Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hazafelé
  2018-04-23 18:12:12, hétfő
 
  Hazafelé
Anna-Maija Raittila után finnből

Most Isten gyermekeinek
Útja pusztán visz át,
De hazatart, hogy elérjék
Az otthon kapuját.

Mint pásztor veszi vállára
A legkisebbeket,
Hű Jézusunk egyházában
Úgy gondoz bennünket.

Elküldi, hogy őrizzenek,
Ő szent angyalait,
S ha bűnbe, szennybe tévednénk,
A forráshoz segít.

Megtisztít drága vérével,
És békességet ád:
Új erőt: ne lankadjunk el
A vándorúton át.

A kegyelem napfényében
Már öröm dala száll,
De örök öröm, végtelen
Vár otthon Jézusnál.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Odaadás
  2018-04-23 14:43:27, hétfő
 
  ,,Az a legjobb, ha a keresztyén életet teljes odaadással kezdjük. Vannak közöttetek olyanok, akik megvallottátok, hogy keresztyének vagytok, de soha nem adtátok át magatokat teljesen Krisztusnak? Itt az ideje, hogy ismét kezdjétek. Mesterünk iránti tiszteletünk egyik első formája legyen önmagunk teljes átadása Neki."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgálat
  2018-04-23 14:39:48, hétfő
 
  ,,Nagyon könnyű akkor egy vallást követni, amikor az ezüst papucsban járkál, de az igazi keresztyén akkor is a helyén marad, ha ócska rongyokat visel, és ha útja szeméten és sáron keresztül vezet. Krisztushoz csatlakozni, amikor mindenki dicsőíti az Ő nevét, azt egy képmutató is megteheti. De amikor azt kiáltják: 'Le vele! Le vele!', az más dolog. Vannak idők, amikor az egyszerű hitet Jézus Krisztusban nagyon kevésre értékelik. Hatásos ceremóniák vonzzák az embereket; mindenki szereti a díszes 'istentiszteleteket', és az evangélium tiszta egyszerűsége háttérbe szorul, az oda nem való cifraság elfojtja. Ilyen időkben kell kiállnunk Isten egyszerű igazsága mellett, és minden vallásos filozófiát el kell vetnünk, amely a bálványimádással határos, és elburjánozva belepi az egyszerű evangéliumot.
Más időkben tudományos kritikák és sugalmazások által támadják az evangéliumot és a Szentírás eredetiségét és ihletettségét, miközben egymás után aláássák az alapvető tanításokat, és azt, aki ragaszkodik a régi hithez, elmaradottnak nevezik. De boldog az, aki megmarad Krisztus, az evangélium és az igazság mellett, akkor is, ha nagyon nehéz, és így kiált:
-Ha ez bolondság, akkor bolond vagyok; mert ahol Krisztus van, én is ott akarok lenni. Szeretem Őt, ha a kereszten függ, és még akkor is, ha halott és el van temetve, akkor Máriával és Magdalénával együtt oda akarok menni, hogy sírjánál ülve őrködjek, amíg újból feltámad, mert fel fog támadni. De akár él, vagy akár hal, ahol Ő van, ott lesz az Ő szolgája.
Rajta, bátor lelkek, be akartok-e állni Krisztushoz még akkor is, ha szakadt a zászlaja? Akartok-e az Ő vezérlete alatt szolgálni akkor is, ha vér szennyezi fegyvereit? Köré akartok-e gyűlni akkor is, ha legyőzöttnek mondják? Boldogok lesztek! Hűségetek örök dicsőségetekre fog válni. Olyan harcosok vagytok, akiket Ő szeret és becsül."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgálat
  2018-04-23 14:37:05, hétfő
 
  ,,Ha nagy elvárásokkal közeledtek egy emberhez, ő ezt a kérdést teszi fel magában:
- Miért számítanak ezek annyira az én segítségemre?
Ő nincs nektek lekötelezve, és ebben a pillanatban bezárultak az ő nagylelkűségének zsilipjei. De ha becsületesen megmondjátok neki, hogy nem vártok el többet, mint ami jogos, és semmiképpen sem akartok terhére lenni - ha azt látja, hogy az ő javát jobban a szemetek előtt tartjátok, mint a magatokét, akkor ez arra bírhatja rá, hogy elkötelezve érezze magát irántatok; igen, örömére lesz, hogy egy ilyen nagylelkű úrnak szolgálhat. Rendszerint azt fogjátok tapasztalni, hogy ha két ember összezördül, mind a kettő követett el hibát. Ha kevés nagyvonalú ember van, akkor az oda vezethet, hogy ritkán találhatunk hűséges barátokra. És ha hűséges barátot ritkán lehet találni, akkor az bizonyára azért van, mert nagylelkű barátok szinte már egyáltalán nincsenek. Mi keresztyének bár inkább arra törekednénk, hogy szolgáljunk, mint másokkal szolgáltatnánk ki magunkat, és gondoljunk arra, hogy mi egy olyan Mester követői vagyunk, aki egykor ezt mondta: ,,Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon" (Mk 10,45). Ne várjuk el azt, hogy mások szolgáljanak nekünk, hanem azzal töltsük életünket, hogy mások szolgálatában fáradozzunk."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgálat
  2018-04-23 14:34:03, hétfő
 
  ,,Egyesek nagy elvárásokat támasztanak; gyakorlatilag barátaikból élnek, és mégis arra panaszkodnak, hogy meghidegült a szeretet. Az ilyen emberek többet várnak barátaiktól, mint amit azok adni tudnak. Ezen a Földön az ember legjobb barátai: a saját két erős karja legyen. A lusta ember olyan, mint az élősködők, amelyeknek nincs saját gyökerük, hanem a fagyöngyhöz hasonlóan felkúsznak egy fára, és annak az életnedvéből táplálkoznak. Szomorú, ha emberek ilyen megvetésre méltó, lelkiismeretlen magatartásra süllyednek le! Amíg segíteni tudtok magatokon, tegyétek meg! És még ha van is jogotok rá, hogy nagy nyomorúság idején segítséget várjatok, ne számoljatok állandóan azzal, hogy mindenki titeket szolgáljon ki... semmiképpen ne kívánjatok olyan szolgálatokat, amelyekhez nincs jogotok. A függetlenségre való törekvés népünk jellemző vonása. Remélem, ez mindig is így marad - különösen Isten gyermekeinél."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten Igéje
  2018-04-23 14:30:32, hétfő
 
  "Isten Igéje nemcsak tanít, szívünket is meg akarja nyerni; nem csak tudtunkra adja, mit tett és fog tenni Isten, hanem személyes közösségbe is hív az embereket szerető Úrral."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten beszéde
  2018-04-23 14:28:37, hétfő
 
  "Isten beszédének kettős indítéka van: nemcsak azért szólít meg, hogy akaratának engedelmeskedjünk, hanem azért is, hogy megismerjük és szeressük Őt."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2018-04-23 14:27:01, hétfő
 
  "Teremtőnk, az Isten mindent tud rólunk, mielőtt bármit is mondanánk; mi azonban semmit sem tudhatunk róla, ha Ő nem szól hozzánk."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2018-04-23 14:25:19, hétfő
 
  "Isten azért alkotott minket, hogy örökkön együtt járhassunk vele szeretetben."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2018-04-23 14:22:48, hétfő
 
  "Noha Isten nagy Király, nem kíván távol lenni alattvalóitól."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 293 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10091
  • e Hét: 32735
  • e Hónap: 62047
  • e Év: 249849
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.