Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Vörös rózsa a hóban
  2019-01-15 19:36:24, kedd
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Kis cica szánkóban
  2019-01-15 19:34:48, kedd
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Évától kaptam szülinapomra
  2019-01-15 19:32:16, kedd
 
  ...... ........... .........



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
Évától gyönyörű rózsákat kaptam
  2019-01-15 19:27:48, kedd
 
  ...... ........... ............



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
Kedves ismerőseim - ünnepi ebéd
  2019-01-15 19:07:15, kedd
 
  Nagyobb kép Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
boldog szülinapot kívánok!
  2019-01-15 19:04:41, kedd
 
  Drága barátnőm boldog szülinapot kívánok! Puszi Dorosné, Éva

...... ........... ............



...... ........... ..........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Szülinapomra kaptam  
Remete Szent Pál – Magyarország elfelejtett védőszentj
  2019-01-15 09:26:30, kedd
 
  ...... ........... ............


Pál 228 körül született az egyiptomi Thébában. Kiváló képzésben részesült, jól ismerte a görög és egyiptomi irodalmat. A hagyomány szerint 16 évesen elvesztette szüleit, és nagy vagyon birtokosa lett. 249-ben kitört a Decius-féle keresztényüldözés. Az ifjú Pál a vértanúk mellett olyan keresztényekkel is találkozott, akik - megtörve a kínzásoktól - megtagadták hitüket. Talán ő sem érezte magát elég erősnek a vértanúsághoz. Mivel félt sógorától, hogy feljelenti őt, vidéki házába húzódott. Nővére férje valóban feljelentette Pált a római hatóságoknál, ezért menekülnie kellett. Alsó-Théba pusztaságában egy barlangra talált, melynek bejárata rejtve volt. A barlang közelében datolyapálmák és egy tiszta vízű forrás volt.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Január 20-án, vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
  2019-01-15 09:20:53, kedd
 
  ...... .............


2019. január 14. hétfő, 16:01
Idén január 20. és 27. között rendezik meg az imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Az országos nyitó istentisztelet január 20-án, vasárnap 18 órakor lesz a Deák téri evangélikus templomban. Igét hirdet Szabó István református püspök, szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.
A nyitó istentiszteleten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) tagegyházainak vezetői szolgálnak.
Az idei ökumenikus imahét mottója: ,,Az igazságra és csakis az igazságra törekedj..." (MTörv/5Móz 16,18-20). Segédanyagát az indonéz testvérek állították össze, akik azt kérték a közösségektől, hogy az istentiszteletek, imádságok során két kartont/cédulát készítsenek elő minden résztvevő számára. A liturgiák alatt a résztvevők gondolkodjanak el azon, hogyan köteleződhetnek el az igazságosság, az irgalom és az egység egy konkrét cselekedete mellett. Majd írják le mindkét kartonra a saját konkrét vállalásukat. Az egyik lapocskát mindenki az ingére tűzi; a másikat összegyűjtik a felajánlás alatt, és a kereszt alá helyezik. Az istentisztelet végén ezeket szétosztják a távozók között, hogy mindenki imádkozhasson egy - valaki más által vállalt - feladatért.
Az indonéz testvérek arra kérik a lelkipásztorokat, hogy mindezt az istentisztelet elején magyarázzák el a résztvevőknek, valamint térjenek rá vissza a prédikáció során is.
Az ökumenikus imahét anyaga letölthető a Magyar Katolikus Egyház honlapján keresztül, pdf-formátumban. Link

Forrás: Katolikus.hu
Fotó: Thaler Tamás, Katolikus.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Böjte Csaba a pápa erdélyi látogatásáról:
  2019-01-15 09:18:23, kedd
 
  A Somlyón fog dobogni az Egyház szíve!
2019. január 14. hétfő, 18:27
Ferenc pápa május 31-én kezdődő, háromnapos romániai apostoli útjának részeként június 1-jén a csíksomlyói ferences Mária-kegyhelyre is ellátogat, és szabadtéri szentmisét mutat be a két Somlyó-hegy közti nyeregben. A pápalátogatás hírével kapcsolatban Böjte Csaba ferences szerzetest kérdeztük.

- Milyen érzések töltik el a csíksomlyói pápalátogatás hallatán?
- Azt mondják, ahol a pápa van, ott dobog az Egyház szíve. Nagy dolognak tartom, hogy június elsején, pont gyermeknapon, ami számomra külön ízt ad az egésznek, a világegyház szíve itt, Somlyón fog dobogni. Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a magyarországi kedves testvéreket, jöjjenek, örvendezzünk együtt a látogatásnak. Vállalták, hogy fent, a nyeregben, a pünkösdi búcsú előtt egy héttel legyen a szentmise, amit maga Ferenc pápa fog bemutatni. Jó lesz vele együtt imádkozni.
- Erdélyben és Magyarországon is sokan tanácstalanok, mert eddig minden évben mentek a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, de most egy hét választja el ezt a két eseményt, és nem tudják, mitévők legyenek. Remény volt rá, hogy összevonják a kettőt, aztán a ferences kegyhely-igazgatóság jelezte, hogy külön tartják meg a két szentmisét. Mit tudna tanácsolni a zarándokoknak ez ügyben?
- Székelyföldön nagyon-nagyon sok szép látnivaló van, a csíksomlyói kegytemplomon túl is. Akik megtehetik, azokat arra biztatnám, jöjjenek el június 1-jére, egy hét szabadságot vegyenek ki, és töltsék velünk. Mi, magunk a gyermekekkel nagy szeretettel várunk mindenkit, azt is el tudom képzelni, hogy valaki lejön, s csillagtúraszerűen végigjárja több házunkat is. A tusnádfürdői háztól a gyermekek szívesen elvezetik a vendéget a Medve-tóhoz, a gyergyói háztól a Szent Anna-tóhoz, és így tovább. Jól el lehet tölteni egy hetet Székelyföldön, a Csíksomlyói Szűzanya mellett még Ferenc pápa is ott lesz, és részt lehet venni a pünkösdi búcsún - sok lelki élmény, ez kész ,,lelki cunami" lehet. Én ott leszek egész héten, és megpróbálok mindenkit vendégül látni.

- Miben adhat megerősítést a pápalátogatás az erdélyi magyarságnak?
- Ha én elmegyek egy bajban lévő, szegény emberhez, sokszor nem az adomány a legfontosabb, hanem az a tény, hogy ott vagyok. Jézus nem vitt adományt azoknak, akiket meglátogatott, de a jelenlétével azt üzente: ,,Fontos vagy, szeretlek, szükségem van rád." Hányszor elénekelték az utóbbi évszázadokban Székelyföldön a pápai himnuszt! S most maga a pápa eljön, velünk ünnepel, hogy kifejezze a szeretetét, a ragaszkodását a katolikus székelyekhez! Ott a helyünk mindannyiunknak!

Kuzmányi István/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
1. évközi hét kedd 01-15
  2019-01-15 09:16:06, kedd
 
  EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
...... ......


Kafarnaum városában Jézus egy szombaton bement a kafarnaumi zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek, így kiáltozott: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre összevissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,21-28

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus, az üdvösség szerzője, a szenvedésben dicsőült meg.
Testvéreim!
Az eljövendő világot, amelyről beszélünk, nem az angyalok uralma alá rendelte Isten. Hiszen egy helyen a Szentírásban ez olvasható:
,,Ugyan mi az ember, hogy törődsz vele, az ember fia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad őt, fölébe emelted kezed műveinek."
Ha pedig mindent uralma alá vetett, semmit sem hagyott, ami nem volna neki alávetve. Most ugyan még nem látjuk, hogy uralma alatt lenne minden. De annyit azért már látunk, hogy Jézus, aki (emberi természete szerint) kisebb az angyaloknál, a halál elszenvedéséért elnyerte a dicsőség és a méltóság koronáját, hiszen Isten irántunk való irgalmából mindnyájunkért megízlelte a halált.
Illett ugyanis, hogy Isten - akiért és aki által a mindenség lett, és aki számtalan fiát elvezette az üdvösségre - Jézust, üdvösségük szerzőjét a szenvedésben megdicsőítse. Mert a megszentelő is, és a megszenteltek is ugyanattól az egy Istentől vannak. Ezért (Jézus) nem szégyenli testvéreinek nevezni azokat, akiket megszentelt, amikor azt mondja (Istennek az ő Atyjának):
,,Hirdetlek majd téged testvéreimnek, És a hívek közösségében dicsőítelek téged."
Ez az Isten igéje. Zsid 2,5-12

Imádság
Urunk, Jézus, te vagy a test és a lélek gyógyítója. Betegségeinkben, bajainkban, életünk nehéz helyzeteiben hozzád fordulunk. Hisszük, hogy te tudsz és akarsz is segíteni rajtunk. Szavaidnak és cselekedeteidnek olyan ereje van, amely képes megváltoztatni életünket, megszüntetni mindazt, ami veszélyezteti azt vagy ami akadályozza lelki fejlődésünket. Segíts, hogy a betegség, amely próbatétel számunkra, ne gyengítse meg hitünket, hanem közelebb vigyen hozzád, aki vállaltad a szenvedéseket. Uram, mindent elfogadok tőled.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.