Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Az oltás eszközt ad a kezünkbe
  2021-02-07 20:18:53, vasárnap
 
  Az oltás eszközt ad a kezünkbe, hogy tiszteljük és megmentsük az élet ajándékát. Mivel pedig minden élet sérthetetlen, senkit nem szabad kihagyni a védőoltásból. A szegények, a kisebbségek, a menekültek, a kirekesztettek vannak a legjobban kitéve a vírusnak.
A Nemzetközi Karitász (Caritas Internationalis) és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közös nyilatkozatban fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához, hangsúlyozva, hogy mindenkinek joga van a Covid-19-vírus elleni védőoltáshoz. Közleményükben rendkívüli ülés összehívását szorgalmazzák.
Luis Antonio Tagle bíboros, a Caritas Internationalis elnöke, valamint Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdítása Dikasztériumának prefektusa, továbbá Aloysius John, a Nemzetközi Karitász főtitkára egyértelmű és részletes nyilatkozatban fordulnak az ENSZ-hez. Azt kérik, hogy minden ország - különösen a hátrányos helyzetű országok - számára tegyék elérhetővé a Covid-19-vírus elleni vakcinát.
A pandémia felszínre hozta az emberi lét törékenységét és sebezhetőségét - áll közleményükben. - A vírus terjedése ellen az emberi közösség igyekezett szolidárisan fellépni: szociális távolságtartással, karanténnal, a határok lezárásával, valamint a digitális technológia nagymértékű használatával.
Ferenc pápa többször hangsúlyozta, hogy a vírus egyesített bennünket, s hogy csak a szolidaritás által lábalhatunk ki a járványból.
Idén a védőoltások kerültek a figyelem középpontjába és adtak okot a reményre. Az északi félteke gazdag nemzetei pénzt fektettek be az oltóanyagok kifejlesztésébe, és most várják megtérülését. A vakcinába helyezték a reményt, hogy újraindulhasson a gazdasági és a társadalmi élet. Ám ez a folyamat a világ északi részét helyezte a középpontba, kihagyva a föld déli országait, ahol a szegények többsége él. A Nemzetközi Karitász és a vatikáni dikasztérium által közzétett nyilatkozat emlékeztet Ferenc pápa szavaira, aki mindenkit arra buzdított, hogy jelentkezzen az oltásra, mert ez a felelős viselkedés, mely a társadalom javára szolgál. Mindenkinek hozzá kell jutnia a vakcinához, senkit nem szabad kizárni belőle amiatt, mert szegény. A Szentszék is beoltatott szegény embereket - olvasható az ENSZ Biztonsági Tanácsának küldött dokumentumban.
Kulcsfontosságú pillanatban vagyunk, amikor megélhetjük a szeretetszolgálat csodáját, és együtt megmenthetjük a globalizált világot. Az oltóanyag egyenlőtlen elosztása problémát okoz a déli országokban, ahol égető szükség volna rá. Mindenki számára egyformán elérhetővé kell tenni a védőoltásokat. Aggódunk az afrikai közösségekért, valamint Latin-Amerika és Ázsia szegényebb nemzeteiért - írják a főpásztorok.
Az oltás eszközt ad a kezünkbe, hogy tiszteljük és megmentsük az élet ajándékát. Mivel pedig minden élet sérthetetlen, senkit nem szabad kihagyni a védőoltásból. A szegények, a kisebbségek, a menekültek, a kirekesztettek vannak a legjobban kitéve a vírusnak.
Erkölcsi kötelességünk gondoskodni róluk, ugyanis ha magukra hagyjuk őket, a közösséget is veszélyeztetjük. Kollektív jólétünk attól függ, hogyan gondoskodunk a legutolsókról.
A politikai vezetők ne csak saját nemzetük vagy politikai táboruk érdekét nézzék! Ez a pandémia világbiztonsági problémát vet föl, amely az egész emberi családot fenyegeti. Ha pusztán nemzeti stratégia szempontjából közelítjük meg a vakcinakérdést, teljes erkölcsi kudarchoz vezet, mert nem sietünk a leginkább kiszolgáltatottak segítségére az egész világon.
A jelenlegi vakcinaválságot a globális egészségügyi helyzet távlatában kell szemlélni. Sok kevésbé fejlett országban nem áll rendelkezésre megfelelő alaporvosi hálózat és eszköz ahhoz, hogy megfelelően tárolják az oltóanyagot. A távoli agrárövezetekben élők nincsenek kellőképpen felkészítve, és ki vannak téve más, ott elterjedt fertőző betegségeknek.
Ha a pandémia kezelése kicsúszik a déli államok kezéből, az újabb globális humanitárius válságot idézhet elő.
A Nemzetközi Karitász és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közös felhívásában kitér a szegényebb országok adósságkezelésére is, ami - az ENSZ-hez küldött nyilatkozatban foglaltak szerint - átvizsgálásra szorul. Ezáltal javítani lehetne az orvosi szolgáltatásokat és az egészségügyi struktúrát ezekben az országokban: az adósság visszafizetésére szánt pénzt az egészségügyi biztonság megerősítésére fordíthatnák. A közleményben hangsúlyozzák:
a vakcinák szabadalmának kérdését is sürgősen meg kell vizsgálni, hogy Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában is gyárthassák, és oltóanyaghoz juthassanak, mielőtt késő lenne.
Be kell vonni a helyi szereplőket, elsősorban a vallási szervezeteket, mert ők rendelkeznek az alapvető felszereléssel és kapcsolatban állnak a legkiszolgáltatottabb személyekkel, így a menekültekkel és a kirekesztettekkel.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2021.02.06
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Bevezették Szent Márta, Mária és Lázár emléknapját
  2021-02-07 20:15:31, vasárnap
 
  Január 25-én, valamint 26-án az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció módosítást adott ki az Általános Római Naptárral kapcsolatban. A két dekrétum magyar fordítását az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük. Link

...... ............



- DEKRÉTUM
Szent Márta, Mária és Lázár ünnepléséről
az Általános Római Naptárban
A betániai házban az Úr Jézus családias légkörben élhette meg Márta, Mária és Lázár barátságát, és ezért a János-evangélium megerősíti, hogy szerette őket. Márta nagylelkűen vendégül látta őt, Mária nyitott szívvel hallgatta tanítását, Lázár pedig elhagyta a sírt annak parancsára, Aki legyőzte a halált.
A Latin Egyházban hagyományosan jelen lévő bizonytalanság Mária személyével kapcsolatban - ti. Márta testvére azonos-e Mária Magdolnával, akinek Krisztus megjelent feltámadása után; avagy a bűnös nővel, akinek az Úr megbocsátotta bűneit - volt a döntő érv amellett, hogy július 29-én csak Márta neve szerepeljen a római naptárban. A legújabb idők tanulmányai azonban megoldották a problémát, s már ez az állapot lelhető fel a Martirologium Romanumban, mely ezen a napon Máriáról és Lázárról is megemlékezik. Néhány részleges naptárban is együtt ünneplik a három testvért ezen a napon.
Éppen ezért, figyelembe véve evangéliumi tanúságtételük jelentőségét, jelesül, hogy vendégül látták házukban az Úr Jézust, figyelemmel hallgatták tanítását, és hitték, hogy ő a feltámadás és az élet, Ferenc pápa - elfogadva ennek a Dikasztériumnak a javaslatát - úgy rendelkezett, hogy július 29-e az Általános Római Naptárban Szent Márta, Mária és Lázár emléknapja legyen.
Az emléknap a fenti módon jelenjen meg az összes naptárban és a szentmise, valamint a zsolozsma végzésére használt könyvekben. A liturgikus szövegek módosulása fellelhető a jelen dekrétum függelékeként. A püspöki konferenciák feladata a fordítás elkészítése és jóváhagyása, majd - ezen Dikasztérium általi megerősítését követően - publikálása.
Minden ezzel ellentétes rendelkezés hatályát veszti.

Kelt az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció székhelyén 2021. január 26-án, Szent Timóteus és Titusz püspökök emléknapján.
Robert Card. Sarah
prefektus
Arthur Roche
érsek, titkár
Forrás: Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet

Magyar Kurír


#liturgia #szentek és boldogok #ünnepek #Vatikán #vatikáni intézmények

KULTÚRA
Bingeni Szent Hildegárd apátnő, egyháztanító
KULTÚRA
Szent Márta
KULTÚRA
Avilai Szent János pap, egyháztanító
KITEKINTŐ
Új liturgikus dekrétumok - Az 1962-es misekönyv bővítése új szentek ünnepeivel és hét új prefációval
KULTÚRA
Az erények teológiai és egyházfegyelmi értelmezése Nareki Szent Gergely műve alapján
KITEKINTŐ
Bekerül az Általános római naptárba a Loretói Szűzanya nem kötelező emléknapja
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Erdély téli képek
  2021-02-07 20:07:44, vasárnap
 
  .......



Csodálom a fenyőfákat fent a Hargitán! Dermesztő hidegben, hóban, üvöltő szélben jégéfagyva őrzik az életet, s ha az áldott tavasz ránk köszön, mintha mi sem történt volna gyönyörű zöld ruhában ringva tovább nőnek, újabb évgyűrűt növesztenek!
Csodálom ezeket a fákat, ahogyan a sovány sziklás földbe kapaszkodva mindenek ellenére megmaradnak, bármi is történik, nem adják oda a létüket - legyenek ők e koronavírustól bezárt világban, a túlélésben a mi mestereink!
Életet hordozva, Csaba t.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Afrika iránti elkötelezettsége a Dél-Szudánnak
  2021-02-07 20:01:30, vasárnap
 
  Mindannyian testvérek mottóval széles körű összefogás indult Afrika megsegítésére: a kezdeményezés szervezői szeretnék felnyitni az iskolás korosztály szemét a távoli kontinensen élők súlyos gondjaira. A szudáni származású Szent Bakhita Jozefina emléknapján, február 8-án kezdődő programról az ötletgazdát, Székely János püspököt kérdeztük.
- Afrika iránti elkötelezettsége a Dél-Szudánnak nyújtott karitász-segélyakció, az afrikai menekültek befogadása révén már korábban ismertté vált. Honnan a kapcsolata Afrikával?
- Amikor három éven át Rómában tanultam, megismertem az olasz Egyház egyik gyönyörű kezdeményezését. Missziós területekre, főleg Afrikába vittek fiatalokat. A kiutazást egy éven át tartó felkészítés előzte meg, melynek során a jelentkezők Afrikáról és a misszióról tanultak. Megkapták a szükséges oltásokat, majd nyáron néhány hónapot egy-egy afrikai országban töltöttek, missziós állomásokon. Én is kedvet éreztem ehhez a szolgálathoz, és részt vettem a felkészítésen. A csoportom Bissau-Guineába került. Döbbenetes élmény volt számomra, amit megéltünk az ott tartózkodásunk alatt. Szívszorító az afrikai országok helyzete, óriási szükség van a segítségre, szakemberekre, akik bölcsen tudnak javítani a politikai, gazdasági, egészségügyi állapotokon. Talán első hallásra meglepő, hogy nemcsak élelmet, hanem embert is kell küldeni Afrikába, ahol súlyos gondot jelent, hogy nagy a népszaporulat. De jó szakemberekben, felelősen gondolkodó vezetőkben nagy a hiány, ez is az afrikai nyomor egyik oka. Főként a keresztény emberek hiányoznak a felelős pozíciókból.
- Miből állt az önkéntes tevékenység, amit az olasz fiatalok csoportjával végzett?
- Kutak ásásába vontak be minket, Afrika egyik legnagyobb problémája ugyanis az, hogy nincs elegendő tiszta ivóvíz és öntözővíz. Mezőgazdasági telepeken is dolgoztunk, bár a mi munkánk itt nem sokat ért. Az afrikai gyerekek már hét-nyolc évesen sokkal gyorsabban kapáltak, mint mi, európai fiatalok, akik nem szoktunk hozzá az ilyen munkához. Húszan-harmincan voltunk a csoportban. A missziót két olasz atya vezette, hetven falut láttak el, rengeteg feladatot végeztek el nap mint nap a legnagyobb nyugalommal. Létrehoztak kis mezőgazdasági telepeket, iskolákat építettek. Egyszerű épületeket kell elképzelni. Az iskola csupán egyetlen helyiség volt, ahol harminc négyzetméteren hatvan-hetven gyerek tanult délelőtt és délután is. A tanítójuk semmiféle felszerelést nem használt. A szervezők megpróbálták megmutatni a csoportunk tagjainak, hogyan élnek Afrikában az emberek. A program fő célja ugyanis nem az volt, hogy a fiatalok a fizikai munkájukkal segítsenek a helyi viszonyok jobbításában, hanem az, hogy lássák Afrikát, és nagyon mély tapasztalatot szerezzenek az ottani viszonyokról.
Ennek az élménynek a hatására a legtöbb fiatal egész életén át missziós elkötelezettségű ember maradt, és módot talált arra, hogy valamiképpen segítsen az ott élőknek.
Olaszországban sok csoport évről évre gyűjtést szervez, testvér kapcsolatot ápol egy-egy plébániával, egyházmegyével. Az egykori önkéntesek hidakat építettek Afrika felé.
- Mi mindennel foglalkoztak abban az évben, amikor a kiutazásra készültek?
- A felkészítés önmagában is fontos és értékes része volt a programnak. Missziós atyák meséltek az élményeikről, és sokféle szempontból igyekeztek megismertetni velünk az országot, ahová készültünk. Megkaptuk a szükséges oltásokat is, ami nem kis kihívást jelentett, néhányan emiatt abba is hagyták a programot. Az utazási költséget mi magunk álltuk. Az olasz rend, amely a felkészítést végezte, nagyon figyelt arra, hogy ne ingyenes nyaralásnak, ne egy jó lehetőségnek tekintsük ezt az utat, hanem valóban missziónak. Azt akarták, hogy érezzük: mi azért megyünk oda, hogy segítsünk az ott élőknek. A kiutazásunk után a szállást és az étkezést már a rend szervezte meg számunkra, a helyi körülményeknek megfelelő, nagyon egyszerű módon.
- Ezeknek az élményeknek a hatására született meg Önben az elhatározás, hogy összefogást szervez Afrika megsegítésére?
- Igen. Évek óta munkált már bennem a gondolat, hogy itthon is bele kellene vágni egy hasonló program megszervezésébe. Ez a szándék összetalálkozott az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola volt igazgatója, Mészáros János elképzelésével, és az idei évre megszületett az elhatározás. Hosszú távú programot szeretnénk, sok tervünk van.
A kezdeményezés Szent Bakhita Jozefina emléknapján indult útjára.
Ez a tragikus gyermekkort megélt szudáni szent még kislány volt, amikor elrabolták. Rabszolgaként tartották, sokszor véresre verték. Száznegyven olyan sebhely volt a testén, ami soha nem gyógyult meg. Elképesztő kínokat élt át, mígnem egy jó lelkű olasz diplomata megvásárolta, és emberhez méltó életet biztosított számára. A fiatal lány megismerte a kereszténységet és szerzetesnővér lett. Az ő emléknapjához kötöttük a program beharangozását és elindítását.
- Mivel kezdődik a program?
- Szeretnénk megismertetni Afrikát az egyházi iskolák diákjaival. Egy teljes napon át Kongóval foglalkozunk majd az oktatási intézményekben, azzal az országgal, ahol az afrikai világháborúként emlegetett második kongói háborúban mintegy ötmillió ember vesztette életét. Gyerekek sokasága maradt árván. Közülük fogadtak be nyolcvanat a Communitas Agnus Dei katolikus közösséghez tartozó nővérek. Szegénységben, végtelenül egyszerűen élnek. Az épületben, ahol a fiúk és a lányok laknak, nincsenek falak, csak egyszerű függönyökkel választják el egymástól a hálóhelyiségeket. A legtöbb gyereknek ágya sincs, csak letesznek valamit a földre, úgy alszanak. Három-négy hetente esznek húst, a cipőt csak az ünnepekre veszik fel, nehogy elkopjon. Nagy kérdés, hogy ha felnőnek, lesz-e, aki melléjük áll, hogy munkájuk és lakhatásuk legyen. Ennek az árvaháznak szeretnénk segíteni.
- Hogyan esett a választásuk erre az intézményre?
- Az árvaház kiválasztásában döntő szerepe volt egy magyar orvosnak, Hardi Richárdnak, aki szemorvosként hosszú idő óta Kongóban dolgozik. Óriási szolgálatot végez. A magyar állam segítségével felújították az általa létrehozott szemklinikát, ma egész Afrikában ez az egyik legjobban felszerelt, legmodernebb eszközökkel ellátott kórház. A klinika a rend által fenntartott árvaház közelében van, a doktor úr így ismeri a nővéreket. Ő ajánlotta támogatásra ezeket a gyerekeket.
- Kik kapcsolódtak már a Szombathelyi Egyházmegye által elindított kezdeményezéshez?
- Varga László püspök úr elvitte a program hírét a Kaposvári Egyházmegyébe, és igyekszik segíteni, hogy minél többen csatlakozzanak. A Boldogasszony Iskolanővérek adnak helyet a megnyitónak, és több szerzetesrend iskolái is kapcsolódtak már az összefogáshoz: a bencések, a szaléziak, a jezsuiták. Folyamatosan jelentkeznek további intézmények is, legutóbb például a kőszegi domonkos nővérek és a zalaegerszegi Notre Dame-nővérek iskolája. A program nyitott, és szeretnénk országosan elterjeszteni. Arra hívjuk az egyházi iskolákat, hogy szenteljenek egy napot Afrikának, a missziónak, illetve rendezzenek gyűjtést egy-egy kiválasztott intézmény javára.
Tervezzük, hogy megszólítjuk a családokat is, és megkérjük őket, hogy ötezer forint összegű adománnyal fogadjanak örökbe egy-egy árvaházi gyermeket.
Össze is kötnénk a családot a támogatott afrikai gyerekkel, hogy lassanként személyes szálak is szövődjenek.
- Ki lesz a program gazdája, és hogyan fejlődik majd tovább a kezdeményezés?
- A programba belépő szerzetesrendek és a Szombathelyi, valamint a Kaposvári Egyházmegye a fő szervező. Néhány munkatársat megbíztunk az összefogás szervezésével. Jövőre az Afrika-napot témahétté szeretnénk bővíteni: az iskolákban tanórákon foglalkoznánk a kontinens történelmével, gazdaságával, kultúrájával. Így szeretnénk nyitogatni a gyerekek szemét és szívét e felé a világ felé.
- A távlati céljuk, hogy magyar önkéntesek is missziós munkát végezzenek Afrikában.
- Igen, hosszabb távon ezt is szeretnénk elérni. Az olaszországi tapasztalataim alapján úgy látom, nagyon jó lenne, ha 17 és 30 év közötti magyar fiatalok is kiutazhatnának Afrikába, és iskolákban, kórházakban, építkezéseken dolgoznának, mezőgazdasági programokban vennének részt. Céljaink között szerepel az is, hogy afrikai fiatalokat fogadjunk Magyarországon, akik tanulni jönnének, vagy a nyári időszakban töltenének el itt hosszabb időt. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem informatikai kara felajánlotta, hogy szívesen szervezne egy-két hónapos robotika-informatika tábort műszaki érdeklődésű afrikai fiataloknak.
- Az olaszországi szervezésű missziós utazása során volt alkalma tapasztalatot szerezni arról is, milyen hatással vannak az afrikai emberekre az európai civilizáció ,,vívmányai"?
- Nagyon messzire vezet ez a kérdés. Ahogy az egyszerű afrikai ember meglátja a tévét, megismeri az internet világát, és a digitális eszközökön keresztül bepillant az amerikai és az európai életformába, az addigi felhőtlen boldogsága egy szempillantás alatt szertefoszlik.
Hirtelen rádöbben, milyen óriási a vagyoni különbség, és úgy érzi, ő is szeretne jobb életet élni. A nyugati kultúra veszélyes és káros jelenségei könnyen behatolnak a sebezhető és gyenge törzsi kultúrába, főleg a városokban. Amikor egy afrikai fiatal a városba kerül, és kilép a maga családi és törzsi kötelékeiből, gyakran a kábítószer, a céltalanság, a prostitúció áldozatává válik. Jó lenne, ha Afrika meg tudna őrizni valamit a régi értékeiből. A családot tisztelő, a gyereknek örülni tudó mentalitásból, a vallásos, békés, derűs életvitelből. Azt szeretném, ha ez a program is megerősítést adna az afrikaiaknak. Miközben segítünk a nehézségeik megoldásában, azt is fontos tudatosítanunk bennük, hogy mennyi értékük van, és hogy a nyugati kultúra csillogásához kritikával kell hozzáállniuk.
Trauttwein Éva/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Kecskeméti Nagytemplom 2020.
  2021-02-07 19:57:30, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Papi és szerzetesi hivatásokért mutatott be szentmisét .....
  2021-02-07 19:56:04, vasárnap
 
  Papi és szerzetesi hivatásokért mutatott be szentmisét Felföldi László püspök.
Több éves hagyomány a Pécsi Egyházmegyében, hogy minden hónap első csütörtökén a papi és szerzetesi hivatásokért ajánlanak fel szentségimádást valamennyi plébánián. Erre a szándékra mutatott be szentmisét Felföldi László pécsi megyéspüspök február 4-én Pécs belvárosi templomában.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Szép ima a Szűzanyához
  2021-02-07 19:49:33, vasárnap
 
  Drága Szűzanyánk! Boldogságos Szűz Mária!
Kérünk vedd pártfogásodba gyermekeinket,
Akik most kezdik az óvodát és az iskolát!
Legyél velük és fogd a kezüket,
Hogy örömmel váljanak részeivé közösségeiknek!
Oltalmazd gyermekeinket és adj nekik boldog gyermekkort.
Add, hogy épülhessenek testben és lélekben egyaránt!
Áldd meg tanáraikat és nevelőiket, hogy szeretet vegye körül őket!
Vigyázz egészségükre és oltalmazd minden nehézségtől. Amen.

*
Égi Királynőnk és Anyánk! Gyermeki bizalommal és szerető lélekkel közeledünk Szeplőtelen anyai Szívedhez, hogy erőnkhöz mérten dicsérjünk, magasztaljunk, és közbenjárásodat kérjük. Csekély hódolatunkat egyesítjük azzal a dicsérettel, amellyel Téged a boldog angyali Karok, minden szentek a mennyben és hű szolgáid a földön buzgalommal magasztalnak. Egyesítjük mindenekelőtt azzal az egyedülálló dicsérettel, amellyel Téged a Legszentebb Háromság megtisztel. Téged dicsőítenek, Isten kiválasztott Leánya, Mátkája, Isten Anyja. Ne feledkezz meg rólunk, akik Hozzád sóhajtozunk, és nagy bizalommal kiáltunk e siralom völgyéből. Eszközöld ki Istentől számunkra azokat a kegyelmeket, amelyeket nagyon kérünk.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Gyertek ti is, egy magányos helyre, hogy pihenjetek ....
  2021-02-07 19:42:16, vasárnap
 
  ,,Gyertek ti is, (menjünk) a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!" Mk 6,30
Milyen jó Istenünk van nekünk! Ő maga is meg tud pihenni, apostolait is elviszi egy csendes, magányos helyre kikapcsolódásra! Bennünket is egészen biztos, hogy arra biztat, ha nagyon felgyorsultak az események körülöttünk, hogy csendesedjünk el, pihenjünk meg! Hétvége van, ilyenkor nem csak a "munkát", hanem a gondokat, a félelmeket, a nehézségeket is letehetjük, hagyjuk, hogy pihenjen a testünk, elménk, egész valónk.
Milyen jó lenne tudni, hogy a csendes, magányos helyen milyen kérdésekkel foglalkoztak az apostolok? Gyertek, beszélgessünk el bizalommal gondjainkról, ha őszintén keressük a válaszokat, Mesterünk közénk fog ülni nagy szeretettel!
Kisebb testvéretek, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 5. vasárnap Csíksomlyó 02.07
  2021-02-07 19:35:17, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Vasárnapi szentmise 02.07
  2021-02-07 19:19:49, vasárnap
 
  Kép forrása: Angyalszó
........


Videó Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.