Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Vedd komolyan a jeleket!
  2015-07-31 15:47:52, péntek
 
  Ezek a tünetek 1 hónappal előtte jelezik az infarktust

Ha felismered a tüneteket, és időben orvoshoz fordulsz, megmentheted az életedet.

Íme a 6 leggyakoribb tünet.

1. Hideg verejtékezés és szédülés

A rossz vérkeringés miatt nem jut kellő (megfelelő) véráramlás az agyba, amely elengedhetetlen a megfelelő működéséhez. Ez a jel azt jelenti, hogy nagy veszélyben vagy, és minél előbb orvoshoz kell fordulnod.

2. Mellkasi nyomás

Ez a jel a legnyilvánvalóbb mind közül. A mellkasi nyomás egyértelműen arra utal, hogy a közeljövőben szívrohamra számíthatsz. Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a nyomást, azt gondolva, hogy ez semmi vagy normális. De egyáltalán nem az. Ha ezt tapasztalod, azonnal keresd fel az orvosodat!

3. Gyengeség

Az is jelezheti az infarktus közeledtét, ha egyre gyengébbnek érzed magad. Ez az érzés akkor fordul elő, ha az artériák összeszűkülnek, és nem teszik lehetővé a megfelelő véráramlást a testben.

4. Fázás és influenzaszerű tünetek

A fázás és az influenza-szerű tünetek is igen gyakori jelzések az infarktuson átesett személyek beszámolói szerint. Ha ilyet tapasztalsz, fordulj orvoshoz!

5. Fáradtság

Az állandó fáradtságérzet és az álmosság is jelezheti a vér nem megfelelő áramlását.

6. Légszomj

A tüdő is megszenvedi (jelzi) a véráramlásban jelentkező veszteséget. Ha a tüdő nem kap elég vért, nem lesz képes elegendő levegőt befogadni, ami légszomjhoz vezet. Ha nehézlégzést tapasztalsz, azonnal keresd meg az orvosodat!

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalod magadon vagy a környezetedben, azonnal orvoshoz kell fordulni. Ez a legjobb módja ugyanis annak, hogy megakadályozd a szívroham kialakulását.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Nyílt levél a volt férjemnek, és mindenkinek, aki olvassa! -
  2015-07-30 22:05:46, csütörtök
 
  Nyílt levél a volt férjemnek, és mindenkinek, aki olvassa! - egy őszinte nő sorai...

A boldog, kiegyensúlyozott élet önmagunk elfogadásával és szeretetével kezdődik. Elfogadni és szeretni a hibáinkat és életünk történetének összes kis mozaik darabját, amik nélkül, soha nem lennénk azok, akik ma vagyunk.

Örömmel olvastam Csapocska Mónika levelét, egy nő őszinte kitárulkozását. Aki vállalja önmagát, a történetét, az életét, a ráncait. Maszkok, színházi kellékek nélkül. Ebben az agyonretusált világban, ahol mindenki önmaga marketing menedzsere és szereposztója is egyben, ahol senki nem látja önmagát és nem is akarja, felüdülés látni, hallani valakit, aki mer önmaga lenni. Sallangok, kitalált szerepek nélkül. És így áll ki a világ elé. Őszintén. Tisztán. Fogadjátok szeretettel a sorait!

Nyílt levél a volt férjemnek, és mindenkinek, aki olvassa.

Kedves Zsolt!

A soraim néhány napi rágódás, gondolkodás után fogantak meg a fejemben. Az inspirációt a te 2014. augusztus 31-i, vasárnapi telefonon tett javaslatod, mi szerint nézzek a tükörbe, mert olyan gusztustalan, ocsmány, visszataszító szörny vagyok, hogy tőlem menekül mindenki, és a közös fiunkon kívül senki nem áll szóba velem, valamint Bogdán Ildikó felhívása adták. Ildi arra kéri az olvasóit, osszanak meg magunkról olyan képeket, amelyeket egyébként nem szívesen publikálnának, felvállalva ezzel a kevésbé előnyös oldalukat is.

Közzé teszek ezért két képet. Az egyiken 20 éves vagyok, a másik pár hónappal ezelőtt készült.

A tükörbe tekintve (mert igen, belenéztem) inkább a nemrégiben készült fotó tükrözi a valóságot. Ronda vagyok. Tényleg. Ráncos az arcom, a szemem környéke, megnyúlt az orrom, a szemöldököm elburjánzott, az államon, nyakamon petyhüdt a bőr. Szomorúság, fásultság, üresség árad a tekintetemből.

Ha harcolni akarnék a valósággal, most sírnék. Mert a szívembe mart, hogy valaki a szemembe vágta az igazságot. Ráadásul az illető férfi, sőt, a gyermekem apja.

Ahogy szemlélem az önmagam által készített portrét, történetek tolulnak elmémbe.

A szarkalábak születése úgy tizenegy éve, fiunk világrajövetelével egy időben kezdődött. A 10 hónapig tartó szoptatás, és a vele járó, éjszakai 6-8- szori ébredés hozadéka ez. Te erre vélhetően nem is emlékszel, hiszen abban az időben szabad időd nagy részét a harmadik diplomád megszerzésére, a vizsgákra való felkészülésre, kerékpározásra, meg Balázs barátoddal való eszmecserékre fordítottat.

A homlokom ráncait onnantól látom nap, mint nap, hogy kilenc évvel ezelőtt bejelentetted, szerelmes vagy valaki másba, és vele akarod tovább élni az életed. A napokig tartó sírás lenyomatát őrzöm íly módon.

A szemöldököm talán akkor vált bozontossá, amikor gyermekünk óvodás korában egyszer csak nem mert elaludni. Ha kijöttem a szobájából, visítva futott utánam, mert rettegett a szörnyektől. Ezért az ágy mellett, a szőnyegen ülve, vagy fekve aludtam három hónapig. Talán rémlik az eset neked, mert pszichológushoz vittem, igaz, te nem akartál részt venni a folyamatban, nem jöttél el a megbeszélésre.

Az első ősz hajszálat akkor fedeztem fel, amikor napokig rémálmok gyötörtek, mert megfenyegettél, hogy lefényképezed a lakásomban a rendetlenséget, a koszt, majd a gyámhivatalnál feljelentesz, mert nem vagyok alkalmas anyának, és el fogod vetetni tőlem a fiunk. Szerencsére, amikor megszületett a másik házasságod első gyümölcse, erről a tervről letettél.

A befelé forduló, szomorú tekintetet azoknak a nehéz sorsú beteg embereknek a számlájára írom, akikkel munkám során találkozom, és akiknek igazán, érdemben nem tudok segíteni. Mivel oly régóta nem vagy életem része, a naponta zajló történéseimről nyilván sejtésed sem lehet.

A nyakam, az állam akkor ereszkedett így meg, amikor a második férfival, akit szeretettem, a kapcsolatom véget ért. Lehajtott fővel jártam sokat, mert nem akartam, hogy mások lássák a fájdalmamat. Nyilván nem tudhatod, mit éltem akkor át.
.
Kedves Zsolt!

Ha röviden, és tömören akarnám az előbbi felsorolást megfogalmazni, egyetlen szót is írhatnék: ÉLET.

Igen, az élet nyomai, történései, harcai, szenvedései és örömei azok, amiknek térképe erre a szörnyarcra került.

És tudod mit? Szeretem. Szeretem ezt az arcot. Mert az enyém. Ezt sikerült a sors által alakítanom. Tudok vele mosolyogni, sírni, fintorogni. Simogatja a szél, melengeti a nap, és a gyermekem minden este erre adja a jóéjt puszit.

Köszönöm, hogy most, életem közepén erre a számvetésre sarkalltál, mert így tudtam meg igazán, ki is vagyok, mennyit érek. Nem kell szégyenkeznem. Kiálltam a próbát, élek, létezem. Az arcom egyedi, egyszeri, megismételhetetlen. Hű szolgám, melynek minden egyes barázdája, mélyedése, kátyúja egy-egy emléket őriz.
Most látom csak, milyen gazdag vagyok!

--------------------------------------------------------------------------------- ----

Utóirat:
Ma, az írásom közzétételét követő este, döbbenten látom az egyre szaporodó megosztásokat, és a sok-sok biztató levelet, együtt érző üzenetet, amit ezúton is köszönök mindenkinek!

Kedves Lányok, Asszonyok!
Minden rendben, remekül érzem magam, és fent nevezett úr iránt semmiféle harag, gyűlölet nincs bennem. Valóban hálás vagyok azért, hogy a legérzékenyebb pontomat (igaz, kissé drasztikusan) érintette, hiszen ennek hatására sikerült másképp tekintenem saját magamra.
Bíztatok mindenkit, aki kövérnek, soványnak, csúnyának, bármilyen okból elfogadhatatlannak találja magát, vegye elő a legrosszabbul sikerült fotóját, és próbálja más szemmel nézni, keresse meg benne (s ezáltal önmagában is) az értéket, amit hordoz!
És osszátok meg! Legyetek büszkék arra, amitek van, hiszen egész eddigi életetek munkája ez!

Forrás: Csapocska Mónika Facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megbocsátás hatalma
  2015-07-30 21:47:08, csütörtök
 
  Egyszer két testvér elment a rabbi után, hogy békítse ki őket. Miután ez megtörtént, megígérték, hogy megbocsátanak egymásnak, a rabbi, hogy biztos legyen a dolgában még egy kísérletet tett. Megkérte őket, áldják meg egymást kölcsönösen, és mondjanak újévi jókívánságot egymásnak. A fiatalabbik hozzá is fogott: "azt kívánom neked, amit te kívánsz nekem..." Az idősebbik rögtön haragra gerjedt, és mérgesen mondta a rabbinak: "látod, ez már megint kezdeget".

smert közhely: tévedni emberi dolog, megbocsátani viszont isteni. Talán mindenki átérezte már azt a belső késztetést, hogy meg kéne bocsátani, de valami visszatart. Gyakran aztán azt mondjuk, no, jól van, megbocsátok, de nem feledek. Lehet-e tiszta szívből megbocsátani, van-e egyáltalán értelme, szükséges ez? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ keresni. A miatyánk kulcsigéje a megbocsátás: ,,és bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" (Mt 6, 12).

Az egyik legnagyobb hatalom, amely a világmindenséget irányítja, a megbocsátás hatalma. Az életben gyakran előfordul, hogy fájdalmat, csalódást, haragot érzünk, veszteség ér bennünket. Mi megbántunk másokat, mások megbántanak minket... és folytatódik tovább - kezdünk keserűséget, haragot érezni a körülöttünk lévő emberek iránt, majd saját magunk és az Isten iránt is. És ezzel bezárul a kör, kiépítünk magunk körül egy börtönt, melyből nagyon nehéz szabadulni. A kérdés az, milyen sokáig engedjük, hogy ezek a negatív érzelmek hassanak ránk. Minden másodperc, amit így élünk meg, újabb és újabb negatív és destruktív érzelmeket, gondolatokat és cselekedeteket vált ki bennünk. Az akció és reakció törvénye működésbe lép, s a végén már nem lehet tudni, hol kezdődött az egész, mikor ki bántotta meg a másikat.

Annak ellenére, hogy a saját magunk alkotta börtönünk nyomasztóan hat ránk és a környezetünkre is, nem vagyunk hajlandóak orvosolni ezt a dolgot. Sokszor nagyon önző és bűnös okok miatt.

Az első ok a hiúság, a saját magunk kiemelése és Isten lényegének tagadása. Másodszor az önfejűség. Nem akarjuk kezelni a dolgot, mert az sokszor fájdalmas. Inkább homokba dugjuk a fejünket. A következő ok a félelem. Félünk attól, hogy sebezhetőek leszünk, ha kitárjuk lelkünket. Az érzelmeknek az isteni igazságok fölé emelése újabb gátat jelenthet a megbocsátás előtt.

A miatyánk titkokat fed fel számunkra az isteni megbocsátásról, mely akkor működik, ha mi is megbocsátunk másoknak. Isten bocsánata természetfeletti, nem megérdemelt.

Először is el kell tudnunk fogadni, hogy Isten megbocsát nekünk. Hátat fordítottunk neki, de ő elküldte a fiát, aki nagy árat fizetvén megbocsátást eszközölt ki számunkra. A megbocsátás azzal kezdődik, hogy elfogadjuk Isten kegyelmét és szeretetét. De ennél nem szabad megállnunk. Mert ha mi nem bocsátunk meg másoknak, akkor az bennünket fog tönkretenni, felemészteni. Ez az a börtön, amit szabad akaratunkból mi építünk magunk köré. A megbocsátás szabadságot ad, nem kell tovább függőségben élnünk, gyötrődnünk, a régi sérelmeket éltetni magunkban.

Meg kell tanulnunk saját magunknak is megbocsátani, mert sokszor ez a legnehezebb. Gyakran emésztjük magunkat a rég elkövetett bűneink miatt. Próbáljuk saját erőnkből jóvátenni a dolgokat, pedig el kéne csak fogadnunk Isten felszabadító kegyelmét, és rögtön könnyebben lélegeznénk.

A Biblia azt írja, hogy bűneink a feledés tengerébe merültek. Egy okos ember hozzátette, hogy ennél a tengernél ki van téve a tábla: ,,halászni tilos!" Isten tökéletesen megbocsátott nekünk, és ha ezt el tudjuk fogadni, akkor könnyebben vagyunk képesek megbocsátani másoknak, önmagunknak. És végre szabadon élhetünk. Ezt kívánom Önöknek teljes szívemből.

A szerző az apostoli egyház lelkésze

Forrás: http://ujszo.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kovács – Tanmese a család erejéről
  2015-07-30 21:44:23, csütörtök
 
  Egy fiatalember jelentkezett állásra egy nyomtatással foglalkozó nagy cégnél. Már túl volt az első meghallgatáson és most az igazgatóval kellett találkoznia. Az igazgató átnézte a róla szóló jegyzetet, amely kiváló volt. Majd megkérdezte:




- Volt-e ösztöndíjad az iskolához?
- Nem - válaszolt a fiú.
- Édesapád fizette az iskolád?
- Igen - válaszolta.
- Mit dolgozik édesapád?
- Édesapám kovács.


Az igazgató megkérte, hogy mutassa meg a kezeit. A fiatalember megmutatta a kezeit amelyek hibátlanok és finomak voltak.


- Segítettél valamikor szüleidnek a munkájukban?
- Sohasem, mert szüleim mindig azt akarták, hogy tanuljak és többet olvassak. Sőt még a munkájukat is jobban el tudták végezni, mint én.


Az igazgató így szólt:


- Van egy kérésem. Ma, ha majd hazaértél, mosd meg édesapád kezeit és holnap gyere vissza hozzám.


A fiatalember úgy érezte, hogy minden bizonnyal övé lesz az állás. Amikor hazaért megkérte édesapját, hogy engedje meg, hogy megmossa kezeit. Az apa furcsán érezte magát. Boldog volt, de nagyon zavart is ahogy megmutatta kezeit fiának. A gyermek aprólékosan megmosta kezeit. Most először figyelt fel apja kezeinek nagyon ráncos voltára és sok sebhelyére. Némely sérülése annyira érzékeny volt, hogy a bőr összerándult mikor hozzáért.


Most értette meg mit jelentett a munka ezeknek a kezeknek, hogy fizethessék iskoláját. A kéz sérülései volt az ára tanulmányainak és jövőjének.
Miután megmosta apja kezeit, a fiatalember egy darabig szótlanul állt, majd elkezdett rendet rakni a műhelyben és kitakarítani azt. Ezen az éjszakán sokáig beszélgettek egymással.


Másnap visszament az igazgatóhoz, aki felfigyelt a könnycseppre a szemében, amikor megkérdezte tőle:


- Mit csináltál és tanultál meg tegnap este?
- Megmostam apám kezeit és miután végeztem vele kitakarítottam a műhelyt. Most már tudom mit jelent értékelni szüleimet, és hogy nélkülük nem lennék az, aki ma vagyok. Miközben segítettem édesapámnak rájöttem, hogy csak önmagunkra hagyatkozva mennyire nehéz bármit is tenni. Felismertem, hogy milyen sokat jelent a család és hogy mennyire fontos egymás segítése.


- Pontosan erre van szükség a munkásaim között is - mondta az igazgató. - Olyan valakit akartam alkalmazni, aki fontosnak tartja egymás segítését, aki elismeri a másik kemény munkáját, és akinek nem a pénz jelenti az egyedüli életcélt.

,,Ha pedig valaki az övéiről és főképen az ő házanépéről gondot nem visel: a hitet megtagadta." - 1. Timótheus 5:8.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hit erőssé tesz.
  2015-07-30 20:51:21, csütörtök
 
  Minden ember tarsolyában van egy titkos fegyver, egy különleges képesség, amihez végső esetben tudunk nyúlni, amiből erőt tudunk meríteni, amivel át tudjuk vészelni a legnagyobb nehézségeket is. Ez nem más mint a hit...

Ahhoz hogy higgyünk, nem kell vallásosnak lennünk, nem kell templomba járnunk és nem is feltétlenül Istenben kell hinnünk. Mindenki megtalálhatja azt amiben Ő hinni tud, amit hitelesnek érez, amiből erőt tud nyerni. A vallás azért könnyíti meg ezt, mert kereteket ad, rendszert és ez világossá, érthetővé, és könnyen befogadhatóvá teszi. Viszont attól, hogy nem csatlakozol egy vallási közösséghez, Isten ugyan úgy lát téged, azért mert nem mész el vasárnap a templomba ugyan úgy meghallja az imáid. Azt senki sem mondhatja meg neked, hogy miben, és milyen módon higgy.

Van aki azt mondja, hogy saját magában hisz, ez rendben is van, de mindenkinek megvannak a határai, amikor eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy nem bírjuk tovább, hogy minden igyekezetünk ellenére nem sikerülnek a dolgok, nem látjuk már a reményt, nem tudunk abban hinni, hogy önerőnkből sikerülhet túljutnunk az akadályokon, vagy rajtunk kívül álló okok hátráltatják utunkat. Ekkor jön az, hogy összeroskadnánk, feladnánk, elmenekülnénk, elbújnánk a világ elől. És ekkor van szükségünk arra, hogy valamiben hihessünk, egy erőben ami segítségünkre lesz, ami nem hagyja, hogy elbukjunk, ami megfordítja a szerencsénket, elsodorja fejünk felől a viharfelhőket, és új lendületet ad.

Létezik-e ilyen erő? Létezik egy felsőbb energia ami befolyással lehet a világ sorsának alakulására?

Amióta az ember él a földön hitt abban, hogy ez így van. Emberek milliói vonultak úgy harcba, hogy hitték az Istenük védelmezi azt aki a nevében harcol. Birodalmakat építettek a hitre és országokat védtek meg segítségével. Bizonyítékot nem fogunk kapni rá, nem fog égő csipkebokor képében megjelenni előttünk, hogy megnyugtassa a lelkünket. Hiszen ha ez megtörténne, már nem hitről, hanem tapasztalatról kellene beszélnünk.

Az biztos, hogy ha képesek vagyunk hinni abban, hogy egy nálunk hatalmasabb erő támogat minket, hogy hívásunkra válasz fog érkezni, már ez erősebbé tesz. Egy olyan erős szálat tudunk létrehozni így, amibe bátran kapaszkodhatunk sosem fog elszakadni, bármilyen nagy terhekkel a vállunkon függünk rajta. Minél erősebben szorítjuk ezt a képzeletbeli köteléket, annál nagyobb lesz a bátorságunk és annál nagyobb lesz a lelki erőnk. Ha e mellé még meg is érkezik a várt segítség, olyan hatalmas szárnyakat kapunk, hogy semmi nem állhat az utunkba. De úgy senki nem várja, hogy a világ a segítségére siet, ha Ő maga sem hisz benne. A lottót sem lehet megnyerni úgy, ha még egy szelvényt sem töltünk ki.



Pechál Péter
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Mi a Te szeretetnyelved?
  2015-07-30 19:42:05, csütörtök
 
  Tesztünkből megtudhatod!

Az öt szeretetnyelv

Személyiségünket felfoghatjuk egy benzinmotorként, amelynek működéséhez rendszeresen szükség van üzemanyagra. Az ember számára a szeretet jelenti az említett hajtóanyagot, amely lehetővé teszi személyisége kiteljesedését. A házasságban a házastársak feladata egymás "szeretettankjának" feltöltése, az-az a cél, a szeretet kölcsönös kinyilvánítása. Talán megéltük már, amikor egy gondosan kiválasztott ajándéknak vagy egy meglepetésként elvégzett házimunkának társunk nem igazán örült. A félreértések és sokszor a csalódások hátterében az áll, hogy szeretetünket nem partnerünk személyre szabott "szeretetnyelén" fejezzük ki. Gary Chapman, amerikai keresztény családterapeuta 20 éves tanácsadói tapasztalata alapján 5 szeretetnyelv típust állapított meg: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés.

Mi a Te szeretetnyelved? Töltsd ki a tesztet:

1.Szeretem, ha elismerésben részesítenek. A
Szeretem, ha megölelnek. E

2.Szeretek kettesben lenni azzal, aki fontos számomra. B
Amikor segítséget kapok valakitől, érzem, hogy szeret. D

3.Szeretek ajándékot kapni. C
Szeretek találkozni a barátaimmal. B

4.Akkor érzem, hogy valaki szeret, amikor segít nekem valamiben. D
Akkor érzem, hogy valaki szeret, amikor megérint. E

5.Ha egy barátom átölel, érzem, hogy szeret. E
Ha egy barátomtól ajándékot kapok, érzem, hogy szeret. C

6.Szeretek közös programot csinálni a barátaimmal. B
Szeretem megérinteni azokat az embereket, akik fontosak számomra. E

7.A szeretet látható jelképei (az ajándékok) sokat jelentenek nekem. C
Az elismerő szavak szeretetet közvetítenek számomra. A

8.Szeretem a fizikai közelségét érezni azoknak, akik fontosak számomra. E
Szeretem, ha megdicsérik a külsőmet. A

9.Szeretek együtt időzni a barátaimmal és a számomra fontos
személyekkel. B
Szeretek ajándékot kapni a barátaimtól. C

10.Az elfogadást kifejező szavak nagyon fontosak számomra. A
Ha valaki segít nekem, tudom, hogy szeret. D

11.Szeretek közös tevékenységekben részt venni a barátaimmal és a számomra fontos emberekkel. B
Szeretem, ha kedves szavakat mondanak nekem. A

12.Jobban hat rám, amit valaki tesz, mint amit mond. D
Az ölelés összetartozást és megbecsülést fejez ki a számomra. E

13.Értékelem a dicséretet és kerülöm a kritikát. A
Sok kisebb ajándék többet jelent számomra, mint egy nagyobb. C

14.Akkor érzem közel magamat másokhoz, amikor beszélgetünk, vagy együtt csinálunk valamit. B
Közelebb érzem magam a barátaimhoz, ha gyakran megérintenek. E

15.Szeretem, ha megdicsérnek valamiért, amit tettem vagy elértem. A
Ha valaki megtesz a kedvemért olyasmit, amit nem nagyon kedvel, tudom, hogy szeret. D

16.Szeretem, ha a barátaim és a hozzám közel álló emberek megérintenek. E
Szeretem, amikor valaki őszinte érdeklődéssel hallgatja, amit mondok. B

17.Amikor valaki segít elvégezni egy feladatot, érzem, hogy szeret. D
Nagyon örülök, amikor ajándékot kapok. C

18.Szeretem, ha megdicsérik a külsőmet. A
Ha valaki időt szán arra, hogy megértse az érzéseimet, érzem, hogy szeret. B

19.Biztonságban érzem magam, amikor egy számomra fontos személy megérint. E
A szívességek szeretetet fejeznek ki számomra. D

20.Nagyra értékelem, ha valaki megtesz értem valamit. D
Szeretek olyan ajándékot kapni, amit valaki saját kezűleg készít nekem. C

21.Nagyon jól érzem magam, amikor valaki teljes figyelmével felém fordul. B
Nagyon jól érzem magam, amikor valaki szívességet tesz nekem. D

22.Ha valaki megajándékoz a születésnapomon, érzem, hogy szeret. C
Ha valaki személyes szavakkal köszönt fel a születésnapomon, érzem, hogy szeret. A

23.Ha valakitől ajándékot kapok, tudom, hogy gondol rám. C
Ha valaki segít a feladataim elvégzésében, érzem, hogy szeret. D

24.Nagyra értékelem, ha valaki türelmesen meghallgat, és nem szakít félbe. B
Nagyra értékelem, ha valaki ajándékkal emlékezik meg a különleges napokról. C

25.Szeretem, ha a számomra fontos emberek törődnek azzal, hogy segítsenek a feladataim elvégzésében. D
Szeretem a hosszú kirándulásokat a barátaim társaságában. B

26.Szeretem átölelni és megcsókolni a barátaimat, és örülök, ha ők is átölelnek és megcsókolnak. E
Örülök, ha minden különösebb ok nélkül ajándékkal lepnek meg. C

27.Szeretem, ha valaki kifejezi a megbecsülését. A
Szeretetem, ha rám néz az, akivel beszélgetek. B

28.Nagy jelentőséget tulajdonítok azoknak az ajándékoknak, amelyeket a barátaimtól kapok. C
Jó érzés, ha egy barátom, vagy valaki, akit szeretek, megérint. E

29.Amikor valaki szívesen teljesíti a kérésemet, érzem, hogy szeret. D
Ha valaki elmondja nekem, hogy nagyra becsül, érzem, hogy szeret. A

30.Mindennap szükségem van arra, hogy megérintsenek. E
Mindennap szükségem van arra, hogy megdicsérjenek. A



Összesen: A:___ B:___ C:___ D:___ E:___

A teszt értékelése:


Amelyik betűből a legtöbb szerepel, az az elsődleges szeretet-nyelved. Ha két egyforma legmagasabb pontszámú betűd van, akkor kétnyelvű vagy, vagyis mindkét szeretet-nyelvet egyformán érted. Ha a legmagasabb pontszám mellett egy vele közel azonos pontszámot is találsz, akkor az elsődleges szeretet-nyelved mellett van egy majdnem ugyanolyan fontos második szeretet-nyelved is. Ha a számodra fontos emberek is kitöltik ezt a tesztet, abból megtudhatod, hogyan tudod irántuk a leghatékonyabban kifejezni szeretetedet úgy, hogy ők is biztosan érezzék és méltányolják azt.

Ha a szeretet-nyelved:


A = Elismerő szavak
Számodra az a legfontosabb, hogy a többiek megdicsérjenek, ha valami jót vagy hasznosat teszel, ha valamiben sikert érsz el, ha új frizurád van, ha egy szép ruha van rajtad..., egyszóval mindenért, ami a Te számodra fontos. A bókoktól szárnyakat kapsz. Szükséged van rá, hogy mások szóban fejezzék ki elismerésüket irántad, mert ebből látod igazán, hogy értékelnek. Ha pedig elbizonytalanodnál, igényled, hogy bátorító szavakkal öntsenek beléd önbizalmat szeretteid.


B = Minőségi idő
Számodra nagyon fontos, hogy akiket igazán szeretsz, együtt legyenek Veled, és figyeljenek Rád, ahogyan Te is minden figyelmedet rájuk összpontosítod ilyenkor. Bármilyen tevékenység alkalmas lehet erre: egy kirándulás, valami közös sport, ahol együtt lehettek, egy mindkettőtöket érdeklő hobbi, vagy akár csak egy jó kiadós beszélgetés. A lényeg az, hogy ne csak egy légtérben mozogjatok, hanem valóban egymásra koncentráljatok.


C = Ajándék
Számodra mások szeretetének legegyértelműbb kifejezése az ajándék. Sokszor nem is az számít, hogy mit kapsz, és nem is az, hogy mennyibe került. Lehet az egy egészen apró dolog is, a lényeg, hogy a másik figyelmességét érezd ezáltal. Ha viszont válságos pillanatokat élsz át, a legfontosabb dolog, amit kaphatsz, a másik ember jelenléte, az hogy ott van melletted, és jelenlétével támogat.


D = Szívességek
Számodra az jelenti mások szeretetének kimutatását, ha valamilyen szolgálatot tesznek Neked. Ha valamit kérsz a szeretteidtől, és ők azt megteszik a kedvedért, az azt mutatja számodra, hogy valóban foglalkoznak Veled, hogy tényleg fontos vagy nekik. Legyen az a házimunkában való segédkezés, egy kérés, hogy vásároljon meg valamit útban hazafelé jövet, hogy szereljen fel egy polcot, vagy hozzon be valamit a konyhából, minden azt fejezi ki a Te szemszögedből, hogy az illető, aki teljesíti, szeret Téged.


E = Testi érintés
Te elsősorban abból érzed a hozzád közel állók szeretetét, ha megérintenek Téged, például megölelnek, átkarolnak, megsimogatják a karodat vagy a hajadat, megfogják a kezedet vagy adnak egy nagy puszit. Az is lehet, hogy azt szereted a legjobban, ha megmasszírozzák a válladat vagy engedik, hogy hozzájuk bújj, és átkarolják a válladat. A lényeg az, hogy a testi közelségük révén érzed igazán, hogy a szeretteidnek fontos vagy.

Forrás: http://www.szerelmunk.hu/content/az-%C3%B6t-szeretetnyelv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érintés hatása az egészségre
  2015-07-30 19:17:42, csütörtök
 
  Amikor megérintünk valakit, megváltozik a megérintett fizikai érzete: csökken a feszültséget okozó hormonok szintje, csökken az idegrendszer feszültsége, javul az immunrendszer állapota és ez kihatással van a viselkedésünkre, hangulatunkra.

Nagyon sok embernek, akinek az életéből hiányzik a szex, elsősorban a gyengédség iránti vágya nem teljesül. A szerelmesek azért szárnyalnak, mert átlagosan négyszer több érintést, ölelést, simogatást adnak egymásnak, mint a többi ember. Kutatások igazolják, hogy az az ember, akit valaki gyakran a karjába zár, magához ölel, a szívéhez szorít, kevésbé frusztrált, kevésbé szorong, a félelemérzete csökken. Az ölelés oldja a stresszt. A kutatások szerint az érintés szükséglete sokkal erősebb a táplálék iránti szükségletnél.

A testi kontaktus szükséglete folyamatosan jelen van az életünkben, de a társadalmi szabályok a legtöbbször megakadályozzák az érintések vágyát. Pedig az érintésnek hihetetlen nagy, mondhatni csodát tevő energiája van. Az érintés,a simogatás felülírja a fájdalomérzést. Ugyanis a bőrünkben a simogatás érzékelésére külön idegrostok találhatók, ezek a CT-idegek, s minden egyes ilyen idegrost körülbelül 1 négyzetcentiméternyi területről továbbítja a simogatás hatását.
Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. Érdemes tehát elgondolkodnunk azon, mi hány ölelést adunk és hány ölelést kapunk naponta? Az ölelés szempontjából éppen csak túléljük-e az életünket, vagy gyarapodunk-e általa? Családtagjainkat az anyagi javakon kívül ellátjuk-e elegendő testi érintéssel, hogy az egészségüket is megtámogassuk?

Az érintésben hihetetlen erő lakozik. Összeolvasztja az embereket, ledönti a közöttük lévő falakat, jobban mint bármi más, és mindannyian reagálunk rá. Az érintésben energia van. Az érintés a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat. A szeretet a legerősebb gyógyító erő. Az érintés, az ölelés és a kézzel való kontaktus - amikor szeretetet adunk vagy kapunk fizikai, szellemi és érzelmi változást idéz elő bennünk. Nagyon kevés az érintés és az ölelés. Hozzáérni valakihez és megölelni, nem is olyan egyszerű... Nem lehet tudni, hogy a másik ember hogyan reagál. Lehet, hogy ellök magától és ellenségesen viszonyul a közeledéshez. Ez eggyel több ok, hogy megpróbáljuk feloldani a gátlásait.



A szeretethez bátorság kell. Készen állni, megkockáztatni, hogy ellökjenek maguktól, hogy fájdalmat okozzanak, de leggyakrabban mégis győzni fogunk. Érdemes megpróbálni... Az emberek előbb-utóbb megnyílnak nekünk. Ha mindannyian arra várnánk, hogy a másik ember teszi meg az első lépést, akkor mi lenne velünk? Csak ölelésre kell tárni karjainkat,
és ezzel megnyitjuk a szívüket. Akkor majd megérzik a szeretet energiáját, melyet az érintés ereje lobbant lángra.

Forrás: omniparty.eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csillagjegyed elárulja mi a karmikus küldetésed és gyengeség
  2015-07-30 19:08:12, csütörtök
 
  Előző életeink nem tűnnek el nyomtalanul. Ahogy új testet öltünk, a karmánk életünk végéig elkísér. Sajnos a karma lehet jó és rossz egyaránt. Karmikus feladatainkat aszerint osztják ránk az égiek, hogyan tengettük mindennapjainkat a múltban.

A Kos

A Kos és a karma
A Kos karmája a múltbéli önzőségből és én-központúságból alakul ki. Nem képes mások igényeit figyelembe venni, érzéketlen az érzéseikre, és ez hozza létre a jelenlegi élet karmikus kihívásait: hogyan legyen olyan vezető, aki nem nyom el másokat, és miként legyen öntudatos anélkül, hogy csak önmagával foglalkozzon.

Karmikus gyengeségei:
A Kos hajlamos a manipulációra és nem mindig egyenes. Örökké nyughatatlan jegy, amelyből hiányzik a kitartás, mindent azonnal akar. A munkának és az embereknek képes félúton hátat fordítani. A Kos-személyiség rendkívül önző lehet. Ha elkapja a kockázatvállalás heve, nem érez lelkiismeret-furdalást mások biztonságának veszélyeztetése miatt.

A Bika

A Bika és a karma
A Bika karmája egyrészt az anyagi tulajdonhoz való mindent elsöprő ragaszkodásából alakul ki, másrészt abból, hogy a külvilágban a biztonságot keresi. Karmikus küldetése, hogy megtanulja elengedni a dolgokat annak érdekében, hogy megtalálja az örök és elpusztíthatatlan belső biztonságot.

Karmikus gyengeségei:
Mivel az övétől különböző nézőpontokat nem képes értékelni, ezért támadhatatlan nézeteket fejleszt ki. Nem hajlandó kockázatot vállalni, vagy bármi újat kipróbálni, rendkívül nagy benne a birtoklási vágy az emberekkel és a tárgyakkal szemben is. A Bika-jellem hajlamos a saját vágyai kielégítésére és a hivalkodó viselkedésre a jobb élet hajszolása közben.

Az Ikrek

Az Ikrek és a karma
Az Ikrek birodalmában a karma középpontját általában az igaztalanság vagy az aljas tettek jelentik. A múlt negatív részében előfordul pletyka, rágalmazás, árulás vagy félrevezetés és szándékos csalás. A mostani élet karmikus küldetése az igazság megismerése és az ehhez való ragaszkodás.

Karmikus gyengeségei:
Az Ikrek hajlamos elfelejteni az igazságot, és rendszeresen megváltoztatja a történeteket úgy, hogy önmaga ezt észre sem veszi. A kellemetlen tényeket gyakran átugorja, főleg akkor, ha van rá lehetősége. A kétarcú Ikrek szereti a pletykát, és képtelen titkot tartani.

A Rák

A Rák és a karma
A Rák szinte mindig a múltbeli helyzetek és kapcsolatok terhét cipeli, amelytől nem hajlandó megszabadulni. Előfordulhat kölcsönös egymásra utaltság és fojtogató szeretet, amely figyelmet követel. A karma pozitív oldala gyakran a gondoskodás. A jegy karmikus küldetése, hogy saját magáról gondoskodjon, és ne másoktól várjon érzelmi támogatást.

Karmikus gyengeségei:
A Rák gyengeségei az érzelmi oldalból adódnak. Amikor sebezhetőnek érzi magát, féltékeny és birtokvágyó lesz, és mindenbe belekapaszkodik, ami biztonságot jelent számára.

Az Oroszlán

Az Oroszlán és a karma
Autokrata és hajlíthatatlan személyiség lévén fel kell ismernie a hatalom felelősségét. Karmikus kihívása szerint jelen életében neki kell felhatalmazottá válnia, ahelyett, hogy mások felett uralkodik.

Karmikus gyengeségei:
Az Oroszlán hajlamos másokkal fölényeskedni. Mivel szeret jól kinézni, a hamis, hazug dicséretek sebezhetővé teszik. Sznob, büszke és arrogáns mivolta ront a jegy által nyújtott összképen, csakúgy, mint a jólét szeretete.

A Szűz

A Szűz és a karma
Ha túlzásba viszi személyiségjegyeit, a Szűz könnyen a szolgalelkűség csapdájába eshet. A jegy szülöttének meg kell tanulnia szívből, igazi alázattal úgy szolgálni, hogy nem vár érte elismerést vagy jutalmat. A karmikus küldetése szerint úgy kell ítéletet hoznia, hogy közben nem válik kritikussá vagy tudálékossá.

Karmikus gyengeségei:
A jegy szélsőséges képviselői a részletek megszállottjai, ami viszont túlzottan pedáns, szemellenzős egyéniséget eredményez. Hajlamos a kritikus és önelégült viselkedésre, és mivel ehhez általában elérhetetlen célok társulnak, azt látjuk, hogy sosem érheti el a tökéletesség olyan fokát, amely növelné az önbecsülését és eltörölné kétségeit.

A Mérleg

A Mérleg és a karma
A Mérleg-személyiség karmája a kapcsolatokról szól, és arról, hogy alkalmazkodjon az én tökéletlenségeihez. A határozatlanság és az igazsághoz kötődő kapcsolat szintén érdemes a felülvizsgálatra. A Mérleg karmikus küldetése, hogy a jövendő kapcsolataiban nyitott és őszinte legyen, így mindkét fél igényei egyenlő módon érvényesülhetnek.

Karmikus gyengeségei:
A tökéletesség hajszolása közben paradox módon nem veszi észre a hiányosságokat, és elkendőzi a problémákat. Olyan erősen vágyik egy kapcsolatra, hogy túlságosan sok kompromisszumot is képes kötni, ami azonban elégedetlenséghez vezethet. A határozatlansága és a lustaságra való hajlama végső sörön a bukását okozhatja.

A Skorpió

A Skorpió és a karma
E személyiségtípus karmája a hatalommal való élés és visszaélés köré szerveződik. A Skorpió karmikus küldetése az, hogy felfedezze a múlt traumatikus eseményeiben rejlő kincseket. Túlélési ösztöne és a kihívásoktól megedződött erős, személyisége is része ennek a kincsnek.

Karmikus gyengeségei:
A Skorpió megrögzött elképzelései miatt érzékeny, sebezhető lélek, aki mindenki felett teljes irányítást szeretne birtokolni. Csípése halálos, emellett rendkívül mazochista.

A Nyilas

A Nyilas és a karma
A Nyilas sok vallási rendszert megismer, miközben egy életen át keresi a válaszokat szinte mindenre. Karmikus küldetése, hogy jelen életében végre megértse, mi az igazság, és aszerint éljen.

Karmikus gyengeségei:
A szabadság küldetése hajtja előre, de éppen emiatt megbízhatatlanná válhat. Mindig siet, ezért gyakran megfeledkezik a kötelességeiről, a részletekkel egyáltalán nem foglalkozik. Tapintatlan és gyakran támad.

A Bak

A Bak és a karma
A Bak szemellenzősen ragaszkodik a társadalmi és vallási erkölcsökhöz. Számára az a karmikus kihívás, hogy megtalálja a belső hangját, és hagyja élni; valamint a spirituális dolgokat beengedje a mindennapos, anyagi valóságba.

Karmikus gyengeségei:
A Bak hatalomőrült, ezért gyakran a hatalmi helyzetük alapján ítéli meg az embereket, esetleg azt tartja szem előtt, hogyan tudnak neki segíteni a társadalmi vagy üzleti létrán való előrejutásban. Ez az irányító személyiség rendkívül merev fogalmak szerint tekinti a világot, állandóan szabályokat állít maga és mások elé arról, hogy mit hogyan kell(ene) csinálni.

A Vízöntő

A Vízöntő és a karma
A Vízöntő karmája a korábbi lázadások és a hatóságokkal való összetűzések eredménye. Jelen életében az a karmikus küldetése, hogy megtartsa a jó dolgokat a múltból, a többit hagyja el, és próbáljon rugalmassá válni.

Karmikus gyengeségei:
A Vízöntő hajlamos a múló szeszélyeket követni, és könnyen megragad a különcség csapdájában. A jegy másik szélsőséges tulajdonsága, hogy a változás utáni vágy minden más kárára is képes uralkodni benne, így a fürdővízzel sokszor a gyereket is kiönti.

A Halak

A Halak és a karma
A Halak jegy karmája az áldozat- vagy messiástudat körül alakul ki, hiszen a jegy a megbékélés helyett a vezeklést hajszolja. Karmikus küldetése, hogy meg tanuljon úgy együtt érezni másokkal, hogy fájdalmukat közben nem veszi magára.

Karmikus gyengeségei
A Halak nehezen boldogul a világ rideg valóságával. Amikor összezavarodik, nehezen tudja megkülönböztetni az igazságot a valóságtól, és visszatáncol az ígéretektől.

Forrás: http://www.titok.ro/
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Sorselemzés
  2015-07-30 18:04:39, csütörtök
 
  Sorselemzés
Végezd el Július 31-kén. PÉNTEK este a Telihold Erejével és Bevonzod a Jólétet!

Az alábbi szertartás, varázslat anyagi ügyekben nyújt segítséget. Persze csak akkor lesz sikeres, ha szándékod nem rosszhiszemű, vagy nem a lottó ötös megnyeréséhez hívod segítségül. Figyelj, és varázsolj...

Hozzávalók:

1 db zöld gyertya
1 db olyan színű gyertya, mely megfelel a saját csillagjegyednek
2 db különböző pénzérme

A varázslat menete

Az alábbi táblázatból válaszd ki az állatövi jegyet, amelyben születtél. Csak így tudod ugyanis, hogy milyen gyertyát kell másodiknak használnod a varázslathoz.

Gyújtsd meg a zöld gyertyát, és tedd magad elé, a baloldaladra. Majd gyújtsd meg a saját jegyednek megfelelő színűt is, és helyezd el jobbra. A két gyertya közé tegyél két különböző értékű pénzérmét.

Mialatt a gyertyák égnek, gondolj arra az összegre, amely elég lenne ahhoz, hogy boldog légy. Hagyd a gyertyákat 15 percig égni, utána oltsd el először a saját csillagjegyedét, majd a zöldet.

Jó Varázslást Beteljesült Kívánságot!

kos - vörös
bika - halványpiros
iker - sárga
rák - ezüst
oroszlán - arany
szűz - barna
mérleg - világoskék
skorpió - bordó
nyilas - sötétkék
bak - sötétzöld
vízöntő - narancs
halak - világoszöld

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Amire koncentrálsz, azt kapod!
  2015-07-30 16:51:24, csütörtök
 
  Alapvető különbségek az erős és az áldozattípusú emberek között!

Ha valamit szívből, igazán szeretnél, akkor azt kapod meg. Az univerzum összefog, hogy teljesítse az álmaidat. Ha viszont valamitől félsz, és arra gondolsz, akkor ezt a rosszat is megkapod.

Hogyan is működik ez?

Nagyon egyszerű. Mindennek van egy rezgése. A gondolatoknak is. Amilyen gondolataid vannak, amilyen érzések élnek a szívedben, azt kisugárzod az univerzumba. És a hasonló rezgésű dolgokat, eseményeket, embereket fogod magadhoz vonzani.

Alapvetően kétféle embertípus létezik: aki hisz a saját erejében, ill. akinek kényelmesebb, ha másokat okol élete szerencsétlenségéért.

Ha áldozat vagy, akkor visszaigazolást kapsz arra, hogy mindig más a hibás és te csak a körülményekkel sodródsz.



Mit csinál egy áldozat?



1.Mindig más külső dolgokat okol rossz helyzetéért.

2.Gyakran elhangzik ez a mondat a szájából: ugye, én megmondtam, hogy rossz vége lesz!

3.Folyton harcban áll a körülötte lévő emberekkel. Valaki mindig rossz és neki akar ártani.

4.Nem változtat, és nem hoz döntéseket, hiszen jelenlegi élethelyzete ezt nem teszi lehetővé.

5.Belenyugvással szemléli sorsát.

6.Gyakran panaszkodik, vagy hívja fel barátait: Képzeld, már megint valami rossz történt, már megint becsaptak, kihasználtak.

7.Jellemzően nem áll ki a saját igazáért.

8.Egy áldozat lehet, hogy hisz és beszél a gondolatok teremtő erejéről, de a gyakorlatban nem használja azokat.



Mit tesz egy erős, tudatos ember?



1.Tudja, hogy élete körülményeit ő alakítja.

2.Felismeri gondolatai teremtő erejét és nem pazarolja azokat negatív emberekre, helyzetekre.

3.Abba fektet energiát és azon gondolkodik, amit szeretne.

4.Mer dönteni. És vállalja a következményeket, bízik és hisz magában.

5.Szeretettel mondja ki lelke igazságát.

6.Hisz saját erejében, és nem ijed meg a kihívásoktól.

7.Támogató emberekkel veszi körbe magát.

8.Határozottan nemet tud mondani mindenre, ami személyes fejlődését nem szolgálja: legyen az egy lehúzó kapcsolat, vagy munkahely.



Arra biztatlak, hogy ismerd fel saját erődet. Igaz, ez azzal jár, hogy vállalod a felelősséget saját életedért. Ami azzal jár, ha hibázol, nem mutogathatsz majd másokra. Viszont, tudatában lenni, annak, hogy Te alakítod a saját sorsodat, a létező legnagyobb erő, ami valóban csodás eseményeket és megoldásokat hozhat a számodra.

Sándor Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.