|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2019-08-31 15:27:16, szombat
|
|
|
Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad
Hozzávalók
A tésztához
60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
A krémhez
25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
Elkészítése
A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.
A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.
Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2019-08-31 15:24:55, szombat
|
|
|
Hozzávalók
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor
Habhoz
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
Krémhez
2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés
1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com

|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2019-08-26 14:21:21, hétfő
|
|
|
Hozzávalók a köménymagos sós rúdhoz:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
- 2 dl tejföl
A tetejére:
- 1 tojás
- köménymag
Köménymagos sós rúd elkészítése:
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2019-08-26 14:09:06, hétfő
|
|
|
Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika
Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
Tojássaláta elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is. Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk is!

|
|
|
0 komment
, kategória: saláták |
|
|
|
|
|
2019-08-22 14:35:23, csütörtök
|
|
|
Míg élek fogom a kezed
gondolatban is.
Míg élek vigyázom álmod
a távolból is.
Míg élek lesz mindig ajtó,
ami nyílik neked.
Míg élek ölelő karjaim
várnak téged.
Míg csak dobog a szívem,
érted is dobban.
Egy része mindig sóhajt,
érted titokban.
Amíg csak imára tudom
kulcsolni a kezem.
Kérem rád isten áldását,
drága gyermekem! (gyermekeim)
Míg élek kedves fiam, (lányom)
jussak néha eszedbe.
Itthon édesanyád mindig vár!
Utad vezessen erre!
Zagyi G.Ilona |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2019-08-22 09:00:49, csütörtök
|
|
|
Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!

Biztosan a szádban érzed a nagyi szörpjének ízét, amit kislánykorodban kóstoltál. Ő friss gyümölcsökből készítette, így biztosan mentes volt a tartósítószertől. Nem beszélve arról, hogy a bolti változatokban szinte alig van gyümölcs.
Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket.
Citromfű szörp
Hozzávalók:
egy jó nagy tál citromfű
4 db bio citrom (pl. Aldiból)
2 db lime
5 l víz
1,5 kg cukor
1 kg barna nádcukor
1 púpos teáskanál citromsav
1 csapott kávéskanál Na-benzoát

1. A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba (min. 7 literes legyen), rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és letakarva hagyom állni 1 napot a hűtőben.
2. Másnap jól megnyomkodom, majd leszűröm.
3. Elkevertem a cukrokkal, (ebből 1 kg barna nádcukor, attól lesz olyan szép színe, ráadásul dob az ízén is) a citromsavval és a Na-benzoáttal.
Hársfavirág szörp
A szörphöz valók :
5 l hársfavirág
2 db citrom
2 kg cukor
1 kk citromsav
1 kk borkősav
3 l víz
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés :
0,5 kg cukrot aranysárga színűre karamellizálok , ettől kap a szörp olyan kellemes , bársonyos színt . Felöntöm a vízzel , hozzáadom a többi cukrot és addig főzöm , amíg a cukor és a karamell is teljesen feloldódik benne , majd kihűtöm . A hársfavirágot vízzel óvatosan lepermetezem , beleteszem egy 5 l- es dunsztosüvegbe , hozzáadom a karikára vágott citromot , a citromsavat és a borkősavat , majd felöntöm a kihűtött cukros vízzel . 3-4 napig érlelem . Minden nap át kell keverni egyszer . Az utolsó napon leszűröm , belekeverem a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltöm . És már fogyasztható is .
Üvegekbe töltöm, celofánnal légmentesen zárom.
Ha kisebb adagot készítetek friss fogyasztásra, akkor nem kell a nátrium, csak tegyétek hűtőbe!
Nagyon finom az íze és az illata is szerintem.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
|
|
|
|
2019-08-17 11:51:06, szombat
|
|
|
Imakilencedünk közös imádsága kezdés( Aug 20-28ig )
Végtelenül jóságos Istenünk!
Köszönöm , hogy minden embert szeretsz, s meghallgatod szívből jövőkéréseinket. Add meg nekünk a kegyelmet, hogy mindennap kitarsunk a hittel való imában a magunk ,szeretteink, ellenségeink és minden honfitársunk szükségleteiért és megtéréséért! Add meg nekünk az alázat kegyelmét , hogy felismerjük : nélküled,a te atyai segítséged nélkül nem tudunk jók lenni és szeretetedet közvetíteni!
Szent István királyunk , aki példaképünk vagy az Istenre hagyatkozásban! Köszönöm imádságos és küzdelmes életedet , amelynek gyümölcseként ma keresztényként élhetek. Kérlek , járj közben népedért , hogy Isten szeretetetének lángoló lelkű tanúságtevői legyünk a környezetünkben élők számára. Imádkozz érettünk , hogy hozzád hasonlóan mi is élő hittel és erős bizalommal forduljunk Istenhez kéréseinkkel , melyekért most a te közbenjárásodat is kérem:...... ........... ............
( saját szándék befoglalása)
Ámen |
|
|
0 komment
, kategória: Ima kilenced |
|
|
|
|
|
2019-08-16 09:42:02, péntek
|
|
|
Hozzávalók (2 - 3 adag):
1 nagyobb padlizsán
olivaolaj
1 evőkanál hagymakrém vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 2 cm-es darab gyömbér reszelve
1 mokkáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék
1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
1 szelet sóban eltett citrom
5 dkg aszalt sárgabarack
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
1,5 dl csirkeleves alaplé, esetleg víz
1 evőkanál méz
½ citrom leve és héja lereszelve
só
2 evőkanál pirított szezámmag
petrezselyemzöld
Első lépésként egy vastag aljú serpenyőben megfuttattam az olajon a hagymakrémet, a lereszelt gyömbért és a Ras el Hanout fűszert. Félrehúztam, ekkor beletetem a füstölt paprikát és elkevertem.
A padlizsánt 1,5 cm-es karikákra, majd a szeleteket négybe vágtam. Meghámozni nem muszáj, én meghámozom mindig. Száraz bordázott grillserpenyőben éppen csak megkapattam a darabokat, hogy nyomot hagyjon a borda. Nem kell, hogy megsüljenek, nem is tudnak ennyi idő alatt. Az igazi persze az, ha mindezt faszén parázs fölött tudjuk megtenni.

Harmadik előkészületi fázisként a félbevágott sárgabarackot, a kis darabokra vagdosott sós citromot, a mézet és a citromhéjat egy tálkában összekevertem.
Az előkészített fűszeres hagymás alapot felöntöttem a paradicsompürével és az alaplével. A meggrillezett padlizsán darabokat egymás mellé téve beletettem, a tetejére borítottam a sárgabarackos keveréket is és felforraltam. Sóztam, majd szorosan lefedtem és lassú tűzön kb. negyed óráig pároltam.

Közben száraz serpenyőben megpirítottam a szezámmagot, amit az elkészült étel tetejére szórtam a petrezselyemzölddel együtt.
Mellé egyszerű bulgur köretet készítettem, de kuszkusszal vagy rizzsel is finom lesz. A padlizsán és a barack is teljesen átpárolódott, az ízek harmonikus egységgé álltak össze. Egy kanál sűrű joghurt mehet még a tetejére.
Bejegyezte: Fűszermánia |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2019-08-16 09:37:24, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1/4 kg vajbab vagy zsenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröshagyma krém
só
kevés cukor
fehérborecet
pirospaprika
tejföl és kukorica keményítő a habaráshoz
1/4 kg tehéntúró
1 tojás
3 evőkanál rétesliszt
só
apróra vágott petrezselyem
frissen őrölt tarka bors
A zsenge vajbabot feldaraboltam. Kevés olajon a vékonyra szeletelt fokhagymát és a vöröshagymakrémet megfuttattam, rádobtam a babot, felöntöttem vízzel és ízesítettem. Ennek a levesnek a titka a három íz - édes, sós, savanyú - tökéletes harmóniájának a megtalálása. Kóstolgatással, csak úgy megy. Pirospaprika is került rá, de azt csak a vége felé, nehogy elvesszen a szép élénk színe.
A túrógombóchoz a hozzávalókat csak villával összedolgoztam. Nem szabad sem áttörni a túrót, sem nagyon agyonkevergetni. Kicsit állhat, ezért akár reggel már összekeverhetjük.
Amikor a bab már majdnem jó - ki hogy szereti, én resre hagyva, nem szétfőzve - akkor beletettem a kis gombóckákat. 5-6 percet hagytam őket főni, majd a tejfölös habarás is belekerült a levesbe.
https://fuszermania.blogspot.com

|
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2019-08-16 09:29:43, péntek
|
|
|
A fekvő pozícióban végzett csípőemelések közkedvelt gyakorlatnak számítanak szinte minden aerobikórán. Ezt az egyszerű gyakorlatot különösen azoknak érdemes beépíteniük a mindennapi rutinjukba, akik ülőmunkát végeznek.
Jobb lesz a tartásunk
A csípőemelések nagyon sokat javíthatnak a tartásunkon, amelyen az ülőmunka, illetve a meggyengült törzsizomzat is ronthat. Erősebbek, stabilabbak lesznek tőle az izmaink, egyenesebb a törzsünk, és abban is segít, hogy a hasunk kevésbé ugorjon előre a rossz tartás miatt.
Erősebb vázizomzat
Vázizomzatunkat használjuk például lépcsőmászáshoz, futáshoz, tárgyak emeléséhez, illetve különböző tornagyakorlatok elvégzéséhez is. A csípőemelések megerősítik a far, az alsó hát és a has izmait is - ezek a vázizomzat fő izomcsoportjai. Ha valaki például nem tud megfelelően haspréseket végezni, mert annyira gyenge a vázizomzata, akkor ezzel a gyakorlattal kezdheti fejleszteni a hasi részt.
Segít csökkenteni a csípő-, a térd- és a hátfájást is
A megfelelően végzett csípőemelések nemcsak az izomzatot erősítik, hanem a mozgástartomány növelésében is hatékonyak. Segítenek ellazítani a csípő és a térd ízületeit, így csökkentve a test alsó részén érzett fájdalmakat. Ez a hatás már egy hét rendszeres tréning után érezhető.
Kerekebb popsi
Bár sokan a guggolást tartják a legjobb gyakorlatnak a fenék formálására, a csípőemelés hatékonyabb, mivel több izomrostot mozgat meg a farizomban. Ha súllyal végezzük, nagyon hamar tapasztalni fogjuk, hogy fenekünk nagyobb, kerekebb, izmosabb lett.
Egyensúlyfejlesztés
A vázizomzat fejlesztésére való gyakorlatok arra is jók, hogy az egyensúlyunkat fejlesszék.Hozzájárulnak a jobb mozgáskoordinációhoz, a magasabb fokú erőnléthez, olyan sportoknál pedig, mint például a box, még az ütőerőt is növelhetik
http://biobody.hu/

|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyászat |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 20
|
|
|
|
2019. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
20 db bejegyzés |
e év: |
349 db bejegyzés |
Összes: |
8849 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1241)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (80)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (148)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (52)
- Katalintól (22)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (125)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (86)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 284
- e Hét: 610
- e Hónap: 2179
- e Év: 13465
|
|
|