Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Az Istennel folytatott párbeszéd hete
  2019-08-13 10:57:35, kedd
 
  Gyertek imádkozzunk! Böjte Csaba testvér

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Fölment a hegyre, és átalakult
  2019-08-13 10:36:56, kedd
 
  Görög katolikus papszentelést ünnepeltek Debrecenben.
...... ........


Idén már az ötödik diakónust szentelte pappá Kocsis Fülöp érsek-metropolita: Káplár Mártont augusztus 6-án, úr színváltozás ünnepén a debreceni Istenszülő oltalma görög katolikus fő székesegyházban. Ezzel véget ért az idei hosszú papszentelési időszak a Hajdúdorogi Fő egyházmegyében.
Görög katolikus Egyházunkban az úr színváltozás ünnepe a legnagyobb jeles események között kap helyet, melynek jelentőségét meg kell értenünk - hívta fel prédikációja elején a figyelmet Kocsis Fülöp metropolita.
Az evangélium (Mt 17,1-9) szól arról, hogy a Megváltó ruhája fehér, vakító lett, mint a hó, de ez esetben nem csupán a színek megváltozásáról van szó. Noha maga a jelenség, az, hogy az apostolok egyszer csak fehér ruhában látták őt, igencsak beszédes, lévén a fehér a legszebb, a legtökéletesebb szín, abban benne van minden más szín.
...... ........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Boldog XI. Ince pápa
  2019-08-13 10:30:29, kedd
 
  ...... .........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit.
Testvéreim!
Úgy tekintsenek minket az emberek, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak intézőit. Az intézőktől csak azt kívánják, hogy hűségesek legyenek.
A magam részéről nem törődöm azzal, hogy ti, vagy más emberi bíróság hogyan ítélkezik fölöttem, hiszen én még önmagam felett sem ítélkezem. Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelenti azt, hogy igaz vagyok: az Úr mond fölöttem ítéletet. Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, amíg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és feltárja a szívek szándékait. Akkor mindenki megkapja az elismerést Istentől.
Ez az Isten igéje. 1Kor 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legeltesd bárányaimat! Legeltesd juhaimat!
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Péter így szólt: ,,Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Legeltesd bárányaimat!"
Aztán újra megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" Ő azt felelte: ,,Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!" Erre azt mondta neki: ,,Legeltesd juhaimat!"
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: ,,Szeretsz engem?", és ezt válaszolta: ,,Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!" Jézus pedig ismét ezt mondta: ,,Legeltesd juhaimat!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 21,15-17

*
...... ........... ........


- Katolikus oldalon Link
Boldog XI. Ince pápa - Como, 1611. május 19. +Róma, 1689. augusztus 12.
Ince pápa 1689. augusztus 2-án halt meg. A 18. század végén indították el boldoggá avatási eljárását, melyet a franciák tiltakozása miatt félbe kellett szakítani, így a boldoggá avatásra csak 1956. október 7-én kerülhetett sor.
Istenünk, ki Boldog XI. Ince pápát megerősítetted, hogy biztosítsa Egyházad szabadságát, győzelmet arasson a hit ellensége fölött, s a hívekben megújítsa az erényes életet, közbenjárására, kérünk, engedd, hogy mi is erős hittel diadalmaskodjunk a gonosz lélek cselvetésein, és elnyerjük Tőled az örök élet jutalmát!

- Magyar kurír oldalon 2010 évben Link

- A lánglelkű pápa nélkül nem verték volna ki a muszlim hódítókat. - Origó oldalon Link
Négyszázhét éve született Benedetto Odescalchi herceg, aki a 17. század legjelentősebb egyházfejedelmeként pénzt és energiát nem sajnálva, intenzív diplomáciai munkával hozta tető alá azt a keresztény szövetséget, amely véres harcok árán kiverte az oszmán hódítókat a Magyar Királyság területéről. A másfél évszázados hódoltság felszámolásában hervadhatatlan érdemeket szerzett XI. Ince pápát ezért a tettéért méltán illették a ,,Magyarország megmentője" címmel.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
imádkozzunk együtt Szent Klára útmutatását kérve
  2019-08-13 10:16:18, kedd
 
  Ma este, aug.12-én Szent Klára ünnepet tartunk 19.00 órától a dévai templomban egy igazi Klarissza kedves nővér társaságában!! Gyertek imádkozzunk együtt Szent Klára útmutatását kérve e kusza világban az Isten felé vezető utunkon! Szeretettel, figyelem nem hat, hanem este hét órától. Kisebb testvéretek, Csaba testvér

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. augusztus 13.
  2019-08-13 10:06:33, kedd
 
  A reneszánsz ábrázolásban a lépték és az arány az ember lett, a maga földi valóságában. Mérete, formája, alakja minden mértékegység eredetévé vált. Elég, ha Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmányára gondolunk, aminek másolatát a Pioneer űrszonda oldalára erősítették, amikor kijuttatták a Naprendszerből, és ma valahol a Tejúton bolyong, ezzel az üzenettel: ,,vagyunk, és ilyenek vagyunk". Minden korszak megfogalmazza az embereszményt. A keresztény ember eszménye az, ahonnan elindul az élet: a gyermek. Jézus nem tréfálkozik, amikor a nagyságról vitatkozó tanítványai elé egy gyermeket állít. ,,Légy egy fűszálon a pici él. / S nagyobb leszel a világ tengelyénél." - verseli ugyanezt József Attila.

*,,Légy egy fűszálon a pici él / S nagyobb leszel a világ tengelyénél" - József Attila születésnapja (1905)
Képen: József Attila. Fénykép. [Hódmezővásárhely, 1929]
.........


"Lapulj a források tiszta fenekére,
Símulj az üveglapba,
Rejtőzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,

Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.
Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,

Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fűszálon a pici él
S nagyobb leszel a világ tengelyénél."
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Győri Szeminárium 2016 - Pap képzés
  2019-08-13 10:05:15, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
19. évközi hét kedd 08.13.
  2019-08-13 10:03:12, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes átruházza Józsuéra a vezéri hatalmat.
Élete végén Mózes a nép elé állt, és ezt a beszédet mondta: ,,Százhúsz esztendős vagyok, nehezemre esik a járás-kelés, meg azt is mondta nekem az Úr: »Nem mehetsz át a Jordán folyón.«
(Ezért, népem:) Az Úr, a te Istened megy át előtted a folyón, színed elől eltörli ezeket a nemzeteket, úgyhogy örökükbe léphetsz.
Előtted megy át Józsue is, miként az Úr megmondotta. Úgy fog cselekedni az Úr ezekkel a népekkel, mint Szehonnal és Óggal, az amorreusok királyaival és azok földjével cselekedett: meg fogja semmisíteni őket. Éppen azért, ha őket is kezetekbe adja, úgy tegyetek velük, ahogy parancsoltam nektek! Férfiasan viselkedjetek, legyetek bátrak! Ne féljetek és ne rettegjetek, ha meglátjátok őket, mert az Úr, a ti Istenetek, vezérel majd benneteket. Nem fog elhagyni, és nem feledkezik meg rólatok."
Mózes ezután magához hívta Józsuét, és így szólt hozzá az egész nép előtt: ,,Légy erős és bátor, mert te viszed be ezt a népet arra a földre, amelyet esküvel ígért az Úr, hogy atyáiknak adja, és te osztod ki nekik örökségül. Az Úr, aki vezérel titeket, veled lesz, és nem hagy el téged. Ne félj tehát, és ne rettegj!"
Ez az Isten igéje. MTörv 31,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Gyermeki lelkület nélkül nem juthatunk be a mennyek országába.
A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?"
Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be.
Vigyázzatok, meg ne vessetek egyet sem e kicsinyek közül! Mondom nektek: Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.
...... .....


Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, s egy elkóborol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyoldalon, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony, mondom nektek: Jobban örül annak, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek.
Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,1-5.10.12-14

Imádság
Uram, add, hogy elvethessem a szívekbe a te igéid csíráit. Mindannyiunkat örök életre hívsz. Rajtam múlik, hogy hány szívben fogan meg szavad életem példája által. Küldj munkásként földjeidre. Add meg a kellő bátorságot, mert ha csak egy is a legkisebbek közül meghallja szavad, ha csak egy szívben jó talajra talál a mag általam, az az örök élet forrása lehet! Tégy engem is jó talajjá, hogy állandó kapcsolatban lehessek veled, hogy gyökeret verjen bennem szent jelenléted.

Elmélkedés
Jézusnak a tanítványokhoz intézett beszédét olvassuk az evangéliumban. E tanító beszéd témája a közösség, a közösség vezetőinek és tagjainak lelkülete és magatartása. A tanítás azzal a jelenettel kezdődik, hogy Jézus egy gyermeket állít példaképül a tanítványok elé, akik nagyságra, elismerésre, dicsőségre vágyakoznak. Meglepő cselekedetét tovább erősíti még meglepőbb kijelentése: ,,ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába." Miben lehet egy felnőtt számára példakép egy gyermek? A zsidó törvények szerint a gyermekek nem voltak önállóak, mindenben atyjuk felügyelete alatt álltak. A gyermek szemszögéből ez bizalmat, ráhagyatkozást és engedelmességet jelent.
A keresztény közösség tagjainak, akik mindannyian Isten gyermekei, ezeket a gyermeki tulajdonságokat kell magukban megőrizniük. Ahogyan a gyermek teljes engedelmességgel fordul szülei felé, úgy a krisztusi közösség tagjai engedelmességgel tartoznak Istennek. Ez nem szolgalelkűséget jelent és nem azt, hogy az ember felhagyjon szabadságával, hanem azt, hogy az ember felismeri Istenben az ő Atyját, aki szereti őt és gondoskodik róla, ezért szabadon rábízza életét Istenre. A Krisztus által javasolt gyermeki lelkület annak felismerését is jelenti továbbá, hogy Isten jót akar nekünk, gyermekeinek.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gondolatok évközi 19. vasárnapon
  2019-08-13 09:56:38, kedd
 
  Hiter Róbert Gottfried atya gondolatai
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.