|
2023-09-20 10:55:17, szerda
|
|
|
|
|
|
A tésztához:
400 g liszt
20 dkg vaj vagy margarin
3 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál hideg víz
1 csipet só
6 g sütőpor
A töltelékhez:
80 dkg hámozott, darabokra vágott alma
1 db citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál méz
40 g vaníliás pudingpor
3 evőkanál sűrű sárgabaracklekvár
A tetejére kenéshez:
1 evőkanál baracklekvár
Elkészítés
70 perc+pihenés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
A tortaformát kibéleljük sütő zsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük. Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
190 C-ra melegített sütőben 40 percig sütöttem. Sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával. A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt. A receptet másoltam ,nem én sütöttem !
cookpad
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: belefacsarjuk, hozzákeverjük, alapanyagait, díszíthetjük, zsírpapírral, megpárolódni, baracklekvár, összegyúrjuk, alufóliával, tortaformát, töltelékhez, kétharmadát, elkészítjük, félidejében, pihentetjük, elkészítés, kibéleljük, feltesszük, hozzáadjuk, tölteléket, pudingport, kinyújtjuk, melegített, levehetjük, beleöntjük, letakartam, lekvárral, helyezzük, tésztához, darabokra, pudingpor, tésztával, teáskanál, hézagosan, receptet, másoltam, tetejére kenéshez, tészta alapanyagait, hűtőben pihentetjük, almát apróbb, lábasban megpárolódni, citrom levét, reszelt héját, őrölt fahéjat, vaníliás pudingport, tortaformát kibéleljük, tészta kétharmadát, forma tetejéig, kihűlt almát, tetejét befedjük, maradék tésztával, tetejét letakartam,
|
|
|
|
tetejére kenéshez, tészta alapanyagait, hűtőben pihentetjük, almát apróbb, lábasban megpárolódni, citrom levét, reszelt héját, őrölt fahéjat, vaníliás pudingport, tortaformát kibéleljük, tészta kétharmadát, forma tetejéig, kihűlt almát, tetejét befedjük, maradék tésztával, tetejét letakartam, megsült torta, formában hűtjük, kapcsos részt, receptet másoltam, belefacsarjuk, hozzákeverjük, alapanyagait, díszíthetjük, zsírpapírral, megpárolódni, baracklekvár, összegyúrjuk, alufóliával, tortaformát, töltelékhez, kétharmadát, elkészítjük, félidejében, pihentetjük, elkészítés, kibéleljük, feltesszük, hozzáadjuk, tölteléket, pudingport, kinyújtjuk, melegített, levehetjük, beleöntjük, letakartam, lekvárral, helyezzük, tésztához, darabokra, pudingpor, tésztával, teáskanál, hézagosan, receptet, másoltam, sütöttem, formában, lekenjük, tetejéig, lábasban, befedjük, kockákra, vaníliás, margarin, tetejére, kenéshez, evőkanál, hámozott, sütőpor, lekvárt, tetejét, sütőben, megsült, cookpad, reszelt, formába, pihenés, kapcsos, fahéjat, hűtőben, távozni, maradék, szerint, tészta, citrom, kihűlt, csipet, fedjük, közben, forrón, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1477
- e Hét: 10122
- e Hónap: 16494
- e Év: 67285
|
|
|