|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2017-06-30 16:04:59, péntek
|
|
|
Hogy érzem ma magam?
Milyen a kapcsolatom Istennel? És másokkal?
Van valami, amiért hálás vagyok? Megköszönöm.
Bánok valamit? Bocsánatot kérek.
|
|
|
0 komment
, kategória: Jó napot |
|
|
|
|
|
2017-06-30 15:31:10, péntek
|
|
|
"Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Legyen veled az Isten, kérjük kísérjen el.
Kérjük oltalmazzon meg, és adjon néked erőt,
Utadon vezessen, formáljon, szeressen,
Legyen a te őriződ!
Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Tegye jóvá az Isten, amit te rontasz el.
Kérjük, lénye ragyogja lábad elé a fényt.
Lásd meg, hogy utadon isteni oltalom
Vigyáz rád és szeretve félt.
Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Legyen erőd és türelmed, ha szenvedni kell.
Legyen erőd szeretni, utolsó lenni, ha kell,
Szívesen szolgálni, hálával áldozni,
Jézusra mutatni fel.
Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Öröm kísérjen végig, amíg úton leszel.
Legyen boldog életed, és mindig az övé.
Szívünkből szeretünk, imában kísérünk,
Életed célja felé."
http://csecsy.hu/system/files/legyen_aldas_az_uton.pdf
Szűcs M Klára oldaláról:0) |
|
|
0 komment
, kategória: Hit és vallás- versek,idézete |
|
|
|
|
|
2017-06-28 16:25:30, szerda
|
|
|
Ráczos burgonya pirított csirkemellel lecsós raguval!
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és közepes vastag karikára vágjuk!Egy keverőtálban hozzáadunk pár dl. tejfőlt,zúzott fokhagymát,petrezselymet vagy medvehagymát,sót,borsot és lazán átforgatjuk,hogy ne törjön a burgonya!Ezt egy kivajazott tepsibe elsimitjuk.A csirkemell csíkokat forró serpenyőben megpirítjuk,ízesítjük sóval,borssal kevés mustárral.Ezt elrendezzük egyenletesen a burgonyán majd az egészet betakarjuk frissen készített lecsóval,a tetejére baconszalonnát sorakoztatunk majd mehet a 200 fokos sütőbe úgy 20 percre és kész is!Isteni kajcsi... :)
További szép napot mindenkinek :) |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2017-06-28 11:54:36, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál cukor, 1 rúd vanília, pici só, kevés citromlé, 1 liter tej
A barackokat annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük (ez körülbelül 2 perc). Egy lábosban a cukrot meg karamellizáljuk, 2 dl tejjel fokozatosan felöntjük, majd a tej többi részével csomómentesre kevert keményítőt is hozzáadjuk. A barackokat pépesítjük, és a leveshez adjuk. Jó sűrűre főzzük - közben folyamatosan kevergessük, mert könnyen leragad.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2017-06-28 11:53:27, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg sárgabarack, 4 evőkanál fehér balzsamecet, 1 evőkanál erős mustár, 2 evőkanál szőlőmag olaj, 1 evőkanál méz, só
A pépesített barackot a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük - tálalás előtt a mártást alaposan lehűtjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Szószok |
|
|
|
|
|
2017-06-28 11:50:21, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé, olíva olaj, vaj, só, tört színes bors, méz, 60 dkg sárgabarack, bazsalikom, 3 dl narancslé, 5 dl tejszín, 3 evőkanál kukoricakeményítő, fahéj
A pulykamellet vékonyabb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az olajon és a vajon megpirítjuk. Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet. Kicsit karamellizáljuk. A barackot vékonyabb csíkokra vágjuk. Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt. Hozzá adjuk a narancslevet. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és hozzáöntjük. Felforraljuk, fahéjjal ízesítjük - és rizskörettel már tálalhatjuk is. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2017-06-28 11:48:43, szerda
|
|
|
SÁRGABARACKOS KARAJ
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj (csont nélkül), 3 nagy fej vöröshagyma vékony karikákra szelve,
, 50 dkg sárgabarack, 5 dkg vaj, 3 evőkanál olaj,4 evőkanál kristálycukor, 2 kiskanál pirospaprika, 3 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál borecet, 4 evőkanál citromlé, 2 dl víz só,bors,oregánó
A sót, a borsot, és az oregánót összekeverjük. Ezzel a keverékkel meghintjük a kivert hússzeleteket. A olajban a húsokat mindkét oldalukon átsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Egy tálkában összedolgozzuk a cukrot, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, borecetet, citromlevet, sót, és felengedjük vízzel. Az elegyet ráöntjük a megpárolt vöröshagymára és együtt főzzük pár percig. A hússzeleteket egymás mellé fektetjük egy tepsiben. Ráhelyezzük a barackokat a húsra. Ezután beterítjük egyenletesen a hagymás szósszal. Alufóliával letakarjuk, és megsütjük. Burgonyapüré illik hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2017-06-28 11:46:28, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg sárgabarack, 3 db szépet félre tesszük,
só, fahéj, szegfűszeg,
1 csomag. vanília puding,
méz, cukor, tej.
A barackot kimagozzuk, fél liter vízbe téve 7-8 percet főzzük, csipetnyi sóval fűszerezve.
Egy csomag vaníliás pudingot elkészítünk az előírt módon.
A barackot összeturmixoljuk a saját levével, s hozzáadjuk a pudingot.
3 barackot apró kockára vágunk, hozzá adjuk a szegfűszeget, fahéjat, és a pudinggal elkevert pürét,
párpercig összefőzzük, cukorral vagy mézzel (esetleg édesítőszerrel) ízesítjük. Tejszínhabbal díszítve hidegen fogyasztjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2017-06-28 10:36:05, szerda
|
|
|
Jó napot Kedveseim!
Teljen szeretettben ez a szép nyári napunk !
"A szeretet olyan gyümölcs, aminek mindig szezonja van."
(Teréz anya) |
|
|
0 komment
, kategória: Jó napot |
|
|
|
|
|
2017-06-27 16:18:15, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához (4 rúdhoz):
3 db 175 grammos kefir
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok kenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|
|
|
1/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
68 db bejegyzés |
e év: |
471 db bejegyzés |
Összes: |
8850 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1241)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (80)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (656)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (52)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (125)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (86)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 329
- e Hét: 13386
- e Hónap: 22326
- e Év: 49188
|
|
|