Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
22. évközi hét szerda szentmise este 09.02
  2020-09-09 22:13:10, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szent Pio atyáról elnevezett Kisiratos otthonunk
  2020-09-09 10:26:01, szerda
 
  Szent Pio atyáról elnevezett Kisiratosi otthonunk vakációs üzemmódról átállt egy tanévkezdő, lendületes tevékenységre! Mennyei édesanyánk, Mária születésnapján megtartottuk a szépen felújított plébánia templomban a vakáció búcsúztató, tanévkezdő szentmisénket. Az itt élő 11 gyermekünkért, a helység minden diákjáért, a pedagógusokért, az egész falu népéért imádkoztunk bizalommal. Isten szeretetébe ajánlottuk a gyermekeink barátait, a ház támogatóit, mert befogadó, fenntartó segítség nélkül, a három helybenlakó kollégánk minden erőfeszítés hiábavaló lenne.
Bizakodó szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kristóf testvér gondolata 09.09
  2020-09-09 10:16:27, szerda
 
  Evangélium Mt 10, 28 - 33
,,Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani! Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre. Nektek minden szál hajatokat számon tartják. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél. Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt. De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt."
Elmélkedés
Az ember, amíg egészséges, és minden jól megy, nem is nagyon gondol, nem is jut eszébe, vagy esetleg nagyon ritkán a halál, az elmúlás. Szerintem még kevésbé foglalkozunk ezzel a gondolattal, amit Jézus mond apostolainak: ,,Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!"
Mostanában elég sok mindent lehet hallani, amióta kezdetét vette a Covid-19 vírus megjelenése, amely sokak életét megkeseríti, és még mindig félelemben tartja, legyen az gyerek, fiatalt, vagy idős. Hány ember félelemmel kezdi a napot? Retteg, és fél még attól is, hogy embertársához közeledjen, vagy, hogy a szentmisén részt vegyen! Valljuk be, hogy azért félelemmel és tartózkodással vagyunk azok iránt, akikről kiderül, hogy átvészelte a vírusos betegséget. Még gyógyulása után is tartózkodunk tőlük, és óvatosan próbáljuk kerülni őket, a társaságukat. Ha ez így van, hol van az Istenbe vetett hit?
Jézus vajon mit tenne, hogy viselkedne, ha most közöttünk élne? Mire bíztatna és tanítana bennünket? Szerintem nekünk is azt mondaná, mint apostolainak: ,,Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!" Ezért most nagyon is szükségünk van a hitre, arra, hogy Isten soha nem hagy el, mindig mellettünk van és őrködik felettünk. Ő hisz bennem! Én mennyire hiszek Benne?
A mai napon emlékezünk meg a kassai vértanukról: Márk, István, és Menyhért áldozópapokról! Ők valóban megértették, Jézus ezen szavait. Ők valóban nem féltek, hogy megfosztják őket e földi élettől, hiszen tudták jól és hittek Jézus ígéretében, hogy ezzel megszerzik az örök életet, az örök boldogságot.
Bele gondoltam-e abba, hogy mitől is félek a legjobban, a test vagy a lélek elvesztésétől? Melyik a legfontosabb számomra? Valószínű, hogy hamar, esetleg rutinszerűen rávágnám feleletképpen, hogy természetesen a lélek megmentése a legfontosabb számomra! CSAKUGYAN? Ha ez így van, akkor gondoljam csak végig egész életemet, azt, hogy hívatásomat jelen pillanatban hogyan is élem meg? Vajon csakugyan azt tükrözi szerzetesi életem, amit annak idején vallottam és most is megvallok?
Valóban sokkal nehezebb a példaadás, a példamutatás, mint a szavak, mint a tanítás. Ez így is van. Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, úgy ahogyan tisztában volt annak idején Szent Ferenc atyánk, és a most ünnepelt vértanú szentjeink is. Ők valóban őszintén és a legszorosabban próbálták követni Jézust, Megváltójukat. Én mennyire szántam rá magam a Jézus szorosabb követésére, vagy megelégszem azzal a tudattal, hogy szerzetes vagyok? Ők valóban életvitelükkel példát mutattak számunkra. Ezért kérjük az ők közbenjárásukat életünkre, hívatásunk megélésére, hogy Isten országának eléréséért semmi és főleg senki ne tudjon megfélemlíteni, és megakadályozni bennünket, hiszen soha nem szabad felednünk, hogy életünket annak idején Jézusra tettük rá. Őt választottuk, Őt akartuk és akarjuk követni, Szent Ferenc atyánk lelkületével, az ő nyomdokain járva. És ha ezt tényleg komolyan gondoltam annak idején, és így is vélekedem most is, akkor mutatkozzon is meg életemben Jézus jelenléte, és hogy valóban az Ő követője vagyok!
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Claver Szent Péter áldozópap 09.09
  2020-09-09 08:38:44, szerda
 
  Szeptember 9. Claver Szent Péter (1580-1654) jezsuita misszionárius, áldozópap, az amerikai rabszolgákat szolgáló missziók védőszentjének emléknapja. 31 éven keresztül az amerikai Cartagena kikötővárosban hirdette az evangéliumot a rabszolgák, az elesettek között. 1888-ban avatta szentté XIII. Leó pápa.
1620 körül fogadta meg Péter, hogy a rabszolgák örökös rabszolgája lesz: ,,Petrus Claver, Aethiopum semper servus. Életszentsége olyannyira közismert volt, hogy Cartagena lakói halála hírére tömegesen özönlöttek kis cellájába, hogy leróják tiszteletüket; sokan relikviákat is szereztek maguknak.
- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. szeptember 9
  2020-09-09 08:33:33, szerda
 
  Honnan kell nézni a szegényeket, az éhezőket, a sírókat, a kirekesztetteket, hogy boldognak lássuk őket; a gazdagokat, a jóllakottakat, a nevetőket és a befolyásosakat pedig vesztesnek? Valószínűleg felülről. A hegyi beszéd a boldogmondásokkal kezdődik. Értelme is az, hogy valamit felülről kell nézni, más perspektívából, nem innen, a földi hétköznapokból. Az is tudatos, hogy a pusztai megkísértéskor az ördög Jézust fölviszi egy magas hegyre. Hogy onnan, fentről mutassa meg neki a világot. A komfort, a gazdagság és a jóllakottság igézetével bódítsa el. De Jézus ugyanazt mondja neki, mint nekünk: semmi sem boldogít, csak Isten, és nincs kirekesztőbb, mint a gazdagok magánya.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
23. évközi hét szerda 09.09
  2020-09-09 08:30:18, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Házasok és nem házasok mindig legyenek készen Krisztus második eljövetelére!
Testvéreim! <>br> Ami a szüzeket illeti, nincs külön parancsom az Úrtól. Tanácsot azonban adok, mivel az Úr irgalma folytán hitelt érdemlek.
Az a véleményem, hogy a ránk váró megpróbáltatások miatt ez az állapot ajánlható; jó ha így marad az ember. Feleséghez vagy kötve? Ne gondolj válásra! Feleség nélkül vagy? Ne keress házastársat! De ha megnősülsz, nem vétkezel, és ha a leány férjhez megy, nem vétkezik. Az ilyeneknek azonban testi gyötrelmeik lesznek. Én pedig meg akarlak kímélni ettől titeket.
Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid!
Ezért, akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a világ dolgait, mintha nem élne velük, mert ez a világ elmúlik.
Ez az Isten igéje. 1Kor 7,25-31

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Boldogok, akik Istenre hagyatkoznak; de jaj, azoknak, akik csak a földi javakban bíznak!
Az apostolok kiválasztása után Jézus lejött a hegyről, tanítványaira emelte tekintetét, és így szólt:
,,Boldogok vagytok, ti, szegények, mert tiétek az Isten országa.
Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert jutalmul bőségben lesz részetek.
Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert sírástok nevetésre fordul.
Boldogok vagytok, ha gyűlölnek titeket az emberek, kizárnak körükből és megrágalmaznak, s neveteket, mint valami szégyenletes dolgot emlegetik az Emberfia miatt. Örüljetek, ha majd ez bekövetkezik, és ujjongjatok, mert nagy jutalomban részesültök a mennyben. Atyáik is így bántak a prófétákkal.
De jaj, nektek, gazdagok, mert már megkaptátok vigasztalástokat.
Jaj, nektek, akik most jóllaktatok, mert éhezni fogtok.
Jaj, nektek, akik most nevettek, mert sírni és jajgatni fogtok!
Jaj, nektek, ha az emberek hízelegnek nektek! Hisz atyáik is így tettek a hamis prófétákkal."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,20-26
...... ..........

]

Elmélkedés
Tapasztalatból tudjuk, hogy nem kerülhetjük el a betegséget, a fájdalmat, a szenvedést és a halált. Egyetlen ember sem térhet ki ezek elől. A kérdés csak az, hogy miként fogadjuk ezeket? Beletörődve abba, amin úgysem tudunk változtatni? Vagy hittel tekintünk rájuk, mint olyan dolgokra, amelyek által egy magasabb lelki szintre juthatunk?
Amikor Jézus a boldogságok útjáról beszél tanítványainak, akkor olyan dolgokat említ, amiket a legszívesebben elkerülnénk. A szegénységet, az éhezést, a sírást. Továbbá a mások részéről felénk áradó gyűlöletet és rágalmakat. Miért lennénk ezektől boldogok? Jézus úgy beszél ezekről az emberi tapasztalatokról, élményekről, mint amelyek fordulatot hoznak az életbe. Az éhség bővelkedésre, a sírás nevetésre fordul. Ha azt szeretnénk, hogy szívünk megteljen örömmel és boldogsággal, akkor ki kell ürítenünk szívünket, hogy Isten tudja azt betölteni. Betölteni az ő lelki ajándékaival és kegyelmével, de legfőképpen önmagával. Az igazi boldogság csak Istenben válhat teljessé. Az igazi boldogságot egyedül az érezheti, akinek szívét Isten szeretete tölti be. A lelki szegények egyedüli gazdagsága, tulajdona Isten. A lélek éhségét egyedül Isten szava tudja csillapítani. A szomorúság, a bánat, a gyász idején egyedül Isten tudja megvigasztalni az embert.
Senki nem élhet boldogság nélkül. A boldogságot pedig Isten adja.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, add, hogy elvethessem a szívekbe a te igéid csíráit. Mindannyiunkat örök életre hívsz. Rajtam múlik, hogy hány szívben fogan meg szavad életem példája által. Küldj munkásként földjeidre. Add meg a kellő bátorságot, mert ha csak egy is a legkisebbek közül meghallja szavad, ha csak egy szívben jó talajra talál a mag általam, az az örök élet forrása lehet! Tégy engem is jó talajjá, hogy állandó kapcsolatban lehessek veled, hogy gyökeret verjen bennem szent jelenléted.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8520
  • e Hét: 31580
  • e Hónap: 64734
  • e Év: 298481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.