Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Segíts a gyermekednek megismerni Istent
  2012-05-20 09:52:25, vasárnap
 
  "Azoknak az embereknek, akiket a világból nekem adtál, megmutattam, hogy milyen vagy. Ők a tieid voltak, de nekem adtad őket, és engedelmeskedtek a tanításodnak."(Jn. 17, 6. Egyszerű fordítás)

A világ tele van olyan gyermekekkel akiknek nagyon nagy szükségük van a lelki vezetésre. Lehetséges, hogy a te gyermekeid is ezek között vannak? Te is lehetsz a gyermekeid lelki vezetője, ha úgy tanítod őket, mint ahogy Jézus is tette három éven keresztül a tanítványaival.

Először is, Jézus segített a tanítványainak megismerni az Urat.
Kell, hogy te is segíts a gyermekeidnek, hogy ők is megismerjék Őt, mivel az örökkévalóság mérlege csak két irányba billenhet: élet vagy halál, Menny vagy Pokol. A te feladatod pedig az, hogy segíts a gyermekeidnek abban, hogy mindenképp találkozzanak az Istennel.

Nézd meg, mit mond Jézus: "A tieid voltak". Elismeri, hogy a tanítványok az Úrhoz tartoztak, épp úgy, ahogy a te gyermekeid is az Úrhoz tartoznak. Ő kölcsön adta nekünk őket egy időre, mert azt akarja, hogy ez alatt az idő alatt mi neveljük őket. A szülői nevelés, mint minden más vezetői forma a sáfárkodásról szól. Megtanulod azt mondani: "Uram, én a gyermekeim sáfárja vagyok, akiket Te rám bíztál, és én azt fogom tenni, amit szeretnél, hogy tegyek annak érdekében, hogy elérjék az általad nekik szánt célt."

Majd figyeld meg, hogy Jézus azt mondja: "Azoknak az embereknek, akiket a világból nekem adtál, megmutattam, hogy milyen vagy." Jézus nem azt mondja, hogy "én prédikáltam. Én hirdettem az igét. Én tanítottam, hogy a tanítványok megismerjenek téged, Uram." Hanem azt mondja: "Én megmutattam." Ő elől járt a jó példával.

Ez az egyik legkijózanítóbb igazság a szülői létről. Akár helyes vagy helytelen, jó vagy rossz irányba, de a gyermekeid Istenről alkotott képét nagyban befolyásolni fogja az, hogy te milyen szülő vagy, akár tetszik neked, akár nem. Lehet, hogy ez neked nem tetszik. Nekem sem igazán, de ez az igazság.


Hogyha te türelmetlen és követelődző vagy, ők azt fogják hinni, hogy Isten is türelmetlen és követelődző. Hogyha te rideg és távolságtartó vagy, és soha nincs időd a gyermekeidre, akkor ők azt fogják gondolni, hogy Isten is rideg és távolságtartó velük. Ha te következetlen és megbízhatatlan vagy, gyakran megszeged a nekik tett ígéreteidet, akkor ők azt fogják hinni, hogy az ő mennyei atyjuk is következetlen, megbízhatatlan és nem tartja be az ígéreteit.

Milyen Isten valójában?

Isten gondoskodó.
Isten közel van és ismeri a részleteket is.
Isten következetes.
Isten a mérvadó.

Beszéljetek róla

Ha az én gyermekeim úgy fognak felnőni, hogy tudják, hogy az Úr gondoskodó, hogy közel van, hogy következetes és mérvadó, akkor nekem is gondoskodónak, következetesnek, mérvadónak és közel kell lennem hozzájuk. Mit gondolsz, ezek közül neked melyiken kell még dolgoznod?
Egy olyan barátoddal, aki szintén szülő, beszéljetek arról, hogy jelenleg hogyan tudjátok úgy nevelni a gyermekeiteket, hogy ezzel megmutassátok nekik, hogy milyen Isten. Bátorítsátok egymást és osszátok meg az ötleteiteket egymással!

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. május 13.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1037
  • e Hét: 9886
  • e Hónap: 20939
  • e Év: 82240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.