Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Csoda a vízilabda E.B-én
  2020-01-19 21:27:34, vasárnap
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Férfi Kézilabda E.B. - Magyar csapat az elődöntőben
  2020-01-19 20:31:54, vasárnap
 
  - Szlovénia - Magyarország 28:29
...... ..........



- Újabb bravúr a kézi-Eb-n: az eddig 100%-os Szlovéniát is legyőzte a válogatott.
Újabb bravúros győzelmet aratott az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely vasárnap a második félidőben háromgólos hátrányból fordítva 29-28-ra nyert Szlovénia ellen a középdöntő második fordulójában.
Magyarország: Mikler - Hornyák, Szita 1, Bánhidi 9, Győri 3, Balogh Zs. 2, Bóka 1
cserék: Ligetvári 6, Sipos, Rosta 2, Székely, Fekete, Máthé 2, Nagy B. 3
Szövetségi kapitány: Gulyás István.
...... .......



- ,,A második félidők specialistája lett a csapat, ahogy látom. Nem tudom, mi történik velünk a szünet után, csak azt érzem, hogy nem tudunk elfáradni, felszántjuk a pályát, és úgy megyünk ki az öltözőből, hogy nem tudnak miket megállítani" - nyilatkozta a malmői meccs után a mezőny legjobbjának megválasztott Bánhidi.
A szlovénok a szünetben 16-13-ra vezettek, ám a folytatásban a magyarok egy 8-2-es sorozattal fordítottak, a hajrában pedig egy gólt megőriztek az előnyükből, így a 29-28-as győzelemmel életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra, ami minden bizonnyal olimpiai selejtezős részvételt érne.
A MOL-Pick Szeged beállója elmondta, arra készültek, hogy az ellenfél irányítóját kivegyék a játékból, és ez többé-kevésbé sikerült is, csapatként megoldották a feladatot.
,,Mondtam a srácoknak egy-két finomságot, amit tudok róluk, hiszen játszottam már jó néhány meccset a szlovénok ellen, ismerjük egymást. Amiben tudtam, segítettem, és az edzői stáb is elmondott mindent róluk" - magyarázta Bánhidi, akinek három szlovén válogatott játékos is csapattársa Szegeden.
A tíz lövésből kilenc gólt szerző beálló elmondta, érezte, hogy rendkívül szorosan, keményen őrzi őt az ellenfél, ennek ellenére szinte maximálisan teljesíteni tudták, amit az edzők kértek tőlük.
,,Ki tudtak használni a srácok, de a dicséret nemcsak nekem jár, hanem az egész csapatnak, hiszen a többiek nélkül sehol nem lennék. Korábban is mondtam, hogy innentől kezdve nem változtatunk. Amit elkezdtünk, azt folytatjuk tovább. Felfoghatatlan és álomszerű, ami történik" - mondta boldogan Bánhidi.
Hozzáfűzte, nagyon jó úton járnak, és már csak egy lépés választja el a csapatot egy nagy álomtól, ami nagyon könnyen teljesülhet.
,,Ilyen meccsek után a csapatnak olyan önbizalma van, hogy magasabbra kell raknunk a lécet, hiszen nagy lehetőség előtt állunk. Ki tudja, mikor lesz az életben még egyszer ilyesmi. Innentől kezdve nem állunk meg. Nagyot kell álmodnunk, nagyon remélem, hogy eljutunk Stockholmba" - magyarázta.
Bánhidi arra utalt, hogy a jövő héten péntektől vasárnapig a svéd fővárosban rendezik a torna döntő hétvégéjét, vagyis az elődöntőt és a helyosztókat.
A beálló bevallotta, amikor kiutaztak, egy percig sem gondolta volna, hogy továbbjutnak a csoportból, és a legjobb 12 között lesz négy pontjuk.
Felidézte, hogy a norvégok ellen hét góllal elveszített pénteki meccs után saját magán és a csapaton sem érzett törést.
,,Volt egy kis elkeseredettség, de csak annyi, amennyi kell. Szépen átgondoltuk, hogy ez nem a mi meccsünk, nem a mi napunk volt, és mentünk tovább" - mondta.
Az irányító Győri Mátyás elárulta, a szünetben Chema Rodríguez másodedző azt mondta, ugyanolyan helyzetben vannak, mint az Izland elleni győztes csoportmeccsen, ezért ugyanazt várják el a játékosoktól a második félidőben, mint akkor.
,,Hozzátette, nagyon bízik bennünk, és mutassuk meg, mit tudunk. Ez szerencsére megtörtént, a mai és a többi meccsen is a szív nyert, nem a taktika" - közölte a Tatabánya irányítója.

- A magyarok kedden 20.30-tól az előző kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkoznak a középdöntő malmői csoportjában. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.


A csoport állása:
1. Norvégia 6 pont
2. Magyarország 4 (82-82)
3. Szlovénia 4 (79-75)
4. Portugália 2 (88-87)
5. Izland 2 (73-79)
6. Svédország 0
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Orazio Vecchi - Néked zeng ez a dal
  2020-01-19 16:15:35, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Siklósi vár képeken
  2020-01-19 16:12:28, vasárnap
 
  Siklós a Villányi-hegység ölelésében, a síkságból kiemelkedő dombon álló vár köré épült.
A település, és egyben Magyarország egyik legjelentősebb nevezetessége a Siklósi vár, amely egyike a legépebb és legegységesebb történelmi emlékünknek.
A váron a magyar építészettörténet szinte minden korszaka rajta hagyta stílusjegyét, de nézzük röviden a történetét, hogy erre magyarázatát találjunk.
Egészen a 13. századig kell visszanyúlnunk, hiszen a tatárjárás után, 1260 körül rakták le a vár első köveit.Először egy 1294-es oklevél említi, mikor is a Siklósi (Soklyósi) nevű nemesi család lakta. 1387-től egy évszázadon át a Garai család birtokolta, ekkor Siklós és a Siklósi vár központi helyet foglalt el az országban. A család nevéhez kötődik többek között a gótikus szárny és a gazdag gótikus boltozású várkápolna építtetése.
A következő nagyobb fejlesztés a Perényi család (1507-1543) idején történt: a gótikus várkastélyt átalakították a reneszánsz szellemében, s a Garaiak által épített, már elavultnak számító véd műveket is korszerűsítették.
Bővebben sok képpel Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Deres környezetben a Máriagyűdi kegytemplom
  2020-01-19 16:07:56, vasárnap
 
  Baranya megye rengeteg csodálatos, épített és természeti kinccsel büszkélkedhet, és megannyit rejteget, köztük a Máriagyűdi kegytemplomot.
...


Léteznek helyek, ahol a gyógyító, megnyugtató energiák szinte kézzel foghatók. Ilyen csodatévő zarándokhely bújik meg a Tenkes lábánál, Siklós határában is. A több mint 800 fő befogadására alkalmas, kereszt alaprajzú templom 37 méter hosszú, tornyai 56 méter magasak.
A festői környezetben, a Villányi hegység déli oldalán, az Esztergomból induló Magyar Zarándokút végállomásánál található máriagyűdi templomot évente több mint százezer zarándok és látogató keresi fel. Hazánk tájai, természeti jelenségei minden évszakban elkápráztatnak. Az alábbi drón fotókon prezentáljuk a Máriagyűdi kegytemplom bámulatos, zúzmarás látképét:
További képek itt láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Bereményi Géza kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet
  2020-01-19 15:53:04, vasárnap
 
  Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, Balázs Béla-díjas filmrendezőnek ítélte oda idén a Kölcsey-emlékplakettet a Kölcsey Társaság kuratóriuma. Az irodalmi elismerést a magyar kultúra napja alkalmából tartott szatmárcsekei ünnepségen vette át a díjazott január 19-én.
Az eseményen az írót méltató laudációjában Bölcskei Gusztáv, a társaság elnöke hangsúlyozta, hogy Bereményi Géza ,,beletartozik a magyar kultúra szövetébe", munkássága azt is megmutatja, hogy az igazi kultúrának nemzedékeket és közösséget összeragasztó funkciója van.
,,Jó év volt, mikor születtem én, volt krumpli és kenyér és mindenki örült nekem. Jó év volt, apám épp leszerelt, meggyógyult nővérem is és könnyű szülés voltam én" - idézte Bereményi egyik ismert dalszövegét Bölcskei Gusztáv. A 2009-ben elhunyt Cseh Tamással ápolt legendás barátságát és munkakapcsolatát példának állítva a társaság elnöke hangsúlyozta, a másik ember iránti érdeklődés nagyon fontos egy olyan világban, amelyben a ,,kölcsönösen egyeduralomra törő és kizárólagosságra törekvő monológok acsarkodását", az ,,egymás mellett elbeszélőkét" és a ,,levitt hangsúlyú megszólításét" éljük meg mindenütt. Ahol ez a dialógikus nyitottság működik, ott megmarad a kultúra - értékelt Bölcskei Gusztáv, megjegyezve, ebben az esetben a kultúra nemcsak megtartó, hanem sok esetben visszatartó erő is egyben. A Bereményi írásaiból, szavaiból elénk táruló valóság ,,egy mesterfokon végzett ideológiátlanítás" - tette hozzá.
Bereményi Géza az első történelemleckéjét felidézve elmondta, a magyar történelem elmúlt háromszáz éves, a magánvagyon szempontjából is ,,vérzivataros" századaiból tanulta meg azt, hogyan ,,lehet végiggondolni az életünket".
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Női vízilabda E.B. mérkőzések eredményei 01.19
  2020-01-19 12:49:48, vasárnap
 
  - Francia Olaszország 6:18

- Szlovákia - Horvátország 9:7

- Németország - Izrael 3:10

- Spanyolország - Hollandia Tét az első hely 6:10

- Görögország - Oroszország Tét a második hely

- Szerbia - Magyarország 0 - 27

*
Csoportok állása:Öt forduló után.
1. Magyarország 4/ 15 pont
2. Oroszország 5/ 12 pont
3.Görögország 5/ 9 pont
4.Szlovákia 5/ 6 pont
5. Horvátország 5/ 3 pont
6.. Szerbia 5/ 0 pont

1. Hollandia 5/ 15 pont
2. Spanyolország 5/ 12 pont
3. Olaszország 5/ 9 pont
4.Francia ország 5/ 6 pont
5. és 6. Izrael és Németország 3 - 0 ponttal
*
- NEGYEDDÖNTŐK
Január 21., kedd
14.30: A1- B4 MAGYARORSZÁG- /Franciaország
16.00: A2-B3 / Oroszország - Olaszország
17.30: A3-B2 / Görögország - Spanyolország
19.00: A4-B1 / Szlovákia - Hollandia

*
- A magyar női vízilabda-válogatott 27-0-ra legyőzte Szerbiát a budapesti Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén. A magyar csapat hibátlan mérleggel jutott a negyeddöntőbe, ahol a franciákkal találkozik.
Szerbia-Magyarország 0-27 (0-5, 0-5, 0-9, 0-8)
Duna Aréna, v.: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)
Gólszerzők: Gurisatti 7, Szilágyi 5, Keszthelyi 4, Parkes 3, Garda, Rybanska, Gyöngyössy 2-2, Leimeter, Vályi 1-1

Magyarország: Gangl - Vályi, Szilágyi, Rybanska, Illés, Gurisatti, Parkes
cserék: Garda, Keszthelyi, Máté, Leimeter, Gyöngyössy, Kasó (kapus)
...... ......


Tét nélküli összecsapással zárta a csoportküzdelmet a magyar válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.
A szövetségi kapitány sorokat cserélt az első két negyed között, az egyetlen közös nevező Vályi Vanda volt, aki végig a vízben volt a nagyszünetig. A két sor külön csatájának állása döntetlen volt a félidőben, amikor 10-0-át mutatott az eredményjelző.
A fordulás után Máté Zsuzsanna maradt benn a sorcserénél, a szerbek egyre jobban elfáradtak, így még kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni.
A zárófelvonásban sem változott a játék képe, ahogyan a férfiak szombaton - 26-0 Málta ellen -, úgy most a nők is ,,lenullázták" ellenfelüket, ami rendkívül ritka a vízilabdában.

2020.01.21-én kedden A negyedöntő programja:
Szlovákia-Hollandia 14.30
Oroszország-Olaszország 16.00
Görögország-Spanyolország 17.30
MAGYARORSZÁG-Franciaország 19.00

HAJRÁÁ MAGYAR LÁNYOK!!!
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Évközi 2. vasárnap 01.19 Csíksomlyó
  2020-01-19 12:16:36, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szentmise a Sziklatemplomból – P. Puskás R. Antal 01.
  2020-01-19 12:14:23, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Miért jutott idáig a világ?
  2020-01-19 12:12:15, vasárnap
 
  Miért jutott idáig a világ? 8. A tömeges ateizmus megszületése.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1747
  • e Hét: 2826
  • e Hónap: 16264
  • e Év: 219177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.