Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
300 Ft-os eper 1800 ft-ba kerül
  2019-05-07 17:42:31, kedd
 
  ...... ..........


Mázsaszám csomagolják át a 300 forintos spanyol epret a nagybanin, így lesz belőle 1800 forintos magyar gyümölcs. okak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal - számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő, aki ennek szemtanúja is volt, legutóbb csütörtökön éjszaka.
Elmondása szerint a spanyol import epret az orra előtt ,,magyarosították" egy másik standon: kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba. A magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla-, vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hideg fóliás termésért.
A 300 forintos import eperből simán lesz 1000, de akár 1800 forintos is kilónként, mire a fogyasztóhoz kerül, magyarként.
- Aztán a vevő azt hiszi, a magyar eper is íztelen - panaszkodott a gazda.
Epret pakol ki egy árus a nyitás előtt a békásmegyeri piac új csarnoképületében (a kép illusztráció)Fotó: Mohai Balázs
A termelő szerint a Nagybanin szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában.
A termelő nem tapasztalta még, hogy bárki is ellenőrizné, mi folyik. De erre az esetre megvan a trükk: a kereskedő a raklapnyi import mellé vesz egy-két láda magyar epret, és ha ellenőrzést kap, azt mondja, éppen a számlával lefedett magyar epret árulja.

Forrás: mai valóság oldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog Gizella - a Béke bajnoka
  2019-05-07 08:25:55, kedd
 
  ...... ........... .............


- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Az asszony igazi ékessége az, hogy istenfélő.
Derék asszonyt ki talál?
Értéke a gyöngyét messze meghaladja.
Férje egész szívével ráhagyatkozik, és nem jár rosszul vele.
Mindig javára van, sohasem kárára, életének minden napján.
Előteremti a gyapjút és a kendert, és mindent beszerez ügyes kézzel.
Kinyújtja karját a guzsaly után, és kezével megfogja az orsót.
Kiterjeszti kezét az elnyomott fölé, a szűkölködőnek meg karját nyújtja.
Csalfa dolog a báj, a szépség mulandó, de az istenfélő asszony dicséretet érdemel.
Magasztaljátok keze munkájáért, és a városkapuknál dicsérjétek tetteit.
Ez az Isten igéje. Péld 31,10-13.19-20.30-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten országa többet ér minden földi kincsnél.
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak: Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet.
Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,44-46

- Boldog Gizella - a Béke bajnoka
...... ........... ......



- A Turul madár nyomán Link

- Csend gyümölcse az ima Link

- Boldog Gizella királyné
Szent István király hitvesére, első koronás királynénkra, Szent Imre herceg édesanyjára emlékezünk liturgikus emléknapján, május 7-én.
Képen: Boldog Gizella királyné szobra Móron - Nagy Benedek alkotása.
...... ............


Bővebben Link
Urunk, Istenünk, te megtanítottad Boldog Gizellát, hogy már itt a földön országodat keresse és az élet különféle útjain neked szolgáljon. Közbenjárására engedd, hogy hivatásunkban hűségesek maradjunk és egykor beléphessünk a megígért országba. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Jeles napok oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Saját TVN blogomba Link

- Szeretetláng oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2019. május 7.
  2019-05-07 08:06:19, kedd
 
  István, az első vértanú életét adta a hitéért, ami dicsőséget és örök életet szerzett neki. Nekünk is erre a hitre van szükségünk, hogy földhözragadt életünkben nagyobb szerepet töltsön be az Eucharisztia, gyakrabban járuljunk szentáldozáshoz. Jézus előre megígérte, hogy önmagát adja áldozatul a világért, és népének üdvösségére ételül, italul ajánlja fel magát. Az utolsó vacsorán az étel és az ital színében valóban nekünk adta önmagát. Azóta velünk van az örökmécsessel jelzett szentségházakban. Jelenvalóvá teszi örök értékű, egyetlen áldozatát oltárainkon, és húsvéti beteljesülésre rendelt életünk záloga lett bennünk a szentáldozásban. Eucharisztikus megújulás nélkül nincs fölemelkedés Isten elvilágiasodott népe számára.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
húsvét 3. hét kedd 05.07
  2019-05-07 08:05:12, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A Krisztusért elszenvedett vértanúság megnyitja a mennyországot.
Elítélésekor István diakónus így szólt a néphez, a papokhoz és az írástudókhoz:
,,Ti keménynyakúak, ti érzéketlen szívűek és fülűek! Mindig ellenálltatok a Szentléleknek ti is, akárcsak atyáitok. Melyik prófétát nem üldözték atyáitok? Megölték mindazokat, akik az Igaz eljöveteléről jövendöltek. Ti pedig árulói és gyilkosai lettetek neki, ti, akik az angyalok közreműködésével átvettétek a mózesi törvényt, de nem tartottátok meg."
Miközben hallgatták, dúltak-fúltak, és dühükben fogukat vicsorították. Őt azonban eltöltötte a Szentlélek. Fölnézett az égre. Látta az Isten dicsőségét, és Jézust, az Isten jobbján. Felkiáltott: ,,Látom a megnyílt eget és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll."
Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték. A tanúk egy Saul nevű ifjú lábához rakták le ruháikat. Miközben megkövezték, István felfohászkodott, és így imádkozott: ,,Uram Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"
Majd térdre esett, és hangosan felkiáltott: ,,Uram, ne ródd fel nekik bűnül!" Amint ezt kimondta, halálba szenderült. Saul pedig helyeselte meggyilkolását.
Ez az Isten igéje. ApCsel 7,51-8,1a

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Oltáriszentség a világnak életet adó táplálék.
...... .......


Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből:
,,Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az írás mondja: »Égből való kenyeret adott enni nekik.«"
Jézus így felelt: ,,Bizony, bizony, mondom nektek; nem Mózes adott kenyeret az égből, hanem Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Az az Isten kenyere, amely leszállt a mennyből, és életet ad a világnak."
,,Uram - kiáltották -, add nekünk mindig ezt a kenyeret!"
Jézus így válaszolt: ,,Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,30-35

Imádság
Úr Jézus! Te vagy életem sziklája, a biztos talaj, melyen nem inog meg lábam. Könnyebb a homokra építeni. Sokszor csábít az egyszerűbb megoldás, a világ kincset, hírt, gyönyört ígér. De aki az eke szarvára tette a kezét, nem nézhet hátra, és Péterrel együtt mondja: ,,Uram, kihez mennénk, az örök élet forrásai belőled fakadnak!" Sziklaházként a te templomod leszek. Jöhet az eső, és fújhat a szél, nem vesztem el a hitem, nem lesz úrrá rajtam a bizalmatlanság vagy a depresszió, életem értelme dicsőséged hirdetése!

Elmélkedés
A csodálatos kenyérszaporítást követően a jelenlévők jelet kérnek Jézustól. Milyen jelre gondolnak? Könnyen kitalálhatjuk ezt abból, hogy felidézik az ószövetségi időkből, Mózes korából azt, amikor a pusztában Isten mannával táplálta a választott népet. Jézus korában elterjedt volt az a gondolat, hogy az eljövendő Messiás megismétli majd az egykori manna-csodát és kenyérrel táplálja a népet. Az embereknek rögtön ez juthatott eszébe, amikor a megszaporított kenyérből sok ezren jóllaktak, s ezért kérnek Jézustól újabb jelet, mégpedig olyan jelet, amivel egyértelműen bizonyítja, hogy személyében eljött a Messiás.
Ilyen jelet Jézus nem akar mutatni, hanem inkább azzal folytatja tanítását, hogy ő az élet kenyere az emberek számára. Olyan kijelentés ez, amely hitünk lényeges tartalmát világítja meg. Keresztény emberként hiszünk abban, hogy Jézus valóságosan jelen van az átváltoztatott kenyérben, az Oltáriszentségben. Hiszünk abban, hogy az átváltoztatás csodája a szentmisében történik. Hiszünk abban, hogy a szentáldozáskor Krisztus testét, az örök élet kenyerét vesszük magunkhoz. Hiszünk abban, hogy a szentáldozás hatása az Úrral való lelki egyesülés. Hiszünk abban, hogy eggyé válunk, közösséget alkotunk mindazokkal, akik ugyanabból a Szent Kenyérből, Krisztus testéből részesülnek. A szentmise megőriz minket a krisztusi hitben.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Több mint nyolcmilliárdot költött.....
  2019-05-07 07:58:44, kedd
 
  Több mint nyolcmilliárdot költött az Orbán-kormány üldözött keresztényekre.
Ennyit költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által közölt adatokból. A 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött dokumentumok szerint hat országban - Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában - összesen 24 projekt teljesülésében segédkezett a magyar állam. A program részeként keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is indítottak, ez 2016 és 2019 között összesen 1,381 milliárd forintba került.
A Hungary Helps Program 2017 óta foglalja magába Magyarország humanitárius segítségnyújtás keretében végzett tevékenységét olyan országokban, amelyekből sok menekült indul útnak. A Miniszterelnökség szerint az üldözött keresztény közösségek támogatását szolgáló programmal 35 ezer embernek segítettek a szülőföldön maradásban vagy a visszatérésben, az ösztöndíjprogram révén pedig összesen 167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.
A programról Orbán Viktor 2017 áprilisában azt mondta, hogy ,,a menekültek befogadása és elosztása helyett az Európai Uniónak inkább ott kellene segítenie, ahol a baj van". Nem sokat változott a kormányzati kommunikáció azóta, a miniszterelnök a múlt héten, Matteo Salvini olasz belügyminiszter budapesti látogatása előtt egy lapinterjúban szintén kitért a programra:
Nem kell szétosztani Európában a migránsokat. Haza kell őket vinnünk, és nem a bajt kell idehozni, hanem ott helyben segítséget kell nekik adnunk. Tegyük rendbe azokat a térségeket, ahonnan elindulnak. Magyarország már ezt teszi, erőnkön felül költünk erre a programunkra, amit Hungary Helps néven indítottunk. És emellett fontos lenne, hogy működjünk együtt a hazatelepítésben.
Hogy mit jelent az erőn felüli költés, arra még visszatérünk.
2017 augusztusában mindenesetre kineveztek egy utazó nagykövetet Heltai Péter személyében, aki fél év után eltűnt, majd kiderült, hogy már nem dolgozik a programon, amely ezután átkerült az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársághoz. Ennek vezetésével Azbej Tristan KDNP-s politikust bízták meg, az államtitkárság pedig egy Naphegyi téri villában kapott helyet. Azbej Tristan idén áprilisban közölte, hogy mivel az államtitkárság egyre több programot működtet, szükségessé vált egy ügynökség létrehozása ,,a programok lebonyolítására és ellenőrzésére, az átláthatóság biztosítására és a hatékonyság mérésére".
A Hungary Helps keretében összesen 13 egyházi szervezet részesült támogatásban. Az üldözött keresztényeknek létrehozott ösztöndíjprogramon kívüli összesen 7 287 731 651 forintból a legnagyobb összegben, több mint 3,1 milliárd forintban a nyolc éve polgárháború sújtotta Szíria részesült, de több mint kétmilliárd jutott Irakba és több mint egymilliárd forint Libanonba.

Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Negyedik kedd. Reggeli prédikéció 05.04
  2019-05-07 07:56:08, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6284
  • e Hét: 29344
  • e Hónap: 62498
  • e Év: 296245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.