|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010-07-17 11:38:07, szombat
|
|
|
hozzávalók 4 főre
50 dkg spagetti
20 dkg sárgarépa
10 dkg cukkíni
fél dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
15 dkg créme fraîche
1 ek konyak
1 avokádó
1 citrom
só
fissen őrölt bors
8-10 bazsalikom levél
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A sárgarépát és a cukkínit vékony csíkokra vágjuk.
Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, a húsát tálba nyomjuk, villával összetörjük.
Az olívaolajat előmelegítjük, a fokhagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a répát, pár perc múlva a cukkínit.
Ressre pároljuk, rálöttyintjük a konyakot.
Hozzáadjuk a créme fraîche-t, sózzuk, borsot darálunk rá, jól elkeverjük.
Hozzáadjuk az összetört avokádó húst, kettőt keverünk és elzárjuk a lángot.
A tésztát a tányérokba, a mártást a tésztára merjük. Durván vágott bazsalikom levelekkel megszórjuk és citromhéjat reszelünk rá. |
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
|
|
|
|
2010-07-17 11:33:35, szombat
|
|
|
Egyszerű gyors saláta fehérje napra (is)
Lilakáposztát, jégsalátát apróra vágom, sárgarépát lereszelek, majonézzel összekeverem.
Pulykamellet kockázom, olajon lesütöm fokhagymával, borssal, majorannával sóval ízesítem. Majd összekeverem a zöldséggel.
Finom, laktató. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2010-07-17 11:26:58, szombat
|
|
|
Hozzávalók 4 tányérhoz:
1 csokor újhagyma
2 szál fehérrépa
5 gerezd fokhagyma
2 pici cukkíni
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
2 ek paradicsom püré
só, bors
1 ek sűrű balzsamecet
friss tárkony
1 babkonzerv
A hagymát vékony karikákra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk bele bőven. A répát felkarikázzuk a cukkínivel együtt. Mindet ledinszteljük a vaj és olaj keverékén. Picit sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, elkeverjük paradicsompürével, és hozzáöntöjük a babot. Legvégén lehet bele tenni citromlevet, chilit is.
|
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
|
|
|
|
2010-07-17 10:46:58, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt lecsepegtetve (kb. 4 dl maradjon)
3 dl habtejszín
1 lime leve és héja
0,5 citrom leve
3 ek porcukor vagy ízlés szerint
A joghurtot lecsepegtettem, belereszeltem a lime és a citrom héját. Belenyomtam a lime levet és megcukroztam. A tejszínt habbá vertem. A fagyigép kikeveri majd belőle a levegőt, de azért marad egy kevés belőle a fagyiban is. Összekevertem a habot a joghurttal és szokásos módon elkészítettem a fagyigéppel. Akinek nincs fagyigépe, az most ne kevergesse óránkét a fagyit, hanem hagyja megfagyni a dobozban. A tejszínhabtól könnyű, parfészerű lesz. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-07-17 10:44:35, szombat
|
|
|
Fűszeres Eszter gondolatait a fuszereslelek.hu web oldalon olvastam. Megosztom veletek.
Annyian kérdezitek, hogy nekem milyen fagyigépem van, és egyáltalán szükség van-e fagyigépre, hogy írok róla egy posztot.
Az én fagyigépem nem különálló gép, hanem a Kenwood dagasztógépem egyik tartozéka. Ez azt jelenti, hogy a tálat kellett külön megvásárolni, de a dagasztógép motorja hajtja. Ennek van előnye, és hátránya is. Előnye, hogy összességében kicsit kevesebb helyet foglal a tál, mintha egy teljes gépet vásároltam volna, hátránya viszont, hogy nyaralni nem lehet elvinni csak a dagasztó képpel együtt (elárulom, hogy ha három napnál hosszabb időre, belföldre megyünk, akkor néha elviszem magammal a dagasztógépet, had nyaraljon ő is :-)
Ami furcsa, hogy a tál egyébként annyiba kerül, mintha a különálló, motoros verziót vettem volna.
Sokan írják, hogy vettek egy kisebb fajta fagyigépet, és nem fagyott meg benne a fagyi. Bevallom, ez velem eddig nem fordult elő, szerintem érdemes több pénzt beruházni a gépbe, aztán hamar visszahozza az árát. A saját gépemen kívül eddig csak Lila Füge fagyigépével volt szerencsém dolgozni, de neki is Kenwood van, csak a másik változat.
A tartályt mindig a mélyhűtőben tartom, és a fagyialapot is be szoktam hűteni mielőtt a működő gépbe töltöm. Két fagyi készítés között nem árt, ha eltelik 24 óra, ugyanis ennyi idő kell az akkunak, hogy teljesen átfagyjon, majd le tudja adni a hideget a fagyialapnak.
Szükséges-e a fagyigép a jó fagyihoz?
Igen, sajnos fagyigép nélkül soha nem lesz olyan a fagyi, mint amilyennek lennie kell: könnyű, krémes, homogén. Egyszerűen nem elég az átkeverés villával, de még a botmixeres módszer se olyan.
Tehát, egy szó, mint száz, mindenkinek tanácsolom, hogy vegyen egy fagyigépet!
Nagyon finom fagyik készíthetőek vele, valódi vanília, tömény csokoládé, vagy 100% málna. És csak az kerül a kanalunkra, amit mi a gépbe tettünk, semmi színezék, aroma, vagy ízfokozó.
Ajánlom a témában:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/04/big-fagyi-post.html
Nagy fagyiválogatás:
http://dallacucina.freeblog.hu/archives/2006/08/30/Fagylalt_receptek/
Okostojás tudományos magyarázata:
http://okostojas.blog.hu/2008/06/20/frappuccino_fagylalt
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2010-07-17 10:38:06, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
4 ek vaj
1 ágacska rozmaring
1 dl olívaolaj
2 csokor petrezselyem
1 nagy fej édes hagyma
frissen őrölt bors
nagy szemű tengeri só
A csirkemájat több részletben, a vajon 1-1 percig sütjük, majd megszórjuk a nagyon apróra vágott friss rozmaringgal. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, rózsaszín. Semmiképp nem szabad túlsütni! Lapáttal kiszedjük egy tányérra, fóliával letakarva, hogy ne hűljön ki.
A bagettet felszeleteljük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, és a serpenyőben enyhén megpirítjuk. Rászedjük a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kockákra vágott hagymával és a sok-sok petrezselyemmel.
Lehet rátenni mustárt is, el nem rontja, az biztos. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
99 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1096
- e Hét: 5324
- e Hónap: 9728
- e Év: 41457
|
|
|