Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Útravaló – 2019. augusztus 14.
  2019-08-14 11:01:28, szerda
 
  Időnként elhangzik tanácsként is a correctio fraterna - magyarul a testvéri feddés. Ezen a téren kétféleképpen lehet hibázni: az egyik, hogy minden apróságot észreveszünk és szóvá teszünk, ezzel ellehetetlenítjük az egymás közti kapcsolatot. A másik, hogy a személyi (lelkiismereti) szabadság elhíresült tiszteletben tartása miatt nem teszünk szóvá soha semmit. Kényelmesebb nem beavatkozni, mint fáradságosan szóvá tenni, és ezzel akár népszerűtlenné válni. A taizéi regulában ott szerepel, hogy aki azért nem figyelmezteti testvérét, hogy ne vonja magára annak neheztelését, és ezáltal megőrizze a befolyását az illető testvér fölött - az vétkesen, helytelenül cselekeszik. Szólni kell.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Zarándokút a Misszió - Lelki vezető: Székely János püspök
  2019-08-14 11:00:12, szerda
 
  MEDJUGORJEI ZARÁNDOKVONAT 2019 - Zarándokút a Misszió Tours szervezésében.
Lelki vezetők: Székely János püspök, Michels Antal, Fuchs Tibor és Daniel Ernő atya és Pál Csaba pálos szerzetes
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: különvonat, 2. osztályú ülő-, és 6 fős fekvőkocsik
Indulás:
Budapest, Keleti pályaudvar
Kelenföld
Dombóvár
Pécs
Szállás: zarándokpanziók, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával, illetve fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)
Program: 1. nap (szeptember 15., vasárnap): 13:00 óra, zarándoklatindító szentmise Budapesten a Rózsák terén. Keleti pályaudvar: zarándokok fogadása (kb. 15:00-kor), felszállítása, ünnepélyes búcsúztatás. Utazás Budapest-Kelenföld, Dombóvár, Pécs, Magyarbóly útvonalon.

2. nap (szeptember 16., hétfő): Utazás Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán keresztül, Pélmonostor (Beli Manistir), Slavonski Samac, Doboj, Čapljina útvonalon, szépséges tájon, a Neretva-völgyében. Székely János püspök vezetésével folyamatos lelki programok, közös éneklések, imádságok, gyónási lehetőség a vonaton. Čapljina: rövid autóbuszos utazás a szállásokra. Medjugorje: elszállásolás (3 éj). Délután Székely János püspök atya vezetésével énekelve, ünnepélyesen bevonulunk és részt veszünk a közös szabadtéri szentmisén.

3. nap (szeptember 17., kedd): MEDJUGORJE. Reggeli a szállásokon. 8:00 órától Ft. Székely János püspöki szentmiséje a Szent Jakab-templomban. Cenacolo közösség meglátogatása. Csoportonkénti közös rózsafüzér imádság a Jelenések hegyén. Délután szabadprogram keretében rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás.

4. nap (szeptember 18., szerda): Reggeli a szállásokon. 8:00 órától püspöki szentmise a Szent Jakab-templomban. Križevac (Nagy kereszt hegye): keresztút. Délután autóbuszos fakultatív program Mosztárban, találkozás az ottani ferences atyákkal, városnéző séta és az Öreg híd (Stari most) megtekintése. Vagy szabadprogram Medjugorjéban, melynek keretében részt vehetünk az esti rózsafüzére és szabadtéri szentmisé.

5. nap (szeptember 19., csütörtök): Reggeli a szállásokon, csomagok bepakolása a buszokba. 8:00 órától zarándoklatunk záró szentmiséje a Szent Jakab-templomban, majd autóbuszokkal Čapljinába megyünk. Felszállás és visszaindulás a csodaszép Neretva-völgyén keresztül. Hazautazás. Útvonal, mint első nap. A zarándokvonaton hazaútban is közös programok, imádságok teszik teljessé a lelki élményeket.

6. nap (szeptember 20., péntek): Folyamatos leszállási lehetőségek. Hazaérkezés éjjel vagy a kora hajnali órákban.
Térkép: Térkép

- -A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban a Jelenések hegyére és a Krizevácra gyalogosan megyünk fel. Mindkét hegy (különösen az utóbbi) igen meredek és sziklás. Kényelmes ruha és túracipő javasolt! Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem megterhelő ez, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
Fontos! A Jelenések hegyére és a Križevac hegyre kényelmes ruházatot, magas szárú és/vagy kényelmes cipőt, túrabotot ajánlunk! A szenvedélybetegeknek lehet vinni tartós élelmiszert vagy adományt ajándékba. A szentmise magyar nyelvű fordítását FM adásban lehet majd hallgatni, ezért kérjük, hogy fülhallgatóval használható erre alkalmas telefont vagy rádiót hozzanak magukkal.
A határon csak kártyaformátumú személyigazolványt vagy útlevelet fogadnak el (a lejárat nélküli régi típusú - könyv formátumú - igazolvánnyal nem lehet Bosznia-Hercegovinába utazni).
Részvételi díj: 39 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és zarándoklatvezetést.
- A részvételi díj nem tartalmazza az autóbuszos szállítást Čapljina és Medjugorje között oda-vissza, szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, tolmácsolást és egyéb járulékos költségek árát (80 Euro/fő, ami a helyszínen kötelezően fizetendő). Külön választható, fakultatív mostari program (5 Euro/fő). Az utasbiztosítás az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 2 500 Ft/fő 80 éves korig, 6 250 Ft/fő 80 év felett.
kedvezményes ár: 29 900 Ft/fő (2019. augusztus 14-ig)
fekvőkocsi felár, 3. szint: 6 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 500 Ft/fő.

*
- Itt mindig megélem a szentmise ragyogását Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Elhunyt az első sikeres magyar szívtranszplantációt elvégző
  2019-08-14 10:25:08, szerda
 
  Elhunyt az első sikeres magyar szívtranszplantációt elvégző orvos.
Dr. Szabó Zoltán professzor 87 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.
...... ............


Életének 87. évében elhunyt Szabó Zoltán szívsebész, az első sikeres magyar szívtranszplantáció elvégzője, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika professor emeritusa - közölte a Semmelweis Egyetem.
Dr. Szabó Zoltán 1954-ben kezdte pályafutását, 1955 óta foglalkozott szívsebészettel. 1967-ben elkészítette a magyar implantálható pacemakert, amelyet emberbe is beültetett. 1979 és 1985 között a Semmelweis Egyetem orvoskari dékánja volt, három évig az intézmény általános rektorhelyettesi posztját is betöltötte.
- 1981 decemberében kinevezték az Ér- és Szívsebészeti Klinika, továbbá az Országos Érsebészeti Intézet igazgatójává, valamint az Angiológiai Szakmai Kollégium elnökévé, és tagja lett az Orvos továbbképző Intézet szív- és érsebészeti szakorvosi vizsgabizottságának is. Szabó Zoltán 1981-től 11 éven át volt a Városmajori Klinika igazgatója. Többéves szervező és tudományos munkát követően, 1992 januárjában Szabó Zoltán végezte el az első sikeres magyarországi szívátültetést. 1992. július 1-jén vonult nyugállományba, és 2004. január 1-jéig a Biotronik Hungária Kft. igazgatója volt.
Szabó Zoltán 1995 óta a Semmelweis Egyetem professor emeritusa volt. Pályafutása során 156 közleménye jelent meg, három könyvet írt és szerkesztett, ötnek társszerzője volt. Tevékenységét számos elismeréssel díjazták: Adorján Ferenc-, Balassa János-, Gábor György-, Semmelweis Ignác- és Zárdai Imre-emlékérmet kapott. A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetésben és Batthyány-Strattmann László-díjban részesült, 1997-ben Széchenyi-díjat kapott - közölte az egyetem.
Szabó Zoltán professzor hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap délután hunyt el.

- Dr. Szabó Zoltán, az első sikeres magyar szívtranszplantáció elvégzője.
Videó Link
Alkotnak, gyógyítanak, kutatnak, tanítanak és tanulnak, vagy éppen világ színvonalon sportolnak - ami összeköti őket azon kívül, hogy saját területükön kiemelkedően sikeresek, az a Semmelweis Egyetem, melyhez valamilyen módon mindannyian kapcsolódnak.
Új kisfilm sorozatunkban szakmájukban úttörő kutatók, orvosok, kiemelkedően tehetséges fiatalok, valamint híres művészek beszélnek arról, milyennek látják a Semmelweis Egyetemet, és milyen tapasztalatokat szereztek az ország legrégebbi orvosképző intézményében. Mostantól rendszeresen frissül az oldal, így újabb és újabb neves személyiségek beszélnek arról, hogy milyennek látják a Semmelweis Egyetemet.

- Semmelweis Egyetem - Tradíció és innováció.
Videó Link
A Semmelweis Egyetem története 250 évvel ezelőtt kezdődött. Magyarország legrégebbi, alapítása óta folyamatosan működő orvosképző intézménye 2010 óta ,,Kutatóegyetem" minősítéssel rendelkezik. A hat karral működő Semmelweis szakegyetemként egyedülálló helyet foglal el a magyar egészségtudományi felső oktatásban. Mindhárom fő tevékenységi területén - oktatás, kutatás, gyógyítás - arra törekszik, hogy lépést tartson a nemzetközi trendekkel, elérhetővé tegye a jövő technológiáit, és inspiráló környezetet teremtsen.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9085
  • e Hét: 32145
  • e Hónap: 65299
  • e Év: 299046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.