Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
Fűszeres-sajtos csirke fóliás burgonyával
  2014-03-31 18:20:32, hétfő
 
  A dietetikus véleménye
Oszteoporózisban, fokozott kalciuműrítésben preventív hatás érvényesül a sok kalcium, a sok fehérje és C vitamin következtében, ezért az egész család számára meleg szívvel ajánlom ezt a fűszeres finomságot.

Hozzávalók
4 személyre
1 db közepes nagyságú csirke (vagy ízlés szerint combok vagy mellek)
8 dkg liszt
1 tk. piros paprika
1 kk. szárított majoranna
1 kk. őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
10 dkg füstölt sajt
1 fej hagyma
2 dl tejföl
4 ek. olaj
1 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk.
A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük.
Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk..
Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor magas peremű tepsit, vagy nagyobb hőálló üvegtálat válasszunk.
Kisebb mennyiségnél megfelelő egy hőálló üvegtál teteje is, ebben rögtön tálalni is lehet.
A csirke darabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben.
A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé rendezzük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk.
Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk.
A tálra a tetejét vagy alufóliát borítunk és az előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Ezután a tetőt vagy fóliát eltávolítjuk és magas hőfokon még addig pirítjuk amíg a teteje szép piros lesz.

Ha elég nagy a sütőnk, akkor a csirkével egyidőben süthetünk fóliás burgonyát.
Ehhez fejenként egy nagy burgonyát alaposan megmosunk, kefével ledörzsöljük,
a hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk meg.
Nagy darab alufóliát vágunk és jó alaposan betekerjük a krumplikat, hogy a gőz ne szökhessen meg. A csirkével együtt helyezzük a sütő rácsára, legalább 1 órán keresztül sütjük.
A fóliával együtt tálaljuk, mindenki magának vágja fel, közvetlenül fogyasztás előtt.
Ha nem csinálunk fóliás burgonyát, akkor ízlés szerint sült krumpli, párolt rizs,
vajon párolt zöldség lehet a köret. Illik hozzá a gyümölcsbefőtt, de a friss saláta is.

Barna Barbara HáziPatika.COm
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Beszéljünk róla: a rák a halálos ítéletünk?
  2014-03-31 16:42:41, hétfő
 
  A rák a fejlett társadalmak egyik legalattomosabb betegsége. Sokan egyenlőnek tekintik a halálos ítélettel, amelyet az elszomorító statisztikák sajnos nem cáfolnak meg.

Vezető halálok Magyarországon
Modern világunkban ugyan rengeteg szó esik az egészséges életmódról, a személyes felelősségről, mégis sokan fittyet hányunk a jó tanácsokra és azt gondoljuk, velünk ez nem történhet meg. Igyekszünk tudomást sem venni arról, hogy a rák kortól, nemtől függetlenül bárkit érinthet.
Ez nagyon helytelen hozzáállás, amely hozzájárul hazánk borzalmas halálozási statisztikáihoz.

Ma Magyarországon 100 ezer emberből 166 hal meg daganatos megbetegedésben, amely világviszonylatban is előkelő helynek számít, ennél csak Mongóliában rosszabb a helyzet.
Elkeserítő tény az is, hogy míg a rák előfordulását tekintve a középmezőnyben végzünk, halálozási mutatókban a második legrosszabb eredményünk van. Ha csak Európát nézzük, akkor hazánkban a legmagasabb a daganatos betegség miatti halálozás.

Mit tehetünk?
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Kiváltképp a daganatos megbetegedések esetén a szűrővizsgálatoknak létfontosságú szerepe van. Évente mindenkinek ajánlott szűrővizsgálatokra járni, legyen szó tüdőszűrésről, nőgyógyászati rákszűrésről, mammográfiáról, anyajegy vizsgálatról stb.

Figyeljünk oda magunkra és amennyiben lehet, végezzünk rendszeresen önvizsgálatot.
Óriási a felelősség rajtunk is, hiszen életmódbeli és táplálkozási szokásainkon csak mi tudunk változtatni. A helyes táplálkozás alatt nem feltétlenül a méreg drága bio élelmiszerekre kell gondolni. Fontos a mérsékletesség, a változatos étrend és az aktív mozgás. Ezen kívül nem csak testi, hanem lelki egészségünkre is oda kell figyelni.

Lelki egyensúly
Lelkiállapotunkat, hozzáállásunkat épp úgy ,,formálni" kell, mint sportoláskor izmainkat. Meg kell tanulni a helyes stressz-kezelési technikákat, amelyek segítenek testi-lelki harmóniánk megtartásában. A stresszes, szorongós állapot hosszú távú fennállása számos egészségügyi probléma gyökere lehet.

Káros szenvedélyeinknek intsünk mihamarabb búcsút. Cselekedjünk most és ne várjuk meg, amíg egy szörnyű diagnózis kell ahhoz, hogy dohányzásunkat maradéktalanul abbahagyjuk. Csökkentsük alkoholfogyasztásunkat és hagyjunk fel a mértéktelen gyógyszerfogyasztással. Ezek ugyanis mind emelik a rák kialakulásának kockázatát.

Előzzük meg a bajt
Vegyük komolyan a tényeket, az egészségre irányuló intelmeket és csökkentsük a rák kialakulásának esélyét minimálisra. Tanuljuk meg az egészséges életmód alapjait és minden nap tegyünk egy lépést egészségünkért.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Gyógyító hold
  2014-03-31 16:38:12, hétfő
 
  (Naturahirek.hu) A természetben minden mozgásban van, semmi sem állandó. Igaz ez az emberi életre is, hiszen percről percre változik minden. Ebben a folyamatos változásban kell megtalálnunk az egyensúlyt ahhoz, hogy harmonikus testi-lelki életet élhessünk. Ha megtanulunk egy kicsit elcsöndesedni és odafigyelni a természet rezgéseire, akkor könnyebben megvalósíthatjuk az óhajtott egyensúlyt. Nemcsak az év- és napszakok változásait figyelhetjük meg, hanem azt is, hogy a Hold melyik arcát mutatja nekünk, és az milyen hatással van ránk. A holdciklus emberre gyakorolt hatását ősidők óta ismerjük, de az ár-apály jelensége, vagy akár a nők havi tisztulása is követi a holdfázisokat. Lássuk, miként lehet segítségünkre a hétköznapokban, az egészségünk megőrzésében a Hold eme mágikus hatása!

Újhold idején egy fekete korong képében tárul fel előttünk a Hold, ezt holt Holdnak is nevezzük. Ilyenkor nagyon erős a szervezet méregtelenítési képessége, így ajánlott ezen a napon belefogni a böjtbe, vagy bármi olyan tevékenységbe, amit már régóta tervezünk megtenni. Újhold idején könnyebb leszokni a rossz szokásokról, mert a természet ereje támogat minden új kezdeményezést. Ha el akarunk hagyni valamilyen rossz szokást, érdemes szembenézni azzal a kérdéssel is, hogy vajon miért is volt eddig szükségünk rá! Kevesen tudják, de az újhold legalább olyan erős hatással van a szervezetünkre, mint a telihold, bár kevésbé érzékelhetjük.

Az újholdat követő 14 nap a növő Hold ideje, ekkor a Hold D betűt formáz az égen, és közelít a teliholdhoz. A növő Hold védelemre, pihenésre késztet, így ne haragudjunk magunkra, ha ezt az igényt felfedezzük magunkban, inkább próbáljunk meg alkalmazkodni a természet ritmusához! Ez az időszak alkalmas a test és a szervek, szervrendszerek általános erősítésére; ez a regeneráció, a felvétel, a beszerzés ideje, így a hiánybetegségek könnyebben gyógyíthatók ekkor, mert a bevitt tápanyagok könnyebben beépülnek, felszívódnak. Mivel a szervezet raktároz, visszatart, emiatt a vizesedés is jellemző lehet a növő Hold időszakában. A növő Hold ad, tervez, befogad, felépít, belélegez, energiát tárol, erőt gyűjt.

Telihold napján a Hold teljes pompájában mosolyog ránk, tiszta égbolt esetén csodás teljes korongban gyönyörködhetünk. Ilyenkor az emberek többsége ingerlékenyebb, érzékenyebb, több türelemre van szükségünk önmagunkkal és másokkal szemben is. Az újholdhoz hasonlóan a telihold környéki napokon felerősödik a szervezet vizesedési hajlama, s ilyenkor ugyancsak célszerű böjtöt kezdeni. Az univerzum támogató energiái segítik, hogy a szervezetünk könnyebben megszabaduljon a terhelő méreganyagoktól, és könnyebben kitartóbban végezhetjük a tisztulást. A teliholdat megelőző és követő 3 napban, illetve telihold napján tilos bármiféle operáció végzése, mert erősebb a vérzés, a sebek nehezebben gyógyulnak. Természetesen kivételt képeznek ez alól az életmentő beavatkozások! Ha tehetjük, ebben a néhány napban kerüljük a védőoltások beadatását is, mert roppant módon terhelik a szervezetet, nehezebben élhetjük meg a beavatkozást!

Teliholdat követően a Hold ismét csökkenni kezd, 14 napig a fogyó Hold időszakát éljük. A C betűt formázó Hold kimos, kiizzad, kilélegez, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra hív. Minden, ami elengedés, legyen szó akár testi, akár lelki elengedésről, könnyebben megvalósítható. Ilyenkor több energiát érzünk magunkban, könnyebb a munkavégzés is. Ha lehetőségünk van rá, akkor fogyó Hold idejére érdemes időzíteni az operációkat, mert szinte biztos a beavatkozás sikere, illetve a gyógyulás is gyorsabban, könnyebben történik.

A holdállást követhetjük, ha egyszerűen feltekintünk az égre, de holdnaptárakat is segítségül hívhatunk. A holdritmusok mindig segítenek nekünk, ha elfogadjuk és tiszteletben tartjuk, hogy a saját ütemében, lassan történik. Nem tudjuk sürgetni. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor feltárul előttünk a Hold mágiája. Ennek megtapasztalásával, gyakorlásával könnyebben megtalálhatjuk a saját ritmusunkat, testi-lelki harmóniánkat.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
A rendszeres vízivás a bőrápolás leghatékonyabb módja!
  2014-03-31 16:34:07, hétfő
 
  A RENDSZERES VÍZIVÁS A BŐRÁPOLÁS LEGHATÉKONYABB MÓDJA!

Bőrápolás, fiatalítás, feszesítés: nincs jobb módja, mint a vízivás.

Itt a bizonyíték, hogy a rendszeres tiszta víz bevitele a bőrápolás leghatékonyabb formája.
Valószínű nincs olyan nő, aki nem küzdött volna bőrproblémákkal: túl száraz, túl zsíros, túl ráncos, túl karikás és még sorolhatnánk.

Valószínű abban is megegyezhetünk, hogy a legtöbb nő már kisebb vagyont költött el krémekre, pakolásokra, kozmetikusra, ránctalanítókra, bőrradírokra, alapozókra hogy bőrét megfelelő formába hozza.

De mi van, ha eddig teljesen rossz szemszögből közelítettük meg a problémát és mielőtt kencék és krémek armadáját zúdítanánk a bőrünkre belülről kellene kezdeni a kezelést?

Ezt bizonyítja az angol Dailymail újság újságírónője, aki ezúttal saját magán hajtott végre egy kísérletet.
Állandó fejfájását és rossz emésztését szerette volna kezelni a vízkúrával, de még ő is meglepődött az eredményeken. A 42 éves újságírónő számtalan pozitív változást tapasztalt a 30 napon át tartó, napi 3 literes vízivó kúra alatt. A képek magukért beszélnek. A kúra elején és négy hét múlva készült arcképek megdöbbentő változásról tanúskodnak.

Őszintén alig tudom elhinni, hogy milyen változások mentek végbe az arcomon. A fekete karikák a szemem alól eltűntek, a foltok eltűntek. A bőröm majdnem olyan harmatos, mint amikor gyermek voltam. Az átváltozás mértéke igen figyelemreméltó. ... A férjem és a barátaim azt mondják 10 évvel fiatalabbnak látszom." - mondta a kúra végén az újságírónő, aki előtte csak körülbelül napi 1 liter vizet ivott.

BŐRÁPOLÁS VÍZIVÁS ÁLTAL? A JELEK SZERINT MŰKÖDIK

Inni kell, ez nem kérdés, ez egészségünk egyik fő tartópillére. De most azt is láthatjuk, hogy bármelyik kozmetikumokat gyártó cég megirigyelhetné a víz bőrre gyakorolt pozitív hatásait. Bár, ha ezt minden nő tudná lehet kevesebb kence is fogyna...

A MAGYAR KÍSÉRLET
Természetesen, amikor a cikk az újságírónővel bejárta az internetet, Magyarországon is elindult egy kisebb mozgalom, egy kísérlet arra, hogy a napi 3 liter víz 30 napon keresztül milyen változásokat képes előidézni másoknál is. A kísérlet eredményiről a LifeTiLt Blog számolt be.

IDE KATTINTVA láthatóak az eredmények

FORRÁS: VIZMEGOLDAS.HU
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
6 érdekesség a menstruációról és a betétekről
  2014-03-31 13:36:29, hétfő
 
  A nők és a havi vérzés

A menstruáció a világ legtermészetesebb dolga már évezredek óta, mégis sokan tabuként kezelik.
A havi vérzést körüllengő misztériumot most néhány érdekességgel próbáljuk "közelebb hozni".


A nők évszázadokon keresztül különféle változatos eszközöket használtak a menstruációs védelemre. Habár a egészségügyi és tisztasági betétek ma már mindennapjaink részei, de vajon azt tudjuk, hogyan jutottunk el a ma használt eszközökig? Íme néhány mérföldkő a történelemből.


Tudta-e?

... a betétekről már a X. századból vannak feljegyzések: a kora-középkori bizánci Szuda-lexikonban Hüpatiáról, IV. századi matematikusnőről írták, hogy használt menstruációs rongyát hozzávágta egy nem kívánatos csodálójához.

...az eldobható betétek Benjamin Franklin sörét okozta sebek ellátását szolgáló találmányából nőtték ki magukat, de kereskedelmi forgalomba először csak 1888 körül kerültek. Az első eldobató betét funkcióját kezdetekben az ápolók faforgácsos kötszere töltötte be, amelyből betétet formáltak, és amely könnyen beszerezhető anyagnak számított, kellően olcsó volt, hogy használat után eldobják.

... az eldobható betétek megjelenéséig az asszonyok különféle kendőket vagy újrafelhasználható betétet használtak világszerte. A házilag gyártott betétek rendkívül változatos anyagokból készültek: a különböző szövetek mellett gyakran használtak hozzá megmaradt törmeléket, füvet és egyéb, jó nedvszívó anyagot. Sokan ugyanakkor semmit nem használtak a vér felfogására. Még az eldobható betétek megjelenése után többek számára még túl drága volt az új eszköz, és több évbe telt, míg az egyszer használatos betétek széles körben elterjedtek.

... a 19. század végéig a nők maguk készítették a menstruációs betéteket, de vidéken gyakoribb volt, hogy nem hordtak semmit, még alsóneműt sem, így menstruáció ideje alatt bárhol is jártak, vörös nyomot hagytak maguk után. Ez ősrégi szokás volt a vidéki és alsóbb osztálybeli asszonyok körében, ezért nem keltett feltűnést. Gyakorlatilag csak a színésznők viseltek testhez álló öltözéket, és az előkelőbb hölgyek hordtak alsóneműt, így betétet is, amit szövetből készítettek. A mosakodást és az alsó ruházat váltását a piros napok alatt egészségtelennek tartották, mert azt gondolták, hogy megállítja, vagy éppen felerősíti a vérzést.

... a menstruációs segédeszközök használatát egy 19. századi feljegyzés szerint német doktorok kezdték el ajánlani a nőknek, hogy javítsanak egészségi állapotukon. Az első menstruációs eszközt amerikai szabadalom alapján mutatták be 1854-ben, amely egy acélrugókra erősített betétet tartó öv volt, de az 1870-es évekig nem igazán terjedt el.

... a világ egyik legrégebbi kézzel festett lelete a tudósok szerint talán egy menstruációs naptárat ábrázol. A különleges követ német régészek fedezték fel a közelmúltban a dél-németországi Schwäbische Alb középhegységben (a német nyelvű cikk és kép itt található) és megállapították, hogy a kő legalább 15 ezer éves, így Közép-Európa legrégebbi festett leleteként tartják számon. A régészek szerint a jégkorszakbeli kövön található festés semmiképpen sem a véletlen műve, hanem ember által elkövetett, és egészen biztosan valamilyen célt szolgált. Erről két teóriát állítottak fel: az egyik szerint a sorokban szabályosan elhelyezkedő barnás-vörös pöttyök a korszakban elterjedt sámánizmussal kapcsolatos vallásos jelentéssel bírnak, míg a másik elmélet azt tartja, hogy ez egészen egyszerűen egy menstruációs naptár lehetett.

HáziPatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
ntim tisztaság: 2 dolog, amiről nem sejtjük, hogy ártalmas
  2014-03-31 13:32:49, hétfő
 
  Túlzásba esünk?

Az utóbbi években már megszoktuk, hogy minden reklámblokkra jut legalább egy intimbetét vagy tampon, és hogy egész iparág épült alsóbb tájaink tisztaságának, egészségének óvására. De vajon érdemes-e hallgatni a reklámokra?

Intim lemosók - szükségesek?

"A tejsavat tartalmazó, enyhén savas kémhatású intim lemosók alkalmazása hasznos dolog, hiszen megvédik a hüvely természetes flóráját" - mondja Dr. Koiss Róbert szülész-nőgyógyász. "Túlzottan gyakori használatuk viszont problémát is okozhat. Ha egy hölgy naponta többször is használ intim lemosót, előfordulhat, hogy a tisztálkodószer károsítja a terület hámrétegét, és emiatt égő, csípő érzés lép fel. Sok páciensemnél, akik fertőzésre gyanakodva jöttek hozzám, kiderült, hogy csak az intim lemosószerek, törlőkendők túlzásba vitt használata volt a gond. Szerencsére ilyenkor a gyógymód is egyszerű: át kell térni a napi egyszeri tisztálkodásra. Ha pedig a szerek illatanyaga okoz gondot, illatmentes, allergiát nem okozó illatszerre kell váltani."

Koiss doktor ugyanígy ellenzi a hüvelyöblítésre szolgáló szerek gyakori, indokolatlan alkalmazását is. Szerinte ezeknek a szereknek csak orvosi javaslatra, fertőzések gyógyszeres kezelése után, a normál hüvelyflóra visszaállítása céljából van létjogosultságuk. "A tejsavas hüvelyöblítő szerek kémhatásuknál fogva segítenek abban, hogy a hüvely egészséges állapotáért felelős úgynevezett Döderlein-flóra felépüljön. Ez a tejsavbaktériumokból (lactobacillusokból) álló flóra tejsavat termel, így enyhén savas pH-értékű közeget hoz létre a hüvelyben. Ez pedig segít meggátolni a fertőzést okozó kórokozók elszaporodását" - magyarázza.

Ám ha túl gyakran folyamodunk a hüvelyöblítéshez, épp az ellenkezőjét érjük el: "kimossuk" a Döderlein-flórát, még mielőtt beindulhatna a baktériumok saját tejsavtermelése, és kialakulhatna a védő hatás. Ráadásul a hámréteg is sérül, így a terület sokkal jobban ki van téve a gombák, baktériumok támadásának. Ez akár a tartós gyógyszeres kezelést igénylő állapotig is elvezethet, sőt a kezeletlen gyulladás a kismedencei szervekre is átterjedhet.

Tisztasági betét - csak indokolt esetben

Korántsem veszélytelen divat viszont a tisztasági betétek állandó használata. "Manapság sokan úgy tekintenek ezekre az apró betétekre, mint a fehérnemű szinte kötelező tartozékára, pedig folytonos használatuk akár ártalmas is lehet" - figyelmeztet Dr. Koiss Róbert. "A hüvely ugyanis öntisztuló rendszer, és ez a természetes öntisztulás bizonyos mértékű váladékozással jár."

Ilyenkor nyúlnak sokan a tisztasági betétek után. Ezekkel (legyenek a betétek akármilyen légáteresztők) és a szűk, műszálas nadrágokkal, harisnyanadrágokkal viszont valóságos 'dunsztkötést' hoznak létre intim tájaikon, ami elindít egy ördögi kört: fokozódik az öntisztulással járó váladékozás, a páciens pedig még indokoltabbnak érzi a tisztasági betét használatát. Így idővel sérülhet a hüvelyflóra, és jönnek a fertőzések.

A tisztasági betétek persze nagyon hasznosak lehetnek, ha egy fertőzés miatt, illetve annak kezelése idején növekszik a hüvelyváladék mennyisége, és a menstruáció utolsó egy-két napján is jó szolgálatot tehetnek; csak állandó használatuk nem javasolható. Az illatanyagokra érzékenyek jobban teszik, ha ezeken a napokon is tartózkodnak az illatosított változatoktól.
HáziPatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Csökkenti a vérnyomást a vegetáriánus étrend
  2014-03-31 13:28:41, hétfő
 
  A húsmentes étrendnek számos pozitív egészségügyi hatása van. Japán tudósok most azt is megállapították, hogy a magas vérnyomást is csökkenti, legalább annyira, mint a sószegény étrend vagy néhány kilónyi testsúlyvesztés.
Az oszakai kutatócsoport összesen 39 korábbi tanulmány eredményeit vetette össze. A hét klinikai kísérletben és 32 megfigyeléses kutatásban összesen közel 22 000 alany vett részt. A megfigyelt étrendekben egyáltalán nem szerepelt hús, tojás és tejtermék azonban igen.

Úgy találták, hogy a "mindenevőkkel" szemben a húsmentes étrendet követők vérnyomása alacsonyabb volt. A csökkenés mértéke azonos volt azzal, mintha valaki sószegény diétát követett volna, vagy 5 kilónyi túlsúlytól szabadult volna meg. A vérnyomás-csökkenés ráadásul a koszorúérbetegség okozta halálozás rizikójának 9, míg a szélütés okozta halálozás kockázatának 14 százaléknyi csökkenésével járt együtt.

A szakemberek többféle magyarázatot is találtak arra, miként csökkentheti a vérnyomást a vegetáriánus étrend. A húst kiiktatóknak általánosságban alacsonyabb a testtömeg-indexe, és ritkább közöttük az elhízott. Az étrendjük rostban gazdagabb, zsírban viszont szegényebb, mint a mindenevőké.

Más kutatások szerint a vegetáriánus étrend káliumban gazdag, nátriumban viszont szegényebb - vagyis összességében egészségesebb, mint a húst is fogyasztók étrendje.
"Mindenképpen további kutatásokra van szükség, hogy megállapíthassuk, milyen összefüggések vannak bizonyos ételek és mikrotápanyagok, valamint a vérnyomásunk között. Az azonban biztos, hogy nagyon szoros kapcsolat van az étrendünk és az egészségünk között" - foglalták össze a japán szakemberek.

A kutatás eredményeiről a JAMA Internal Medicine című szaklapban számoltak be.
Partner: HáziPatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Kapzsiság: Avagy miért gyógyíthatatlan a rák?
  2014-03-30 18:05:57, vasárnap
 
  A rák rettenetesen sok embert öl meg minden egyes nap, akkor amikor egyáltalán nem kellene, hogy így legyen. Amerikai adatokat tudunk, 2013-ban 580.350 ember halt meg eddig rákban az USA-an, legalábbis az American Cancer Society szerint. Több milliárd dollárt szánnak minden évben a rákkutatásra, de a probléma egyáltalán nem megoldott.



És miért nem?- kérdezhetnénk. Sok esetben tudjuk mi okozza a rákot, vagy mi az, ami növeli kialakulásának kockázatát, de a világ még mindig nem látott egy univerzálisan “orvosilag elfogadott" gyógymódot.

Miért van az, hogy ebben a nagy tudományos léptekkel és fényes elmékkel teli korban nem vagyunk képesek megoldást találni? A válasz egyszerűen fogalmazva: azért, mert a rendszer annyira korrupt, hogy ezt nem teszi lehetővé.

A rák, bár tragikus és szívszorító betegség oly sok beteg, barát és családtag számára, nagy üzlet a Gyógyszeriparnak. Ezek a hatalmas vállalatok minden rákos esetből jelentősen kasszíroznak. Minél tovább tartanak valakit a rák-kezelő gyógyszerekkel, sugárzással és kemoterápiával életben, annál több pénzt tesznek zsebre. Ha valóban meggyógyítanák a betegséget, a nyereség egy jelentős részétől elesnének.

A Mindenható Gyógyszeripar újra és újra bebizonyítja, hogy a nyereség és nem a beteg a lényeg. Az “American Cancer Society" nagy gyógyszeripari cégek, mint pl az AstraZeneca több millió dolláros hozzájárulását fogadja el évről évre. Viszonzásul viszont az AstraZeneca befolyásol mindent, amit a az amerikai, rákkezelésre és kutatásra szakosodott szövetség tesz. Vegyük például a mellrákot. Minden “tudatos" kísérlet középpontjában szinte kizárólag a mammográfia áll, és nem szólnak egy szót sem a rákkeltő élelmiszerekről, a dezodorok alumínium tartalmáról, valamint az oltóanyagok hosszútávú hatásairól. Nem szólnak egy szót sem a mellrák természetes megelőzéséről, mert az túl olcsó eszköznek bizonyulna.

Amint arról Mercola beszámol:

“A tipikus rákbeteg 50,000 USD-t költ el miközben harcol a betegséggel, és nagy valószínűséggel bele is hal. A kemoterápiás gyógyszerek a legdrágábbak az összes orvosi kezelések közül a világon, sok közülük 3,000 és 7,000 USD közt mozog és csupán egy hónapra elegendő. “

Ez a hatalmas összeesküvés akkor kezdődött, amikor több mint egy évszázaddal ezelőtt a nemzetközi bankárok - akik a gyógyszeripar tulajdonosai egyben- átvették az irányítást az egészségügyi oktatási rendszer fölött. Aztán pedig pénzt adományoztak az Amerikai Orvosi Szövetségnek (amit az alternatív hírek területén “egészségügyi maffiának" neveznek) és ezek az iskolák cserébe azt oktatják amit ők akarnak.

A tudomány hihetetlen gyorsasággal tárja fel a természetes daganatellenes szerek tárházát, nagyon ígéretes eredményekkel. Azonban bármikor, amikor ezeket egy orvosi kongresszuson valaki megemlíti, nevetség tárgyává teszik, kutatási eredményeit pedig szőnyeg alá söprik. Az egészségügyi létesítmény ezeket a megoldásokat nem hajlandó tudomásul venni, pontosan azért, mert az az egészségügyi üzlet történelmének egyik legnagyobb öngólja lenne, egyik első számú bevételforrásukat lőnék ki vele.

Forrás: (naturahirek)
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Mi is az a kemoterápia?
  2014-03-30 18:01:27, vasárnap
 
  GYÓGYÍT VAGY MEGÖL?

A kemoterápia lényege, hogy a beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatikumokkal) kezelik, melyeknek meg kellene ölnie a rákos sejteket... de ez valóban működik?
E rákellenes szerek túlnyomó többségére a sűrűn, gyorsan szaporodó, burjánzó sejtek - mint a ráksejtek - különösen érzékenyek.
A kemoterápiás kezelés káros mellékhatásainak alapját az képezi, hogy a kemoterápiás szerek hatása nem csak a rákos sejteket érinti. E szerek hasonló, tehát a sejtosztódást gátló, sejtpusztító hatást fejtenek ki a szerveinket, szöveteinket felépítő sejtek közül mindazokra, amelyek a ráksejtekhez hasonlóan gyors tempóban szaporodnak.

A kemoterápia súlyos mellékhatásai

A citosztatikus szerek az egészséges sejtekre is káros hatással bírnak. A sejtek közül főként azok érintettek, melyek gyorsan osztódnak. Ezek az emésztőrendszer sejtjei (száj-, gyomor-és bélnyálkahártya), a hámsejtek (bőr, hajhagymák), az ivarsejtek és a vért alkotó sejtek (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék).
A leginkább károsított sejteknek megfelelően a
leggyakoribb mellékhatások a következők:

-Emésztéssel kapcsolatos zavarok: szájszáradás, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasmenés.
-Rossz közérzet és fájdalom. A kemoterápia okozhat idegrendszeri problémákat és égő, zsibbadó, bizsergő, vagy szúró fájdalmat a végtagokban. A gyógyszerek némelyike szájüregi gyulladást, fájdalmat, fejfájást, izomfájdalmakat és
gyomor-bélproblémákat válthat ki: pl. görcsöt, hasmenést, erős puffadást, mert a normál baktériumflóra tönkre megy.
-A vörösvérsejtek károsodása vérszegénységhez, fáradékonysághoz vezet.
-Keringési gondok: szédülés, vérnyomás ingadozás, szívritmuszavar sem ritka.
-A központi idegrendszer problémái: A kemo néhány embernél átmeneti zavartságot, vagy apátiát, depressziót okozhat.
-A fehérvérsejtek pusztulása a védekezőképesség csökkenéséhez vezet, gyakoribbá válnak a különböző fertőzések.
-A vérlemezkék károsodása vérzékenységhez vezet. Ez megnyílvánulhat enyhe formában, mint pl. orr-, illetve ínyvérzés. Sajnos azonban súlyos életet veszélyeztető vérzések is kialakulhatnak (pl. agyvérzés).
-Fáradtságérzet: Ez általános jelenség. Néhányan extrém fáradtságot éreznek még elegendő alvás, vagy pihenés után is - ennek oka a vérszegénység, a felszívódási zavar, a máj-és vese erős terheltsége.
-A hámsejtek pusztulása miatt bőrszárazság, napfényérzékenység. A kemoterápiát kapó betegek bőre pirossá, érzékennyé (főleg napon), vagy irritálttá válhat. Azoknak, akik sugárkezelést kapnak a kemoterápia előtt, bepirosodik, felhólyagosodik és hámlani kezd a bőrük. Ezek a sugárkezelés
legismertebb mellékhatásai.
- A kemoterápia fekélyesedést idézhet elő a szájban és a torokban, vagy irritálttá és vérzővé teheti a fogínyt.
-Vese és hólyagproblémák: több gyógyszer irritálhatja, vagy roncsolhatja a húgyhólyagot és a vesét, ettől emelkednek a vesefunkciós értékek, romlik a vizeletkiválasztás, és hólyaghurut is kialakulhat.
-Májfunkciós károsodás: Mivel a máj a legfőbb méregtelenítő szervünk, ezért nagyon fontos, hogy a kemoterápia alatt kellő támogatást kapjon, hiszen itt bomlik le a legtöbb gyógyszer. Vannak, akiknél a májenzimek annyira megemelkednek, hogy a kezelést szüneteltetni v. abba is kell hagyni.
-A kemoterápiás szerek a nemi szerveket és a fogamzást is károsíthatják.

Mivel a kemoterápia hosszú távú mellékhatásokat is okozhat, nehéz döntés, hogy a rákos betegek elfogadják-e a kemoterápiát. Sajnos többször előfordul, hogy a kemoterápia miatt legyengült immunrendszer következtében gyorsabban újul ki a megoperált daganat v. a meglevő áttétek
robbanásszerűen szóródnak. Vannak olyanok is, akiknél a lezárult kezelések után 1-4 évvel később teljesen más szövettani típusú másik daganat képződik...

Napjainkra jópár eltitkolt kutatás bizonyítja, hogy a kemoterápia nem a legmegfelelőbb sőt talán szervezetünkre a legkárosabb kezelés a rák ellen. Sokunkban felmerül ilyenkor, hogy ennyi
mellékhatása van a kezelésnek és ráadásul nem, hogy 100%-ban de még 10%-ban sem biztos a gyógyulás a kezelés után, akkor vajon miért nem keresnek vagy éppen hoznak nyilvánosságra olyan kezelési formákat amelyek tényleg a rákos sejteket pusztitják és nem az emberi szervezetet teszik teljesen tönkre.
Egy kemoterápia által teljesen legyengített szervezet, hogyan lehet képes legyőzni a rákos sejteket, ha már előtte sem sikerült ellenállnia?

Íme egy érdekes kutatási eredmény:

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan
fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul" érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan
orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik" és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a " terápia" gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az úgynevezett WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal
még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának."

A csapat ezután nyilatkozatot tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához."

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlítva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al
csökkentette.

További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma" a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze
megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.
Vajon miért?

Az orvosok 75%-a saját magának és családjának sem adna kemoterápiás kezelést!

Az orvosok régen azt gondolták, hogy ha egy beteg vérét lecsapolják, akkor testét megtisztítják a “gonosz" fertőzéstől vagy megbetegedéstől. Ezzel szemben csak azt érték el, hogy a beteg ember sokkal gyengébb lett, nem tudott megküzdeni a kórokozókkal. Kérdőívek azt mutatják, hogy továbbra
is négy orvosból egy hajlandó kemoterápiának alávetni magát annak egész testre és immunrendszerre vetülő pusztító hatása és a rendkívüli alacsony sikerességi rátája miatt. Megfejelve ezt még azzal a ténnyel, hogy a rákos betegségek mindössze 2-4%-a reagál valamit is a kemoterápiára és mégis
majdnem minden fajta rákra alkalmazzák, a kilátások nem túl rózsásak.

A felmérések McGill Cancer Centerben készültek 118 rák szakértő orvos körében. Arra kérték az orvosokat, hogy képzeljék el azt, hogy rákosak és válasszanak hat különböző “kísérleti" terápia közül. Ezek az orvosok nem hogy a kemoterápiás megoldást nem választották, kérdezésre azt is elmondták, hogy családtagjaikat sem engednék, hogy végigcsinálják a kezelést!
Mit árul ez el Önnek erről az archaikus betegség kezelési módszerről?

Ezek a felmérések nagy hatással vannak az általános közvéleményre is a legtöbb nyugati társadalomban. A kezelésben való bizalom hiánya az orvosok felől lassan átsugárzik már a betegek felé és egyre többen fordulnak a természetes orvoslás felé, ahogy ez az 1900-as évek elején is volt, mielőtt az orvostudomány és a gyógyszeripar ennyire korrupttá vált volna.

Egy emelt szintű toxicitás valójában az utolsó dolog, amire bármilyen lénynek szüksége van a fertőzések, ill. betegségek elleni védekezésben.
Auto-immun betegségek főleg akkor alakulnak ki, amikor az emberek az élelmiszerrel, ivóvízzel, oltóanyaggal vegyi anyagokat visznek be szervezetükbe. Ilyenek a mesterséges édesítőszerek és a környezetszennyezésből fakadó ártalmak is.
A kemoterápia a testet borzalmas mérgekkel tölti fel.
Az orvosok, rákszakértők, kutatók már tudják ezt, de a gyógyszergyárak nyomására még mindig nem javasolnak helyette alternatív megoldásokat, étrend-kiegészítőket, gyógynövényeket és szuper-élelmiszereket.
A rák legyőzésének útja a méregtelenítés, lúgosítás és az immunrendszer felerősítése, nem pedig tovább rongálása és vegyszerekkel való elárasztása. Az orvosok tudják, mennyire abszurd a kemoterápia ideológiája.
A kemoterápia nagyon kevés sikerrel jár vastagbél-, tüdő-és mell rák esetében, ahogy ez az elmúlt évtizedben már dokumentálásra is került.
Lehet, hogy tényleg csak szélsőséges véletlen, hogy bár az orvosok 75%-a nem hajlandó saját magát vagy családtagjait alávetni a kemoterápiás kezelésnek, a betegek 75%-ának viszont felírja azt? A költséges kemoterápia és a gyógyszeripari “csúszópénzek" azt sugallják szó sincs véletlen egybeesésről.

Van más megoldás!

Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének, a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikoregy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők. (A genetikai hajlam csak egy lehetőség, a betegség kialakulására, de kitolható megfelelő életmóddal!)

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, (Nem szintetikus!) ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek:
a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítők,
mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

A ráksejtek táplálékai:

-A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. A leginkább javasolt, természetes növényi édesítőszer a STEVIA (Jázminpakóca).
Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.
-A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
-A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.
-A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből.
A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből
készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius elpusztulnak.
- Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

Végül még néhány praktikus tanács:

- Ne használjunk mikrohullámú sütőt ahhoz amit elfogyasztunk!
- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag vizes palackot a mélyhűtőbe.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba,
mivel a mű-anyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe.
Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett.
Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt
papírtörölközővel inkább.

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Járj mezitláb az egészségedért
  2014-03-29 17:10:52, szombat
 
 
Mikor volt az utoljára, hogy mezítláb érezte a Földet a talpa alatt? Rég volt már?
Nehéz elhinni, de ez az egyszerű gyakorlat nagyon szükséges lendületet adhat a gyógyulás terén.

Meztelen talppal a földön járni olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat.
Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.

A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.

Amint arról a “Journal of Environmental and Public Health" beszámol:

“Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez. Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol kiválasztáshoz."

mezi1A Nobel-díjas Richard Feynman előadásaiban elmondta, hogy amikor a test potenciálja megegyezik a Föld elektromos potenciáljával (vagyis le van földelve), akkor része lesz a Föld hatalmas elektromos rendszerének.
A kutatók még ennél is tovább mennek...

“A történelem során az emberek többnyire mezítláb vagy állatbőrből készült lábbeliben jártak. Magán a földön, vagy állatbőrön aludtak. Az állatbőrökön keresztül a Földből származó bőséges szabad elektronmennyiség képes volt belépni a szervezetbe, ami maga is elektromosan vezető. Ezzel a mechanizmussal a test minden része egyensúlyba kerül a Föld elektromos potenciáljával, ezáltal stabilizálva a szervek, szövetek és sejtek elektromos környezetét."

A modern életforma elszakította az embereket a Föld elektronjainak vándorlásától. Például az 1960-as évektől már egyre többször hordtunk szigetelő gumi vagy műanyag talpú cipőket, a hagyományos bőr helyett ... Nyilvánvaló, hogy már nem alszunk a földön sem.

Egyre több kutatás mutatja azt, hogy ebben az összefüggésben a Föld felszíne létfontosságú szerepet játszik a betegségek megelőzésében.

MI TÖRTÉNIK AMIKOR SZABAD ELEKTRONOKAT KAPUNK A FÖLDTŐL?

A tudományos elmélet a javuló egészség mögött az, hogy a Föld nagyobb negatív töltésű, mint a test, igy az elektronokat nyer belőle. Ez pedig az egyik leghatásosabb antioxidáns amiről tudásunk van a világon, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással van a szervezetre.

Egyszerűen fogalmazva, a Föld felszínéről beáramló szabad elektronok semlegesítik a szabadgyököket, és csökkentik az akut és krónikus gyulladást, amely sok egészségügyi gond gyökere és a felgyorsult öregedés oka.

AZ EMBER LEFÖLDELÉSÉVEL KAPCSOLATOS KUTATÁS JELENTŐS ELŐNYÖKET MUTAT:

Azt találták, hogy a rendszeres gyakorlat a következő állapotokon javított:

Alvászavarok, beleértve az alvási apnoe-t
Krónikus izom-és ízületi fájdalom, és más típusú fájdalmak
Asztmás és légzőszervi betegségek
Rheumás izületi gyulladás
Gyulladás
PMS
Magas vérnyomás
Energiaszint javitása
Feszültség
Immunrendszer
Szívfrekvencia variabilitás
Csontritkulás
Éhgyomri vércukorszint cukorbetegeknél
A leföldeltség tulajdonképpen “ernyő"-ként véd a már mindenhol jelen lévő elektromágneses mezőktől is környezetünkben.

A FÖLDELÉS GYAKORLATBAN:

Igen, amikor csak tudnak “mezítlábaskodjanak". Le kell rúgni cipőt, zoknit és mezítláb fűben, homokon, bármilyen földfelületen sétálni.

A fájdalom, stressz csökkentésére mindössze 30-80 perc mezítlábas idő egy nap elegendőnek bizonyul, egyéntől függően.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 188
  • e Hónap: 2937
  • e Év: 40685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.