Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Előre nézek
  2018-04-14 22:38:58, szombat
 
  Előre nézek
Jörg Zink után németből

Előre nézek
jövendő utamra.

Te nem vezetsz el szenvedés mellett,
de átsegítesz rajta.
S még ha sötét völgyön át
vinne is utam,
ha nem látnám is kezedet,
akkor is benned keresném a támaszt
és az oltalmat.

Bízom benned
akkor is, ha nem értelek meg.
Rád hagyom magam.
Cselekedjél velem, ahogy jónak látod.

Rád bízom magamat,
s szeretném megtanulni
hogy ne akarjam ezt vagy amazt.
Egyet akarok csupán,
hogy a Te akaratod valósuljon meg életemben.

Előre nézek jövendő utamra,
és Rád bízom magamat.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A mélységben felismert engedetlenség
  2018-04-14 22:29:17, szombat
 
  "Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám." (Jn 13,8)

Jézushoz nem lehet közöd azon az alapon, hogy hallgatod az evangéliumot, igéjét olvasod. Akkor is sokan hallgatták és álmélkodtak kedves beszédein. Nincs közöd hozzá azon az alapon, hogy meggyógyított vagy akár a halálból támasztott fel. Jeleit és csodáit látva sokan magasztalták őt akkor is. Jézussal nem kerülhetsz közösségbe az életszentség alapján. A gazdag ifjú is szomorúan távozott el. Nem lehet hozzá közöd azon az alapon sem, hogy szolgálsz. Ha mindent megtennél is, haszontalan szolga maradsz. Lehet őt megfigyelni, utánozni, a szelídségét eltanulni, a nyomába lépni, az ő nevében hatalmas dolgokat cselekedni, ördögöket űzni, halottakat feltámasztani. ,,Ne annak örüljetek" - mondja az Úr.
Az az egy mély és igazi közösségünk lehet Jézussal, hogy az Ő vére ,,megtisztít minket minden bűntől". A megmosatás közössége. Ha meg nem mos téged, nincs közöd hozzá. Ha nem engeded, hogy abból a bűnből, amit a szívedben rejtegetsz, az ő vére által kimosson, nem lehetsz közösségben vele. Ha úgy állsz előtte, hogy ,,Uram, csak ezt az egyet ne kívánd, csak ezt az egyet nem adom", semmi meg nem menthet. Mert egyetlen menedék a kárhozat és a pokol minden hatalma ellen ez a vér, a Bárány Jézus vére.

KEDVENC BŰNÖM - ,,Ez az egy örömöm van ebben az életben - szokták mondani rendszerint valamilyen bűnös szokásra, szenvedélyre. - Ha mindenről le is kell mondanom, ezt az egyet nem adom, nem hagyom el." Pedig Jézus éppen ezt az egyet kívánja tőled, mert tudja, hogy ez az ,,egy öröm" egyszer majd keserves sírásra fordul, pokollá, kárhozattá válik.

* A mélységben felismert engedetlenség - Jón 2

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szövetség ígéreteinek újbóli megerősítése
  2018-04-14 22:24:41, szombat
 
  A szövetség ígéreteinek újbóli megerősítése

"... szent népe vagy..." 5Mózes 7,6

Móáb földjén Mózes azt mondta: ti az Ő népe vagytok, Ő pedig a ti Istenetek. Íme, a szövetség tartalma: én a tietek vagyok, ti pedig az enyéim. Az Úr egyetlen más néppel sem bánik ekképp.
Az 5 Mózes 7 nagyon világosan mondja: ,,téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén". És a választás okát is kinyilatkoztatja: nem azért választotta őket, mintha minden népnél többen lettek volna. Izrael minden nép közül a legkisebb volt. Nem is Izrael valami jó tulajdonságáért, hanem csak azért, mert szerette Izrael. Nem azért, mintha lett volna valami szeretetre méltó Izraelben, hisz voltaképpen hasonló volt minden más nemzethez. Pontosan úgy élt, mint mindenki Ádám gyermeki közül. E szeretet alapja Isten jótetszése volt, semmi más, az Úr egyszerűen csak szerette népét. Ez ingyen, szuverén, kiválasztó szeretet volt. Milyen nagy csoda ez! Milyen nagy Isten kegyelme és irgalma Ádám gyermekeihez, milyen magasra helyezte Ádám gyermekeit. Különbséget tett köztük és a többiek közt, holott nem volt semmi differencia.
Móáb földjén alapjában véve azt teszi az Úr, amit megígért, és amire az ősatyáknak megesküdött: megerősíti az Ábrahámmal, barátjával, kötött szerződést. És ilyenként Izrael megtudhatja, hogy Isten megemlékezik szövetségéről, megtartja esküjét, mindig valóra váltja szavát. A hegyek eltávozhatnak, a halmok megrendülhetnek, az Ő szövetséges azonban megmarad örökké.

P. van Zonneveld
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 293 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.