Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jó Isten ajándéka
  2019-01-09 19:49:03, szerda
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Szent Lajos Király a káromló beszédről
  2019-01-09 18:47:04, szerda
 
  ,,Szívesen vállalnám, hogy tüzes vassal süssenek rám bélyeget, ha biztosra vehetném, hogy országomból eltűnik minden istenkáromló beszéd."
........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Papkaland - Böjte Csaba
  2019-01-09 18:41:03, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket Egerben
  2019-01-09 18:37:09, szerda
 
  2019. január 8. kedd 16:50
Seregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékes egyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a bazilika altemplomában.
.........


Seregély István nyugalmazott egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) volt elnöke gyászszertartását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezette. A szertartáson a rokonság mellett részt vettek az MKPK tagjai és Michael August Blume apostoli nuncius, hazai és külföldi püspökök, számos pap, valamint Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Habis László, Eger polgármestere és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is.
........



Ferenc pápa üzenetét Michael August Blume apostoli nuncius tolmácsolta angol nyelven, majd magyar nyelven Depaula Flavio, az Apostoli Nunciatúra titkára olvasta fel. A Szentatya levelét Pietro Parolin bíboros államtitkár írta alá.

Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Ternyák Csaba Egri érsek részére
A Szentatyát szomorúsággal töltötte el Dr. Seregély István nyugalmazott érsek halálhíre, és szívbéli együttérzését fejezi ki Neked és a Főegyházmegye egész papságának, a szerzeteseknek és a híveknek. Amikor az elhunyt érseket Krisztus, a Jó Pásztor szeretetébe és irgalmába ajánlja, csatlakozik hálaadó imáidhoz a sok kegyelemért, amelyek az Egri Főegyházmegye szolgálatában eltöltött éveit kísérték. Mindazok számára, akik a Feltámadás biztos reménységében gyászolják Seregély érseket, Őszentsége az Úrban való vigasztalás és béke zálogaként szívből adja apostoli áldását!
Vatikán, 2019. január 4.
Pietro Parolin bíboros államtitkár
.........



Erdő Péter bíboros, prímás, érsek beszédét teljes terjedelmében közöljük.
Főtisztelendő Apostoli Nuncius Úr, Érsek és Püspök Urak!
Kedves Paptestvérek! Krisztusban Kedves Testvérek!
Folytatás Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Igenaptár Január 9.
  2019-01-09 18:25:57, szerda
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Ha szeretjük egymást, Isten bennünk él.
Szeretteim!
Ha az Isten úgy szeretett minket, (hogy egyszülött Fiát adta értünk), nekünk is szeretnünk kell egymást. Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten és a szeretete tökéletes lesz bennünk.
Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő pedig bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút, a világ Üdvözítőjét. Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban az Isten benne marad, és ő is az Istenben.
Megismertük a szeretetet, amelyet Isten helyezett belénk, és hittünk benne: Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten őbenne.
Isten szeretete akkor lesz tökéletes bennünk, amikor már bizalommal gondolunk az ítélet napjára, mert amilyen ő, olyanok vagyunk mi is e világon. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár. Aki fél, az még nem tökéletes a szeretetben.
Ez az isten igéje. 1Jn 4,11-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus a vízen jár.
...... ......


Miután Jézus jóllakatott ötezer embert, nyomban felszólította tanítványait, hogy szálljanak a bárkába, és keljenek át a túlsó partra, Betszaidába, amíg ő hazaküldi a tömeget.
Miután elbúcsúzott tőlük, fölment egy hegyre, hogy imádkozzék. Közben beesteledett, A bárka mélyen benn járt a tavon, ő pedig egyedül maradt a parton. Amikor látta, mennyire küszködnek az evezéssel - ellenszelük volt ugyanis -, az éjszaka negyedik őrváltása idején, a vízen járva feléjük indult. El akarta kerülni őket. Amikor meglátták, hogy a vízen jár, azt hitték, kísértet; elkezdtek kiabálni, mert mindnyájan látták őt, és megrémültek.
Ő azonban mindjárt odafordult hozzájuk, és így szólt: ,,Bátorság! Én vagyok, ne féljetek." Aztán beszállt hozzájuk a bárkába, mire a szél elállt. Azok egészen magukon kívül voltak a csodálkozástól, mert nem okultak a kenyérszaporításból, és szívük még érzéketlen volt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,45-52

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Sokszor nem szavakkal válaszolsz kérdéseinkre, hanem csendesen átölelsz bennünket, amikor hozzád fordulunk. Életünk során mindig érezhetjük jelenlétedet és segítségedet. Add, hogy a bajban és a veszélyben soha ne essünk kétségbe, hanem mindig hozzád forduljunk! Add, hogy ne féljünk, ha veszélyben van az életünk, csak higgyünk az örök életben! Mert örök életünk és üdvösségünk nem lehet veszélyben, ha veled élünk és veled halunk meg.

Jézus csoda alkalmával tanítványai megtapasztalhatták, hogy Mesterük a természetes világ dolgait meghaladó, felülmúló, azaz természetfeletti dolgokra képes. A vízen járás csodája szintén Jézus természetfeletti képességének megnyilvánulása. Ennek azonban már nem lehet tanúja a nagyszámú nép, hanem csupán azok, akik a legközelebbi kapcsolatban állnak vele. A kérdés csak az, hogy a tanítványok felismerik-e emberfeletti hatalmát? Felismerik-e azt, hogy Jézus valóban az Isten Fia, aki isteni erővel, hatalommal rendelkezik?
A leírás szerint a tanítványok, akik láthatták Jézust a víz tetején járni, a félelemtől a csodálkozásig jutnak el. Hitről vagy az Úr isteni erejének felismeréséről egyáltalán nincs szó. A kenyérszaporításnál is csupán az ámulat, a megdöbbenés, a csodálkozás volt a reakció, de most sem jutnak előbbre. S ennek okát Márk evangélista abban látja, hogy a tanítványok ,,szíve még érzéketlen volt." Ez a kifejezés talán arra rímel, hogy ellenszél fúj és a tanítványok küszködnek az evezéssel. Valójában az ellenszél az ő szívük mélyéből fúj és önmagukkal küzdenek, mert látják a jeleket, a kenyerek megszaporítását, a vízen járást, de még nem ébred fel szívükben a hit.
A hitre jutás az én számomra is ugyanilyen küzdelem.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sola Scriptura Székely János püspök KATOLIKUS VÁLASZ
  2019-01-09 18:10:22, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Böjte Csaba Bölcsességek a szeretetről
  2019-01-09 17:47:02, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Váratlan bejelentést tett Zámbó Jimmy családja
  2019-01-09 17:34:17, szerda
 
  Budapest - Zámbó Jimmy halála óta, azaz 15 éve jelent biztos pontot a rajongók életében az ősz eleji gála, a család azonban úgy döntött, nem osztja ki többé a Jimmy-díjat.
A legenda nővére, Zámbó Marietta egészségi állapotára hivatkozva jelentette be:nem szervez több gálát a Csepeli Munkásotthonban.
Vigaszt jelenthet azonban a legenda kedvelőinek, hogy az év eleji koncertet, amit kedvencük születésnapjának környékére tűznek ki, változatlanul megrendezik.
- A hír igaz, nem lesz több díjátadó - erősítette meg a Blikk kérdésére Árpy, az énekes öccse, aki az utolsó, október 1-jei gálán a díjazottak között volt.
A Jimmy szobrocskát Tihamér és György vehette át a testvérek közül, hiszen másfél évtizede ők is kivették a részüket a munkából. Szikora Robi és Magdaléna örülhetek még az utolsó díjátadón, a 15 év alatt egyébként 44-en vehették át az elismerést, köztük Bangó Margit, Nótár Mary, Mága Zoltán és Szigeti Ferenc. Jimmy legnagyobb fia, Krisztián viszont nem tudott ott lenni az utolsó gálán.
- Bevallom őszintén, én örülök, hogy nem lesz több gála, egyrészt szerintem már elfogytak azok az előadók, akiknek érdemes odaadni édesapám díját, másrészről sokkal fontosabbnak tartom az emlékkoncert megszervezését. Marietta és a család szívvel, lélekkel csinálta eddig, nem csodálom, hogy elfáradt már. Egyszerűbb egy dologra koncentrálni - tette hozzá a trónörökös.
- Hozzátartozik a döntéshez is, hogy Marietta, aki a rendezvény lelke volt, az utóbbi időben sokat betegeskedik. Legközelebb, az énekes halálának kerek, 20. évfordulójára szeretne újra díjat átadni, a Magyar Állami Operaházban.

- Zámbó Jimmy sírjához sokan járnak ki ma is.
...... ........


A sírra ugyanis egy QR-kódos képet tettek, ami egy emlékoldalra vezet, amelyen többek között virtuálisan gyertyát gyújthatnak a király tisztelői, de akár egy virágot vagy követ is elhelyezhetnek a virtuális sírra. Erre olvasó-riporterünk, T. Vilmos (41) hívta fel a figyelmünket, akinek természetesen jár a tízezer forint.
- Sosem vidám dolog elmenni egy temetőbe, természetesen én is valaki sírjánál tettem tiszteletem, de bevallom, amikor kifelé jövet megláttam a QR-kódot Jimmy sírján, mosolyogni kezdtem. Ez tényleg valami egészen elképesztő dolog - jelentette ki szemfüles olvasónk.
...... ..............


immy családja szerint ők csak szerettek volna minden lehetőséget megadni az emlékezésre. Az ötlet egyébként Jimmy testvére, Árpy egyik barátjától származik, de a kivitelezésben a szintén énekes híresség tevékenyen részt vett.
- Én állítottam össze az oldalt, amelyre az applikáció a QR-kód leolvasása után vezet - árulta el Árpy, aki jó ötletnek tartotta ezt a kezdeményezést.
- Nagyon sokan járnak a testvérem sírjához, és ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, így valahogy adódott a lehetőség, hogy aki szeretne megemlékezni, az így is megtehesse - tette hozzá az énekes, aki szerint nagyon sok látogatója van az emlékoldalnak. Igaz, lapzártánkig csak alig valamivel több mint százan helyeztek el virtuális virágot a sírra, de lehet, hogy egyszerűen sokan még furcsállják ezt a modern kezdeményezést.
*

Jimmy egyik legszebb dalaival emlékezek rá
Még nem veszíthetek videó Link

Egy jó asszony mindent megbocsát. Videó Link

Zámbó Jimmy / Miklósa Erika - Time To Say Goodbye Videó Link
Jimmy emlékére ég az én mécsesem
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
17 év kellett az igazsághoz ....
  2019-01-09 17:19:39, szerda
 
  Kiderült ki ölte meg Zámbó Jimmy-t?
A legfrissebb információk szerint -amit az exrendőr asszony szolgáltatott, aki nagyon jó barátja volt Jimmynek- csak kacsa mindaz amelyet Hulé Éva - az egyetlen címlapokon is szereplő, a király halálának koronatanúja- nyilatkozott.
Éva sokszor ígért hatalmas leleplezéseket, és eget rengető igazságokat, de soha egyetlen információt nem szolgáltatott a bulvárnak, vagy egyéb médiának. Egy dolgot azonban sikerült megtudni Éváról, ami szintén Vágó Imréné, volt rendőrnő adott közleménybe.
Érdekesség, hogy a család összes tagja, és a szemtanúk beszámolója szerint Éva asszony jelen sem volt a végzetes pillanatban, hanem pont akkor ő már a lépcsőházban járt valahol, és épp távozott az ingatlanból. Felmerülhetett a kétség afelől, hogy Hulé Éva valamilyen sakkban próbálta a Zámbó családot tartani, hiszen többször utalt arra Edit asszony, hogy Évának voltak különböző kérései feléjük, amely minden bizonnyal anyagi haszon jellegű volt - bár ezt nem tudjuk megerősíteni.
Éva egyetlen ismert verziója a halálesettel kapcsolatban a következő volt ; Edit asszony lőtte főbe Jimmyt egy veszekedés során, mivel Jimmy részegen a család előtt olyan dolgokat vágott a fejéhez, amely nem tűrhető el egyetlen családban sem. Szilveszter lévén mindenki ittas állapotban volt, így feltehetően az is közrejátszott a hirtelen cselekedetért, mindkét esetbe, ha Jimmy önmaga ellen fordította a fegyvert, vagy ha más tette ugyanezt..Ön mit gondol, valaha ki fog derülni, hogy mi is történt azon a végzetes estén?
- Halála előtt leírta Hulé Éva, ki ölte meg Jimmyt
Budapest — Hétfő este elhunyt Hulé Éva (elhunyt 57 évesen), aki szemtanúja volt Zámbó Jimmy (elhunyt 42 évesen) 2001-es halálának, s aki váltig állította: az énekes halálát nem öngyilkosság okozta,írja a blikk.
Király jó barátjaként jelen volt azon a bizonyos végzetes éjszakán
Az asszony élete vége felé sokat betegeskedett, mindkét lábát amputálták, az elmúlt másfél évben pedig többször is kórházban kezelték, szívelégtelenség miatt bekövetkezett halálakor is az István Kórházban ápolták, ahová két héttel korábban került.
A Blikk információja szerint Hulé Éva nem készített ugyan hivatalos végrendeletet, ám valami hasonlót igen. Ebben a dokumentumban pedig nemcsak az szerepel, hogy földi javait kire szeretné hagyni, hanem az is, amit a Király bizarr és rejtélyes halálának tanújaként eddig nem mondhatott el a nyilvánosság előtt.
Éva asszony élete utolsó szakaszában már csupán egyetlen emberrel tartotta a kapcsolatot, Gerencsér Andrással, a jogi képviselőjével. Ügyfél és ügyvéd között lassan amolyan barátság alakult ki, sőt Hulé már-már fiaként tekintett Gerencsérre, aki pedig mindenben próbált neki segíteni.
- Éva néhány nappal ezelőtt szólt az őt ellátó szociális munkásnak, hogy a lakása kulcsát bocsássák a rendelkezésemre - árulta el dr. Gerencsér András. - Ennek az okáról egyelőre nem szeretnék beszélni, de azt fontos elmondanom, hogy akármit is találok majd a lakásban, a nyilvánosságra akkor tartozhat, ha az nem sért kegyeleti jogokat, vagy nem akadályoz egy folyamatban lévő büntetőeljárást.
Az ügyvéd utalt arra is, hogy a Hulé Éva által hátrahagyott dokumentumok kezelése is feltehetőleg őrá vár. Mint ismert: az asszony a nyilvánosság előtt ugyan nem nevezte meg azt a személyt, akinek szerinte köze lehetett Jimmy halálához, azonban a rendőrségi kihallgatásán mindent elmondott. Tény, hogy az újraindított nyomozás számos furcsa körülményt talált az énekes halálának rendőrségi aktáiban, de a szemtanú által elmondottak, összevetve a szakértői véleménnyel, nem voltak elegendő súlyúak ahhoz, hogy bárki megkérdőjelezze az akkori eljárás eredményét.
- Meggyőződésem, hogy amit Éva állított, az igaz volt - jelentette ki a fentiek ellenére Gerencsér.

/Koós Szabolcs - mai valóság oldalon/
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Útó szilveszteri mulatság
  2019-01-09 17:11:30, szerda
 
  Utoljára küldöm neked - mulatós videó Link  
 
0 komment , kategória:  blog partik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.