Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vidám mókusok a télben
  2019-01-14 10:54:59, hétfő
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Éva - kellemes hetet képe
  2019-01-14 10:52:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Éva kávés képe ...
  2019-01-14 10:49:45, hétfő
 
  Friss kávé illata ébresszen Téged,
A mai nap élj át,minden jót és szépet!
Bármerre jársz,bármit csinálsz,
Angyalok hada vigyázzon RÁD!
Csodás napot és vidám hetet Neked
Puszillak Dorosné, Éva


 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Dobszay Péter: „A zenészek jogos igénye, hogy a karmes
  2019-01-14 10:41:26, hétfő
 
  Dobszay Péter: ,,A zenészek jogos igénye, hogy a karmester partnerként tekintsen rájuk.
Dobszay Péter fiatal orgonaművész-karmestert közelmúltbeli külföldi sikereiről, zenekarépítésről, műsor szerkesztésről és további terveiről kérdeztük.
...... ........... .........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Újszülötteket keresztelt Ferenc pápa
  2019-01-14 10:21:52, hétfő
 
  A családban, életpéldátokkal kell átadnotok a hitet!
Január 13-án, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a Szentatya huszonhét gyermeket (tizenöt lányt és tizenkét fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén.
...... .....


...... .....


A szertartás elején elhangzott felétek a kérdés: ,,Mit kértek gyermeketek számára?" És mindnyájan válaszoltátok: ,,A hitet." Gyermekeitek számára a hitet kéritek az Egyháztól, és ma valamennyien szívükbe fogadják a Szentlelket, lelkükbe fogadják a hit ajándékát..
De mielőtt tanulnák a hitet, tovább kell nekik adni, és ez a munka rátok vár. Ezt a feladatot kapjátok ma: továbbadni a hitet. Ezt pedig otthon kell megtennetek. Mert a hitet mindig ,,nyelvjárásban" kell átadni: a család dialektusában, az otthon dialektusában, az otthoni légkörben.
Ez a feladatotok: átadni a hitet példátokkal, szavaitokkal, a keresztvetés megtanításával
Fontos, hogy hívő életetekkel adjátok tovább a hitet: lássák a házastársak egymás iránti szeretetét, lássák a családi otthon békéjét, lássák, hogy Jézus ott van. - sose veszekedjetek a gyermekek szeme láttára, sose!
Mielőtt folytatnánk, szeretnék mondani nektek valamit: tudjátok, hogy a gyermekek most számukra szokatlan környezetben érzik magukat: kicsit túl meleg van, be vannak takarva, fülledt a levegő... És sírnak, mert éhesek. Sírásuk harmadik oka a ,,megelőzés". Furcsa dolog: nem tudják, mi történik majd velük, ezért azt gondolják: ,,Jobb, ha most előbb sírok, aztán majd meglátjuk..." Tehát védekezésből. Figyeljetek arra, hogy kényelmesen érezzék magukat, ne takarjátok be őket túlzottan. Ha pedig sírnak, mert éhesek, szoptassátok meg őket. Az anyukáknak mondom: nyugodtan szoptassátok meg őket, az Úr ezt akarja. Különben fennáll a veszély, hogy többszólamú műbe kezdenek: az egyik elkezd sírni, a másik ellenpontozza, bekapcsolódik a harmadik, s a végén már szól is a síró kórus.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Seregély István: Útravaló – 2019. január 14.
  2019-01-14 10:17:52, hétfő
 
  A zsidóból kereszténnyé lett hívekhez szóló levél bevezetője párja a János-evangélium prológusának és a Szent Pál efezusi és kolosszei leveleiben található első keresztény himnuszoknak, teológiai megfogalmazásoknak. Ezeket imádkozni lehet, és elmélkedéssé formálni. E néhány sor fölidézi az Ószövetség prófétáit, s Istennek a keresztény hitben fölismert képmását, a Logoszt (ez a János nevezte Ige), az Isten Fiát. Miként Péter és András, valamint Jakab és János, mi is bátran rábízhatjuk a csak egyszer megjárható életünket. Hitünk bizalmából tesszük ezt, mert csak Jézus Krisztus élete és tanítása vezet át a mulandóságból az örökkévalóságba, ahová hivatásunk szól. (Mk 1,14-20)  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. évközi hét hétfő
  2019-01-14 10:16:46, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Isten az ő Fia által szólt hozzánk.
Testvéreim!
Sok ízben és sokféle módon szólt egykor Isten az atyákhoz a próféták szavával. Most, a végső napokban Fia által szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, hiszen a világot is általa teremtette. Dicsőségének kisugárzása és lényének képmása ő, aki hathatós szavával fenntartja a mindenséget.
Miután megváltott minket a bűntől, helyet foglalt az isteni Fölség jobbján. Hatalmasabb, mint az angyalok, mert magasztosabb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha Isten:
,,A Fiam vagy te, ma szültelek téged?"
Vagy pedig: ,,Én Atyja leszek, ő meg az én Fiam?"
Sőt, amikor Egyszülöttjét bevezeti a világba, így szól: ,,Leborulva imádja őt Isten minden angyala."
Ez az Isten igéje. Zsid 1,1-6

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!
Képen: Domenico Ghirlandaio: Az apostolok elhívása (1481)
...... ........


Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten (országáról szóló) evangéliumot: ,,Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: ,,Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,14-20

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként éljél és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk! Segíts minket, hogy tanúságot tegyünk rólad az igazságot kereső embereknek!

Rögtön nyilvános működésének kezdetén Jézus tanítványokat hív maga mellé. A mai örömhírben az első négy tanítvány meghívását mutatja be Márk evangélista. Először Simont és testvérét, Andrást, majd pedig közvetlenül ezután ismét egy testvérpárt, Jakabot és Jánost hívja meg az Úr. Mindannyiuk felé egyetlen rövid kérés, felszólítás hangzik el: ,,Jöjjetek utánam!" A megszólítottak pedig azonnal engedelmeskednek, rögtön indulnak. Nincs szükség arra, hogy megbarátkozzanak azzal a gondolattal, hogy eddigi mesterségükkel, a halászattal felhagyjanak és új feladat, küldetés vár rájuk. Esetükben nincs szó felkészülésről vagy gondolkodási időről, nem mérlegelnek és nem tesznek fel kérdéseket jövőbeli várható feladatukkal kapcsolatban, hanem mindent elhagyva, késlekedés nélkül Jézus nyomába szegődnek.
Az első négy tanítvány részéről a meghívás elfogadása mintául szolgál mindazok számára, akiket az Úr megszólít és meghív. Ez a meghívás egyeseknél valóban váratlanul, szinte előzmények nélkül éri az embert, mindjárt az Úrral való első találkozáskor. Az egykori tanítványok válasza, indulása megmutatja, hogy mi a helyes válasz ebben az esetben. Mások esetében, akik már ismerik az Urat egy ideje, szintén váratlanul jöhet egy új feladat felismerése. Ők se késlekedjenek, hanem lelkesen fogadják el az új küldetést!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.