Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
francia palacsinta
  2022-02-22 18:57:13, kedd
 
  Mai desszertünk, francia palacsinta🥰( csúsztatott palacsinta)
Érdemes kipróbálni, nagyon finom😍
Recept:
Hozzávalók;
8 tojás,
10 dkg vaj, 20 dkg liszt,
5 dl tej, só, sok- sok vaníliás cukor,
olaj vagy zsír a kisütéshez
A vajat habosra keverjük, egyenként hozzá adjuk a tojássárgákat,
a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük csomómentesre.
Végül , könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját.
Sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik felét sütjük meg.
Egy tányérra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral jól megszórjuk, s a következő palacsintát rácsúsztatjuk. így folytatjuk, amíg s palacsinták mind kisültek.
A legutolsót, megfordítva borítjuk a tetejére!
Forrón vaníliás cukorral meghintve tálaljuk🙂
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Szent Bálint ünnepén
  2022-02-13 08:08:45, vasárnap
 
  Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk ezt a szép kilencedet, házasságainkért! Áldott estét!

Szentlélek kilenced házaspároknak
Testvérek, ha tehetitek, imádkozzátok velem a Szentlélek kilencedet. (Szénégető István atya elmélkedései)

Bíró László püspök írja:
"A házaspárok sem tudhatják, milyen nehézségek, gondok várnak rájuk, mire lesz szükségük egy-egy konkrét probléma megoldásához. Elsődlegesen nem lakást vagy autót, jó állást vagy lottónyereményt kell kérniük, hanem éber figyelmet a Lélek szavára, erőt és bátorságot a Lélek irányításának követésére, lehetőséget a munkára azokért a javakért, amelyekért meg kell dolgozniuk. Merjünk mindig a Lélek vezetésére hagyatkozni! Ha Isten marad létünk középpontjában, ha létünk Istenre irányul, vagyis ha a Lélek indításait követjük, akkor a dolgok helyükre kerülnek, a Lélek adományai segítségével boldogok és boldogítók leszünk."
A kilenced minden napján:
Az elmélkedést ezzel kezdjük:
Jöjj el, Szentlélek, tölts be minket és családjainkat!
És gyullaszd fel bennünk szereteted tüzét.
Küldd el Szentlelkedet és minden átalakul!
És megújítod a Föld színét.
Könyörögjünk!
Isten, aki híveid szívét a Szentlélek felvilágosítása által tanítottad, add, hogy a Szentlélek által mi is megismerjük, ami helyes, és az Ő vigasztalását mindig érezzük! Égesd, Uram, a Szentlélek tüzével szívünket, hogy tiszta szívvel kedvedben járjunk, Krisztus, a mi Urunk által. Amen.
Ének: Jöjj Szentlélek...
Az elmélkedés befejezéseképpen minden nap imádkozzuk ezt:
Úr Jézus Krisztus, örök Főpap! Őrizz meg minket Szent Szíved oltalmában, ahol senki sem tud neki ártani. Őrizz meg minket tisztának, őrizd meg tisztának ajkainkat, melyek szent Testedet érintik. Őrizd meg tisztának a szívünket, melyet a szentségi házasság jelével pecsételtél meg. Ó Jézus! Segíts minket növekedni a szeretetben és hűségben irántad, hogy ne a földiekhez ragaszkodjunk. Add meg nekünk ahhoz is az erőt, hogy a szívünket egymás mélyebb szolgálatára megváltoztassuk, és Téged mindenkivel megszerettessünk. Áldd meg életünket bőséges gyümölccsel, és egykor add meg nekünk az örök élet koronáját! Ámen. (Kis Szent Teréz nyomán)
1. nap - Belső fegyelmezettség
Üljünk le... csendesedjünk el. Teremtsünk csendet a földies, csapongó, gyötrődő gondolataink között... Összeszedetten, alázattal és bizalommal Istenhez járulhatunk. Vágyódjunk az Ő tiszta Lelke után. Hangosan vagy csak a szívünk csendjében mondjuk ki a hívó szót: Jöjj el, Szentlélek. Költözz a szívünkbe. Vigasztalj... irányíts...
Kérdezzük meg magunktól: mi az, ami eltávolít a Lélektől? Zavarja valami békémet? Imádkozz tisztánlátásért és erőért, hogy szándékadat megvalósíthasd.
2. nap - A jóság
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Jóság Lelke! Ma felnézünk az égre és csodáljuk a Napot... az esőt... mely életet ad jóknak, gonoszoknak egyaránt.
"A mással jóltevő ember megkövéredik, és aki mást felüdít, maga is felüdül" (Péld 11,25). Ha figyelmes vagyok másokkal szemben, Isten is figyelmes lesz velem szemben, és valamilyen formában megadja annak jutalmát. Ha gondoskodom mások szükségleteiről, Isten is gondoskodik rólam. Ha törődöm a gyermekekkel, Isten tulajdon gyermekeként törődik velem. Ha legeltetem az Ő nyáját, Ő is legeltet engem. Ezt Jézus ígérte nekünk.
Félthetem betegesen magamat, amíg aztán valóban beteg leszek, figyelgethetem az érzéseimet, amíg nem érzek már semmit; siránkozhatom gyengeségemen, amíg már nincs erőm a panaszkodáshoz sem. Mindennél többet érne, ha önzetlenül, az Úr Jézus iránti szeretetből elkezdenék törődni azokkal, akik körülöttem élnek.
"Senki sem jó, csak egyedül az Isten" - mondja Jézus. De ha Szentlelke szívembe költözik, az Ő jósága kezd élni bennem és körülöttem. Mitől leszek jó feleség... férj... jobb ember, jobb keresztény... mit jelent ez most nekem?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy tisztogasson önzéseinktől, és töltsön el ma a Jóság Lelkével.
Testvérek, hálaadással, ma is szánjunk pár percet a Lélek hívására. Erősíthet az a tudat, hogy többen, sokan imádkozunk együtt.
3. nap - Az erősség
Jöjj, Szentlélek Úristen! Jöjj el, Erősség Lelke! Ma képzeljetek magatok elé egy fát, annak gyökérzetével együtt... Benne az élet rezdüléseinek szilárd tartása, stabilitása van. Erő van benne, de nem erőszakos. Állandó, mégis évszakonként megújul.
"És a ház nem dőlt össze, mert sziklára épült" (Mt 7,25). Isten ma erővel akar felruházni, a kitartás és a hűség lelkületével. Törékenységemben, sebezhetőségemmel hívom a Lelket. Fizikai és lelki fáradalmaimban, vállalkozásaimban vágyakozok az Erős Lélekre, elkezdett munkáimban, hivatásom feladataihoz kérem kegyelmét. Szentlélek, jöjj és erősíts meg engem... frissíts, bátoríts! Ne engedd, hogy beleszürküljek... belefásuljak... reménytelenné váljak hétköznapi rutinjaimban. Kérem az elevenség, éberség, az őszinte benső derű ajándékát.
Erős Lélek, jöjj és Te lélegezz bennem, hogy gerinces, jellemes keresztény legyek. "Jött az áradat, nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze" (Mt 7,27).
Miben lehetek még következetesebb, hol újíthatom meg hűségemet?
Kérjük egy imabeszélgetésben az Urat, hogy akarata szerint erősítsen meg minket és családunkat.
Testvéreim, ma szánjunk egy kicsivel több időt az imára, mint előző napokon.
4. nap - Az ima lelkülete
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, imádság Lelke! - A mai elmélkedéshez kezetekbe vehettek egy kisebb edényt vagy kedvenc poharatokat... és maradjatok így elmélkedésünk végéig... Amint szemlélitek, indítsátok fel magatokban az Istennel való érintkezés utáni vágyatokat... nyitott tenyérrel, kezekkel. Hívd a Lelket, hogy töltsön be.
"Kérni fogom az Atyát és másik Pártfogót ad majd nektek, hogy veletek legyen mindörökké" (Jn 14, 16). A Szentlélek az a Valaki, aki személyes erőt ad az embernek ahhoz, hogy rendületlenül helyt álljon a bajban, a terhek alatt. A Szentlélek, mondaná Keresztes Szent János, felemeli a lelkedet Isten örök ünnepébe. Igaz, most még ebben a testben vagyunk és Istentől távol vándorlunk. De ha vágyakozással vándorlunk, imádsággal az ajkunkon, meghalljuk az éneket, amely Isten házára emlékeztet bennünket.
Megkérdezhetném, hogy imádkoztok-e a Lélekhez egyáltalán? De mielőtt ezt kérdezném, biztos, hogy megelőzött a Lélek és már meg is kérdezte tőletek.
Jöjj el Szentlélek és imádkozz bennem! Mi segít engem jobban: a szóbeli ima? A kötött ima? Az egyéni, spontán beszélgetés Istennel vagy a közösségben végzett ima? Szívből imádkozom-e, vagy csak letudom az imaadagokat?
Gyökössy Endre: "Amikor imádkozom, úgy érzem magam, ahogy egy óra érezheti magát, ha érezni tudna: életem rugói a Lélek mozgására fel vannak húzva, testi-lelki erőim lüktetnek, új erőre kapok, járok és mutatok".
Kérjük az imabeszélgetésben az Urat, hogy küldje el - egészen személyesen, nekünk - a Szentlelket... Jöjj el szívembe, testembe-lelkembe Lélek... járj át... éltess... lélegezz bennem... imádkozz bennem.
(szavak nélküli imaidő)
5. nap - A Szentlélek finom érzékenysége
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el érző Lélek! - Keressünk egy kisebb követ... vegyük a kezünkbe és szemléljük... milyen formája... színe... hőmérséklete... majd rövid időre zárjuk össze tenyerünket, anélkül hogy szorítanánk. Az ima idejére maradhatunk végig zárt tenyérrel, a kaviccsal a kezünkben.
"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek; elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom majd belétek, és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és meg is cselekedjétek" (Ez 36,26-27). A Lélek úgy vesz körül minket, mint a levegő, amit belélegzünk, vagy ahogy tengerben a víz a halakat. Itt van, körülölel, átkarol... Isten szeretetét hozza közelembe. "Veled vagyok... melletted állok... hátulról támasztalak... előtted haladok... mindennap, a világ végéig".
A betlehemi csoda közénk hozta Istent, de a pünkösd most a szívedbe hozhatja. Isten Országa Jézus tanítása szerint "bennünk van". Figyelmességetekre, érzékeny lelketekre van szüksége ahhoz, hogy szívetekbe lépjen. Igen, jöjj, költözz hozzánk, élj bennünk, Szentlélek!
Figyelek az Úrra? Érzékeny vagyok indításaira, sugallataira? Elég alázatos vagyok, a csend barátja? Hogy vagyok az előzékenységgel? Bűnbánat, elfordulás a bűnöktől... fokozatos odafordulás a Szentlélekhez - ez jelenik meg cselekedeteimben?
Az imabeszélgetésben kérjjétek az Urat, hogy szíveteket fordítsa magához. - Jöjj Szentlélek, fordítsd szívemet a Szeretet forrása felé.
Testvérek, a mai napon is elmélkedjünk, imádkozzunk együtt!
6. nap - A szeretet adománya
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Szeretet Lelke! Jöjj Szentlélek, áraszd szét a mennyből szereteted sugarát! - Ma egy virágot szemléljünk... kint a természetben, a kertben vagy egyszerűen az utcán... formájával, színeivel, szépségével és illatával lásd, hogy érted van itt, neked teremtette Isten. Ha elég nyitott vagy rá, egy élményt, életet fog nyújtani ma ez a virág.
"A Lélek gyümölcse: szeretet" (Gal 5,16). A Szentlélek a szeretet Lelke, pünkösd pedig a szeretet legfölségesebb kinyilatkoztatása. A Szentlélek: szeretet. De milyen szeretetről van szó? Elsősorban nem a mi Isten iránti szeretetünkről, hanem Isten szeretetetéről, mely a testvérem iránti szeretetre indít.
Tapasztalom-e Isten szeretetét? Kivel kell megújítanom a kapcsolatomat?
Jöjj Szentlélek, jöjj Szentlélek Úristen, jöjj, örök Szeretet, taníts meg engem mindig szeretni, elsőnek szeretni, viszonzás nélkül is szeretni, megbocsátani és bocsánatot kérni.
"Veni Sancte Spiritus" - "Jöjj Szentlélek, töltsd el híveid szívét és gyújtsd meg bennük szereteted tüzét". Az imabeszélgetésben kérjem az Urat, mutasson rá életem azon területeire, ahol szükségem van Isten szeretetére - és ahol jobban szerethetek másokat.
7.nap - Béke és öröm
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el Béke, jöjj el Öröm Lelke! - Ma a képzelő erőnk segítségével szemléljünk egy folyót... Hogy képzeled el? Gyorsfolyású? Lassú? Üdítő, tiszta víz... ahogy szalad, zenéje lecsendesíti az emberi elmét és benső békére vezet el.
"A tanítványokat eltöltötte az öröm és a Szentlélek" (ApCsel 13, 52).
"A szívetek örülni fog, és örömötöket nem veszi el tőletek senki" (Jn 16,22).
A tanítványok öröme, amely a feltámadt Úrral való találkozásból fakad, a Szentlélek által válik maradandóvá, hiszen a Lélek tudatosítja bennük, hogy Jézus győzött a világ és a világ fejedelme felett (Jn 16,11).
Az Isten Országa öröm és béke a Szentlélekben. Miközben hívjuk a Szentlelket, az Öröm Lelkét, dicsőítsük a Teremtőt és a Megváltót énekkel, imádsággal! Dicsőítéskor öröm költözik a lelkünkbe a Szentlélek által! Mert mi is az igazi öröm? Nem más, mint az, hogy Isten szeret bennünket! A vidám szív jót tesz a testnek (Péld. 17. 22), örüljünk hát az Úrban! Ez a hitünk.
De a mindennapokban? Milyen sokszor vagyunk elfoglalva problémáinkkal, a gondok nyomasztanak és a bajtól való félelem szorongást okoz. Szemünk a valós nehézségeket szemléli. Ehhez kell a Szentlélek! Eljön és azt súgja: lásd az örömöket is. Mindennap meglátogatlak örömömmel, hogy elvegyem félelmeidet.
Ma mikor éreztem az örömet, mi történt akkor? Mik az én örömeim? Szereztem/szerzek/-e ma valakinek én is örömet?
II. János Pál halálos ágyán mondta: "Legyetek derűsek! Én az vagyok."
Jöjj Szentlélek, Békesség Lelke! Jöjj Szentlélek, jöjj Öröm Lelke, töltsd el lelkemet isteni örömöd boldogságával, hogy a reménytelenség és szomorúság támadásait kegyelmeddel elviseljem és örömmel szolgáljalak Téged!
Az imabeszélgetésben hozzátok Jézus elé szorongásaitokat, feszült érzéseiteket... és kérjetek Tőle békeséget és Örömet.
Testvéreim, kitartás!
8. nap - Az apostoli lelkület
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj, Küldetés Lelke! - Ma elmélkedésünkhöz a tüzet, a tűz lángjainak képét hívjuk segítségül. Maga elé képzelheted egy tábortűznek a lángjait... emberek a tűz köré gyűlve, beszélgetnek, nevetnek... jó hangulatban körbeülitek a tüzet... lásd színeit... hallgasd hangjait... érezd annak melegségét, fényét testeden végig áramlani...
"Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon" (Lk 12, 49). A tűz a Szentlélek jelképe. Isten, amikor szövetséget kötött Ábrahámmal, "lángoló fáklya" formájában tette magát Ábrahám számára láthatóvá. Amikor pedig kinyilatkoztatta titokzatos nevét, "Jahve", "Én vagyok", égő csipkebokorból szólt Mózeshez. Keresztelő Szent János hirdette, hogy az eljövendő Messiás Szentlélekkel és tűzzel fog bennünket megkeresztelni (vö. Mt 3, 11). A Szentlélek lángnyelvek formájában jött le az apostolokra (vö. ApCsel 2, 3), és olyan belső tűzzel töltötte el őket, hogy lelkes szavaikkal le tudták dönteni a különböző nyelvek válaszfalait, és a sokféle nyelvű hallgatóságban mindenki megértette őket. A Szentlélek tüze hatására a sokféle ember eggyé kovácsolódott. A tűz képével arra tanít bennünket az Isten, hogy Jézus barátai, akiket a Szentlélek tölt el, nem lehetnek frigid, hideg emberek. Azoknak, akiket a Lélek gyújtott meg, szenvedélytől, lelkesedéstől kell égniök.
"Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig" (ApCsel 1, 😎. A bérmálásban megkaptuk a Szentlelket. Tanúk lettünk... Jézus életének, szavainak és cselekedeteinek tanúi.
Jöjj Szentlélek, érints, égess a Te tüzeddel. Tüzesíts, frissíts, gyógyíts engem... jöjj, hogy a feltámadott Krisztus reményében élhessek... hadd égjek, világítsak. Szent Bernát életelve volt "ardere et lucere", "égni és világítani".
Tüzes lelkű vagy? Lelkes? Lelkesítesz? Kik lelkesítenek engem? Kiket kellene lelkesítenem?
Az imabeszélgetésben vizsgáljátok meg az Úr előtt, mi tesz titeket hideggé...esetleg közömbössé... és kérjétek a kegyelmet tőle és az apostoli lelkületet a misszió és evangelizálás feladataihoz.
9. nap - A Szentlélek házanépe
Jöjj el, Szentlélek! Jöjj el, Egyház Lelke! Jöjj el, minden közösség Lelke! - Képzelj magad elé ma egy nagy hálót... alaposan szemléld végig gondolatban... lásd a párhuzamos szálait, melyek a csomóknál összefutnak és találkoznak. A háló, mely megtart... véd... kifog.
"Mindannyiunkat egy Lélek itatott át" (1Kor 12,13). Mi valamennyien, miután egy és ugyanazon Lelket kaptuk, valamiképpen egymással és Istennel eggyé válunk. Sokan vagyunk, de a Szentlélek által egyekké lehetünk. Így vagyunk az Atya szeretetében és Jézus Krisztusban egyek. A Szentlélek mindenkit lelki egységbe forraszt. A lélek az egység Lelke. Ezért kedveli a liturgia a "Szentlélekkel egységben" imaformulát.
Urunk Jézus, szentelj meg minket, családunkat, közösségünket Szentlelked által!
A Szentlélek a közösség megteremtője. Igazi közösség csak ott van, ahol a Szentlélek munkálkodik. Minden társadalmi közösség, a Szentlélek Isten kívül, csak érdekközösség, amely csak addig áll fenn, amíg az érdekek fennállnak, és azonnal megszűnik, amint az érdekek meggyöngülnek. A baráti, családi, egyházi közösségben csakis Jézus nevében és a Szentlélek által lehetünk egyek. A Szentlélek által mondhatjuk ki a közösséget létrehozó és fenntartó szavakat: szeretlek... fontos vagy... köszönöm neked... bocsáss meg nekem... maradjunk együtt!
Jöjj el, közösség Lelke! Jöjj el, Egység Lelke!
Hol vannak legfontosabb kapcsolódási pontjaink a családtagjaimmal? Kik számomra a legfontosabbak? Hogyan törekszem arra, hogy a szeretet egyre növekedjen közöttünk és igazi közösséggé kovácsolódjunk? Támasz vagyok másoknak? Gyógyír? Vigasz? Kikért élek?
Az imabeszélgetésben hozzátok az Úr elé mindazokat, akiket szerettek, akikkel egy családba, közösségbe tartoztok... és akikért felelősséggel tartoztok.
Testvérek, köszönöm, hogy ebben a kilencedben együtt elmélkedünk, imádkozunk. Áldott szép életet nektek és családjaitoknak, szeretteiteknek!
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Lourdes i búcsújárás
  2022-02-11 14:29:37, péntek
 
  Lourdes i búcsújárás
Hiszekegy...
Szűz Mária hisszük a Te első megjelenésed titkait, melyeket kijelentettél február 11-én, csütörtöki napon.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.
- Gyümölcse Jézus anyja Márai, aki megjelentél
Lurdesben, jelenj meg nekünk is most és halálunk óráján. Ámen.
Ébredj szívünk, ébredj lelkünk,
Szűz Mária itt van köztünk.
Reánk vigyáz Szűz Mária,
Kezünkben van olvasója.
/Gyertyavilág felemelve,
Lánggal ég a szívünk vele/

2. zsoltár
Én a magasságból jöttem ide tihozzátok, második jelenésem történt február 14. napján.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Második megjelenésed,
ünnepeljük szent emléked.
E szent búcsú virágozzon,
Szívünk, lelkünk lángadozzon./Gyertyavilág felemelve,
Szentolvasó legyen vele/

3. zsoltár
Harmadik megjelenésedre kérünk Szűz Márai, amelyet mondották február 18. napján.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Az ígéret szent emléke,
A harmadik megjelenésedre.
Gyönyört hintve szór a világ,
Mária jó édesanyánk.
/Égő gyertya felemelve,
Szent olvasó legyen vele/

4. zsoltár
Negyedszer is megjelentél lurdesi Szűz Mária, amelyet mondottál február 19. napján: bűnbánat, bűmbánat.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Nincsen ennél szebb, kedvesebb,
E világon érdemesebb.
Mint aki ezt követi,
Szűz Máriát így dicséri.
/Koronázza e búcsúnkat,
Emeljük fel most gyertyánkat/

5. zsoltár
Ötödik megjelenésedre emlékeztetünk Mária, amely február 20-án történt veled Szent Szűz.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Óh, égi fény illatozzál,
Mert mihozzánk leszállottál,
Lurdesi Szűz tekints reánk,
Dicséretet zeng szívünk, szánk.
/Égő gyertya szent áldozat,
Felemelve szívet gyullaszt./

6. zsoltár
Hatodik megjelenésedre emlékezetünk Mária, amely február 21-én történt veled szent Szűz.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ragyogó égi fény között,
Mint napsugár csillagok közt,
Úgy tündökölsz a barlangban,
Óh égi fény boldogságban.
/Megjelentél tizennyolcszor,
Emeljük fel hát annyiszor./

7. zsoltár
Óh Mária, bűn nélkül fogantatott virágszál, emlékeztetünk a hetedik jelenésedre, amely február 23-án történt veled Szent Szűz.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Nyílj ki ajkam énekre,
Lurdesi megjelenésre,
Fénylik Mária Búcsúja,
Virágozzon mennyországban.
/Ottan legyen nagy örömünk,
Mint e gyertyát felemeljük./

8. zsoltár
Szűz Mária hisszük a nyolcadik megjelenésedet, mely február 24-én történt veled Szent Szűz.
Mityánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Égi Anyánk, Szűz Mária,
Rózsáknak kinyílt virága,
Zordon hideg tél idején,
Csipkebokornak közepén.
/Tündököltél égi fényben,
Mint e gyertyák felemelve.=

9. zsoltár
Óh, Mária, kegyelmes Anyánk, betegek orvoslója, a kilncedik jelenésed február 25-én történt, akkor nyitottad meg a forrás vizét.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Folyik már a forrás vize,
Minden betegek részére.
Gyógyítson meg mindnyájunkat,
Testi, lelki bajainkat.
/Azért tegyünk áldozatot,
Emeljünk világosságot./

10. zsoltár
Tizedik megjelenésedre emlékeztetünk Mária, amely február 27-én történt veled szombati nap reggelén.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.
Kik e szent búcsút járjuk,
Örök emlékét most tartjuk.
Úr Jézusnak édesanyját,
Magasztalja szívünk és szánk.
/Égő gyertya, felemelve,
Nagy érdeme lesz mennyekbe./

11. zsoltár
Tizenegyedik jelenésedre emlékeztetünk Mária, hogy február 28-án, vasárnap megjelenni méltóztattál.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Óh, kegyelemnek fürdője,
Magyarország vezérlője,
Szegényeknek pártfogója,
Utasok vezércsillaga.
/Áldozatunk égő lángja,
Magas ég felé felnyújtva./

12. zsoltár
Óh, szentséges Szűz Mária, a tizenkettedik jelenésedre emlékeztetünk, amely történt március 1-én, ott teveled és a kisleánnyal.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Mária csodát mutatott,
A csipkefa márciusban,
zöldelt, virult, rózsát hozott,
A nép azon csodálkozott.
/Most is virágzik emléke,
Ége gyerya felemelve./

13. zsoltár
Szűz Mária a tizenharmadik jelenésedre kérünk, amely március 2-án történt, ahová papok és doktorok mentek látogatni.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Százezer csillagformában,
Fény világít esthomályban,
Akik e búcsút itt járják,
Szűz Máriát magasztalják.
Emeljük fel szívünk, lelkünk,
Szerelmében részesüljünk./

14. zsoltár
Tizennegyedik jelenésedre emlékeztetünk Mária. Március 3-án mondottad, kápolna épüljön oda.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
E szent búcsúnak útjain,
Rózsa nyílik szögletein.
Arany lánccal körülvette,
Szűz Mária örömébe.
/Azért emeljük föl kezünk,
Szálljon égbe dicséretünk./

15. zsoltár
Szűz Mária, emlékeztetünk a tizenötödik jelenésedre, melyet március 4-én Bernadettnek mondottál.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
E lurdesi búcsújárás,
Magyarországon szép szokás.
Ezen a Mária búcsúja,
Megengedi ő Szent Fia.
/Azért emeljük szívünkből,
Áldás szálljon ránk az égből./

16. zsoltár
Óh, Mária, a tizenhatodik jelenésedre kérünk, amely március 23-án történt és ahol összetett kézzel tanítottál bennünket imádkozni.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Szent rózsafüzér van karján,
Imát rebeg szelíd ajkán,
Minden szeme aranybimbó,
Gyémántos égi koszorú.
/Nyújtsuk fel hát lángszerelmünk,
Véle szent rózsafüzérünk.

17. zsoltár
Tizenhetedik jelenésedre emlékeztetünk Mária, amely történt április 7-én, szerdán reggel.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Szende szép a Szűz Mária,
Mosolyog itt mindnyájunkra.
Ölelni akar bennünket,
Látja hű tiszteletünket.
/Nyújtsuk fel hát kezeinket,
Hogy öleljen meg bennünket./

18. zsoltár
Tizennyolcadik megjelenésedre kérünk Mária, amely július 16-án történt, annak emlékét tartjuk e világon.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Végre kérjük Szűz Máriát,
Adja reánk szent áldását.
E szent búcsúnak jutalma
Virágozzon mennyországban.
Szent olvasónkat emeljük,
Dicsérettel édesítsük.
Végre boruljunk a porba,
Szálljon áldás mindnyájunkra.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Mennyei finom,krémes pogácsa.
  2022-02-08 16:05:12, kedd
 
  Hajtogatás nélkül,nagyon szép réteges lett.
Gyakori vendég lesz nálunk.
Lányom is elkészítette és Ő ajánlotta.
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 csapott tk cukor
25 dkg margarin
25 dkg félzsíros tehéntúró
20-30 dkg trappista sajt reszelve
175 gramm tejföl
3 tojássárgája
1 csapott ek só

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Késsel kb. 4×4 cm-es kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Nyitott túrós süti
  2022-02-07 15:50:45, hétfő
 
  A tésztát kiszaggatta, megtöltötte a túróval, tepsibe tette és nemsokára elkészült a család legújabb kedvence


Hozzávalók a tésztához:
200 ml langyos tej,
50 g cukor,
1,5 teáskanál porélesztő,
1 tojás + 1 tojás a lekenéshez,
1/3 teáskanál só,
450 g liszt,
70 g puha vaj.

Hozzávalók a töltelékhez:
300 g tehéntúró,
70 g cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 kanál tejföl,
1 tojás sárgája,
50 g mazsola (+ 20 g a megszóráshoz),
110 g gyümölcsös joghurt (a kész sütemény lekenéséhez)


Elkészítés:
Keverjük össze a langyos tejet a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk állni 10 percet.
Adjuk hozzá a tojást, a sót, majd a lisztet is lassanként és dolgozzuk össze a tésztát. Mikor már jól összegyúrtuk adjuk hozzá a vajat is, majd a kidolgozott tésztát takarjuk le, hagyjuk állni 40-50 percet.

A töltelék elkészítése: keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojás sárgájával és a mazsolával.


A tésztát nyújtsuk ki 0,3-0,5 cm vastagságúra, egy pohárral szaggassunk korongokat belőle.


Minden kiszaggatott korongot töltsünk meg a túrós töltelékkel, az oldalsó részeket nyomjuk össze, majd a csónak formájú töltött tésztadarabokat rakjuk tepsibe egymás mellé. Takarjuk le és hagyjuk állni 20 percet.

Kenjük le a tésztát a tojás sárgájával, szórjuk meg mazsolával, süssük 180 fokon 30-35 percet. Amikor megsült a sütemény, vegyük ki a sütőből majd kenjük le gyümölcsös joghurttal amíg meleg, szeleteljük majd tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Szent olvasót elvégeztük,
  2022-02-05 15:11:44, szombat
 
  Szent olvasót elvégeztük,
Jézus arcát megtiszteltük.
Ki értünk sokat szenvedett,
Mennyekben helyet készített.
Megkötöttük a szép koszorút
Keblünkben az öröm bujut(!),
Mert Mária a szép rózsa,
Jézus pedig a bimbója.
Vedd kedvesen ó Jézusom,
Amit tiszta szívből nyújtunk,
Kis kerted élő rózsája,
Ne hervadjon el virága.
Áldd meg e kis társulatot,
Ki most üdvözletet mondott,
Te vagy a menny és föld Ura,
Ki a szívek titkát tudja.
Engedd, ó kegyes Jézusom,
Szaporodjék társulatod;
Szentséges Atyád imádjuk,
Bűneinket megsiratjuk.
Neked ajánljuk magunkat,
Az elvégzett olvasónkat,
Édes Jézus vedd kedvedbe,
Vidd fel Szentatyádnak mennybe,
Dicsértessél Atyaisten,
Dicsértessél Fiúisten,
Te is Szentlélek Úristen,
Három személyben egy Isten.
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
Ima
  2022-02-05 13:05:21, szombat
 
  "Atyám, a szívem kimerült. Úgy érzem, a terhemet egyedül cipelem. A szavaim túlterheltek, kimerültnek tűnnek. Nem tudom, hogyan rakhatnám le nehéz terhemet Nálad, kérlek, mutasd meg nekem. Vedd el tőlem. Hadd pihenjek meg, üdíts fel, és szívem nem lesz kimerült ezen a reggelen." Amen. (Ron Moore)  
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 884
  • e Hónap: 7256
  • e Év: 58047
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.