Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
A barátság egy szent dolog.
  2018-02-07 11:10:43, szerda
 
 
A barátság egy szent dolog,
nem jó, ha csak úgy andalog.
Tűzként kell neki lobogni,
s szükséges annak ragyogni.
Ha magára marad bajban,
ha nem hallják meg a zajban,
ha nem ápolják a szívét,
megtörik annak az ívét!
Hogy mégis mi a barátság?
Egy szívből jövő imádság.
Szoros híd, mint a testvérség,
csak nem köti össze vérség.
Mégis erős, mint egy angyal,
nem megy el az első faggyal.
Nem csorbítják nehézségek,
nem szennyezik kevélységek.
Stabilan áll a lábain,
túljut az élet vágyain,
nincs hatalom, mely legyőzné,
vagy kötél mely megkötözné.
A barátság sohasem vak,
nem hatnak rá vádló szavak.
Ha ez az érzés megtalál,
nem bánthat többé zord halál.
Mert az igaz barát örök,
akár csak az ős kő - körök.
Csak egy hibája létezik,
hogy nagyon ritkán érkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Helyzetgyakorlatok kezdő öregeknek
  2018-01-11 14:56:29, csütörtök
 
  JANIKOVSZKY ÉVA ÍRÁSA)

Helyzetgyakorlatok kezdő öregeknek

A kérdés az: hogyan vegyük észre, hogy öregszünk?
Mert azt ne higgyük már, hogy valaki majd szól.
Nem, sajnos, senki sem szól, pedig mindenki látja, észleli - de ránk hagyja a felismerést.
Legföljebb nénizni vagy mamikázni kezd.
És még ezt a finom jelzést sem baráti körünk fiataljaitól kapjuk - ők változatlanul sziával üdvözölnek és keresztnevünkön szólítanak -, hanem a kereskedelem, az ipari szolgáltatások, az egészségügy, valamint a közhivatalok némely dolgozójától, no meg az egyszerű járókelőktől, közlekedőktől. (Csak emlékeztetőül: Mit adhatok a néninek? Hát ez bizony sokba fog kerülni mamika!)
Eleinte összerándulunk, aztán arra gondolunk, hogy egyszerű bunkóság. Hiába, no, nálunk nem honosodott meg az asszonyom, hölgyem megszólítás. De aztán csak szöget üt a fejünkbe a sokasodó néni meg mamika. Elérkezett az idő, amikor már nem foghatunk mindent a frontátvonulásra, a tegnapi rossz éjszakára vagy az idegkimerültségre.
Szembe kell néznünk magunkkal - méghozzá tükör előtt nappali világításban. Nos igen. Kis ráncok. Mimikai ráncok. A sok nevetéstől. De mi ott az a barna folt? Mit egy, kettő, három. És a kézfejünkön? Nem múlt el a diószedés nyoma.
A nyakunkon meg sötét szemölcs és hoppá! Ne is folytassuk. Eleinte úgy gondoljuk, hogy ózonlyuk, ultraviola-sugárzás.Vagy a szomszédék permetléje még a nyárról, amikor átfújta a szél. Akármi légyen is, utána kell járni. Nagy elhatározás: elmegyünk a bőrgyógyászhoz. Feldúltan mutatjuk neki a frissen felfedezett csúfságokat. Ő még a hátunkat is megnézi, amit mi szerencsére nem látunk, de érezzük az ujja finom érintését itt, meg itt... soroljuk a feltételezett okokat - ő meg rezignált mosollyal hallgatja. Nem kell megijedni asszonyom - szól végül nyájasan -, ezek időskori bőrelváltozások. És hogy mit lehetne ellene tenni? Sorolja,...de értünk a szóból, semmit. Ez van. De ártalmatlanok, a korral járnak. Mondjunk köszönetet és gondoljunk a százegy kiskutyára, milyen aranyosak a foltokkal. Mindenki imádja őket.
Rövidest a fogaink jelentkeznek. Nyilall a bal felső ötös. Újabb nagy elhatározás, irány a fogorvos. Semmi gond, megmenthető, mosolyog ránk, aztán rutinszerűen megkocogtatja a jobb felső hármast, négyest, ötöst. Nem érzékeny, csak éppen majd kiesik. Igyekezzünk tátott szájjal is méltóságteljesen fogadni a döntést, hogy egyelőre részprotézis is megteszi. Ne kérdezzük, hogy meddig, mert még megmondja. Inkább gondoljunk arra, hogy Hollywood ifjú sztárjelöltjei már húszéves korukban kihúzatják az összes fogaikat, s észveszejtő mosolyuk gyönyörű protézisüknek köszönhető. Mi spóroltunk majd fél évszázadot. Itt az ideje, hogy a mi mosolyunk is ellenállhatatlan legyen.
Aztán a hajunk. Néhány szál a blúzon. Valamivel több a fésű fogai közt. És mosás után a lefolyóban. Mi ez? Persze lehet a kipufogógázoktól vagy a veszélyes hulladéktól, a hidegtől, a melegtől, a fűtéstől, de ne reménykedjünk. Ez bizony hullik. Csak azért nem olyan feltűnő, mert amúgy is elvékonyodott. Talán egy hajszesz segít. Bízzunk benne. A bizalom, a hit nagy erő. És örvendezzünk azon, hogy ismét divat a kalap. Ha eddig nem viseltük, kezdjünk el divatozni. Ugye milyen jól áll? Kár, hogy 30 évvel ezelőtt nem volt divat.
Abba, hogy az ifjúi szépség mulandó, még csak beletörődik az ember. De a neheze még hátravan. Eleinte fel sem tűnik, mikor a gyerekképű vízvezeték-szerelő vagy csomagküldő azzal búcsúzik a borravaló után: jó egészséget mamika. Még csak a mamikán bosszankodunk, s nem halljuk meg a lényeget, amit ezek a fiatalok már valahonnan tudnak, a jó egészséget.
Persze voltunk mi már betegek eddig is. Kórházban is feküdtünk ilyen-olyan panaszokkal, kisebb műtéteken is átestünk - aztán meggyógyultunk. Hát ez az. Most más következik.
Az alábbi példa csak egy a lehetséges történések közül. Gyakori, de nem szükségszerű. Ám nagyon illik rá a híres zenebohóc mondása: van mááásik.
Egy éjszaka iszonyú fejfájásra ébredünk. Fájdalomcsillapító, már megint a fronthatás, gondoljuk. Sok hasonló éjszaka után rémülten tapasztaljuk, hogy a lépcsőn lefelé menet szédülünk. Hát ez meg micsoda? Vérnyomás? Ha forgatjuk a fejünket, recseg-ropog valami a tarkónk táján. Aztán egy reggel az ébresztőóra vagy a telefon csörgésére kipattannánk az ágyból, de még a papucsunkat se érjük el, fordul velünk egyet a világ és orra (hasra, hátra) esünk. Megütöttük, de nagyon medencecsontunkat (vállunkat, térdünket, koponyánkat) és fáj, nagyon fáj.
Ha egyedül élünk, ne jajgassunk, mert ettől csak rosszabb lesz. Nem ez az önsajnálat ideje. Ha számíthatunk segítségre, akkor is csak szordínóval nyögjünk, ne rémisszük meg hozzátartozóinkat (albérlőnket, főbérlőnket) azzal, hogy ezután mozgásképtelen öregasszonyt kell ellátniuk. Az eszméletvesztést - bármily csábító is - mellőzzük. Ha valaki a segítségünkre siet, suttogjuk azt, hogy csak ezen a hülye szőnyegen csúsztam el. Ha egyedül vagyunk, fohászkodjunk és mozgassuk meg karunkat, lábunkat. Próbáljunk meg négykézlábra állni. Megy az, ha nehezen is. Később két lábra, de erősen fogódzkodva. Amíg pánikban vagyunk, ne döntsünk. Ne hívjuk fel a gyerekeket, hogy itt fekszünk összetörve, mert lehet, hogy hozzánk rohannak, és csak szégyenkezhetünk, ha már kávézás közben találnak ránk a konyhában. Arról nem is szólva, hogy esetleg legközelebb, amikor valóban összetörjük magunkat, már el sem jönnek. Előbb-utóbb jobban leszünk, akkor vánszorogjunk el az orvoshoz. Mire kivárjuk a sorunkat a rendelőben, aztán a röntgennél, már alig fáj. Visszük a leletet, s ekkor megtudjuk, hogy nem hirtelen felindulásból estünk hasra, hanem ritkulnak a csontjaink, meszesednek, kopnak a csigolyáink, s még szerencse, hogy. Persze, mindenre van gyógyír: fizikoterápia, kétféle tabletta, kenőcs, gyógytorna, uszoda. Ne tegyük fel a csacska kérdést, hogy na és mikorra várható a gyógyulásunk?
Érjük be azzal, hogy a panaszok csökkenni fognak!!!!!!!! (Vagyis kevesebbet szédülünk, ritkábban fáj a fejünk, kisebbet esünk) Mindenesetre reggelente óvatosan keljünk fel az ágyból. Egy: lassan felülünk, kettő: letesszük a lábunkat a földre, három: lassan felállunk, s némi várakozás után már el is indulhatunk.
Egyszóval a felkelésnek is neki kell készülődnünk. Mint annyi minden másnak. Mert mostanában mit tagadjuk, készülődünk. Hogy mire? Mindenre. Egy hétig emésztjük magunkat, mielőtt megírunk egy levelet. Három napig tervezzük, hogy felhívjuk ezt vagy azt, ismerőst, barátot. Az évtizedek óta ismert címeket, telefonszámokat görcsösen ellenőrizzük.
Készülődünk hajat mosni, gombot felvarrni (végül is van másik blúzunk), mosogatni, az utcára lemenni. Mert mostanában valahogy nem ugrunk le csak úgy ukmukfukk 2 zsemlyéért a boltba. Nem ám. Hosszadalmasabb a készülődés, mint régen egy utazás előtt. Akkor ugye azt gondoltuk végig, hogy mit kell magunkkal vinnünk. Most meg azt, hogy mit kell magunkkal csinálnunk. Szemcsöpp, lúdtalpbetét, részprotézis, egy kis szín az arcunkra, kalap a fejünkre. (És ez még csak a kezdet, mert hol van még a fűző, hallókészülék, a bot?)
Aztán a táskaellenőrzés következik. Szemüveg (azzal is alig látjuk az árakat), papír zsebkendő, WC-papír, személyi igazolvány. A pénztárcánkat helyezzük biztonságba! Vegyük ki belőle a pénzt, és tegyük egy külön rekeszbe. Mielőtt kilépünk az ajtón, ellenőrizzük, hogy lekapcsoltuk-e a villanyt, elzártuk-e a gázt. Az ajtót gondosan zárjuk be, a kulcsot mindig ugyanabba a rekeszbe tegyük, mert hazafelé jövet keresgélés közben téphetik le nyakunkról öreganyánk arany nyakláncát.
Mindig írjuk fel egy cetlire, hogy mit akarunk venni. A cédulát tegyük a zsebünkbe. Ha filctollal és nagy betűkkel írunk, a szemüveget elő se kell venni. De a cédula fontos. Mert különben állunk a boltban és révülten indulunk az akciós mangókonzerv és kutyaeledel felé (nem tudjuk, mi a mangó és nincs kutyánk), de elfelejtjük a 2 zsömlyét, amiért jöttünk.
Vegyük tudomásul, hogy az idő rohan (ma hétfő van, és csiribi-csiribá utána újra péntek), mi meg csak jövünk-megyünk, visszük ki a kávéscsészét, kis tányért, utána külön a kanalat és még mindig ott felejtettük tejet. S t a c c a t o élünk. Behozzuk, kivisszük, elővesszük, eltesszük. Aztán elfelejtjük, hogy hova. Igen, igen, naponta órák hosszat keresgélünk. Kulcsot, szemüveget, címet, telefonszámot, nagy lyukú tűt, csekket, lottószelvényt, orvosságot, eldugott pénzt, feladásra váró levelet, bélyeget,csomagolópapírt, pillanatragasztót, mélyhűtőzacskót, egy elgurult gombot, papírvágó ollót, egy kis maradék szegfűszeget. Mert valljuk be: egyre feledékenyebbek vagyunk. És ebből következik a legfontosabb tanács: ha már elfelejtjük, hogy bevettük-e az orvosságot, hogy hol hagytuk a szemüvegünket, hogy megsóztuk-e a húst, és miért nyitottuk ki a fridzsidert, akkor felejtsük el a sérelmeinket is!
Bőrünk ugyan ettől sem lesz feszes és fiatalos, hajunk sem lesz dús és selymesen csillogó, de még mindig miénk a döntés, hogy néhány év múlva derűs, idős hölgy vagy házsártos öregasszony válik-e belőlünk.
/Janikovszky Éva/
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Emlékezni csak méltósággal és alázattal szabad ...
  2017-11-01 17:44:10, szerda
 
  Lelkünkben megtisztulva, szívünkben a szeretet lángjával, az emlékezés palástjába burkolózva indulunk a temetőbe kezünkben virágokkal, koszorúval, ahol gyertyákkal, mécsesekkel rójuk le kegyeletünket eltávozott szeretteink előtt. Emlékezünk szeretettel és hálával az együtt eltöltött időkre. Legyen kísérőnk e napon a bocsánatkérés, megbocsájtás, akkor is, ha már elkéstünk vele... A temetők ilyentájt tarka virágruhát öltve emlékeztetnek, a korai szürkületben az örök világosság lángnyelveinek fénytánca öleli át a sírkertet, s tesz még színesebbé. Ezen a napon az előre mentekért szól a harang.
De! Vajon hányónknak jut eszébe a háború óta meg nem született több, hatmillió kis lélek, akiket életre hívott egy szerelmes pillanat, vagy egy meggondolatlan kaland és bár esélyt kaptak, de életet már nem... Nem hallotta senki sírásukat, gyermeki kacagásukat, a botladozó lépéseiket sem láthatták. Nem tudni mi lett volna belőlük, munkás, értelmiségi, vagy miniszter, netán világhírű tudós? Egyet tudunk csupán: EMBER!
Gyújtsunk egy szál gyertyát és mondjunk értük is el egy imát! ÉRTÜK, - a meg nem születettekért!
Néhány jó tanács a meghitt pillanatokra: Vigyünk magunkkal gyufát, mert más sírról nem szabad lángot kérni, mert ahonnan tüzet viszünk ott nyugvó test lelke nyugtalanná válik. Vegyünk magunkhoz egy szál rozmaringágat, mely megvéd a kóbor szellemektől, így nem viszünk haza magunkkal ,,vendéget". Ha észre veszünk valami zavaró jelenséget magunk körül, kérjük meg a hazavezetés angyalát, ölelje át az itt ragadt lelket és vezesse haza. Amennyiben az otthonunkban mégis kellemetlenül éreznénk magunkat, mert hívatlan vendéggel érkeztünk meg, ismét hívjuk a hazavezetés angyalát, és így szóljunk hozzá:
- Hazavezetés angyala jöjj, hívlak Téged! Kérlek, vezesd haza ezt az eltévedt lelket a fénybe, az ő örök és boldog otthonába.
Majd kérj számára nyugalmat, ekképpen:
- Adj Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjen neki, nyugodjon békében, Ámen.
Tiszteljük meg szeretteinket, az emlékezés pillanataiban és fénye mellett ne nyomogassuk okostelefonjainkat, ne hallgassunk háttérzenét, csak Rájuk emlékezzünk, legalább ezen a napon... Ha tehetjük mécses helyett, gyertyát gyújtsunk.
***
Reményik Sándor: Egy lélek állt...
Egy lélek állt az Isten közelébe'
S az örök napsugárban reszketett
És fázva félt,
Mert érezte, hogy vonzza már a föld,
És keserűn kelt ajkán a "miért",
Mikor az Isten intett neki: "Készülj!
Valaki ott lenn meg akar születni,
Neked szőtték e színes porhüvelyt:
Pici kezeket, pici lábakat;
És most hiába, le kell szállanod,
Öröktől fogva te vagy kiszemelve,
Hogy e testet betöltsd,
Mint bor a kelyhet, ampolnát a láng.
Menj és ne kérdezz, ennek meg kell lenni!"
S szólt a lélek: "Én nem akarok menni!
Én boldog vagyok Veled, Istenem;
Mit vétettem, hogy egedből kivetsz?
Mit vétettem, hogy le kell szállanom,
S elhagynom búsan és reménytelen
Az angyalokat, testvéreimet?
Mit vétettem, hogy le kell szállanom,
S felöltenem a gyötrő Nessus-inget,
A meghasonlás örök köntösét,
A nekem szabott hitvány rongy-ruhát?
Ki bor vagyok: a Végtelennek vére,
S láng, mely üveg alól is égig ér:
Mit vétettem, hogy bezársz engemet
Kehelybe, amely megrozsdásodik,
S ampolnába, mely romlandó cserép?!"
És szólt az Isten szigorún: "Elég!
A törvény ellen nincsen lázadás!
Ha milliók mentek panasztalan,
Talán te légy kivétel?
Mint a fiókát az atyamadár:
Kivetlek. Tanulj meg jobban repülni,
S jobban becsülni meg az örök fészket!"
S az Ige alatt meggörnyedt a lélek.
Szomorún indult a kapu felé,
De onnan visszafordult: "Ó Uram,
Egy vágyam, egy utolsó volna még;
Egy angyalt, testvér-lelket hagytam itt,
Szerettük egymást véghetetlenül,
Tisztán, ahogy csak a mennyben lehet,
Szeretném viszontlátni odalenn,
Ha csak egy percre, ha csak mint egy álmot."
S felelt az Úr:
"Menj és keresd! Lehet, hogy megtalálod."
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mi a legnehezebb, Testvérkém?
  2016-12-04 18:07:16, vasárnap
 
  Fájó szívvel mást vigasztalni,
Elfojtott könnyel könnyet letörölni.
Bekötni sok nagy szívsebet,
Mikor a tied a legjobban éget.
A csüggedőknek adni szárnyakat,
Megérteni akkor másokat,
Mikor hiába keresel szívet,
Mely fölemelné csüggedt lelkedet.
Leroskadni este az oltárnál,
Megköszönni az Úrnak a napot,
És kérni egy nehezebb holnapot.
Galgóczy Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Isten áldja meg az utad!
  2016-12-04 17:59:23, vasárnap
 
  /Köszönöm,hogy közel 3 évig itt voltál...hálás vagyok Érted. Már csak a csoda maradt,hogy talán visszatalálsz.../
"Örök barátságok", "örök szerelmek"
szakadnak meg egyik napról a másikra,
s akinek tegnap még mellkasára hajtottuk
fejünket, az lehet, hogy holnap köszönés nélkül
megy el mellettünk. Idegenekké válunk
másodpercek töredéke alatt, s a veszteség
érthetetlenségébe beleszédülünk.
Hogy semmisülhet meg az a megszámlálhatatlan
boldog pillanat, néhány rossz által?
Hogy felejthetjük el ilyen könnyen,
hogy együtt sírtunk, együtt nevettünk,
együtt lélegeztünk?
Miért hallgatunk mindig olyan gyilkosul,
amikor baj van? Miért félünk megoldani
a problémákat, miközben nem félünk
villámcsapásként eltűnni mások életéből,
romokat hagyva magunk után..."
Manna OWell
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Áldott szép napot Mindenkinek!
  2016-12-02 14:33:41, péntek
 
  Áldott szép napot Mindenkinek!
Szeretet recept.....
Szeretet Receptet írt az élet,minden napra ölelést.
Közgyógyra kaptam, mert ez drága gyógyszerelés.
Felhívták a figyelmemet, az adagolás fontos.
Életmentő lehet, ha a betartása gondos.
Ha többször alkalmazom, a gyógyulás garantált,
szigorúan ajánlatos naponta: egyszer legalább!
Azt írják vigyázzak, mert függő is lehetek,
és van mellékhatása, égető, lázas szeretet.
A gyógyszer ismertetőnek van ám apró betűs része,
bárkit nem ölelgethetek, csak azt, ki életem része.
Gyorsan el is kezdtem, kárba ne vesszen egy csepp se.
Tetszik, mert boldogság íze van,.. ölelek: reggel, délben,este!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kedves Barátaim, ismerőseim és olvasóim!
  2016-12-01 18:21:58, csütörtök
 
 
Szívesen osztom meg veletek, hátha ti is kedvet kaptok hozzá
Felkészülés a télre, egy kis értisztításra, és a megfázás legyűrésére...
Vettem fél kiló bio citromot. Több vízben áztatva, héját jól megmosva, feldaraboltam belőle 4 db-t, egynek a héját levágtam a citromot a többihez adtam. 45 gerezd fokhagymát hozzáadtam. Konyhai darabolóval eldolgoztattam. 1 liter vizet hozzáöntve összekevertem, és addig melegítettem, míg egyet nem buggyant. Hagytam kicsit hűlni, majd átszűrtem. A megmaradt masszát még jól átnyomkodtam. Ez ment a tartóba, amit hűtőajtóban tartok, naponta egy kupicával fogyasztok belőle.
A fennmaradt masszához adtam 2 dl körüli tiszta akácmézet, jól elkevertem vele, dunsztos üvegbe téve hűvös kamrában tartva, szükség esten, azaz megfázás esetén reszelek hozzá friss gyömbért és naponta 2X1 mokkáskanállal fogyasztunk belőle. Amennyiben elkerül a nyavalya, tavasszal jót fog tenni a tavaszi fáradtság ellen :)
Amennyiben úgy döntötök, hogy magatok is elkészítitek, csak és kizárólag bio citromból tegyétek, mert minden másnak a héja emberi fogyasztásra nem alkalmas, Olyan vegyülettel -méreggel- kezelik, ami a háján befelé hatva fejti ki hatását. Nem igaz, hogy szódabikarbónás vízben áztatva, súrolva eltávolítható. Ezeknek a citromoknak a húsa és leve használható, de a héja mérgező.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó reggelt,áldott szép napot kívánok!
  2016-11-28 13:45:53, hétfő
 
 
Isten mosolya
Minden reggel Isten mosolyára ébredünk...
Megszépíti életünk
Egy parányi szépség,
csipetnyi derű,
Mit ajándékba ad Istenünk.
A reggeli fény színes játékában
- ahogy beszűrődik a fák között,
Isten mosolyát látom magam előtt...
Szeretetből szépnek alkotta ezt a Földet nekünk,
Örül, ha keze munkájában gyönyörködünk!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egy anya őszinte levele a kamasz lányához!
  2016-10-29 14:28:09, szombat
 
  Vannak szülők, akik mindig mindentől meg akarják óvni a gyereküket, hogy minél kevesebb kudarc érje őket az életben. Más, szívtelenebbnek tűnő szülők pedig úgy kezdenek viselkedni a kamaszodó gyerekükkel, mintha az már felnőtt lenne, nem kímélik, hanem képesek akár a mély vízbe is bedobni. Vajon melyik a helyes?


Az alábbi, 15 pontos levélből sok hasznos tanács ki fog derülni.

Kedves, lányom!

1. 3 év múlva ki is tehetem a szűröd a házból
Ijesztő, nem? Én is így gondolom. Mikor 18 leszel, két választásod lesz: vagy egyetemre mész, és én támogatni foglak, hogy utána állást találj, vagy nem mész egyetemre (ezt is megértem), és azonnal munkába állsz. Ha ez utóbbit választod, már nem foglak támogatni, ha egy 18 éves úgy dönt, hogy nem tanul tovább, mert nincs értelme. Akkor egyedül kell gondoskodnod magadról. Van még 3 éved, hogy dönts. Már azt is kitaláltam, hogy mi lesz a szobáddal. Ott fogjunk a mi hálónkat berendezni.

2. Szép vagy. Csodálatos vagy. Intelligens vagy
Sokkal jobb vagy, mint én. 15 éve már ismerlek, és tudom, hogy sokkal többre viheted mint én. Ha valaki ezt nem érti meg, az már az ő problémája.

3. Én nem te vagyok
Teljesen más vagy, mint én. Saját egyéniséggel rendelkezel. Nem kell azt szeretned, amit én szeretek. Neked az álmaidnak kell élned, viszont a választásaidért neked kell vállalnod a felelősséget.

4. Szabad ember vagy, nem várhatok semmit el tőled
Lehet belőled bolti eladó, gazdasági elemző, terapeuta, orvos, vagy cégvezető. Ez nem az én dolgom, hogy eldöntsem. Te választatsz! De ne feledkezz meg az 1-es pontról.

5. Nem tartozol semmivel
Nem azért szültelek meg, hogy majd egyszer visszafizesd a fáradozásaimat, a szenvedéseimet. Nem várok el semmit tőled, még akkor sem, ha megöregszem. Te koncentrálj arra, ami számodra fontos. Ez a te életed, járd a saját utadat.

6. Legyen életed
Mindegy, hogy mi történik veled az életben, én mindig segíteni foglak, ha szükséges. Azonban hívatlanul sosem fogok beavatkozni az életedbe.

7. Nekem meg lesz a magam élete
Én élem az én életemet, neked is élned kell a tiédet. Ez ilyen egyszerű. Attól még szívesen látlak, ha meglátogatsz.

8. Elfogadom az életed
Az, hogy kivel házasodsz össze, lesznek-e gyerekeid, kikkel barátkozol, melyik pártra szavazol, ez mind csakis rád vonatkozik. Az én álmaim, az én meggyőződésein pedig csak rám. Ettől függetlenül te mindig is a lányom maradsz.

9. Sohasem bántanálak
Én sosem nehezíteném meg az életed, ezt szeretném ha tudnád. Én mindig is a te javadat akarom, hogy te boldog és sikeres ember légy.

10. Tudom, hogy az élet nem mindig igazságos
Semmi garancia nincs arra, hogy akadályok nélkül elérheted a céljaidat. Nem irányíthatod a világot. Annyit tehetsz, hogy tisztességesen elvégzed a munkádat, a rád váró feladatokat, kötelezettségeket. És légy pozitív, az sokat segít.

11. Ami neked jó, az lehet, hogy másoknak nem az
Ha bejutsz az egyetemre, ha megkapod az állást, amire vágytál, ez azzal is jár, hogy valaki viszont nem jutott be miattad az egyetemre, vagy épp nem kapta meg az állást, mert te ott voltál és jobb voltál, mint ő. De ne aggódj, mert mikor neked nem fog sikerülni valami, akkor másoknak igen. Ilyen az élet. Minden mindent kompenzál.

12. Csak saját magadban bízhatsz 100 százalékig
Mindig bíznod kell magadban, bármi is történjék. A gondolataid csak a te fejedben vannak, oda nem láthat be senki. Csak te tudod, hogy ki is vagy valójában, és mit is szeretnél igazán az élettől.

13. Az életedért neked kell vállalnod a felelősséget
Mikor betöltöd a 18 évet, felelősséget kell vállalnod a tetteidért. Bármit is tégy, a felelősség a tiéd, senki másé. Ha találsz olyan embereket, akik segítenek az a te szerencséd, de jobb ha tudod, senkit sem kötelezhetsz arra, hogy segítsen.

14. Légy felkészülve!
Minden cselekedetednek következménye van. Ezért légy felkészülve, hogy bármit is tégy, az reakciót fog kiváltani belőled, vagy másokból.

15. Ne hallgass rám!
Az előbb 14 pontot írtam le, remélve, hogy segítsek neked. Azt szeretném, hogy a saját életedet éld, és ha mondok is valamit, ne hallgass rám.

15.a. Ne gyere hozzám sírni, ha valami bajod van.

15.b. És soha ne kapcsold ki a telefonod, mert különben aggódni fogok.
filantropikum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A múlt meggyógyítása a jövőért – A személyes erő négy
  2016-04-01 14:14:55, péntek
 
  Egyéni, ÖNGYÓGYÍTÓ TECHNIKÁK


Van egy négylépcsős feladatsor, amelyen keresztül - személyes erőnkkel - pozitív hatást gyakorolhatunk a jövő alakulására. Először fel kell újítanunk múltunkhoz fűződő kapcsolatunkat gyökereink felkutatása és azon felismerés révén, hogy előttünk élt emberi lények hosszú és nemes vérvonalának eredményei vagyunk. Ha ezt a lépést megtettük, át kell vizsgálnunk örökségünket, hogy kiválasszuk a minket erősítő tulajdonságokat, és megszakítsuk a negatív ősi mintákat. Ha ezzel megvagyunk, meg kell tanulnunk gyökeresen megváltoztatni a jövőről alkotott korlátozó hiedelmeinket. Mindezek után végre készen állunk, hogy konkrét tettekkel erősítsük a jövőnket. Azok, akik végigmennek ezen a négylépcsős folyamaton, alapvető változásokat érhetnek el a saját életükben, és egyúttal segíthetnek átalakítani a jövőt.

GYAKORLAT:
Vágd el az ősi negatív hatások kötelékét!

Az alábbi vezetett meditáció abban segít, hogy önmagukért - és nem feltétlenül a tetteikért - szerethesd a családodat és az őseidet:

Egy hegy tetején állsz. Az ősök egymás után tűnnek fel a kanyargó ösvényen, és feléd tartanak. Kezedben fogod az igazság pálcáját, és ahogy elődeid egyesével közelednek, mindegyikük szívébe és lelkébe beleláthatsz. A pálca a kezedben végtelen jóindulattal és megértéssel tölt el. Látod az egyes emberek életének kihívásait és diadalait. Képzeld el, hogy együtt érzőn azt mondod nekik: ,,Elfogadlak titeket annak, akik vagytok."

Miközben őseid egyesével megállnak előtted, figyeld meg a kettőtök közötti teret. Gyakran láthatatlan, de nagyon is létező fizikai kapcsolatban vagyunk másokkal. Ha negatív energiaáramlást észlelsz kettőtök között, képzeld el, hogy elvágod a köteléket, amely az illetőhöz fűz. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden kapcsolatot elvágsz a kérdéses ősöddel, csak a rád tett negatív pszichikai hatásaitól szabadulsz meg. Mondj búcsút a felmenőidnek, figyeld, ahogy távoznak, és áldd meg őket. Ha megáldod az őseidet, az áldásod az idő áramlásában a saját fejedre száll majd vissza.

Képes vagy a múlt meggyógyítására - szeretettel, gyengéden és mégis határozottan. Legyen előtted a kép, amit el szeretnél érni, és ne hagyd, hogy a célod elhomályosuljon. Ne feledd, hogy minden, ami eddig történt veled, spirituális fejlődésedet mozdította elő. A múltad, bármilyen alakot öltsön is, értéket hordoz. Talán megtanultad általa a mások iránti könyörületességet. Talán erősebb emberi lénnyé tett. A fák gyökere ott nő a legmélyebbre, ahol a szél a legerősebben fúj. A Dalai Láma azt mondta, hogy türelmet nem a barátainktól tanulunk - más szavakkal: ahhoz, hogy a türelem kifejlődhessen bennünk, olyan élmények kellenek, amelyek ezt elősegítik.Tekints értékes ajándékként a múltadra. A fájdalmon és a szenvedésen túl ott várnak rád a kincsek is, amelyeket a tapasztalataidból, valamint az őseid által rád hagyott érzelmi örökségből gyűjthettél össze. A kapott dolgokért érzett megbecsülés és hála szelleme engedi meg, hogy a jövő teljes pompájában bontakozzon ki előtted.


http://betegsegnyelv.hu/blog
forrás: Denise Linn: A személyes erő négy feladata /edesviz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 290 db bejegyzés
Összes: 7256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 8577
  • e Hónap: 52950
  • e Év: 189137
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.