Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szolgálj önszántadból, ne kötelességből
  2013-08-22 13:37:28, csütörtök
 
  ,,Az Istentől kapott kegyelem által figyelmeztetlek benneteket, hogy egyikőtök se tartsa magát többre, mint ahogyan kellene!'' Róma 12:3




Manapság az emberek többségét a rohanó világ magával sodorta és már nincs idejük a szívükre hallgatni többé.

A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy hallgass a szívedre. Azt akarja, hogy lásd meg, mire teremtett téged és aztán már tudni fogod, hogy mit vár tőled. De lassítanod kell.

Alabama énekelte ezt a dalt: ,,Sietek, hogy elvégezzem a dolgaim. Rohanok és rohanok, amíg az élet már nem szórakozás. Az én igazi feladatom, hogy éljek és haljak, de csak sietek, bár nem tudom miért. Nem késhetek. Rengeteg időt hagyok el, kezet rázok az órával. Nem állhatok meg. Forgásban vagyok és készen állok. Hallom a hangokat, amik azt mondják, hátrafelé futok. Jobban teszem, ha szedem a sátorfámat. Ez egy verseny, és itt nincs hely olyanok számára, akik csak a második helyre képesek."

Ez a pár sor a legtöbb amerikai emberre jellemző. Irányítás nélkül száguldanak. De Isten azt akarja, hogy lassítsunk le és hallgassunk a szívünkre. Római levél 12:3 ezt mondja :" Az Istentől kapott kegyelem által figyelmeztetlek benneteket, hogy egyikőtök se tartsa magát többre, mint ahogyan kellene! '' Javaslom, hogy amikor egyedül időt töltesz Istennel, tedd föl ezeket a kérdéseket: Mit szeretek csinálni? Miről álmodozom? Mi nyűgöz le engem? Miről tudok beszélni, gondolkodni és tanulni egész nap, amit nem unok meg? Hol voltam a leghatékonyabb az életemben?

Egyszer bemerítettem egy 80 éves nőt az egyik saddleback-i gyülekezetben tartott szolgálatom után. Egy kis házi csoport vezetője szeretett volna lenni. Ez nagyszerű - egy 80 éves nő mint házi csoport vezető! Azt mondta: ,,Bárcsak megtanultam volna évekkel ezelőtt azt, hogy Istent a saját akaratunkból kell, hogy szolgáljuk, nem csupán kötelességből."

Bárcsak mindenki megtanulta volna ezt az igazságot. Ez az A.L.K.A.T. - a lelki ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged, a tapasztalataid. Istennek önszántunkból szolgálunk, úgy, ahogyan megformált bennünket. Nem kötelességből szolgáljuk Istent, hanem azért, mert szeretjük Őt. Mert amikor azt teszed, amire Isten felkészített, dicsőséget szerzel neki.

Ez az élet útja. Ne szolgáld Istent erőltetve, muszájból és bűntudatból. Szolgáld őt élvezettel és hálából. Tégy egy alapos felfedezést arról, hogy ki is vagy valójában és mi a feladatod - más szóval arról, amiért Isten téged erre a földre helyezett.

Beszéljétek át:

Mi volt az, ami téged eddig motivált, hogy a szolgálatodat végezd?
Hogyan vitt előre téged ez a motiváció a szolgálatodban?


(Daily Hope by Rick Waren, 2013. 08. 15.)

Napi remélem
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Úr áldjon meg ! REINHARD BONNKE
  2013-08-22 09:38:09, csütörtök
 
  A világ körülöttünk haldoklik.

Az evangéliumot hirdetni kell az elveszetteknek, hogy megmeneküljenek. Ha ennek a óriási szükségnek várnia kellene arra, hogy szellemileg tökéletessé váljunk, el lesz-e valaha végezne?

Szellemi életünk fejlődik, de egy életre van szükség, hogy tökéletessé váljon. Közben a munka sürgető. De hogyan lennénk képesek elérni a szellemi tökéletességet vagy akár csak növekedést, ha nem engedelmeskedünk Krisztus parancsának?

Az ő parancsa pedig az, hogy hirdessük nevét a világban. Keljünk fel, és emeljük fel a hangunkat!

Fújjuk meg az evangélium kürtjét! Isten vár ránk. Halhatatlan munkája van halandók számára - számodra és számomra.

Az Úr áldjon meg! REINHARD BONNKE
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 686
  • e Hét: 9535
  • e Hónap: 20588
  • e Év: 81889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.