Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Interjú - magas vérnyomás kezeléséről
  2020-08-29 22:23:04, szombat
 
  A svájci idős emberek évtizedek óta nem szenvednek szív-és érrendszeri betegségek miatt!" Őszinte interjú egy svájci szívsebésszel a Magyarországot érintő leggyakoribb és leghalálosabb betegségről!

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Évközi 22. vasárnap 08.30
  2020-08-29 22:18:05, szombat
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Az Úr szava gyalázatomra vált.
Jeremiás próféta így panaszkodik a szenvedések idején:
,,Rászedtél, Uram! S én hagytam, hogy rászedj. Erősebb voltál nálam és legyőztél. Nevetségessé váltam napról napra: Aki csak lát, mind kicsúfol. Akárhányszor csak beszélek, azt kell kiáltanom, azt kell hirdetnem: Erőszak! Romlás!
Az Úr szava így mindennap gyalázatomra vált és csúfságomra. Már azt gondoltam: Nem törődöm vele, és nem beszélek többé nevében. De ilyenkor mintha perzselő tűz gyúlt volna szívemben, és átjárta minden csontomat. S ha megfeszítettem erőmet, hogy ellenálljak, belefáradtam és nem tudtam elviselni."
Ez az Isten igéje. Jer 20,7-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Adjátok testeteket élő áldozatul!
Testvéreim!
Isten irgalmára kérlek benneteket: Adjátok testeteket élő, szent, Istennek tetsző áldozatul. Legyen ez a ti értelmetek hódolata!
Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte. és mi a tökéletes!
Ez az Isten igéje. Róm 12,1-2

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki utánam akar jönni, tagadja meg önmagát!
Abban az időben:
Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: ,,Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!" Mire ő Péterhez fordult: ,,Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére!"
Azután így szólt tanítványaihoz: ,,Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen. Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért?
Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint."
Ezek az evangélium igéi. 16,21-27
...... ........... ..........



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Olykor nem érzem közelséged, nem hallom hangod, nem látlak téged, nem ismerem fel szándékaidat és nincs erőm engedelmeskedni. Naponta küzdök hibáimmal és gyengeségeimmel, bűneim a mélybe taszítanak. A lelki mélység és sötétség rettenetes állapotából emelj fel engem! Erősítsd hitemet, hogy bátran megvalljalak téged, és irántad érzett szeretetem mindig hozzád vezessen és kössön! Segíts, hogy megtaláljam boldogságomat, és mások életét is boldogabbá tudjam tenni! Add, hogy tanításodban felismerjem az örök életre vezető igazságot! Erősíts, hogy mindig veled éljek, veled járjam életem zarándokútját, s végül megérkezzek a mennyei Atya örök országába.

Elmélkedés
Isten útján
Milyen út vezet a győzelemhez és a dicsőséghez Isten országában? Jézus az ő szenvedéséről, haláláról és három nap múlva bekövetkező feltámadásáról beszél az evangéliumban. Kereszt nélkül nincs győzelem és nincs dicsőség. A szenvedés és a halál megjövendölése rémületet és hitetlenkedést vált ki az apostolokból. Az elmúlt vasárnap arról olvastunk, hogy Jézus kérdésére, miszerint mit tudnak, mit gondolnak személyéről a tanítványok, Péter apostol válaszol. Péter nem csak a hitvallásban az első és az apostolok szószólója, hanem most is ő szólal meg. Nem tudja elképzelni, hogy Mesterének meg kell halnia, ő másként képzeli el Isten országának dicsőséges megvalósulását. Lehet, hogy csak Péter mondta ki ezt, de a többiek is ugyanígy gondolták. A szenvedés és a halál nem fért bele a Messiásról alkotott elképzeléseikbe. Jézus rögtön elutasítja Péter felvetését, sátánnak, kísértőnek nevezi őt. Aligha lehetett volna ennél keményebb szavakat használni.
Az Úr szigorúságát megérthetjük, ha felidézzük magunkban a megkísértés eseményét. Amikor Jézus kiment negyven napra a pusztába, hogy felkészüljön nyilvános működésére, akkor a sátán megkísérti három alkalommal. Mindhárom próbálkozás arra irányul, hogy Jézus ne azt az utat járja, amit az Atya kijelölt számára. Jézus most Péter szavaiban is kísértést lát. Azt érzi, hogy egyik apostola le akarja őt téríteni küldetésének útjáról, amely útnak az Atya rendelése szerint a szenvedés és a halál az állomásai. Péter egy rövidebb, egy könnyebb, egy olcsóbb utat ajánlana, amelyen nincs szenvedés, és amelyen nem szükséges az önfeláldozás. Jézus jól tudja, hogy az ő kereszthalála az egyetlen módja annak, hogy a megváltás művét, amit az Atya vár tőle, beteljesítse. Nem tér le útjáról, mert a halálig kitartó engedelmesség győzi le a sátánt. Tudja, hogy az ő útja nem ér véget a Golgotán, hanem lesz folytatása. Akkor nyílik meg számára ez az út, amikor a mennyei Atya feltámasztja őt a halálból.
Aztán Jézus már nem csak Péterhez, hanem valamennyi tanítványhoz szólva a kereszthordozásról tanít: ,,Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen." A kereszt nem csak az ő életének a része, hanem mindazoké is, akik az ő követői és tanítványai. Szavai ellentmondásosak: ,,Mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt." Ha megpróbáljuk életünket egy általunk elképzelt és jónak tartott útra vezetni, akkor könnyen kiderülhet, hogy zsákutcába kerültünk. De ha átadjuk életünket Istennek és rálépünk azt általa mutatott útra, akkor megtaláljuk boldogságunkat. Isten tőlünk is azt kéri, amit a Fiától, Jézustól: engedelmeskedjünk neki, bízzuk életünket őrá, teljesítsük az ő akaratát. Erős jellem és határozott lelki hozzáállás kell ahhoz, hogy valaki elinduljon Isten akaratának útján.
Bár a kereszt súlyát minden pillanatban a vállunkon érezzük és minden lépést magunknak kell megtennünk életutunkon, mégsem vagyunk egyedül. Megerősít minket az a tudat, hogy Jézus is végigjárta a maga keresztútját, továbbá az is, hogy a Szentlélek segít minket azáltal, hogy állandóan eszünkbe juttatja a végső célt, a mennyország elnyerését. Bátorítást ad azoknak a példája, akik az évszázadok során az üldözések és a veszélyek ellenére is kitartottak hitükben, kitartottak hivatásuk útján. Az Egyház szentjeinek, különösen a vértanúknak a példája segítsen minket a Krisztus melletti kitartásban!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Itt az ideje, hogy fejlődj lelkiekben is.
  2020-08-29 21:59:25, szombat
 
  Ha már tanulmányoztad a Bibliát vagy hallgattál különböző tanításokat, akkor már tényleg itt az idő, hogy alkalmazd is az életedre nézve. Én biztos vagyok abban, hogy ha Istent követed, akkor az áldások is követni fognak. Te biztos vagy ebben?
Erre az igére úgy tekintek, mint egy felhívásra, amelyben Isten ezt üzeni: ,,Gyermekem, térj vissza hozzám. Tervem van veled. Tudom, hogy a sok nehézség miatt azt érezted, hogy egyedül hagytalak, de soha nem hagylak el. Megváltottalak. Bízz bennem!"
A fogságból a reménységbe vezet ez az út. A bűnökkel teli életből, a megváltott, új életre hív az Úr. Isten vissza akar hívni önmagához, hogy alkalmassá tegyen terveinek átélésére.
Bizonyára, te is imádkoztál már azért, hogy változzanak meg a körülötted levő emberek. Változzon meg a férjed, a feleséged, a gyereked, vagy változzanak meg a szüleid. Mivel Isten hív téged önmagához, ezért neked is hátra kell hagynod valamit. Ahelyett, hogy arra vársz, hogy változzanak meg a körülötted levők, kérd Istent, hogy változtasson meg téged. Személyesen: ,,Uram, arra kérlek, hogy változtass meg engem!" Sosem leszünk boldogok, amíg a változást mindig másoktól várjuk, hisz lehet, hogy sok idő fog eltelni, míg bekövetkezik. Egy biztos, hogy a lelkünk tisztaságért, mi magunk vagyunk a felelősek.
Uram, arra kérlek a mai napon, hogy használj fel engem arra, hogy áldás legyek másoknak. Szükségem van a te közelségedre, hogy érezzem a te megváltó szereteted. Változtass meg engem! Jézus nevében, Ámen!
"Ne feledkezz meg rólam, térj meg hozzám mert megváltottalak" - Ézsiás44,21-22
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Padre Pio mindent megtett, hogy kikerülje a kíváncsiskodókat
  2020-08-29 21:50:04, szombat
 
  Kispap korában mikor még szülőfalujában volt az esperes meghagyta neki, hogy ha rendtársától és lelki vezetőjétől, Padre Agostinotól leveleket kap, még mielőtt elolvasná, mutassa meg neki.
Amikor az esperes ezen levelek egyikét felbontotta, de a borítékban csak egy üres papírlap volt, megjegyezte: Padre Agostino elnézhette a dolgot, kérjen tőle egy új levelet!
- Nem, ő nem nézett el semmit - válaszolt nyugodtan Pio - a gonosz szellemek tréfája lehetett.
- Tudod mi volt a levélben? Igen, tudom - volt a válasz.
Ekkor Pio pontról pontra összefoglalta, amit lelki vezetője írt neki. Az esperes számára az ügy kissé már hihetetlennek tűnt.
Rögtön írt Padre Agostinonak, hogy tájékozódjék a levelet illetően. Nagyon megdöbbent, midőn megtudta, hogy Padre Pionak igaza volt.
Más alkalommal még zavarba ejtőbb dolog történt. Don Salvatore felnyitván egy levelet, a szöveg helyén egy nagy tölcsér alakú tintafoltot talált. Ekkor szent haragtól elragadva az esperes felkapta a szenteltvíz-hintőt és alaposan meghintette vele a foltos papírt. A folt azonnal eltűnt.
Amikor ilyen esetei kitudódtak, Padre Pio mindent megtett, hogy kikerülje a kíváncsiskodókat. Mint Szent Ferenc, ő is szüleinek farmja mögött, saját kezűleg épített egy remetelak-félét, ahol a nyári napok mély csendjében csak Isten dolgaival törődött. Anyja csak az étkezésekhez hívta, amelyeket gyorsan elintézett.

*
- Kis történet Pio atya életéből
1915 szeptember 20.-án Donna Giuseppina... édesanya.. átvágott a szőlőskerten és kiáltozni kezdett Pio után. Fia kijött a kunyhóból és közben hevesen lóbálta kezeit, mintha megégette volna azokat. A jókedvű Giuseppina nevetni kezdett:
- Mi van veled Pio? Azt hinné az ember, hogy gitározol!
- Semmi baj, kis szúró fájdalmak, nincs jelentőségük.
Pio atya akkor kapta meg a még láthatatlan stigmákat... A fájdalom később olyan mértékű volt, hogy az esperes jónak látta, hogy felmentse őt a misemondás alól. Padre Pio azonban a világ minden kincséért sem hagyta volna el a misézést. Elővigyázatossági intézkedésként egy öreg megrongált templomocskába vonult misézni.
1910 Augusztus 10
A következő hat évben különböző kolostorokban tanul, de egészségi állapota miatt gyakran tér haza falujába.
1910 augusztus 10 én a beneventoi székesegyházban pappá szentelik


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Esti szentmise Csíksomlyó 08.29
  2020-08-29 21:35:24, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Barangolás szülőföldünkön - több Részben
  2020-08-29 21:30:39, szombat
 
  Csaba testvér és a gyerekek kirándulása

1. rész Videó Link -Piskin

2. rész Videó Link - Hátszegi medence

3. rész Videó Link - Szászsebesről

4. rész videó Link - Nagyág

5. rész videó Link - Torockó völgye

6. rész videó

7. rész videó Link kis kert nemzetközi napja 08.29

8 rész Videó Link Csaba testvér a dévai gyerekekkel a Gyimes völgyében kirándult

9. rész videó Link Csaba testvér a dévai gyerekekkel kirándul

10. rész videó Link Csíkszentsimon rád is vár!! Legalább egy tekintet erejéig!!

11. rész videó Link A kis filmben megismerkedhetnek Kászoni Szent Katalin otthon lakóival és a környékével.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya és II.. Szent János pápa egy képen
  2020-08-29 10:15:46, szombat
 
  Szükséged van nyitva tartani a szívedet a Menny felé, és onnan várni a mennyei harmatot."

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya és II.. Szent János pápa egy képen
  2020-08-29 10:13:51, szombat
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Püspökszentelés Csíksomlyón. 08.29
  2020-08-29 10:09:14, szombat
 
  Püspökszentelés Dr. Kerekes László Gyulafehérvár új segéd püspöke
...... .............


Videó Link
Forrás TV adásról
Nagyobb kép Link
...... ...........



Nagyobb kép Link
...... ...........



Nagyobb kép Link
...... ...........



...... ...........



...... ...........



Nagyobb kép Link
...... ...........


Köszönetet mondott Dr. Kerekes László új segéd püspök.
...... ............


Felavatott új püspök
...... ........... ........... ........



* * *
...... ........... ........... .......


- Kerekes László segédpüspök: Isten rántott bele a táncba, Ő vezet.
Ferenc pápa 2020. május 26-án, Néri Szent Fülöp emléknapján nevezte ki Kerekes László szentszéki tanácsost, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia plébánosát Tharros címzetes püspökévé és a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé. Püspökké szentelését augusztus 29-én délelőtt tartották a csíksomlyói kegytemplomban.
A főszentelő püspök Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, a társszentelő pedig Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek és Tamás József nyugalmazott segédpüspök volt.
Kovács Gergely érsek a szentmise elején köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, hogy nagy öröm az egész egyházmegye számára az, hogy új segédpüspöke van, illetve arra kért mindannyiunkat, hordozzuk imáinkban az új segédpüspököt, hogy az Egyház és a hívek számára Isten eszköze lehessen.
Az evangélium felolvasását követte a szentelés szertartása: a jelölt bemutatása, illetve a pápai kinevező okirat, a bulla ismertetése. Miguel Maury Buendía apostoli nuncius latinul, Lukács Imre-Róbert általános helynök pedig magyarul olvasta fel Ferenc pápa kinevező okiratát.
FERENC PÜSPÖK, ISTEN SZOLGÁINAK A SZOLGÁJA
Kedves Fiának, Kerekes Lászlónak, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papjának, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb Plébánia eddigi plébánosának, ugyanazon Főegyházmegye kinevezett segédpüspökének és egyben Tharros kinevezett címzetes püspökének üdvözletét és apostoli áldását küldi.
*
Azáltal dicsőítjük meg Istent a földön, hogy elvégezzük a feladatot, amelyet Ő maga bízott ránk, hogy teljesítsük, megismertetve az Úr nevét és megőrizve szavait, amelyeket Jézus ránk hagyott (vö. Jn 17,4.6). Miközben ezt tartjuk lelkipásztori küldetésünk alapjának, még inkább illő Számunkra, hogy mindazt, amit az egyetemes Egyház előhaladására megállapított rendelkezésekként ismerünk, az Úrban érvényre juttassuk. Ezért figyelmünket atyai szeretettel a Gyulafehérvári Egyház hívő nyájának lelki szükségleteire fordítjuk, amelynek a főpapja, tiszteletreméltó testvérünk, Kovács Gergely a fő egyházmegyei feladatok végzéséhez nemrég segítőtársat kért, hogy Isten népének lelki előrehaladását gyümölcsözőbben ápolhassa.
Számunkra úgy tűnik helyesnek, hogy ezt a feladatot Rád bízzuk, ugyanis meggyőződtünk, hogy rendelkezel az értelem és a szív adományaival, és ezekre támaszkodva alkalmas vagy, hogy ezt a püspöki munkát megfelelőképpen végezd. Ezért, meghallgatva a Püspöki Kongregáció véleményét, apostoli tekintélyünknél fogva kinevezünk téged a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé, és megadjuk hozzá a tharrosi püspöki címet. Továbbá felruházunk téged minden szükséges joggal és annak megfelelő kötelezettségekkel, melyek e hivatalhoz kötődnek. A liturgikus szabályokat betartva a püspökké szentelésben Róma városán kívül bárhol, bármely katolikus püspök által részesülhetsz; előbb azonban az egyházi törvény szabályai szerint le kell tenned a hitvallást, valamint a Nekünk és Utódainknak szóló hűségesküt.
Kedves Fiam! Miközben arra biztatunk, hogy püspöki buzgalmadat ezen Egyház főpásztorával egyetértő egységben gyakorold, kérjük Istent, adja meg neked, hogy mindig készen állj a felebaráti szolgálatra, hogy a hívek - akiknek tanítója és pásztora vagy - megtapasztalják az isteni szeretet édességét.
Kelt Rómában, a Lateránnál, az Úr 2020. esztendejében, május hónap 26. napján, pápaságunk nyolcadik évében. Ferenc
- A jelölt bemutatását követte a főszentelő szentbeszéde. Kovács Gergely érsek homíliáját a teljes terjedelmében az alábbiakban olvashatják.
,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" - teszi fel a kérdést Péter apostolnak Jézus, amikor feltámadása után egy alkalommal megjelent apostolainak. A válaszadás minden bizonnyal nehéz volt, hisz Péter lelkében még ott sajoghatott a háromszori megtagadás friss emléke: ,,nem ismerem azt az embert". (Mt 26,71)
Ennek ellenére Péter bízik Jézusban. Nem bizonygat, nem magyarázkodik, hiszen Jézus ismeri őt - gyöngeségei­vel és bűneivel, de minden talentumával is.
,,Uram, te tudod, hogy szeretlek" (Jn 21,17) - ezt a péteri vallomást választotta püspöki jelmondatául László atya. A Jézus iránti feltétlen szeretet erejével döntött, amikor a nagy felelősséggel és teherrel járó szolgálatot engedelme­sen elfogadta Krisztus földi helytartója, a Szentatya kezéből.
,,Uram, Te ismersz engem, tudod, hogy szeretlek."
Az első olvasmányban Jeremiás próféta meghívását hallottuk. Jeremiás nem akarja (nem ő választotta) a küldetést, hanem vállalnia kell azt. ,,Jaj, Uram Isten! Nézd, nem tudok én beszélni!" Jeremiás nem tud nem ember lenni. Összeroskad, fél.
De Isten ismeri őt, a válaszos zsoltárban énekeltük: ,,Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára." (Jer 1,5)
Isten ismeri Jeremiást. Tudja, hogy kit választ.
A feladat, a küldetés kemény. Isten világosan közli vele: gyakorlatilag egy egész országgal kell szembeszállnia, kezdve a királytól és a főemberektől az egész népig. És nem szabad megijednie, nem szabad félnie, különben Isten nevetségessé teszi őt mindenki előtt. Csak Istentől szabad félnie.
A támadások sora elkerülhetetlen - ,,harcolni fognak ellened" -, de ha azt hirdeti, amit Isten mond neki, Isten sérthetetlenné teszi, hallottuk: ,,én a mai napon erős várossá teszlek; vasoszloppá és ércfallá" (Jer 1,18a). A gyenge ember az erős Istennel együtt mindennél és mindenkinél erősebb.
Úgy érzem, hogy ennél nemesebbet, ennél többet nem is kívánhatok, mint szeretetben és egységben, a gondokat megosztva szolgálni Istent és az ő népét.
Tavaly októberben Ferenc pápa egy kedves máltai egykori évfolyamtársamat szentelte püspökké a Szent Péter bazilikában további három társával. Szentbeszédében a Szentatya arra emlékeztette őket, hogy nem maguk számára lettek kiválasztva, hanem az Isten számára.
Az episcopatus, a püspökség szolgálatot jelöl, nem pedig méltóságot.
Ferenc pápa lelkükre kötötte, hogy a Jó Pásztor példáját követve mindig közelségre törekedjenek. Hangsúlyozta a közelség hármas vonatkozását. Mindenekelőtt közel állni az Istenhez az imádságban. Aztán legyenek közel a papjaikhoz. Végül pedig legyenek közel a néphez, nem felejtve el, hogy ők maguk is a nyájból lettek kiválasztva.

Krisztusban szeretett Testvéreim!
Az egyházjog röviden és frappánsan fogalmaz, amikor a segédpüspök szolgálatáról, feladatairól szól. Ezt mondja: a segéd ­püspök a megyéspüspök gondjának megosztására hivatott (407. kán., §3).
A megyéspüspököt meg arra inti az Egyházi Törvénykönyv, hogy a jelentősebb, különösen lelkipásztori jellegű ügyek mérlegelésekor szíveskedjék segédpüspöke véleményét a többieknél előbb kikérni (407. kán., §2).
Megosztani a gondokat. Együtt vinni a keresztet. Közösen szolgálni.
Egyik interjújában nemrég László atya ezt úgy fogalmazta meg, hogy a püspöki szolgálat nem szólistaszerep, hanem a szeretetről és egységről szól. A szeretetről és az egységről.

Cikk további része és ide tartozó Kerekes Lászlóról írások Link

...... ........... ............



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
interjú Böjte Csabával
  2020-08-29 09:59:14, szombat
 
  Vannak dolgok, amiket egy férfinak meg kell tudnia tenni Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.