat és féltékenység esetén, salaktalanít, méregtelenít, jó az epilepsziára, bőrbetegségekre, gombás fertőzésekre, és a reumára.
LABRADORIT: elmélkedés, igazság, erősíti az intuíciót, és a médiumi adottságokat, csökkenti a vérnyomást, csillapítja a reumát és a köszvényt.
LÁPISZ LAZULI: igazság, erősíti az őszinteséget, a méltóságot, jó hatással van a torok, a garat, a hangszalagok, az idegek, és az agy bántalmaira, szabályozza a pajzsmirigy működését.
LÁPISZ LAZULI ( foltos): az önmagunkkal szembeni felelősség ,fejleszti az intelligenciát, csökkenti a lázat, és a vérnyomást.
MAGNETIT: aktiválás, iránymutatás, fokozza a reakcióképességet, serkenti az energiaáramlást és a mirigyműködést, a májat és az epetermelést.
MAGNEZIT: lazítás, türelmessé tesz, enyhít az idegességen, segít a migrénen, a görcsökön, a kólikán, megelőzi a szívinfarktust.
MALACHIT: intenzív élet, mélyebbé teszi az érzelmi életet, fejleszti a képzelőerőt és a döntőképességet, méregtelenít, serkenti az agyat és az idegeket.
MOLDAVIT: szabadság, javítja az emlékezetet, jó a légúti betegségekre, a vérszegénységre.
MOOKAIT: tapasztalat, rugalmassá tesz, erősíti a lépet, a májat, az immunrendszert, segíti a sebek gyógyulását.
OBSZIDIÁN: felfakadás, elindulás, ötletek spontán megvalósítása, melegíti a végtagokat, vérzéscsillapító, javítja a látást.
ÓNIX: érvényesülés, erősíti az öntudatot és a felelősségérzetet, erősíti a logikát, a kontrollt, javítja az idegek működését, a hallást, jó a fül betegségeire.
PIRIT: önismeret, felfedi az elfojtott emlékeket, nyitottá, őszintévé tesz, serkenti a máj és a belek működését.
PORFIRIT ( dalmatakő): megfontoltság, terveink alapos megfontolására ösztönöz, serkenti az idegek működését.
RODONIT: sebgyógyulás, megbocsátásra tanít, jó vérzésekre, rovarcsípésekre, erősíti az izmokat, segít az autoimmun betegségeken, és a gyomorfekélyen.
RÓZSAKVARC: együttérzés, érzékenység, szeretetteljessé, romantikussá tesz, erősíti a hűséget, segít a szexuális nehézségeken, segíti a termékenységet, jó a nemi szervek betegségeire.
SÓLYOMSZEM: áttekintés, távolságtartás, oldja a belső nyugtalanságot, enyhíti a remegést, mérsékli a hormonok fokozott működését.
SZÁRDONIX: érzékelés, erény, erősíti a jellemet, segít a fülproblémákon, erősíti a lépet.
SZELENIT: védelem, szilárd tartás, csillapítja az ingerlékenységet és a hiperaktivitást, erősíti a tudatos észlelést, fájdalomcsillapító hatású.
SZODALIT: az igazság keresése, fokozza a tudatosságot, segíti a folyadékfelvételt, segít a rekedtségen, a magas vérnyomáson.
TEKTIT: elengedés, segít elengedni a pénzhez és a tulajdonhoz kötődő ragaszkodást, jó a fertőzéses betegségekre.
TIGRISSZEM: áttekintés, távolság, enyhít a stresszen, a túlterheltségen, élesíti az érzékeket, szabályozza a mellékvesét, csillapítja az asztmarohamokat.
TÜRKIZ: sors, véd az idegen befolyásoktól, enyhít a kimerültségen, a savasodáson, a reumán, a köszvényen.Read more: http://spiritizmus.hupont.hu/16/gyogyito-asvanyok#ixzz3RAS5iqmt
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 557
  • e Hét: 1098
  • e Hónap: 2993
  • e Év: 53784
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.