Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vízkereszt - Erdő Péter bíboros tanítása
  2019-01-05 11:46:53, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Joseph Haydn: A Teremtés
  2019-01-05 11:44:51, szombat
 
  Haydn A Teremtés című oratóriuma a Carmine Celebrat kórus előadásában.
Videó Link

Haydn: A Teremtés - az 1. rész magyar felirattal Videó Link
Színes képeskönyv a Teremtés történetéből, megelevenednek Mózes első könyvének lapjain elbeszélt események. És hogy még színesebb legyen a mű, a szövegíró Van Swieten három arkangyal szájába adja a mondatokat a kórus mellett. Bevezetése, A káosz bemutatása a zenetörténet legmerészebb zenéi közé tartozik: nincsen téma, kiszámíthatatlan és szélsőséges a dinamika, nincs szervezőerő, ami egységes kompozícióvá tenné ezt a tételt. (Bár visszatér a kezdődallam a végén - úgy látszik, vannak a káosznak is törvényszerűségei.) Érdekes, hogy Haydn idejében még nem volt ismert az ősrobbanás fogalma, mégis így kezdődik a világ története. Híres még a fény megjelenésének ábrázolása: halk ütemek után mindent beragyogó C-dúr.
Néhány érdekes részlet a zenei ábrázolás mesteri példái közül:

Haydn: A Teremtés - az 2. rész magyar felirattal Nincs videó

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Dorosné, Éva téli képei mára
  2019-01-05 11:35:27, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Verses újévi kép...
  2019-01-05 11:32:44, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Seregély István: Útravaló 2019.01.05
  2019-01-05 11:22:41, szombat
 
  A szeretet ingyen jóság. Mondom a jót, és teszem, viszonzásra nem számító önzetlenséggel. Isten emberek iránti szeretete abszolút, mert neki nincs és nem is lehet hiánya, amit pótolni kellene. Ennek bizonyítéka Krisztus keresztje. Senkinek nincs nagyobb szeretete annál, aki életét adja barátaiért. Ő értünk adta, amikor az ellenségei voltunk. Ha azt kérdezzük, miben lehetünk Istenhez hasonlók, hiszen saját képére és hasonlatosságra teremtett minket, könnyű a válasz. A keresztények főparancsának, a szeretetnek a teljesítése jóságban és irgalomban - ez az, ami Isten örök életére elvezet bennünket. Szeretjük Istent, ha szeretjük az embereket, mert amit egynek a legkisebbek közül teszünk, neki tesszük. (Jn 1,43-51  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Karácsonyi idő - január 5.
  2019-01-05 11:20:25, szombat
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
A lelki halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket.
Szeretteim!
Kezdettől fogva azt a tanítást kaptátok, hogy szeressük egymást. Ne legyünk olyanok, mint Káin, aki a gonosztól volt, és megölte testvérét! De miért Ölte meg? Mert cselekedetei gonoszak voltak, testvérének tettei viszont igazak.
Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha a világ gyűlöl titeket! Tudjuk, hogy a (lelki) halálból új életre keltünk, mert szeretjük testvéreinket. Akiben nincs szeretet, az (lelki) halálban marad. Aki pedig gyűlöli testvérét, az gyilkos. Viszont tudjátok, hogy egyetlen gyilkosnak sem lehet része az örök boldogságban.
Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De megvan-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?
Szeretteim, ne csak szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal! Erről ismerjük fel, hogy az igazságból valók vagyunk-e, és így nyugtatjuk meg szívünket Isten előtt. Ha a szívünk vádol is minket valaminek Isten nagyobb a szívünknél, Ő mindent tud.
Szeretteim! Ha a szívünk nem vádol, akkor teljes bizalommal lehetünk Istenhez.
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,11-21

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Fülöp és Nátánáel meghívása.
...... .....


Abban az időben, amikor Jézus Galileába készült, találkozott Fülöppel. ,,Kövess engem!" - mondta neki. Fülöp Betszaidából származott, András és Péter városából. Amikor találkozott Nátánáellel, közölte vele: ,,Megtaláltuk, akiről Mózes törvénye és a próféták szólnak: a názáreti Jézust, József fiát."
,,Jöhet-e valami jó Názáretből?" - kérdezte Nátánáel. ,,Jöjj, nézd meg!" - felelte Fülöp.
Amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik hozzá, így szólt: ,,Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs benne kétszínűség!"
Nátánáel megkérdezte: ,,Honnan ismersz engem?" Jézus így felelt: ,,Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt." Nátánáel erre elismerte: ,,Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya."
Jézus így szólt: ,,Azért hiszel, mert azt mondtam: Láttalak a fügefa alatt. Nagyobb dolgokat is fogsz látni ennél." Majd így folytatta: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok, hogy megnyílik az ég, és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett."
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,43-51

Imádság
Uram, Istenem, őrizz meg engem attól, hogy valaha is terhesnek érezzem a munkát, vagy kedvetlen legyek hivatásomban. Adj kitartást, örömet, mellyel végzem a munkámat, valamint hasznosan, jól gazdálkodjam az idővel, ne fecséreljem el haszontalan beszélgetéssel, vagy időtöltéssel. Adj nekem oly erős szeretetet, hogy az, amit mára rendeltél nekem, ne teher legyen, hanem öröm..

Fülöpöt Jézus hívja, de az evangélista nem tartja szükségesnek a hely vagy a körülmények ismertetését. Csupán annyit tudunk meg, hogy Fülöp engedelmeskedett a hívásnak, majd pedig rögtön ezt követően egy új személyt, Nátánáelt vezeti el Jézushoz, azaz ő is ugyanúgy tesz mint András, aki testvérét, Pétert vitte rögtön az első személyes találkozást követően az Úrhoz. Mindkét esetben azt látjuk tehát, hogy aki felismeri Jézusban a Messiást, az nem tartja ezt titokban, hanem meghív másokat is.
Nátánáel esetében egy új mozzanatra is felfigyelhetünk, mégpedig arra, hogy a bizonytalanságból, a kételkedésből hogyan jut el valaki a hitre. Nátánáel érdeklődését ugyanis az ébreszti fel, hogy Fülöp összeköti a Messiás személyét és Názáret városát. Nátánáel ugyanis azt gondolja, hogy az említett vidéki városból aligha érkezhet a Messiás. Fülöp azonban nem kezd el magyarázkodni, hanem arra buzdítja őt, hogy jöjjön és személyesen ismerkedjen meg Jézussal és majd eldöntheti ő maga, hogy valóban Jézus-e a Messiás. A személyes találkozás és rövid beszélgetés hamar annak megvallására készteti a nemrég még bizonytalankodó Nátánáelt, hogy valóban Jézus az Isten Fia, Izrael Királya. Ez utóbbi megszólítás Jézus egyik messiási címe.
Felismerem-e Jézus személyében a Messiást, a világ Megváltóját?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Van-e Isten? Íme, hat érv amellett, hogy igen.
  2019-01-05 10:28:03, szombat
 
  Részletes leírás Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.