Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2. nagyböjti hét kedd 03.10
  2020-03-09 23:15:41, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Sokszor a választottak is hálátlanok; a bűnbánatban azonban megtisztulunk, és örök életet nyerünk.
Prófétája által szól az Úr: Halljátok az Úr szavát, Szodoma fejedelmei! Figyelj Isten parancsára, Gomorra népe! ,,Mosdjatok meg, s tisztuljatok meg. El gonosz tetteitekkel színem elől, ne tegyetek többé rosszat!
Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot, segítsétek az elnyomottakat, szolgáltassatok igazságot az árvának s védelmezzétek az özvegyet. Aztán jöjjetek s szálljatok velem perbe!" - mondja az Úr. ,,Ha olyanok volnának is bűneitek, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; és ha olyan vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.
Ha készséggel engedelmeskedtek, majd a föld legjavából esztek. De ha tovább is lázongtok ellenem, kard pusztít el benneteket." Igen, az Úr szája mondta ezt.
Ez az Isten igéje. Iz 1,10.16-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki Isten törvényét tanítja, legyen példakép a törvény megtartásában is!
Egy alkalommal Jézus e szavakkal fordult a néphez és tanítványaihoz;
,,Mózes tanítószékében az írástudók és a farizeusok ülnek. Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert tanítják ugyan, de maguk nem teszik azt. Súlyos, sőt elviselhetetlen terheket kötöznek össze és helyeznek az emberek vállára, de maguk egy ujjal sem hajlandók mozdítani rajta. Amit tesznek, azért teszik, hogy lássák őket az emberek. Szélesre szabják imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket.
Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,1-12
...... ...........


Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Elmélkedés
A tegnapi evangéliumban Jézus abból az emberi jellemvonásból kiindulva fogalmazta meg elvárását tanítványaival szemben, hogy a magunk hibáival elnézőek és nagyvonalúak vagyunk, másokéval szemben viszont szigorúak. Saját bűneinket szívesen kicsinyítjük, míg másokét előszeretettel felnagyítjuk. A mai evangéliumban ismét emberi gyengeségünkre mutat rá, jellemünk vadhajtásait szeretné lenyesni. Arra a tulajdonságunkra gondol, hogy szívesen dicsérjük magunkat, soroljuk érdemeinket, miközben másokban inkább csak a rosszat vesszük észre.
Egész életünk folyamán arra törekszünk, hogy megpróbáljuk megvalósítani önmagunkat. Nem mondom, hogy napjainkban divatos ez a hozzáállás, mert valójában minden korban divatos volt az önmegvalósítás gondolata. E területen könnyű túlzásokba esni, hiszen, ha elégedetlenek vagyunk önmagunkkal, akkor elkezdünk a látszatra törekedni. Jobbnak szeretnénk láttatni magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk. Azt szeretnénk, ha mások jó embernek látnának, tartanának minket, bár mi tisztában vagyunk gyarlóságainkkal, de ezeket gondosan titkoljuk.
Jézus szava kijózanítóan hat az öndicsérő emberre: ,,Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják." Nagyböjti feladatunk lehet a szerénységre, az alázatosságra való törekvés.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egy zárai patikus
  2020-03-09 23:04:28, hétfő
 
  Kisvárday Károly korai életéről kevés információ áll a rendelkezésünkre. Vélhetően abban az időben született, amikor Zára (a mai Zadar) a Habsburg birodalomhoz tartozott. Pár évre rá viszont az Olasz Királyság része lett. És az is maradt egészen a második világháború utáni időszakig. Az azonban egyértelműen Kisvárday magyar származását támasztja alá, hogy a gyógyszerész ékezettel jegyezte a nevét.
Az 1947-ben bekövetkező kommunista fordulat rosszul érintette a Kisvárdayakat, a család vagyona, azaz a gyógyszertár és több más ingatlan államosításra került. Kisvárday és felesége, Mária pedig úgy döntöttek, hogy hátrahagyják az új politikai rendszert és a Tito-féle Jugoszláviát. Nyakukba vették hát Európát, és éltek itt is, ott is. Egy szerencsétlen, azaz inkább, hogy szerencsés baleset következtében pedig eljutottak Pio atya kolostorába is.
Történt ugyanis, hogy Kisvárday gépkocsija egy alkalommal az Adriai-tengerbe zuhant. Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerész ott ült a volán mögött. A patikus pedig utólag szentül meg volt győződve arról, hogy Pio atya járt közben az érdekében, és hogy a hullámsírból a kapucinus barát mentette ki. A házaspár tehát felkereste a szentembert, és nagyon hamar kiderült, hogy hasonlóan látják a világ dolgait. Pio atya pedig egyszer csak a következőket mondta Kisvárdaynak: ,,Csinálj itt otthont magadnak, mert szeretném, hogy a közelemben maradj. A közvetlen közelemben."
A házaspár tehát telket vett, és arra házat épített. A kolostortól mindössze 100 méternyire. Kisvárday pedig a szerzetes által megálmodott kórház egyik alapítója, ezen felül pedig a projekt számvivője és a beérkező adományok kezelője lett. És tényleg Pio atya közvetlen közelében élte le az életét.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Addig járunk jó úton, amíg Istenbe vetjük hitünket
  2020-03-09 23:00:18, hétfő
 
  Interjú Berhidai Piusz ferences provinciálissal.
A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tisztújítással egybekötött káptalant tartott február 3. és 7. között Mátraverebély-Szentkúton, ahol a jelen lévő örökfogadalmas testvérek Berhidai Piuszt választották meg a rend provinciálisának az elkövetkező hat évre. Vele beszélgettünk életéről, hivatásáról, a magyarországi ferencesek küldetéséről.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A szenvedés enyhítésének háza
  2020-03-09 22:57:14, hétfő
 
  A szívfájdítóan szép, de a múlt század derekán még nagyon is nyomorúságos megélhetést biztosító Gargano-félszigeten a semmiből nőtt ki Pio atya kezdeményezésére egy olyan intézmény, melynek célja pontosan az volt, hogy ellássa azokat a szegényeket, akiknek nem lett volna pénze se orvosra, se gyógyszerekre. A barát a ,,Szenvedés Enyhítésének Háza" nevet adta a kórháznak, melynek építése 1946-ban vette kezdetét. A szükséges telket három támogató bocsátotta az atya rendelkezésére, az első pénzbeli adományt pedig maga a barát ajánlotta fel, egy arany tízfrankos formájában.
A példáját aztán sokan követték, többek között a brit újságírónő, Barbara Ward és férje, Robert Jackson ENSZ tisztviselő. Jackson Pio atya imáinak hatására vette fel a katolikus hitet, később pedig közbenjárt a szerzetes érdekében, és 400 millió lírás támogatást szerzett Pio projektje részére az Egyesült Államok Kongresszusától. De messze nem ő volt az egyetlen támogató.
A színtisztán adományokból épülő kórház első szárnya végül 1956. május 5-én nyitotta meg a kapuit, mindössze pár nappal Pio 69. születésnapja előtt. Az akkor 250 ágyas intézmény pedig azóta a sokszorosára nőtt, és már nemcsak kórház, de klinikák, kutatóintézetek, sőt, még egy öregek otthona is a központ részét képezi. A Szenvedés Enyhítésének Háza tehát az alapítók halálán túl is büszkén hirdeti az eltökéltség, az összefogás és az önzetlenség diadalát.
A fentiek fényében pedig igazán szimbolikus, hogy a kapucinus barát szentté avatását pont egy olyan gyermek csodával határos, akarom mondani, csodás gyógyulása tette lehetővé, aki a szent választott otthonában, San Giovanni Rotondóban élt, és akinek az édesapja a mai napig a Pio-féle kórház orvosaként dolgozik.

- " Bátorság!" Jézus velünk van, és ez elég nekünk., elég, hogy szeresd Jézust, és szeressen cserébe." Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya imája Paratus sum, Domine!
  2020-03-09 22:55:26, hétfő
 
  Készen vagyok Szívemmel, lelkemmel készen vagyok;
Uram, minden úgy történjék, ahogy
Te akarod!

Ha azt akarod, legyek egészséges!
Ám vállalom a fájdalmat, kínt, betegséget...
Éljek, ha éltetsz, de örömmel meghalok,
Ha ez akaratod!

Vidám leszek - és úgy szenvedek;
Mindent, mindent százszor elviselek
Érted, mert szeretsz - és ez szent
Akaratod!

Tied vagyok, Uram, testestül-lelkestül,
Egész énem Tehozzád menekül...
Szíved a bölcsőm, melyben elringhatok,
Ha úgy akarod!

Feláldoztad Magad. Értem vagy Áldozat,
Hadd legyek én is áldozat Miattad!
Hadd legyek, én legyek a Te hasonmásod,
És mindent úgy teszek, ahogy Te kívánod.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Induljon hittel, reménnyel, életerővel a heted!
  2020-03-09 22:36:53, hétfő
 
  Induljon hittel, reménnyel, életerővel a heted! Tudnod kell, hogy mi nem egy hervadó, pusztuló világban élünk, hanem egy kibomló csodában, Isten épülő, szépülő Országában! Hiszem és vallom, hogy ahol mi ma ijedezve zűrzavart és megtorpanást látunk, ott Teremtőnk tisztuló, kibontakozó csodát lát! Krisztus három nagy értéket hozott e földre: békés párbeszéd, szeretetből vállalt szolidarítás, és önmagunkkal, a bűnösökkel szembeni irgalom!!

1. Itt is ott is választások vannak, melyet megelőz egy hatalmas kampány, mikor az emberek egymás szavába vágva bizonygatják a maguk igazát!! Aztán választunk, szavazunk, döntünk és megyünk tovább! Az unióban közel 500 millió ember szavazott, új irányvonal született, de nem folyt vér, nem halt meg senki!! Csodálatos diadala a párbeszédnek, a bizalomnak, a szeretetnek, annak a piciny magnak, mit kétezer évvel ezelőtt Megváltónk ültetett el a szívünkbe!! Hiszem, hogy Jézus Krisztus, a mennyei Atyával örömében pezsgőt bontott!!

2. Lám - lám, a szeretet parancsa körülöttünk testet ölt! A Szeretet XXI. századi neve: közvilágítás, közoktatás, közbiztonság, közegészségügy és sorolhatnánk tovább a krisztusi szeretetparancsnak konkrét gyönyörű műveit, amiről évszázadokkal ezelőtt még álmodni sem mertek az őseink, s melyek ma ott ragyognak, áldást osztva mindannyiunknak!

3. Az Irgalom, Krisztus drága ajándéka, kétezer évvel ezelőtt nem volt mindennapi vendég az emberek szívébe! 2019 dec. 20-án ötszáz budapesti embernek, a József Attila színházban a fegyencek hirdették a szeretet mindent elsöprő diadalát, a Szent Adorján életéről szóló művészi kivitelezésű előadásukban! Egy jogász szerint ez az előadás azért sem valósulhatott volna meg még száz évvel ezelőtt, mert akkoriban még e fegyencek által elkövetett bűnökért kötél büntetés járt!!
Számomra világunkban látható gondok nem dekadencia jelei, hanem Isten országának a diadalmas kibontakozásával egyűtjáró munkatelepi élet zaja!! Ne értékeljük le magunkat, világunkat! A szeretet, a párbeszéd, az irgalom útján járunk! Jó irányba megyünk! Ellőttünk, bennünk, körülöttünk egy gyönyörű új világ születik, Teremtő Istenünk Országa eljön, közel van! Tartsunk ki a jóban élő hittel! Szeretettel, Csaba testvér.

Tartsunk bűnbánatot Videó Link
Induljon hittel, reménnyel, életerővel a heted! Tudnod kell, hogy mi nem egy hervadó, pusztuló világban élünk, hanem egy kibomló csodában, Isten épülő, szépülő Országában! Hiszem és vallom, hogy ahol mi ma ijedezve zűrzavart és megtorpanást látunk, ott Teremtőnk tisztuló, kibontakozó csodát lát! Krisztus három nagy értéket hozott e földre: békés párbeszéd, szeretetből vállalt szolidaritás, és önmagunkkal, a bűnösökkel szembeni irgalom!!
Csaba testvér elmélkedése
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Budapest XI.ker. Újbuda közleménye 03.09
  2020-03-09 22:34:32, hétfő
 
  ..

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Nőnapi köszöntés - Gazdagréten 2020.03.06
  2020-03-09 22:28:05, hétfő
 
  Virágokkal köszöntötték a kerület vezetői Nőnap alkalmából a 60+ programban résztvevő hölgyeket. A virághoz ünnepi műsor is járt a közösségi házakban.
Barabás Richárd alpolgármester valamennyi helyszínen beszélt a nők társadalmi helyzetéről. Szerinte, bár az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott a nők társadalmi megítélése, mégis fennáll a nemek közötti egyenlőtlenség. Fontosnak tartja felhívni a figyelmet az apróbb elnyomásokra is, mert ezáltal válhat teljessé a nők egyenjogúsága.
Gazdagréten az alpolgármester mellett Simicskó István országgyűlési képviselő, Bedő Dávid, Keller Zsolt és Szabó László önkormányzati képviselők is átnyújtották a virágokat, a színpadon pedig Pomázi Zoltán (Bojtorján együttes) adott elő örökzöld dallamokat.

Simicskó István országgyűlési képviselő
........


Pomázi Zoltán
.......


Rimóczi Ferenc nőnapi verset szavalt.



Szép korú női társaim.
.......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
sten végtelenül szeret minden embert.
  2020-03-09 21:57:28, hétfő
 
  ...... .............


"Isten végtelenül szeret minden embert, különösen akkor, amikor életében betegség vagy fájdalom van jelen"
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Zárt kapus lesz a PSG - Dortmund B.L. mérkőzése
  2020-03-09 21:52:50, hétfő
 
  A koronavírus terjedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a francia hatóságok már a múlt hét közepén is egyeztettek, de a hivatalos végszót hétfőn a francia rendőrség adta ki. Hosszas egyeztetés után hivatalosan is bejelentették, hogy zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik a szerdai PSG-Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést.
Az első mérkőzésen a német együttes 2-1-re tudott nyerni. A mérkőzés jelentőségét jól mutatja, hogy újságírók százai próbáltak meg akkreditációhoz jutni.
Nem ez az első eset Franciaországban, a hétvégén több olyan eseményt is lemondtak, melyen ötezernél több ember vett volna részt. Hétfőtől megtiltottak minden olyan rendezvényt, melyen ezernél több ember venne részt, mivel a megbetegedések száma a második legnagyobb Olaszország után. A tilalom nem vonatkozik a tömegközlekedésre és az iskolákra.
Korábban már a Valencia elöljárói is bejelentették, hogy az Atalanta elleni keddi visszavágójuk is zárt kapus lesz. Azt a találkozót az olasz csapat 4-1-es előnyről kezdi. Szintén nézők nélkül rendezik a csütörtöki Getafe-Internazionale Európa-liga-találkozót is, de elképzelhető, hogy a napokban nő a zárt kapus találkozók száma mindkét kupasorozatban.

A Valencia - Atalanta összecsapás után ez a második nyolcaddöntő, melyet zárt kapuk mögött játszanak.

M4 sport hírek 2020.03.09
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.