Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus.
  2020-03-22 15:47:04, vasárnap
 
 
A lelki áldozás imája, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánl:

Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben.
Mindennél jobban szeretlek, és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak.
Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni,
jöjj, legalább lelki módon, a szívembe!
Magamhoz ölellek, mintha már ott lennél, és teljesen egyesítem magamat Veled.
Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled! Ámen.

Vagy:
Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből.
Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban,
hogy Veled élhessek.
Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe, és végy lakást benne örökre!
A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre!
Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen.
Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.

Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára a koronavírus-fertőzés terjedésének, a szentmisék kényszerű felfüggesztésének idején elmondja, hogyan meríthetünk erőt a lelki áldozás régi keresztény szokásából.

Szeminaristaként a gyóntatómtól hallottam először a lelki áldozás szokásáról, aki az Opus Dei Prelatúra papja, melynek tagjai rendszeresen élnek a lelki áldozás kegyelmeivel szentséglátogatás keretein belül vagy azon kívül is. Most, a járvány miatt kialakult nehéz helyzetben jó szívvel ajánlom az alábbi fohászt és gyakorlatot mindazoknak, akiknek a szíve szomjazza az Úr eucharisztikus jelenlétét.
A lelki áldozás nem más, mint egy fohász, amelyet józan önmérséklettel akár naponta többször is elmondhatnak azok, akik szeretnének a Szentségi Jézussal találkozni. A fohász célja, hogy általa Istentől ugyanazokat a lelki kegyelmeket nyerjük el, amelyeket a szentáldozáskor ad nekünk. Ennek a lelki cselekménynek a végzéséhez nem szükséges a kegyelem állapota, sőt akkor is hívhatjuk így Jézust a szívünkbe, ha azon a napon történetesen akár szentmisén vagy azon kívül már áldoztunk is. A lelki áldozás nem helyettesíti az Oltáriszentséget - ez vitathatatlan. Azonban az Úr kegyelme végtelen, és az Ő hatalmának semmi nem szabhat gátat. Ha Ő a szentáldozás kegyelmeit meg akarja adni annak, aki azokat hittel kéri, akkor az is a hatalmában áll. Ezt bízzuk az Ő irgalmára.

A szokás eredete az érett középkorra megy vissza. Petrus Lombardus (12. század) a Szentenciás könyvének IV. részében találunk egy szakaszt (distinctio IX.), amely az Oltáriszentség vételének kétféle módjáról beszél, méghozzá Szent Ágoston alapján (Sermones 71, c.11.n.17). Lombardus szerint az Eucharisztia vételének két módja van: a szentségi mód (sacramentaliter), ahogy igazak és gonoszok egyaránt veszik, illetve a lelki mód (spiritualiter), ahogy csak a jók veszik magukhoz. A következő évszázadban Aquinói Szent Tamás beszélt az Eucharisztia lelki vételéről (habere sacramentum in voto), melynek kapcsán másodlagos értelemben szólt a lelki áldozásról mint a Krisztussal való lelki egyesülés vágyáról (vö. Summa Theologiae III, q.73.a.3). A középkori megkülönböztetés nyilván nem arra vonatkozik, hogy elegendő volna Jézust pusztán a lelki találkozás formájában magunkhoz venni. Ugyanakkor rámutat arra, hogy az Eucharisztia fizikai vétele még nem jelenti azt, hogy a szentséget lelkileg is magunkhoz vettük, hiszen - ahogy a Trentói Zsinat Katekizmusa (vö. pars II, cap. 4, 50-51) fogalmazott - az komoly lelki előkészületeket és alázatot igényel.
Krisztus Testét és Vérét alapvetően a szentáldozásban vesszük magunkhoz, ott találkozunk vele. Kivételes esetben, az ő kegyelmének szabad ajándékozásában bizakodva mégis imádkozhatunk a lelki áldozás kegyelméért. Főleg akkor, ha valamilyen rendkívüli okból nélkülöznünk kell a Szentség tényleges vételét. Szent II. János Pál pápa az Ecclesia de Eucharistia kezdetű enciklikájában 2003-ban így fogalmazott: ,,nagyon jó állandóan éleszteni a lélekben az Eucharisztia iránti vágyat. Ebből született a »lelki áldozás« gyakorlata, mely századok óta közismert az Egyházban, és a lelkiélet szent mesterei ajánlják. Jézusról nevezett Szent Teréz írta: »Amikor nem áldoztok és nem vesztek részt szentmisén, megáldozhattok lelkileg, ami nagyon hasznos... Így nagyon megerősödik bennetek a mi Urunk szeretete«" (34. pont). XVI. Benedek pápa pedig a Sacramentum caritatis kezdetű szinódus utáni apostoli buzdításában emlékeztetett a régi keresztény szokásra, mely szerint, ha valaki nem járulhat szentáldozáshoz, akkor ,,jó ápolnia a Krisztussal való teljes egyesülés vágyát, például a lelki áldozás gyakorlatával" (55. pont).

Ahhoz, hogy rendes körülmények között hatékonyan tudjon bennünk működni az a Krisztus, akit a kenyér színe alatt magunkhoz vettünk (sacramentaliter), ajánlott ébren tartani a lelkünket, és a lelki áldozás gyakorlata által készíteni a szívünket az ő hatékony befogadására.
Most, hogy rendkívüli körülmények között, a komoly járványveszély miatt arra kényszerülünk, hogy a szentmiséktől és a szentáldozástól távol maradjunk egy időre, erőt meríthetünk a lelki áldozás régi keresztény szokásából. Tudatában annak, hogy a lelki áldozás nem helyettesíti a szentáldozást, jó szívvel ajánlom a lelki áldozás hagyományos imáját a nyitott templomokban való szentséglátogatás keretében vagy anélkül.



 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Az anyák csak éjjel sírnak
  2020-03-22 15:18:17, vasárnap
 
  AZ ANYÁK CSAK ÉJJEL SÍRNAK.. (GYÖNYÖRŰ VERS, ÉRDEMES ELOLVASNI)

Milyen jó, mikor először mondja ki: anya,
Közben hozzád bújik, és aranylik mosolya.
Büszkeség tölt el, mikor feláll és feléd lép,
Két karod kitárva vigyázod őt, míg eléd ér.
Elérzékenyülve nézed, kis lábai mit bírnak,
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.

Aztán mikor az aprócska gyermeked beteg, Idegességedben teljes tested-lelked remeg, Lázas homlokát simogatva mesélsz őneki: Ügyeled, ahogy a gyógyszereket beveszi, Mosolyogsz, bár aggódva az orvost hívtad, Könnyeid nyelve tudod jól, hogy az anyák csak éjjel sírnak.

Aztán rohannak az évek, felnő a gyermek, Jönnek a kamaszkori, lángoló szerelmek. Előbb csillogó szemmel együtt áradoztok, Nagy csalódás, vele kell szomorkodnod, Tőled vár vigaszt, hisz tebenned bíznak. Könnyeid nyelve tudod jól, hogy az anyák csak éjjel sírnak.

Csak telnek az évek, és öreg, beteg leszel,
Tudod, hogy az orvosod mindhiába kezel.
Boldogságod már csak felnőtt gyermeked,
Könnyel szemében csókolja meg két kezed.
Ugrálsz körülöttük, ahogy fájó lábaid bírnak,
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.

Váriné Gulyás Ilona verse



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Rendkívüli kilenced
  2020-03-15 00:14:29, vasárnap
 
  Rendkívüli kilenced a Segítő Szűz Mária közbenjárásáért 2020. március 15. és 24. között
Amikor Don Boscóhoz fordultak, hogy mit tegyenek valamilyen kegyelem elnyeréséért, ő így válaszolt: "Ha kegyelmeket szeretne kérni a Szent Szűztől, mondjon el egy kilencedet." (MB IX, 289). Don Bosco számára a következő feltételek kellett, hogy megvalósuljanak ahhoz, hogy a novéna hatásos legyen:
Az emberekben való bizakodás fölött elsőként Istenben higgyünk.
A kérés teljességében Szentségi Jézusra támaszkodjon, aki a kegyelmeknek, jóságnak és áldásoknak forrása. Támaszkodjon Mária közbenjáró hatalmára, akit Isten itt a földön a templomában szeretne dicsőséggel övezni.
Mégis minden esetben tegyük hozzá a “fiat voluntas Tua" (legyen meg a Te akaratod) feltételt és azt, hogy az illetőnek, akiért imádkozunk, annak a lelke javára szolgáljon.
Az alábbiakban a Segítő Szűz Mária közbenjárást kérő kilenced módját és szövegét olvashatjuk:
Mondjunk el kilenc egymást követő napon három Miatyánkot, Üdvözlégyet és Dicsőséget az Oltáriszentség tiszteletére a következő zárófohásszal: ,,Dicsértessék és áldassék mindenkor a legméltóságosabb Oltáriszentség!"
Valamint mondjuk el háromszor az ,,Üdvözlégy, Úrnőnk" imát (Salve Regina) ezzel a zárófohásszal: ,,Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk!"
Legkegyesebb Szűzanya, Mária! Sohasem hallotta még senki, hogy te gyámoltalanul magára hagytad azt, aki oltalmad alá folyamodott, segítségedért esdekelt, vagy szószólásodat kérte. Én is hasonló bizalomtól lelkesítve sietek hozzád, szüzek szent Szüze! Hozzád jövök, Anyám, és mint szegény bűnös sóhajtozva lábadhoz borulok. Ne vesd meg könyörgésemet, örök Igének Édesanyja, hanem hallgasd meg jóságosan. Ámen.
Könyörgő ima a koronavírustól való szabadulásért
Mindenható, örök Isten,
Te vagy az, aki a világmindenséget fenntartod, és akitől minden élet fakad.
Hozzád járulunk és kegyelmedért esedezünk,
mert nagy veszély fenyegeti törékeny emberi létünket
egy új vírusjárvány idején.
Hisszük, hogy Te vagy a történelem Ura,
és hisszük azt is, hogy ha a Te szeretetedre hagyatkozunk,
akkor a legjobbat fogod kihozni minden élethelyzetből.
Ebben a reményben helyezzük oltalmad alá betegeinket és családjaikat:
Szent Fiad húsvéti misztériuma adjon üdvös enyhülést a testüknek és lelküknek.
Segíts mindannyiunknak, hogy mindenki megcselekedje a rábízott feladatokat,
felszítva magában a kölcsönös testvériség lelkületét.
Támogasd az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat,
tanítókat és szociális munkásokat, hogy állhatatosan végezzék munkájukat.
Te vagy a fáradtak menedéke és a gyöngék támasza,
kérünk Téged, hogy a Boldogságos Szűz Mária, és különösen az orvos, gyógyító szentek közbenjárására
tarts távol tőlünk minden ártalmat.
Szabadíts meg a minket sújtó járványtól,
hogy békében folytathassuk az életünket,
és megújult szívvel dicsérve adhassunk hálát Neked!
Bízunk Benned és Hozzád könyörgünk a mi Urunk, Jézus Krisztus nevében. Ámen.
A világ felajánlása Máriának, a Keresztények Segítségének (március 24.)
Mária, Keresztények Segítsége,
Krisztus és az Egyház Szeplőtelen Anyja,
egészen rád bízzuk magunkat, hogy az Úrhoz vezethess bennünket.
Neked szenteljük lelkünket és gondolatainkat, szívünket és érzelmeinket,
testünket érzéseivel együtt, egész erőnket, és megígérjük,
hogy mindig Isten nagyobb dicsőségére
és a lelkek üdvösségére fogunk munkálkodni.
Mindeközben, ó kiváló Szűz,
mivel mindig az Egyház Anyja és a Keresztények Segítsége voltál,
folytasd oltalmazó tevékenységedet irántunk, különösen ezekben a napokban.
Világosítsd és erősítsd meg a püspököket és papokat,
tartsd meg őket egységben és engedelmességben
a pápa és tévedhetetlen tanítása iránt.
Adj papi és szerzetesi hivatásokat úgy,
hogy általuk is Jézus Krisztus országa megmaradjon köztünk,
és vidd el azt a föld végső határáig.
Kérünk téged, Édesanyánk, tartsd a fiatalokon szeretetteljes tekintetedet,
akik megannyi veszélynek vannak kitéve, a bűnösökön és a haldoklókon.
Legyél mindenki számára, édes Reménység, az irgalom Anyja, a Menny kapuja.
Könyörgünk hozzád mi magunkért is, Isten Édesanyja.
Taníts meg minket arra, hogy kövessük erényeidet,
különösen az angyali szerénységet, mély alázatodat és buzgó szeretetedet.  
Mária, Keresztények Segítsége,
tedd, hogy mindnyájan összegyűlhessünk Édesanyád köpenye alatt.
Add meg, hogy kísértésekben rögtön hívjunk téged bizalommal:
adj erőt, hogy életünkben és halálunkkor is legyőzzük lelkünk ellenségeit.
Oltalmazd különösen rokonainkat, jótevőinket,
volt növendékeinket és minden fiatalt, akikhez meghívtál,
hogy a Szalézi Családban elvigyük nekik az üdvösség örömhírét.
Hűséges Szűz, támogasd hűségünket, különösen a megpróbáltatás idején,
hogy minden nap készségesek lehessünk a fiatalok nevelésében, velük együtt haladva
az életszentség útján az Atyaisten dicsőségére. Ámen.
 
ANS-Róma/Szaléziak.HU
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Illatos narancsos kuglóf
  2020-03-11 14:13:38, szerda
 
 




Hozzávalók
6 adag
4 db tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
240 ml olaj
2 db narancs reszelt héja
240 ml narancslé
300 g liszt
1 csomag sütőpor
Sütés után
120 ml narancslé
Porcukor

Elkészítés
60 perc
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, a reszelt narancsok héját és a narancslevet.


A lisztbe keverjük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt apránként adagoljuk a masszához. Lágy, folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle. Kuglóf vagy 26 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra elmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.


Amikor kivettük a sütőből, locsoljuk meg narancslével. Várjuk meg míg teljesen kihűl, utána könnyen kiboríthatjuk a formából. Vaníliás porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Briós
  2020-03-11 14:10:05, szerda
 
  Hogy én mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral.

Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
6 dkg cukor
Csipetnyi só
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db tojás a kenéshez
2 ek cukor a szóráshoz


Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást. 50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet. Ha megkelt a többi hozzávalóval elkeverjük. Összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben. 35 percig pihentetjük

A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk. Kb. 15-16 db lesz belőle.

Pihentetjük kb 2 percig. Ezután hurkákat formázunk belőle, amiket csiga formára tekerünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, kristálycukorral. 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Reggeli útravaló:
  2020-03-10 19:10:31, kedd
 
 
Hogyha engem az Úr Jézus az ölébe venne,
legjobb dolgom a világon tudom, nekem lenne.
Szent szívének közelében volna puha fészkem,
semmiféle veszedelem nem árthatna nékem.
Nem félnék én, ha a világ rám bosszúval törne,
mert megvédne én Jézusom szerető szent Szíve.
Meghajtom hát a fejemet imádságra, csendbe',
kedves Jézus arra kérlek vegyél az öledbe.

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Narancsos kevert suti
  2020-03-05 18:49:53, csütörtök
 
  Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm atmeroju tortaformaba vagy kuglofformaba ontjuk es 160 fokon megsutjuk. Eleg sokaig sul, mert hig teszta, de megeri a raforditott idot. Akkor jo mikor a kozepebe szurva egy tut vagy hurkapalcikat, mar nem ragad, es tapintasra ruganyos meg. Szoval kiszaritani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de igy kell legyen, meg mutatos is igy. Mikor kivettuk a sutobol meglocsoljuk narancslevel. Kihutjuk, megszorjuk vanilias porcukorral , szeleteljuk es joizuen elfogyasztjuk.
Jo etvagyat kivanok!

.
Matyi Éva receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mikor irányítom én a dolgokat és mikor Isten
  2020-03-04 18:57:41, szerda
 
 

- Olajra van szükségem - mondta egy szerzetes és ültetett egy olajfacsemetét.

- Uram - imádkozott -, esőre van szüksége, hogy érzékeny gyökerei ihassanak és növekedjenek. Küldj gyenge záporokat!

És az Úr küldött gyenge záporokat.

- Uram - imádkozott a szerzetes -, a fámnak napsugárra van szüksége. Küldj napfényt, könyörgöm!

És a nap ragyogott, bearanyozva a felhőket, melyekből esőcseppek hullottak.

- Most fagyot adj, Uram, mely megerősíti a fa szöveteit! - kiáltott a szerzetes. És íme, a kis fa ragyogott a fagyban, de estére elpusztult.

Ekkor egy másik szerzetes kereste fel, és elmondta az ő tapasztalatait:

- Én is ültettem egy kicsi fát, és amint látod, gyönyörűen fejlődik. Istenre bíztam a fámat. Ő alkotta, jobban tudja, mire van szüksége, mint egy magamfajta em¬ber. Nem szabtam feltételeket. Nem határoztam meg módokat, és módszereket. "Uram, küldd azt, amire szüksége van - imádkoztam - esőt, napfényt, szelet, vihart vagy fagyot! Te alkottad, te tudod."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztussal! Reggel.
  2020-03-04 18:31:50, szerda
 
 

Egy idősebb hívő leánytól egyszer megkérdezték, hogy tulajdonképpen mi az ő életének a titka. Mindig vidám és jókedvű volt. Nem panaszkodott soha, nem volt békétlen, elhallgatta és hordozta, ha igazságtalanság történt vele és ami különösen felhívta rá a figyelmet, alázatos és szelíd volt. Ezért kérdezték meg tőle, mi a titka, hogy mindig olyan vidám és békés.

Így felelt: Különös? Nincs nekem semmi titkom, nem is értem tulajdonképpen, mit akartok. Amikor reggel felkelek és megmosakszom, így szólok: Amint most magam e vízzel megmosom, úgy tisztíts meg engem te is a véreddel! Fedezzen be engem a te szived egész nap. Amikor ruhámat felveszem, azt mondom: Amint felöltözködöm ruháimba, úgy öltöztess fel engem az üdvösség ruháiba és igazságod öltönyébe. Így cselekszem mindig. Semmiféle titkom nincsen.

Ezzel azonban mégis elárulta élete titkát, mely abban állott, hogy Krisztussal kezdte a napot. Ha azt akarjuk, hogy áldott legyen a napunk és életünk, Krisztussal kell maradnunk. Sokszor előfordul, hogy vereséget kell szenvednünk egy- egy napon, mert azt nem Krisztussal kezdtük. Talán nem keltél fel mindjárt, amikor az ébresztőóra csörgött, azt gondolván, egy pár percig még fekve maradhatsz. Elaludtál: ...Hirtelen felrettenve gyorsan ki az ágyból, öltözködni szaporán. Gyorsan reggelizni, aztán neki a napi munkának. Sajnos az egész nap semmivé lesz, kisiklik, mert nem Jézussal kezdted.

Időt kell szakítanod a nap kezdetén arra, hogy egyedül légy Krisztussal. így mondom, hogy kell!
Nincs semmi mentség. Semi kifogás. Nem szólhatsz így, hogy nincs időm, vagy fáradt vagyok. Kell, hogy legyen erre időd, mert ettől függ az egész nap, az egész élet pedig attól, hogy napjaidat hogyan kezded.

Egyetlen napon sem nyerhetsz igazi jót, amelyikbe csak úgy beleugrottál anélkül, hogy lett volna reggel Krisztussal találkozásod.

Ezért hadd kérdezzem meg tőled: Krisztussal indul-e minden napod? Mert így kell. Ez a legelső feltétele annak, hogy életed győzelmes élet lehessen.

Amikor reggel Krisztussal beszélek, gyakran elmondom neki: Uram, én nem tudom mit hoz számomra ez a nap, de azt tudom, hogy követelményeinek, feladatainak megfelelni nem tudok. De tudom azt is, hogy te meg tudod oldani feladataimat és kegyelmed a mai napra is elég lesz nekem. Azért ma is szeretnék veled járni, mindent veled tenni, vagy veled nem tenni. Szeretném magam rád és a te kegyelmedre bízni, hogy őrizz meg és töltsd be szükségemet.

Drága kegyelem az, hogy szabad nekünk naponként Jézussal járni. Tehetetlenségünk tudatában mindenre kérhetjük Őt. Ha magunkra, saját erőtlenségünkre volnánk utalva, nagyon rossz volna. De hála Istennek, erre nincs szükségünk. Szabad Jézussal elindulnunk és az Ő kíséretét kérnünk. Ő megígérte, hogy övéivel lesz minden napon a világ végezetéig. Minden napon. Hallod? Ő karja és minden nap veled akar lenni, veled akar menni. Lehet ennél nagyobb örömünk, minthogy vele járhatunk?

Szakíts ezért időt és Jézussal indulj!

Lehet, hogy megrázod a fejedet. Így szólsz: az én hívatásom és állásom nem engedi meg ezt. Valóban nem tudom, milyen állásban vagy, de szeretnék mondani valamit. Ugye minden nap reggelizel és arra van időd? A test megköveteli a maga jogait, amit meg kell adni és a lélek az éhezhet?

Nem, nem. Sőt inkább, sokkal fontosabb a lélek szükségei mint a testté. Kell idődnek lenni lelked számára. Kell időt nyerned Isten üzenetét meghallgatni, mielőtt munkába mégy. Időt kell szentelned arra, hogy Krisztussal indulhass. Mindenféle állásban vagy hivatalban megteheted ezt. Ne tekintsd elveszett időnek azt a keveset, amit Jézussal töltesz. Gazdagon megtérül az áldásokban, amit munkádra ad, a sikerekben, amelyekkel kezed munkáját koronázza, ha vele indultál. Minden munkád jobban sikerül, más lesz a hangulatod, ha Krisztussal indulsz.

. Ez az első feltétele annak, hogy áldásokban legyen részed.
Kezdd el a napot Krisztussal!

Írta: Modersohn Ernő



 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 137 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 188
  • e Hónap: 2937
  • e Év: 40685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.