Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten veled van a problémádban
  2017-08-11 10:44:28, péntek
 
  ,,Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik akiket ő a saját terve szerint elhívott." (Róma 8:28, EF)

Úgy érzed, hogy félreértenek az emberek és cserben hagynak? Vagy olyasmivel vádolnak, amit meg sem tettél? Netán, elvették mindenedet, még a jó hírnevedet is? Lehet, hogy éppen a gödör aljára kerültél és azon tűnődsz, fel tudsz-e valaha innen kapaszkodni.

József, akit a testvérei eladtak rabszolgának, megtapasztalta és átélte mindezt (1 Mózes 37:28). Azonban, tudatában volt annak, hogy Isten vele volt az út minden lépésénél. Bár az élete romokban hevert, hitte, hogy mindez nem a véletlen műve volt. Bár a dolgok, amik vele történtek nem voltak éppen jónak mondhatók, hitte, hogy Isten mindezt a javára fogja munkálni. És így is lett: József végül elfoglalta a legmagasabb pozíciót, ami létezett, ő lett a második ember a fáraó után (1 Mózes 41:4)

Valószínűleg az a tudat, hogy Isten végig vele volt a problémában, segített neki, hogy megbocsásson a testvéreinek. Ezt mondta nekik: ,, De most ne bánkódjatok ezen! Ne vádoljátok magatokat amiatt, hogy eladtatok rabszolgának, és ide kerültem! Valójában Isten volt az, aki előttetek ide küldött megmentésetek végett!" (1 Mózes 45:5, EF)

Légy olyan, mint József: bármivel is kell szembenézned, légy tudatában annak, hogy Isten veled van. Legyél Jézus-tudatos. Lehet, hogy természet szerint nem sokkal rendelkezel, de az igazság az, hogy Krisztusban mindened megvan!

Ugyanaz a Jézus, aki pár hallal és kenyérrel ezreket lakatott jól, aki az elcsüggedt halászok hálóit úgy megtöltötte hallal, hogy alig bírták kihúzni a vízből, téged is meg fog segíteni. Ugyanaz a Jézus, aki körbejárt és jót tett, veled is jót fog tenni. Ugyanaz a Jézus, aki meggyógyította a betegeket, téged is meg fog gyógyítani.

,,Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz" (Zsidók 13:8), tehát, ahogyan Józseffel ott volt, veled is ott van. Minden lépésedet őrzi és mindent a javadra munkál.

Isten veled van a problémádban

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne engedd meg, hogy a magányosságod keserűségbe torkoljon
  2017-08-11 10:30:13, péntek
 
  ,,Amikor először állítottak bíróság elé, senki sem tartott velem. Magamra hagytak, de ne legyen ez számon kérve rajtuk." (2 Timóteus 4:16, NLT fordítás)
magany2.jpg

Pál apostol a Timóteushoz írt második levél 4:16-ban ezt mondja: ,,Amikor először állítottak bíróság elé, senki sem tartott velem. Magamra hagytak, de ne legyen ez számon kérve rajtuk." (NLT fordítás)

Amikor Pált, Jézus egyik valaha volt legnagyobb követőjét Rómában bíróság elé állították senki sem állt ki mellette, szó szerint senki sem, teljesen magára maradt! Senki sem állt elő azzal, hogy elmondja: "Figyeljetek, ez egy jó ember, minden rendben van vele." Pál mégsem mondott ilyeneket, hogy: "Azok a tökfejek - mindazok után, amit éveken át tettem értük!" Ehelyett ezt mondta: "Ne legyenek emiatt számon kérve." Más szóval: nem akart emiatt megkeseredni, mivel a keserűség a magányosságot még rosszabbá teszi.

Pál minket is arra tanít ezzel, hogy életünk magányos időszakát hogyan éljük meg. Amikor magányosnak érzed magad, ennek fájdalmát a legkisebbre kell csökkentened. Tedd meg a magad részéről, ami rajtad múlik és imádkozz ezért. Ne ismételgesd magadban, hogy ez milyen rossz neked, mivel, ha ezt teszed akkor egyre nagyobb és nagyobb lesz a fájdalom és elveszted az irányítást felette.

Utasítsd vissza a megbántódást, mivel a keserűség könnyen felemészthet.

A keserűség, és a magány gyakran kéz a kézben járnak, és így együtt egy szép körforgást alkotnak. Valahogy magányosnak érzed magad, és emiatt kezded rosszul is érezni magadat, és elkezded sajnálni is magad. Emiatt keseregsz, és a keserűség még magányosabbá tesz, ettől meg még jobban elkeseredsz. Hamarosan keményszívűvé válsz, majd depresszióssá, és senki sem tud közel kerülni hozzád.

Egy megkeseredett ember társaságát senki sem keresi, sem egy cinikus emberét, sem egy dühösét.

A keserűség csak állandósítani fogja a magányosságodat, ezért amikor egy magányos időszakot élsz meg, a legkisebbre kell csökkentened ennek fájdalmát, és ne építs falat az életed köré.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:


* Mi a te természetes reakciód a magányra?
* Amikor magányosnak érzed magad, kik azok, akikre számíthatsz?
* Amikor úgy érzed, hogy megismétlődnek azok az események és körülmények, amiktől magányosnak érzed magad, mi az, amit tehetsz ilyenkor, hogy kivédd ezeket?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren (2017.08.04.)
Link

Greenland Is Melting Away Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-08-11 11:36:05
feltöltő: dandej
nézettség: 1045
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Greenland, Is, Melting, Away, Greenland,
kategória: utazás
leírás: Greenland Is Melting Away There is a river which is one of a network of thousands at the front line of climate change. ON THE GREENLAND ICE SHEET The midni...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 11443
  • e Hónap: 22496
  • e Év: 83797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.