Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Hatlapos, ahogy én készítem
  2019-08-31 15:27:16, szombat
 
  Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad

Hozzávalók


A tésztához

60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej

A krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt

Elkészítése


A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!
Forrás: egyszerugyorsreceptek.com



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kijevi krémes – Puha, egyszerű és mennyei
  2019-08-31 15:24:55, szombat
 
  Hozzávalók


40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés


1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Nagyon egyszerű köménymagos sós rúd
  2019-08-26 14:21:21, hétfő
 
  Hozzávalók a köménymagos sós rúdhoz:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
- 2 dl tejföl

A tetejére:
- 1 tojás
- köménymag

Köménymagos sós rúd elkészítése:
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tojássaláta Eztfaldfel módra
  2019-08-26 14:09:06, hétfő
 
 

Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika

Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem

Tojássaláta elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is. Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk is!



 
 
0 komment , kategória:  saláták  
Gyerekeknek
  2019-08-22 14:35:23, csütörtök
 
  Míg élek fogom a kezed
gondolatban is.
Míg élek vigyázom álmod
a távolból is.
Míg élek lesz mindig ajtó,
ami nyílik neked.
Míg élek ölelő karjaim
várnak téged.
Míg csak dobog a szívem,
érted is dobban.
Egy része mindig sóhajt,
érted titokban.
Amíg csak imára tudom
kulcsolni a kezem.
Kérem rád isten áldását,
drága gyermekem! (gyermekeim)
Míg élek kedves fiam, (lányom)
jussak néha eszedbe.
Itthon édesanyád mindig vár!
Utad vezessen erre!
Zagyi G.Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Legfinomabb házi szörpök
  2019-08-22 09:00:49, csütörtök
 
  Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!





Biztosan a szádban érzed a nagyi szörpjének ízét, amit kislánykorodban kóstoltál. Ő friss gyümölcsökből készítette, így biztosan mentes volt a tartósítószertől. Nem beszélve arról, hogy a bolti változatokban szinte alig van gyümölcs.
Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket.
Citromfű szörp
Hozzávalók:

egy jó nagy tál citromfű
4 db bio citrom (pl. Aldiból)
2 db lime
5 l víz
1,5 kg cukor
1 kg barna nádcukor
1 púpos teáskanál citromsav
1 csapott kávéskanál Na-benzoát





1. A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba (min. 7 literes legyen), rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és letakarva hagyom állni 1 napot a hűtőben.
2. Másnap jól megnyomkodom, majd leszűröm.

3. Elkevertem a cukrokkal, (ebből 1 kg barna nádcukor, attól lesz olyan szép színe, ráadásul dob az ízén is) a citromsavval és a Na-benzoáttal.

Hársfavirág szörp

A szörphöz valók :

5 l hársfavirág
2 db citrom
2 kg cukor
1 kk citromsav
1 kk borkősav
3 l víz
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés :
0,5 kg cukrot aranysárga színűre karamellizálok , ettől kap a szörp olyan kellemes , bársonyos színt . Felöntöm a vízzel , hozzáadom a többi cukrot és addig főzöm , amíg a cukor és a karamell is teljesen feloldódik benne , majd kihűtöm . A hársfavirágot vízzel óvatosan lepermetezem , beleteszem egy 5 l- es dunsztosüvegbe , hozzáadom a karikára vágott citromot , a citromsavat és a borkősavat , majd felöntöm a kihűtött cukros vízzel . 3-4 napig érlelem . Minden nap át kell keverni egyszer . Az utolsó napon leszűröm , belekeverem a nátrium-benzoátot és üvegekbe töltöm . És már fogyasztható is .

Üvegekbe töltöm, celofánnal légmentesen zárom.

Ha kisebb adagot készítetek friss fogyasztásra, akkor nem kell a nátrium, csak tegyétek hűtőbe!
Nagyon finom az íze és az illata is szerintem.
Link
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Ima
  2019-08-17 11:51:06, szombat
 
  Imakilencedünk közös imádsága kezdés( Aug 20-28ig )

Végtelenül jóságos Istenünk!
Köszönöm , hogy minden embert szeretsz, s meghallgatod szívből jövőkéréseinket. Add meg nekünk a kegyelmet, hogy mindennap kitarsunk a hittel való imában a magunk ,szeretteink, ellenségeink és minden honfitársunk szükségleteiért és megtéréséért! Add meg nekünk az alázat kegyelmét , hogy felismerjük : nélküled,a te atyai segítséged nélkül nem tudunk jók lenni és szeretetedet közvetíteni!

Szent István királyunk , aki példaképünk vagy az Istenre hagyatkozásban! Köszönöm imádságos és küzdelmes életedet , amelynek gyümölcseként ma keresztényként élhetek. Kérlek , járj közben népedért , hogy Isten szeretetetének lángoló lelkű tanúságtevői legyünk a környezetünkben élők számára. Imádkozz érettünk , hogy hozzád hasonlóan mi is élő hittel és erős bizalommal forduljunk Istenhez kéréseinkkel , melyekért most a te közbenjárásodat is kérem:...... ........... ............
( saját szándék befoglalása)

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Füstös padlizsán tagine sárgabarackkal
  2019-08-16 09:42:02, péntek
 
  Hozzávalók (2 - 3 adag):

1 nagyobb padlizsán
olivaolaj
1 evőkanál hagymakrém vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 2 cm-es darab gyömbér reszelve
1 mokkáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék
1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
1 szelet sóban eltett citrom
5 dkg aszalt sárgabarack
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
1,5 dl csirkeleves alaplé, esetleg víz
1 evőkanál méz
½ citrom leve és héja lereszelve

2 evőkanál pirított szezámmag
petrezselyemzöld


Első lépésként egy vastag aljú serpenyőben megfuttattam az olajon a hagymakrémet, a lereszelt gyömbért és a Ras el Hanout fűszert. Félrehúztam, ekkor beletetem a füstölt paprikát és elkevertem.

A padlizsánt 1,5 cm-es karikákra, majd a szeleteket négybe vágtam. Meghámozni nem muszáj, én meghámozom mindig. Száraz bordázott grillserpenyőben éppen csak megkapattam a darabokat, hogy nyomot hagyjon a borda. Nem kell, hogy megsüljenek, nem is tudnak ennyi idő alatt. Az igazi persze az, ha mindezt faszén parázs fölött tudjuk megtenni.



Harmadik előkészületi fázisként a félbevágott sárgabarackot, a kis darabokra vagdosott sós citromot, a mézet és a citromhéjat egy tálkában összekevertem.

Az előkészített fűszeres hagymás alapot felöntöttem a paradicsompürével és az alaplével. A meggrillezett padlizsán darabokat egymás mellé téve beletettem, a tetejére borítottam a sárgabarackos keveréket is és felforraltam. Sóztam, majd szorosan lefedtem és lassú tűzön kb. negyed óráig pároltam.



Közben száraz serpenyőben megpirítottam a szezámmagot, amit az elkészült étel tetejére szórtam a petrezselyemzölddel együtt.
Mellé egyszerű bulgur köretet készítettem, de kuszkusszal vagy rizzsel is finom lesz. A padlizsán és a barack is teljesen átpárolódott, az ízek harmonikus egységgé álltak össze. Egy kanál sűrű joghurt mehet még a tetejére.

Bejegyezte: Fűszermánia
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Vajbab leves túrógombóckákkal
  2019-08-16 09:37:24, péntek
 
  Hozzávalók:

1/4 kg vajbab vagy zsenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröshagyma krém

kevés cukor
fehérborecet
pirospaprika
tejföl és kukorica keményítő a habaráshoz

1/4 kg tehéntúró
1 tojás
3 evőkanál rétesliszt

apróra vágott petrezselyem
frissen őrölt tarka bors

A zsenge vajbabot feldaraboltam. Kevés olajon a vékonyra szeletelt fokhagymát és a vöröshagymakrémet megfuttattam, rádobtam a babot, felöntöttem vízzel és ízesítettem. Ennek a levesnek a titka a három íz - édes, sós, savanyú - tökéletes harmóniájának a megtalálása. Kóstolgatással, csak úgy megy. Pirospaprika is került rá, de azt csak a vége felé, nehogy elvesszen a szép élénk színe.

A túrógombóchoz a hozzávalókat csak villával összedolgoztam. Nem szabad sem áttörni a túrót, sem nagyon agyonkevergetni. Kicsit állhat, ezért akár reggel már összekeverhetjük.
Amikor a bab már majdnem jó - ki hogy szereti, én resre hagyva, nem szétfőzve - akkor beletettem a kis gombóckákat. 5-6 percet hagytam őket főni, majd a tejfölös habarás is belekerült a levesbe.
https://fuszermania.blogspot.com


 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Miért érdemes naponta csípőemeléseket végezni ?
  2019-08-16 09:29:43, péntek
 
  A fekvő pozícióban végzett csípőemelések közkedvelt gyakorlatnak számítanak szinte minden aerobikórán. Ezt az egyszerű gyakorlatot különösen azoknak érdemes beépíteniük a mindennapi rutinjukba, akik ülőmunkát végeznek.

Jobb lesz a tartásunk
A csípőemelések nagyon sokat javíthatnak a tartásunkon, amelyen az ülőmunka, illetve a meggyengült törzsizomzat is ronthat. Erősebbek, stabilabbak lesznek tőle az izmaink, egyenesebb a törzsünk, és abban is segít, hogy a hasunk kevésbé ugorjon előre a rossz tartás miatt.

Erősebb vázizomzat
Vázizomzatunkat használjuk például lépcsőmászáshoz, futáshoz, tárgyak emeléséhez, illetve különböző tornagyakorlatok elvégzéséhez is. A csípőemelések megerősítik a far, az alsó hát és a has izmait is - ezek a vázizomzat fő izomcsoportjai. Ha valaki például nem tud megfelelően haspréseket végezni, mert annyira gyenge a vázizomzata, akkor ezzel a gyakorlattal kezdheti fejleszteni a hasi részt.

Segít csökkenteni a csípő-, a térd- és a hátfájást is
A megfelelően végzett csípőemelések nemcsak az izomzatot erősítik, hanem a mozgástartomány növelésében is hatékonyak. Segítenek ellazítani a csípő és a térd ízületeit, így csökkentve a test alsó részén érzett fájdalmakat. Ez a hatás már egy hét rendszeres tréning után érezhető.

Kerekebb popsi
Bár sokan a guggolást tartják a legjobb gyakorlatnak a fenék formálására, a csípőemelés hatékonyabb, mivel több izomrostot mozgat meg a farizomban. Ha súllyal végezzük, nagyon hamar tapasztalni fogjuk, hogy fenekünk nagyobb, kerekebb, izmosabb lett.

Egyensúlyfejlesztés
A vázizomzat fejlesztésére való gyakorlatok arra is jók, hogy az egyensúlyunkat fejlesszék.Hozzájárulnak a jobb mozgáskoordinációhoz, a magasabb fokú erőnléthez, olyan sportoknál pedig, mint például a box, még az ütőerőt is növelhetik
http://biobody.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 466
  • e Hónap: 3215
  • e Év: 40963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.