Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Szeretettről
  2016-06-30 17:40:27, csütörtök
 
  Önmagában a szeretet nem elég. Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet.  
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Áldás utadon
  2016-06-30 17:16:27, csütörtök
 
  "Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Legyen veled az Isten, kérjük kísérjen el.
Kérjük oltalmazzon meg, és adjon néked erőt,
Utadon vezessen, formáljon, szeressen,
Legyen a te őriződ!

Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Tegye jóvá az Isten, amit te rontasz el.
Kérjük, lénye ragyogja lábad elé a fényt.
Lásd meg, hogy utadon isteni oltalom
Vigyáz rád és szeretve félt.

Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Legyen erőd és türelmed, ha szenvedni kell.
Legyen erőd szeretni, utolsó lenni, ha kell,
Szívesen szolgálni, hálával áldozni,
Jézusra mutatni fel.

Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el,
Öröm kísérjen végig, amíg úton leszel.
Legyen boldog életed, és mindig az övé.
Szívünkből szeretünk, imában kísérünk,
Életed célja felé."
http://csecsy.hu/system/files/legyen_aldas_az_uton.pdf

Szűcs M Klára oldaláról:0)

 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Egy kis történet mindenkinek
  2016-06-30 12:54:28, csütörtök
 
  A közelmúltban olvastam egy történetet egy hölgyről, aki egyszer hallott Jézus feltámadásáról, és ez olyan mélyen megérintette, hogy szinte nem tudott másról beszélni. Minden ismerősétől, barátjától, rokonától megkérdezte, hogy ismerik-e a húsvét történetét, és már mondta is, hogy mi az a történetben, ami őt rendkívül szíven ütötte. Olyan meggyőzően és szeretettel beszélt Jézus golgotai áldozatáról, határtalan szeretetéről, hogy mások szíve is megnyílt, és kezdték más szemmel nézni a világot.
A hölgy kapott egy levelet az orvosától, hogy egy bizonyos napon jelenjen meg a rendelőjében. A hölgy elment, és a váróteremben, mivel várnia kellett, elkezdett beszélgetni a mellette ülőkkel a kedvenc témájáról. Egyre többen hallgatták, volt, aki könnyes szemmel. Amikor rákerült volna a sor, az orvos azt mondta az asszisztensének, még ne hívják be, mert ő ott kint a betegek között egy másfajta terápiát alkalmaz. S amikor végül behívták, az orvos szomorúan közölte vele a hírt, hogy megtámadta a szervezetét a ,,KÓR", és már nincs hosszú ideje hátra. A hölgy egy pillanatra elgondolkozott, majd mosolyogva így szólt.
- Doktor úr, szeretnék minél előbb befeküdni a kórházba a kezelésre, hogy a szobatársaimnak beszélhessek Jézusról, amíg még van erre időm.
Hogyan lehet a halálos hírt félelem nélkül, mérgesség, elkeseredés nélkül fogadni?
Hogyan lehet a veszteséget elhordozni?
Hogyan lehet bántalmazást eltűrni?
Hogyan lehet békességgel a szívünkben élni?
Pál azt üzeni ma neked, ,,MINDENRE van erőm a KRISZTUSBAN, aki engem megerősít." (Filippiekhez írt levél 4. fejezetének 13. verse)
MINDENRE! KRISZTUSBAN! Ő MEGERŐSÍT!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Álomnő vagy lábtörlő akarsz lenni a párkapcsolatodban?
  2016-06-29 13:34:38, szerda
 
  Ezeket kerüld!

Ha egy nő lefekszik lábtörlőnek, ne csodálkozzon, hogy annak is használják."- mondta mindig Nagy Zsóka, a mediátor tanárom. Nagyon fontos, hogy kijelöljük a saját határainkat, de ha egyszer kijelöltük, akkor mi magunk is betartsuk azokat. Legyünk hitelesek! Állítsuk fel a saját értékrendünk által diktált alapelveinket és tartsunk ki saját belső igazságunk mellett.

Nézzük meg, hogy melyek azok a viselkedések, amiket, ha elkövetünk, joggal fognak minket semmibe venni és ,,lábtörlőként" kezelni :

1.Következetlenség
Nem csak anyaként, a gyermeknevelésben, de az élet más területein is fontos, hogy következetesek legyünk. Ha valaki ultimátumot ad, aztán nem teszi, amit beígért, vagy olyan dolgokkal fenyegetőzik, amit sosem tesz meg, akkor éppúgy elveszti a másik előtt a hitelét, mint az, aki ígérgeti, hogy változtat valamilyen viselkedésén. Akinek a viselkedése és a szavai nincsenek összhangban, azt egy idő után nem lehet komolyan venni.

2.Függőség a másiktól
Ha a valaki nélkül létezni sem tudok, nem tudok elmenni nélküle szórakozni, nincsen életem rajta kívül, akkor a másik számára ez hamar terhessé válik. Ha nem a saját életemet élem - aminek ő is része, - hanem az ő életét, akkor azzal azt mondom: magamban nem érek semmit. Ha a másik részévé válok, beleolvadok, akkor hogy is találhatna vonzónak, hiszen nem szoktunk beleszeretni a kezünkbe.

3.Tisztelet kierőszakolása
Gyakran, ha egy nő megérzi, hogy nem kap tiszteletet egy kapcsolatban, akkor ahelyett, hogy tiszteletre méltóan kezdene viselkedni, követelni kezdi a tiszteletet. A tiszteletet viszont éppúgy, ahogy a szeretetet nem lehet kierőszakolni, sőt az ilyen viselkedés inkább ellenkezőleg hat. Nem igazán vált ki tiszteletet, ha valaki dühöngve követeli azt, sokkal inkább, ha a viselkedése tiszteletre méltó.

4.Rossz mérték használata
Amikor átgondoljuk, hogy mennyit érünk a másiknak, fontos, hogy megfelelő mértékegységet használjunk. Ha egy nő a kapott ajándékok értékét tekinti saját értékének, akkor figyelmen kívül hagyhat ennél sokkal fontosabb dolgokat, mint például a férfi viselkedését. Leegyszerűsítve akkor érek többet, ha néhány pofon mellé gyémántgyűrűt is kapok, vagy akkor, ha a párom mindig tisztelettel bánik velem? Fontos, hogy átgondoljuk, hogy mi az, ami igazán fontos.

5.Saját viselkedésünk figyelmen kívül hagyása
Amilyen sokat elemezzük a másik viselkedését, gondolkodunk szándékain, vagy szapuljuk, amiért szerintünk nem helyesen viselkedett, olyan keveset foglalkozunk saját magunkkal. Egy kapcsolat működése mindig két ember viselkedéséből áll össze, vagyis a saját motivációink, gondolataink és viselkedésünk hatásai a másikra ugyanannyira fontosak és ezért legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint a másik viselkedése. Különösen, mert a saját viselkedésünket vagyunk képesek közvetlenül befolyásolni, a másikét csak közvetetten.

6. A felelősség nem vállalása
Amikor a másik viselkedésével vagyunk elfoglalva a sajátunk helyett, akkor gyakran a rossz helyzetért való felelősséget sem vállaljuk. Ha például a párunk mindig ledobja a zokniját a szennyes mellé és sehogyan sem tudjuk rávenni arra, hogy beledobja, de mi mégis mindig összeszedjük és kimossuk helyette, akkor hiába siránkozunk, hogy nem változik, mert a viselkedésünkkel valójában elfogadjuk a helyzetet. Ha azonban ott hagynánk, ahol hagyta, és nem mosnánk ki, akkor már kénytelen lenne elgondolkodni, hogy változtatnia kell, mert a tettének kellemetlen következményei lesznek. Sokszor hallom, hogy elvált házastársak még együtt laknak és a nő feszült, mert a férfi nem akar elköltözni. Aztán kiderül, hogy mos és főz a férfira. Miért is költözne el a férfi, ha ingyen házvezetőnője van?

7.Tűrhetetlen dolgok eltűrése
Vannak dolgok, amelyek minden határon túl mennek. Ha a partnere megüti vagy rendszeresen és nyíltan megcsalja, az mindenkinek fáj. Mégis sokan eltűrik az ilyen viselkedést. Komoly hibákat is meg lehet persze bocsátani egymásnak, de vajon megbocsátás-e ha a másik nem bánja, amit tett. Márpedig, aki bocsánatkérés után ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, az csak a szavaival kért bocsánatot és a tetteivel nem. Ha ilyenkor mégis megbocsát neki a párja, azzal tulajdonképpen beleegyezést ad arra, hogy a dolog újra és újra ismétlődjön, hiszen egy bocsánatkéréssel elintézhető.

8.Határok bizonytalansága
Amikor nagyon rosszra fordul egy kapcsolat, gyakran nehéz eldönteni, mikor elég. Ez arra utal, hogy a belső határok abban, hogy meddig vagyok hajlandó elmenni áldozat hozatalban, sértések eltűrésében vagy alkalmazkodásban, valójában bizonytalanok. Márpedig ha nem tudom, hol kell elkezdenem magamat megvédeni, azt mondani, hogy ezt már nem, akkor a másik szabadon tologathatja az én határomat. Mindig csak még egy esélyt kérve. Fontos, hogy megfogalmazzuk magunknak honnantól nem vállalható számunkra egy kapcsolat. Ha egy kapcsolat rombolja, és nem építi a személyiségemet, ha árt nekem, akkor azt észre kell venni és lépni kell!

9.Önmagunkkal való őszinteség
A fenti hibák nagy részében szerepe van annak, hogy magunkhoz sem vagyunk őszinték. Ahhoz, hogy egy kapcsolatot mérlegre tegyek, őszintének kell lennem magamhoz. Ha nem fogalmazom meg, hogy félek egyedül maradni vagy félek, hogy jobb nem jut nekem, mert nem vagyok elég jó, akkor ezek az érzések a háttérből fogják irányítani a viselkedésemet. Ha a háttérben megbújó motivációk irányítanak, akkor könnyen elbizonytalanodunk és feladjuk az önértékelésünket.

10.Kevés önbizalom
Ahhoz, hogy mások tiszteljenek, először magunkat kell tisztelnünk. Ha elhiszem, hogy jobb nem jár így is lesz. De, ha elhiszem, hogy nekem is jár egy olyan partner, aki tisztel, és akit tisztelni tudok, akkor meg fogom találni. Az önbizalom pedig akkor fejlődik, ha megméretünk. Ha például ki merem próbálni, hogy egyedül maradjak és kiderül, hogy nem is olyan rossz.

Forrás: parkapcsolatok.com és Sándor Judit - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2016-06-28 13:36:32, kedd
 
  Téged dicsér az én lelkem,
Mikor a Nap felkel,
Téged hívlak segítségül
Minden áldott reggel.
A te áldott, szent nevedben
Kezdem a munkámat,
S tied szívem akkor is, ha
Öröm ér vagy bánat.
Tudom, minden javamra van,
Ha szeretlek téged,
S tudom azt is, hogy mindenért
Tied a dicséret!
Téged hívlak, téged áldlak,
Ha nyugodni térek,
Legyen egész életemben
Tied a dicséret!
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Magányos Ima
  2016-06-28 13:30:37, kedd
 
  Makray János barátom, Magányos ima c. festményéhez...
.
MAGÁNYOS IMA


Belépsz. Telve vagy
mohó áhítattal.
Ügyesen leplezett garral
kutatod helyed.
A régit és az újat.
Az Isten előtt,
a sokaságban, oly
nagyon egyedül vagy.

A padba ülni nem mersz.
Más koptatta el.
Így inkább hátulra állsz,
az oszlopok mögé.
Körülnézel. Leginkább fölfelé,
ahol az oltár, meg a szószék
lakozik, s pár kósza angyal
talán pont érted hadakozik...

veled. Meglassul minden
mozdulat. Térded a földbe,
ujjad a mennybe fonódni
vágyik. Érzed; a mindenség
pislog le rád, s ahogy
elporlad ócska büszkeséged,
úgy nő az égig egyetlen,
magányos imád.

Marcellus Hesperus
/2016.06.28./
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A tárgyak ereje
  2016-06-28 13:13:51, kedd
 
  Anyagias világban élünk, az mondják, hogy az emberek túlságosan szereik a tárgyaikat és kevésbe a többi embert.

Szerintem mindent sokkal kevésbé szeretnek. Amíg régen hatalmas értéket jelenthetett egy zsebkés is, ami apáról fiúra öröklődött, manapság már mindent gyorsan elhasználunk és eldobunk.

Nézzük csak meg egy száz évvel ezelőtti szegényebb család háztartását. Ott mindennek volt értéke. Az edényeket, ha kilyukadtak, nem kidobták, hanem újra meg újra megfoltozták, ahogy a ruhákat cipőket is. A gyerekek rongybabákkal játszottak, amik igazi kincsként cipeltek magukkal. Nem szerették hát akkor az emberek a tárgyaikat? Nem szerették-e sokkal jobban mint napjainkban, és nem értékelték-e jobban? Minden bizonnyal igen.

Móra Ferenc Kincskereső kisködmönje biztos mindenkinek ismerős. Központi szerepet kap a történetben egy körtemuzsika, amit egy kisfiú kap egy árustól, cserébe, hogy vizet hozott neki.

Ez a körtemuzsika csak akkor szólt szépen, ha jó gyerek fújta. Csodálatosan is dalolt a kisfiú kezében, mintha az erdő összes madara belebújt volna a kis agyagsípba. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor a kisfiú, beteg kishúga magának akarja a hangszert. Miután szülei nyomására kénytelen-kelletlen odaadja húgának a játékot, borzasztóan elkenődik és egy álmatlan éjszaka után hajnalban elcseni a körtemuzsikát kishúgától. Sajnos a történet vége tragédia, a kislány belehal a betegségbe, a kisfiú nem tudja visszaadni neki a hangszert, és többé játszani sem rajta, hiszen csak akkor szól szépen ha jó gyerek fújja...

Egy apró, ócska agyagsípról beszélünk, és mégis mekkora jelentősége lett, és lesz is a kisfiú élete végéig.

Már az emberiség kezdetétől hordtak magukkal az emberek, szerencsét hozó tárgyakat, talizmánokat. Mindegy, hogy vallási ereklye volt, vagy szerencsét hozó amulett, attól lett értékük, hogy hittek a jelentőségében.

Talán a hit ez egyik olyan képessége az embernek, ami megkülönbözteti őt az állatoktól.

Tudunk hinni valamiben anélkül, hogy racionális kézzel fogható bizonyítékunk lenne a létezésére, vagy hasznosságára. Az mindegy, hogy ki miben hisz, istenben, sorsban, akármilyen felsőbb hatalomban, a hit képes tovább lendíteni azokban a pillanatokban, amikor úgy érezzük, a saját erőnk már elfogyott, vagy nem elég ahhoz, hogy véghezvigyük azt amit elterveztünk. Ha képesek vagyunk arra, hogy higgyünk benne, hogy kapunk segítséget valahonnan, kapunk egy plusz lendületet, energiát akkor sikerülhet kitartani akkor amikor mások már feladják.

Bizonyos tárgyak segíthetnek nekünk emlékezni, fókuszálni. A karikagyűrű viselésének is több funkciója van. Először is a megszakítás nélküli karika a végtelenség szimbóluma, a kapcsolat örökkévalóságát jelképezi, másfelől a külvilág számára is kimutatjuk, hogy tartozunk valakihez, és végül, saját magunkat is emlékeztetjük vele arra, hogy van valaki aki szeret és hazavár.

Persze most sokan azt gondolhatják, hogy komoly baj van akkor, hogyha erre valaminek emlékeztetnie kell, de aki ezt mondja, az még sosem volt olyan elkeseredett kilátástalan helyzetben amikor az ember képes még azt is elfelejteni, hogy Ő maga kicsoda is valójában. Amikor el vagyunk veszve, eltévedtünk a saját lelkünk bugyraiban kacskaringózó utak rengetegében, akkor bizony jól jön valami, ami elemi erővel kiránt onnan, vagy legalább ad egy biztos pontot, amibe kapaszkodni lehet.

Fizikai világban élünk, fizikai lények vagyunk, nem baj ha vannak olyan tárgyak amik jelentenek valamit számunkra, amin ha megakad a szemünk, feleleveníti az összes emléket ami hozzá kötődik, elöntenek azok az érzések amik hozzá tartoznak, olyan tárgyak amit ha a kezünkbe veszünk erőt adnak és feltöltenek. Az sokkal nagyobb baj, ha már semmit nem tudunk értékelni, minden ami körülvesz pótolható, lecserélhető, eldobható.

A régi lovagok, szamurájok nevet is adtak kedvenc fegyvereiknek, ezzel is kimutatva mennyire fontosak nekik, sőt hittek benne hogy a kardnak lelke van. Egy szamuráj kardja felett átlépni, akkora tiszteletlenség volt, aminek megtorlása akár a vétkes életét is követelhette.

Úgy gondolom, hogy az embereknek a világgal való kapcsolatát az is kifejezi, ahogy a tárgyaikkal bánnak. Ugyan olyan hiba ha egy nő a cipőit isteníti, dédelgeti, felhalmozza, mintha egy pasi koszos, szétszakadt edzőcipőt hord. A tárgyak felhalmozási, mániákus birtoklási vágya káros. Viszont az, ha értékeljük amink van, meg tudjuk becsülni azt amit kaptunk, megtanít egy helyes értékrendre.
Pechál Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bőrápoló csodaszer a természetből: almaecet
  2016-06-28 12:47:12, kedd
 
  Segít megőrizni bőröd fiatalságát, hajad fényét, segít megszabadulni a kilóktól, olcsó, és csak egy karnyújtásnyira van tőled.

Az almaecetet már a szépülni vágyók is felfedezték maguknak, és Scarlett Johansson is erre esküszik: a szépség, aki a Dolce & Gabbana kozmetikumainak arca, almaecettel tartja makulátlanul tisztán a bőrét. Mi is kipróbáltuk a szűretlen bioalmaecetet, és bár kissé savanykás és szúrós szagú, a hatását látva valóban elmondható: csodaszer.
Kezdd a napot egy pohár vízzel, amelyben elkeversz 3 evőkanál almaecetet. Az almaecet segít erősíteni az immunrendszeredet, karbantartani szervezeted pH-egyensúlyát, megszüntetni a fejfájást, a gyomorégést és a hányingert, könnyíteni az allergia és asztma tüneteit, elviselhetőbbé tenni a krónikus refluxot, legyőzni a gombás fertőzéseket és csökkenteni a vérnyomást.


Íme, 10 tipp, mi mindenre használhatod még:
Az almaecet visszaállítja a bőr természetes savas pH-értékét, és vékony védőréteget von rajta, amellyel megőrzi nedvességtartalmát. Ezáltal puhává teszi, a sötét foltokat pedig halványítja (kivéve a szem alatt). Készíts belőle tonikot, amely tisztítja, hidratálja, frissíti arcodat: egy evőkanál almaecetet keverj el két evőkanál vízzel, majd arctisztítás, radírozás és mélyhidratáló maszk használata után vattakoronggal oszlasd el, és alváshoz hagyd fent arcodon. Reggel mosd le, és használd kedvenc hidratálódat. Az almaecettel már egy alkalom után látványos eredményt érsz el, rendszeres használatával bőröd egészségesen sugárzó lesz. A szag miatt ne aggódj, mert néhány perc alatt elillan. Az érzékeny bőrűek tovább hígíthatják a tonikot.

Problémás vagy pszoriázisos bőr kezelésére
Az almaecet megszünteti a vörös foltokat, gyulladásokat, eltünteti a pattanásokat, és meggátolja a továbbiak kialakulását, ha néhány cseppnyi ecetet egy vattával a T-vonalra vagy a kezelendő bőrfelületre felviszel.

Foltok és visszerek eltüntetésére
Több nő beszámolt arról, hogy a vízzel kevert almaecet (1:6 arányban) segített bőrük fiatalságát megőrizni. Ha nem ízlik, egyszerűen vattával vigyél fel almaecetet a sötét foltokra, kis visszerekre.

Pihepuha bőrért tetőtől talpig
Legközelebb, amikor fürdőt veszel, a vízbe önts 0,5-1 dl ecetet, így a méreganyagok könnyen távoznak a bőrből. 15-20 percig élvezd, majd törülközz meg, csavard be magad meleg takaróba, és 15 percig maradj bebugyolálva. Egy 2009-ben, a Journal of Agricultural and Food Chemistryben megjelent kutatás szerint, ha egy hónapon keresztül hetente almaecetes fürdőt veszel, megakadályozhatod a zsír lerakódását.

A fényes, selymes tincsekért
Sokszor azzal teszed a legjobbat hajadnak, ha egy kis időre elfelejted a kemikáliákat, és kipróbálsz valami természeteset. Ha almaecetet elkeversz egy kis olívaolajjal, belemasszírozod a hajadba, majd kiöblíted, fényes, könnyen kezelhető tincseket kapsz. Ez serkenti a fejbőr vérellátását, ezáltal a haj növekedését. Egyenes és göndör hajra is tökéletes.
+ Extra illatos szépségtipp: az almaecetes arctonikot vagy hajápolót gazdagíthatod gyógynövényekkel is, így tápanyagokban gazdag és finom illatú lesz. Vágj fel egy maroknyit a kedvencedből (például citromfű, rozmaring, bazsalikom, levendula), dobd forró vízbe, majd kis lángon főzd 30 percig. Szűrd le, és amint kihűlt, a víz helyett ezzel keverd össze az almaecetet.

A kellemes leheletért
Keverj össze almaecetet vízzel, és öblögess pár másodpercig. A fertőtlenítő hatásnak köszönhetően gátolja a fogkő kialakulását, és eltávolítja a rossz leheletért felelős baktériumokat.

Frissítő lábfürdőhöz
A fájó, dagadt lábak nehézérzését megszünteti, ha almaecetet csepegtetsz a vízbe. Terhes mamák, futók, a magas sarkú cipők és flipflopok szerelmeseinek azonnali enyhülést hoz

Fogyókúra felgyorsításához
Az almaecet az étvágyat és a nassolás utáni vágyat is csökkenti, zsírt éget. Reggel egy pohár langyos vízbe rakj 2 kiskanál mézet,1 kiskanál fahéjat és 1 evőkanál almaecetet, alaposan keverd össze, majd éhgyomorra idd meg. Várj körülbelül 10-15 percet a reggeli előtt.

Napégés ellen, napégés enyhítésére
Egy kisebb méretű törülközőt áztass át almaecettel, és borogasd a leégett bőrfelületet. Már másnap érezheted a javulást.

Csípések kezelésére
A szúnyog- vagy más rovarcsípések kellemetlen viszketését könnyen megszüntetheted, ha egy vattakorongot almaecetbe áztatsz, és 5 percig a csípésre nyomod. Azonnal érezni fogod a javulást.

otvenentul.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ecetekről  
Betegek imája Szent Antalhoz
  2016-06-28 12:36:39, kedd
 
  Gyermeki bizalommal szólok Hozzád, nagyhatalmú védőszentem, csodatevő Szent Antal. Az eredeti bűn sebet ütött testi egészségemen, és most erőmben megfogyatkozva, betegségben sínylődöm. A Te életed példájából tanulom értékelni az életet, és örömmel vállalni a földi élet küzdelmeit. Ez az életkedv él bennem, amikor pártfogásodat kérem gyógyulásomért, és közbenjárásodért esedezem. Esdd ki nekem azt a kegyelmet, hogy az Úr szolgálatában ép testtel és ép lélekkel álljam meg helyemet, érdemszerzésem idejét növeljem, embertársaimnak s a reám bízottaknak őre, gyámolítója és fenntartója legyek. Mindenekelőtt mégis legyen meg az Úr akarata. Örömmel fogadom el Isten kezéből az egészséget és a betegséget, a jólétet és a keresztet. Örömben, bánatban, egészségben, betegségben, életem minden körülményében áldott legyen az Úr neve. Ámen.  
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
A hit erőssé tesz
  2016-06-28 11:08:20, kedd
 
  Minden ember tarsolyában van egy titkos fegyver, egy különleges képesség, amihez végső esetben tudunk nyúlni, amiből erőt tudunk meríteni, amivel át tudjuk vészelni a legnagyobb nehézségeket is. Ez nem más mint a hit.

Ahhoz hogy higgyünk, nem kell vallásosnak lennünk, nem kell templomba járnunk és nem is feltétlenül Istenben kell hinnünk. Mindenki megtalálhatja azt amiben Ő hinni tud, amit hitelesnek érez, amiből erőt tud nyerni. A vallás azért könnyíti meg ezt, mert kereteket ad, rendszert és ez világossá, érthetővé, és könnyen befogadhatóvá teszi. Viszont attól, hogy nem csatlakozol egy vallási közösséghez, Isten ugyan úgy lát téged, azért mert nem mész el vasárnap a templomba ugyan úgy meghallja az imáid. Azt senki sem mondhatja meg neked, hogy miben, és milyen módon higgy.

Van aki azt mondja, hogy saját magában hisz, ez rendben is van, de mindenkinek megvannak a határai, amikor eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy nem bírjuk tovább, hogy minden igyekezetünk ellenére nem sikerülnek a dolgok, nem látjuk már a reményt, nem tudunk abban hinni, hogy önerőnkből sikerülhet túljutnunk az akadályokon, vagy rajtunk kívül álló okok hátráltatják utunkat. Ekkor jön az, hogy összeroskadnánk, feladnánk, elmenekülnénk, elbújnánk a világ elől. És ekkor van szükségünk arra, hogy valamiben hihessünk, egy erőben ami segítségünkre lesz, ami nem hagyja, hogy elbukjunk, ami megfordítja a szerencsénket, elsodorja fejünk felől a viharfelhőket, és új lendületet ad.

Létezik-e ilyen erő? Létezik egy felsőbb energia ami befolyással lehet a világ sorsának alakulására?

Amióta az ember él a földön hitt abban, hogy ez így van. Emberek milliói vonultak úgy harcba, hogy hitték az Istenük védelmezi azt aki a nevében harcol. Birodalmakat építettek a hitre és országokat védtek meg segítségével. Bizonyítékot nem fogunk kapni rá, nem fog égő csipkebokor képében megjelenni előttünk, hogy megnyugtassa a lelkünket. Hiszen ha ez megtörténne, már nem hitről, hanem tapasztalatról kellene beszélnünk.

Az biztos, hogy ha képesek vagyunk hinni abban, hogy egy nálunk hatalmasabb erő támogat minket, hogy hívásunkra válasz fog érkezni, már ez erősebbé tesz. Egy olyan erős szálat tudunk létrehozni így, amibe bátran kapaszkodhatunk sosem fog elszakadni, bármilyen nagy terhekkel a vállunkon függünk rajta. Minél erősebben szorítjuk ezt a képzeletbeli köteléket, annál nagyobb lesz a bátorságunk és annál nagyobb lesz a lelki erőnk. Ha e mellé még meg is érkezik a várt segítség, olyan hatalmas szárnyakat kapunk, hogy semmi nem állhat az utunkba. De úgy senki nem várja, hogy a világ a segítségére siet, ha Ő maga sem hisz benne. A lottót sem lehet megnyerni úgy, ha még egy szelvényt sem töltünk ki.

Pechál Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.