Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Folytasd Isten kegyelmében
  2015-05-28 13:53:21, csütörtök
 
 

,,...Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad." (2 Korinthus 3:6, EF)

Az izraeliták Pünkösdkör azt ünneplik, hogy megkapták Isten törvényeit. Ötven nappal Húsvét, vagy más néven a Páskaünnep után ülik meg ezt az ünnepet.

Az első Páskaünnepkor az egyiptomi rabszolgaságból való szabadulásukat ünnepelték, és ötven nappal később Isten odaadta nekik a Tízparancsolatot a Sínai-hegyen.

De mi történ azután, miután megkapták a törvényt az első Pünkösdkor? Háromezer ember meghalt (2 Mózes 32:28)! Állítsuk ezt szembe az újszövetségi első Pünkösddel. A Biblia arról számol be, hogy amikor eljött a Pünkösd, Isten nem a törvényt adta, hanem a Szent Szellemet. És mi történt? Háromezer ember megtért (Apostolok cselekedetei 2:41) - ami világosan megmutatja, hogy ,,a betű (a törvény) megöl, a Lélek pedig megelevenít"!

A törvény, ami kőbe vésetett, 3000 ember halálát hozta. Ezért hívja Pál ,,a halál szolgálatának" és a ,,kárhoztatás szolgálatának" (2 Korinthus 3:7-9). A Szellem, ezzel szemben, életet hozott: háromezer ember született újjá.

Kedves barátom, amikor a törvény alá helyezed magad azáltal, hogy megpróbálod megtartani Isten törvényeit azért, hogy áldott légy, az halálhoz vezet. Az életed különböző területein halált, azaz gyümölcstelenséget tapasztalsz. Azonban, amikor a kegyelem Szellemétől függsz, az élethez vezet, és meglátod a gyümölcsöket az életedben (Galata 3:5).

Ha áldott akarsz lenni, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a jó hegyen állsz. A törvény a Sínai-hegyen, a Szellem pedig, a Sion-hegyen adatott. Ezért mondja a Biblia, hogy ,,Ti már új helyre érkeztetek, nem úgy, mint Izráel népe akkor régen, amikor megérkeztek a Sínai-hegyhez. Ti most nem kézzelfogható hegyhez jöttetek, amely tűzben ég, nem sötétséghez, homályhoz, viharhoz, a trombita harsogó hangjához, sem a hanghoz, amely rettenetes volt... Nem, ti nem ilyen helyre jöttetek! Az az új hely, ahová érkeztetek, a Sion-hegy, az Élő Isten városa, a Mennyei Jeruzsálem, és benne az angyalok ezrei, akik összegyűltek, hogy együtt örvendezzenek." (Zsidók 12:18-19,22, EF)

,,Megáld téged az Úr a Sionról" (Zsoltárok 128:5, Károli), és nem a Sínairól!

Kedvesem, kegyelemből van üdvösséged a hit által (Efezusi 2:8). Folytasd hát a kegyelem Szellemében. Maradj a jó hegyen és Ő csodákat fog tenni az életedben!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
A büszkeség lerombol, az alázatosság felépít
  2015-05-28 13:35:06, csütörtök
 
 

,,Legyetek alázatosak, adjatok nagyobb tiszteletet másoknak, mint magatoknak..." (Filippi 2:3b)

A büszkeség lerombolja a kapcsolatokat.

Ez sokféleképpen megjelenhet: akár kritika, versengés, makacsság vagy felszínesség által is.

A büszkeséggel az a probléma, hogy ez önbecsapás. Mindenki más látja bennünk, kivéve mi. Amikor a büszkeséggel van problémád, nem látod azt a saját életedben.

A Példabeszédek 16:18 azt mondja: ,,A büszkeség pusztuláshoz vezet, a büszke hozzáállás romlást hoz." Szeretem ezt a verset a magyarázó Bibliában: ,,Először a büszkeség, utána az összeomlás - minél nagyobb az egód, annál nagyobb lesz az összeomlás."

A büszkeség lerombolja a kapcsolatokat, az alázatosság viszont a büszkeség ellenszere. Az alázatosság építi a kapcsolatokat. A Biblia az 1Péter 3:8-ban azt mondja: ,,Éljetek harmóniában, legyetek kedvesek egymást számára, szeressétek egymást, legyetek együttérzők és alázatosak."

Hogyan tudunk növekedni az alázatosságban? Hagynunk kell, hogy Jézus Krisztus uralkodjon a gondolataink, a szívünk, a hozzáállásunk és a reakcióink felett. Részévé kell válnia az életünknek. Az Efézus 4:23-24 ezt mondja: ,,...újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert..."

Hogyan válhatsz új emberré? Hogyan kezdhetsz el másképpen gondolkodni? A kapcsolatok alaptörvénye a következő: amilyen emberekkel időt töltesz, olyan emberré fogsz válni. Ha zsémbes emberekkel töltöd az idődet, egyre zsémbesebbé fogsz Te is válni. Ha boldog emberekkel töltöd az idődet, egyre boldogabb leszel. Ha alázatosabbá szeretnél válni, tölts több időt Jézus Krisztussal. Ő alázatos. Ő kapcsolatot szeretne veled teremteni. Azt szeretné tőled, hogy tölts időt vele imádságban és az Ő Igéjének olvasása által. Ő alázatos és ahogy egyre jobban megismered őt, úgy fogsz egyre jobban hozzá hasonulni.

,,Legyetek alázatosak és tiszteljétek egymást jobban, mint önmagatokat... Ugyanaz az indulat legyen bennetek, amilyen Jézus Krisztus is volt. Bár Ő Isten volt, nem ragaszkodott ahhoz, hogy Istennel egyenlőnek tartsák." (Filippi 2:3b; 5-6; NCV/NLT fordítás)

Senki nem tehet semmit alázatosabban, mint Jézus, aki azért jött a Mennyből a Földre, hogy emberré váljon, értünk éljen, életét adja értünk, és feltámadjon értünk. Ha időt töltesz vele, alázatosabbá válsz és ez építeni fogja a kapcsolataidat.

Beszéljetek róla:

• Milyen általános jellemvonásai és szokásai vannak azoknak az embereknek, akiket Te alázatosnak nevezel?

• Hogyan szükséges megváltoztatnod a gondolkodásodat más emberekről, ha Jézushoz hasonlóvá szeretnél válni?

• Mit jelent az, hogy több tiszteletet adsz másoknak magadnál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten ujja (2)
  2015-05-28 12:23:00, csütörtök
 
 

,,Ekkor azt mondták a mágusok a fáraónak: Isten ujja ez!" (2Mózes 8:15)

Isten ujja a sorscsapásokban.

Amikor Isten olyan csapásokat küldött, melyeket a fáraó varázslói már nem tudtak leutánozni, félelmükben így kiáltottak fel: ,,Isten ujja ez" (2Mózes 8:15).

Végül a fáraó felfogta az üzenetet: ,,Talán Isten akar mondani valamit ezzel." Az Egyiptomot érő csapások egyenes következményei voltak annak, hogy a fáraó szembeszegült Istennel. Mózes tízszer állt oda elé, és mondta neki Isten üzenetét: ,,Engedd el népemet!"

Észrevetted, hogy Isten csak azt kérte, ami jogosan az övé volt?

A kérdés az: tőled mit kér?

Csak akkor fognak jóra fordulni számodra a dolgok, ha igent mondasz Istennek!

Ha meglátod az ő célját a sorsfordulatokban és nehézségekben, amelyek érnek,
akkor tudod azokat az áldásokhoz vezető lépcsőfokokká fordítani.

A zsoltáros ezt írta: ,,Szent a te utad, Istenem!" (Zsoltárok 77:14).

Aztán hozzátette: ,,Utad a tengeren át vezetett, ösvényeid a nagy vizeken..." (Zsoltárok 77:20).

Szentély vagy vihar!

Isten vihet könnyű úton vagy nehéz úton is. Ha nem akarsz hallgatni hangjára a szentélyben, akkor majd az élet viharaiban fog hozzád szólni. A fáraó fellázadt Isten műve ellen, ez a királyságába és az életébe került.

Vedd észre a tanulságot!

Isten azt kéri, ami az övé, amit megvásárolt, amiért megfizetett a Golgotán: Jogos helyét kéri az életedben - ez pedig az első hely.

Neked két lehetőséged van: vagy fellázadsz ellene, vagy válaszolsz szeretetére. Ha úgy érzed, Isten vonzza a szívedet ma, ez azért van, mert szeretne megmenteni, használni és megáldani. Ha bölcs vagy, igent mondasz neki.


Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 863
  • e Hét: 9712
  • e Hónap: 20765
  • e Év: 82066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.