Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Isten keresése
  2014-01-14 11:17:40, kedd
 
 


,,Én az engem szeretőket szeretem, és a kik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak."
Példabeszédek könyve 8:17

Személyválogató lenne az Isten? Vajon valóban csak azokat szereti, akik őt szeretik? Ha ez így lenne, akkor nem lenne különb a legönzőbb embernél.
Jézus arra bátorít, szeressük ellenségeinket is (Máté evangéliuma 5:44). Akkor miért olvassuk ma reggel azt, hogy ,,én az engem szeretőket szeretem"? Ez az ige egy szeretetkapcsolatról szól. Ha embertársainkra gondolunk, gyermekeinkre, szüleinkre, testvéreinkre vagy barátainkra, vannak személyek, akik ha eszünkbe jutnak, melegség tölti el a szívünket. Szeretjük őket, ők is szeretnek, és örülünk, ha együtt lehetünk velük. Így van ezzel a jó Isten is. Ő feltétel nélkül szeret mindenkit, és különös melegség tölti el a szívét, ha azok keresik társaságát, akikben ez az érzés szeretetet szült.
Egy játékra hívlak ma reggel. Ha teheted, vegyél kezedbe egy kisebb üres befőttes üveget, három pingpong labdát vagy akár tojást, és egy pohár búzát. A feladatod, hogy a három labda és a pohár búza elférjen az üvegben. Ha a búzát teszed először az üvegbe, csak két labda fér el benne. Ha azonban a labdák kerülnek be először, a teljes mennyiséget be tudod majd önteni a búzából.
A labdák az istenkeresést szemléltetik, a búzaszemek meg az összes többi dolgot, amire szükségünk van, hogy teljes életet éljünk. Ha minden mást Isten elé helyezünk, nem lesz teljes az életünk, ha azonban Istent keressük először, az összes többit is megtaláljuk.
Nem találod helyed az életben? Úgy érzed, hatalmas űr van benned? Lehet, hogy eddig nem jó helyen kerestél. Lehet, hogy nem voltál elég kitartó a keresésben. Lehet, hogy az egyetemi vizsgák eredményességében, a munkahelyi sikerben, a biztos anyagi háttérben, a barátok társaságában, vagy a társadban vélted megtalálni azt, ami betölti a benned tátongó űrt. Mindezek pozitív dolgok, de ha ezek kerülnek először a befőttes üvegbe, akkor már nincs elég hely Istennek. Ha viszont Istent keresed először, ő úgy tölti be az űrt, hogy a többi szükséges dolognak is marad hely. Isten az, akire szükséged van. Keresd Őt korán, keresd Őt ma reggel is szorgalmasan!

Ma reggel ezt üzeni neked: ,,akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak", és így folytatja: ,,Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az Úrtól." (Példabeszédek könyve 8:35 Új Prot. Ford.)

Reggeli dicséret * Árvai Pálma
Link Link Link Kegyelem.net
 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem.net   
Élet Húsvét után
  2013-04-02 13:11:11, kedd
 
  Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.Jakab 3:13

Link



Az első dolog, ami Ádám és Éva bűnbeesése után következett, az volt, hogy a saját magukról alkotott kép teljesen eltorzult. Azt gondolták, hogy Isten többé már nem fogja elfogadni őket, ezért elrejtőztek. Isten számára elfogadhatóbbnak próbáltak tűnni a magukra aggatott fügefalevelekkel.

Valójában a bűnük nem késztette Istent arra, hogy kevésbé szeresse őket. Sőt, alkonyatkor Isten ugyanúgy ment Ádámhoz, a szokásos napi sétára. Ádám bűne nem változtatta meg Istent. Viszont megváltoztatta Ádámot.

Attól a naptól fogva az emberiség az alkalmatlanság érzésére van kárhoztatva, és rögeszméjévé vált az, hogy valamit tennie kell a saját erejéből, hogy Isten előtt elfogadhatóvá váljon. A fügefalevelektől kezdve az üzleti ajánlatokig, az ember mindig bizonyítani akar valamit. Megpróbálja bizonyítani értékét, mint emberi lény.

Elveszítették az Istennel való közösségüket. Minél inkább távolabb kerülnek Tőle, annál inkább magukat emelik fel a trónra. Önimádókká, és kegyetlenekké válnak.

Amikor a tükörbe nézel, mit látsz? A kulcs ahhoz, hogy az Isten által tervezett teljes életet élhessük az, hogy meglátjuk, Jézus Krisztus adja az identitásunkat. Így lehet a mienk az igazi bölcsesség szelídséggel.

Húsvét üzenete az, hogy Jézus Krisztus Önmagába vont minket, és értékünket egyszer s mindenkorra meghatározta. Ott voltál Krisztusban a kereszten, ahol minden, ami elmarasztalható veled kapcsolatban, eltöröltetett. Krisztussal együtt eltemettettél, és harmadnapon Vele együtt feltámadtál - egy teljes feltámadott életre. Most lényed lényege Benne van.

,,Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével."

Steve McVey írása nyomán


Link Link Reggeli Dicséret





Link



 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem.net   
Mi a kegyelem?
  2012-07-05 11:46:05, csütörtök
 
  A kegyelem szó alapjelentése ,,szépség".

Az Újszövetségben a kegyelem jelentése: ,,Isten nem megérdemelt jóindulata".

Kegyelem az, amikor Isten megadja, amit magamtól nem tudnék elérni. A kegyelem azt jelenti, hogy Isten elfogad akkor is, ha nem érdemlem meg az ő kegyelmét, ha nem vagyok méltó rá.

A Biblia azt tanítja, hogy Istenbe vetett bizalmam és hitem alapján kapom meg a kegyelmet.

Zsidók 11:6 azt mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. A szent Isten megbocsátott
nekünk, egyszerűen csak azért, mert hiszünk Jézus Krisztusban, az Ő halálában miértünk. Amikor
bízunk benne, akkor tiszta lappal kezdhetünk.

Miért változtat meg mindent a kegyelem? Chuck Smith
Link

Link


" Ezek olyan kérdések, amelyekkel minden hívőnek, minden nemzedéknek előbb vagy utóbb
foglalkoznia kell. Válaszod és választásod fogja meghatározni békéd, vagy félelmed, büszkeséged,
vagy igaz alázatod, még lelki életed és halálod is.

Állj meg szilárdan Jézus Krisztus kegyelmében. Ne engedd meg, hogy az embereknek való
tetszelgés vágya megcsaljon. Úgy törődjetek az odafentvalókkal, hogy ti legyetek a leggazdagabbak ezen a földön és tartsátok az Élet Igéjét e sötét és reménytelen világ elé.
Egyedül és kizárólag azzal dicsekedj ezen a mai napon, amit Jézus tett érted! "

___KERESZTYÉN TŰZOLTÓK BARÁTI KÖRE___

"Mert a mi Istenünk emésztő tűz!" Zsidók 12:29
Link Link

Ami bennünk éghető, az el is fog égni. Mindig meghatódom, amikor látom, hogy indiai testvéreink arcra borulva imádják Istent. Láthatólag tisztelet és félelem tölti be őket az Úr jelenlétében. Ahol az ember szíve helyes viszonyban van Istennel, ott az Ő gyermekei nem éghetnek el.

Ez volt Dániel három barátjának is a tapasztalata. Ők tisztában voltak azzal, milyen életbevágóan fontos az Urat imádni. ,,A mi Istenünknek, akit mi szolgálunk, van hatalma megszabadítani bennünket" - mondták. Mi volt Nabukodonozor hitvány kemencéje olyan emberek számára, akik meghódoltak az örök Tűz előtt?

Belőlük a tűz semmit sem emészthetett meg.

 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem.net   
Nyugodt és mély érzés
  2011-07-18 15:55:07, hétfő
 
  "Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal!"
(1Ján 3,18)

"Az igazi szeretet nem elsöprő, tüzes, féktelen szenvedély. Éppen ellenkezőleg. Nyugodt és mély érzés. Túltekint a külső megjelenésen, csak a belső érték vonzza. Az igaz szeretet bölcs és körültekintő, odaadása valóságos és tartós.

Isten az élet hétköznapi eseményeiben vizsgáztat és próbál ki bennünket.

Ezek árulják el a szív milyenségét. Az apró figyelmességek és a szívből fakadó előzékenység építik föl, mint megannyi tégla, a boldogságot. A bátorító, szeretetteljes szavak elhanyagolása, a szolgálatkészség mellőzése a kis dolgokban, ezek eredményezik a boldogtalanságot.

Végül mindnyájan rájövünk majd, hogy a javunkra szóló mennyei feljegyzések legnagyobb része a körülöttünk élők boldogsága érdekében tett lemondásból áll. Az is napvilágra jön majd, ha csupán önmagunkkal törődtünk, tekintet nélkül mások boldogságára és jólétére. Ez sem kerüli el mennyei Atyánk figyelmét."

(Válogatott bizonyságtételek, II. kötet, 133. l. / Napi Ige)

"Istenünk beszéde mindörökre megmarad"
Igei gondolatok minden napra.
Link





Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem.net   
Kegyelem nékünk Istentől
  2011-05-15 09:45:05, vasárnap
 
 







Link Kegyelem.net





 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem.net   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 703
  • e Hónap: 5864
  • e Év: 55429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.