Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
Meg akarsz gyógyulni? Az elméd csodát tehet!
  2015-09-29 18:37:14, kedd
 
  Az alábbi egyszerű módszerek segítenek abban, hogy az elméd segítségével enyhítsd a fájdalmakat, csökkentsd az allergia tüneteit, vagy éppen élesítsd a memóriádat!

Szüntesd meg a tüsszögést!

Csökkentsd a szénanátha tüneteit azzal, hogy magad elé képzeled a sivatagot például. A lényeg, hogy egy olyan hely legyen, ahol nincs olyan növény, amely allergiát okozna. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy a nyugodt, tiszta környezet elképzelése ellazítja és kitágítja az aprócska ereket az arcüregben, ezzel fokozza a vérkeringést, csökkenti az orrdugulást és a gyulladást.



Így végezd: A legjobb eredmény érdekében képzelj el annyi részletet, amennyit csak tudsz: a forróságot, a homokdűnéket, szinte érezd a szelet az arcodon! Naponta 10 percig végezd!





Csökkentsd a magas vérnyomást!

Kutatások szerint, azok a betegek, akik naponta tudatosan lassítottak a légzésükön csökkenthették a vérnyomásuk szisztolés értékét(az első számadata a perjel előtt). A nyugodt, szabályos lélegzetvétel ugyanis azt az üzenetet közvetíti az agyadnak, hogy lassítsa a szimpatikus idegrendszer működését - ez szabályozza a vérnyomást.



Így végezd: Lélegezz lassan, hosszan és mélyen úgy, hogy egy perc alatt körülbelül 10-szer szívod be a levegőt. Végezd 10 percig!





Felejtsd el a fájdalmat!

Görcsöl a hasad? Fáj a derekad? Hasogat a fejed? Kapd elő a telefonod és nézegess képeket a szeretteidről! Az agyad ugyanis ugyanazon az úton közvetíti a fájdalom jeleit, és a szeretet-üzeneteket is. És mivel egyszerre kettő különböző üzenet ,,nem fér el" egymás mellett, ezért van lehetőséged arra, hogy elnyomd a fájdalmat pozitív szeretetteljes üzenetekkel. Ráadásul ha szeretetet érzel, akkor testedben felszabadulnak a fájdalomcsökkentő edorfinokat is.



Extra tipp: Ha legközelebb betegen fekszel otthon, gyorsítsd meg a gyógyulásod azzal, hogy olyan sorozatokat, filmeket nézel, melyek megnevettetnek. Ezt a módszert olyan súlyos, krónikus betegségek kezelésében is használják, mint pl. a rák. Ugyanis a fájdalomérzet szoros kapcsolatban áll az érzelmeiddel. Minél jobb kedvű vagy, annál kevesebb fájdalmat vagy diszkomfort-érzést tapasztalsz.





Élesítsd az elméd!

Fontos lenne, hogy emlékezz pontos számadatokra a következő megbeszélésen? Tegyél egy szerencsét hozó talizmánt a táskádba vagy a zsebedbe! Megfigyelések szerint azok az emberek, akik így tettek, sokkal jobban teljesítettek a memória-játékokon és teszteken. Ennek oka, hogy ha valami olyan tárgy van nálad, amelyről azt hiszed szerencsét hoz, akkor az önbizalmad is megnő, hiszen elhiszed, hogy ez a bizonyos tárgy hozzásegít a sikerhez. Azt meg, ugye, magyaráznunk sem kell, hogy legtöbbször a jó teljesítményhez már elég az, hogy elhiszed: sikerülhet!



Exra tipp: Tarts öt perces szüneteket a fontos, és koncentrációt igénylő munka alatt is! Ilyenkor akár videójátékot is játszhatsz, a lényeg az, hogy ennyi idő elég ahhoz, hogy az agyad megpihenjen és felfrissüljön!

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/alternativ-kezelesek/meg-akarsz-gyogyulni-az -elmed-csodat-tehet-104178
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2015.09.29. - Szent Mihály Arkangyal napja
  2015-09-29 10:45:43, kedd
 
  Mihály Arkangyal nevének jelentése: aki Istenhez hasonlatos.

Ő az égi seregek vezére, aki védelmezi a fényt a negatív erőkkel vívott harc során. A legfőbb véBármilyen területen is érdeklődj a spirituális témák iránt és bármilyen meditációkat és gyakorlatokat végezz, mindig hívd magad mellé Mihály Arkangyalt, hiszen meghívása és jelenléte garancia arra, hogy egyedül a fény és a szeretet energiájának megnyilvánulásai érnek el hozzád.

Mihály Arkangyalt a festményeken mindig karddal ábrázolják. Kardjával nemcsak a gonosz erőket győzi le, hanem megszabadít egészségtelen félelem alapú kötelékeidtől is. Segít abban, hogy a félelmeket legyőzve teremtsünk egy szereteten és bizalmon alapuló új világot!

Mihály Arkangyalt bármikor hívhatod, ha úgy érzed, szükséged van védelmére vagy útmutatására.

Egyszerűen csak szólítsd meg: Kérlek Mihály Arkangyal, gyere ide hozzám most, védelmezz engem és önts bátorságot belém a következő helyzetben: (itt mondd el azt a problémát, ami miatt félsz vagy aggódsz.) Mihály Arkangyal bátorságot, önbizalmat és erőt önt beléd és minden szituációban védelmez téged a negatív energiákkal szemben.


Szeretettel: Sándor Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A születési hónapod megmutatja milyen lelki erővel születtél
  2015-09-29 10:34:32, kedd
 
  Egy egyedülálló lelki energiával születtél, amit a születési dátumodba kódolva kaptál meg a születésed pillanatában. Mindenki, aki az adott hónapban született azonos lelki energiák hatása alatt áll, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki, aki ugyanabban a hónapban született egyforma lenne A születési dátumod hónapja a benned élő lelki erő szimbóluma.



A lelki erő felelős az érzéseidért

Megmutatja, hogyan reagálsz érzelmileg a téged érő eseményekre, és hogyan dolgozod fel őket.A lelki erő megmutatja azt is, hogy mi az a belső tűz, ami az életed során hajt előre téged. A lelki erő meghatározza az emberi kapcsolataidat és megmutatja, hogy kivel tudsz jól kijönni és kivel lesznek konfliktusaid.


A lelki erő a külső szemlélő számára szinte láthatatlan, csak a cselekedeteid és a döntéseid által mutatja meg magát. Bármi, ami az életed során történik a lelkeden és az érzéseiden keresztül hat rád és bármi, amit az életed során teszel a lelked és az érzéseid hatására teszed.

A lelki erő a középpontja az életedet működtető erőknek.

Ha a lélekerő központod blokkolják a félelmeid vagy aggodalmaid, akkor meggyengül az aurád és egy idő után megbetegszel. Ahhoz, hogy a lélekerő központod mindig tiszta és erős legyen tisztában kell lenned a saját lélekerő típusoddal, mert a működését már azáltal is blokkolni tudod, ha nem éled meg ezt az erőt és mások elvárásainak hatására elfojtod magadban a vágyaidat.



Most a születési hónapod alapján megmutatom neked milyen lelki erővel születtél. Semmi mást nem kell tenned, mint kikeresned a születési hónapodat és elolvasni a lélekerőd számának jelentését.

Ha Januárban vagy Októberben születtél, a lélekerő számod az 1-es

Rendkívül tüzes, lobbanékony ember vagy, nagyon magas hőfokon éled az életed. Tele vagy energiával, lelkesedéssel. Ahol csak megjelensz, ott garantáltan hatással vagy a jelenlévőkre. Mindenbe, amit csinálsz nagyon sok lendületet és nagyon intenzív érzelmeket viszel. A teljes egyéniségedet beleviszed mindenbe, amibe belevágsz. Szeretsz egész emberként, szívvel, lélekkel részt venni abban, amit csinálsz.

Rendkívüli tűz hajt belülről, amit csak akkor leszel képes egyensúlyban tartani, ha minőségi módon be tudod fektetni ezt az energiát. Ehhez konkrét célokra, tervekre van szükséged az életedben. Javaslom, hogy végezz rendszeresen intenzív testmozgást annak érdekében, hogy a benned lévő fölös energiát ilyen módon izzadság formájában tudd levezetni. Ellenkező esetben sok belső feszültséggel kell szembenézned a felhasználatlan energiák miatt.

Ha Februárban vagy Novemberben születtél, a lélekerő számod a 2-es

Nagyon érzékeny lelkületű ember vagy, minden érzelmi rezdülésre olyan érzékenyen reagálsz, mint a tó vize egy esőcseppre. Nagyon könnyen ráhangolódsz mások érzéseire, örömére és bánatára egyaránt. Nyitott vagy az emberekkel való érzelmi kapcsolatokra, és elfogadod, amit másoktól kapsz. Alapvetően jellemzi az életedet, hogy képes vagy tökéletesen elfogadni az embereket olyannak, amilyenek, és nem keresed velük az érzelmi konfliktust.

Nagyon érzékeny, kifinomult lelkületű ember vagy. Meg kell tanulnod érzelmileg egyensúlyban tartani magadat azáltal, hogy kontrollálod mi az amit beengedsz, és mi az, ami jobb ha kívül marad. Ha nem tudatosítod magadban ezt a területet, akkor sokkal könnyebben áldozata lehetsz az érzelmi energia vámpíroknak. Ők olyan emberek, akik mások érzelmi energiájával töltik fel saját magukat, leszívva a másik minden életerejét.

Ha Márciusban vagy Decemberben születtél, a lélekerő számod a 3-as

Alapvetően vidám, optimista lelkületű ember vagy, szeretnél örömet, vidámságot vinni mások életébe. Érzelmileg nagyon színes ember vagy, az érzelmek nagyon széles skáláját megtapasztalod, de ezek közül többnyire a derűs jókedv jellemző rád. Az életet szereted a könnyedség oldaláról megközelíteni. Nem jellemző rád, hogy hosszú ideig elmerülj a depresszióban, vagy a letargiában, mert nagyon hamar újra megtalálod az örömet és a fényt az életedben.

Vidám és optimista ember vagy és ez fantasztikus. Oszd meg az életörömed annyi emberrel amennyivel csak tudod. Soha ne hagyd, hogy elvegyék a jókedvedet és letörjék a lelkesedésedet. Arra figyelj oda, hogy a lelki problémákat is kezelni kell. Ha a kezedben van a nevetés eszköze, akkor használd tudatosan a konfliktusok megoldására, de ne söpörd szőnyeg alá a problémákat!

Ha Áprilisban születtél,
a lélekerő számod a 4-es

Érzelmileg nagyon stabil és kiszámítható ember vagy, akit nagyon nehéz, ha nem éppen lehetetlen kibillenteni az egyensúlyából. Nagyon ellenálló vagy az érzelmi viharokkal szemben. A stabil váradat nem lehet bevenni érzelmi játszmákkal, vagy támadásokkal, mert egyszerűen lepattannak rólad, mint egy láthatatlan páncélról a nyilak. Egyfajta belső nyugalom jellemző rád, amit külső hatás nem képes megingatni. Ha mégis történik valami odabent, abból kívül nagyon kevés vagy egyáltalán semmi nem látszik.

Nagyon stabil, megbízható ember vagy, akinek a hátán fát lehet vágni. Nagyon fontos, hogy a stabilitásod ellenére megtanuld befogadni és kimutatni az érzéseket, mert az érzelmek elutasítása könnyen megkeményedéshez, elhidegüléshez vezet, ami megnehezíti az emberi kapcsolataidat és ellehetetleníti, hogy az életed eseményei valójában hatással legyenek rád.

Ha Májusban születtél,
a lélekerő számod az 5-ös

Érzelmileg nagyon szabad ember vagy, semmilyen tekintetben nem hagyod, hogy korátozzanak téged a szabad érzelemnyilvánításban. Éppen ezért mindenféle korlátozás, vagy önkontroll nélkül engeded a saját érzelmeidet megnyilvánulni. Nagyon változatos és mozgalmas életet élsz, és engeded, hogy a téged érő élmények érzelmileg is hatással legyenek rád, mert így szerzed a legfontosabb élményeidet.

Érzelmileg szeretsz szárnyalni, nem lehet téged korlátok közé szorítani. Tele vagy meglepetésekkel, a körülötted élők egyik ámulatból esnek a másikba általad. Szabadnak születtél, mint a madár, soha ne hagyd másoknak, hogy kalitkába zárjanak téged, mert akkor az veszik el belőled, ami a legfontosabb hajtóerő az életedben. Fejezd ki szabadon a benned lévő érzéseket, de ne félj hosszú távon elkötelezni magad, inkább tedd lehetővé, hogy az elkötelezettséged mellett is kellő mozgásteret kapj.
Ha Júniusban születtél,
a lélekerő számod a 6-os

Olyan ember vagy, aki képes igazán a szívéből élni. Tele vagy szeretettel és melegséggel, amit folyamatosan sugárzol magadból, főleg azoknak az embereknek akik az életedben a legfontosabbak, a barátaidnak és a családodnak. Nagyon romantikus alkat vagy, aki szeretetet és gondoskodást akar adni és kapni. Érzelmileg szentimentális alkat vagy, mindenkiről a jót és a szépet feltételezed. A körülötted lévő világban szépséget és harmóniát akarsz teremteni. Ha az életedben fontos döntést kell hoznod, akkor mindig a szívedre és nem az ész érvekre hallgatsz.

Nagyon melegszívű, szeretettel teli ember vagy, gondoskodsz a környezetedről és mindig a szíved szerint élsz. Soha ne fordulj a szíved ellen, de azt is meg kell tanulnod, hogy vannak helyzetek az életben, amikor határozott és racionális döntést kell hoznod a saját érdekedben. Ilyenkor nem a szívedre, hanem az eszedre kell hallgatnod. Jó, ha van a közeledben egy józan ember, akitől segítséget kérhetsz. Ha ilyen helyzetbe kerülsz inkább fordulj hozzá segítségért.

Ha Júliusban születtél,
a lélekerő számod a 7-es

Érzelmileg meglehetősen zárt és távolságtartó vagy. Nagyon lassan és nagyon óvatosan nyitsz az emberek felé, mert a bizalmadat nem adod oda akárkinek, csak olyan embereknek, akikben feltétel nélkül megbízol. Akik bejutnak a külső védelmi bástyádon, azokkal nagyon mély és intenzív érzelmi kapcsolatot tudsz kiépíteni, ami olyan, mint egy nagy közös lelki utazás. Mindent vagy semmit típusú ember vagy. Vagy mindent meg akarsz tudni a másik lelkéről, és teljes mértékben alámerülni a mélységekbe, vagy egyáltalán semmit.

Nem az a típus vagy, akinek hatalmas “haveri" köre van. Szűk baráti körrel rendelkezel, akikkel teljesen megosztod a lelki életed. Nagyon mély érzésű, empatikus ember vagy, ezért érzékenyen érintenek a lelki dolgok. Fontos, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, akikkel teljes mértékben megoszthatod magad. Mivel hajlamos vagy a nagy érzelmi hullámvölgyekre, ezért fontos, hogy időnként elengedd magad, pihenj, szórakozz és ereszd ki a fáradt gőzt!

Ha Augusztusban születtél,
a lélekerő számod a 8-as

Rendkívül elszánt, ambiciózus ember vagy. A vágyad, hogy önmagad újra és újra meghaladd és valami magadnál nagyobb célt elérj. Elhatározásod annyira erős, hogy szándékaidban megállíthatatlan vagy. Nincs olyan akadály, nincs az a nehézség, amit ne tudnál elhárítani az utadból, hogy céljaidat elérd. Elszánt vagy a sikerre, és ez az elszántság hatalmas belső erőt ad neked, ami egy űrrakéta hajtóanyagával ér fel. Ez a hihetetlen erő kirepít a gravitáció fogságából, hogy üstökösként szabadon szárnyalj a célod elérése felé.

Kész vagy bármivel és bárkivel megharcolni, ha kell. Soha nem hagyod eltántorítani magad, mert utadon a belső meggyőződés vezet. Rendkívül ambiciózus, nagyon céltudatos ember vagy. Ne hagyd, hogy bárki megállítson az utadon! Fontos, hogy mindig legyen előtted egy kristálytiszta cél, amiért dolgozhatsz. Hajlamos vagy túl magasra tenni a lécet, ami már számodra is megugorhatatlan, ez sok feszültséget okozhat benned. Meg kell tanulnod priorizálni a céljaidat és a legfontosabb feladatodba fektetni az energiát.

Ha Szeptemberben születtél,
a lélekerő számod a 9-es

Egy rendkívül alázatos ember vagy, mindennél fontosabb számodra, hogy másokat szolgálj. A saját vágyaidat sokkal kevésbé tartod fontosnak, mint hogy mások életében segíts. Egy fajta bölcs, az egész világ számára szóló, feltétel nélküli szeretettel van tele a szíved. Egy tökéletes világban szeretnél élni, ahol mindent a szeretet törvénye irányít. Nem tudsz különbséget tenni ember és ember között, képes vagy mindenkit egyformán elfogadni olyannak amilyen.

Törődsz az emberekkel, és ha segítségre szorulóval hoz össze a sors, képes vagy az utolsó fillérjeidet is odaadni neki, hogy segíthess. Olyan vagy, mint egy remete, aki képes a legzordabb körülmények között is boldogulni. Egy elképesztően jószívű, alázatos ember vagy, aki mindenét odaadja a világnak, csak hogy egy kicsivel jobb hellyé változzon. Soha ne add fel az eszméidet, mert a világnak szüksége van az ilyen jellegű szeretetre. Meg kell azonban tanulnod meghúzni a határt és nemet mondani arra, ami már túl sok terhet rak a válladra.


Szerző: mindennapiszammisztika.hu

Forrás: http://mindennapiszammisztika.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A boldogságról
  2015-09-28 11:48:59, hétfő
 
  BOLDOGOK, akik tudják, miért élnek,
mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
BOLDOGOK, akik összhangban vannak önmagukkal,
mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
BOLDOGOK, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek,
mert örömös lesz az életük.
BOLDOGOK, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza,
mert békesség lesz körülöttük.
BOLDOGOK, akik nevetni tudnak önmagukon,
mert nem lesz vége szórakozásuknak.
BOLDOGOK, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól,
mert sok zavartól kímélik meg magukat.
BOLDOGOK, akik észreveszik a diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót és mindháromban a diófát,
mert nemcsak néznek, hanem látnak is.
BOLDOGOK, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni,
mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.
BOLDOGOK, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni,
mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.
BOLDOGOK, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni,
mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.
BOLDOGOK, akik nem veszik túl komolyan önmagukat,
mert környezetük megbecsüli őket.
BOLDOGOK, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat,
mert ők az öröm magvetői.
BOLDOGOK, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket,
mert messzire jutnak az életben.
BOLDOGOK, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort,
mert útjuk napfényes lesz.
BOLDOGOK, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket,
mert ez a szeretet ára.
BOLDOGOK, akik gondolkodnak, mielőtt cselekednének, és imádkoznak, mielőtt gondolkodnának,
mert kevesebb csalódás éri őket.
BOLDOGOK, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket, és szelíden szólnak,
mert Jézus nyomában járnak.
BOLDOGOK, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit,
mert életesebb lesz az életük.

Gyökössy Endre
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A kisfiú – Tanmese az igaz szeretetről
  2015-09-28 11:24:44, hétfő
 
  Van egy igaz történet egy kisfiúról, akinek a húga vérátömlesztést kellett, hogy kapjon.

Az orvos elmagyarázta a kisfiúnak, hogy a húgának ugyanaz a betegsége, mint amiből a kisfiú két évvel ezelőtt felépült. A kislánynak úgy van esélye a túlélésre, hogy vérátömlesztést kapjon olyan valakitől, aki ezt a gyilkos kórt már legyőzte. Így a kisfiú ideális donornak bizonyult.

- Adnál vért a kishúgodnak? - kérdezte a fiút az orvos
A kisfiú kicsit elgondolkodott, majd így válaszolt az orvosnak:
- A húgomért igen, doktor bácsi.


Megtörténtek a szükséges vizsgálatok, és eljött a nagy nap.


Betolták a két gyereket a kórterembe. Johnny erős és egészséges volt,Mary sápadt és sovány. Mikor tekintetük találkozott, Johnny biztatóan mosolygott Maryre. Mikor a nővérke beleszúrta Johnny kezébe a tűt, a mosoly lehervadt a kisfiú arcáról és némán figyelte, ahogy átfolyik a vére a csövön.
Egy kis idő múlva Johnny reszkető hangja törte meg a csendet.


- Doktor bácsi mikor fogok meghalni? - kérdezte félénken.



Az orvos csak ekkor értette meg, hogy miért tétovázott egy kicsit a gyerek, amikor megkérdezte tőle, hogy adna-e vért a testvérének. És azt, hogy milyen önfeláldozás volt ez a kisfiú részéről, hiszen ő valóban azt hitte, hogy meg fog halni, ha ezt megteszi. Az életét adta volna oda a testvéréért.
- Ekkor elmagyarázta neki az orvos, hogy nem fog meghalni, viszont a testvére meg fog gyógyulni az új vértől...



Érted ki adná oda az életét? Ezek azok az emberek, akiket érdemes, és meg is kell becsülnünk, és nekünk is meg kell tennünk értük mindent, amit csak tudunk, és amíg lehetőségünk van rá!
Néhány dolog, amire most törekszel, akkor üresnek fog tűnni.
Néhány dolog, ami most felzaklat, akkor jelentéktelennek fog tűnni, tehát hozd ki a lehető legtöbbet minden pillanatból! Hozz létre olyan emlékeket, melyeket aztán kincsként őrizhetsz. Mert pótolhatatlanok!
Ezt csak akkor értjük meg, amikor már nem lesznek.



Cselekedjünk tehát amíg nem késő!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az infarktus spirituális üzenete egy magyar orvos tollából!
  2015-09-28 11:22:36, hétfő
 
  estünk precíz belső órája - a szív - pontosan ketyeg, és soha nem téved. Pillanatról pillanatra teszi a dolgát anélkül, hogy a legkisebb erőfeszítést kellene tegyük, vagy irányítanunk tudatosan azt.

Kényelmes igaz? Csak úgy ketyeg! Maga az élet bölcsessége az, ami felhúzza egy életre és mutatója pontosan úgy halad, ahogy a természet rendje azt megköveteli.

Anatómiai ismereteim hiányosak, hiszen régen volt már, amikor az anatómiát tanultam az orvosi egyetem padjaiban, de arra tisztán emlékszem, hogy mennyire lenyűgözött a szív szerkezete. Születéstől a halálig fáradhatatlanul dobog, anélkül hogy pár percig is megállna. Ereje felmérhetetlen, hiszen több liter vért tart mozgásban, több energiát használva el, mint a legtöbb szerv. Nem is beszélve az apró pici sejtekről, amelyek mint kis automata okos vezérlők mindezt irányítják, ahhoz, hogy minden rendeltetésszerűen működjön.

A szív az a szerv, ami folyamatosan mozgásban tartja az életenergia folyadékát, a vért. Nem kis szerep.
Ahhoz, hogy jól működjön, azonban neki is szüksége van vérre. A koszorúerekbe áramló vér arra hivatott, hogy a szívet önmagát táplálja, hogy aztán az a vért az összes többi más szervhez eljuttathassa.

Milyen érdekes igaz? Ahhoz, hogy adni tudjon, először saját magának kell adnia. Ha ellátja önmagát vérrel, az által tudhat adni csak másoknak. Ezen érdemes elgondolkodni.

Aztán, ahogy teltek múltak az évek és kikerültem az iskolapadból a test már egyre kevésbé kezdett lenyűgözni, amikor kezdtem megismerkedni a lélek dolgaival. Egy újabb dimenziója létezésünknek és mégis elválaszthatatlan a testtől. Ekkor figyeltem fel újra arra, hogy a szív milyen érdekes. Most nem fizikai, hanem energetikai szinten. A legnagyobb bioelektromos tere van...olvastam, nagyobb mint az agynak. Aztán hallottam a szívcsakráról, és arról hogy Jézusnak mekkora aurája volt, és hogy mai napig is miért ábrázolják lángoló szívvel.

Így a szív a szimbolikusan többre hivatott, mint fizikai léte. Spirituális szerv is egyben. Ott mélyen legbelül túl az anyagi világ korlátain ott lakik az a minőség, ami nélkül az élet nem létezhetne. A szeretet energiája.

Ma egy csendes pillanatban, amikor valahogy nem kaptam magamban ennek a forrását, egyszeriben mindent megértettem.

Összeállt a kép lelki szemeim előtt. Ott dobogott a szív a mellkasban és valami békés megfoghatatlan szeretet áradt belőle. Valami azt súgta engedd be a szívedbe a szeretetet. Szeresd magadat. Eddig valahogy kifele szerettem. Esetlenül, úgy hogy szerethető legyek. Ma megtört a jég és megtapasztaltam, hogy az önmagunk szeretete a legnagyobb ajándék másoknak is. Ha önmagunkat nem szeretjük szívünk nem képes továbbadni a szeretetet, hiszen erőtlenné válik.

Szeresd magadat. Ne önző módon, csak épp annyira, amitől a benned lévő szeretet máshoz is tovaárad.

Emlékezz csak vissza a koszorúerekre. Ha a szív önmagát nem táplálja, megszűnik dobogni. Ezt hívjuk orvosilag infarktusnak.

Elgondolkodtató igaz hogy egy olyan világban ahol nem tudunk szeretni miért éppen az infarktus az egyik vezető halálozási ok?



A szívbetegség megelőzése valahol a zsírosbödön, a dohányzacskó, a pia és a stressz elkerülése előtt az önmagunk és mások szeretetével kellene kezdődjön.

Forrás: http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Régi idők orvoslása
  2015-09-27 14:53:58, vasárnap
 
  Érdekességek egy 1693-as füveskönyvből: ma is megfogadhatnánk ezeket a tanácsokat!

,,Az elmének indulatairúl, és némely summás orvoslásnak módjárúl. Az orvos doctorok nélkül szűkösöknek magok alkalmaztatásárúl" Ajánlja tehát mindazoknak, akiknek nem jut pénze orvosra:



"A nagy Angliának egyik fő iskolája,

melyet Salernitának hívnak,

Kegyes Királyának írását ajánlja,

ahhoz, hogy meg tudja tartani egészségét.



Ha egészséges szeretnél maradni,

Vagy ha nem szeretnéd egészséged elveszíteni

Ne kovácsolj semmiből problémát

Ne mérgelődj semmin.



Ne igyál egyél többet, mint ami szükséges

Így hasznosítja a szervezeted, amit megeszel

Ebéd után sétálj egyet,

Ne maradj ágyban ebédig.



Ne tartsd vissza a vizeletedet,

És ügyelj arra, hogy naponta legyen székleted.



Próbáld betartani a fentieket, hogy

Tovább élhess.



Ha nincs a közeledben orvos,

Jót tesz a három jó tanács

Gondolj szép dolgokra, pihenj sokat

Ebédelj mindig ugyanabban az időben.



Reggel mosakodj hideg vízben

Minél hidegebb a víz, annál jobb a szemednek

Jól teszed, ha járkálsz egy kicsit,

És tornáztatod kezeidet lábaidat.



Rendszeresen reggelente fésülködj,

Rendszeresen moss fogat,

Ezzel erősítheted agyadat is,

Egész szervezetednek hasznos lesz ez.



Fürdés után ne menj ki a hidegre,

Ebéd után legalább állj fel, és sétálj kicsit,

Bármilyen hideg is az idő.



Ezzel tudod épen tartani belső részeidet is.



Hogy látásodat is karban tudd tartani,

Nézz lefelé minél mélyebben,

Reggelente nézz felfelé minél messzebbre,

Este nézz vízszintesen minél távolabb.



Négy problémát hozhat, ha délig alszol

Lehetőleg ne aludj délelőtt, mert

A következő betegségeket kaphatnád meg

Megfázás, lustaság, nátha, fejfájás.



Amíg nem érzel éhséget, addig ne egyél

Semmit, mert nem használsz a szervezetednek

ha akkor is eszel, ha tele van a gyomrod.



Ha tudni akarod, hogy mikor vagy éhes,

a következő két jelre figyelj:

az első, ha korog a gyomrod az éhségtől,

a második, ha megindul a nyálképzésed.



Ha kövér szeretnél lenni:

A fehérkenyér, a sajt, a zsíros tej hízlal,

minden állat heréje,

disznóhúst, agyvelő, zsíros húst egyél, és

öblítsd le édes borral.



A cukrász remekek,

a lágyan sült tojás hizlal.

az érett fügék úgyszintén,

Valamint a szőlő is hizlal.



Tavasszal ne egyél sokat,

nyáron sem hasznos sokat enni,

az őszi gyümölcsök méregtelenítenek,

télen védd magad ételekkel a hideg ellen."

Forrás: http://www.astronet.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Müller Péter legszebb idézetei közül egy Neked szól!
  2015-09-25 14:43:55, péntek
 
  Összegyűjtöttük a legszebb Müller Péter idézeteket, melyek közül az egyik Neked szól! Lelkünk minden pillanatban változik...minden pillanatban más üzenetet érzünk magunkénak. A Tiéd melyik?

"Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Inkább csalódok, ha kell naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül. (Müller Péter: Örömkönyv)



"Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. AMi elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt.

És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.

Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az." (Müller Péter: Örömkönyv)



"Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj." (Müller Péter: Boldog lelkek tánca c. cikksorozat)



"Minden csoda alapja a szeretet." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Kétféle beszélgetés van.

Az egyik, amikor mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom érvényesíteni. Szavakkal hatalmat lehet szerezni, olyan világot, amely csakis rólam szól, amelyben én vagyok a fontos: amint én gondolok, én érzek, én élek, én fájok - színjátékot, megyben én vagyok a főszereplő. Aki a magáét mondja: egyedül van. Olyan világban él, ahol senkinek nincs köze hozzá.

Ennél pontosabban nem lehet elmondani az a helyzetet, amelyben élünk, s amit úgy is nevezhetünk: a szeretetlenség világa. Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barátra, testvérre, feleségre. Csak közönség kell neki.

A másik fajta beszélgetés az, amikor valaki társat keres. Ez nagyon ritka." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Aki szeret, annak fickándozik a szíve. Annak élete színes, és süt a napja. Aki nem szeret, olyan tájakon jár, ahol nem süt a nap." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



"Az igazság kibírja a kételyt - sőt fölfedezése igényli is. Vakhit csak olyasmihez kell - de ahhoz nagyon-, ami nem igaz." (Müller Péter: Jóskönyv)





"Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom, elvarázsolt állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök, lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!"... Mi ez?! ...Mi az, hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek? Sehol! Méltatlan a valósághoz! ...Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas, rémült, boldog, nyomorult... A sejtjeim szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké akarok élni veled!... De hol jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!... Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok." (Müller Péter: Szeretetkönyv)



Forrá:mullerpeter.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedveseim!
  2015-09-25 14:26:34, péntek
 
  LEVELET KAPTÁL!
S én, - illetlenül, s illetéktelenül,
belepillantottam...
Mivel Neked szól,
most elmondom, - mindenkinek.
Elárulod nekünk, - kitől kaptad?

,,Kedvesem!

Néztelek ma reggel, ahogy felkeltél, remélve,
hogy beszélgetsz majd velem, még ha csak néhány szót is,
megkérdezed a véleményemet,
vagy megköszönöd azokat a jó dolgokat,
amik tegnap történtek az életedben.
Aztán észrevettem, hogy most túlságosan elfoglal,
hogy mit vegyél fel.

Megint vártam.
Amikor szaladgáltál a házban és készülődtél.
Tudtam, hogy lenne pár perced,
hogy megállj és csak köszönj, de túl elfoglalt voltál.

Néztelek, ahogy munkába mentél,
és egész nap vártam türelmesen.
Azt hiszem, a sok elfoglaltságod miatt nem értél rá,
hogy bármit is elmondj nekem.

Észrevettem, hogy ebédnél körülnéztél,
talán szégyelltél beszélni velem, ezért nem hajtottál fejet.
Megláttad, hogy három-négy asztallal arrébb
néhány barátod beszélt kicsit hozzám, mielőtt ettek, de te mégsem.
Nem baj. Még mindig maradt idő, és reméltem,
hogy majd beszélsz velem.
Már hazamentél, és úgy tűnt, sok dolgod van.
Miután pár dolgot csináltál, bekapcsoltad a TV-t.
Nem tudom, szereted-e a TV-t vagy sem,
mert nem sok minden történik ott,
és sok időt eltöltesz előtte nap, mint nap,
nem gondolva semmire, csak élvezve a showt.
Türelmesen vártam, ahogy nézted a TV-t,
és megetted a vacsorád, de megint nem szóltál hozzám.
Lefekvéskor azt hiszem, már túl fáradt voltál.
Jó éjszakát kívántál a családodnak,
beugrottál az ágyba, és pillanatok alatt álomba merültél.

Nem baj, mert talán még nem vetted észre,
hogy én mindig ott vagyok veled.
Több türelmem van, mint gondolnád,
és téged is arra akarlak tanítani,
hogy legyél türelmes másokkal.
Annyira szeretlek,
hogy minden nap várok egy biccentésre vagy imára,
gondolatra vagy akár egy hálás érzésre a szíved mélyén.
Nehéz az egyoldalú kapcsolat..."

Az igazsághoz hozzátartozik,
hogy magát a ,,levelet" - az Interneten találtam,
- számomra a szerző ismeretlen...
De, hogy Kitől jött, - tudom!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Vonzd be a sikert és szerencsét - Segítenek a tárgyak!
  2015-09-24 14:51:51, csütörtök
 
  Szinte mindenki sikeres és szerencsés szeretni lenni, bár vannak, akik ezt titkolják. A legtöbb ember mégis pesszimista, és balszerencsésnek mondja magát. Számukra az első feladat máris adott: változtasd meg a hozzáállásodat!

A szerencse egy váratlanul érkező boldogságot, örömöt jelent. Szerencsénk nem csak a pénzügyekben lehet, hanem családi, párkapcsolati vonatkozásban is. Például szerencsésnek érzed-e magad azért, hogy vannak szerető szüleid, vagy éppen egy kicsi lelket nevelgetsz napról napra?



A szerencsét bevonzani nagyon nehéz, de vannak rá apró praktikák, amivel meg lehet gyorsítani a folyamatot. Most a tárgyak ,,erejét" hívjuk segítségül.



Elefántok: Ha elefánt szobrokat (fából) helyezel el az otthonodban, érdemes pár dologra ügyelned! A legnagyobb hatásukat akkor fejtik ki, ha nem egyedül, magányosan vannak a szekrényeid polcán, hanem összesen 7-en dolgoznak azon, hogy jobb legyen az életed. A lefelé néző ormányúak a negatív energiákat erősítik: levertség, befelé fordulás, küzdelem. Ha viszont felfelé mutat az ormányuk, akkor a fölvirágzást, a boldogságot, a vidámságot, az örömöt hívják be az életedbe.



Szerencsebambusz: A szobának is gyönyörű dísze lehet a szerencsebambusz, de pozitív ereje miatt még többen kedvelik ezt a növényt. Felvirágoztatja a helyiséget, s minél inkább él a növény, annál inkább pozitívabb energiák hatják át a teret. Ha valaki úgy dönt, hogy szerencsebambuszt vásárol, vagy épp meglepik vele, ügyeljen a gondozására, törődjön vele és helyezze úgy el az otthonában, hogy a kellő fénymennyiséget mindig megkapja!



A fenti két tárgy hozzásegíthet a jobb élethez, de fontos, hogy a tetteket ez esetben is neked kell megtenned!

Sem a szobrok, sem a bambusz nem fog munkahelyeden jobban teljesíteni, sem beszélni helyetted, de hozzá segíthet ahhoz, hogy energikusabb és ezáltal motiváltabb legyél!



Papp Máté

Forrás: http://lelekmagazin.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.