Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A regenor működése
  2019-10-06 14:11:31, vasárnap
 
  A REGENOR MŰKÖDÉSE EGYSZERŰEN:
1. megiszod a Regenort - kiviszi a méreganyagokat, melyek bekerülnek a vénán át a májba.
2. a méreganyagokra a máj reakciója, hogy elkezd nagyon-nagyon sok epét termelni,nagyon sokat, amit semmi mással nem lehet elérni csak a regenorral!
3. ezáltal az epe nagyon hamar tele lesz, amikor tele van, a folyamat leáll, mert az epehólyag annyira tele lesz, mintha epe elzáródás lenne, Ilyen tüneteket okoz:
hányinger, fejfájás, szédülés, rosszullét.....
Mit kell tenni ????
Le kell csapolni folyamatosan az epét!!!
Zsírt kell enni, ahhoz, hogy lecsapoljuk az epét.
Étkezésekét 3-4 dkg szalonna - az epehólyag 4-6 órát ürül.
Ami termelődik epe, nem megy a hólyagba, hanem ürül le a bélbe.
Amíg a vater papilla nyitva van, addig enzimek is termelődnek a hasnyálmirigynél
A regenor csak hozzájárul az epe termeléshez
A zsír kell, hogy az epe hasznossá váljon
epe és enzimek csinálják azt a munkát, melyet semmi mással nem lehet
ha van elegendő epe és enzim, ami találkozik az ételünkkel, amikor ürül a gyomor, a gyomorsav feldolgozza, és ahogy ürül ki és ott zsír van , ahogy hozzá ér a zsír a vater papillához, nyitja, abban a pillanatban ürül az epe!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most én momdok imát..
  2019-10-06 07:47:23, vasárnap
 
  Most én mondok imát azokért a földön,
kiknek régóta nem jut szeretet,
megtiport szívük égő sebként vérzik,
s hiába kérik, nem segítenek.
Szeretnék nékik új reményt adni
a feltörő hangok kristály dallamát,
hegedű hangot, mely oly szépen csendül,
hogy elcsitítja a fojtott zokogást.
Most én kérem Istent, segítsen rajtuk!
Törölje le a pergő könnyüket,
s minden lecsurgott, fájó könny helyébe
teremtsen nékik igazgyöngyöket.
Had kapják vissza szétfoszlott reményük,
visszaadva a szívük dallamát,
megfagyott lelkükbe meleget árasztva,
dér helyett adjon szikrázó parázst.
Had tudjon végre mindenki szeretni,
ne bántson senkit a kínzó magány,
minden emberre szeretet áradjon,
s útjukat övezze kinyíló virág.

Meggyesi Éva


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2019-10-05 08:39:17, szombat
 
  "A rózsafüzér szent kard. Ez a kard nem üt sebeket, hanem inkább begyógyítja azokat. Ez a kard nem olt ki életeket, hanem inkább feltámaszt lelkeket a bűn halálából. Vegyük kezünkbe ezt a szent kardot, a rózsafüzért és harcoljunk vele a lelkekért, a békéért, a szeretetért."

(Szent Domonkos)



 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Adjon Isten jó reggelt kedves imatársaim !
  2019-10-05 08:37:23, szombat
 
 
Isten szerető jelenlétében visszatekintek az elmúlt napra.
A jelen pillanattal kezdem, és haladok visszafelé percről percre.
Hálás szívvel összegyűjtök minden jót, minden fényt.
Megállok a homályos dolgok mellett, és figyelem, mit akarnak mondani nekem.
Gyógyulásért, bátorságért imádkozom, vagy bocsánatot kérek.

Isten szerető jelenlétében visszatekintek az elmúlt napra.
A jelen pillanattal kezdem, és haladok visszafelé percről percre.
Hálás szívvel összegyűjtök minden jót, minden fényt.
Megállok a homályos dolgok mellett, és figyelem, mit akarnak mondani nekem.
Gyógyulásért, bátorságért imádkozom, vagy bocsánatot kérek.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Csontkovácsolás margójára
  2019-10-04 12:33:20, péntek
 
  Jellemzőek sérülések,rándulások,húzódások.

A TÉRD BETEGSÉGEI

Élete során minden ember találkozik térd problémákkal. Az viszont, hogy az első térdpanasz megjelenésétől kezdve milyen gyakran és mennyi ideig ismétlődnek tünetei, az főleg azon múlik, hogy mennyire gyakorlott ortopéd orvos kezeli térde sérüléseit és betegségeit.


EGYKARÚ EMELŐ
A térdízület az emberi test legnagyobb, legbonyolultabb ízülete. Biomechanikai sajátossága, hogy az ízületben hosszú ,,erőkarokként" dolgozik a combcsont és a sípcsont, valamint viszonylag gyenge a szalagrendszere, így mintegy egykarú emelőként működve - erőteljes terhelésnek kitéve - a leginkább kopó ízületnek számít.

Járáskor hat ízületi felszín mozdul el egymáshoz képest, amelyet nagy erejű, valamint apró izmok hoznak mozgásba és a bonyolult szalagrendszer harmonizál. Ennek az összetett rendszernek a legkisebb eltérése is fájdalmas panaszokhoz vezet.

MINDEN KORBAN TÉRD KÓR?
Gyermekkorban, serdülőkorban a porclágyulás, vagy átmenteti térdcsontosodási problémák okozhatnak panaszokat.

Fiatal felnőttkorban jellemzően a túlterheléses vagy sport közben szerzett térdsérülésekből erednek a bajok - a porcleválás és a szalagsérülések.

Idősebb korban a porc kopásából származnak a tünetek. Ilyenkor a porc elhasználódása miatt a legkisebb erőbehatásra is történhet porcleválás. Az elvékonyodó porc pedig jelentős fájdalmakat okoz.

Életkorhoz nem kötődnek a térd gyulladásával járó folyamatok okozta panaszok. A térdtáji nyáktömlők gyulladása, az ízületi belhártya gyulladás, az ízületi porcot, csontokat érintő daganatok.

Ráadásul térdpanaszokat nem kizárólag a térdízület eltérései okozhatnak. Alsó végtagjaink és azok ízületei egy komplikált, egységes rendszerként működnek. A csípőízület, a boka eltérései, a láb statikai zavarai is mind-mind a térd eltéréseit okozhatják.

Mi több, autoimmun betegségek, anyagcserezavarok szintén a térdízületek károsodását vonhatják maguk után.

MELYEK A TÉRD PROBLÉMÁK KIALAKULÁSÁNAK OKAI?
Nagyobb teher
Járásnál a testsúly fele, lépcsőzéskor a testsúly két- háromszorosa nehezedik a térd ízületre. A testtömeg növekedésével egyenes arányban fokozódik terhelése, ám teherbíró képessége nem követi a növekedés mértékét. A térd degeneratív (elhasználódásos) problémáinak nagy része a testsúly növekedéséből fakad.

Sérülés
A térdpanaszok másik oka a térd ízület sajátos struktúrája. A két kemény ízületi felszín közötti rostos porcgyűrűre (meniscus) erős nyíróerők hatnak, amelyek gyakran károsítják azt.

A leggyakoribb sérülések a térd csavarodásából származnak sportsérülések révén. Síelés, labdajátékok, küzdősportok közben, de egy-egy banális mozdulat- járműről leszállás, hirtelen fordulás - esetén is tekeredhet úgy a térd, hogy a gyűrűporc elszakad.

Alkati
Bizonyos alkati jellemzők - térdízületi tengelydeformitás (x láb, o láb), valamint általános ízületi lazaság - szintén okozhatnak térd problémákat.

Panasz esetén az orvos alapos fizikai vizsgálatot végez.

A fizikális vizsgálat a térdet alkotó porcos elemek és szalagok állapotára és a térdízületet befolyásoló mozgásszervek státuszára irányul. A tünetek kezdetének az időpontja és körülményei szintén felderítésre kerülnek. Leggyakrabban a fizikális vizsgálat szükséges és elégséges információt biztosít a hatékony terápiához.

LEGGYAKORIBB TÜNETEK
Figyelem! Ha a térde fáj, szúr, nem hajlik, duzzad, vagy bizonyos mozdulatokra - lépcsőzés, guggolás - nem képes, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Tudni kell, hogy az időben diagnosztizált betegség kevesebb fájdalommal, kevesebb munkából való kieséssel gyógyítható és rövidebb idő alatt visszaadja az eredeti mozgásképességet.

Térdfájdalom és sport
A térd betegségeinek bizonyos mértékben kiváltó okai lehetnek alkati adottságok, ám többnyire valamilyen trauma, vagy fokozott igénybevétel okozza a problémát. A térd fájdalom tipikusan a sportolók kínja. Akár porcleválás, porckopás, térdszalag-sérülés, porclágyulás az ok, akinek volt már térddel kapcsolatos ortopédiai beavatkozása, az százszor meggondolja, kockáztat-e újra. A jó hír, hogy térdműtét után sem kell abbahagyni a sportot, csak éppen biztonságosabban kell űzni, vagy bizonyos esetben sportágat váltani. Térd fájdalom esetén nagyon jó minőségű sportcipőre, és térdvédőre van szükség. A tapasztalatok szerint jó, ha kerüljük a műfüves pályákat, ott nagyobb a csúszás-veszély. Fájós térdűeknek ajánlott sport az úszás, lehetőleg hát és gyors. A mellúszás megterhelheti térdünket. Jó választás a kerékpározás, és a szobakerékpározás. Térdfájdalom esetén persze sík vidéken bringázzunk. A szobakerékpáron ne állítsunk be nagy ellenállást. A küzdősportok igazi térdgyilkos hírében állnak, ám a tai-csi, a jóga, a pilates csodákat tehet. A láb kicsavarodásához elég lehet, hogy rosszul lépünk le a buszról. Ezután elképzelhető, milyen esélye van rá mondjuk a síelőknek, snowboardozóknak, wakeboardozóknak.

A rendszeres futás, gyaloglás nem tesz jót a térdeknek. Az ugrálással járó sportágakat, mint az aerobik, a kézilabda, kosárlabda, jobb kerülni.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb láb - Bal láb
  2019-10-04 12:30:57, péntek
 
  Lábunk minden ujja más-más emócióhoz kötődik, és mindegyikhez egy-egy elem rendelhető.

Jobb láb
Nagylábujjad az öröm megtestesítője, hozzárendelt eleme az éter. A következő ujj a kívánságokra, vágyakra utal, eleme a levegő. Középső ujjad az agressziót, a döntéseket és az aktivitást fejezi ki, eleme a tűz. Az ezt követő ujj a gyengédség és ragaszkodás kifejezője, eleme a víz. Kisujjad a félelmet, a bizonytalanságot jelenti, eleme pedig a föld.
Bal láb
Kisujjad az optimizmust, a bizalmat és a szexet testesíti meg, a hozzárendelt elem pedig a föld. A következő ujj a szeretetet szimbolizálja, eleme a víz. Középső ujjad a kreativitás jelképe, eleme a tűz. Az ezt követő ujj az érzelmekről ad információt, eleme a levegő. Nagylábujjad a bánat kifejezője, eleme pedig az éter.
Lábujjak és jellem
A lábujjanalízist mindig a jobb láb nagyujjával kezdd, haladj a kisujj felé, majd térj át bal lábadra, ahol a kiindulópont ismét a nagylábujj. Igaz, hogy az elemzés szempontjából minden lábujj nagyon fontos, a nagylábujjra azonban érdemes fokozottabb figyelmet fordítani: formája, elhelyezkedése és a többi ujjhoz való viszonya sok mindent elárul tulajdonosáról.

A nagylábujj
Ha nagylábujjad és a többi lábujj orgonasípszerűen helyezkednek el, akkor az éter és a többi elem tökéletes harmóniában van, az energiaáramlás kiegyensúlyozott.
Ha nagylábujjad és az utána következő ujjad között csekély a különbség, netán egyforma méretűek, hajlamos lehetsz arra, hogy zűrzavaros helyzetet teremts, olykor egyik témáról a másikra ugrálj, és jellemződ az is, hogy egyszerre több nagyszerű ötlet pattan ki a fejedből, ezeknek azonban felét sem valósítod meg.
A hosszúra nyúlt nagylábujj azt mutatja, hogy hajlamos lehetsz a fecsegésre, számodra rendkívül fontos, hogy beszélhess.
Ha szögletes formájú nagylábujjal rendelkezel, elmondható rólad, hogy ,,ami a szíveden, az a szádon", tehát mindent kimondasz, amit gondolsz.
Ha lábujjaid közvetlenül érintkeznek egymással - ez a leggyakoribb elrendeződés -, a testedben áramló energiák akadályok nélkül áradhatnak csakráról csakrára.
Ha nagylábujjad elkülönül a többitől, akkor kissé több időre van szükséged ahhoz, hogy kifejezd önmagad - minél nagyobb a különbség, annál nehezebb szavakba öntened érzéseid, gondolataid.

A többi lábujj
Az étert megtestesítő nagylábujj megfigyelése után vedd szemügyre a többi lábujj alakját, pozícióját, nagyságát is.

Ha a lábujjak vége ellaposodik, az érzelmek és az egyéniség egyszerű, mégis határozott megnyilvánulása figyelhető meg.
A szögletes, kocka formájú ujjak nyersen előtörő energiákra utalnak, tulajdonosuk egyáltalán nem nevezhető engedékenynek, gyakran a sarkára áll, és hajlamos az uralkodásra.
Az ék alakúan hegyes ujj az adott lábujjhoz tartozó érzelem azonnali megnyilvánulására utal, váratlan, villámszerű kifejeződést tükröz.
A kiszélesedő lábujj a dolgokhoz való hozzáállás során az egyre növekvő magabiztosságot, lelkesedést fejezi ki.
Az a lábujj, mely középen olyan, mintha összenyomták volna, így alakja egy palack nyakára emlékeztet, olyan tulajdonosra utal, aki valami miatt gátolva van abban, hogy utat engedjen a benne rejlő energiáknak, és abban is, hogy cselekedjen.
Ha a lábujj nem érintkezik a talajjal, álmodozó természetű, színes fantáziával megáldott emberről beszélhetünk, aki hajlamos lehet elszakadni a realitásoktól.
A rézsútosan elforduló lábujj olyan megnyilvánulásokat feltételez, melyek a tulajdonos saját érzelmeitől és gondolataitól is eltérnek, felemás viselkedés, az energiák eredetitől eltérő szándékú felhasználása állhat a háttérben.

Az a lábujj, amely a többitől eltérő vonalú, és a kisujj felé mutat, olyan tulajdonosra utal, akinek a jövő az elsődleges, és mindent megtesz, hogy céljait mielőbb elérje.
Előfordulhat, hogy a lábujjon kisebb-nagyobb bütykök alakulnak ki. Ezek elfojtott, a környezetünk előtt takargatott érzelmekről árulkodnak.
A láb oldalán, a nagylábujj tövében megjelenő dudor szerénységre, segítőkészségre enged következtetni, ha azonban ennek mérete szembetűnően nagy, elmondhatjuk, hogy az egyén saját vágyait háttérbe szorítva tesz meg mindent másokért, túlzottan önfeláldozó.
A többi ujjtól eltérően nagy lábujj energiával teli, aktív egyéniségre utal. A pozitív gondolkodásúak ennek köszönhetően mozgósíthatják többi energiájukat is, a negatív beállítottságúak azonban elnyomják e többletenergiát, nem bíznak magukban.

Azért ez nem szentírás, de érdekes

Forrás:internet


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Szent Ferenc életének főbb eseményei
  2019-10-04 11:43:19, péntek
 
 

1181 végén - Megszületik Assisiben. Anyja a keresztségben a János nevet adja neki, de apja, francia kereskedelmi útjainak egyikéről hazatérve, Francescóra változtatja azt.
1196 - Ferencet felveszik a kereskedőcéhbe, és leteszi a hűbéri esküt.
1198 tavaszán - Assisi lakói megostromolják és lerombolják a császári hatalmat jelképező Rocca várat. Ferenc valószínűleg ott szorgoskodik a falbontásban.
1199-1200 - Polgárháború Assisiben, majd a kommuna megalakítása a városban.
1202 novemberében - Háború Perugia és Assisi között. Ferenc fogságba esik.
1203 - Ferenc betegen szabadul a fogságból, és visszatér Assisibe.
1204 - Elhúzódó betegsége.
1205 tavaszán - Csatlakozni akar a keresztesekhez. Fölfegyverkezik, elindul, de Spoletóban egy látomás visszatéríti Assisibe. ,,Ferenc, ki a nagyobb: az úr vagy a szolga? Akkor miért nem az Úrnak akarsz szolgálni?" - Ferenc rendszeresen és hosszan imádkozni kezd.
1205 végén - San Damiano templomában a Megfeszített szól hozzá: ,,Menj és építsd fel egyházamat, mely, mint látod, romokban hever!"
1206 tavaszán - A püspök előtt Ferenc mindenét, még ruháit is visszaadja apjának.
1206 nyarától 1208 februárjáig - Assisi környékén felújít három romos templomot: San Damianót, a Szent Péter kápolnát és a Porciunkulát.
1208. február 24-én - Az evangélium hallgatásakor felfedezi hivatását az evangéliumi életre. Ruházatát habitusra és kordára cseréli. Elkezd prédikálni. Nyolc társa lesz.
1209 - Rövid életszabályt ír, amit III. Ince pápa jóváhagy számukra. Letelepednek a Porciunkulában. Ferenc kialakítja sajátos életformáját, amelyben a prédikációs utak a hosszú magány időszakaival váltakoznak, de mindkettő a testvéri közösség keretében.
1212 virágvasárnapján - Chiara di Offreduccio elhagyja szülői házát, és Ferenc ,,felfogadja őt az engedelmességre": Klára szerzetesi életet kezd egy kolostorban, Ferenc tanítása alapján imádkozik, nincstelenül él. Ő és követői lesznek az ún. ,,II. Rend", a ,,Szegény Úrnők", vagy klarisszák.
1215 novemberében - Ferenc részt vesz Rómában a IV. Lateráni Zsinaton.
1217 pünkösdjén - Ferenc útnak indítja az első testvéreket az Alpokon túli országokba.
1219 őszén - Ferenc elmegy a Szentföldre. Bejut Melek-el-Kamel szultánhoz, és párbeszédet folytat vele.
1220 nyarán - Visszatér Itáliába. Lemond a rend vezetéséről. Visszatérésében betegsége is szerepet játszik: gyomor- és májbetegségben szenved.
1221 pünkösdjén - A káptalan elfogadja az ,,Első Regulát".
1223 - Mielőtt a pápa még jóváhagyná ezt, Ferenc új regulát szerkeszt, amelyet a káptalan elfogad, III. Honoriusz pápa pedig november 29-én bullával jóváhagy. Karácsonykor Greccióban felidézi Jézus születését, megrendezve a betlehemi éjszakát. Innen ered az éjféli mise és a karácsonyi jászol-állítás szokása.
1224. szeptember 14-én - Ferenc La Verna hegyén hosszantartó imádság és böjt után a Krisztus kínszenvedésének jegyeiben, a stigmákban részesül.
1225 - Betegsége súlyosbodik, szembaja lesz. Szenvedése közepette az üdvösség bizonyosságát kapja. Ilyen állapotban írja a Naphimnuszt. Többször is próbálkoznak gyógyításával, kevés sikerrel.
1226 májusában - Megírja a Végrendeletet. Halála közeledtét érezve visszatér a Porciunkulába, ahol október 3-án meghal. Másnap, 4-én eltemetik a Szent György templomban, Assisi városában.
1228. július 16-án - IX. Gergely pápa szentté avatja Ferencet.
1230. május 25-én - Földi maradványait átviszik a tiszteletére épített bazilikába.




 
 
0 komment , kategória:  Szent Ferenc  
Szent Rita köszöntünk a napodon
  2019-10-04 11:39:39, péntek
 
 
Reménytelen helyzetemben,
a reményért térdre rogyva
drága szentem sírva kérlek,
járj közbe a Jóistennél.

Életedben sokszor estél,
mindig bátran újrakezdtél,
minden bajban, minden gyászban,
élő hittel tovább mentél.

Családodat bűn gyötörte,
darabokra összetörte,
szemed előtt omlott össze,
mindaz ami fénnyel tölt be.

Krisztusodba kapaszkodva,
újra kezdve, tovább menve,
jársz előttem vezess engem, szenté válni,
reménytelen helyzetemből alázattal kilábolni.

Gyengeségem tudatában,
benned bízok, s talpra állok,
szeretetet, a ,,Főparancsot",
Te utadat el nem hagyom.

Tovább megyek, meg nem állok,
minden bajban közbejáróm,
Szentháromság légy vezérem,
Szent Ritával célba érnem.



 
 
0 komment , kategória:  Szent Rita  
Egyél vajat és szalonnát, s igyál sört!
  2019-10-03 18:07:10, csütörtök
 
  Szemák Mihály
NE DOBD KI OLVASD EL!


*Két európai országban már receptre kapható a sör: aki
Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a
társadalombiztosítás*
*fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg
vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör,
bor és pálinka.

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol
fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz
képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer
működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és
antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a
véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50
%-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL
koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.**

**Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel
a
pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!**

**A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi
anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet
elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést,
az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek
képződését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag
gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy
milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési
módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát
tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a
mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa
csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin
keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak,
valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100
g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény
évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt
bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej
mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az
anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző
gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása
van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását,
naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus
rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező
hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár
étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.

A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor
felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor
emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka
megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle
formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka
valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a
vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek
megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag
kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a
vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és
a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó
molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át
rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a
hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy
kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a
fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6
és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör
kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell
dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.

Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk
akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának
kell kipróbálni !

A túlvilágról ez láthatatlan, hát olvasd el még itt !

Vajon tudatosan mérgezik a népet?*****

****

* **Egy idős bácsi véleménye:** **Kábítják csak a népet! Én benyomok
délelőtt 4 azaz négy rosé kisfröccsöt,*
*du ugyanebből 5-öt, hogy jól aludjak, a vizet saját ásott kutamból iszom
1969 óta gyerekeimmel együtt.

A nyaralómba sem engedek be klóros szennyvizet ott is saját ásott kútból
merítem. 78 éves vagyok a gyerekeim 42 és 38 évesek.

Disznózsíros birkapörkölt. Csülkös velős pacal ami belefér. A doktornő meg
nyaljon sót. Nagyapám parasztkolbászon szalonnán élt 92 évet. Apám
úgyszintén 86 évet anyám 84 évet ezt kapd ki dokinéni.

Ne meséljetek baromságot. Disznózsír és házi víz. Különben mentek a lecsóba.
**Egy doktornő írta hozzá ezt a megjegyzést:*

*Úgy vélem , amit ebben a email-ben leírtak , sajnos megállja a helyét.
Rajtam ne múljon , hogy minél többen legalább elolvassák.

ÉRDEMES!

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky
István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő
a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek
arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is
évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben Mivel a
szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi
lehet közös az áldozatokban.. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!
Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont
(vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta
Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30
minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek
- MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely
normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.

A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják a
sportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet
megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének
kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá
válásával.**Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint
mesterséges*
*élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén az
élelmiszeripar találmánya.

Miből lehet olcsón, nagy tömegben élelmiszert előállítani? Hát kőolajból,
gombamód szaporodó szójababból.... Főleg, ha még gén kezelik is, az már
abszolút katasztrófa.

A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak tele
figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz.. Persze
kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem
csodálkozom én ezen...

Szóval ne egyetek szóját, használjatok margarin helyett vajat!

Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100
címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a
sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad. Remélem
Te is továbbítod!*****



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent József
  2019-10-02 09:19:30, szerda
 
  SZENT JÓZSEF , KÖSZÖNTÜNK A NAPODON !

Ó, Szent József, ki oly nagy és erős védelmezőnk vagy, és kérésed oly gyorsan jut el Isten trónja elé, eléd helyezem minden aggodalmamat és kívánságomat.

Ó, Szent József, támogass hathatós közbenjárásoddal, és kérd isteni Fiadtól, áldjon meg engem minden lelki ajándékkal, Krisztus, a mi Urunk által, hogy mennyei segítségedben részesedvén hálát és hódolatot adhassak a legszeretőbb Édesapának.

Ó, Szent József, soha nem unom meg szemlélni, ahogy Jézus alszik a karodban; közeledni sem merek, amíg Ő alszik a szíveden. Helyettem is öleld át szorosan, adj egy csókot a fejére a nevemben, és kérd meg, hogy viszonozza a csókot, amikor majd utolsót lélegzem. Szent József, haldoklók védőszentje, imádkozz értem! Amen.

'Mondd kilenc reggelen keresztül azért, amit szeretnél.'


 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.