Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ima járványhelyzetben
  2021-02-28 21:30:22, vasárnap
 
  A szenvedéssel és félelemmel teli jelenlegi járványhelyzetben, mely az egész világot sújtja, hozzád fordulunk, Istennek Anyja és a mi Anyánk, oltalmad alatt védelmet keresve.
Ó Szűz Mária, tekints irgalmas szemmel e koronavírus járványra, erősítsd meg az eltévelyedetteket és akik az elhunyt és oly módon eltemetett szeretteiket siratják, ami önmagában megsebzi a lelket. Támogasd a megbetegedettek miatt félelemmel eltelt személyeket, akik a fertőzés megakadályozása következtében nem lehetnek közel hozzájuk. Töltsd el bizalommal, aki szorong a bizonytalan jövő és annak gazdasági és munkahelyi következménye miatt.
Istennek Anyja és a mi Anyánk, járj közben értünk az Istennél, az irgalmasság Atyjánál, hogy véget érjen ez a kemény próbatétel és hogy visszatérjen a remény és a béke láthatára. Mint Kánában, járj közben isteni Fiadnál, kérve őt, hogy erősítse a betegek és az áldozatok családjait, továbbá nyissa meg szívüket a bizalomra.
Segítsd az orvosokat, a betegápolókat, az egészségügyi személyzetet, az önkénteseket, aki a mostani szükséghelyzet frontján küzdenek életük kockáztatásával is. Kísérd hősies küzdelmüket és adj nekik erőt, jóságot és egészséget.
Légy azok mellett, akik éjjel-nappal segítik a betegeket és légy a papok mellett, akik lelkipásztori buzgalommal és evangéliumi elkötelezettséggel akarnak mindenkit segíteni és támogatni.
Szent Szűz, világosítsd meg a tudós férfiak és nők elméjét, hogy helyes megoldásokat találjanak a vírus legyőzésére.
Segítsd a Nemzetek felelőseit, hogy bölcsen, buzgón és nagylelkűen működjenek, támogassák a megélhetési gondokkal küszködőket, miközben társadalmi és gazdasági megoldásokat keresnek előretekintő módon és a nagylelkűség szellemével.
Legszentebb Mária, érintsd meg az emberek lelkiismeretét, hogy a fegyverkezés növelésére és tökéletesítésére fordított hatalmas összegeket inkább a hasonló katasztrófák elhárításának tanulmányozására fordítsák a jövőben.
Szeretett Anyánk, növeld a világban az egyetlen családhoz tartozás érzetét, a mindenkit egyesítő kötelék tudatában, hogy testvéri és szolidáris lélekkel siessünk a szegénység és nyomorúság enyhítésére. Bátorítsd a szilárdságot a hitben, a kitartást a szolgálatban, az állhatatosságot az imádságban.
Ó Mária, szomorúak Vigasztalója, öleld át meggyötört gyermekeidet és nyerd el, hogy az Isten mindenható kezével szabadítson meg minket ettől a szörnyű járványtól, azért hogy az élet derűsen visszatérhessen rendes kerékvágásába.
Rád bízzuk magunkat, aki az üdvösség és a reménység jeleként ragyogsz az utunkon, ó áldott, ó drága, ó édes, szép Szűz Mária! Ámen!



 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A hetvenszer hétszer megbocsátó imája
  2021-02-28 21:23:04, vasárnap
 
  Urunk, az irgalmasság Istene,
könyörülj rajtunk, bűnösökön.
Taníts meg bennünket a könyörületre
és a megbocsátásra.
Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk
a könyörtelen szolgához,
aki nem követte ura irgalmasságát.
Emlékeztess minket arra,
hogy gyengeségeink miatt
milyen sokszor esünk el
életünk rögös útján.
Szítsd fel szívünkben a megbocsátást
és a segítő szándékot
botladozó testvéreink iránt.
Add meg nekünk az irgalom lelkét,
hogy akaratod szerint
kovásza legyünk eljövendő országodnak.
Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A Varázsolás
  2021-02-28 15:59:08, vasárnap
 
 
Annuska néniről mindig azt gondoltam, hogy több, mint 100 éves. Aprócska kis öregasszony volt, örökké fekete ruhában járt, csak a kendője volt néha barna, de a legtöbbször az is fekete. A mély ráncaitól nem is lehetett kivenni az arcvonásait, csak a kék szeme világított különös vidámsággal a kendő alól. Nagyanyám egyik szomszédasszonya volt a sok közül, a mama ugyanis öt-nyolc ház távolságban tartotta a jószomszédi viszonyt, jobbról,balról és szemből is. Nyári délutánokon nagy társasági élet zajlott az utcai padon, kisszékeken, sámlikon. Hímzéssel egybekötött pletykálás és sztorizás, amelyeken 11 éves koromtól kötelezően részt kellett vennem.
-Sűrűbbet őccsél kislyányom, jófajta legényeknek nem köll olyan lyány, akinek lifeg a cérnája - mondja nekem - tanújad meg, mer úgy jársz, mint a Piri, aki csak varázsolással tudott embert szerezni.
-Meséjjed el Annuska hogy is vót a, tanujja csak- mondják neki, s Annuska néni bele is kezd. Nyaranta legalább kétszer elmesélte, hogy nevelődjek.
-Ez még a tanyavilágba vót, nem vótak akkor még olyan úrihuncutságok mint mainap, hogy kenyérbót meg ábéce.
Piri jó nagy darab bögyös lány vót, fara meg olyan, mint a fuvaroslónak, de az arca az szép vót. A haja meg fonva, mint a szekérrúd olyan vastag.
Tanyaszomszédok vótak a Jóskával, na őbelé szerelmesedett ez a lyány olynagyon. Nohát Jóskánál sutább szerzetet nem adott még a jóisten a fődre, mióta elválasztotta a sötétséget a világosságtú. Merhogy ő is akarta ám a Pirit, de nem tutta sehogy se ráigazítani a lábát a házasodás göröngyös útjára.
Aztán hiába is vót dógos legény, a lyányok csak kinevették, mer az annya megcsodált egy szamarat amikor viselős vót, oszt olyan fülei lettek szegénynek, mint két jóforma kenyérlángos. A haja kesze-kusza seszínű, ráadásnak olyan sovány vót, nem vót nála girhesebb a vármegyébe, azt mondom.
Nem köllött ő más lyánynak csak a Pirinek, aki minden évbe várta a mátkaságot, de az csak nem következett el.
Ezér osztán a vénasszonyok tanácsolására mindenféle bűbájjal próbálgatta kicsikarni az egybekelést.
Beszéltek mindenfélit, szárított kőrisbogarat törte össze, azt etette meg Jóskával, vót, hogy a saját izzadtságát sütötte a néki szánt pogácsába, de még a lábnyomát is fölszedte a porbul, hogy az ágylábához madzagolja egy tarsolyba, oszt ezzel fogja meg örökbe. Azt mondták akkoriba, hogy a Jóska lajbiját is csak a Piri hajaszála tartotta egybe, vagy két maréknyit belevarrt meg rátekert varázsolásbul. Legény annyi bűbájnak nem vót még kitéve a Magasságos ege alatt, mint az a szerencsétlen Jóska.
De hiába várta, csűrte a dógot, a rezultátum elmaradt s ő meg már a 19 évet ütötte. Úgy hitte örökbe vénlányság lesz a jussa. Akkor találkozott egy vándorárússal, akivel jól kibeszélte a legfontosabb asszonyi dógait, s az olyan mágiát mondott neki, hogy az biztos volt, mint az égi paradicsom kapujába Szent Péter.
Úgy szólt a mondás, - és eztet jó jegyezzed meg kislyányom, mert ez tényleg hat - hogy holdfényes északán, amikor egy felhőbodor sincs az égen, és csak a telihold kerek képe világít, le köll vetkezni csupáréra, osztan úgy, ahogy az úristen erre a sárgolyóra lökött, anyaszült meztelen háromszor körbe köll futni a tanyát. Harmadjára az ablakon be köll nézni, oszt ott lesz a legény a házba, s meg is ejti a lyánykérést izibe.
Igen bízott a Piri a sikerbe, mer úgy vót vele, hogy aki zörget annak eccer csak megnyittatik, s almafa virágzáskor el is jött a napja az újabb cselnek. Telihold vót, ő meg levetkezett s úgy, anyaszült meztelenül futkosni kezdett a ház körül.
Közbe a Jóska éppen a fialóskoca mellől jön, s ahogy átnéz a szomszéd tanyára láttya, hogy egy hófehér szellem ólálkodik, libeg ide oda a tanya körül. Na nem is kellett neki több, megragadja a moslékkeverő kanalat, s uccu neki rohanvást megyen megmenteni a szívbéli szeretőjit. Be is huzóckodott a tanyaház sarkába a falhoz, s ott várta,hogy felbukkanjon a kísértet.
No az föl is bukkant és Jóska kettő olyat húzott a hátára, hogy gondóni se gondóták vóna, akik csúfot űztek a soványságábul. Hiába palintázott a lábaszára minden csizmában, a szerelemtű oly erős lett mint a legerősebb bika.
Már harmaccor akar lecsapni a lidércre, amikor az óbégatásábul kihallja, hogy akit üt az bizony Piri, aki az életéért könyörög, mer azt hitte, valami nádibetyárok támadták meg az északába.
Gondolhassátok, vót ám kavarodás, de a végére minden jó lett, s a telihold lett tanúja, hogy egy jó kis lazsnakolás után Jóska végre megkérte feleségnek a Pirit.
Akárhogyis de bevált a varázsolás!
-Jaj de szípen tud mesélni ángyika, osztan együtt maradtak é? - kérdezi az egyik asszony
-Egybemaradtak, hát hogyne maradtak vóna, mer amit az Úr egybeakaszt aztat ember szét nem szedi.
Hála a jó égnek, nem kellett babonás trükkökhöz folyamodnom, hogy férjhez menjek, de hátha valakinek még jól jön ez a tudás:)
Pónya-Papp Andrea
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Könnyű diós kuglóf
  2021-02-11 18:46:59, csütörtök
 
  Köszönöm még egyszer a receptet Vanilin!

Hozzávalók:
Tészta:20 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
4 tojás
10 dkg vaj
14 dkg natúr joghurt
fél csomag sütőpor
egy csipet só
18 dkg cukor (nálam nád)
Reszelt narancshéj, csokicsepp (opcionális)

Díszítés:
kevés porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és a sóval.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. Ebbe a tojásos-vajas részbe belekeverjük a joghurtot, végül a lisztes keveréket a csokicseppekkel.
Zsírozott-lisztezett kuglófformába öntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a süteményt és kb. 50 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglóf.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tála
teller-cake



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Habkönnyű citromos kuglóf
  2021-02-11 18:39:19, csütörtök
 
  Hozzávalók
6 - 8 adag
3 db inkább nagyobb, mint közepes tojás
18 dkg liszt (sima)
18 dkg cukor (kristály)
1 db nagyobb citrom leve, és lereszelt héja
1 dl olaj (ét)
1 dl víz
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 marék mazsola, (csoki, vagy darabos dió (opcionális!!!!))

Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor elkészült, a cukrot a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a citrommal, az olajjal, a vízzel, valamint az előzetesen sütőporral összekevert liszttel habosra keverjük.

A keményre vert habot fakanállal óvatosan a masszába keverjük. A vajjal kikent (én megszórom prézlivel is) 1 nagy, vagy 2 kisebb kuglófformába öntjük.



180 C fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Csak tűpróba után vesszük ki!!!!

A tetejét porcukorral meghintve, vagy még melegen (forrón) citrom jammal, vagy citrus zselével megkenve (is) nagyon finom.


 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Lourdi rózsafüzért
  2021-02-11 14:49:46, csütörtök
 
  Lourdesi rózsafüzér : Hiszekegy, Miatyánk, Dicsőség.
-Ó lourdes-i Szent Szűz neveld bennünk az igaz hitet.
-Ó lourdes-i Szent Szűz neveld bennünk az erős reményt.
-Ó lourdes-i Szent Szűz neveld bennünk a tökéletes szeretetet.
Dicsőség, Miatyánk.
10-szer ismételve: Ó lourdes-i Szentséges Szűz Mária könyörögj érettünk!
Dicsőség, Miatyánk.
10-szer ismételve: Ó lourdes-i Szentséges Szűz Mária vezess minket Szent Fiadhoz!
Dicsőség, Miatyánk.
10-szer ismételve: Ó lourdes-i Szentséges Szűz Mária takarj be védő palástoddal
Dicsőség, Miatyánk.
10-szer ismételve: Ó lourdes-i Szentséges Szűz Mária irgalmazz nekünk
Dicsőség, Miatyánk.
10-szer ismételve: Ó lourdes-i Szentséges Szűz Mária fogadd el koszorúnkat.
Dicsőség.



 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
Régi szép ima
  2021-02-07 13:54:32, vasárnap
 
 
Édes jó Istenem, mindnyájunknak Atyja,
Te vagy az én lelkem minden gondolatja.
Mikor a fejemet álomra lehajtom,
nyugvó párnámon is nevedet sóhajtom.
Mikor az ég alján kél a piros hajnal,
Téged hívlak, Atyám hálaadó sóhajjal.
Téged hívlak Atyám mindig segítségül,
nálad nélkül minden csak homokra épül.
Gyönge a mi munkánk, erőd nélkül elvész,
ha Te meg nem áldod, elfújja a szélvész.
Mindenütt erődnek őrködő hatalma,
a Napot, a Holdat a Te kezed tartja.
Gondviselője vagy az egész világnak,
Mennyei jó Atyám, a porban imádlak.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 171 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.