Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Rejtélyes állat - tengeri csillag
  2014-05-31 18:00:22, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Szeretem az igazságot, gyűlölöm a hamisságot !
  2014-05-31 10:12:58, szombat
 
 

Szeretted az igazságot, gyűlölted a hamisságot - annakokáért felkent téged az Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

A feltétel ez volt! Szeretted az igazságot, gyűlölted a hamisságot! Jézus ezt tette. Tökéletes példát mutatott ebben. Az Atya felkente Őt! Mindenki fölé.

Ha te is ezt teszed, biztos lehetsz abban, hogy az Atya felken téged az örömnek olajával.

Ez az igeszakasz Jézusról szólt, de Isten fiaiként, az ígéret a mienk. A tied és az enyém. Kóráh zsoltárában ezt olvassuk: ,,Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel téged..." (Zsolt 45,8) Szereted! Nem a múltban, hanem a jelenben. Szeretted a múltban, szereted a jelenben és szeretni fogod a jövőben!

Az igazság Jézus Krisztus! Szeretem az igazságot és gyűlölöm a hamisságot! Gyűlölöd!

Nem a múltban, hanem a jelenben. Gyűlölted a múltban, gyűlölöd a jelenben és gyűlölni fogod a jövőben! A hamisság Sátán és az ő munkája! Minden, ami céltévesztés. Elválaszt, elkülönít az igazságtól. Ez a feladatod, ezt kell tenned! Gyűlölnöd kell a hamisságot! A felkenetés titka ez!

Szeresd az igazságot és gyűlöld a hamisságot! Valld meg most a zsoltárossal együtt:

Derekamra kötöm a kardomat, mint egy vitéz! A dicsőséget és az ékességet! Ékességben haladok, diadallal az igazságért, a szelídségért és jogért, rettenetesre tanít a Te jobb kezed. Nyilaim élesek, népek vesznek el, a Király ellenségeinek szívében.

Atyám, a Te trónod örökkévaló, igazságnak pálcája a Te Királyságodnak pálcája. Szeretem az igazságot, gyűlölöm a hamisságot, ezért felken engem Isten, az én Istenem örömnek olajával...

Ámen!

Bejegyezte: Grace of God * Isten kegyelméből
Link



"Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert nem közelg hozzád.

És ha összegyűlvén összegyűlnek, ez nem én tőlem lesz! Aki ellened összegyűl, elesik általad.

Ímé, én teremtettem a kovácsot, aki a parazsat éleszti és fegyvert készít mestersége szerint: és én teremtém a pusztítót is a vesztésre!

Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr." Ézsaiás 54:14-17
 
 
0 komment , kategória:  Grace of God   
Mit gondolsz, mennyit érsz ?
  2014-05-31 08:45:20, szombat
 
  Az Úr Jézus az "Élő Kő", akit az emberek visszautasítottak. Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki. Ezért jöjjetek Jézushoz! (1Pt 2:4 EFO)

Mit gondolsz, mi a te értéked? Nem a vagyonban kifejezhető értékről beszélek, hanem önmagad értékéről. Sosem szabad az értéktárgyaidat összekeverni az értékeddel, mint ember. Lehetsz gazdag, lehetsz szegény, de ennek semmi köze nincs a személyes értékességedhez.

Az életben két dolog van, ami értékmeghatározó: Valaminek az értékét megmutatja, mennyit hajlandó valaki kifizetni érte. Az értéket az is befolyásolja, hogy ki birtokolta a múltban azt a bizonyos dolgot.

E két szempont alapján te mennyit érsz? Kérdezd meg magadtól: "Kié vagyok?" és "Mi lett értem kifizetve?"! A Biblia azt írja: "Drága váltságdíjat fizetett értetek Isten " (1Kor. 7:23a EFO)

Istenhez tartozol, és Jézus az életével fizetett érted! A kereszt bizonyítja az értékességedet.

Soha senki sem fizetett nagyobb váltságdíjat, mint Isten tette érted! Értékes és elfogadásra méltó vagy.

Péter egy építkezés párhuzamát használja, hogy megmutassa mennyit érünk. Isten építi ezt az épületet, ami az egyházat, Isten családját jelképezi, és te egy vagy ezek közül az építőkövek közül. "Az Úr Jézus az " Élő Kő ", akit az emberek visszautasítottak. Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki. Ezért jöjjetek Jézushoz!" (1Pt 2:4 EFO)

Jézus az élő kő. Hibátlan volt, de mégis sokan elutasították. Talán azt gondolod: "Ha nem lennének hibáim, elfogadnának az emberek." Nem! Jézus hibátlan volt, mégsem volt mindenki által elfogadott. De Ő "Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki".

Isten építi az ő élő egyházát, de azt nem templomokban vagy imaházakban lehet megtalálni. Isten az emberek szívében él, és te vagy a lelki temploma. Péter azt írja, élő kő vagy. Ha Krisztusnak átadod az életedet, építőkővé válsz Isten nagyszerű tervében.


Beszéljetek róla:

Ha megérted a keresztények értékét Isten szemében, mennyiben kellene megváltoznia a bánásmódodnak magaddal és más hívőkkel szemben?
Mit jelent ez neked: Sose keverd össze az értéktárgyaidat az emberi értékeddel.

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 05. 24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szenvedtél már valaha
  2014-05-30 08:19:47, péntek
 
 

"Akiben nincs meg a Lélek, az nem tudja elfogadni az Isten Lelkétől származó ajándékokat."

(1 Korinthus 2:14a TEV ford.)

A lelki ajándékokért nem tudsz megdolgozni és nem is lehet azokat kiérdemelni sem - ezért hívják őket ajándékoknak! Ezek Isten kegyelmének a kifejezői számodra: "Krisztus gazdagon szétosztotta köztünk az ajándékait (Efézus 4:7 CEV ford.)

Azt sem te választod meg, hogy milyen ajándékot szeretnél. Pál elmagyarázza, hogy Isten határozza meg: "mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja." (1 Korinthus 12:11)

Mivel Isten szereti a változatosságot, és különlegesnek teremtett mindannyiunkat, ezért nincs két egyforma ajándéka senkinek, és senki nem rendelkezik egyszerre az összessel. Ha az összes meglenne, nem lenne szükséged senki másra, és ez ellentmondana Isten egyik céljával - hogy megtanítson minket egymástól függeni.

A lelki ajándékaidat nem saját magad örömére kaptad, hanem hogy szolgálj vele másokat, amint mások is a te javadra kapták az ajándékaikat. A Biblia azt mondja: "A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele." (1 Korinthus 12:7) Amikor az ajándékainkat együtt használjuk, az mindannyiunk javára lesz. Ha mások nem használják az ajándékaikat, becsapva fogod érezni magad, ha te nem használod a lelki ajándékaidat, mások fogják becsapva érezni magukat. Ezért szeretné Isten, hogy felfedezzük és fejlesszük a lelki ajándékainkat.

Valahányszor elfelejtjük ezeket az alapigazságokat az ajándékokról, az mindig bajt okoz a gyülekezetben. A két legáltalánosabb probléma az "ajándék-irigység" és az "ajándék-kivetítés".

Az első akkor fordul elő, amikor összehasonlítjuk ajándékainkat másokéval, elégedetlennek érezzük magunkat azzal, amit Istentől kaptunk, ez által megbántódunk és irigyek leszünk arra, miként használ Isten másokat.
A második probléma akkor fordul elő, amikor azt gondolod, hogy mindenki más is a te ajándékaiddal rendelkezik, arra van elhívva amire te, és olyan szenvedélyt érez iránta mint te. A Biblia azt mondja: "Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz." (1 Korinthus 12:5)

Néha a lelki ajándékok túlhangsúlyozásra kerülnek azoknak a tényezőknek a figyelmen kívül hagyásával, melyeket Isten szintén arra használ, hogy a szolgálatodhoz formáljon. Tehát, tartsd észben, az ajándékaid megmutatják egy részét Isten szolgálatodra vonatkozó akaratának, de nem az egészet.



Beszéljetek róla

Mit gondolsz Isten miért akarja, hogy egymástól függjünk?
Miben kel, hogy megváltozzon a szolgálatod, amikor megérted, hogy a lelki ajándékaidat mások javára kaptad, nem a sajátodra?
Emlékezz vissza, amikor elbátortalanodtál, mert mások nem voltak olyan lelkesek a szolgálataik miatt, mint te. Miként akarja Isten, hogy változtass a hozzáállásodon?

Rick Warren, Daily Hope* Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten szeretete - Jesus Culture
  2014-05-29 17:57:43, csütörtök
 
 
Isten szeretete - Jesus Culture Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-05-28 21:22:45
feltöltő: dandej
nézettség: 1169
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Isten, szeretete, kis, balerina, Kim,
kategória: család
leírás: Kim Walker (Jesus Culture) osztja meg bizonyságát, amelyben elmeséli hogy Isten milyen speciálisan mutatta meg neki hogy mennyire és milyen személyesen szere...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Golgotavirág
  2014-05-29 12:41:54, csütörtök
 
 

Szeretem ezt a látványos virágot, melynek már a neve is igazi pátosz.

Tudományos nevén Passiflora melyből a flora virágot, a passio pedig szenvedést jelent.

Ha jól megfigyeljük a virágot, . . . abban Krisztus kálváriája jelenik meg.

A háromágú bibeszál azt a három pontot jelképezi, melyeken Jézust a keresztre feszítették.

A puha bibe az ecetes szivacs.

A hosszú, lefelé szélesedő magház kehelyre hasonlít, melybe felfogták a keresztre feszített Jézus kiömlő vérét.

A porzókat öt portok tartja, mely az öt sebhely szimbóluma.

A pálcikaszerű szálakból álló sugárkarika a töviskoszorú, s annak 72 tövise.

Levelei hármasan szeldeltek, s valóban lándzsahegyre hasonlítanak.

Link
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Isten: Sohasem siet, de mindig időben van
  2014-05-29 12:10:52, csütörtök
 
  Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság." (Jakab 1:4. - Egyszerű fordítás)

Légy türelmes Istennel, és magaddal szemben. Az élethez tartozó egyik feszültségforrás, hogy Isten menetrendje ritkán azonos a miénkkel. Mi gyakran sietünk, amikor Ő nem. Talán csalódottnak érzed magad az életben látszólagosan lassú előrehaladásod miatt.

Emlékezz rá, hogy Isten sosem siet, de mindig időben van. Használni fogja az egész életedet, hogy felkészítsen az örökkévalóságban betöltött szerepedre.

A Biblia tele van példákkal, hogy Isten hogyan használja a hosszútávú haladást, hogy fejlesssze a jellemet, különösen vezetők tekintetében. Nyolcvan évet használt fel arra, hogy felkészítse Mózest, beleszámítva a pusztában töltött negyven évet. 14600 napig Mózes folyamatosan várt és tűnődött: "Itt van már az idő?" De Isten újra és újra azt mondta, hogy "Még nincs."

Mindenféle népszerű könyvcímek ellenére, nincs olyan, hogy "Könnyű lépések az érettségig", vagy "Az azonnali szentség elérésének titkai." Ha Isten óriás tölgyet akar alkotni, száz évet használ fel, de ha gombát akar alkotni, egy éjszaka alatt megteheti.

A nemes lélel kűzdelmeken, viharokon és szenvedéssel teli időszakokon át növekszik. Légy türelmes a haladást illetően. Jakab azt tanácsolja: Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság" (Jakab 1:4 - Egyszerű fordítás).

Ne bátortalanodj el. Amikor Habakukk depressziós lett, mert úgy gondolta Isten nem elég gyorsan cselekszik, Isten azt mondta: "Beteljesedik ez a látomás a maga idejében,de még várnod kell türelemmel. Siet a beteljesedés felé, és nem fog csalódást okozni. Ha úgy tűnne, hogy késik, te akkor is kitartóan várj, mert eljön bizonyosan, eljön és nem késik!" (Habakukk 2:3 - Egyszerű fordítás)

A késedelem nem visszautasítás Istentől!

Emlékezz milyen messzire jutottál már, ne csak arra, hogy milyen messze kell még eljutnod. Nem ott vagy, ahol szeretnél, de ott sem, ahol régen voltál. Évekkel ezelőtt az emberek hordtak egy népszerű kitűzőt a következő betűkkel: KLTIMNVV, ami azt jelenti: "Kérlek Légy Türelmes, Isten Még Nem Végzett Velem." Isten nem végzett még veled sem, szóval folytasd az utat előre. Még a csigának is sikerült elérnie a bárkát, álhatatossággal!

Beszéljük meg!

Hogyan használ Isten szenvedéssel teli időszakokat az életedben, hogy feljessze a jellemedet?
Miért olyan nehéz a számunkra, hogy türelmesek legyünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy Isten munkálkodik?
Milyen Istentől származó ígéretekre, vagy tapasztalatokra tudsz visszaemlékezni a múltból, amik bátorítanak, miközben vársz Isten megfelelő időzítésére?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Isteni szeretet
  2014-05-29 09:57:35, csütörtök
 
 

1 Ha képes vagyok emberek vagy angyalok nyelvén beszélni, de isteni szeretet nincs bennem, olyan leszek, mint egy zajos cintányér, vagy egy zörgő cimbalom. 2 Ha megkaptam a prófétálás ajándékát, ha ismerek minden titkos igazságot, ha minden tudás a birtokomban is van, ha olyan erős hitem van, hogy hegyeket is elmozdítok vele, de nincs bennem isteni szeretet, semmi vagyok! 3 Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy tűzben égjen el, de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.

4 Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, 5 nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, 6 nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.

8 Ez a szeretet soha nem fogy el. Elmúlik a prófétálás, elmúlik a nyelveken szólás, elmúlik minden tudás. 9 Mert töredékesek az ismereteink és a prófétálásunk is. 10 Amikor azonban eljön a teljesség, a töredékes feleslegessé válik.

11 Amikor gyermek voltam, úgy beszéltem és úgy gondolkodtam, mint a gyermekek. Mikor azonban felnőttem, elhagytam a gyerekes dolgokat. 12 Mi is hasonlóképpen vagyunk: most csak úgy látjuk a valóságot, mintha egy homályos tükörben szemlélnénk. De mikor eljön a teljesség, mindent szemtől-szembe és világosan fogunk látni. Most mindent csak töredékesen ismerek és értek, de akkor majd olyan tökéletesen fogok ismerni és érteni mindent, ahogyan maga Isten ismer engem.

13 Ez a három azonban mindig megmarad: a hit, a remény, és a szeretet. Ezek közül azonban az isteni szeretet a nagyobb.

Az Isteni szeretet 1 Korintusi 13
Link Link Biblia * Egyszerű fordítású
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Miként lesz az asszony, derék asszony
  2014-05-28 15:47:44, szerda
 
  Link


Miként lesz az asszony, derék asszony (Péld. 31:10-31)


Sokan már akkor máshova kattintanak, amikor meglátják a bibliai igehelyre való utalást.

Pedig ez most komoly tanács minden párnak.

Az asszonyt magadhoz kell édesgetned, ha szeretni akarod.

Úgy van összerakva, kitalálva, megteremtve, és te épp ezért szereted, mert nő. Kiszolgáltatott, rád szoruló, esendő, akire vigyázhatsz, akit óvhatsz, betakarhatsz, féltheted esőtől, széltől, hótól.

Nem nyílik ki egy érintéstől. Várni kell rá, nézni, és csodálni. Nem nagyon, csak annyira, amennyire észreveszi, hogy észrevetted egyediségét. És ezt is finoman. Odafigyelve rá, meghallgatni, elsimítani lelki összegyűrődéseit, azzal, hogy érdeklődéseddel megszenteled. Neki szánod az idődet.

És amikor megérzi benned az iránta kifejezett szereteted, mert igazán ebből áll a szeretet, akkor felenged az összezártságból, amit napközben magára csukott, hogy túlélje a napot. Kinyílik. És akkor meg lehet simogatni. És utána meg lehet ölelni. Ekkor visszaölel, mert megnyitottad.Valójában egész nap erre várt, hogy végre megnyugodjon a karjaidban, és beteljesüljön a te szerelmeddel.

Ahogy biztonságban érezheti magát figyelmed és törődésed központjában, önként adja át neked magát, hogy egyesülhessen veled, és ebben az egységben veled megerősödve, megduplázódik ereje, és olyan erős lesz, hogy ellenáll a holnap minden kísértésének, legyőzi annak nehézségeit, és te büszke lehetsz arra a nőre, aki a te másik feled, aki neked virágzik egyedül, akiből nincs még egy a földön, és aki téged ékesít önmagával.

A kapcsolatok kudarca abból fakad, hogy azt hisszük, akit egyszer meghódítottunk, az minden nap köteles minket szeretni. Kötelességből nincs szeretet. Vágyunk arra, hogy szeressünk, de ehhez éreznünk kell azt a biztonságot, hogy valóban minket akarnak szeretni, és nem csak azért, mert éppen mi vagyunk kéznél.

Azok a derék asszonyok, akikről az ige szól, akikről sokan büszkén mesélnek, ilyen biztonságban érezhették magukat férjeik mellett.

A halálból élet támad
Link Link A tökéletes feleség


Jézus Szeret Téged!

Én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.Mt.28:20

Link


 
 
2 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Mirjám és Áron Mózes ellen fordulnak
  2014-05-28 08:27:31, szerda
 
  ,,Figyeljetek rám!

Ha valaki próféta közöttetek,annak én, az Örökkévaló
kijelenthetem magam látomásban, vagy álom által beszélhetek vele.

7 De szolgámmal, Mózessel nem így bánok,
hiszen ő hűségesnek bizonyult egész házam népe felett!

8 Vele szemtől szemben beszélek,nem homályos látomásokban,vagy rejtélyes példázatokban.

Mózes magát az Örökkévalót szemlélheti!

Hogy merészeltetek hát szolgám, Mózes ellen beszélni ?!"

Akkor Mózes könyörgött az Örökkévalónak Mirjám érdekében: ,,Ó, Isten, kérlek, gyógyítsd meg őt!"

Találkozás Sátora
Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.