|
2011-12-02 21:19:56, péntek
|
|
|
23 nap múlva karácsony
Pikáns halleves
hozzávalók 4 főre
2 szelet filézett afrikai harcsa (kb. 20 dkg)
1 db közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes sárgarépa
1 db kisebb zellergumó
1 db petrezselyemgyökér
1 db babérlevél
2 db csilipaprika
3-4 citromkarika
2-3 ek olívaolaj
1 csapott ek keményítő
1 dl tejszín
só
elkészítés
A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
Címkék: citromkarikákat, felszeleteljük, csilipaprikát, megtisztítjuk, megtisztított, felszeletelt, csilipaprika, fokhagymával, citromkarika, gyufaszálnyi, babérlevelet, zöldségekhez, tálalhatjuk, félbevágjuk, szeleteljük, olívaolajon, zöldségeket, pihentetés, hozzávalók, keményítőt, babérlevél, dinsztelni, elkeverünk, elkészítés, zellergumó, habaráshoz, karácsony, keményítő, fokhagyma, elkészült, reszeljük, borsozzuk, hagymához, felöntjük, forraljuk, elkezdjük, megtisztított hagymát, olívaolajon elkezdjük, zöldségeket megtisztítjuk, hagymához adjuk, felszeletelt fokhagymával, zöldségekhez adjuk, vékonyan felszeletelt, leves alaphoz, halat előzőleg, leveshez adjuk, leves elkészült,
|
|
|
|
Akarat Hogy lehet megtartani Alázat képre írva Facebookon kaptam Bertolt Brecht -től idézet s immár én is felragyogva, ért... Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata Leonardo da Vinci gondolata Idő A másik dolog, Akarat Facebookon kaptam Cs Ildikótól Tóth Ágnes - Szervusz pad Png virág A nemzeti hovatartozás kulturá... Png nő Facebookon kaptam Albert Einsteinről Facebookon kaptam Reménység és erő Krisztustól e... Németh László tollából Facebookon kaptam Facebookon kaptam Miért kiabálunk amikor dühösek... Tanuld meg ezt a versemet A sors Alázat képre írva 210 éve született a SZÓZAT meg... Adakozás Facebookon kaptam Facebookon kaptam Sokan azt tartják képre írva Png lepke A televizió nem a kultúrát kép... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nem számIt Facebookon kaptam Facebookon kaptam Egy maradéktalanul uralt világ Hogyan lehet Jézust szenvedély... Facebookon kaptam Az a nap, amelyik nevetés nélk... Tavaszi kép Ágai Ágnes – Csendélet A Megváltó szolgálatában Zilahy Lajos gondolata A kételkedés kezelése Lóhere Akarat Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Fekete-erdő desszert Elköszönt Png virág Facebookon kaptam Alázat Szép estét Facebookon kaptam Julian Brass gondolata Szívem Nagyi telefonál Csak a fogyatkozás látható Facebookon kaptam Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam Irgalom és ítélet Régi emberek, akikre máig büsz... Elköszönt Facebookon kaptam Hogy lehet megtartani Őrizkednünk kell... Png kutya Jó reggelt, jó napot mindenkin... Paul David Tripp Április 19 Facebookon kaptam Esti kép Facebookon kaptam Cs Ildikótól George Gordon Lord Byron: Inez... Paul David Tripp Április 20 Esti kép Alázat Png virág Fekete István - Akác Mit beszél, nem értem, hogy m... Png nő Jó éjszakát Ami embereknek lehetetlen, az... Facebookon kaptam Az a nap, amelyik nevetés nélk... A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam s immár én is felragyogva, ért... Nagyon különös
|
|
|
|
megtisztított hagymát, olívaolajon elkezdjük, zöldségeket megtisztítjuk, hagymához adjuk, felszeletelt fokhagymával, zöldségekhez adjuk, vékonyan felszeletelt, leves alaphoz, halat előzőleg, leveshez adjuk, leves elkészült, citromkarikákat, felszeleteljük, csilipaprikát, megtisztítjuk, megtisztított, felszeletelt, csilipaprika, fokhagymával, citromkarika, gyufaszálnyi, babérlevelet, zöldségekhez, tálalhatjuk, félbevágjuk, szeleteljük, olívaolajon, zöldségeket, pihentetés, hozzávalók, keményítőt, babérlevél, dinsztelni, elkeverünk, elkészítés, zellergumó, habaráshoz, karácsony, keményítő, fokhagyma, elkészült, reszeljük, borsozzuk, hagymához, felöntjük, forraljuk, elkezdjük, sárgarépa, olívaolaj, vékonyan, pároljuk, csíkokra, felforrt, kockákra, nagyságú, leveshez, tejszínt, filézett, besózzuk, előzőleg, halleves, közepes, alaphoz, afrikai, tejszín, hagymát, csapott, főzzük, lángon, sűrűre, miután, percig, vízzel, sózzuk, vékony, együtt, hagyma, gerezd, kisebb, harcsa, szelet, pikáns, lassú, tűzön, halat, adjuk, kevés, múlva, leves, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 948
- e Hét: 7726
- e Hónap: 12130
- e Év: 43859
|
|
|