Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Nagymama tanácsai
  2019-02-27 22:13:16, szerda
 
  Azt hiszem, ha majd egyszer tanácsot kell adnom az unokámnak, ahogy a nagymamám velem is megtette számtalanszor, én a következőket mondanám neki:
- szeress bele egy nagyon jó emberbe, és ne agyalj azon, mi lesz a vége, hanem csak add át magad az érzésnek, és szeress
- utazz el egy olyan helyre, ahová mindig is vágytál, kerüljön bármibe
- tanulj meg egy nyelvet az anyanyelveden kívül, meglátod micsoda boldogság megérteni másokat
- ne törődj azzal, mit mondanak mások, ha van egy álmod, váltsd valóra, vess be mindent, érd el, valósítsd meg, és élvezd
-egyél és igyál amit megkívánsz, mert a szervezeted tudja, mire van szüksége
- sose bánd meg a döntéseidet, mert rossz döntés nincs, csak döntések vannak, amik elvisznek minket ide vagy oda
- ne élj úgy, hogy állandóan meg akarsz felelni, hogy bölcsességek és konvenciók hada korlátoz, mert mindig új és új irányzatoknak akar megfelelni a világ, és minket is a képére formálna
- legyen saját értékrended, elveid, de ne gondold, hogy ezek szentírások, változunk, és velünk ezek is új értelmet kaphatnak, nem baj, ha változtatsz, ne ijedj meg ettől
- ne higgy babonákban, ne hagyd, hogy befolyásoljanak a hitedben vagy nem hitedben, te abban higgy, amiben hinni szeretnél
- mindig segíts másokon is, legyen egy jó szavad, egy segítő kezed a rászorulóknak
- ne foglalkozz vele mások hogyan élnek, te csak magaddal törődj, így nem érhet csalódás
- és ha csalódás érne mégis, vedd könnyedén...az élet sajnos ilyen, nem csupán mosoly és vigasság, a fájdalmainkat is meg kell élni, hogy fejlődni tudjon a lelkünk, hogy egyre erősebbek lehessünk minden csalódásnál
- kérni nem szégyen, de csak akkor kérj, ha magad már mindent megtettél és segítség nélkül nem megy
- nem kell mindig mosolyogni, de a vidámság, a jókedv ragadós-az ilyen emberekkel mások is szívesebben töltik idejüket, mert másokat is magasba emelsz így és nem pedig lehúzol
- jól nézd meg, kinek szavazol bizalmat, a világot az érdek kereke forgatja, de ne légy túl bizalmatlan, mert ez hezitáláshoz és bizonytalansághoz vezet, az ilyen ember összezavarodik és önmagával sem lesz kibékülve soha
-szeresd az embert, aki vagy, és hidd el, hogy nagy dolgokra képes
- tanulj meg pihenni, kikapcsolódni, a munkamánia elkeseredett, magányos felnőtté tesz
- lassan élj...az időnk rövid
- kelj fel minden reggel úgy, hogy nem gondolsz az idő rövidségére, hanem kiélvezed az életed minden egyes pillanatát.
Így jó lesz élni....




 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Melyiket válasszam?
  2019-02-27 22:00:03, szerda
 
 

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási bajban vagyok
és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és
megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit
szeretne tőlem?
- Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre.
Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami
az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott, gondolván, a doki
megértette, mit szeretne.
Az orvos folytatta: - Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia,
öljük meg azt, amelyik az ölében van most.
Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az
egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében
lévő babát választaná.
A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn!
- Szerintem is, - mondta az orvos ; de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma,
és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte,
érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség
aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van.
A bűn ugyanaz! A szeretet azt mondja: Feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen.
Az abortusz azt mondja: Feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.



 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Mit tettél velem ,Uram?
  2019-02-27 21:58:30, szerda
 
 

Nincs gyermekem, pedig nagyon szerettem volna.
Sokszor próbálkoztam. A kilencedik kísérletezéskor már erősen reménykedtem. A hetedik hónapban voltam. A hét hónapot megélt magzat már meg szokott maradni. Még tíz nap hiányzott! Rosszul lettem, kórházba kerültem. Imádkoztam, ostromoltam az eget - hiába. Világra jött, öt percig élt, csuklott és meghalt.

Számomra összedőlt a világ. Az egyik ápolónő mit sem törődve a politikai rendeletekkel, megkeresztelte: Ákos lett a neve.
Kértem, adja a karomba. Lemosta, bepakolta, odaadta. Magamhoz szorítottam! Patakokban folytak a könnyeim. Szólítgattam, beszéltem hozzá.
,,Miért nem sírsz? Nincs hangocskád? Parányi kezecskéidet miért nem mozgatod?"
Nem akartam kiadni a kezemből. A lelki fájdalomtól szinte nem is voltam magamnál.
Uram, Istenem, mit tettél velem? - kérdeztem folyton. -
,,Ez valóságos Ráchel siralma" - mondta az orvos.

A magzatokat a kazánházba szokták dobni. Őt nem engedtem, élt, neve volt, anyakönyvezték. - Ilyen picike koporsót éppen nem lehetett kapni. Ákoskát nagyapám szép faragással díszített irattartó dobozába tették. Édesanyám és nővérem éjjel varrtak neki pici ruhácskát, fejkötőt, szemfedőt. Engedéllyel ők vitték vidékre, családi sírhelyünkre. Nagyapámhoz helyezték.

- Egyik ápolónő, szenvedésemet látva, berohant a szomszéd kórterembe, leült az asztalhoz és sírt. Ecsetelte gyötrelmeimet. Abban a szobában voltak az abortuszra váró nők. Másnap kimentem zuhanyozni. Előző napokban láttam őket a folyosón dohányozni, nevetgélni, mintha szórakozó helyen lettek volna.
Most nem. Néma csend volt. Hang nélkül nyitották ki nekem a fürdőszobát, széket toltak hozzám, segítettek. Visszafelé eltévesztettem az ajtót, éppen az ő kórtermükbe mentem, leültem egy székre.
Valamelyikük azt kérdezte:
,,Az alagsori laborba melyik lépcsőn kell lemenni - amelyik a portánál van vagy a hátsón?"
,,A hátsón nem szabad lemenni! - mondtam rémülten. - Ott van a kazánház. Oda dobják a magukból kitépett magzatokat! Ott sírást, jajgatást lehet hallani. Sírnak szegény pici magzatok, mert maguk nem engedték megszületni őket. Pedig ők is szerették volna látni a jó Isten teremtett világát, szeretnének virágos réten szaladni, lepkét kergetni, labdázni, szeretnének örülni az életnek. De nem! Mert maguk halálra ítélték őket!

Néma csend lett, olyan csend - állapította meg az ápolónő -, hogy egy gombostű leesését is meg lehetett volna hallani.
Még aznap hárman meggondolták magukat és hazamentek. Telefonáltak férjüknek, jöjjön értük, nekik mégis kell ez a kicsi gyerek. Másnap újra kettő ment haza.

Néhány nap múlva én is elhagytam a kórházat, rövid betegállomány után újra mentem tanítani. Közben lelkileg is gyógyulgattam, jót tett a rendszeres munka.
Sokszor gondoltam arra az öt nőre, aki hazament. Imádkoztam értük, hogy ki tudjanak tartani elhatározásuk mellett. Számításom szerint szeptemberre kell megszületniük a kicsiknek.

Mindenszentek napja volt éppen. Fogadóórát tartottam aznap délután, a portásnak szóltam, hogy a kémiai szertárban leszek. - Egyszercsak kopognak, öt nő lépett be. Ismeretlenek voltak számomra. - Kiderült, hogy az öt kórházi anya keresett fel. Kicsinyeik 5-6 hete megszülettek. Mindegyikük óhaja teljesült. Aki fiút várt, annak fia, aki kislányt, annak lánya lett.
Azzal a kéréssel jöttek, legyek gyermekeik keresztanyja. Elvállaltam, feltételekkel: a keresztség szentség! - házasságukat rendezzék. Többi gyermekük: elsőáldozás, hittan-tanulás - gyermekeikkel együtt menjenek szentmisére, stb.
Volt nagy keresztelő - utána agapé!

Néztem az öt csecsemőt!
,,Ákoskám, aranyos pici Ákoskám! Te nem vagy közöttük" - hajtogattam magamban. Azóta minden március 31-én összejövünk, ezt a napot tartják gyermekeik születésnapjának. Ezen a napon jöttek rá, hogy nekik mégis kell a kis új élet. Azóta az öt pici már 41 éves, mind családos! A 40 éves évfordulón jöttem rá, milyen balga voltam. Mind az ötnek van gyermeke. Négynek 3, egynek 4 = 16 gyerek, hozzá az öt szülő: 21 ember.

Milyen oktalan voltam, amikor olyan sokszor kérdeztem. Mit tettél velem, Uram? Negyven év után jöttem csak rá, hogy óriási dolgot tett velem és pici Ákoskámmal: sóhajtásnyi léte és az én szenvedésem 21 embernek adott életet. Hálatelt szívvel mondtam a jó Istennek köszönetet ezért a kitüntető kegyelemért.

Megköszöntem, hogy mind az öt család Istenhívő, komoly katolikus életet él. Uram, legyen áldott mindenben a Te szent akaratod.

L.K.

Forrás: Új Ember, 1994. április 14.



 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Sült csirkecomb recept
  2019-02-26 15:22:10, kedd
 
 

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.



Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a hús köré rakjuk, hogy a tepsiben lévő lé is érje. Készre sütjük, ha a húst ropogósra akarjuk sütni a felső részét egy kicsit még megpiríthatjuk.

Elkészítés ideje: 60perc
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sült csirke különlegesen recept
  2019-02-26 15:14:54, kedd
 
  Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik mellé.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Burgonyakrémleves pirított sonkával
  2019-02-24 14:39:52, vasárnap
 
  hozzávalók / 4 adag
5 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
200 ml főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
2 ek napraforgó olaj
1 l víz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
6 szelet sonka

elkészítés
Olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, és jól átkeverjük, majd rádobunk 2 darab babérlevelet, és felöntjük az egészet vízzel.
Megfőzzük a krumplit, ami nagyjából negyed óra alatt kész is van, majd kiszedjük a babérleveleket, és hozzáöntjük a tejszínt.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk a levesünket, amit a végén még sózunk, és egy kevés szerecsendióval meghintünk.
Egy serpenyőben a kockára vágott sonkát kicsit átsütjük és tálalásnál a leves forgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
korhely harcsa leves gyufatésztával
  2019-02-24 14:29:30, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 nyúzott afrikai harcsatörzs
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika

babérlevél
csípős halászlékocka
tejföl
pici liszt

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.

A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, 1-2 babérlevelet, ízlés szerint sót és pirospaprikát,csípős halászlékockát.

Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.

A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.

Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.



 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Köszönet Istennek
  2019-02-22 14:15:01, péntek
 
  Szívből köszönöm Istenem az életem, köszönöm, hogy óvód, vigyázod léptemet. Köszönöm hogy adsz, köszönöm ha elveszel, köszönöm, mert tudom a fényed felemel.. Köszönöm neked a hajnalokat s az estét, köszönöm a szeretetet mi felőled árad és megvéd...
Köszönöm a családomat és a barátaimat, köszönöm hogy mindig , mindenkor velem vagy... Köszönöm hogy minden imám válaszra lel, bár néha a szomorúságtól nem látom meg... Köszönöm ami voltam, vagyok és leszek,
Köszönöm neked Szívből, az Életemet!
Ámen!




 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Óh boldog Szűz Mária!
  2019-02-22 14:08:40, péntek
 
  Óh boldog Szűz Mária!Aki által a beteg egészséget,
a szomorkodó vigasztalást, az ügyefogyott segedelmet,
a bűnös bocsánatot, az igaz kegyelmet, a haldokló boldog
kimúlást, a megholt örök nyugodalmat talál az Istennél.
Fordítsd reám a te irgalmas szemeidre, és nyerd meg nekem
a zarándok fiadnak ezen kegyelmet, melyért én neked a te
keserves könnyhullatásaidért, és fájdalmaidért könyörgök.

Óh egeknek hatalmas nagy asszonya:
el ne fordítsd kegyelmes orcádat a kérésemtől:
szabadíts meg engem a te méhednek áldott gyümölcséért
a te Jézusodért a jelenlevő szorongatásomból,
mely által súlyosan elnyomattam, azonban
ne az én akaratom legyen meg, hanem szent fiadé.
Engedd végtére mind éltemben, mint mint holtamban
a te anyai kegyességednek kebelén megnyugodnom.
Óh kegyes! Óh édes Szűz Anyám.
Amen.


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ima a szentolvasó Királynéjához!
  2019-02-22 14:06:47, péntek
 
  Rózsafüzér Királynéja,
sajgó szívek gyógyítója
most hozzád imádkozunk -
Légy Fiadnál szószólónk!
Szentolvasó minden szeme
reményünknek igazgyöngye!

Te megértő vagy Szent Anyánk,
palástodat borítsd ránk!
Kölcsönözd hű lelkületed,
alázatod, szelídséged!
Szent Jegyesed küldjed el!
Jó Atyánkkal békíts meg!
Ámen.

Pozsonyi Ágnes



 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 3124
  • e Év: 40872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.