Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Wieslawa Dudkoviak "AKORDEON 2
  2020-01-09 12:30:07, csütörtök
 
  Videó Link - Olasz örökzöld dalokat zenél  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Rasmussen sztáredzőként érkezett, de miként távozik?
  2020-01-09 12:22:29, csütörtök
 
  Forrás: M4 sport

Román klubcsapatával BL-t nyert, a lengyel válogatottal kétszer is 4. lett a vb-n, de magyar kapitányként nem jött össze a négy világversenyen a kiugró eredmény. Sérülések és gyermekvállalások miatt egyik jelentős tornán sem tudta az általa legerősebbnek vélt csapatot felállítani.
.......


A kedden menesztett Kim Rasmussent 2016. május 18-án nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott kapitányává, de megbízatása csak július 1-től lépett érvénybe. A kinevezése előtt tíz nappal Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bukaresttel, a budapesti döntőben a Győrt győzték le büntetőkkel. Rasmussen lett a második külföldi szakember a női válogatott élén, a norvég Karl Erik Böhn irányításával 2012-ben Eb-bronzot nyertek Görbiczék. (Ambros Martin csak ideiglenes megoldás volt Elek Gáborral 2016-ban.)

A 47 esztendős dán edző korábban is okozott már kellemetlen perceket a magyaroknak, hiszen a 2015-ös világbajnokságon ő volt a kapitánya annak a lengyel válogatottnak, amelyik a nyolcaddöntőben 24-23-ra nyert Magyarország ellen, ezzel elütve a mieinket az olimpiai pótselejtező lehetőségétől. Nem mellékesen a világsztárokat nélkülöző lengyel együttessel kétszer (2013, 2015) is negyedik tudott lenni a világbajnokságon.
Kinevezésekor úgy fogalmazott, Magyarország Európa kézilabda-fellegvára, egységes és összetartó válogatottat szeretne, kemény munkával ott lenni a nagy versenyeken és végső célként a 2020-as tokiói olimpián. Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök is azt hangsúlyozta, a végső cél, hogy a csapat ott legyen a 2020-as tokiói olimpián, és addig se maradjon le a jelentősebb világversenyekről. A korábbi világklasszis kapus a menesztés után kiemelte, bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Rasmussen jó munkát végzett, és a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető.
Az elvárásoknak megfelelt a dán szakember, ugyanakkor kiugró eredményt nem sikerült elérnie. A 2016-os Eb-n úgy lett 12. az együttes, hogy a hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni (Montenegró), és egy döntetlen (Oroszország) mellett négyszer (Csehország, Dánia, Románia, Norvégia) vereséget szenvedett.
A 2017-es vb-n a 15. helyen végeztek Kovacsicsék, 3 győzelemmel (Argentína, Lengyelország, Csehország) és 3 vereséggel (Norvégia, Svédország, Franciaország), a csoportból való továbbjutás után a nyolcaddöntőben a későbbi győztes franciák három góllal nyertek a magyar együttes ellen.
A 2018-as kontinensviadalon szerezte meg legjobb eredményét Rasmussennel a válogatott, akkor a 7. helyen végeztek. A csoportkörben a hollandok elleni vereség után legyőzték a horvátokat és a spanyolokat, majd a folytatásban hiába nyertek a németek és a románok ellen is, a norvégoktól kikaptak, így a középcsoport negyedik helyén végeztek. (A norvég és a román csapattal azonos pontszámmal, de a minitabella alapján csak a harmadikok lettünk.) Ha egy ponttal többet szerez az együttes, elődöntőt játszik. (Mint később kiderült, ennek a 7. helynek köszönhető, hogy idén márciusban ott lehet a válogatott az olimpiai pót selejtezőn.)
Az idei világbajnokság már nem tartozik a sikersztorik közé, hiszen a csoportjából sem jutott tovább az együttes. Kazahsztánt és Szenegált ugyan legyőzte, de a spanyol, montenegrói, román hármastól vereséget szenvedett. Igaz, utóbbi kettőtől csak egy-egy góllal kapott ki, de a vb előtt többnyire az volt a téma, hányadik helyen jut tovább a csoportból, így ez az eredmény (14. hely) mindenféleképp csalódás. A helyosztón a franciák is legyőzték a magyar csapatot, így a tornán európai együttes ellen nem sikerült még pontot sem szerezni. Az európai együttesek közül csak a szlovéneket sikerült megelőzni.
Az már csak az eredmények szerencsés alakulásának köszönhető, hogy még így is maradt esély az olimpiai részvétel kiharcolására. (A 7. helyért játszott találkozón a svédek legyőzték a németeket, akik így biztosan nem lesznek ott Tokióban.) Ehhez azonban a március 20-22-én esedékes győri pót
selejtezőn az orosz, szerb, kínai hármasból legalább kettőt meg kellene előzni.
Ráadásul a románok elleni utolsó csoportmeccsen a hajrában mutatott kirohanása duplán büntette a csapatot, hiszen kiállítása miatti emberhátrányban két gólt kaptunk, ráadásul a sajtótájékoztatón a játékvezetőket és a nemzetközi szövetséget is kiosztotta, így nem volt meglepő, hogy az IHF súlyos, kétmeccses büntetéssel sújtotta, ami azt jelentette, a három pót selejtezőből az első kettőn (Kína, Szerbia) nem ülhetne a válogatott kispadján. (Az már nem sokat segített, hogy a találkozó után teljes egészében magára vállalta a vereséget.)
A menesztett kapitány a dán TV2-nek úgy fogalmazott, folyamatosan valami újat kellett építenie és a sérülések, várandósságok miatt szinte soha nem tudta a lehető legerősebb összeállításban szerepeltetni csapatát, minden világversenyről kulcsemberek hiányoztak.

Ebben igaza is van, hiszen az elmúlt időszakban olyan meghatározó játékosok mondták le a válogatottságot gyermekvállalás miatt, mint Szucsánszki Zita, Szekeres Klára vagy éppen Hornyák Dóra.

De a válogatott egyik legrutinosabb emberével, Tomori Zsuzsával sem volt szerencséje Rasmusennek, hiszen a klasszis átlövő az elmúlt években többször is hónapokat hagyott ki térdsérülései miatt.
Közvetlenül a 2016-os Eb előtt a románok elleni felkészülési meccsen dőlt ki Szucsánszki és Kovacsics Anikó, akikre így nem számíthatott Svédországban, Klivinyi Kinga válla pedig épp a 2018-as Eb-t megelőző felkészülési tornán sérült meg, így alig pár nappal a rajt előtt került ki a keretből.
Kocsis Máté, az MKSZ elnöke Rasmussen kinevezésekor azt mondta, úgy éljen Magyarországon, hogy lássa a hazai élmezőnyt, ismerje a csapatokat. Ebben sem lehet kivetnivalót találni, hiszen a szakember látogatta a magyar bajnooikat, szívesen mondott a találkozókról véleményt is, mégis néha úgy tűnt, a válogatottnál nem tudja magát megértetni a játékosaival és nem csak az angol nyelv miatt.
Ugyanakkor a sokak szerint a világ egyik legjobb edzőjének tartott szakember sokszor tévedhetetlennek hitte magát, többek között így fordulhatott elő, hogy nem foglakoztatott pszichológust az együttes mellett, mert véleménye szerint nincs rá szükség, ő is meg tudja oldani a lelki problémákat. Egy biztos, komoly sikerrel, konkrét tervekkel és nagy ambícióval érkezett. Az állandó eredménykényszer mellett sikerült fiatalítani is a válogatotton, ugyanakkor csak apró, részsikereket sikerült felmutatnia.
Az olimpiai pót selejtezőn a Danyi Gábor-Elek Gábor páros irányíthatja a válogatottat, hogy 2008 után ismét olimpián szerepelhessenek a női kézilabdázók.

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Éva téli képe 0108
  2020-01-09 11:46:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Juhász Gyula: Trianon
  2020-01-09 11:42:37, csütörtök
 
  Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá.
Mert nem lehet feledni, nem, soha,
Amíg magyar lesz és emlékezet,

Jog és igazság, becsület, remény,
Hogy volt nekünk egy országunk e földön,
Melyet magyar erő szerzett vitézül,
S magyar szív és ész tartott meg bizony.

Egy ezer évnek vére, könnye és
Verejtékes munkája adta meg
Szent jussunkat e drága hagyatékhoz.
És nem lehet feledni, nem, soha,

Hogy a mienk volt a kedves Pozsony,
Hol királyokat koronáztak egykor,
S a legnagyobb magyar hirdette hévvel,
Nem volt, de lesz még egyszer Magyarország!

És nem lehet feledni, nem, soha,
Hogy a mienk volt legszebb koszorúja
Európának, a Kárpátok éke,
És mienk volt a legszebb kék szalag,

Az Adriának gyöngyös pártadísze!
És nem lehet feledni, nem, soha,
Hogy a mienk volt Nagybánya, ahol
Ferenczy festett, mestereknek álma

Napfényes műveken föltündökölt,
S egész világra árasztott derűt.
És nem lehet feledni, nem soha,
Hogy Váradon egy Ady énekelt,

És holnapot hirdettek magyarok.
És nem lehet feledni, nem, soha
A bölcsőket és sírokat nekünk,
Magyar bölcsőket, magyar sírokat,
Dicsőség és gyász örök fészkeit.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Így történt II rész
  2020-01-09 11:40:24, csütörtök
 
  100 ÉVES A MAGYAR GYÁSZ - TRIANON!
Dr. Padányi Viktor írása alapján

Mihályfalvi János videó Link

Padányi Viktor: 1920. június 4.(Trianon) videó Link
Részlet Koltay Gábor Trianon című filmjéből.

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Megszólal az angyal hangja.
  2020-01-09 11:34:25, csütörtök
 
  Koncert és beszélgetés Berecz Andrással és a Marosszéki gyermekkarral.
Párbeszéd Háza (PH) és a Szórványmagyarság Gyermekeiért Alapítvány Lélekutak címmel indított útjára egy jótékonysági beszélgetéssorozatot, melynek során lélekemelő beszélgetéseket szerveznek olyan személyiségekkel, akik életükkel és munkájukkal követendő példát mutatnak mindannyiunk számára. A második találkozót január 7-én, kedden este tartották Budapesten, a PH-ban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa: A megtapasztalt szeretet mindig arra indít,
  2020-01-09 11:32:08, csütörtök
 
  Ferenc pápa: A megtapasztalt szeretet mindig arra indít, hogy továbbadjuk azt másoknak!
Január 8-án Ferenc pápa folytatta az Apostolok cselekedeteiről szóló katekézissorozatát. Szent Pál máltai hajótörése kapcsán a Szentatya kiemelte, hogy a szerencsétlenség gondviselésszerű lehetőséggé vált a megmentő Isten hirdetésére, és minden megpróbáltatás közepette Krisztusba kell kapaszkodnunk.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Az Apostolok cselekedetei könyvének utolsó része elmondja, hogy az evangélium folytatja útját, nemcsak szárazföldön, hanem tengeren is, mégpedig egy hajón, amely a fogoly Pált Caesareából Rómába viszi (vö. ApCsel 27.1-28.16), a Birodalom szívébe, hogy valóra váljon a Feltámadott szava: ,,Tanúim lesztek... a föld végső határáig" (ApCsel 1,8). Olvassátok az Apostolok cselekedeteinek könyvét, és látni fogjátok, ahogy az evangélium, a Szentlélek erejével, eljut minden néphez, és egyetemessé válik! Vegyétek kézbe, és olvassátok!
Kezdettől fogva kedvezőtlen időjárási körülmények között kellett hajózniuk. Az utazás veszélyessé vált. Pál azt tanácsolja, hogy ne hajózzanak tovább, a százados azonban nem ad hitelt neki, inkább a kormányosra és a hajótulajdonosra hagyatkozik. Folytatják útjukat, de olyan viharos szél kezd tombolni, hogy a legénység elveszíti az irányítást a hajó felett, és hagyja sodródni.
Amikor már úgy tűnik, közel a halál, és mindenkit kétségbeesés gyötör, Pál felszólal, és megnyugtatja társait. Azt mondja nekik, amit az imént hallottunk: ,,Ma éjjel [...] elém állt annak az Istennek az angyala, akié vagyok és akinek szolgálok, és ezt mondta: »Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és íme, Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled utaznak!«" (ApCsel 27,23-24). Pál a megpróbáltatások között is a többiek életének őrzője és reményük életben tartója marad.
Lukács így azt mutatja meg nekünk, hogy a terv, mely Pált Rómába irányítja, nemcsak az apostolt, hanem utastársait is megmenti, és a hajótörés szerencsétlenségből gondviselésszerű lehetőséggé válik az evangélium hirdetésére.
A hajótörést követően kikötnek Málta szigetén, melynek lakói nagy vendégszeretettel fogadják őket. A máltaiak kiváló emberek, szelídek, már akkortól kezdve befogadók. Esik az eső, hideg van, de ők máglyát gyújtanak, hogy egy kis meleget és pihenést biztosítsanak a hajótörötteknek. Pál itt is, mint Krisztus igazi tanítványa, szolgálni kezd, ágakkal táplálja a tüzet. E ténykedése közben vipera harapja meg, de semmi baja sem lesz. Ezt látva az emberek így szóltak: ,,Ez biztosan nagy gonosztevő, mert túlél ugyan egy hajótörést, de megmarja egy vipera!" Várták a pillanatot, amint holtan esik össze, de neki semmi baja sem lesz, és így már nem gonosztevőnek, hanem egyenesen istennek tartják. Az a kiváltság valójában a feltámadt Úrtól származik, aki megsegíti őt, a mennybemenetele előtt a hívőknek tett ígérete szerint: ,,Kígyókat fognak meg, és ha valami halálos mérget isznak, nem árt nekik; betegekre teszik a kezüket, és azok meggyógyulnak" (Mk 16,18). A történelem tanúsága szerint attól fogva Máltán nincs vipera: ez Isten áldása erre a nagyon jó népre, amiért befogadták őket.
A máltai tartózkodás kedvező alkalommá vált Pál számára ahhoz, hogy ,,testet" adjon a hirdetett szónak, és együtt érző szolgálatot végezzen a betegek gyógyításával. És ez az evangélium egyik törvénye: amikor egy hívő tapasztalatot szerez a megváltásról, azt nem tartja meg magának, hanem továbbadja másnak. ,,A jó mindig közölni akarja önmagát. Az igazság és a szépség minden hiteles megtapasztalása magától fogva ki akar áradni, és minden mély szabadulást átélő személy fogékonyabbá válik mások szükségletei iránt" (Evangelii gaudium apostoli buzdítás, 9). Egy ,,megpróbált" keresztény minden bizonnyal közelebb kerülhet ahhoz, aki szenved, mert tudja, mi a szenvedés, és képesebb nyitott és érzékeny szívűvé válni a másokkal szembeni szolidaritásra.
Pál arra tanít bennünket, hogy a megpróbáltatásokat Krisztusba kapaszkodva éljük meg, hogy kialakuljon bennünk az ,,a meggyőződés, hogy Isten minden körülmények között tud cselekedni, a látszólagos kudarcok között is", és az a ,,bizonyosság, hogy aki szeretetből Istennek adja magát, az biztosan termékeny lesz" (ugyanott, 279). A szeretet mindig termékeny, az Isten iránti szeretet mindig termékeny, és ha engeded, hogy az Úr megragadjon téged, és megkapod az Úr ajándékait, az lehetővé teszi, hogy másoknak továbbadd azokat. Az Isten iránti szeretet mindig továbblép.
Ma arra kérjük az Urat, segítsen, hogy minden megpróbáltatást a hit erejének segítségével tudjunk megélni; és fogékonyak legyünk a történelem sok hajótöröttjére, akik kimerülve érkeznek partjainkra, hogy mi is azzal a testvéri szeretettel tudjuk fogadni őket, amely a Jézussal való találkozásból fakad. Ez ment meg bennünket a jéghideg közönytől és embertelenségtől.

Fordította: Tőzsér Endre SP - Magyar kurír

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Száz év magány véget ért.
  2020-01-09 11:24:30, csütörtök
 
  Megnyitották a nemzeti összetartozás évét.
Január 7-én a magyar kormány képviselőinek jelenlétében nyitották meg a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a nemzeti összetartozás évét a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában. A közel háromszáz éves épület udvarán emléktábla jelzi az emlékezés jogát és kötelességét.
Ünneplőbe öltözött diáksereg töltötte meg a piarista kápolnát Mosonmagyaróváron január 7-én délelőtt. A nemzeti összetartozás évét nyitották meg, melynek meghirdetéséről 2019. június 18-án döntött az Országgyűlés. Az ünnepi alkalom vendége és szónoka volt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, Matus Mónika, a szenci Szenczi Molnár Albert Alapiskola igazgatója. A tematikus év jegyében állított emléktáblát Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője avatta fel.
A megjelenteket Zsódi Viktor SchP, az iskola igazgatója köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy iskolájuk külhoni testvéreinkkel fenntartott kapcsolataiban a hagyományok éltetésével védi az összetartozás tudatát, mely mindannyiuknak erőt ad önazonosságuk erősítésében.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mai evangélium 01.09
  2020-01-09 11:15:20, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
,,Aki szereti Istent, szeresse embertestvérét is!"
Testvéreim!
Szeressük Istent, mert ő előbb szeretett minket! Aki azt mondja: ,,Szeretem Istent", de testvérét gyűlöli, az hazug. Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, hogyan szeretheti Istent, akit nem lát? Ezt a parancsot kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse testvérét is.
Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,19-5,4

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézusban beteljesedtek az ószövetségi jövendölések.
Abban az időben Jézus a (Szent)lélek erejével visszatért Galileába. Híre elterjedt az egész környéken. Tanított a zsinagógákban, és mindenki elismeréssel beszélt róla.
Eljutott Názáretbe is, ahol nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje." Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: ,,Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok." Mindnyájan igazat adtak neki, de meglepődtek a magasztos igéken, amelyek ajkáról fakadtak.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,14-22a

Magyar kurír oldalon evangélium Vízen járva Jézus
Miután Jézus jóllakatott ötezer embert, nyomban felszólította tanítványait, hogy szálljanak a bárkába, és keljenek át a túlsó partra, Betszaidába, amíg ő hazaküldi a tömeget. Miután elbúcsúzott tőlük, fölment egy hegyre, hogy imádkozzék. Közben beesteledett. A bárka mélyen benn járt a tavon, ő pedig egyedül maradt a parton. Amikor látta, mennyire küszködnek az evezéssel - ellenszelük volt ugyanis -, az éjszaka negyedik őrváltása idején, a vízen járva feléjük indult. El akarta kerülni őket. Amikor meglátták, hogy a vízen jár, azt hitték, hogy kísértet; elkezdtek kiabálni, mert mindnyájan látták őt, és megrémültek. Ő azonban mindjárt odafordult hozzájuk, és így szólt: ,,Bátorság! Én vagyok, ne féljetek." Aztán beszállt hozzájuk a bárkába, mire a szél elállt. Azok egészen magukon kívül voltak a csodálkozástól, mert nem okultak a kenyérszaporításból, és szívük még érzéketlen volt.
...... .........



Imádság
Mindenható Istenünk, Urunk! Te jól tudod, hogy mi lakik az emberben, mi lakik a szívünkben. A te képmásodat hordozzuk magunkban, ami azt jelenti, hogy nem önmagunkért, hanem neked élünk. Életünk akkor válik igazi értékké, ha azt a te és az emberek szolgálatára szenteljük. Alakíts át minket akaratod szerint, hogy szívünk mindig a te szándékaidat keresse! Add nekünk a szívünket átformáló megtérés kegyelmét, hogy Fiadhoz hasonlóan életünket áldozzuk neked!

Elmélkedés C Horváth István Sándor atya
A csodálatos kenyérszaporítás után Jézus vízen járásának csodája következik Szent Márk evangéliumában. Ezzel a csodával Jézus bizonyítja tanítványai előtt, hogy hatalma nagyobb a természet erejénél, képes még a víz tetején is járni. Nem rémületet akar ébreszteni a jelenlévőkben és nem is csodálatukra vágyik, hanem istenségét igazolja előttük.
Az evangélista érdekes megjegyzéssel zárja le az esetet: a bárkában lévő tanítványok ,,magukon kívül voltak a csodálkozástól, mert nem okultak a kenyérszaporításból, és szívük még érzéketlen volt." A történetből kiderül, hogy a tanítványoknak még van mit tanulniuk. Már jó ideje vannak együtt Mesterükkel, de még nem ismerik teljesen őt. Korábban már elküldte őket Jézus, hogy az ő nevében tanítsanak és gyógyítsanak, s ennek során megtapasztalhatták az Úr erejét, mégis meglepetésként éri őket az esemény. Aznap láthatták, tehát még biztosan nem felejtették el, hogy az Úr képes csodás módon sok ezer embert is jóllakatni, mégis váratlanul éri őket az újabb csoda, a víz tetején közeledő Jézus látványa. Olyannyira meglepődnek, hogy először fel sem ismerik azt, akivel nap mint nap együtt vannak, s csak Jézus szava nyugtatja meg őket.
Nem állhatunk meg ott, hogy újra és újra rácsodálkozunk Jézus hatalmára és isteni erejéből fakadó cselekedeteire, hanem rá kell bíznunk magunkat, egész életünket az Úrra! Bíznunk kell abban, hogy akkor is velünk van Jézus, amikor ellenszélben haladunk!
Hanganyag Link

Útravaló
Bátorság! Én vagyok, ne féljetek. - A vízen járás csodája követi a kenyérszaporítást. Jézus megmutatja, hogy Ura a természet erőinek. Az örök élet ilyen győzelem a mulandó természeten. Egyúttal igazolja, hogy fölötte áll a történelem viharainak. Miközben Egyháza földi bajokkal küzd, ő kísér bennünket ezen az úton. Lehet, hogy nem ismerjük fel vagy kísértetnek véljük. Isten nagykorúvá akar tenni minket. Engedi, hogy a hit erejére támaszkodva járjuk az élet útját. Amikor igazán szükség van rá, akkor megismerteti magát. Bátorság! Csak így lehetünk tanítványai. Félsz? A félelem nem keresztény tulajdonság. Ő pedig megígérte: Én veletek vagyok mindennap a világ végéig.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Megjelent Rober Sarah bíboros újabb könyve
  2020-01-09 11:13:37, csütörtök
 
  Megjelent Rober Sarah bíboros újabb könyve: Esteledik, a nap már lemenőben - Nicolas Diat beszélget Sarah bíborossal) Feltétlenül javaslom az elolvasását!!!
Ebből idéznék egy rövid részt, ami egyben az örök imásunkat is nagyon is aláhúzza:
" Kedves Barátaim, fel akarjátok emelni az egyházat? Boruljatok térdre! Ez az egyetlen eszköz az egyház felemelésére! Amit ezen kívül tesztek, az nem Istentől való. Egyedül Isten tud minket megmenteni, de csak akkor teszi, ha mi kérjük Őt. Mennyire szeretném, ha az egész földkerekségről mélységes és soha nem szűnő imádság, dicséret és imádó esdeklés szállna fel Istenhez! Azon a napon - a szívekben visszhangzó Istendicséret hallatára - az Úr majd végbeviszi művét gyermekei által . Ám ha nyugtalankodunk és egyfolytában fecsegünk, éppenséggel akadályt gördítünk az Ő cselekvése elé. Ha nem hajtjuk fejünket Szent János apostol példájára Krisztus szíve fölé, nem lesz erőnk követni Őt egészen a keresztig. Ha nincs időnk arra, hogy Istenünk szívének dobogását hallgassuk, ugyanúgy el fogjuk hagyni és el fogjuk árulni Őt, ahogy a többi apostol tette. "
Szeretettel ölelünk titeket!

Medgyesi Zsuzsi és Kőrösi Ili
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.