|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2021-03-31 18:22:30, szerda
|
|
|
Legyen az ünnepnap, hétvége vagy hétköznap, egy finom fasírttekercs igazán széppé teszi.
Hozzávalók:
2 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg darált sertéslapocka
1 db zsemle beáztatva
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 ek dijoni mustár
1 ek fűszerpaprika
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aprított, friss rozmaring
Töltelékhez:
30 dkg reszelt füstöltsajt
18 dkg kemencés sült sertéssonka
5 db keményre főtt tojás
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, a zsíron üvegesre pirítom, majd leveszem a tűzhelyről.
A hozzávalókat egy tálban összekeverem, egy sütőpapírt megkenek olajjal, ráterítem a húsos masszát, megszórom a reszelt sajt felével, rásorakoztatom a sonkát, a felszeletelt tojást, megszórom a maradék sajttal, szorosan feltekerem, tepsire teszem és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 60 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként és a fasírt méretétől függően változhat.
Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
![](https://cdn.gastrohobbi.hu/wp-content/uploads/2021/03/H%C3%BAsv%C3%A9tiFas%C3%ADrtTekercs_5.jpg)
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvétra töltött husik |
|
|
|
|
|
2021-03-27 20:09:21, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
600 g szeletelt csirkemell
só, bors,(füstölt) pirospaprika
100 g paradicsom
3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
egy nagy csokor petrezselyemzöld
reszelt sajt
kb 2-3 ek majonéz
2 gerezd fokhagyma
2 szál zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe sorakoztatjuk.
A sajtot lereszeljük.
A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk a petrezselyemmel együtt, majd a tojásokat lereszeljük.
A hagymát, paradicsomot, petrezselymet, a fokhagymát és a tojásokat összekeverjük a majonézzel, majd a reszelt sajtból egy maréknyit belekeverünk.
A tojásos keveréket elosztjuk a hússzeleteken, majd 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
recept neked ![](https://receptneked.hu/wp-content/uploads/2020/05/217A3152-480x299.jpeg?v=1589726122)
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2021-03-23 23:24:02, kedd
|
|
|
Hozzávalók
1.35 dkg finomliszt
2.1 késhegynyi szódabikarbóna
3.25 dkg szobahőmérsékletű vaj (vagy margarin)
4.20 dkg reszelt sajt
5.1 teáskanál só (ízlés szerint)
6.1 kis doboz tejföl
A tetejére:
7.1 tojásfehérje
8.5 dkg reszelt sajt
9.szezámmag ízlés szerint
Elkészítés módja
1. A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl.
2. Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.
3. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
5. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
6. 200 fokon előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
![](https://mesterszakacs.hu/receptkepek/800/600/omlos-sajtos-sutemeny-7126.jpg)
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2021-03-23 18:21:41, kedd
|
|
|
ALKOHOLOS FOKHAGYMA TINKTURA KÚRA.
Értisztító kúra, természetes antibiotikum hatással és immunerősítésre alkalmazható.
Alkoholtartalma miatt gyermekeknek tilos adni.
Életkortól és egészségi állapottól függően 2-3 évente érdemes megismételni. Akinél a fokhagyma fogyasztás préblémát okoz, ételbe, joghutba, mézbe csepegtetve elkerülhető a kellemetlen közérzet.
Elkészítése:
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer óvatosan összerázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény fokhagymakivonat. Szűrés után fenmaradt fokhagyma maszurékot használjuk el ételbe, vagy keverjük el mézzel és naponta félmokkáskanálnyit nyalogassunk el. Ameddig ez el nem fogy, ne kezdjük el a cseppeket, addig érjen a tinktura.
Vigyázzunk, az alkohol kimutatható a szondás, vezetéskor ezt a maszurékot ne fogyasszuk.
A kúra kezdete után pár nappal "hangyamászás" érzés keletkezhet a bőrön. Nekem a hajas fejbőrön szokott jelentkezni, ez nem baj, sőt jó jel, mert a hajszálerek tisztítására utal.
Természetes antibiotikum hatás elérésére napi 4-6 X 15 csepp 5-8 napig kúraszerűen. Antibiotikumként alkalmazva tejjel, termékkel ne keverjük.
Itt a mézet vagy gyümölcs kifacsart levét, kompótlét ajánlom.
5. nap előtt a kúrát tünetmentesség esetén sem szakítsuk meg.
Adagolása: 1 kanálnyi joghurba, tejbe, vagy egy mokkáskanálnyi mézbe, kevés folyadékba, gyümölcslével, vízzel keverve kell elfogyasztani.
A KÚRA ALATT KERINGÉS ELLENŐRZÉS -VÉRNYOMÁS MÉRÉS- AJÁNLOTT, MERT AZ EREK TISZTÍTÁSA JOBB ÁTJÁRHATÓSÁGOT, RUGALMASSÁGOT BIZTOSÍT, ÍGY A VÉRNYOMÁS TERMÉSZETES MÓDON CSÖKKENHET, NORMALIZÁLÓDHAT! EBBEN AZ ESETBEN A GYÓGYSZERSZEDŐK KONZULTÁLJANAK AZ ORVOSUKKAL A GYÓGYSZEREK TOVÁBBI HASZNÁLATÁRÓL, BEÁLLÍTÁSÁRÓL, VAGY ELHAGYÁSÁRÓL. ÖNMAGÁTÓL SENKI NE DÖNTSÖN, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN.
Reggel Délben Este
1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
***
A feltett képen látható a fokhagyma alján a gyökerek. Ezek a hazai fokhagyma jellemzői. A homorú, gyökértelem alj a kínai és egyéb hasonló hagyma tulajdonságai.
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/164512611_430636021565426_1147177578791438178_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=roecLVP0MG8AX-h2He9&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=794630fd2da89759a039c424bf7292df&oe=6080827C)
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyászat |
|
|
|
|
|
2021-03-18 21:56:59, csütörtök
|
|
|
Recept:
4 db libacomb
200 dkg kacsazsír
só, darált bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 db alma
1 db hagyma
2 babérlevél
2 darabka fahéj
fél alma.
A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd a folpack-kal befedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az így pácolt combokat lemossuk, és szárazra töröljük.
Egy nagyobb lábasba belehelyezzük a combokat, és beletöltünk annyi megolvasztott kacsazsírt, hogy jól ellepje a húsokat. Belerakjuk a megpucolt és félbevágott hagymákat, és a nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszibarackot kínáltam hozzá.
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/162642500_5129314580477293_6587897410798967718_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=012VmoBEOscAX89koJu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=b2934e11ec8ed8a2a0da039915495d63&oe=60797C2B)
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2021-03-18 18:19:12, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
1 csomag rövid csőtészta
2 doboz konzerv kukorica, vagy kb. 500 g kukorica
25 dkg sonka
25 dkg füstölt parizer
kechup
majonéz
1 nagy doboz tejföl
Elkészítés
A tésztát megfőzőm, lecsepegtetem, majd megvárom, míg kihűl. Közben a kukoricát is lecsepegtetem és átmosom, vagy ha nem konzervet használok, akkor megfőzöm.
A 25 dkg sonkát és a 25 dkg füstölt parizert kockákra vágom, és 1 nagy doboz tejfölt elkeverek ízlést szerinti mennyiségű majonézzel és kechuppel.
A tésztát, kukoricát, sonkát, füstölt parizert és a tejfölös öntetet egy tálba teszem, majd jól elkeverem az összetevőket. Hűtőbe teszem, amint lehűlt, fogyasztható.
![](https://receptek365.b-cdn.net/wp-content/uploads/2014/03/tesztasalata-735x400.jpg)
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2021-03-17 08:55:45, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg szeletelt kenyér (héja nélkül), 2 csokor zöldhagyma, 0,5 dl tej, 3 evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 cm-es kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgát, a gombát, a kenyeret és lazán összekeverjük. Egy, kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
Erdélyi Konyha tavalyi kiadás |
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2021-03-14 20:27:23, vasárnap
|
|
|
Szakállas pogácsa, egy régi recept, ami még ma is nagy siker!
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/160569360_5200344983372311_7822177965102738528_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=boNQqRDRM_AAX_hD5qx&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=a5b2d67408d8cddd1cbea86d295f2385&oe=60726932)
Mikor valami sós csodával szeretnék kedveskedni a családnak, megsütöm nekik ezt a csodás pogácsát!
HOZZÁVALÓK
Tészta :
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dkg élesztő
2 ek langyos tej+pici cukor
2 tojás sárgája
1 kk só
3 ek tejföl
1 csipet pirospaprika
5 dkg reszelt sajt
Krém :
15-20 dkg tömlős sajt
5 dkg puha vaj
5 dkg mascarpone
10 dkg reszelt sajt
pici só
Forgatáshoz és a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A tejfölt, sót, tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem. A liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot. Az egészet összegyúrom és 1 órát pihentetem. Közben a krém hozzávalóit elkeverem egymással.
A tésztát vékonyra kinyújtom és 4-5 cm-es pogácsákat szaggatok. Kb. 80 db készül, ebből 40 db-nak a tetejére pici reszelt sajtot teszek. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
A kihűlt pogácsákat összeragasztom a krémmel. A sajttal megszórt pogácsa kerüljön felülre. Óvatosan összenyomom a két pogácsát, de csak annyira, hogy kissé kinyomodjon körben a krém. Ezután egyenként reszelt sajtban megforgatom.Kicsit tovább tart a készítése, mintha egy klasszikus pogácsát sütnénk, de megéri... 😉
Olcsó, finom és házias receptek
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2021-03-14 20:17:59, vasárnap
|
|
|
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alatt elkészíthető finomság!
Hozzávalók:
6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.
![](https://receptek365.b-cdn.net/wp-content/uploads/2021/03/gyakran-sutok-csirkecombot-de-ennel-finomabbat-meg-nem-keszitettem-696x364-1-1.jpg)
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2021-03-14 20:03:50, vasárnap
|
|
|
Egy kis meggy, túró, kevert tészta és már készül is a káprázatos sütemény!
HOZZÁVALÓK
100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor
4 tojás
120 - 150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
300 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
300 g meggy
csipet só
ELKÉSZÍTÉSE
A csokoládét tördeld apró darabokra, majd tedd egy tálba a vajjal együtt és olvaszd fel. 2 tojást verj fel, 50 g cukorral, add hozzá a csipet sót és a vaníliás cukrot. A kihűtött csokoládét keverd hozzá. Add hozzá a 120 g lisztet és a sütőport. Robotgéppel dolgozd össze, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, a tészta lágy legyen.
Készítsük el a túrókrémet: a túrót keverd ki a maradék cukorral és a 2 tojással. Robotgéppel keverd habosra.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kenj ki vajjal és öntsd bele a tészta 1/3-át. Kend rá a túrókrém felét, a kimagozott meggy felét szórd rá. Majd erre egy réteg csokoládés tészta, egy réteg túrókrém, meggy és újra csokoládés tészta kerül. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/160417401_5200445636695579_2033718563889239793_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=MreN_sxS0wUAX_DYK4_&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=36765a4dfe38d607d9e43e9e04e2f177&oe=6074E27A)
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2021. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
21 db bejegyzés |
e év: |
169 db bejegyzés |
Összes: |
8826 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (80)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (148)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (125)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (46)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 287
- e Hét: 1796
- e Hónap: 4600
- e Év: 4600
|
|
|