Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Seregély István: Útravaló - 2019.01.09
  2019-01-08 16:46:02, kedd
 
  A csodák nem adnak hitet, csak igazolják az igehirdetőt. A hit Isten ajándéka. Ha meggyőződünk Isten szaváról, az igaznak tartott üzenet és a szabad döntésünk által leszünk hívő emberré. (Éppen szabad akaratunk miatt azonban a hitet vissza is lehet utasítani.) Az Isten szava az Egyházunk által kétezer éven át épen megőrzött tanítás révén és a hívő nemzedékek életével igazoltan válik elfogadhatóvá. Az evangéliumi hívő élet még senkire sem hozott szégyent, senkinek az életét nem tette tönkre. Ugyanakkor tény az is, hogy az egész történelmet végigkísérik Isten természetfeletti jelei, a szenteket igazoló csodáival elismert magánkinyilatkoztatások üzenetei. Isten mindent megtehet az ember üdvössége érdekében. (Mk 6,45-52  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Seregély István: Útravaló - 2019.01.08
  2019-01-08 16:44:39, kedd
 
  Nyilvános működése kezdetén Jézus nem Jeruzsálembe, hanem Galileába ment, Zebulon és Naftali törzsének vidékére, ahogyan a próféták előre megmondták. Az ott lakó pogányok miatt lenézett tartományban töltötte nyilvános működésének legnagyobb részét. A zsinagógákban tanított, majd a Genezáreti-tó környékén lévő városokat és falvakat kereste föl. Az evangélisták szerint egyre nagyobb sokaság vette körül. Még a szomszéd országokból is jöttek az emberek. Valószínű, hogy Jeruzsálemben már akkor szembeszálltak volna vele az írástudók, a történelmi jogon vezetők, akik minden hivatalos tekintélyt maguknak tartottak fönn, és a farizeusok szőrszálhasogató magyarázataival léptek fel. Jézus, aki sok beteget meggyógyított, vonzotta az egyszerű embereket. Ma is a jót tevő misszió az eredményes. (Mk 6,34-44)  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Seregély István: Útravaló - 2019.01.07
  2019-01-08 16:43:44, kedd
 
  Mi, keresztények Isten egyszülött Fiának követői vagyunk. Annyira hasonlítunk hozzá, amennyire életünket hozzá igazítjuk, nem külsőségekben, hanem emberségünket hordozó szívünkben. Ezt kérjük az ismert fohászban: ,,Alakítsd a mi szívünket a te szíved szerint". Ezt akadályozza mindenkor minden bűnünk. Hála a megváltó gondviselésnek, bűneinktől megszabadít a megtérő lelkület, annak életünk részét képező gyakorlata. Amikor esendőségünk folytán letérünk Jézus Krisztus ösvényéről, még megmaradunk kereszténynek, ha megőrizzük megtérésre késztető sürgető kincsét életünkben. Így merem mondani, hogy aki életében a megtérést el nem mulasztja, az az üdvösség örököse.
(Mt 4,12-17. 23-25)
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Jeges téli kép
  2019-01-08 16:40:13, kedd
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Kéretlen üzenet a Facebook oldalon
  2019-01-08 16:32:40, kedd
 
  Bocsi !!Kérlek olvasd el mert szívszorító!! Beteg kisbaba kér segítség, NEMPÉNZT!!!! Drága Barátaim! Elnézést mindenkitől, ha levelemmel zavarok, de úgy gondoltam ezt kötelességünk megtenni, ha már másként nem segíthetünk. "Beteg kisbaba kéri a segítséget!!! Helló! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és
testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk.Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt és te tovább küldöd.. Az AOL nyomon követi ezt alevelet és számolja hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32,-ft-ot szerez nekünk! Kérlek segítsetek!! Köszönjük!!!!! Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz Zs.u.3." Kérlek tedd meg! -- Tegyük meg mi is! Küldd el az összes ismerősödnek

Válaszom ez volt:
Kedves xx
Ilyen fajta kérést már sokat láttam, de mindig felmerül bennem a kérdés- hogy mennyi a valóság. Sajnos sokan így próbálnak pénzhez jutni.
Ha valódi a kisbaba súlyos betegsége, akkor a család kérjen közös imát a templomukban, ami Jézus Krisztusnál meghallgatásra talál. A közös imának hihetetlen nagy ereje van, ami segít a kisbaba gyógyulásán. Pénzbeli segítséget meg sok helyről tudnak igényelni, amit biztosan meg is kapnak.
Elnézésedet kérem, de az ilyen jellegű, hogy küld tovább NEM szoktam továbbítani, mert kéretlen üzenetnek számít.
 
 
0 komment , kategória:  Közösségi oldalak  
Assisi Szent Klára mondása
  2019-01-08 16:19:46, kedd
 
  Assisi Szent Klára arról, hogy miért válasszák követői a szegénységet.
,,A szegénység fészkében hasonuljanak a szegény Krisztushoz, akit szegény édesanyja annak idején, mint kisdedet szegény jászolba fektetett."
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Őszné, Marikától kaptam
  2019-01-08 15:57:22, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Cr. Ronaldo 4 gyermekkel
  2019-01-08 15:54:09, kedd
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jézus a kenyérszaporítással megmutatja, 01.08
  2019-01-08 15:40:47, kedd
 
  EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus a kenyérszaporítással megmutatja, hogy ő valóban próféta.
...... ......


Egy alkalommal Jézus nagy tömeget látott maga előtt. Megesett a szíve az embereken, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért sok mindenre kezdte őket tanítani. Későre járt már az idő, amikor odaléptek hozzá tanítványai, és figyelmeztették: ,,A vidék elhagyatott, az idő is eljárt. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli tanyákra és falvakba mehessenek, és ennivalót vegyenek maguknak!" Jézus azonban így válaszolt: ,,Ti adjatok nekik enni!" Azok megjegyezték: ,,Talán menjünk kenyeret venni kétszáz dénárért, hogy elláthassuk őket?" Erre Jézus megkérdezte: ,,Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzetek csak körül!" Körülnéztek és jelentették: ,,Öt kenyerünk és két halunk." Ekkor meghagyta nekik, hogy csoportokban telepítsék le mindnyájukat a zöld gyepre. Le is telepedtek százas és ötvenes csoportokban. Jézus ezután fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett az égre, és hálát adott. Majd megtörte a kenyereket, és tanítványainak adta, hogy osszák ki. A két halat is szétosztotta valamennyiük között. Mindnyájan ettek, és jól is laktak, sőt még tizenkét kosarat szedtek tele a kenyér és a hal maradékából; pedig ötezer férfi evett a kenyérből.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,34-44

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Isten maga a szeretet.
Szeretteim!
Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van! Mindenki, aki szeret, Istentől született, és ismeri Istent. Aki nem szeret, az nem ismeri Istent, mert Isten maga a szeretet.
Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy elküldte egyszülött Fiát a világba, hogy őáltala éljünk. Szeretete abból is látható, hogy nem mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, mégpedig annyira, hogy elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,7-10

Imádság
Jóságos Istenem, hálás szível köszönöm neked mindazt, amivel minden nap elhalmozol jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek téged? Szent kegyelmeddel eltökélem, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek téged mindenekfölött.

Elmélkedés:
A kenyerek és a halak megszaporításának csodáját olvassuk a mai evangéliumban. A tanítványokat váratlanul éri az a helyzet, hogy a nagyszámú nép Jézussal akar maradni, nem mennek haza, még akkor sem, ha mindjárt beesteledik. De még váratlanabbul éri őket az, hogy Mesterük arra szólítja fel őket, hogy adjanak enni a jelenlévő embereknek. Ők is látják, hogy az emberek éhesek, és itt, a pusztában nem tudnak élelmet szerezni maguknak. Ők úgy oldanák meg a problémát, hogy Jézus hazaküld mindenkit. Jézus azonban egészen más megoldáson gondolkodik. A tanítványok elképzelése egészen ésszerű és könnyen megvalósítható, Jézus kérésének teljesítése azonban lehetetlennek tűnik számukra. Ha a dolgok természetes szintjén gondolkodunk, akkor valóban lehetetlen, az Úr viszont természetfeletti megoldást kínál, csodát tesz. A csodához azonban felhasználja azt, ami van, ami létezik a természetes dolgok szintjén, hogy ezt emelje isteni erejével magasabb szintre.
Az eset kapcsán érdemes arra is odafigyelnünk, hogy Jézus egyre jobban bevonja művének megvalósításába tanítványait. Az Úr nem csupán tanítja őket, s ők nem csak Mesterük cselekedeteinek passzív szemlélői, hanem egyre inkább szerepet kapnak, közreműködőkké, munkatársakká válnak.
Akarok-e Jézus munkatársa lenni? Szeretnék-e közreműködni abban, hogy Isten országa növekedjen? Szeretném-e előmozdítani mások üdvösségét?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A kereszt, mint gyógyító jel
  2019-01-08 15:32:04, kedd
 
  A korai kereszténység a korábbi ókori, római és pogány szimbólumokat keresztény tartalommal töltötte meg, ilyen még a hal, a galamb, a bárány, a nap és a hold, a kehely, a kenyér és a bor, a pásztorbot.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1747
  • e Hét: 2826
  • e Hónap: 16264
  • e Év: 219177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.