Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Csaba testvér Szentmisét mutat be Gyergyószárhegyen
  2020-10-15 15:57:38, csütörtök
 
  10.13 videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jézusról nevezett (Avilai) Szent Teréz szűz és egyháztanító
  2020-10-15 15:43:38, csütörtök
 
  Ünnepe. 10.15
- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
...... ........... ......


1533-ban döntött a szerzetesi hivatás mellett, majd apja akarata ellenére belépett az avilai Megtestesülés Kármelita kolostorba. 1537-ben tett fogadalmat.
Többször látták a nővérek, hogy a templomban egy méter magasan lebeg a padló felett és az arcából különleges fény sugárzik. Gyóntatója parancsára kezdte leírni lelki élményeit. Visszaemlékezve ezt írta erről az időről: Az, amit addig éltem, az én életem volt. Az pedig, ami ekkor kezdődött, Isten élete bennem.
Miután engedélyt kapott a pápától és az avilai püspöktől, pénz nélkül látott kolostorépítéshez. Első alapítása, az Avilai Szent József-monostor 1562-ben nyitotta meg kapuit. Teréz pedig lehúzta a saruját, és nevet változtatott: ettől fogva Jézusról nevezett Teréz volt a neve. Teréz kemény, harcos természet volt. Azt mondta: ,,Soha nem fognak meggyőzni valamiről, ha a lelkiismeretemmel ellenkezik, még ha az egész világ vonul is fel ellenem!" Egy másik rend főnökének pedig ezt írta: ,,Már régóta nem esett olyan nehezemre semmi, mint a Kegyelmed sorait olvasni. És soha nem esett olyan jól széttépnem egy levelet.
...... ........... ......


1582. október 4-én éjjel halt meg Alba de Tormes kolostorában.

Szent Teréz műveit idéző ,,Virágoskertet Link

*
- Ferencesek_zeg Link

- Katolikus oldalon Link

- Metropolita oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
Önéletrajzában azt írta, hogy a vallásos elragadtatás pillanatában nem tudja megakadályozni, hogy felemelkedjen a földről, bár alázatból küzdött ez ellen.
Levitáció felemelkedés a földről, Link
A levitáció egy olyan folyamat, amely során egy tárgy vagy személy legyőzve a gravitációt stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2020. október 15.
  2020-10-15 15:28:02, csütörtök
 
  Nem mehetünk el szó nélkül a ma ünnepelt Avilai Szent Teréz mellett. Ő volt az első nő az egyháztanítók között és hatása valóban óriási. Írásai kimeríthetetlen források nem csak a kármelita szerzeteseknek, hanem az egész Egyháznak. Ki ne ismerné Bernini híres alkotását, mely Szent Teréz eksztázisát ábrázolja, ahogyan egy angyal az isteni szeretet nyilával megsebzi szívét? Így ír erről a tapasztalatról: ,,Úgy érzi, mintha megsebezték volna, de kellemes módon, azt azonban nem érti, hogyan történt, és hogy ki sebezte meg. Viszont pedig érzi, hogy nagyon értékes kegyelmet kapott, s azt kívánja, bárha sohase gyógyulna ki ebből a sebből. Szerelmes szavakkal panaszkodik emiatt (...) az ő Jegyesének." Közbenjárása segítsen minket, hogy egyre jobban előre tudjunk haladni Isten szeretetében.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
28. évközi hét csütörtök 10.15
  2020-10-15 15:25:50, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten már a világ teremtése előtt kiválasztott minket Krisztusban.
Pál Isten akaratából Jézus Krisztus apostola, az Efezusban élő testvéreknek, a Jézus Krisztusban élő híveknek (üdvözletét küldi).
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki minden lelki, mennyei áldással megáldott minket Krisztus által. Őbenne választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy akaratának tetszése szerint Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Őbenne nyertük el vére árán a megváltást és bűneink bocsánatát bőséges kegyelme folytán, amelyet teljes bölcsességben és megértésben gazdagon árasztott ránk. Tudtunkra adta ugyanis akaratának titkát, azt az őbenne előre meghatározott jóságos tervet, hogy elérkezik az idők teljessége, és Krisztusban mint Főben egyesít mindent, ami a mennyben és a földön van.
Ez az Isten igéje. Ef 1,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A farizeusok ellenségesen szemben állnak Jézussal.
Jézus egy lakomán így korholta a farizeusokat:
,,Jaj, nektek, akik síremléket építetek azoknak a prófétáknak, akiket a ti atyáitok megöltek! Ezzel is csak azt igazoljátok, hogy helyeslitek atyáitok cselekedeteit, és egyetértetek velük: azok megölték őket, ti meg sírt készítetek nekik.
Nem hiába mondja Isten bölcsessége: Prófétákat és apostolokat küldök hozzájuk. Némelyeket közülük megölnek, másokat üldözni fognak.
E nemzedéknek számot kell adnia minden próféta véréről, amelyet kiontottak a világ kezdetétől, Ábel vérétől egészen Zakariás véréig, akit az oltár és a templomépület között megöltek. Igenis, mondom nektek: felelősségre vonják mindezért ezt a nemzedéket.
Jaj, nektek, törvénytudók! Lefoglaltátok a tudás kulcsát. Magatok nem mentetek be vele, az odaigyekvőket pedig megakadályozzátok."
Amikor ezeket elmondta nekik, az írástudók és a farizeusok nagy felháborodásukban különféle kérdésekkel kezdték faggatni. Azon fondorkodtak, hogy rajtakapják valami olyan kijelentésén, amellyel vádolhatják.
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,47-54
........



Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
Egyedül az alázatos szívűek képesek befogadni Isten tanítását és bölcsességét. Az alázatos ember pohara soha nincs annyira tele, hogy Isten ne tudná beletölteni az igazság vizét, mert rendszeresen kortyol belőle. A farizeus pohara tele van, azt képzeli, hogy az igazság teljességét birtokolja, és a megismert igazságokban legfeljebb gyönyörködik, mintsem megtartja.
Jézus továbbra is kemény szavakkal beszél a farizeusokhoz. Azt állítja, hogy nemzedéke felelősséggel tartozik a korábbi időkben megölt prófétákért. A felelősséget azonban nem csak a gyilkosságokért kell vállalniuk, hanem azért is, mert nem hallgattak Isten küldötteinek, a prófétáknak szavára és nem tértek meg. Gonosz cselekedeteikért és a megtérés elmulasztásáért egyaránt felelősséggel tartoznak. Jézus szavai a múlt cselekedeteire vonatkoznak. De miért mondja azt, hogy kortársait vonják felelősségre elődeik bűnei miatt? Jézus előre látja, hogy saját nemzedéke ugyanabba a hibába esik, mint a korábban élők. Akikhez most intézi szavait, éppúgy megölik Isten Fiát, a mennyei Atya küldöttét, mint elődeik Isten küldötteit, a prófétákat. Jézus nemzedéke ugyanúgy elmulasztja a megtérést, mint a korábbiak. Elutasításuk oka az lehetett, hogy egyszerűbb volt elnémítani a prófétákat, mintsem megváltoztatni saját életüket.
A prófétai szó mindig arra figyelmeztetett, hogy térjenek vissza a törvény megtartásához.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Esti Szentmise Csaba testvérrel 10.14
  2020-10-15 15:17:47, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Televízió Szent István élő közvetítése
  2020-10-15 15:15:17, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.